A betegek kérdései (111156)

  • Tisztelt Doktor Úr! Lenne önhöz egy panaszom amiben a segítségét szeretném kérni.Azzal a problémával…

    Tisztelt Doktor Úr!



    Lenne önhöz egy panaszom amiben a segítségét szeretném kérni.Azzal a problémával szenvedek,hogy a napokban erős viszketésem van a hüvelyen belül és elkezdett csípni valamint sárgás darabos váladék jön belőle.Ez valamilyen gombás fertőzés lehet?Mitől kaphattam ezt el?Soha nem ülök rá sehol a vécére,odaügyelek a higiéniára is,és mégis.A páromnak sincs semmi nemi betegsége.Menyire lehet ez a fertőzés veszélyes,és mit ajánlana erre nekem?Olvastam hüvelykenőcsökről és hüvelykúpokról is ami alkalmazható,de nem tudom melyik lenne az ideális.Olvastam egy bizonyos Pevaryl G kúpról csak nem tudom az jó lenne e nekem.Viszont azt írták róla,hogy menses idején ne szedjem,nekem viszont megjött a mensesem.Akkor gondolom ilyenkor nem is szedhetek semmit rá.Valamint még 2 kérdésem lenne.Az egyik az,hogy nekem egy éve volt egy abortuszom,és sajnos ez első gyerekem lett volna.Egy ilyen fertőzés vagy betegség hatással lehet arra,hogy valami bajom legyen a későbbiekben ha babát szeretnék?És ha terhes lennék esetleg és így kapok egy fertőzést,az mennyire árt a babának?Ezekre a kérdéseimre várom válaszát,amit előre is köszönök.
    Tisztelettel:Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ilona! Csak azt furcsállom, hogy sok minden mellett csak az nem jutott az eszébe, hogy orvoshoz forduljon. Kérem tegye! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Sokat olvastam az interneten arról, hogy sok kismama menyire kívánja a szexet a terhessége alatt és az milyen jó. Én az 5. hónapban vagyok, de egyáltalán nem kívánom a szexet, az első 3 hónapban talán egyszer vagy kétszer voltunk együtt a férjemmel, de most sem igazán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anita! Az amit érez, egy cseppet sem kóros, sem testileg, sem lelkileg. Ha egy kicsit utánaolvas itt ezen az oldalon a terhesség alatti szexről alkotott véleményemnek, akkor én azért, amit Ön érez,… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Párommal hamarosan babát szeretnénk, viszont én Semicillint szedek légúti megbetegedésem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Párommal hamarosan babát szeretnénk, viszont én Semicillint szedek légúti megbetegedésem kezelésére.
    Azt szeretném Öntől megtudni, van e az említett gyógyszernek káros hatása spermiumomra, esetleg a leendő magzatra nézve?

    Tisztelettel,

    Péter.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Péter! Nincs oka a félelemre! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • nekem miert nem válaszolt már 2szer másoknak meg igen? Azert mert ferfi vagyok? de nőgyogyaszati problémáal…

    nekem miert nem válaszolt már 2szer másoknak meg igen? Azert mert ferfi vagyok? de nőgyogyaszati problémáal fordultam önhöz. válaszol? hajba kálmán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Kálmán! Ha elküldte a kérdését, akkor válaszoltam is, mert a megválaszolandó kérdések között Ön nem szerepel. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Hamvas Főorvos úr, Szeretném kérdezni, hogy mekkora probléma az, hogy 33 hetes terhesen most…

    Kedves Hamvas Főorvos úr,
    Szeretném kérdezni, hogy mekkora probléma az, hogy 33 hetes terhesen most kb 1-2 hete kezdtem el azt érezni,hogy kicsit feszül, dagad, (vizesedik?) a talpam és a tenyerem?
    (pl. a gyűrűimet már nem nagyon hordom, egy két cipőm is kicsi lett már)
    Más testrészemen egyébként ezt a vizesedést nem nagyon érzékelem,
    csak elsősorban a tenyeremen, talpamon.

    Vérnyomásom teljesen rendben van, az eddigi vérvételeim is jók,
    a követlező labor a 36 héten lesz.

