A betegek kérdései (111156)

 • Nem régiben a Trixi nevű lány is kérdezett öntől :) Nekem ugyan ez lenne a kérdésem... Mikortól nyújt…

  Nem régiben a Trixi nevű lány is kérdezett öntől :) Nekem ugyan ez lenne a kérdésem... Mikortól nyújt tényleges védelmet a Dienille f.g tabletta? Én még csak 11 napja szedem, de még nem merek együtt lenni a barátommal kiegészítő védekezés mellőzése nélkül. Jól teszem?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Azt nem teszi jól, hogy kikerülte a gyakori válaszokat.

 • Tisztelt Doktorúr! 32 éves sógórnőm első babáját várja, 16 hetes terhes. Mai orvosi vizsgálata miatt…

  Tisztelt Doktorúr!

  32 éves sógórnőm első babáját várja, 16 hetes terhes. Mai orvosi vizsgálata miatt kisebb pánik van családunkban, az alábbi miatt és szeretném kikérni erre vonatkozóan válaszát.
  A babával minden rendben volt, de a vizsgálat az állítólag normál esetben 3 cm vastag méhszáj csak 1,5 cm vastag. Kicsit fáj a dereke és állítólag keményedik a hasa. Ő egyébként magasabb pozicióban dolgozik rengeteget,
  nagy tempóban amit szívesen is tesz. A mai fenti eredmény miatt az orvos s teljes otthonlétet minél több pihenést javasol, 2x2 Magne B6 szedése mellett.
  Most nálunk teljes a pánik, ki tudja-e így hordani? Milyen veszélynek van így kitéve? Egyik óráról a másikra kellet sok mindent feladnia, de természetesen a baba érdekében mindent megtesz.

  Nagyon kíváncsian várjuk véleményét!
  Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Miről mondjak véleményt kedves Anita? Ami történt, bár a leletet nincs módomban ellenőrizni, számomra teljesen korrektnek tűnik. Úgy gondolom, hogy jelenleg még dráma sincs, nemhogy tragédia, kéretik tudomásul venni, hogy ezek megelőző intézkedések, nem tűzoltó akciók. Nyugi!!!

 • Kedves doktor úr, néggyermekes család apukája vagyok. Feleségem 32 éves, négy fiúgyermeket szült. Két…

  Kedves doktor úr,
  néggyermekes család apukája vagyok. Feleségem 32 éves, négy fiúgyermeket szült. Két hónapja megállapították, hogy újra babát vár. Ezek után, kb. egy hónapja spontán vetélése volt, majd kürettázták. Attól fogva szinte napi gyakorisággal fordulnak elő nála kari- és lábzsibbadások. A nőgyógyász a 10 nap utáni ellenőrzésen mindent rendben talált. A feleségem viszérproblémákkal szenvedett a terhességek alatt, és azt szeretném tudni, hogy a zsibbadás összefügghet-e ezzel, esetleg okozhatott-e tartós vérkeringési zavarokat ez a vetélés?

  Még egy kérdésem lenne: mivel 4 fiúgyermekünk van, és volt egy 0., szintén spontán vetéléssel végződő terhességünk, van-e olyan eset, hogy egy párnál csak fiúgyermek születhet, mert a lánymagzatok kilökődnek (A+ -os vércsoportú vagyok, feleségem B+)?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  A panaszoknak szerintem a vetéléssel semmi összefüggése nincs, mutassa meg Magát egy jó ideggyógyásznak. A vércsoport-elmélet szerintem tévút.

 • Üdvözlöm Doktor Úr!

  Egy fontos kérdéssel fordulok Önhöz, mert nagyon aggódom. Április 22.-én jött meg utoljára a menstruációm és együtt voltam a barátommal védekezés nélkül néhány percig május 9.-én, majd óvszerrel folytattuk. Ez az eset előfordult még 16.-án is, nem ment el, de óvszer… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Noémi! Meg tudja nekem fogalmazni, hogy mi a jó ebben az idétlen játszadozásban a tűzzel és aztán meg a folyamatos stresszelésben? Nem tudok esélyt mondani, és bár nem nagy, de szerintem semmiképpen… Még több

 • Tisztelt Főorvos Úr!
  42 éves vagyok, panaszaim tavaly áprilisban kezdődtek, megpróbálom röviden leírni.A mensesem után 10 napra újból megjött a vérzésem.Ezután elmentem nőgyógyászati vizsgálatra, elmondtam hogy fáj a hasam alja és a bal oldalam.Az ultrahangos vizsgálat után kiderült, hogy cisztám… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Az Ön esete nem egyszerű probléma, semmiképpen nem olyan, amit vizsgálat nélkül, ismeretlenül, levélben meg lehetne oldani. Kérem, hogy keressen egy olyan nőgyógyászt, akinek a gyakorlata és a szakmai… Még több

