A betegek kérdései (111156)

 • Kedves Doktor Úr! A múlt héten(pénteken) írtam doktorúrnak h ment a hasam(egyszeri híg széklet),…

  Kedves Doktor Úr!

  A múlt héten(pénteken) írtam doktorúrnak h ment a hasam(egyszeri híg széklet), és bevettem egy új fog. gátló tablettát. Mondta a doktorúr h felesleges volt
  Ma együtt voltam a barátommal, soha sem megy el bennem. Aztán ismét együtt voltunk, de akkor sem ment el bennem.
  Ugye nem veti fel a terhesség gyanúját?
  köszönöm.
  ÉVA

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Miért tenném kedves Éva? Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • teljesen igaza van.. És Ön szerint akkor páromnak nem kell kezelés? nem törvényszerű, hogy ha pár nap…

  teljesen igaza van..
  És Ön szerint akkor páromnak nem kell kezelés?
  nem törvényszerű, hogy ha pár nap múlva ha elfogy a supplin nekem és irrigálok pár napig újra bajom lesz ügye?
  megmondom őszintén örülnék ha neki nem kellene antibiotium..eléggé gyógyszerellenes...:(

  köszönöm segítségét:
  Ibolyka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Ibolyka! Úgy érzem, hogy az eddigi levelezésünkből Ön nem értett meg egy szót sem. Látatlanban fogalmam sincs, hogy Önöket mivel kelle kezelni és mennyi ideig. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Probléma és szövődménymentes terhesség után 3 hónapja szültem hüvelyi úton (a szülés során sem volt probléma). 6 héttel a szülés után megjött a menstruációm, majd ennek utolsó napját követő 35 nap után újra. Kisfiamat a szülés után rendben elkezdtem szoptatni, de sajnos… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Katalin! Vannak tejserkentő készítmények, kérjen ilyet a patikákban. Hormonkezelés ilyenkor nem használ. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Hát..gondolom most meglesz a véleménye...de én hiába kértem nem vettek kenetet. Mondjuk egy 50 éves orvoshoz…

  Hát..gondolom most meglesz a véleménye...de én hiába kértem nem vettek kenetet. Mondjuk egy 50 éves orvoshoz járok..és vizsgálatkor kikérdi részletesen a tüneteket mert törlés után meg is szagolja a hüvely válladékom,..
  annyi még hozzá tartozik a dologhoz, hogy 2 hete is meg most is 1-2 nap alatt viharként söpört végig és terjedt el a hüvelyemen a fertőzés, és kellett volna valami kezelés mindenképp..
  szóval..pontosan nem tudom milyen baktérium okozza a panaszt..

  üdvözlettel:
  Ibolyka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Ibolyka! Én 63 éves leszek, de sajnos még nem jutottam el olyan tudásszintre, hogy a tünetek meg a szaglás alapján meg tudjam mondani, hogy valakinek mi a pontos baja és arra mi a helyes kezelés. Irrigáljon kérem rendszeresen tejsavval. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr!

  Két hete voltam nőgyógyásznál, mert éreztem, hogy valami nem stimmel..orvosom bakteriális ás gombás hüvelyfertőzést állapított meg. Kaptam rá Zanocint és Mikogál hüvelykúpot. Ettől úgy éreztem rendbe jöttem..aztán 5 napra elmentem párommal wellnesezni. ezen a héten elhasználtam… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Mi volt a váladékvizsgálat eredménye kedves Ibolyka. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt doktor úr! norcolutot szedtem januárban a menstruáciom megjött a gyogyszer abbahagyását követö…

  Tisztelt doktor úr!

  norcolutot szedtem januárban a menstruáciom megjött a gyogyszer abbahagyását követö 5 napon. kérdésem a következö lenne lehetséges ebben az esetben a terheség? vagy kizárt?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kizárni nem tudom, de a valószínűsége elenyésző.

 • Tisztet Doktor Úr! Ismét K.Zsuzsa vagyok (PCOS miatt, illetve Cypromix-szel kapcsolatban kérdeztem…

  Tisztet Doktor Úr!

