A betegek kérdései (505)

 • Tisztelt Doktor úr!! Hat évvel ezelőtt heredaganattal mütöttek és kezeltek, amit egy RLA mütét követett.…

  Tisztelt Doktor úr!!

  Hat évvel ezelőtt heredaganattal mütöttek és kezeltek, amit egy RLA mütét követett. A hasfalamon két sérv is kialakult a háló beültetést javasolták. Most hallottam a laparoszkópos mütéti megoldásról. A kérdésem az lenne hogy az alap mütéti beavatkozásom kizáró ok-e ehhez a mütéti technikához? A hasfalam mellkastól ágyékig volt feltárva..

  Előre is köszönöm válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Uram !

  A hasfali sérv ill. hegsérv laparoszkópos műtéti megoldása hazánkban még nem terjedhetett el különböző okok miatt. A RLA műtét utáni állapot nem kizáró tényező. Sok más körülménytől függ a megvalósíthatóság.
  Volt német főnököm - Dr. Klaus Peitgen -az egyik legnagyobb mestere a hegsérvek hálós laparoszkópos műtéteinek, de itthon is tudok ajánlani kollégát aki foglalkozik a fenti műtéttel.
  Jómagam plasztikai sebészként a plasztikai műtéttek mellet főként köldöksérv és lágyéksérv műtéteket végzek igény szerint az utóbbi laparoszkópos technikával is.

  Minden jót,

  Pataki Gergely

 • Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megkérni hogy a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb…

  Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megkérni hogy a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak.Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb.Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű.Ren: szabályos alakúak, nagyságuk szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos.Lien: szabályos nagyságú szerkezetű.A kismedencében kórós képlet nem azonosítható.Az aorta látóterébe kerölt szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható.Vélemény: cholecystitis chr.Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá. Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő hogy szigorú diéta.38 éves vagyok fogamzásgátló tablettát szedek, továbbá napi 1 szem L-thyroxin 50mg pajzsmirigyre.A vérképen a következő adatok vannak becsillagozva.WBC: 15,7BASO: 0,0NEUT absz: 11,47LYMPH absz: 3,62Vvt süllyedési seb: 35Összkoleszterin: 5,8GGT: 63C reaktív fehérje ultraszenzítív: 35,56Köszönöm a válaszát!Tisztelettel: Horváthné Móni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Asszonyom !

  Jómagam plasztikai sebészként is úgy gondolom, hogy hét eleji epegörcs rohamát nagy valószínűséggel a pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki.
  Ez az epehólyag gyulladás ill. a lelet még nem indokolja az epehólyag eltávolítását. Javaslom, hogy háziorvosával is beszélje meg a leleteket !

  Pataki Gergely
  plasztikai sebész
  www.drpataki.hu

 • Kedves Pataki doktor úr, hova lett a kérdésem???? Plaszt.sebészeti szakvéleményre lenne szükségem? Kitörölte? Tamás

  Kedves Pataki doktor úr, hova lett a kérdésem????
  Plaszt.sebészeti szakvéleményre lenne szükségem? Kitörölte?
  Tamás

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Tamás !

  Többszöri keresésre sem találok levelet Öntől. Kérem, ha gyors választ szeretne, használja a www.drpataki.hu honlap űrlapját, vagy írjon emailt a drpataki@hotmail.com emailcímre.

  Köszönettel,

  Pataki Gergely dr.

 • A kislány esése okozhat-e betegségeket?

  Tisztelt Doktor Úr!

  9,5 hónapos kislányom térdelve kapaszkodott a pihenőszékébe,amikor is egy váratlan pillanatban hátraesett a faparkettára és nagyot koppant a fejecskéje,azonnal sírva fakadt,de megnyugtatásomra ez abbamaradt és nem tapasztaltam kedélyállapotán változást,azaz folytatta… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  Kérem, hogy keressen fel egy gyermeksebészeti osztályt, ahol a szükséges tennivalókról tájékoztatják. Budán például a Szent János Kórház gyermeksebészeti osztályát keresheti… Még több

 • Kedves Doktor úr! Kérem véleményét kislányom problémájával kapcsolatban. Lányom 16,5 éves. 12 éve…

  Kedves Doktor úr!


