A betegek kérdései (4604)

 • Csigolya és gerincproblémámmal beutalóval felkereshetem a doktor urat?

  Üdvözlöm Dr. Úr!

  Szeretném megkérdezni, hogy az ön rendelésére a János kórházban mehetnék-e, ha kérek oda beutalót? Területileg nem vagyok biztos hogy hova tartozunk, de szerintem vagy a János vagy a Jahn Ferenc kórház, de a Jahnba nem szívesen mennék! Ha tudna fogadni kérem tegye meg,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni. 40 éves vagyok. Az elmúlt pár hónapban erőteljes…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A segítségét szeretném kérni.
  40 éves vagyok. Az elmúlt pár hónapban erőteljes zsibbadást érzek a kézujjaimban. Eleinte csak éjszaka, de az utóbbi időben már napközben is többször jelentkezik. A jobb kezemben erőteljesebben. Reggel, felkelés után kell legalább másfél-két óra, mire elindul a vérkeringés és kicsit enyhül a zsibbadás. Ha a napi munka során jobban megerőltetem a kezeimet a szokásosnál, akkor szinte egész éjszaka nem alszom, mert a kezeim olyan mértékben elzsibbadnak, hogy sírni tudnék a fájdalomtól. A nyaki csigolyáim el vannak meszesedve, ezt már huszonévesen megállapították, és ízűleti problémáim is vannak a vállamban. Bár orvoshoz még nem igazán fordultam velük, mert a háziorvosom vizsgálatok helyett folyamatosan csak a tornáztatást javasolja.

  A kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a zsibbadást valóban a nyaki csigolyák okozzák, mint ahogy itt az interneten olvastam, vagy erőltessem a kivizsgálást?

  Illetve, milyen vény nélküli gyógyszereket ajánl, az enyhitésre.

  Segítségét előre is köszönöm!


  Tisztelettel:


  Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Valószínűleg carpalis alagút szindrómája van, amit operálni kellhet. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Dr. Székely György! Nem is tudom, hol kezdjem... 23 éves vagyok, és ma nagyon megijedtem.…

  Tisztelt Dr. Székely György!

  Nem is tudom, hol kezdjem... 23 éves vagyok, és ma nagyon megijedtem. Nem is tudom ez a dolog milyen szakterülethez tartozik, de remélem tud nekem segíteni.
  Először is annyit elöljáróban, hogy egyetemista vagyok, és vizsgaidőszak után, egyből elkezdtem dolgozni, 3 hete dolgozom a hét minden napján, 2 munkahelyen és nagyon kimerült vagyok.
  Ma reggel is nagyon fáradt voltam, ezért megittam egy kávét és egy csokit. (Hozzátenném, hogy nagyon ritkán kávézom.)
  Aztán rövid idő múlva elkezdtem furcsán látni, és mintha beszűkült volna a látóterem, a periférikus látásom kb megszűnt, és nagyon koncentrálnom kellett a látásra, és az olvasásra. Nem tudom, hogy mondjam el, de olyan volt, mintha alig látnék ki a fejemből. ( Ez nem először fordult elő, és a következő tünetek is jelentkeztek már, de ezek így együtt még sosem.)
  Aztán kezdett javulni a helyzet, a látásom nem sokkal később kitisztult, és megjavult, de nagyon elkezdett fájni a fejem, majd egyszer csak nem tudtam beszélni, nem jutottak eszembe a szavak, majd erőlködés után sem tudtam kimondani őket rendesen, és nehezemre esett egy értelmes mondatot kinyögni. Ezután pedig a jobb kézfejem elkezdett zsibbadni, és nagyon erősen, de nem annyira gyorsan vert a szívem, ez mondjuk valószínűleg azért történt mert bepánikoltam kicsit.
  Aztán próbáltam összeszedni magam, olyan 10-15 perc múlva már ment a beszéd, elmúlt a zsibbadás. A fejfájás megmaradt, és nagyon gyenge vagyok, illetve a mozgáskoordinációm sem tökéletes.

  Előre is köszönöm válaszát és segítségét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Fel kellene keresnie az területi neurológiai rendelést. Ezeket a tüneteket ki kell vizsgálni.

 • Tisztelt Doktor Úr! 2010-ben volt hasplasztika műtétem.Időnként érzem,hogy viszket⁄mintha belülről⁄..de…

  Tisztelt Doktor Úr!
  2010-ben volt hasplasztika műtétem.Időnként érzem,hogy viszket⁄mintha belülről⁄..de egyszerűen nem tudom megvakarni,sok helyen "érzéketlen",mégis kellemetlen ez a viszketés.Mit tehetnék,és mitől van ez?
  Mi viszket..???Kívülről,hiába vakarom..ugyanúgy viszket!
  Válaszát előre is köszönöm: Tisztelettel:Kovács Mariann

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ezt az érzést úgy hívják, hogy paraethesia. Gabapentin származékokkal lehet próbálkozni. Neurológiai szakrendelést keressen fel.

 • A gerinc MR vizsgálat alapján a betegségek műtéti kezelése szükséges?

  Üdvözlöm Dr. Úr!

  A segítségét szeretném kérni, májusban feltettem egy kérdést amire válasz is kaptam, ez a következő volt:

  Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a gerinc MRI eredményem, és hogy Ön szerint szükséges lehet-e egy esetleges műtét?

  A lelet a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A lakóhely szerinti illetékes idegsebészeti rendelésre menjen.

 • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy Önök mennnyire ajánljanak csontkovácsot, mint alternatív…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Azt szeretném kérdezni, hogy Önök mennnyire ajánljanak csontkovácsot, mint alternatív gyógymódot? Tehát mennyire ismerik el annak a hasznosságát. Vagy ez egy elég megosztó kérdés a szakmában?
  Azért érdekelne, mert egyik ismerősömnek azt mondták, hogy a gerincsérve műtétet indikál, de ő ettől eléggé megijedt, ezért megpróbált mindent megtenni, hogy ezt elkerülje. Végül elment a csontkovácshoz, aki szükségtelenné tette a műtétet.

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Én csak egy személyben tudok nyilatkozni. Az esetek egy részében helye van.

 • T.Főorvos úr!Annyi lenne még a kérdésem hogy az agyvérzés mitől alakulhat ki?Voltam Ct-n kontrakszt anyagot…

  T.Főorvos úr!Annyi lenne még a kérdésem hogy az agyvérzés mitől alakulhat ki?Voltam Ct-n kontrakszt anyagot is kaptam nem talàltak semmit.Anyukàmnak màr kétszer volt 260 volt a vérnyomàsa.Azért szeretném tudni és azért mentem el Ct-re is nehogy nekem is bakljom legyen hàla Istennek nem talàltak semmit még csak 29 éves vagyok fő az elővigyàzatossàg.Vàlaszàt előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Sok-sok oldalt írhatnék erről, de ez a fórum nem erről szól. Amire vigyázni kell: testsúly, vérnyomás, cigaretta, alkohol, vérzsírok, étkezés.

 • Üdvözlöm Főorvos Úr! A minap kaptam meg a gerinc CT eredményem. Még későbbre kaptam időpontot a vizsgálatot…

  Üdvözlöm Főorvos Úr!

  A minap kaptam meg a gerinc CT eredményem. Még későbbre kaptam időpontot a vizsgálatot kérő orvoshoz ezért megírná nekem, hogy mit takar a leletem?
  A lumbalis lordosis megtartott. A csigolyák szabályos alakúak és szerkezetűek. A csigolyák peremein osteophyták vannak. A porckorongok normális densitasúak, kóros előboltosulás nem látható. Az L. IV⁄V porckorong körkörösen ellapult, szétterült, de gyöki compressiot nem okoz. Az LS porckorongból centralisan egy 5 mm AP, 16 mm haránt és 10 mm cranio-caudalis átmérőjű hyperdens képlet boltosul elő, mely durán benyomatot ad. Mindkét oldalon discus osteophyta complex jelentősen szűkíti a foramen intervertebralet. Egyebekben az ábrázolódó porckorongokból kóros kiboltosulás nem mutatható ki. A gerinccsatorna tágassága szabályos. Gyöki vagy durazsák compressiót okozó elváltozás nem mutatható ki.