 • Tisztelt doltor úr! Barátnőm nemrég hívott fel teljesen pánikba esve hogy terhes... Én állítottam elenkezőjét…

  Tisztelt doltor úr!
  Barátnőm nemrég hívott fel teljesen pánikba esve hogy terhes...
  Én állítottam elenkezőjét hiszen fogamzásgátló tablettát szed (lindinette)
  mult hét szombaton múlt el a menstruációja,rendben volt minden,szombaton el kezdte szedni a gyógyszert ,vasárnap együttvoltunk és most hányingere van a kajától, de ezt még csak most este tapasztalta. lehetséges hogy neki van igaza és ilyenkor mit tegyek?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ha a hányinger minden esetben terhességet jelezne, akkor fele Magyarország terhes lenne. Nyugtassa meg a barátnőjét

 • Tisztelt Doktor Úr! A következő kérdést szeretném feltenni Magának! Menzesz közben történt egy kisebb…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A következő kérdést szeretném feltenni Magának!
  Menzesz közben történt egy kisebb baleset, illetve nem biztos, de inkább félek mint megijedek, ezért írattunk fel sürgősségi fogamzásgátlót. Azt szeretném kérdezni, hogy így mennyi esélyt lát a teherbe esés kockázatára?Illetve, hány nap után tanácsos terhességi tesztet elvégezni?

  Szívélyes üdvözlettel:

  Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Andrea! Ennek a terhességnek szinte nulla a valószínűsége, de a menzesz alatti nemi életnek és az esemény utáni tablettának sokkal komolyabb következményei lehetnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt doktor ur! Van egy nagy gondom. Ket honapja abbahagytam a lanyom szoptatasat es elkezdtem fogyozni.…

  Tisztelt doktor ur!
  Van egy nagy gondom. Ket honapja abbahagytam a lanyom szoptatasat es elkezdtem fogyozni. Megvalogatom mit eszem, sportolok, es meg egy fogyaszto szalon berletet is elhasznaltam, de egy kilot sem vagyok kepes lefogyni. Lehet a hormonok miatt meg, vagy mar nem?
  Kriszta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Talán egy kicsit türelmesebbnek kellene lennie kedves Kriszta. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr.
  Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy a Novynette gyógyszert szedtem 3 évig,az utolsó fél évben volt köztes vérzésem a gyógyszer 7.-napján jött ez mindig és tartott 2-3 napig.Erőssége,elegendő volt napi egy tisztasági betét és inkább kávé szinű barna folyás.Szünet kihagyása… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Hugi! Az biztos, hogy én nem kezdtem volna Önnél szünet nélkül új gyógyszert. Kérem, hogy az orvosával beszélje meg a folytatást. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktorúr! Azzal a kérdésel fordulok Önhöz, hogy a menzeszem 3ik napján szeretkeztünk a barátommal.…

  Kedves Doktorúr!

  Azzal a kérdésel fordulok Önhöz, hogy a menzeszem 3ik napján szeretkeztünk a barátommal. Ovszert használtunk, de sajnos kiszakadt. Megijedtünk, így elmentünk és váltottunk ki sűrgősségi fog. gátló tablettát (escapelle). A tablettát még 24 órán belül bevettem. Viszon utána való napon már nem véreztem csak barnás folyásom volt kicsi. És egész hétvégén csak kis barnás folyás. Hétfőn rendesen vérzeztem de csak kis mennyiséget. (Kedden 11-én jött meg, a baleset" csütörtökön 20-án történt, és pénteken 21-én vettem be a tablettát.) Ez mit jelent? A kérdésem az lenne, hogy így mennyi a valószínűsége, hogy terhes legyek? És mikorra várhatom a következő menzeszt?

  Válaszotokat előre is köszi,

  pezsgo

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ez a vérzés a tabletta mellékhatása. Minden további vérzéssel kapcsolatos esemény egyéni és igazából kiszámíthatatlan.

 • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megtudakolni, hogy máj. 1-jére volt jelezve a pé-m, ápr. 3o-án együtt…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Szeretném megtudakolni, hogy máj. 1-jére volt jelezve a pé-m, ápr. 3o-án együtt is voltam a férjemmel. Május 1o-én pecsételésem volt. Május 16-án kellett volna megjönnie. Ön szerint reménykedhetünk?