  Kérem véleményét kislányom problémájával kapcsolatban. Lányom 16,5 éves. 12 éve kora óta menstruál, de mellei nem egyformán fejlődtek. Endokrinológus szerint kifejlett nőnek számít. A mellek méretei az egyik 1084cm3 (megnyúlt lógó) a másik 878cm3 ( kicsi hegyes). Az orvosunk szerint implantátum beültetésével lehet ezt orvosolni. Valóban kell beültetés? A műtét 18 éves kor előtt elvégezhető?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  A probléma (asszimetria) elképzelhető, hogy megoldható másképp is (ilyen méretű mellekhez, a leírt lógást és a lánya korát beleszámítva, az asszimetria helyreállításához elvileg nem szükséges implantátum).
  Saját zsírátültetéssel, zsírszívással vagy mellfelvarrással is lehet segíteni egy ilyen helyzetben.

  Ahhoz, hogy konkrétumot tudjak mondani, meg kellene, hogy vizsgáljam a lányát, ehhez kérem keressen emailben, vagy a honlapomon.

  Köszönettel,

  Pataki Gergely dr.

 • Kedves Doktorúr! 31 éves nő vagyok. A problémám a következő: 2010 tavaszán egy bőrgyógyász eltávolitott…

  Kedves Doktorúr!

  31 éves nő vagyok. A problémám a következő: 2010 tavaszán egy bőrgyógyász eltávolitott a hátamról (a gerincem alatt) egy anyajegyet. Igazából nem is akartam leszedetni, ő ajánlotta fel, hogy akkor egy kalap alatt elvégzi a leszedést egy másik beavatkozással (amiért eredetileg a problémám volt és hozzá fordultam, szemölcsszerű kinövések eltávolitása lézerrel).
  Miután kiégette (nem tudok jobb szót rá) a hátamból az anyajegyet, a gombostűhegynyi anyajegy helyett egy kb húszforintos nagyságú seb keletkezett a hátamon, ami még most is rózsaszin, érintésre fáj is egy kicsit... Visszamentem, azt mondta, hogy hosszú a gyógyulási idő, 9 hónap. Most már ez is eltelt...
  Nagyon el vagyok keseredve, mert a rózsaszin heg továbbra is ott éktelenkedik a hátamon és jobb lett volna, ha inkább megmarad az a kis anyajegy...

  Kérdésem az lenne, hogy el lehet-e ezt tüntetni (nem krémekkel, mert azok szerintem nem segitenek)?

  Másik problémám hogy a vállamon sötétbarna pigment foltok vannak - ezeket el lehet-e távolitani valahogy pl lézerrel? Ill. hogy tud-e erre +fibrómák eltávolitására egy MEGBIZHATÓ budapesti bőrgyógyászt ajánlani?

  Tisztelettel és köszönettel

  egy átvert páciens

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  Szívesen segítek ! Kérem jelentkezzen be a www.drpataki.hu weboldalon !
  Először is fontos tényként megállapítani, hogy a háton a sebek nagyon lassan és sokszor nem kellően szépen hegesednek. Én úgy gondolom, hogy a kolléga minden tőle telhetőt megtett az optimális sebgyógyulásért.
  Anyajegyek, fibrómák és kisebb-nagyobb bőrelváltozások eltávolítása végett javaslom, hogy plasztikai sebészhez forduljon !
  Kialakult torzító hegekkel kapcsolatban úgyszintén.
  Nyilvánvaló, hogy az képes a legszebb hegekkel eltávolítani az anyajegyeket, aki tanulmányai és gyakorlata során a legtöbbet töltött a szövetkímélő műtéti technikák elsajátításával és azokat a legpontosabban használja. A probléma az, hogy gyakran nem a plasztikai sebész kollégákat keresik fel a páciensek ilyen kicsinek tűnő dolgokkal. Gyakran kezelünk olyanokat, akik elégedetlenek anyajegy levétel utáni hegeikkel, és itt általában nem plasztikai sebész végezte a korábbi műtétet. Ezért tudok bátorítani mindenkit, hogy ne csak a helyreállító és esztétika problémákkal, hanem az anyajegyekkel is plasztikai sebészt keressen fel.