  Ismét K.Zsuzsa vagyok (PCOS miatt, illetve Cypromix-szel kapcsolatban kérdeztem korábban többször is), ezúttal nem kérdeznék, csak gondoltam elmondom, hogy végre megszületett az endokrinológián elvégzett terheléses vércukor és inzulinrezisztencia vizsgálatom eredménye:

  "Inz-glük. 0p: 17.2 mU⁄l
  Inz-glük.120p: 82.2 mU⁄l
  Glük. 0p: 5.1 3.6-6.0
  Glük. 120p: 7.2 3.6-6.0

  Az OGTT IGT igazolt. A csökkent glucose tolerancia emelkedett inzulinszinttel jár. Mindezek alapján Metformin javallata fennáll. 2x500mg-al indítva, toleranciától függően 3x1000mg-ra történő beépítés. Cypromix szedése mellett hypomenorrhoeát észlel, fokozott acneképződést továbbra is említ. A következő hónaptól a Cypromix elhagyása javasolt."

  Csak szerettem volna megköszönni, hogy arra buzdított, ne hagyjam annyiban a dolgot, és a nőgyógyászom és a háziorvosom ellenkezése ellenére mindenképpen kérjek beutalót az endokrinológiára!! Ha nem teszem meg, nem erőltetem, talán már csak akkor derült volna ki a baj, amikor cukorbetegséggé fajul...Remélem a Metformin, és a diéta+sport segíteni fog, és később, ha arra kerül a sor, nem lesz gond a babavállalással!

  Köszönöm szépen a bátorítását, és a segítségét!!

  Üdvözlettel: K.Zsuzsa

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Nagyon köszönöm a visszajelzését kedves Zsuzsa, köszönöm, hogy nem feledkezett meg rólam. Szurkolok Önnek! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr! Ez az első hónap, hogy babát szeretnénk. A családomban édesapám anyjának (azaz az…

  Kedves Doktor Úr!

  Ez az első hónap, hogy babát szeretnénk. A családomban édesapám anyjának (azaz az apai nagymamámnak) 3szor volt iker terhessége. A nővéremnek nem születtek ikrei. Az ikerterhesség melyik ágon öröklődik apai vagy anyai? Mennyi az esélye, hogy nekem ikrek lesznek? Nagyobb mint átlagosan?Az mikor derül ki hanyadik héten, ha mégis ikrek lesznek?
  Köszönöm a válaszát!

  Anna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Anna! Mindkét ágon örökölhető dologról van szó, melynek esélyét illetően nincsen tippem, de mindenképpen nagyobb az átlagosnál. Jó szakember által jó géppel vizsgálva már az első hónapban kiderülhet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor úr! Szűz lányoknál biztonsággal alkalmazható a hüvelyi UH? Tudom, hogy buta kérdés, de…

  Kedves Doktor úr!
  Szűz lányoknál biztonsággal alkalmazható a hüvelyi UH? Tudom, hogy buta kérdés, de fájdalmasabb azért, mert szűz vagyok? Eddig próbálta elkerülni a dokim a dolgot, és csak hasi UH-val vizsgált, de azt mondta, hogy most muszáj lesz hüvelyin is megnézni.
  Köszönöm válaszát!
  Petra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ha sikerül vizsgálni, akkor alkalmazható, de én biztosan nem forszíroznám a vizsgálatot kedves Petra. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor ur!! Kicsit megijedte ,mert egy ismerössel beszégettem interneten,és ö az irta hogy…

  Kedves Doktor ur!!

  Kicsit megijedte ,mert egy ismerössel beszégettem interneten,és ö az irta hogy az orvosa látott petezsákot,és szikholyagot is.
  Én hétfön voltam orvosnál,nekem csak a petezsákot mondta a doktor ur,és arra irt méretet(+6,×11).Akkor nekem nincs is szikholyagom??Akkor nincs élö terhességem,vagy most mi a helyzet?2 hét mulva kell visszamennem majd a doktor urhoz.
  Kérem doktor ur ,nyugtasson meg hogy ez nem jelenthet semmi rosszat.
  Köszönettel :Gitta 5+5 km

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Vegye úgy kedves Gitta, hogy megnyugtattam. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok és nemrégiben PCO-t diagnosztizáltak nálam!Kezdetben csak az egyik,…

  Tisztelt Doktor Úr!

