A betegek kérdései (9280)

  • Tisztelt Doktorúr! Nemrég írtam önnek tüneteimet, Ön veseproblémára gondolt. Szúró érzés nem volt…

    Tisztelt Doktorúr!

    Nemrég írtam önnek tüneteimet, Ön veseproblémára gondolt. Szúró érzés nem volt amióta rengeteg teát ittam, és a derekam jobb oldalt hátul is csak ritkán érzem, hogy valami nem stimmel. Ma azonban gyakori vizelési ingerrel küzdök, de más tünetem nincs. Lehetséges valóban egy kezdődő veseprobléma?

    Köszönettel: Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lehetséges, kis kő űrülhet, s ez okozza a panaszait.

  • Tisztelt Doktor ÚR!Nem tudom igazán,hogy az ön szakterülete e amit kérdezni szeretnék,de hátha tud válaszolni.Párom…

    Tisztelt Doktor ÚR!Nem tudom igazán,hogy az ön szakterülete e amit kérdezni szeretnék,de hátha tud válaszolni.Párom mutatott egy furcsa fehér pattanásszerü több apró szerü valamit a himvesszője fölött.Ön szerint mi lehet?Próbálom orvoshoz küldeni minden féleképp de megnyugvás céljábol mivel én nem lehetek ott a vizsgálatkor szeretném tudni hogy ön mit gondol?Válaszát elöre is köszönöm:Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószinű, hogy atheromák alakultak ki. Ez egy jóindulatú elváltozás. Mutassák meg urológusnak, vagy bőrgyógyásznak.

  • A Fer14 és a Trental a spermák gyorsabb mozgását segítik elő

    Tisztet Doktor Úr!

    Köszönöm a választ.

    Lehet ,hogy az IQ szintemmel van gond ,de nem mindent értek a válaszból. A FER14 nevű szer ,ha trentalt nem váltja ki ,akkor mit? Azon felül antibiotikumot kapott a gyulladásra ,12hetes tartamra.Azt nem kell akkor szedni?
    Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A FER 14 nevű szerben vannak olyan vitaminok és nyomelemek, melyek a spermák tökéletesebb müködéséhez, mozgásához sztükségesek. ATrental is eyt segiti el[. A kett[ egy

  • Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát. Eddig láz nem jelentkezett, és nem hánytam,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nagyon szépen köszönöm gyors válaszát. Eddig láz nem jelentkezett, és nem hánytam, remélem nem is fogok! Hányinger volt csak, de az egyszer és hamar elmúlt. Csak a fájdalom elég erős, hirtelen tör fel, de aztán csillapodig elmúlik.

    Még egyszer nagyon köszönöm a választ!

    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Remélem, hogy segitettem!

  • A vese görcsös fájdalma, láz és hányás esetén azonnal menjen urológiai osztályra

    Tisztelt Doktor Úr!

    23 éves lány vagyok, és az utóbbi időben kb. 3 hétben a jobb vese tájékán erős fájdalmakat érzek. Hol erősebb, hol gyengébb a fájdalom. Egy időben semmi vizelet nem volt, de a vesekövet kizárták(tapintásos alapon, és hogy utána volt vizelet, bár nem annyi, mint az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Valószinűleg a vesevezetékben van köve. Ha belőzasodna, hányna, erős görcsei lennének azonnal urológia osztályra kell mennie. Ode nem kell beutaló sem!

  • Tisztelt Doktor Ur szeretném megkérdezni ön szerint hová fordulhatnánk állando jellegű a holyagom mintha…

    Tisztelt Doktor Ur szeretném megkérdezni ön szerint hová fordulhatnánk állando jellegű a holyagom mintha sosem ürülne ki ,sokszor kell a wc menem napi 10 től töbször,urologia nőgyogyászatilag rendbe vagyok,mi lehet ez köszönöm.Tunde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Kérjen urodinamiás szakrendelésre beutalót. Ez minden nagyobb megyei kórházban van.

  • Tisztelt dr. úr! Problémám már régebb óta fenn áll. Októberben péniszemen a bőr foltokban begyulladt,…

    Tisztelt dr. úr!