  Köszönettel,

  Pataki Gergely
  plasztikai sebész

 • Mellkisebbítõ plasztikai sebészetet hol végeznek?

  Tisztelt Doktor Úr!

  Én egy 18 éves lány vagyok, és nagyon régóta szeretném megcsináltatni a mellkisebbítő műtétet, csak szerettem volna megvárni amíg betöltöm a 18. életévemet. Mivel a melleim elég nagyon a testemhez képest, ezért elég sok mindenben akadályoz, és egészségügyi problémákat… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  Szívesen segítek ! Kérem jelentkezzen be a www.drpataki.hu weboldalon !

  Köszönettel,

  Pataki Gergely
  plasztikai sebész

 • Tisztelt doktor úr ! Kb. huszonöt éve volt alsó és felső szemhéj plasztikai műtétem.Most ismételtem…

  Tisztelt doktor úr !

  Kb. huszonöt éve volt alsó és felső szemhéj plasztikai műtétem.Most ismételtem szeretném elvégeztetni . Kérem szépen tájékoztatni,hogy mennyibe kerüle a beavatkozás ?

  Tisztelettel, Zsófia.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  Az árak egyénre szabottak, több mindentől függenek. Általánosságban elmondható, hogy az alsó szemhéjplasztika a felső szemhéjplasztikánál valamivel drágább, de együtt végezve jelentős árkedvezményhez lehet jutni. Függ attól, hogy altatásban, vagy helyi érzéstelenítésben végezzük, függ attól is, hogy elsődleges, vagy másodlagos műtétről van-e szó.
  Az is elképzelhető, hogy az első műtét után Önnek nem feltétlenül egy felső szemhéjplasztikát, hanem jóval inkább egy szemöldökemelést javasolnánk, mely megoldja a kérdéses problémát !
  A legjobb, ha felkeres egy kollégát és személyesen tájékozódik !
  Amennyiben gondolja, Nálam is bejelentkezhet konzultációra a drpataki.hu weboldalon !

  Minden jót !

  Pataki Gergely

 • Tisztel Doktor Úr! Igaz az, hogy mellkiebbítés után évek alatt újra megnőhet a mell? Kicsit megijedtem,…

  Tisztel Doktor Úr!

  Igaz az, hogy mellkiebbítés után évek alatt újra megnőhet a mell? Kicsit megijedtem, mert ezt nemrég hallottam és pont ilyen műtét előtt állok. Ha mégis igaz, mi állhat ennek a hátterében? Hízás, hormonális hatás?

  Köszönettel,

  N.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  Mellkisebbítés után idővel inkább újra meglóghat a mell - ez természetes jelenség. Növekedés csak hormonális változások hatására történhet (szoptatás, terhesség, dopping stb.).Hízás hatására a mell zsírállománya nőhet, de általában nem nagy mértékben.
  Természetesen szívesen tájékoztatom a mellkisebbítés menetéről.

  Minden jót !

  Pataki Gergely dr.

 • Kedves Doktor Úr! Fél éve megismerkedtem egy férfivel és a bal oldalán van egy kb. 20-cm-s heg. Nem…

  Kedves Doktor Úr!

  Fél éve megismerkedtem egy férfivel és a bal oldalán van egy kb. 20-cm-s heg. Nem kérdeztem még rá, nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, de nagyon kíváncsi lennék, hogy mitől lehet. Esetleg vakbél műtét?

  Előre is köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  A bal oldalán : ez a hasat vagy hastájékot (vagy lágyéktájékot) jelöli valószínűleg.
  A vakbélműtét jellegzetes hege jobb oldalon, az alhason van, hacsak az a rendkívül ritka eset nem fordul elő, hogy "situs inversussal" (tükörképi szervpozíciókkal) született az illető férfi.

  Nagy valószínűséggel bal oldali lágyéksérv hege. Kisebb valószínűséggel lehet bélműtét is. Még kisebb valószínűséggel lehet más is.