  További sikerekben gazdag jó munkát kívánva

  Tisztelettel

  Virág

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Igen kedves Virág. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Üdvözlöm Doktor Úr! 23 hetes terhes vagyok, és másodszor küldött el a védőnő toxoplazmozis vizsgálatra.…

  Üdvözlöm Doktor Úr!
  23 hetes terhes vagyok, és másodszor küldött el a védőnő toxoplazmozis vizsgálatra. Az első eredménye: Igg : pozitiv, 30,00iu/ml az igm : negatív, a mostani eredmény: Igg: pozitív57,0 iu/ml, igm : negatív. Ennek ellenére ők adtak egy javaslatot, amivel a nőgyógyászomhoz kell mennem, hogy irja fel nekem a rovamycint, mivel az igg érték növekedett az első vizsgálathoz képest. Ezt én nem értem, mert úgy tudom ez azt jelenti, hogy már átestem a fertőzésen. A nőgyógyászomnál tegnap voltam, legközelebb 4 hét mulva kellene mennem, Ön szerint tényleg kell nekem gyógyszert szednem és keressem fel a nőgyógyászomat mielőbb, vagy várjam ki a legközelebbi vizsgálatot.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: egy aggódó kismama, Kinga

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Kinga! Sajnos bosszantó, hogy mennyire nem értenek emberek a szakmájukhoz. Ne szedjen semmit, ne izguljon és ne foglalkozzék többet ezzel a kérdéssel, mert Önnek egy régi lezajlott fertőzése van. Friss fertőzésre az IgM illetve az IgA pozitivitás utalna, az meg Önnek nincs. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor úr! 25 hetes terhes vagyok.Ma voltam orvosi vizsgálaton és a méhszáj 2110.Annyit fűzött…

  Tisztelt Doktor úr!

  25 hetes terhes vagyok.Ma voltam orvosi vizsgálaton és a méhszáj 2110.Annyit fűzött még hozzá, hogy kontrakciós a méh.Mit tegyek?Van esély kihordani a babát koraszülés nélkül?Mit tanácsol?Második baba.Első terhességnél kb. ekkor kezdett megrövidülni a méhnyak.

  Köszönöm válaszát

  Üdvözlettel

  Brigitta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Brigitta! Én gyógyszeresen megszüntetném a görcseit és bevarrnám a méhnyakát. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr! Ha valaki vérzik terhesség alatt és netalántán spontán elvetél akkor is csinálnak…

  Kedves Doktor Úr!
  Ha valaki vérzik terhesség alatt és netalántán spontán elvetél akkor is csinálnak a kórházba kaparást?ha spontán vettél valaki akkor mennyi idő után próbálkozhatnak a babatervezéssel?Ha műtéti úton veszikel a babát akkor mennyi időt kell várni a babatervezéssel?Mit lehet annak érdekébe tenni hogy a következő baba megmaradjon?

  ÜDV: Petra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Petra! Ha van konkrét gyakorlati kérdése, akkor kérem azt tegye fel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • jo estet kivanok! 13 hetes terhes vagyok! Letezhet hogy a magzatmozgast erzek! Olyan erzes mintha csikizne…

  jo estet kivanok! 13 hetes terhes vagyok! Letezhet hogy a magzatmozgast erzek! Olyan erzes mintha csikizne odabent vmi! Olyan mintha bizseregne bugyogna vmi odabent! Mindenki hülyenek nez! Köszönöm KATA

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Kata! Semmi sem lehetetlen, maximum a valószínűség nem átlagos. Jelentősége nincs! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr! Ha ma lett pozitív az ovulációs tesztem, akkor mikor lesz a tüszőrepedés?Mikor legyünk…

  Kedves Doktor Úr!

  Ha ma lett pozitív az ovulációs tesztem, akkor mikor lesz a tüszőrepedés?Mikor legyünk együtt?
  Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Ma, holnap, holnapután.

 • kedves Doktor úr !! leirom röviden mi a panaszom.kb tavaly nyáron kezdödött,elkaptam valamilyen fertözést…

  kedves Doktor úr !!

  leirom röviden mi a panaszom.kb tavaly nyáron kezdödött,elkaptam valamilyen fertözést kaptam rá gyogyszereket ,kupot,elmult egy ideig de visszajött sajnos.hol jobban ,hol nem,a fö panaszom az alhasi tompa fájdalom,de sokszor észre sem veszem mert dolgozni kell stb...
  endometriozissal is mütöttek tavaly kb ilyenkor.de azt mondták nagyon kisfoku volt , nemis kaptam gnrh-t, semmit.
  azóta nemtudom esetleg azt érezhetem e (gondolom csak laparral tudnánk meg )mert akkoriben is foleg az volt a panaszom hogy alhasi fájdalom de csak jobb oldalon (azthitték valbél ibs stb... )
  a kérdés nemis ez lenne ,hanem van egy olyan érzésem nekem nem lett anno jol kikezelve ez az egész ,vagy valamiért az immunrendszerem gyenge és mindig viszsafertözödök,nemtudom.de olvastam egy cikket vagyis tudom hogy a tartós akár kismedencei gyulladás sok mident okozhat,meddoség,akár hashártya gyulladás ?ez mennyire gyakori ?föleg ha krónikus ?
  hüvelyi uh.ot sokszor néztek de nem mondtak semmit....
  az biztos hogy állandoan hüvely gyulladásom van,de mitöl...
  tudom hogy lehet pszichésen is,bár nekem a kenetem nem negativ sosem...mindig az van benne hogy gram negatic és pozitiv bacik,coccus lánsc is.de volt hogy gomba is volt,most az negativ lett.

  Ön szerint lehet hogy a sok gyulladás akár öszsenövést is okozott ?
  vagy megmarad ez a tartós kismedencei fájdalom ?


  elöre is köszönöm a válaszát és neharagudjon a sok kérdésésrt.kérem irjon mindegyik kérdésemre. köszönöm


  Ilona

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Ilona! Annak alapján amiket leírt, abban az egyben biztos vagyok, hogy az Ön ismerete és vizsgálata nélkül nem tudok Önnek érdemi segítséget nyújtani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

 • De elolvastam Doktor Úr a gyakori válaszokat csak azt nem tudom hogy azt az 1 litert el kell használni…

  De elolvastam Doktor Úr a gyakori válaszokat csak azt nem tudom hogy azt az 1 litert el kell használni egyszerre? És ha én tömény tejsavat vettem akkor mennyi kell egy liter vízbe? Illetve még az a kérdésem hogy ha nekem nagyon gyakran visszatér a hüvelygyulladásom, candidám akkor mennyi ideig irrigáljak? Nem ártok vele ha mindennap használom? Meddig lehet ezt csinálni? Akár hónapokig is lehet mindennap irrigálni tejsavval?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Regina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Regina! Tömény tejsavat a gyógyszertár nem adhat ki, ha megteszi, szabálysértést követe le, tehát vigye vissza és kérjen hígított tejsavat, melyből alkalmanként az egész litert el kell használnia. A napi használat nem árt és ha visszatérő fertőzései vannak, akkor legalább három hónapig használja folyamatosan. Szeretettel üdvözi Hamvas Ferenc

 • Kedves Doktor Úr! Ne haragudjon, hogy az idejét rabolom, de muszáj visszajeleznem. A beazonosítás…

  Kedves Doktor Úr!
  Ne haragudjon, hogy az idejét rabolom, de muszáj visszajeleznem. A beazonosítás végett bemásolom az előzményeket:

  Kedves Doktor Úr!
  Mindenekelőtt idemásolom előző kérdéseimet és a válaszokat, hogy beazonosíthasson.


  Kedves Doktor Úr!
  Utolsó menstruációm december 3-án jött meg, és 15 napot tartott (elég stresszes időszakom volt). 28-a körül úgy éreztem, hogy meg fog jönni a menstruációm (erős alhasi fájdalmaim voltak), de nem jött meg. Most a 33. nap van, de még semmi. Két hete hőhullámaim vannak, ilyen se volt még soha (36 éves vagyok). Terhességre nem gondolnék, védekeztünk ( ennek ellenére holnap terhességi teszttel kizárnám). Fogamzásgátló tablettát soha nem szedtem. Egy éve , egy hónapi vérzés után, egészségügyi kaparáson estem át, amelynek a szövettani eredménye átmeneti hormonzavart mutatott ki. Lehet-e most is az? Mikor forduljak orvoshoz?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Mónika


  Kedves Mónika! Szerintem a hormonzavarát kezelni kellene, persze nem feltétlenül gyógyszeres megoldást értek ez alatt. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc


  Kedves Doktor Úr!
  A terhességet ma reggel kizártam. Előbbi levelemben elfelejtettem megírni, hogy az egy évvel ezelőtti hormonzavarom akkor rendbejött, egészem mostanig időben megjött a menstruációm. Akkor most hogyan tovább? Várjam meg a következő menstruáció idejét?
  Én sem szeretnék gyógyszeres megoldást. Mikor, merre induljak?
  Tisztelettel: Mónika