  Vélemény:
  HDI centralis LS
  Protrusio L. IV⁄V
  Spondylos et spondylarthrosis lumbalis

  Pontosan mit ír le a lelet, daganatot a gerincen, mire számíthatok?
  Köszönettel:

  Gábor (39)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

 • Tisztelt dr úr! 41éves nő vagyok,értágító gyogyszertkaptam, cavinton fortet.Hánny nap mulva kezdi el…

  Tisztelt dr úr!
  41éves nő vagyok,értágító gyogyszertkaptam, cavinton fortet.Hánny nap mulva kezdi el kifejteni a hatásását?Szédülhatek tőle? Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A Cavintonnak nincs mellékhatása.

 • Hevesi Istvánnak hívnak.Koraszűlött vagyok az inkubátortol megsérült a szemem szemteke rezgésem van.Műthető…

  Hevesi Istvánnak hívnak.Koraszűlött vagyok az inkubátortol megsérült a szemem szemteke rezgésem van.Műthető e idegi uton ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem.

 • Üdvözlöm. Sajnos egyre több a problémám az egészségemmel kapcsolatba.Pár évvel ezelőtt nyaki gerinc MR…

  Üdvözlöm. Sajnos egyre több a problémám az egészségemmel kapcsolatba.Pár évvel ezelőtt nyaki gerinc MR vizsgálatom volt.A csigolyatest magasságában a myelonban oedema látszik. ez a C. V-VI csigolyánál van.A C.IIIdiscuson jelentős protrusio van.a C.IV-közepes méretű körkörös protrusio van.C.V discuson jelentős protrusio és a jobb oldali parasagittalisan egy 2mm henia van.A C.VI.discuson széles alapú 2,5mm-es hernia van.Folyamatosan fáj a nyakam,estére mintha az egész fejem le akarna törni.Voltam ideg sebésznél is,de a véleménye,hogy ez nem egy nagy dolog.A másik ok amiért elmentem,mert nagyon hamar,szinte pillanatok alatt elfelejtek dolgokat,remegnek a kezeim ,nem mindig sikerül elindulni,de hál istennek ez utóbbi csak eddig kétszer fordult elő.Mivel az idegrendszerem sincs rendben,Pszichiátriai javaslatra Frontint,Tiapridolt és Lamotrigint szedek 4 hónapja. Mai napon Neurológushoz voltam beutalva. Diagnózisa,parkinson syndromára utaló jelek vannak,de az is lehet,hogy valamelyik gyógyszer idézi elő ezeket a tüneteket. Kiirt Jumex 5 mm-os gyógyszert.Most már egyáltalán nem értem,hogy mitől vagyok egyre rosszabbul. Elnézést,hogy egy regényt itram. Türelmetlenül várom válaszát. Üdvözlettel,Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ha a myelonban oedema van, és azt kompresszió okozza, akkor műteni kellene.Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • T.Főorvos úr!Annyi lenne a kérdésem hogy tényleg alacsony vérnyomàsnàl is lehet agyvérzést kapni?Vàlaszàt…

  T.Főorvos úr!Annyi lenne a kérdésem hogy tényleg alacsony vérnyomàsnàl is lehet agyvérzést kapni?Vàlaszàt előre is köszönöm!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Lehet.

 • tisztelt dr úr!2014.06.27 én mr vizsgalaton voltam lelet:csökkent lordosis.Az alsó szakaszon kisfoku…

  tisztelt dr úr!2014.06.27 én mr vizsgalaton voltam lelet:csökkent lordosis.Az alsó szakaszon kisfoku spondylosis. A 4es 5ös discus degenerativ jelvesztést mutat a T2 sulyozott szeleteken kissé laposabbak Az L.V-S I.kisizületbe mérs.degenerativ eltérések latszanak,a bal kilépö 5-ös gyök kissé dislocalt.A V-ös discus peremszéli deformitással kisért,körkörös kisfoku bal túlsúlyú elöboltosulas latható. A V-ös foramenek bal túlsúllyal emiatt is mérs. szükebbek. Dr úr ezek mitt jelentenek s mit javasol

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

 • Koponya röntgen indokolt tompa fejfájás esetén?

  Tisztelt doktor úr!

  Csütörtök delutan, lassan 4 napja nagyon erősen bevertem a fejem búbját amikor hirtelen felálltam egy fa mászóka alatt. Nem volt kettőslátás, hányinger , hányás , eszméletvesztes. Viszont szombatig rettenetesen fajt a fejem illetve ahol megütöttem. Szombat óta a fejfájás… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Koponya röntgen a minimum., ami elvégeznek ilyenkor, ha bemegy traumatológiára.

 • Tisztelt dr úr! Hónapok óta tartó fejtető fájdalmam van.Rengeteg vizsgálaton voltam eddig .Szeretném…

  Tisztelt dr úr!
  Hónapok óta tartó fejtető fájdalmam van.Rengeteg vizsgálaton voltam eddig
  .Szeretném kérdezni lumbálásal milyen betegség derithető fel?Köszönettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Elsősorban gyulladás.

 • Porckorong műtét óta visszatérő fájdalom

  Tisztelt Doktor Úr!

  2009-ben LV-S1 jobb, 2012-ben LIV-LV jobb porckorong sérv műtét óta rendszeresen visszatérő panaszaim vannak, évi 3-4 alkalommal erős becsípődés szerű fájdalom, az utolsó óta (kb 4 hónap) folyamatosan zsibbad a bal combom, és ropog a derekam.
  Rendszeresen tornázom… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Operatív eltérés nem látható.

 • Tisztelt Doktor ur. Igen rosszul irtam A Pares jeligét. Én vagyok az a gerinc beteg. Az orvos ugy irta…

  Tisztelt Doktor ur.
  Igen rosszul irtam A Pares jeligét. Én vagyok az a gerinc beteg. Az orvos ugy irta hogy ⁄Erös Paresis a bal láb ⁄. És csak rollatorral tudok járni. A háti gerincemen van sérv a T-1o és a T-11 nivó között. A vizeletemet se tudom tartani be be csurran. Mennem kell rehabilitációra. Nem akarnak müteni.

  Le tudná nekem irni mi az a Paresis?
  Tisztelettel várom válaszát. Ági.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Bénulást jelent. Azt értettem, csak a többit nem. És az MR képeket is kellene látnom.

 • Tisztelt doktorur. Csak anyit szeretnék kérdezni hogy a lábam miat be kellet menni az ügyeletre mert…

  Tisztelt doktorur.

  Csak anyit szeretnék kérdezni hogy a lábam miat be kellet menni az ügyeletre mert gerinc beteg vagyok és nem éreztem a bal lábam.Az orvos azt irta a leletemre, hogy ⁄ 3 p, pares bal láb. ⁄ És hogy erös funkciónális Pares. Letudná irni hogy ezek mit jelentenek ??Mi az a 3 p?

  Köszönöm szépen. Ági.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ezeket biztosan rosszul másolta.

 • Üdvözlöm Dr Úr ! Én egy 27 éves nő vagyok ! 2008 02 26-án volt egy gerinc stabilizálásom ,Pangea Synthes…

  Üdvözlöm Dr Úr ! Én egy 27 éves nő vagyok ! 2008 02 26-án volt egy gerinc stabilizálásom ,Pangea Synthes csavaros rudasrendszerrel lumbopelvicus fixatiot végeztek az L.IV.V.ill csipőlapátközötta sacrumon az S III . magasságáig csontos rendszerrel decompressiot hajtottak végre ! Nagyon sokat jártam vissza kontroll vizsgálatra de kb 3 éve nem rendeltek vissza , pedig csont ritkulást is diagnoztizáltak ! Pár napja vettem észre hogy a gerincemnél van egy mélyedés . És mostanában elég gyakran a lapockám be csípődik elég egy gyenge mozdulat ! Illetve a derekamnál szoktam olyat érezni mintha görcsölne ! És tapasztaltam olyat is hogy a gerinc oszlopot elönti egy forróság ! Ezeket a tüneteket mi okozhatja ??? Konzultáljak ön szerint a kezelő orvosommal ? Ön mit tanácsol ?? Várom meg tisztelő válaszát ! Minden jót !

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Igen, fel kellene venni a kapcsolatot az operáló orvossal.

 • Magas vérnyomásra felírt Frontin mellett Paretin szedhető?

  Tisztelt dr úr. A következő kérdésem lenne. Kb egy hónapja kétszer kellett a kórházba mennem a neurológiai osztályra vettek fel keringésjavító kezelésre. Egy felsőlégúti fertőzéssel bajlódom párhuzamosan, ennek kapcsán voltak hőemelkedés és különféle rosszullétek, de a fenti alkalmakkor kivizsgálások… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma… Még több