  Fénykép és egyéb információ hiányában ennyiben tudtam segíteni.

  Minden jót !

  dr. Pataki Gergely
  plasztikai sebész

 • Orrplasztikai mûtéti fájdalom, mûtét utáni felépülés

  Tisztelt Doktorúr!

  Sok pletykát és rémhírt hallottam már az orrplasztikáról, de úgy gondolom egy hozzá értő véleményére lehet a legtöbbet adni. Tulajdonképpen az lenne a kérdésem, hogy az orrplasztika valóban nagyon fájdalmas? Illetve azt sejtem, hogy a műtét közben nem igen érez az ember… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  Nem igaz. Az orrplasztika, ha altatásban végezzük nem fáj, ha helyi érzéstelenítésben akkor általában csak maga az érzéstelenítés. A műtét utáni időszakban többféle módszerrel… Még több

 • Doktorúr kérdésem az lenne hogy igaz e hogy arcfelvarrásnál az egész arcbőrt lefejtik úgymond.? Ez elég…

  Doktorúr kérdésem az lenne hogy igaz e hogy arcfelvarrásnál az egész arcbőrt lefejtik úgymond.?
  Ez elég sokkolóan hangzik.
  Nem túl kockázatos ez?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem ⁄Uram !

  Nem igaz. Nagyon sok különböző, egyénre szabott arcfelvarrási technika létezik, de a teljes arcbőrt egyiknél sem fejtjük le.

  Amennyiben arcfiatalítást szeretne, a hialuronsavas ránctöltéstől kezdve a mélyebb ráncok eltüntetését is megcélzó különféle arcplasztikák állnak rendelkezésre.

  Szivesen adok tanácsot !

  Pataki Gergely
  plasztikai sebész

 • Kedves Dr. Pataki Gergely! Fintor Zsófia vagyok, 22 éves tanuló. Már évek óta egy keloidos heget kell…

  Kedves Dr. Pataki Gergely!

  Fintor Zsófia vagyok, 22 éves tanuló. Már évek óta egy keloidos heget kell viselnem a mellkasom bal oldalán, ami egyre csak nő és folyamatosan fáj. Több bőrgyógyásznál és plasztikai sebésznél is jártam, sajnos egyikük sem kecsegtetett semmi jóval. Ez a heg egyébként eredetileg egy kis pattanáskinézetű valami volt mindenféle tünet, fájdalom vagy elváltozás nélkül. Annyira emlékszem a keletkezését illetően, hogy egy apró fehér valamit pattanásnak néztem és párszor megkíséreltem kinyomni... hát nagyobb lett, de még ekkor sem fájt. Elmentem vele bőrgyógyászhoz, aki azt javasolta, ha zavar, műttessem le. Így történt, legnagyobb szerencsétlenségemre. A műtét után, a varrat eltávolításakor jól megszenvedtem, az orvos jól megtépte a makacs varratot, bár nem hiszem, hogy ennek következménye lenne a mostani állapot. Szóval a műtét után úgy 1-2 héttel észrevettem, hogy a varrat helye egyre duzzadtabb, még mindig, sőt egyre erősebben fájdalmas. Az idők folyamán mindjobban kiemelkedett a bőr felületéből, mára kb. fél cm magas és 4-5 cm hosszú. Körülötte mindig kipirosodik, majd a piros rész lassacskán hozzá nő a heg többi részéhez. szörnyen fáj... próbálkoztam hegkezelő szilikonkrémekkel, tapasszal, sőt, még valami injekciót is szúrtak bele egyszer, persze semmi nem használt.
  Tudna esetleg valami tanáccsal szolgálni számomra?
  Türelmét és kedvességét előre is megköszönöm!
  Tisztelettel: Fintor Zsófia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Zsófia !

  Gyakran a szövetkímélő technikák alkalmazásának hiánya okozza a keloidos heget. Az Ön által említett módon is kialakulhat keloid.
  Bizonyos bőrtípusok esetén is gyakoribb.
  Bizonyos testtájékok, különösen aktív izmok felett, de a szegycsont felett is hajlamosabb arra, hogy túlburjánzzon, nagyobb, vastagabb hegeket képezve. Nagyobb a kóros hegképződés valószínűsége, ha a seb fertőzött (az Ön esete is ezt mutatja).

  A szilikon tapaszt és szilikon gél alkalmazásával személyes tapasztalatom nagyon jó, de keloid esetén csodát ne várjunk . A bőrfelszínből nagyon kiemelkedő hegek esetében kompresszióval kombinálva az esetek nagy részében jelentős javulás érhető el.

  A keloidok (túlburjánzott heg) esetében hatásos lehet a szteroid-terápia, a sugárkezelés, krioterápia (fagyasztás) és a lézerkezelés, valamint a szövetkímélő plasztikai sebészeti hegkimetszés.

  Amennyiben gondolja szívesen megvizsgálom és a látottak alapján elmondom egyénre szabott terápiás javaslatomat !

  Üdvözlettel,

  Dr. Pataki Gergely

 • A csúnya sebeket meg lehet műteni

  Tisztelt Doktor Úr !

  Szeptemberben elestem a biciklivel ⁄ egy nagyon gyors biciklis társamat elől próbáltam menekülni ⁄ Csúnyán öszetörtem az arcomat , össze kellett varrni az orromat és szám feletti részt.Sajnos a felső ajkamon bal oldalon szabálytalan 1 cm es roncsolt szélű seb keletkezett… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Asszonyom !

  A leírtak alapján elképzelhető, hogy egy megvastagodott (hipertrófiás) heggel állunk szemben.

  A hegek kezelése közös döntést kíván a pácienssel. Ehhez… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a szemem külső sarkában…

  Tisztelt Doktor Úr!
  40 éves nő vagyok. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a szemem külső sarkában megjelent könnyzacskók eltávolíthatók, illetve kisimíthatók-e alsó szemhéjplasztikával?
  Válaszát előre is köszönöm,
  Emese

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hölgyem !

  A válaszadáshoz látnom kellene Önt és a problémás területet! Szeretettel látom rendelésemen. Kérem jelentkezzen be a www.drpataki.hu honlapon vagy írjon email.

  Köszönettel,

  dr. Pataki Gergely
  plasztikai sebész

 • Császármetszés utáni hasplasztika a tb alá tartozik?

  Tisztelt Doktor Úr!
  Visszaolvastam az Önhöz intézett kérdésekben és válaszokban.Mégis feltenném a kérdésem.34 éves vagyok.4,5 éve született a kisebbik fiam császár metszéssel.A legmagasabb regisztrált testsúlyom a terhességi könyvemben szerepelt szülés előtt 120kg.Babával együtt voltam 120kg attól… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Hajni !

  A leírtak alapján nem várható -egy megerősített hasfal felett sem- a kitágult bőr visszamodellálódása. Vannak bőrfeszesítő eljárások, de a kötényhas alapvetően csak plasztikai… Még több

 • Kedves Doktor úr, anyajegy-levételem volt, több is, több helyen (szám szerint 10, két műtét alatt)…

  Kedves Doktor úr,

  anyajegy-levételem volt, több is, több helyen (szám szerint 10, két műtét alatt)
  A kérdésem az, hogy varratszedés után mennyi idővel zuhanyozhatok?
  Ha zuhanyozhatok, kell-e elővigyázatosság? (ne érje egyáltalán víz, vagy ha víz éri... stb.)
  Kenhetem-e körömvirágkrémmel, és ha igen, mikortól?

  Köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok!


  ka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves KA !

  Meglepő a kérdése, hiszen úgy gondolom, hogy ha plasztikai sebésszel végezteti az anyajegy levételt ezek a kérdések nem merülnek fel.
  Ezekre a kérdésekre részletesen választ kell, hogy kapjon orvosától műtét előtt illetve után akkor is, ha nem plasztika sebész . (általános sebész, fül-orr-gégész stb.)
  Fontos tudni: a legszebb eredmény, a legjobb heg akkor várható, ha olyan specialista kezeli, aki tanulmányai és munkája során a legtöbbet foglalkozott a szövetkímélő technikák elsajátításával és alkalmazásával. Ez minden bizonnyal egy plasztikai sebész.
  Fenti kérdésére a válasz függ az elváltozások elhelyezkedésétől és a sebgyógyulási hajlamtól. Én a pácienseimnek anyajegy levétel után azt szoktam tanácsolni, hogy varratszedés után 1 nappal nem szappanos folyó vízzel már zuhanyozhatnak. Vegyszer (szappan sem) ne érje a friss heget és ne dörzsöljük. Hegápoló (Cicaplast, Contractubex stb.), vagy lehetőleg tartósítószer és színezékmentes (Epikar, de síma zsíros babakrém ill. jó minőségű ! körömvirágkrém) hidratálókrém mindenképpen szóba jön varratszedés után néhány nappal.
  A szilikontartalmú krémek ill. szilikontapasz használata is előnyös lehet. (csökkenti a bőr felületi feszültségét, hidratálja, segíti a friss heg hőszabályozását stb.)
  Legyen szabad megismételnem : anyajegyekkel, bőrelváltozások eltávolításával forduljanak bizalommal plasztikai sebészhez !

  Boldog Új Évet kívánok !

  Dr. Pataki Gergely
  plasztikai sebész

  www.drpataki.hu

 • Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog Új Évet Önnek és családjának! Ildikó

  Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog Új Évet Önnek és családjának! Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Köszönöm szépen ! Önnek is Boldog Ünnepeket és sikerekben gazdag, betegség- és sérülésmentes Új Évet kívánok !

  Dr. Pataki Gergely
  plasztikai sebész

 • A kislány égési sérült, a bőrön levő sebek milyen kezeléssel gyógyíthatók?

  Kedves Doktor Úr,

  Kislányom(1.5éves) tegnap este 1csésze frissen forralt teával leforrázta magát.
  Ettől bőre kipirosodott és hólyagok keletkeztek rajta.
  (Arca jobb oldalán a fülcimpa és az áll között félúton 1db folt. Méretre kb. 2db50Ft-os méretű összefüggő nagy hólyag.A… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves aggódó Anyuka !

  Megértve aggódalmát szeretném megnyugtatni, hogy az említett kórházban kiváló szakemberek dolgoznak és ismereteim szerint az elérhető legkorszerűbb kötözőanyagokat,… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! 1992-ben szültem a lányomat 4100 g-al. Szülés után kialakult kötényhasammal azóta…

  Tisztelt Doktor Úr!

  1992-ben szültem a lányomat 4100 g-al. Szülés után kialakult kötényhasammal azóta sem tudok mit kezdeni. Közben cukorbeteg lettem, csúnyán meghíztam (98 kg, 161 cm a magasságom). Két évvel ezelőtt sikerült lefogynom 10-12 kg-ot (ez a 2 kg oda-vissza változik) amit azóta is tartok. Sajnos a hasam nagyon lóg. Pl. ha szaladok, akkor hangosan csattog :(. Időnként begombásodik a betűrődött bőr alatt, sőt anyajegy vagy olyan szerű elváltozások (szemölcs?) is lettek a lógó rész alatt. Kérdésem az lenne, hogy a megadott adatok alapján jogosult lennék-e egy TB támogatott hasplasztikára. A köldököm mellet jobb oldalt időnként enyhén megkeményszik a hasam és nem túlzottan, de fájdogál és érzékeny. Ez lehet-e sérv?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Pataki Gergely

  Kedves Katalin !

  A leírt adatok alapján hasi bőrfeleslegének műtéti megoldását jelenleg nem finanszírozza az OEP, mivel ez elsősorban nem funkcionális, hanem esztétikai probléma. Nagymértékű fogyás esetén finanszírozható, kérem ehhez nézze meg a korábbi kérdésekre adott válaszaimat.

  A sérv kizárása és a fent leírt problémainak megoldása érdekében keressen fel egy plasztikai sebészt vagy egy általános sebészt.

  Tisztelettel,

  Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

Szerző

Dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész