A betegek kérdései (4604)

  • Tisztelt Főorvos Úr!
    Engedje meg, hogy az elejéről kezdjem a történetemet, igyekszem rövidre fogni. Tavaly máj. 2-án erősen beütöttem a homlokomat jobb oldalon, közepes agyrázkódásom keletkezett. Az orvos azt mondta, hogy "elvágtam" az ott futó idegszálat, mert zsibbadt a homlokom.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Amit leír, az a pánik szindróma. Szervi alapja nincs az ilyen tüneteknek. Az Arnold-Chiari malformáció nem okoz ilyen tüneteket.

  • Tisztelt Főorvosúr! Édesanyám 72 éves,hónapról-hónapra rosszabbodó gyengesége nem hagy nyugodni. Abban mutatkozik meg,hogy feláll éppen belekezd vmibe,de már ül ill fekszik le,elgyengül.Reggeltől tart késő délutánig,estefelé kicst jobban bírja.Frontok jelentkezésekor ez fokozódik,tarkótáji fájdalmat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos nagyon általánosak a panaszok ahhoz, hogy konkrét betegséget lehessen 10 mondatból megmondani. A fáradság önmagában lehet az időkor normális tünete is.

  • Tisztelt doktor Úr!
    Nem rég írtam Önnek,hogy három hónapja bizsereg a lábam,és utána ugrál az ideg,vagy az izom a vádlimba.valamikor a combomba,és a kezembe.Magnerot,millgamát,és sok vitamint szedtem,de nem múlott el.Viszont azt vettem észre,hogy ha lehatom a fejem bizsereg a bokámnál.Szinte… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Változatlanul nem tartom komoly bajnak.

  • Kedves Doktorúr! Elmentem traumatológus és egyben sebész kollégához újra mivel a vasárnapi pofont…

    Kedves Doktorúr!

    Elmentem traumatológus és egyben sebész kollégához újra mivel a vasárnapi pofont követően még mindig szédülök és émelygek.

    Ő a reflex szerű vizsgálatokat újra végrehajtotta és azt mondta, hogy jele sincs annak hogy valami probléma lenne az émelygés és szédülés normális még a héten a vasárnapi pofont követően. Szedjek Saridont 2X1 szemet. Hozzáteszem a fejem nem fáj.

    Táppénz iratása végett elmentem a háziorvosomhoz, aki viszont nagyon megijesztett. Azt mondta, hogy bármi megtörténhet.

    Most végképp pánikolok mivel a családom tagjai mind meghaltak (van aki agyérgörcs okozta megszédülés után koponya alapi törés miatt) Így fizetős CT vizsgálatot kértem (arc koponya) hétfőre kaptam időpontot.

    Most aztán kinek higgyek??? Jelezhet ez valami nagyon rossz dolgot???

    Válaszát és segítségét nagyon várom!

    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Bármi megtörténhet, az is, hogy a pánik szindróma tünetei megváltoznak. Önnel erről lehet szó.

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Kislányom 4 hónapos, neurológus MRI vizsgálatot kért, nehéz táplálhatósága miatt. az eredmény a következő: T1 súlyozott sagittalis, T2 súlyozott és FLAIR metódusú transversalis, T2 súlyozott coronalis síkú felvétel készült.A középvonal megtartott, a foramen magnum szabad.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez egy negatív MR lelet, variációkat mutat. Ez nem kóros.

  • Tisztelt Doktor Úr! 22 éves vagyok és mai nap a munkahelyemen elkezdett zsibbadni kicsit jobban a bal…

    Tisztelt Doktor Úr!
    22 éves vagyok és mai nap a munkahelyemen elkezdett zsibbadni kicsit jobban a bal kezem,(kézfejem,ujjam) talán. Mint ha leakart volna bénulni de nem történt meg. Azóta hol érzek még benne kisebb zsibbadást hol nem. Kérdésem a következő. Lehetett-e ez esetleg agyvérzés? Ettől félek a legjobban. Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírás szerint nem lehet agyvérzéstől.

  • Kedves Doktorúr! Köszönöm megnyugtató válaszát a Pofon jeligére. Ma újra visszamentem fül orr gégészetre,…

    Kedves Doktorúr!

    Köszönöm megnyugtató válaszát a Pofon jeligére.

    Ma újra visszamentem fül orr gégészetre, mivel dolgozás közben ma is eléggé émelyegtem és néha szédültem. ez nem folyamatos, csak néha rámtör, mint most is, majd elmúlik. Ez normális 2 és fél nap eltelte után?

    Gondoltam esetleg a fülem okozza, így visszamentem. A fülész azt mondta minden rendben, lehet hogy valami poszt... (már nem emlékszem) ami még eltarthat egy darabig, szedjek rá magne b6-ot. Lehet enyhe agyrázkódásom volt.

    Szükséges-e orvosoz fordulnom? Ennyi idővel később lehetséges-e még valami nagy gond 2 és fél nap eltelte után (értem itt bevérzés vagy ilyesmi)? Mert ettől rettegek (pánikbeteg vagyok). Vagy milyen tünet megjelenésekor forduljak mindenképp orvoshoz???

    Megnyugtató válaszát nagyon várom.

    K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem hiszem, hogy a pofon miatt baja lehet.

  • A barátomnak van nagyon eros fejfájása, hatul a kisagynal mindket oldalt felfele menet. Ritkan jon elo…

    A barátomnak van nagyon eros fejfájása, hatul a kisagynal mindket oldalt felfele menet. Ritkan jon elo de nagyon eros a fájdalom rokton meg kell álljon ha vezet vagy dolgozik. Mi lehet es hol kezzuk a vizsgálatot? Válaszát elore is koszonom!
    Tisztelettel Ágota

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Fejfájás ambulancián.

  • T. Főorvos Úr! A 3651-es kérdező vagyok. Azt megtudhatnám Főorvos Úr, hogy melyek azok a bizonyos esetek?…

    T. Főorvos Úr!
    A 3651-es kérdező vagyok. Azt megtudhatnám Főorvos Úr, hogy melyek azok a bizonyos esetek? Nekem egy 13 mm-es kiszakadt van medio lateralisan(LV. korong), ami enyhén terjed caudal felé, és dislocalja a kilepő gyököt. A képen jól látszik a kiszakadt és a gerinccsatornában lefelé elhelyezkedő nucleus. 4 hete pihentetem,fájdalom van, de nincs absolut muteti indikáció. Van remény, h felszivódik?
    Bíztató válaszára várva, koszonettel: Ádám

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Van remény, de biztosabbat csak a képek megtekintése után mondhatok.

  • Tisztelt Doktor Úr!

    26 éves nő vagyok, és kisujj ujjzsibbadás, és feszülés miatt kerestem fel egy neurológust. Enyhe fokú könyök alagút szindrómát állapított meg. Kezelésként Thiogamma oral 600 mg filmtablettát és B1 vitamint kaptam. 5. napja szedem az említett gyógyszert és feltűnt hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Thiogamma kezelés során még tapasztaltam hasonlókat. Menjen vissza a neurológusához.

  • Tisztelt Főorvos Úr! Nagy reményekkel fordulok Önhöz, miután úgy érzem, hogy Isten egy kiváló agysebészhez vezetett, Akinek számos tapasztalata, és megfelelő tudása van.
    Egy gyülekezeti testvérünk miatt fordulok Önhöz, aki szegény odahaza számolja családjával együttvisszafelé a napokat.
    A… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Amit az orvosok mondanak, az sajnos sokszor létező realitás. Debrecenben jó szakemberek vannak, én látatlanban is elfogadom, amit mondanak.

  • Kedves Doktorúr!

    Néhány alkalommal már elöjött egy pár napig tartó olyan fura érzés, mintha valaki nyomná a mellem alatt a bordáimat. Emiatt olyan érzés mintha kevésbé kapnék levegőt. Mintha mély lélegzetet nehezen tudnék venni. Van hogy amikor megnyomkodom ezt a területet olyan érzékenynek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Leginkább pánik szindrómára gondolok.

  • Tisztelt Dr.Úr

    Elég régóta fájdogál a derekam,főleg ha sokat sétálok,illetve súlyzós edzés után(guggolás,fekvenyomás)olyan érzés mintha be lenne csípődve,de mégsem,csak egy kissé zavaró,és a derekam bal oldalán csak,jobban mondva a deréknál két mélyedés található( farcsont,ha jól tudom)és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Edzhet tovább, de olyat nem csináljon, ami fájdalmat okoz, ill. ha valami fáj, akkor azt hagyja abba.

  • Tisztelt Főorvosúr! Engem is érdekelne a 3646os kérdező kérdése. Tehát hogy van-e esélye annak, hogy…

    Tisztelt Főorvosúr!
    Engem is érdekelne a 3646os kérdező kérdése. Tehát hogy van-e esélye annak, hogy egy kiszakadt sérv (ami dislocalja az ideggyököt) összezsugorodik,felszívódik?Időben ez hány hét körülbelül?
    Köszönöm a válaszát. Ádám

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Igen, de csak bizonyos esetekben.

  • Kedves Doktornő!

    Tegnap 10 óra körül egy pofon érte a bal fülemet és halántékomat. Eszméletvesztésem nem volt, vérezni nem vérzett sem az orrom sem a fülem. Kettős látásom, émelygés, hányás nem volt. Délutánra elég rendesen sajgott a fülem és a halántékom.

    Sürgősségi ambulanciára… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Semmi sem utal agysérülésre.

  • tisztelt dogtor ur renata vagyok nogradmegyebol es gerinc broblemam van mar 6 honapja szenvedek vele…

    tisztelt dogtor ur renata vagyok nogradmegyebol es gerinc broblemam van mar 6 honapja szenvedek vele mert nagyon nagy fajdalmaim van es mar voltam mr enis es ct rogenen is es voltam mar vele kezelesen is mar gerinc tornan es nem hasznal semit sem es csak sok fajdalom csilapitokat szedek es mar fekutem vele korhazban infozion relaxasat kaptam es azsem hasznat es csak az orvosok fajdalom csilapitokat irnak meg izom lazitot es a megalapitot diag nozisok spondylosis scolosis nyaki porckorong rendelleneseg lumbalis es mas intervebralis discus renell.myelonpathiaval spondyloisthesis ezek az eredmenyek es mar nem egy orvosnal voltam vele mert voltammar neurologusnal es reumatologusnal es ideggyozaszatnal is es nem tudnak rendes valaszt adni hogy mitlehetne tenni a nagy fajdalomal csinalni csak gyocereket irnak fel demar agyomrom is szokot fajni a gyocerektol maga mitgondol ezekrol mit javasol mit scinaljak hogy elmuljon ez a nagy fajdalom mer csak 25 eves vagyok es van ket kiskoru gyermekem elore is koszonom irjon ma visza legyen szives koszonom szepen csokolom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Dr úr! Napokban hallottam, hogy cseh orvos epiduroscopiával gyógyítja a gerincbántalmakat.…

    Tisztelt Dr úr!
    Napokban hallottam, hogy cseh orvos epiduroscopiával gyógyítja a gerincbántalmakat. Azt szeretném kérdezni, hogy pontosan milyen eljárás ez és milyen betegségeket gyógyítanak ezzel. Magyarországon végzik valamelyik klinikán?
    Válaszát köszönöm
    Beáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Mo-n nem hallottam felőle. Bizonytalan az eredménye.

  • T.Doktor úr a frontinra lehet beszedni fejfâjàs csillapítót?Vâlaszàt előre is köszönöm!!

    T.Doktor úr a frontinra lehet beszedni fejfâjàs csillapítót?Vâlaszàt előre is köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Lehet.

  • Üdvözlöm Főorvos Úr!
    20 éves férfi vagyok és sajnos kiszakadt porckorongsérven van 8 milliméteres. Az éles erős fájdalmon es enyhe zsibbadáson kivül nem okoz sulyos neurológiai tüneteket. Ma egy hete fekszem vele, de nem érzem, hogy javult volna, viszont nem is rosszabbodott. A fájdalmcsillapitókat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képek ismerete nélkül nem tudok válaszolni a kérdésére. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • jo napot kivanok. a problemam a kov. lenne. ezzel mar 3 eve kb kuszkodok Zsibbadok foleg a fejem es az…

    jo napot kivanok. a problemam a kov. lenne. ezzel mar 3 eve kb kuszkodok Zsibbadok foleg a fejem es az is este mihelyt lefakszem olyan erzes mintha hangak maszkalnanak a fejembe meg az arcomba,szemeim fajnak, vmi folyik le a torkomra,be van az orrom dugulva ha fujom is akkor se jon belole semmi ha megis akkor atlatszo nyalka.tobb orvosnal is voltam minden rendben talaltak,illetve a nogyogyszom vett torletmintat es azt mondta hogy streptococusom van meg mykozak lehet ez ezektol is .voltam idegorvosnal irt ki cseppeket mert azt mondta panikbetegvagyok,beltukrozesen voltam ott sem talaltak semmit.most ott tartok hogy akezeloorvosom elkuldott alergia orvoshoz.ha itt se lesz semmi akkor mar nem tudom mi lesz. nagyon elvagyok keseredve mert mar regota kiser ez es nem tudom hogy mi ez.koszonom a valaszat elore is. udv. Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A problémája nem neurológiai betegségnek tűnik. Keressen pszichiátert.