    Problémám már régebb óta fenn áll. Októberben péniszemen a bőr foltokban begyulladt, majd kiszáradt. A bőrgyógyász Pimafucortot írt fel. Ami el is mulasztja a tüneteket, de miután abba hagyom, pár nap alatt újra kiújul a problémám. A bőrgyógyász szerint ez gombás fertőzés és hajlamos vagyok arra, hogy ez időnként kiújuljon. Szerintem félre diagnosztizálnak, de az orvos nagyon erősen ragaszkodik ehhez a válaszhoz.. Cannesten, lamisil egyáltalán nem segítettek rajta.

    A bőrgyulladások mindig ugyanazon a helyen jelentkeznek. A pimafucort, pedig az egyik foltot, csak részlegesen mulasztja el. Azon a ponton, akár több hétnyi kenegetés után, egy kicsit sötétebb a bőröm. Míg a többi gyulladást teljesen eltünteti. Utána pár napig jó, aztán újra elkezd fokozatosan begyulladni a bőr.

    BP 11. kerületben lakom, sajnos magándokihoz nem nagyon tudok fordulni, mivel anyagilag nem áll jól a szénám, így csak a kerületi bőrgyógyászhoz tudtam fordulni.


    Ön szerint mit tegyek? Tudna esetleg ajánlani valamilyen vény nélküli gyógyszert, kenőcsöt, fertőtlenítőt?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Keresse fel a Rókus kárházban dr Szabó János főorvos Urat, ő ott rendel csütörtök délelőttönként.

  • Tisztelt doktot Ur Kanadaban elek es az miatt ekezetlen irast hasznalok ! 40 eves ferfi vagyok . Mar…

    Tisztelt doktot Ur
    Kanadaban elek es az miatt ekezetlen irast hasznalok ! 40 eves ferfi vagyok .
    Mar harom eveszenvedek derektol lefele fazik a labam , kimondottan mikor lefekszem . Meg nyaron is futtenem kell az agyat hanem nem aludnek csak ha teljesen kimerulok vagy elajulok ami sajnos tobbszor elofordult !
    A csaladonmban minnden ferfi rakban halt meg . A nagyapam holyag rakban , az apam holyag rakban , a testvere here rakban , a lanytestverem felnotkent is agyba vizelt ejel mert nem erezte hogy mennie kell .
    Voltam orvosnal , prostata vizsgalatra es az rendben , kamerat dugtak fel hogy a holyagom belulrol is lathasak es az orvos szerint az is rendben .
    De mindig (alando) alhasi fajdalmaim van ugy erzem mintha 3 napja visza fognam a vizeletet .
    Alandoan azt erzem hogy vizelnem kell .Neha semi nem jon . Sokszor a vizelet csipi a hugycsovet .A hereim alandoan fajnak neha elviselhetetlen a fajdalom .Az orvos Acetaminophen/Codeine Phos 30mg irt nekem de ha ketot veszek is be egyszere sem segit .
    Kerem szepen az On ajanlatat mit csinaljak .Mar-mar azon gondolkozok hogy beszedek egy egesz doboz gyogyszert hogy vege legyen ennek az egesz szenvedesnek !
    Kerem segitsen ha tud , otletel vagy hogy milyen orvostol milyen segitseget kerjek !
    Valaszlohat direkt mathelaszlo2@yahoo.ca
    A valaszat nagyon szepen koszonom !
    Udvozletel Jeno Nika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    El kell mennie érspecialistához, hogy nincs-e érszükülete. Az alsó végtagi panaszait érszűkület is okozhatja. Az egyéb panszai miatt kellene csináltatnia clamydia, ureaplasma vizsgálatot, vizelet és ondó tenyésztést. Egyéb teendő egyelőre nincs szerintem. Ezek a legfontosabbak.

  • A bal herében levő varicocele miatt orvoshoz forduljon?

    Kedves Doktor Ur!

    Mar evek ota egyutt elek egy alig eszreveheto, varicocele nevu elvaltozassl, amit betegsegnek nevezni nem is nagyon merek. Eleinte, akkor meg azt hittem, hirtelen ulo munkanak koszonhetoen hasi nyomast kezdtem erezni, mintha egy lufi lenne hasizmaim kozott. Kivizsgaltak,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Éljen normálisan. Ha a visszértágulat fájdalmat okoz, akkor azt előzetes megtermékenyitési vizsgálat után meg kell operálni. Célszerű lenne az egyéb panaszai miatt is éhgyomorral, telt húgyhólyag mellett… Még több

  • Tisztelt Doktorúr! Szeretném megkérdezni, hogy nem jelentős mértékű here visszeresség esetén szabad-e,…

    Tisztelt Doktorúr!

    Szeretném megkérdezni, hogy nem jelentős mértékű here visszeresség esetén szabad-e, illetve segíthet-e hagyományos viszérkrém (pl lioton) alkalmazása amikor fáj? A CT sugárzása károsíthatja a heréket?

    Segítségét előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A krém nem valószinű, hogy segithet, ui. ez más jellegű visszértágulat, mint az alsó végtagi. A CT gyakran ismételve károsithatja a heréket, de ilyenre nem nagyon van példa az emberiség történetében.

  • Tisztelt Doktor Úr! A következő a panaszom: Fiatal 21éves férfi vagyok. A herezacskóm, úgy fél…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A következő a panaszom:

    Fiatal 21éves férfi vagyok. A herezacskóm, úgy fél éve vettem észre,hogy naponta rendszeresen, van úgy, hogy egy percen belül többször van úgy, hogy óránként egyszer, van úgy hogy kevésbé sűrűn, összehúzódik!
    Egyszer csak elkezd "vibrálni" és összehúzódik és megkeményedik a bőr felület, majd utána idővel (1-másfél perc) újra elernyed.
    A kérdésem az lenne Doktor Úr, hogy mitől lehet ez? Kóros vajon? ez milyen jellegű dolog? Probléma ez egyáltalán? Mi a teendő?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Idegrendszeri probléma lehet, neurológiai szakrendelésre kell mennie.

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy 20 éves fiu vagyok és 3 fél problémát véltem felfedezni a makkomon. Az első…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy 20 éves fiu vagyok és 3 fél problémát véltem felfedezni a makkomon.
    Az első hogy a pereme alatt körbe pici nagyon apro kitüremkedések vannak,leginkább grízszemekhez tudom hasonlítani.A másik problémám ugyan ezen a területen a bőrszín kékes elváltozása.A harmadik pedig a makk őr felszínének a száradsága de láthatoan kifehéredik a bőr mintha hámlani készülne.A tüneteim kb 2 hónapja kezdődtek vagy talán régebben ha nem vettem észre esetleg.Petyhüdt illetve izgalmi állapotba a tünetek váltakoznak , hol felerősödnek hol nem látszódnak.
    Ezek a tünetek mire utalhatnak? Lehet egyszerre több nemi betegségben szenvedni?
    Mostmár elkezdtem aggódni eléggé de orvoshoz sajnos még nem sikerült bejelentkezni nincs időpont valoszinüleg tovább lépek de érdekelne a doktor úr véleménye hátha tud némi körképet adni.

    Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Semmi kóros eltérés nincs a leirtakban. Természetes eltérés a kis kitüremkedés, a kékes elszineződés. A 3. problémájára használjon testápoló krémet a makkra és a fityma belső oldalára. A panaszai miatt nem kell orvoshoz mennie.

  • Tisztelt Bógyi Dr!34éves egészséges férfi vagyok.Az a dolog történt mostanság hogy mikor ejakuálok gyakran…

    Tisztelt Bógyi Dr!34éves egészséges férfi vagyok.Az a dolog történt mostanság hogy mikor ejakuálok gyakran fáj és a fehér hímivarsejtekben kis átlátszó"darabkákat látok"Voltam urológusnál vizelet,és prosztatavizsgálatot csinált de semmi rendelleneset nem talált.Ön szerint mi lehet?Köszönöm:Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Nem kóros, kis kristályok ürülhetnek, ami nem rendellenes.

  • TISZTELT DOKTOR UR. 38 éves férfi vagyok.több éve halogatommár. a problémám az hogy szeretkezés csucspontjában…

    TISZTELT DOKTOR UR. 38 éves férfi vagyok.több éve halogatommár. a problémám az hogy szeretkezés csucspontjában ami sajnos hüvelyi beavatkozás nélkűl is sürün elöfordul.orgazmus közben,s 2-3 percel utána is fájdalmaim vannak,az ágyék tájon s a péniszben. válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    El kell mennie telt hólyaggal UH és prosztatavizsgálatra, hogy nincs-e meszesedés, kövesedés a prostatánál.

  • Férjem progresszív motilitás leletére az orvosok miért mondanak mást?

    Tisztelt Doktor Úr!

    Úgy látom,első levelem,valahogy technikai hiba áldozata lett ,így újból felteszem kérdéseimet.

    Két kérdésem volna:

    Férjem andrológiai leletében majdnem minden érték jó ,kivéve a motilitás 20%
    és a progresszív… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A FER 14 tablettát kell szednie még 3 hónapig 2x1-vel. Internetről is meg lehet rendelni. Orvos által összeállitott készitmény, kiváltja az egyéb gyógyszereket, kivéve a Trentalt. A másik panszára nem… Még több

  • T. Dr. ÚR! Ezt a baktériumot tenyésztették ki a vizeletemből. Nagyo problémát okozhat? hogy fertőződhetem…

    T. Dr. ÚR!

    Ezt a baktériumot tenyésztették ki a vizeletemből. Nagyo problémát okozhat? hogy fertőződhetem meg egy ilyen baktériummal? Utána olvasva ezek szenyvizek és hasonló állóvizekben telepszenek meg. Valamiféle veszélyt jelenthet ez magamra nézve? Olvastam h ez a baktérium savas környezetben nem képes megélni, ezért nagy dózisú c-vitamin segithet a kiölésében. Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    WC-ben is fel lehet szedni egyszerű vizelés során ezt a baktériumot. A C-vitamin segit, de elég napi 3x100 mg-ot szednie.

  • Tisztelt Doktor Úr! Megkapta az előző azonos jeligéjű levelemet? Mert nem jelent meg a megválaszolatlanba.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Megkapta az előző azonos jeligéjű levelemet? Mert nem jelent meg a megválaszolatlanba.

    Üdv.

    M.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    nem.

  • Tisztelt Doktorúr! Korábban írtam önnek alhasi szúró érzés és derékfájdalom miatt. Akkor sok teát…

    Tisztelt Doktorúr!

    Korábban írtam önnek alhasi szúró érzés és derékfájdalom miatt. Akkor sok teát ittam, el is múlt. Ma rengeteget kellett sétálnom, és kissé mintha izomlázam lenne, de amikor ülök, ismét azt a fájdalmat érzem, amit tegnap. Hátul jobb oldalt fájdogál a derekam és kisugároz a jobb lábamba, bár nem nagyon. Nincs szúró érzés, de lehet ez vese probléma? Érdemes ellátogatnom az urológiára?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Üdvözlettel: Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Lhete vese probléma is, de inkább gerincvelő eredetűnek tünik.

  • tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni hogy a páromnak klion hüvelykúpot írt fel a nőgyógyász szakorvos…

    tisztelt Doktor Úr!

    Szeretném kérdezni hogy a páromnak klion hüvelykúpot írt fel a nőgyógyász szakorvos hüvelyfertőzés miatt,én mint párja férfi létemre kell szednem a a klion 20 szemes tablettát?


    Köszönetel:Beleznay Zoltán

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    Szedje Ön is legalább 10 napig.

  • Tisztelt Doktor úr! Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás esetében állandó sztent behelyezése jelenthet…

    Tisztelt Doktor úr!


    Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás esetében állandó sztent behelyezése jelenthet hosszútávú megoldást? Kor 76 év, a műtétet kerülni szeretné a kockázatok miatt (is).
    A sztent behelyezésről úgy tudom hogy gyors, könnyű, fájdalommentes és sok ilyen beavatkozást végeznek Magyarországon is. Az orvos viszont nem is említette, nem értem hogy miért. Talán az ára miatt?


    Köszönöm a válaszát előre is!


    Balkányi András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bógyi György

    A stent lehet tartós megoldás, legfeljebb időnként cserélni kell.