A betegek kérdései (4604)

 • Tavalyi baleset után miért fáj a nyakam és a fejem?

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Tavaly volt egy súlyos autóbalesetem, mely során sok más egyéb mellett 4 nyakcsigolyám is tört. A 2. 4. 6. 7. csigolyák sérültek. Ebből a az 1-3 szakaszt kellett titán csavaros rudas rögzítéssel stabilizálni. Eddig a fejfájáson kívül nem igazán volt problémám a nyakammal,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Az operáló osztályra menjen kontrollra.

 • T.Doktort úr! 2159-es kérdező voltam, köszönöm a válaszát,javasolta, hogy szedjek aspirin protectet,…

  T.Doktort úr!

  2159-es kérdező voltam, köszönöm a válaszát,javasolta, hogy szedjek aspirin protectet, igen elmúltam 40 éves, februárban töltöttem a 42.Három gyerekem van a harmadik 20 hónapos, de szeretnénk még gyereket, nem veszélyes az aspirin protect akkor? Vagy mikor hagyjam abba, ha gyereket szeretnék még?Az aspirin pritect mellet lehet mást szedni? Étrenkiegészítők, vagy fejfájás csillapítókat néha, v. algopyrint? Peniccilis és summetrolim érzékeny vagyok! És nagy fokban allergiás is, hol a szememet éri az allergia hol mást, fül orr gége,most éppen a sinus oldalfala mentésn enyhe nyálkahártya duzzanat van, kaptam rá flector port de nem nagyon válik be.
  Tehát folyamatosan szedhető-e az aspirin van- e mellékhatása, gyerekvállalásnál mi a teendő?
  Köszönettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A gyermekvállalást beszélje meg a nőgyógyászával. Más gyóggyszert szedhet, ha az nem vérhigító, vagy nem allergiás rá.

 • Tisztelt Főorvos Úr! 21éves fiatal anya vagyok, második terhességem óta elő fordult hogy zsibbadok meg…

  Tisztelt Főorvos Úr!
  21éves fiatal anya vagyok, második terhességem óta elő fordult hogy zsibbadok meg nem érzek ízeket tőle. Mit tegyek hisz fiatal vagyok, ezek a tünetek néha rá is megyen a szememre annyira tud fájni hogy meg örülök tőle. orvosnál voltam de nem mondott semmit volt vérvételem de minden rendben volt a vérnyomásom változó van mikor normális van mikor alacsony a kelleténél. mit tegyek hogy ne legyen ez?
  A válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Neurológiai vizsgálatra lenne szüksége.

 • Tisztelt Doktor úr! 43 éves nő vagyok. 2011 dec. 16-án éjszaka el kezdett fájni mindkét vállam, és…

  Tisztelt Doktor úr!

  43 éves nő vagyok. 2011 dec. 16-án éjszaka el kezdett fájni mindkét vállam, és csuklóm. Annyira fájt, hogy aludni sem tudtam Elmentem reumatológiai magán rendelésre, mert szakrendelésre heteket kellett volna várni .Vérvétel, röntgen, ultrahang, majd márciusban MR vizsgálat. Hála Istennek, nem mutattak ki semmilyen betegséget, amit műteni kellett volna. A reumatológus doktornő tanácstalan volt, mert nem tudta, hogy miért fájnak a vállaim ilyen elviselhetetlenül, mivel semmiféle fájdalom csillapitó gyógyszer, sem pedig injekció nem használt. Ekkor felirta nekem a MEDROL nevű gyógyszert , és elmondta, hogy szedjem, de ha nem múlik el a fájdalom a 3. nap után, akkor ir beutalót izotóp vizsgálatra. A fájdalom elmúlt már az első nap után, de kb: csak 1 hónapig örülhettem, mert most lassan megint el kezdett fájni a vállam, és a csuklóm is.
  Sajnos a munkám miatt nem tudok megint orvoshoz menni, a kérdésem pedig az lenne, hogy szedhetem-e megint a MEDROL-t, és lenne okom aggodni, hogy esetleg valami betegségem lenne? Már nem tudok több szabadságot kivenni, hogy megint előről kezdjem az egészet, vagy pedig hogy folytassam.
  Azért Önnek irok, mert úgy gondoltam, hogy az Ön szakterülete áll legközelebb a problémámhoz.
  Várom mielöbbi válaszát, és előre is köszönöm.

  Tisztelettel

  Dorottya

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ez nem az én szakterületem. A Medrol nevű gyógyszer steroid, így csak orvosi javallatra lehet szedni.

 • Gerincferdülés tüneti kezelése gyógymasszázs és gyógytorna alkalmazásával

  Tisztelt doktor úr!

  A tüneteim a derekamnál és a lábamnál kezdődtek. A lábaim fájnak és a derekam zsibbadt. A derék zsibbadás elmúlt, de a lábfájdalom maradt és a nyakam is ropog meg a jobb oldalon fáj a hátam. Gerincröntgenen gerincferdülést állapítottak meg. Vérvételen minden negativ… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Munkaidőben hívja a 30-349-9208 telefont.

 • Aspirin protect vérnyomásra koleszterinre

  T.Doktor ÚR!

  Nyaki nagyerek duplex UH vizsgálatán voltam:

  Mit jelent a következő: Az art.vertebralisokban anterograd az áramlás.?
  Szűkület nincs.Plaque képződés nem látható, a carotis rendszer nyaki szakaszán az IMT enyhén kiszélesedett.

  Azt mondták… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Normális lelet. Ha elmúlt negyven, szedjen aszpirint.

 • Tisztelt Főorvos Úr!20 éves lány vagyok.már közel 2 hete állandó gyenge zsibbadásban van a kisujjam a…

  Tisztelt Főorvos Úr!20 éves lány vagyok.már közel 2 hete állandó gyenge zsibbadásban van a kisujjam a gyűrűsujjam és a tenyerem fele.a könyököm belső felén egy pontot megnyomva a zsibbadás erősődik.Ülő munkát végzek, de a kezemet nem támasztom(állandó mozgásban van)semmilyen állandó betegségben nem szenvedek.Gyógyszert sem szedekMi lehet a probléma?

  Válaszát előre is Köszönöm!
  Köszönettel:B. Karolina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Meg kellene vizsgálni Önt szakembernek (neurológusnak). Lehet alagút szindrómája.

 • Tisztelt DR Úr!Elkültem önnek a nyaki mr-i felvételeket a megadott cimre.Köszönöm,hogy időt fordit rá…

  Tisztelt DR Úr!Elkültem önnek a nyaki mr-i felvételeket a megadott cimre.Köszönöm,hogy időt fordit rá és megnézni.Tisztelettel:Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Várom.

 • Derékfájdalom, majd farok csont fájdalom is, ezért MR kell

  Tisztelt főorvos Úr!

  34 éves szellemi munkát végző férfi vagyok. Kb. fél éve kezdődött a problémám derékfájdalommal, majd két hónapja erősödő fájdalommal. Ma már annyira elhatalmasodott,hogy a farok csont feletti rész is fáj. Oldal hajlás megy, de előre fele kb. 45 fokban tudok hajolni.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  MR vizsgálat is kellene a tos diagnónishoz.

 • Tisztelt Doktor Úr! Panaszaim több, mint 1 éve kezdődtek és azóta csak egyre súlyosabb. Jelenleg mindennapi…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Panaszaim több, mint 1 éve kezdődtek és azóta csak egyre súlyosabb. Jelenleg mindennapi rosszulléttel küzdök, ami már nehezen elviselhető. Tünetek: tarkó tájéki fájdalom, nyaki (elöl) erek feszítése, fej mozgatására homloktáji nyomás, jobb karom zsibbad, az ujjaim nehezebben hajlítom, mint baloldalt. Emellett fáj a hátam is, viszonylag fenti részen. Legrosszabb, h nehezen veszem a levegőt, ilyenkor az erek is feszítenek, a mellkasnál is fáj kissé, mint amikor elzáródik valami vagy oxigénhiányos. A hasam nagyon meg van puffadva, ezért gasztroenterológussal kezdtem, aki refluxot állapított meg, a savtól felfújódhatok. Diétáztam, savlekötőt szedtem, semmit se használt. Utána elmentem reumatológushoz a nyaki dolgok miatt, hátha sérv vagy ér probléma, de elvileg fiatal vagyok (25), ezért nem foglalkoztak velem, nem vizsgáltak semmit. Mivel a mandulám állandó jelleggel begyulladt, ezért azt eltávolították, baktériumok telepedtek meg rajta. A tünetek ezután sem szűntek, pedig ez is okozhatta elvileg. Utána belgyógyászhoz mentem, aki látva a leleteimet, azt mondta teljesen egészséges vagyok, biztos a stressztől van. Frontint írt fel, az se használ. Én nem gondolnám, hogy pszichés eredetű. (Legalábbis amíg lehet ezer más dolog, amit ki se vizsgáltak...)
  Így most nem tudom kihez forduljak, sehol nem vettek komolyan, de már nem bírom. A tünetek nem egyértelműek, vérképem jó, mellkasrg negatív, ezért mindenhol csak továbbítanak! A mandula okozhat szövődményt, ami nem múlik el, ha kiszedik és nem vették észre?

  Kérem segítsen, hogy legalább elindulhassak.
  Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Leginkább pszichés eredetűnek tünnek a panaszai.

 • Tisztelt Doktor Úr! Nagy elkeseredésemben írok, tanácstalan vagyok. Édesapámról van szó, akinek több…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Nagy elkeseredésemben írok, tanácstalan vagyok. Édesapámról van szó, akinek több mint 2 éve a felső testén a melltől egészen a fél oldalán nagy kiterjedésű övsömör található. 3 hétig feküdt a bőrgyógyászaton a kezdetek kezdetén. Sajnos azóta a fájdalom mindennapi. Nagyon erős, kínzó gyötrő "idegtépő" fájdalmak kísérik az életét. Morfium (50-es) tapaszt és contramall kapszulát kap a fájdalmára. Ezzel a fájdalmai csökkennek de idővel 1 nap múlva ismét visszatérnek az elviselhetetlen fájdalmak. Felkerestünk egy ideggyógyászt aki tegretol nevű gyógyszert írt fel Édesapámnak. Feltehetően a gyógyszer segíthet, igaz még egy hete szedi Édesapám a gyógyszert.
  Nagyon fontos tudni, hogy a Betegnek vagy egy alapbetegsége a CLL.
  Kérem adjon tanácsot mit tegyünk, hova induljunk el, hogy a fájdalmak csökkenjenek, mert ebbe a látványba amit Édesapámtól "érzünk" már az egész család belerokkan, mert nem tudunk rajta segíteni. Nagyon nagyon várom a válaszát.

  Üdvözlettel: Földi

  Ui: akupunktúra stb....?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sajnos az betegnél postherpeticus neuropathia alakult ki. Gyógyszeres lehetőség van csak: carbamazepine, gabapentin, pregabalin.

 • Állandó fejfájás miatt EEG és Hydrocephalus internus

  ÜDvözlöm!

  Az utóbbi időben időnkénti rohamos fejfájás miatt kerültem neurológushoz, aki EEG majd MR vizsgálatot kért. Az EEG negatív lett, míg az MR kommunikáló hydrocephalus internust írt le. Utána agyi SPECT is készült ami hyperperfúziót írt le az agytörzs és az amygdalák mentén. PAnaszom… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Meg kellene vizsgálnom Önt, és meg kellene néznem a filmeket.

 • Izületi gyulladás okozza a nyaki gerinc és talp fájdalmat?

  Tisztelt Doktor úr!
  Tavaly novemberében beütöttem nagyon a nyakam ,aztán nem is volt semmi gond ,de később elkezdett bizseregni a bal talpam nem gondoltam a nyakamra ,mert közben kaptam vénás inekciót más vizsgálat miatt és arra gondoltam ott sértettek meg ideget.de aztán januárban szédültem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Meg kellene vizsgálni Önt egy szakembernek.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Tavaly nyáron CT vizsgálat során 4*2,5*4,5 cm-es, 6 cm legnagyobb átmérőjű arachnoideális…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Tavaly nyáron CT vizsgálat során 4*2,5*4,5 cm-es, 6 cm legnagyobb átmérőjű arachnoideális cisztát vettek nálam észre. Pár napja, különösen reggel, ébredés után rövid ideig tartó kettős látásom van. Ön mit javasol? Szükséges további vizsgálat, vagy a cisztának nincs jelentősége?

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  MR vizsgálatot végeztetnék.

 • Tisztelt Főorvos Úr ! Egy hete kezdődött hogy a bal lábam a forgótól lefelé térdig egyre gyakrabban…

  Tisztelt Főorvos Úr !

  Egy hete kezdődött hogy a bal lábam a forgótól lefelé térdig egyre gyakrabban és erősebben fáj, tompa feszítő érzés.
  Nem ütöttem meg, nem volt eltörve, korábban semmi rendellenesség nem volt vele.

  Kérem hogy a leírtak alapján a lehetőségekhez képest válaszoljon a levelemre.

  Köszönettel

  János

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Vizsgálatra van szüksége. Lehet banális oka is.

 • nyaki ereimben 2,5 mm.placc,lerakodás van.mütét nélküli visszaforditásra ,,,megoldást keresek...segitséget…

  nyaki ereimben 2,5 mm.placc,lerakodás van.mütét nélküli visszaforditásra ,,,megoldást keresek...segitséget kérek

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem szabad operálni.

 • Tisztelt Főorvos Ur! Bocsásson meg nekem azért, mert kiegészitőt irok első levelemhez. Valahogy nem…

  Tisztelt Főorvos Ur!
  Bocsásson meg nekem azért, mert kiegészitőt irok első levelemhez. Valahogy nem kerül szóba orvosi vizsgálat alkalmával a következő kérdésem: az elmult hónapokban, kb. amióta kiderült betegségem, fáradékony vagyok. Felkeléstől számitva egy, másfél óra multán "leeresztek" mint a kilukadt lufi. Az emlitett ingert is kb. egy, másfél óra mulva kezdem érezni. Elképzelhető, hogy a fáradtságot és a kellemetlen érzést az kiszakadt hernia okozza?
  Köszönettel. Anna.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem valószinű.

 • Tiszteletem! 8 éve derült ki egy MR vizsgálaton gimnazista koromban, hogy kommunikáló hydrocephalus…

  Tiszteletem!

  8 éve derült ki egy MR vizsgálaton gimnazista koromban, hogy kommunikáló hydrocephalus internusom van. Levették az agyvizemet, normál nyomást mértek majd egy ventryculostomiát csináltak. Jól éreztem utána magam. A rá 3 évre készült MR alapjában lényeges változást nem írt le a műtét előttihez képest, csupán a IV agykamra lett normál tág, ami előtte mérsékelten tág volt. Azóta tegnap volt egy mr, de semmi változás, viszont időnként feszít a fejem, mintha nyomná valami, és előfordul ha szalonnát eszek utána kavarog a fejem mintha gyorsan folyna az agyvizem. Néha nehéznek érzem mintha az agyam megkeményedne. Előfordult, hogy sűrűn ásítozok, amit utána abba hagyni se tudok egy ideig mert az agyam kényszerít rá. Hangulatom változó, néha jó néha rossz és feszült vagyok, egy-egy nyugtató olykor megold mindent.
  Az itteni orvosok szerint nem érdemes műteni, mert nem okozhat komoly panaszokat nálam ez a rendellenesség.
  Egyet tud ezzel érteni, a panaszaimat illetően? Mások szerint pszichiáter is szükséges lehet majd.

  Várom válaszát.
  Szabi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Egyetértek, már amennyire néhány sor elég a műtéti indikáció elvetésére.

 • Tisztelt Főorvos Ur! Nagyon ritkán kérek tanácsot orvostól interneten keresztül. E kérés azt a kevés…

  Tisztelt Főorvos Ur!
  Nagyon ritkán kérek tanácsot orvostól interneten keresztül. E kérés azt a kevés kivételt képezi.

  Ezév január 21-én készült egy MR Gerinc régiónként nativ vizsgálat a gerincem bizonyos részéről. (T1, T1, coronalis T2 mérések készültek.)
  Az orvosi vélemény a következő:
  Az alsó lubalis régióban gyök compressziot okozo hernia az L.IV.-V. és L-S szintekben.
  Ezzel a lelettel visszamentem az orvoshoz. Két lehetőség közül választhattam. 1.⁄ Mütét, 2.⁄ 10 alkalommal Gerinc gyógytorna , 10 alkalommal mangetotreápia, 10 alkalommal középfrekvencia, iontophoresis.
  Inkontinenciát nem tapasztaltam hónapokon keresztül
  Az igazsághoz tartozik azonban, hogy kb. 4-5 hét óta elég sürün érzek nagy w.c.-zési ingert. A közelmultban kivizsgáltak a Sebészeten. Rectoscopiat végeztek 12-14 cm-ig. Anascopia: Körkörös nosositas. 5 óra irányban békés nodus. 6 óra irányában 3-4 mm-es külső, részben thromotizált nodus.
  Két kérdésem lenne a Doktor Urhoz!
  Elsőként a leszakadt herniával kapcsolatban azt hallottam egy orvostól, ha szerencsén lesz magától felszivódik. Ön szerint van erre esélyem? Gondolkodjam-e el egy későbbi mütéten is?
  Másodikként az Ön véleménye szerint elképzelhető, hogy ez kiszakadt hernia gerincem azon részénél van ahol w.c.-zési ingert okozhat?
  Laikusként nem tudom eldönteni, hogy gerincmenek azon részén található-e a kiszakadt hernia, ahol indokolt ez az érzés nagy valószinüséggel. Nagyon kellemetlen érzés. Kinomban már arra is gondoltam, hogy talán az egészért a kis aranyér a "felelős", amelyre a tükrézés során derült fény. Elnézését kérem, hogy hosszadalmasra sikeredett üzenetem. Tisztelettel: Anna.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Felszívódhat a kiszakadt sérv idővel. A műtét indiokációja nem csak a rtg kép, hanem a panaszok és a tünetek.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Negyvenöt éves korom óta észleltem az emlékezési képességem csökkentését..25 éve-…

  Tisztelt Főorvos Úr!
  Negyvenöt éves korom óta észleltem az emlékezési képességem csökkentését..25 éve- megszakitásokkal -szedtem a Memoril tb.-át 12oo ast(ez volt a napi adag.)
  A feledékenysé fokozodott(75 éves vagyok) mondtam a házi orvosnak,hogy ynincs-e valami jobb orvosság és felirta a Sermiont.
  Kérdésem, hogy a régóta fennálló betegség deminencia vagy az alzheimer kor kezdeti állapota.
  Olvastam tesztet az alapján nem az alzheimerkórtünik a dignozisnak.
  Előreisköszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Forduljon psychiáterhez.