    Kell a Főorvos úr szerint ezzel a tünettel foglalkoznom? Pl orvostól gyógyszert kérni rá, vagy pl fáslizni, vagy bármi egyebet tennem?
    Vagy van esetleg létezik valami természetes gyógymód ami használhat (pl egy helyen olvastam, hogy 1-2 tk. almaecet 2 dl. vízzel hígítva jót tehet...(???) )

    Nagyon köszönöm: Alexa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Alexa! Nincs teendője, ez idáig még egy teljesen normális terhességi jelenség. Az almaeset csak jót tehet, ártani nem árt! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Ur!

    En vagyok egyike a condylomak aldozatanak aki kertem, hogy ossza meg tapasztalatait velem aze elpusztitasukkal kapcsolatban. Az ezustkolloidot tanacsolta nekem amit meg is vasaroltam de sajnos csak most jutottam odaig, hogy hozza merjek nyulni mert egy kicsit irtozom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Ön nem kicsit komplikált ember kedves Melánia! A helyi kezelésnek sokkal nagyobb szerepe lenne jelen esetben, mint a belsőlegesnek. Ha nem fogja alkalmazni, nem biztos, hogy hatása lesz. Irrigálni naponta… Még több

  • Jónapot Főorvos úr! Ma voltam genetikai uh-on az orr csontja a 13 hetes magzatomnak jól látható de…

    Jónapot Főorvos úr!

    Ma voltam genetikai uh-on az orr csontja a 13 hetes magzatomnak jól látható de a tarkótávolsága 3,1mm-es lett!
    Nagyon félek mennyi az esélye, hogy beteg a babám?
    Időpontot kaptam magzatvíz szürésre május 5-re de akkor már 16-17 hetes leszek!
    Ha beteg a baba akkor olyan későn már mit tudnak csinálni abortuszt nem lehet akkor már ugye?
    És a vizsgálat után mennyi ideig kell feküdni?Mennyi idő mire az eredményt megtudom?
    Nagyon ki vagyok!
    Kérem segítsen!
    Tisztelettel és köszönettel: Tóth Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Krisztina! Sajnos nem tudok Önnek semmi vigaszt nyújtani. Sajnos lehet, hogy baj van, de ha kiderül, hogy van, akkor a terhesség megszakítható. Az eredményt sajnos kb. 4 héttel a magzatvíz-vizsgálat után fogja megkapni. Különösebb fekvésre a vizsgálat után nincs szükség. Kérem tartson ki, legyen bizakodó, a remény hal meg utoljára, az idegeskedéssel csak ártani tud: Önmagának és a babájának is. Nagyon szurkolok Önöknek! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves Doktor Úr!

    A lenti válaszában azt írta, hogy a Terhesség alatt nem lehet teherbe esni, gondolom itt a szoptatásra gondolt. Lányom 2 éves, gumival védekezünk, azért mert gyógyszert szoptatás alatt nem szedhetek. Elvileg terhes nem lehetek, mert a gumi nem szakadt ki, tudtunkal. Szóval… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Ildi! Természetes, hogy a szoptatásra gondoltam, elírás volt, amit olvasott. Ha negatív a terhességi teszt, én elmennék orvoshoz és meggyőződnék arról, hogy nincsen semmiféle testi eltérés, mert… Még több

  • Kedves Doktor Úr! 6 napja késik a menstruációm. Az elmúlt ciklusban óvszerrel védekeztünk és nem vettünk…

    Kedves Doktor Úr!

    6 napja késik a menstruációm. Az elmúlt ciklusban óvszerrel védekeztünk és nem vettünk észre semmilyen "balesetet".
    Ebben a ciklusban vesztettem el a szüzességemet, továbbá amoxicillin nevű antibiotikumot szedtem. Lehetséges, hogy a kettő közül valamelyik okozza a késést?
    Elnézést, ha butaságot kérdezek, de kicsit meg vagyok ijedve. A terhességi teszt pedig azt hiszem még nem mutatná ki, ha terhes lennék.
    Előre is köszönöm:
    Jázmin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Jázmin! Reggeli első vizeletével érdemes már tesztet csinálni, az eredmény megbízható. A késést a stressz és a betegség is okozhatja, nyugodjon meg. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Jó napor Doktor Úr! 28 éves vagyok, 22 évesen kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni, novynette-t,…

    Jó napor Doktor Úr!

    28 éves vagyok, 22 évesen kezdtem fogamzásgátló tablettát szedni, novynette-t, két év után abbahagytam a tablettaszedést. Egy éve újra elkezdtem, mert közti vérzésem volt és a nőgyógyászom azt tanácsolta, hogy a tablettával állítsuk be. Először yadine-t szedtem 3 hónapig, majd novynette-t szintén 3 hónapig. A közti vérzés még mindig megvan. Most a Tri-regol 21+7-et kezdem szedni. Önnek mi a véleménye erről a gyógyszerről?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nem a gyógyszerekről kellene véleményt mondani, hanem a koncepcióról. Addig, ameddig nem tudjuk, hogy van-e érdemi peteérése, addig nem szabadna semmiféle fogamzásgátló hormont szednie!

  • kedves főorvos úr!kezdeném azzal,hogy én és a párom már 4hónapja probálkozunk ,hogy teherbe essek!március…

    kedves főorvos úr!kezdeném azzal,hogy én és a párom már 4hónapja probálkozunk ,hogy teherbe essek!március 16.-án jött meg a mensesem,átlagosan5 napig tartott!kiszámoltam a kismama.hun elvileg 30.-án volt peteérésem,és13.-án kellett volna megjönnie!12.-én vasárnap kicsit pecsételtem,hétfőn semmi nem jött!érzékeny picit a mellem,és feszit a petefészkem!olyan érzés mintha megjönne!a hőm 37 fleti volt este és reggel!számithatok arra hogy babánk lessz?vagy csak átállok?előre is köszönöm válasiát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Miért nem csinál egy tesztet a reggeli első vizeletével?

  • Tisztelt Doktor Úr! Kismama vagyok de orvosnál még nem voltam korainak tartanám,viszont most már nem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kismama vagyok de orvosnál még nem voltam korainak tartanám,viszont most már nem tudom eldönteni mi az igazság.Az orvosnál az utolsó menstruáció első napját vagy az utolsó napját kell mondani?
    Olvastam ilyet is-olyat is.
    Másik kérdésem terhesség alatt lehet a hajat melíroztatni?
    Az nem érintkezik közvetlenül a fejbőrrel.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Szép napot Bernadett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Bernadett! A menzesz első napja az irányadó. Nyugodtan melíroztathat. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Szép napot,doktor úr!A kérdésem az lenne,hogy kellemetlen fogfájással küzködtem és nem kevés algopirint,cataflámot…

    Szép napot,doktor úr!A kérdésem az lenne,hogy kellemetlen fogfájással küzködtem és nem kevés algopirint,cataflámot szedtem be.Ez a napokban történt,csak kőzben a teszt kimutatta,hogy várandós vagyok,aminek NAGYON őrülünk,csak félek ,hogy kárt tettem a magzatban,nagyon félek a vetéléstől :( Orvoshoz szombaton megyek,ur isren,gondolja az már késő?Nagyon várom a válaszát!Jó,hogy van nekünk!!!!!!!!!!!!Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Anita! A Cataflam-nak nem örülök, az Algopyrin biztosan nem ártott. Vetéléshez ezek a gyógyszerek nem vezetnek, a Cataflam hatásait illetően biztosat csak egy jó genetikus tud megnyugtató választ adni. Ne őrjítse Magát, nagyon nagy gáz biztosan nincs! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Tisztelt Doktor Úr! 8 hetes terhes vagyok. Barna folyásomra a 6. héttől szedek 2X1 Utrogestant, azóta…

    Tisztelt Doktor Úr!
    8 hetes terhes vagyok. Barna folyásomra a 6. héttől szedek 2X1 Utrogestant, azóta el is múlt. Pénteken voltam a védőnőnél és a vizeletemben kevés fehérjét talált. Mivel nem volt folyásom, azt mondta, nem kell vele foglalkozni. Szombattól viszont sárga folyásom van. Használhatok Pimafucin hüvelytablettát, vagy mindenképpen fel kell keresnem az orvosomat?
    Köszönettel:
    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Szilvia! Tulajdonképpen sokkal jobb volna, ha a kezelés nem vaktában történne. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Szép estét! Az lenne a kérdés a doktorúr felé,hogy ma megjött a menstruáciom,és eléggé görcsölök egész…

    Szép estét!

    Az lenne a kérdés a doktorúr felé,hogy ma megjött a menstruáciom,és eléggé görcsölök egész nap!A másik problémám pedig,hogy sok az alvadvér!Ez lehet valami problémának a jele?

    válaszát elöre is köszönöm!!!

    Tisztelettel Brigi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Brigi! A görcsök az alvadékos vérzés miatt vannak. Probléma csak annyi van, hogy nagyon fáj Önnek. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • Kedves doktor úr!

    Csak szeretném megköszönni, hogy megnyugtatott múlt hét végén, hogy nem lesz semmi gond a nyaraláson. Így is lett:) (Nekem ajánlotta a Lady Cupot múlt csütörtökön.) Egész végig görcsölgetett a hasam, de megúsztam anélkül a wellnesezést, hogy megjött volna előbb a mensim.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Andrea! Örülök, hogy megúszta, csak annak nem örülök, hogy a félelmeit nem tudta eldobni. Irány a kineziológus! Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc

  • T. DR. ÚR!!! SAJNOS MÁRC.6.ÁN (6 HETESEN) ELVETÉLTEM AMIT MŰSZERESEN KELLETT BEFEJEZNI! MAJD MÁRC 27.…

    T. DR. ÚR!!!
    SAJNOS MÁRC.6.ÁN (6 HETESEN) ELVETÉLTEM AMIT MŰSZERESEN KELLETT BEFEJEZNI! MAJD MÁRC 27. ÉN MEGJÖTT A MENZESZEM.NORMÁLIS LEFOLYÁSU VOLT DE AHOGY ABBA MARADT A VÉRZÉS KÉT NAPRA RÁ ENYHÉN BARNÁZNI KEZDTEM AMI MÉGMOST IS TART IGAZ EGYRE KEVESEBB DE TART. FÁJDALMAM NINCSEN.A KÉRDÉSEM AZ LENNE HOGY EZ A LEFOLYÁS NORMÁLIS A VETÉLÉS UTÁN?? ( A MENSTRUÁCIÓ ÉS A BARNÁZÁST ÉRTEM EZ ALATT)
    VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM ÉS KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KIVÁNOK ÖNNEK! BERNADETT

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Kedves Bernadett! Elfogadható normálisnak. Önnek is minden jót kíván szeretettel Hamvas Ferenc

  • Kedves Dr. Azt szeretném tudni h mekkora a pénisz normál Vastagsága adatot ha lehet cm-ben. .....és…

    Kedves Dr.

    Azt szeretném tudni h mekkora a pénisz normál Vastagsága adatot ha lehet cm-ben.

    .....és hosszusága?

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Nőgyógyász vagyok, nem urológus.

  • Tisztelt doktor ur!mult heten irtam onnek hogz csinalltam tesztet es az egyik csik nagyon hallvanyan…

    Tisztelt doktor ur!mult heten irtam onnek hogz csinalltam tesztet es az egyik csik nagyon hallvanyan latszott..azt javasolta varjam meg hatha megjon amenstruaciom es ha nem jon meg csinalljak tesytet ma a napjara pontosan megjott..ezek szerint akkor nem vagyok terhes miert volt akkor megis az a csik hallvanyan?meg egy kerdes letezik ferfiaknak is fogamzasgatlo?ovszeren kivul gondolom.valaszat elore is koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    Szerintem nem terhes, a halvány csíkkal nem tudok mit kezdeni. Kapható férfi-fogamzásgátlóról nem tudok.

  • Tisztelt Doktor úr!
    Szeretnénk kisbabát,még nem próbálkozunk,de hamarosan elkezdjük,de azt hiszem ezt nem mi döntöttük el,vagyis ebben az évben eddig még mindig rendszeresen megjött a mensesem 28 napra.Április 3-án kivették a bölcsességfogamat és mivel utána fájt ezért Cataflamot szedtem kb 5… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Hamvas Ferenc

    A reggeli első vizelettel csináljon tesztet, és ha terhes lenne, szerintem nincs semmiféle aggódnivalója.