  Kedves Mónika! Az, hogy hormonzavara van, az biztos. Számomra az is bizonyossággal bír, hogy nem a hormonzavart kell kezelni, hanem azt az okot kellene, ami a hormonzavart kiváltja. Hogy mi az? Na ezt kellene kideríteni, mert ez látatlanban nem megy, de hogy vannak benne lelki és fizikai tényezők egyaránt, az biztos. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc


  Kedves Doktor Úr!
  December 3 óta nem jött meg a menstruációm, terhesség kizárva. Korábban megírta Ön, hogy hormonzavar, és hogy a kiváltó okot kell megszüntetni. Pénteken megyek is kineziológushoz. Kérdésém, hogy mikor forduljak nőgyógyászhoz? Várjak még, hogy megjön-e a menzeszem vagy menjek? (legközelebb hétfőn tudok elmenni)
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Mónika

  Kedves Mónika! Február elejéig várjon kérem türelemmel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc


  Február elején elmentem orvoshoz, megvizsgált ultrahanggal is, és nem látott semmit. Orgametrilt írt fel, amit 5 napig szedtem, majd 4 nap múlva volt egy négy napos vérzésem. Március 9-én egy napig barnáztam, majd március 26-ától egy hétig barnáztam. Közben járok kineziológushoz, 5 kezelésen vagyok túl. Nagyon jót tett nekem, szorongásaim múlnak, hízni is tudtam (nagyon rám fért). Az lenne a kérdésem, hogy megjöhet-e a menstruációm gyógyszeres kezelés nélkül? Meddig várhatok? Nagy-e a baj? Mikor menjek vissza orvosomhoz?
  Válaszát előre is köszönöm, szeretettel: Mónika

  Kedves Mónika! Úgy érzem, hogy elindult kifelé a gödörből. Ha van cérnája, akkor a megkezdett kezelést folytassa és akár júniusig várjunk türelemmel a spontán eredményekre. Csak így tovább! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc


  28 napra, pénteken elkezdtem barnázgatni, ma reggel már vérezgetek, és kezd menstruációra hasonlítani:)))) Mostmár valóban úgy érzem én is, hogy kifelé tartok a gödörből Önnek köszönhetően. Mindvégig tartotta (és tartja) bennem a lelket, megmutatta az utat a pozitív gondolkodás felé, megtanított türelmesnek lenni. Köszönöm.

  Gyógyulást kívánok!
  Örök hálával és szeretettel: Mónika

  Nagyon köszönöm kedves Mónika, hogy ezzel a pár sorral is hozzájárul a gyógyulásomhoz, és megerősít abban, hogy ÉRDEMES, HOGY KELL CSINÁLNOM, AMIT ITT ELKEZDTEM! Reménykedjünk, hogy innen már egyenes lesz az út felfelé, de az se riassza vissza, ha esetleg még lesznek átmeneti visszaesések. Ha hisz bennem és abban, amit csinálok, és ha hisz Önmagában, akkor azzal tud a segítségemre és az embertársai segítségére lenni, hogy továbbadja a tanítást, miszerint a pozitív gondolatainkkal, a hitünkkel, az akaratunkkal és a segítésre /legyen az önmagunk vagy mások megsegítése!/ való elkötelezettségünkkel hegyeket lehet megmozgatni, pusztán ettől is lehet gyógyulni. Ne essen bele soha abba a hibába, hogy /mint én azt kezdetben nagyon sok esetben megtettem/ minden világtalan embert át akar vinni a túloldalra! Csak azokon segítsen kérem, akik ezt kérik, akik erre igényt tartanak, akik valóban át akarnak menni, akik nyitottak a segítségre. Így érheti Önt a legkevesebb kudarc!
  Köszönöm, gyógyulok! Szeretettel Hamvas Ferenc  Megjött megint a menstruációm, 25 napra. Köszönöm Önnek! Nagyon boldog vagyok :))))
  Örök hálával és szeretettel: Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Köszönöm kedves Mónika, hogy így estefelé, anélkül, hogy felkapcsoltam volna a villanyt, sikerült ismét egy kis fényt lopnia az életembe. Maradjon sokáig boldog!!! Szeretettel Hamvas Ferenc

 • Tisztelt Doktor Úr!

  Pár hónapja érzékeny a mellem, általában nyomásra, de mostanában néha csak anélkül is. Nem fáj, csak érzem, hogy "van". Külföldön élek, februárban voltam otthon nőgyógyásznál, megtapintotta, nem talált semmit. Elmentem egy mell ultrahangra, ahol szintén nem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Hamvas Ferenc

  Kedves Adrienn! Sajnos ilyen távolságból nem tudok Önnek segíteni. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc