A betegek kérdései (4388)

  • Tisztelt Doktornő! Ma voltam az 1 éves pici lányommal a gyermekszemészeten, mert a jobb szemével időnként…

    Tisztelt Doktornő!
    Ma voltam az 1 éves pici lányommal a gyermekszemészeten, mert a jobb szemével időnként befelé néz. Sajnos nem tudtam tájékozódni a kezelőorvostól idő hiányában,ezért fordulok Önhöz, hátha meg tud nyugtatni a diagnózissal kapcsolatban. Csak annyit mondtak nekem,hogy kérjek időpontot, és előtte 3 nappal 3 napig 3-szor 1-1 cseppet kell csepegtetni a gyerek mindkét szemébe és így kellesz visszamenni a megadott időpontban. Leírom mi áll az ambuláns lapon.
    Státusz:
    Mindkét szem vizsgálata réslámpával történt.
    Vízus: o.d.:t. köv. jó fixatio
    o.s.:t. köv. jó fixatio
    Párhuzamos szemállás, szabad szemmozgások, nystagmus nincs.
    Széles orrgyök, jelzett epicanthus medialis
    Könny- és védőszervek épek.
    Conjuctiva: Kp. vérbő, áthajlások szabadok.
    Cornea: csillogó, hátlap tiszta.
    Csarnok: kp. mély, tiszta csarnokvíz.
    Pupilla: kerek, centrális fényre jól reagáló, kp. tág.
    Iris: színe, szerkezete megtartott.
    Lencse: tiszta.
    Jó vörös visszfény nyerhető.

    Diagnózis:
    H5270 Fénytörési rendellenesség, k.m.n.

    Epikrízis: Jav.: 0,5% atropin tágításban controll

    Csak azt szeretném megkérdezni,hogy ez mit jelent? Szemüveget fog kapni a kislányom vagy még nem biztos??!! Ha szemüveget kap, mennyi az esély rá,hogy csak ideiglenesen kell hordani? Remélem tud nekem segíteni :)
    Várom válaszát!
    Tisztelettel:
    Harsányiné Alíz

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Alíz!

    Az eddigi vizsgálat semmi eltérést sem talált a normálistól. A gyermek szemének fénytörését pontosan csak a következő vizsgálat fogja megállapítani az alkalmazkodó képesség felfüggesztése után.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Szemgolyó sérülések halántéktájon

    Kedves Doktronő!

    A 186o-as számon tettem fel kérdésemet - szemgolyó sérülése halántéktájon keletkezett ütés bekövetkezésekor.....
    Köszönöm válaszát, a dr-nő azt írta le, hogy erős ütés következményeként fordulhat elő pl. látásromlás, amennyiben valakit szemöldök és halántéktájon… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Szerintem nem.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt doktornő glaukomás beteg vagyok minden nap 2 ször cseppentek a szemnyomásom 12 12 szeretném…

    Tisztelt doktornő glaukomás beteg vagyok minden nap 2 ször cseppentek a szemnyomásom 12 12 szeretném megtudni hogy ha fogorvoshoz megyek kaphatok e lidocaint tegnap jártam fogászaton kaptam más injekciot de mindent éreztem foghuzásom volt mondthatom borzalom ha kérek is lidocaint milyen kozkázattal jár menő e szemnyomásom kell e ettől tartanom mert szügségem volna fogászati kezelésre de rettentően félek. Köszönöm előre is a válaszát. Borika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedvesd Borika!

    Igen, kaphat lidocaint. Az nem emeli a szemnyomását, csak a félelem.



    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! 19 éves vagyok és -8,5 és -9,5 erősségű a szemüvegem. Azt szeretném megtudni, hogy…

    Tisztelt Doktornő!
    19 éves vagyok és -8,5 és -9,5 erősségű a szemüvegem. Azt szeretném megtudni, hogy ez hány százalékos látássérülést jelent?
    Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    0 %-ost

  • Tisztelt Doktornő! Nagymamám (74 éves) egyik szeméről tavaly szürkehályogot távolítottak el. Sajnos…

    Tisztelt Doktornő!

    Nagymamám (74 éves) egyik szeméről tavaly szürkehályogot távolítottak el. Sajnos a várt javulás helyett súlyos látásromlás alakult ki.
    Kivizsgálások következtek, amelyeknek az eredményei a következők. (a nagyszüleim telefonon diktálták, így elnézést kérek a helytelen írásmód miatt):
    Hypertoniás arteriosclerotikus retinopathia
    b.o. látásromlás vascenkephalophatia látszik,
    Erekben caliber ingadozás van, opticus kompresszió kizárható,
    VEP-en braechiusális axonvesztés demielizáció igazolódott,
    szemfenéken b.o. papilla egészében halvány,
    carotis duplex scanen korós nincs,
    hypercolesteriemia igazolható
    B.o. -i látásra nervus opticus atrophiája áll.

    MR vizsgálat:
    Kamrarendszer tágabb
    Arterios sclerosos,
    Multiplex krónikus vascularis állomány látható

    A kérdésem a következő lenne: februárra a másik szemére is szürkehályog műtétre írták ki, de nagy a félelme, hogy a műtét után ezen a szemén is romlás alakul ki és ugyan az a folyamat zajlik le mint most, mert akkor már alig fog látni.
    Mi a Doktornő véleménye? Beindíthatta ezt a hirtelen romlási folyamatot a szürkehályog műtét? Várható, hogy a másik szeme is tönkre megy?
    Hypertoniára kezelték, de egyelőre egyik gyógyszer sem hozott jelentős változást. Mi várható: vakság vagy megállítható a folyamat? Vállalja műtétet vagy nem?
    Köszönettel:
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Erika!

    A bal látóideg sorvadását agyi keringészavar okozta. Ez nem függ össze a szürkehályog műtéttel.
    Vállahatja a másik szem műtétjét, ha a keringése kompenzált.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tsztelt Doktornö. Mar irtam önnek a szedüleströl es a rossz szemüvegröl.Elmentem szameszhez es kaptam…

    Tsztelt Doktornö.
    Mar irtam önnek a szedüleströl es a rossz szemüvegröl.Elmentem szameszhez es kaptam egy -0,25 szemüveget mert a regi szemüvegtöl ami+0,25ös volt a szememben cronikus huzodas van es attol szedülök . A kerdesem.Mennyi idö alatt jön hekyre`?Köszönöm . Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Zsanett!

    Körülbelül 2 hét alatt jön helyre.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Válaszát nagyon köszönöm,még annyit szeretnék tudni,hogy "szedése orvosi felügyelethez"…

    Tisztelt Doktornő!
    Válaszát nagyon köszönöm,még annyit szeretnék tudni,hogy "szedése orvosi felügyelethez" kötöttség mit jelent⁄labor ellenőrzés⁄?
    Köszönöm előre is.Jó egészséget , munkájához sok sikert kívánok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    A Phototrop kezelés indikációja az időskori makula-degeneració korai fázisa és az ún. száraz forma.
    Előzetes tapasztalatok szerint kedvező hatással van az öregedéssel kapcsolatos más szemészeti panaszokra is.
    Adagolása naponta 2 kapszula étkezés közben.
    Az eddigi tapasztalatok szerint kezelésnek nincs mellékhatása.
    A táplálékkiegészítőnek ellenjavallata sincs.
    Nem tudok arról, hogy labor kontroll lenne szükséges.
    A látás, sárgafolt ellenőrzéséről lehet itt szó.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Jó napot kívánok!Az lenne a kérdésem,hogy 2 hónapos kislányom jobb szeme sokszor csupa könny, míg a másik…

    Jó napot kívánok!Az lenne a kérdésem,hogy 2 hónapos kislányom jobb szeme sokszor csupa könny, míg a másik nem annyira ,vagy egyáltalán nem.Nem látom,hogy be lenne gyulladva,de azért meg kamilláztam neki.Nem tudom,hogy ez normális vagy orvosi segítséget igényel?Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Érdeklődő!

    Könnycsatorna elzáródása lehet. Vigye el szemorvoshoz!

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a szemgolyó összenyomódása csak akkor jöhet létre külső…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy a szemgolyó összenyomódása csak akkor jöhet létre külső tompa erőbehatástól, ha közvetlenül a szemgolyót magát találják el, vagy létrejöhet akkor is, ha a szemöldök és halánték közti területet éri, ami mindenképpen a szemet körül ívelő csontos terület?

    És egy másik igen fontos kérdés, ha ezt a csontos területet éri egy kisebb erőbehatás, tehát nem a szemgolyót, az okozhat-e mégis látásromlást?

    üdv.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Érdeklődő!

    Igen. Ha nagy ütés éri a koponyát a halánték tájon, a szemgolyó nekicsapódhat az őt körülvevő csontos üreg falának és kissé benyomódhat.
    Azonkívül a látóideg is nyíró hatásnak lehet kitéve oldalirányú erős ütéskor, mert egy kicsi csontos ablakon jut be az agykoponyába. Ez a sérülés akár maradandó látáskárosodással is járhat.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • KEDVES DR.NŐ. MÉG ANYIT KÉRDEZNÉK HOGY VAN EGY MÁSIK GYÓGYSZER OCOLOPLUSZ. AZ NEME LENE JÓ.KÖSZÖNÖM…

    KEDVES DR.NŐ. MÉG ANYIT KÉRDEZNÉK HOGY VAN EGY MÁSIK GYÓGYSZER OCOLOPLUSZ. AZ NEME LENE JÓ.KÖSZÖNÖM ÉS ÖN EL VÁLALNÁ A MŰTÉTEMET ÉS HA IGEN MENYIBE KERÜLNE ELŐRE IS KÖSZÖNÖM ÉS NAGYON ÖRÜLÖK HOGY MEG TALÁLTAM ÖNT KEDVES .DR.NŐ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Atika!

    Az Oculo Plusz 5% kristályos luteint és 0,2% zeaxantint tartalmaz, valamint 25mg 25% antocianin-tartalmú feketáfonya-kivonatot. Vitaminokat és nyomelemeket nem tartalmaz. De azért segíti a sárgafolt működését.
    Jómagam nem vagyok szemsebész, rendelőben dolgozom, ezért nem tudom elvállalni a műtétjét. De ez nem is biztos, hogy a szeme mostani állapotában szükséges.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • NAGYON ZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT .KEDVES .DR.NŐ.NAGYON SOK IJEN DR.NŐ.KELENE ER A RÉSZRE SZABOLCSBA MERT…

    NAGYON ZÉPEN KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT .KEDVES .DR.NŐ.NAGYON SOK IJEN DR.NŐ.KELENE ER A RÉSZRE SZABOLCSBA MERT IT IJENEKET HOGY MÜTÉT NEKEM ESZT SENKI NEM AJÁLOTAMÉG ,KÉRDESZTEM ÉS ASZT MONTÁK HOGY IJET,LÉZEREL NEM LEHET MEG CSINÁLNI.DE MÁR MOST CSAK A BAL SZEMEM VAN VÉRBE A JOBBON MÁR RÉGÓTA NICSENÉS A SZEM ERŐSITŐT IS ASZT MONTA HOGY MÁS ORVOS MÁR IJEN ÉLAPOTBAN MÉG AZT SEM AJÁLANÁ.NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM .VÁLASZÁT ÉS MEG FOGOM VENI AMIT TETSZET JAVASOLNI .TISZTELETEL FABU LÁSZLÓNÉ :NAGYHALÁSZBÓL.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    SZÍVESEN!

  • Humapent a jó látásért

    KEDVES DR.NŐ. SZERETNÉK TANÁCSOT KÉRNI NEKEM 2002 TŐL VANAK BEVÉRZÉSEKHOL A JOB HOL A BAL SZEMEMEN MOST VOLTAM SZEMÉSZETEN ÉS AZT MONTA ADR NŐ. HOGY .ELMEGYEN ASZEMEM VILÁGA ,A BAL SZEMEM RE TOPALÁTÓ VAGYOK .TENSIO:DIG.NORMITT.HUMAPENT.MKO.SZEMBE.,FUNDOS(OU):ÉPHATÁRU,JÓSZINŰ PAPILLÁK,PROMIONENTI NEM… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Fabu Lászlóné!

    C és E vitamin, lutein szedését javaslom. Léteznek ilyen táplálékkiegészítők, pl. a Phototrop.
    Ha kezelőorvosa indokoltnak látja, lézer kezelést ír Önnek elő.Még több

  • Tisztelt Doktornő! Feleségem 31 évesen lett mindkét szemére szürkehályogos! Hátsó kérgi centrális cataracta!…

    Tisztelt Doktornő!
    Feleségem 31 évesen lett mindkét szemére szürkehályogos! Hátsó kérgi centrális cataracta! Jobb szemét január 04-én meg is műtötték, altatásban!
    A műtét után azonnal minőségi látásjavulást észlelt, mai napig problémamentes immár majdnem 2 hete, DE...
    Elvileg távolra állították be a látását a műlencsével, de tiszta látása távolra sincs igazán. A kontúrok szemcsések, kissé mosottak 1,5 métertől a végtelenig. Az egy hetes kontrollon azt mondták, jelenleg szüksége van egy pici gyenge segítségre (egy" gyenge üvegre") a tiszta látáshoz távolra. Ez az amit nem értünk, mivel távolra állították be!Ez már mindig ilyen marad neki?Lehet ez attól hogy a felvétel napján a doktornő a szem tengely hosszát 21,94mm re mérte meg, azaz a saját lencséje +23,0D , de +21,5D műlencsét kapott? Változik ez még? Az orvosa szerint a gyógyulása úgy zajlik ahogy kell, de azért ha távolra állították be, legalább távolra jó lehetne a látása. Az rendben van hogy közelre, olvasáshoz szemüveg kell!
    Második műtéte 03.07-re tervezik. Célszerű ilyenkor abba a szembe is ugyan ilyen +21,5D-s lencsét ültetni, hogy legalább egyforma legyen?

    Várom válaszát, tisztelettel:GY.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Gy!

    Ezt bízza az operáló orvosra! Műtét előtt ultrahangos vizsgálattal állapítja meg, milyen lencsét kell beültetni.
    A gyógyulás 6 hétig tart, addig még változhat a dioptria.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Kb. 5éve kezdődő makula degenerációt diagnosztizáltak nálam akkor phototrop kapsz.…

    Tisztelt Doktornő!
    Kb. 5éve kezdődő makula degenerációt diagnosztizáltak nálam akkor phototrop kapsz. javasotak szedni, azonban rövid időn belül magas lett a koleszterin szintem az orvosom azt mondta, hogy ez lehet egy mellék tünete most koleszterin csökkentőt is szedek .Közben találtam egy másik étrendkiegészítőt TROPHOSAN-t. az orvos szerint mindegy melyiket szedem, döntsek én. Kérem segítsen, hát honnan tudjam melyik a jobb én csak nem szeretnék megvakulni.
    Válaszát tisztelettel várom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Érdeklődő!

    A TROPHOSAN Visiobalance összetétele megfelel az aktuális tudományos ismereteknek és különösen alkalmas az időskori makuladegenerációs betegek étrendjének kiegészítéséhez. Az alkalmazási terület igényének megfelelően az E és C-vitamin és cink tartalom magas.

    A gyógyszertárakban, gyógynövénykereskedésekben és itt az internetes oldunkon is megvásárolható TROPHOSAN Visiobalance (4437⁄2004.OÉTI) 3 hónapra elegendő mennyiséget, azaz 360 db kapszulát tartalmaz.

    A TROPHOSAN VISIOBALANCE olyan időskori makuladegenerációs betegek étrendjének kiegészítésére szolgáló speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer, amely tovább tökéletesített változata az Amerikai Egyesült Államokban végzett „Age-Related Eye Disease Study” (AREDS* – Időskori Szembetegségekről Szóló Tanulmány) tudományos kutatásai során használt összetételű készítménynek. Ennek hatékonyságát ugyanis az „Archives of Ophtalmology” tudományos szaklapban, 2001. októberében publikált AREDS* tanulmány igazolja. A vizsgálat során alkalmazott összetételtől a mai TROPHOSAN VISIOBALANCE annyiban tér el, hogy azóta felismert és szintén tudományosan bizonyított okok révén – a dohányosokra való tekintettel – a ß-carotin tartalmát 15 mg-ról 7,5 mg-ra csökkentették, valamint, hogy hatékonyágát tovább fokozzák, 6 mg Lutein-nel egészítették ki.

    Érdeklődés esetén szívesen küldünk Önnek további ismertetőket. Igényét jelezze faxon, levélben vagy e-mail-ben elérhetőségeinken! Reméljük, hogy Ön is arra a következtetésre jut, hogy a TROPHOSAN VISIOBALANCE sok ember számára kiegészítő tápszer lehet az időskori makuladegeneráció kezelésében.

    http:⁄⁄www.trophosan.hu⁄Idoskori_makula_degeneracio_AMD.php

    Ön kiváló, tudományosan igazolt termékre talált.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Megfelelő a szemüveg, ha látásproblémák vannak viselésekor?

    Üdvözlöm! Kisfiam nystagmus miatt 2,5 évesen decemberben kapott szemüveget (+4 mindkét szeme). Az első 2 hétben nem volt problémánk, viselte is rendesen, de azóta elég sokat küzdünk nap, mint nap. Tudom, hogy neki még nem lehet hinni ezen a téren, de azt állítja, nem lát benne. Ami viszont jobban aggaszt,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Érdeklődő!

    Gyermeke nem azért kapta a + 4 D-ás szemüveget, mert nystagmusa van, hanem azért, mert túllátó. Nem hiszem, hogy rosszul állapították meg a szükséges dioptriát.
    A… Még több

  • Tisztelt Doktornő Fél éve voltam szemüveget csináltatni mert nem láttam a középső betűket az felvételi…

    Tisztelt Doktornő
    Fél éve voltam szemüveget csináltatni mert nem láttam a középső betűket az felvételi orvosnál igaz előtte közölte hogy nem vesz fel kéz fájás miatt Lehet idegességtől látás kihagyás A szemorvosnál is a bal szemem előtt egy halvány fehér pontot láttam amikor néztem melyik lencse lenne jó a szem orvos hiába tisztitó a lencséket a fehér pont ott maradt Vasárnap óta pedig a jobb szemem előtt kör alakú átlátszó vibrálást látok Mi lehet az?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Érdeklődő!

    Igen, lehet idegességtől látás kihagyás. Az idegesség ödémát okozhat az éleslátás helyén, a sárgafoltban.Ettől láthat fehér foltot.
    Forduljon szemorvoshoz!

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztel doktornő! Elolvastam a válaszait .Hasonló tünetű kérdésekre adott válaszaiban, nem szerepel…

    Tisztel doktornő!
    Elolvastam a válaszait .Hasonló tünetű kérdésekre adott válaszaiban, nem szerepel sehol sem, esetlegesen valamilyen gyógyszer, vagy gyógyhatású készítmény,vagy A vitamin, netán táplálkozási segítség. Tehát, csak a belenyugvás,és a megszokás az egyetlen orvosság???
    Tisztelettel várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Érdeklődő!

    Szedjen antioxidánsokat tartalmazó táplálékkiegészítőt, pl. Antioxidot - napi 1-et.



    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Természetgyógyász vizsgálata szerint a szemgyulladást vírus okozza. Ő Virolex kenőcsöt…

    Tisztelt Doktornő!

    Természetgyógyász vizsgálata szerint a szemgyulladást vírus okozza. Ő Virolex kenőcsöt javasolt.
    Szemész orvos tudja-e ezt igazolni?
    Virolex szemkenőcsöt csak szemész írhat fel?
    Ha mégsem vírus az okozó , árthat-e a Virolex használata?

    Előre köszönöm válaszát: József

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves József!

    1. Szemész orvos nem tudja ezt igazolni.
    2. Virolex szemkenőcsöt csak szemész írhat fel.
    3. Nem árthat.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Főorvos asszony! Évente visszatérő problémám a szem belső pólusának gyulladása, borzasztó…

    Tisztelt Főorvos asszony!

    Évente visszatérő problémám a szem belső pólusának gyulladása,
    borzasztó homályosan látok ilyenkor. Tobradex cseppet szoktak felírni.
    Ön milyen vitaminok szedését javasolná, ami megelőzi a gyulladás kialakulását, vagy a fennálló betegség gyorsabb gyógyulását?

    Várom válaszát: András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves András!

    A, C és E vitamint ajánlok. Az antioxid nevű készítmény tartalmazza ezeket.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva

  • Tisztelt Doktornő! Párom testvérével kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Ő egy 30 éves fiatalember…

    Tisztelt Doktornő!

    Párom testvérével kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni. Ő egy 30 éves fiatalember és körülbelül két éve Meibom-mirigy gyulladása van. Homályosan lát, a Meibom-mirigyekből pedig gennyes váladékot lehet kinyomni. Nem tud dolgozni, olvasni, számítógépezni. Már elég sok orvosnál volt. Körülbelül egy éve sikerült egyáltalán diagnosztizálni a betegségét, addig semmilyen kezelést nem kapott, csupán szemszárazság elleni cseppeket. Utána is leginkább azt javasolták, hogy melegítse, masszírozza, higított babasamponnal tisztítsa. Körülbelül 3 hónapja alkalmazzuk azt a módszert, hogy a testvére mindennap kinyomja a mirigyekből a gennyet és egy szemész orvos írt neki fel egy antibiotikumos krémet, ezt is használja. Egy hete szájon át szedhető antibiotikumot is kapott, de csak 10 napra elegendőt. (Mi azt olvastuk több angol nyelvű tájékoztatóban is az interneten, hogy kb. 1-3 hónapig kellene szednie az antibiotikumot.) Semmilyen javulást nem érzékelt eddig.

    Nem tudjuk, mi lehet a probléma kiváltó oka, egyéb vizsgálatok nem mutattak semmi kórosat (vérvizsgálat, allergiavizsgálat, fémallergia-vizsgálata, autoimmun-betegségre irányuló vizsgálat). A szemei mellett a fogai is nagyon érzékenyek, nem tudom, hogy lehet-e összefüggés a kettő között.

    Szeretném megkérdezni, hogy Ön a praxisában találkozott-e már hasonló esettel, tudna-e segíteni nekünk, ha bejelentkeznénk a magánrendelésére. Addig is mit tanácsolna?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm.

    Tisztelettel:

    Boros Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Vártok Éva Mária

    Kedves Krisztina!

    Az interneten olvasottakkal egyetértek. Makacs szemhéjszéli gyulladás esetén indokolt a szájon át hónapokig tartó antibiotikumos kezelés.
    Az eddig alkalmazott helyi kezelést, szemhéj tisztítást is csak helyeselni tudom.
    Systane-Balance műkönnyet használt-e már a beteg? Azt tudnám még javasolni napi 2-3 alkalommal.

    Üdvözlettel:

    Dr. Vártok Éva