  23 éves vagyok és nemrégiben PCO-t diagnosztizáltak nálam!Kezdetben csak az egyik, de most már a másik petefészkemen is szőlőfürt szerű ciszták láthatók!Nagyon sokat fáj az alhasam, a petefészkeim!Merckformint szedek napi 1 tablettát.
  Orvosom azt mondja, hogy a cisztáktól nem fájhat. Ön is így gondolja, hogy a ciszta az nem fáj?

  Köszönöm a rám fordított időt!

  Szép estét!

  Barbara

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Szerintem fájhat kedves Barbara, és erre oda kellene figyelni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Üdvözlöm Doktor Úr!3 mg folsavat szedem de csak napi felet és olvastam a tájékoztatóba,hogy szoptatás…

  Üdvözlöm Doktor Úr!3 mg folsavat szedem de csak napi felet és olvastam a tájékoztatóba,hogy szoptatás ideje alatt nem jó!Ön szerint baj hogy szedem közbe szoptatok de csak 1X.6 hetes terhes vagyok elnézést nem írtam.köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Azonnal hagyja abba kérem a szoptatást, mert a szoptatás által kiváltott méhösszehúzódások abortív hatásúak lehetnek. A folsav egyébként nem árt, csak nagyon kevés, Elevitet kellene szednie.

 • Tisztelt Doktor Úr ! Minerva fogamzásgátlót szedek, de a háziorvosom Xorimax nevű antibiotikumot…

  Tisztelt Doktor Úr !


  Minerva fogamzásgátlót szedek, de a háziorvosom Xorimax nevű antibiotikumot írt fel napi 2x arcüreggyulladásra
  (7napig szedtem az antibiot.ot!). A barátommal csak 7 nappal az antibiotikum szedésének !!után szeretkeztünk , kiegészítő védekezés nélkül!! Ezután még 3 napig szedtem a fogamzásgátlót , most tartok 7 napos szünetet. A kérdésem az volna , hogy jól tettem -e hogy 7 nap után már csak tabival védekeztünk és , hogy a két gyógyszer egymásra milyen hatással van? (fennállhat - e terhesség? )
  nagyon köszönöm előre is!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Nincs ilyen félnivalója.

 • Kedves Doktor Úr! 24 éves vagyok,az a problémám,hogy nem tudom hogyan keressek orvost magamnak.A férjemmel…

  Kedves Doktor Úr!

  24 éves vagyok,az a problémám,hogy nem tudom hogyan keressek orvost magamnak.A férjemmel gyermeket szeretnénk már,viszont olyan problémám van,hogy nagyon szőrös vagyok,a mellem a mellkasom a hasam, teljesen abnormálisnak tartom,borotválom és félek attól,hogy valami nagy baj van velem.A nyakam is a bajszom is szőrös,ezt is borotválom.
  A menstruációm rendszertelen teljesen.Egy évben 3-4 alkalommal van ez is gond.Voltam orvosnál még 4 éve akitől fogamzásgátlót kaptam,hogy majd az segít,de ettől lettem olyan nagyon szőrös.
  Mit tanácsol hogyan tudnék olyan orvost találni akinek el merem mondani a problémámat,mert most már szeretném tudni, hogy van-e baj velem és hogy mi az!Lehet nem is lehet emiatt babánk?
  Válaszát előre is köszönöm!
  B

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves B.! Kérem, hogy sürgősen forduljon endokrinológushoz, remélhetőleg tud majd Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr! tegnap megjött a menstruációm de nagyon kevés olyan mint a mikor már az 5 -6 napom…

  Tisztelt Doktor Úr!

  tegnap megjött a menstruációm de nagyon kevés olyan mint a mikor már az 5 -6 napom lennék. A férjemmel folyamatosan védekezünk , óvszerrel, de lehet hogy terhess vagyok. A menstruáciom előtt két nappal meg barnás a folyásom. Mi a teendő. VAgy ez Normális.


  Előre is köszönöm válaszát:

  Tisztelettel: GAbriella

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Egyszer normálisnak fogadható el kedves Gabriella, de a biztonság kedvéért a reggeli első vizeletével csináljon egy tesztet. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves doktor úr! Januárban volt missed ab műtétem,és a férjemmel 1 hete együtt voltunk védekezés nélkül...sajnos…

  Kedves doktor úr!
  Januárban volt missed ab műtétem,és a férjemmel 1 hete együtt voltunk védekezés nélkül...sajnos felelötlenség volt de már megtörtént.
  Kérdésem az lenne,hogy lehetséges e a teherbeesés??Másnap tojásfehérjés nyákom volt egész nap!
  Köszönettel: Era

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kizárni nem tudom kedves Era. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Főorvos Úr! A következő lenne a problémám: 3 hónapja fogamzásgátló felíratása céljából kerestem…

  Tisztelt Főorvos Úr!
  A következő lenne a problémám:
  3 hónapja fogamzásgátló felíratása céljából kerestem fel egy nőgyógyászt. Ekkor kiderült, hogy van egy ciszta a jobb petefészkemen. Ő a Gestomix 20 fogamzásgátlót ajánlotta. Ezzel a gyógyszerrel az első hónapban problémáim voltak (pl.: libidó csökkenése, fejfájás, depresszív hangulat, hüvelyi váladék megváltozása, fájdalom szexuális együttlét során stb.) Úgy tudom, hogy ezek a mellékhatások normálisak az első hónapokban.
  Mára ezek a mellékhatások "szinte teljesen" megszűntek, és a cisztám is. Az orvosom a Dienille szedését javasolta, mivel a menstruációm erőssége nem változott a Gestomix szedése alatt, és görcsöltem is ugyanúgy mint a fogamzásgátló szedése előtt. A Dienille-ről sok jót hallottam, csak annyi tart vissza a váltástól, hogy ennek a gyógyszernek egyik mellékhatása lehet a ciszta kialakulás.
  Nagyon tanácstalan vagyok, annak ellenére, hogy a Gestomix-szel sok problémám volt⁄van.
  Ön javasolja a Dienille-t vagy inkább a Gestomixet szedjem tovább?
  Válaszát előre is köszönöm és minden jót kívánok!
  Üdvözlettel: Ági

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Ági! A cysta kezelése, illetve a probléma megoldása szerintem a fogamzásgátló szedése. Ha csak emiatt szedi, akkor szerintem ennek sok értelme nincs, mert az esetleges kiváltó okot nem szünteti meg. Ha mindenképpen szedni akarja, akkor sem látom sok értelmét a váltásnak, mert egyik gyógyszernek a minősítése sem haladja meg a közepest. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor úr!
  Barátnőm előző ciklusában nem jött meg a menstruációja, elment nőgyógyászhoz, aki nem talált semmi elváltozást, írt fel neki progeszteront, hogy attól majd újraindul minden. Ma azt hiszem a 46. napján van a ciklusának, de még mindig nem jött meg neki.
  Szegény nagyon el… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Várjuk meg a következő menzesz idejét, és ha akkor sem jönne meg, akkor menjen vissza a nőgyógyászhoz.

 • Kedves Doktor Úr!
  Tegnap már írtam Önnek, hogy a párommal alkalmazni fogjuk a Canesten Kombit. Úgy tudom, hogy a tablettát menstruáció alatt nem szabad alkalmazni. Ma vásároltuk meg, és nekem vasárnap fog megjönni. Tehát ha ma este, péntek este és szombat este alkalmazom a tablettát, az még pont… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Tökéletesen jó kedves Amarilla. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr ! 2010. 12.31.-én volt az utolsó menstruációm azóta nem volt. 6. napja késik, 2…

  Tisztelt Doktor Úr !
  2010. 12.31.-én volt az utolsó menstruációm azóta nem volt. 6. napja késik, 2 tesztet csináltam mind a kettő pozitív lett aminek nagyon örülök,mert már vártam! Azt szeretném megkérdezni hogy mikor érdemes nőgyógyászt felkeresni hogy igazolja terhességem? Picit aggódom is mert olyan érzésem van amikor menstruációs görcseim vannak . Ezt mi okozhatja?

  Válaszát előre is köszönöm! Alexandra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ugye kikerülte a gyakori válaszokat kedves Alexandra? Kérem olvassa el az ide vonatkozó választ! A görcsök miatt ne aggódjék, ez nagyon gyakran fordul elő ilyen terhességi korban. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc