A betegek kérdései (4604)

  • Tiszetlt doktor ur...
    szeretném megkérdezni, hogy vannak-e olyan idegek, amelyeknek a bántalma a szeméremtestnél okoz fájdalmat - konkrétan a hövelytől nem messze jobb oladlon van egy fájdalmas terület - kb 2ujbegynyi, ami hosszukásan végignyulok aszinte a végbélnyilás magassságáig - kb 4-5cm...hol… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Ez inkább lokális probléma lehet. Urológus és proctológus vizsgálja meg feltétlen.

  • Kedves Dr.Úr
    !Thoracalis gerinc MR vizsgálta.
    2009-es MR vizsgálat eredményeim.A vizsgált szakaszon enyhe degeneratív eltérések láthatóak a Th.III-IV. discus dehidrációra utaló jelcsökkenésével és myelont kissé deformáló bal paracentralis apró protrusióvjával(myelopáthiára utaló jel nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma… Még több

  • Tisztelt Főorvos Úr!

    Nemrégiben derült ki, hogy van egy apró gerincsérvem az L5⁄S1 porckorongon valamint kopás látható az L3⁄L4-esen ami nem túl jó hír volt aktív sportolóként, 22 évesen. Gyógytornára sajnos nem küldtek így kénytelen vagyok saját kútfőből nekiállni és rendbe hozni a dolgokat… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Az MR képeket kellene látnom, hogy véleményt mondhassak a degeneráció fokáról. Gyógytorna gyakorlatokról viszont gyógytornászt kérdezzen.

  • Tisztelt Főorvos úr! 51 éves nő vagyok, arról szeretnék érdeklődni, hogy a thermofacetectomiás beavatkozással…

    Tisztelt Főorvos úr!
    51 éves nő vagyok, arról szeretnék érdeklődni, hogy a
    thermofacetectomiás beavatkozással milyen mértékben csökkenthető a porckorongsérv és csigolyacsúszás, instabilitás okozta derékfájdalom? A lábba sugárzó fájdalom is csökkenhet? Még azt szeretném megkérdezni, hogy miután ambulánsan végezhető, vagyis nem altatásban, mennyire fájdalmas beavatkozás?
    Előre is köszönöm válaszát.
    Üdvözlettel:
    Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Bizonyos esetekben javulást lehet elérni. Azok a fájdalmak szűnnek, melyek a kisizület tokjának a feszüléséből erednek.

  • Tisztelt doktor úr, Azért írok, mert a minap olyan dolog történt ami nagyon felzaklatott, és aggaszt.…

    Tisztelt doktor úr,


    Azért írok, mert a minap olyan dolog történt ami nagyon felzaklatott, és aggaszt. A villamoson ülve hirtelen éreztem egy nem túl erős, de nyilalló érzést a fejemben, nem egy ponton, hanem mintha hátul félkörösen jelentkezett volna de csak egy másodpercre. Utána mintha egy áramütésszerű érzés járt volna át egy pillanatra, hogy mindjárt elájulok, és azt hiszem elkezdtem pánikolni, mert a szívem is hevesen elkezdett verni, és olyan furán éreztem magam, elkezdtem aggódni, hogy nem-e agyi érrepedés vagy hasonló. Utána a fejem két oldalán a fülem felett fennállt egy enyhe fejfájás, de nem túl erős. Sajnos pánikbetegséggel küzdök. Nemrégen ugyan volt agyi MR vizsgálatom,(kb.3-4 hónapja) ami negatív lett, de nem volt hozzá angio, ami az ereket vizsgálja. Ilyen angiós érvizsgálatom ugyan volt már egyszer, kb. 7 éve, akkor az MR angio is negatív lett. Tudom, fejfájós vagyok, de ez a hirtelen nyilallás a fejemben nagyon megijesztett. Nem tudom okozhatja e ezt a nyaki izmok bemerevedése, mert a nyilallás előtt valamivel is éreztem, hogy a nyakam olyan bemerevedett volt, ami néha szokott fájni, néha mozgatáskor recseg-ropog is, de volt nyaki gerinc MR is 3 hónapja, ami szintén negatív lett. Neurológus és ideggyógyász is látott nemrég, ők is elvégezték a szokásos tapintásos⁄egyéb vizsgálatokat, negatív. Lehet, hogy a pánikbetegséghez köthető, és egy hirtelen roham kezdete lehetett a nyilallás? Érdemes volna újra MR angiót csináltatnom? Egyébként a családomban egyik nagyszülőmet egy éve stroke érte, ez nem tudom, lehet-e veszélyeztető tényező...

    Válaszát köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Pánik betegségre utalnak a leírtak. Nem javaslok újabb MR-t.

  • Üdvözlöm Tisztelt Doktor úr! Az lenne az én problémám hogy 2 hónapja járok konditerembe és feltűnt hogy…

    Üdvözlöm Tisztelt Doktor úr! Az lenne az én problémám hogy 2 hónapja járok konditerembe és feltűnt hogy a ball mellizmom olyan 1,5-2 cm rel nagyobb pedig egykezesekkel szoktam, kerülöm a kétkezeseket, de nem tudom elképzelni mi lehet a baj. Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolom betegségnek. Aszimetria.

  • Tisztelt Doktor Úr...voltam MRi vizsgálaton...az eredményem: A craniocervicalis átmenet szabályos.…

    Tisztelt Doktor Úr...voltam MRi vizsgálaton...az eredményem:

    A craniocervicalis átmenet szabályos. A kamrarendszer rendes helyzetű, normális tágasságú. Az oldalkamrák között kis aszimmetria van, a bal oldali 1-2mm-rel tágabb az ellenoldalinál. A külső liquoterek átlagos szélleségűek. Mindkét oldalon a frontalis és parietalis periventricularis és subcorticalis fehérállományban 3-5 mm nagyságú a T2 súlyozott és FLAIR sequentiás méréseken jeldús góc ábrázolódik, melyek száma két féltekében 8-9. Kórós kontrasztanyag halmozás azonban nem figyelhető meg.

    Vélemény: Mindkét cerebralis féltekében fehérállományi laesiok, melyek felvetik a sclerosis multiplex lehetőségét.



    Ezek mit jelentenek rám nézve?!

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A sclerosis multiplex gyanúja még nem jelent biztos diagnosist. Keressen fel neurológiai szakrendelést.

  • Üdvözlöm Tisztelt Doktor úr! bízom benne hogy jo "helyen" járok, bar jelen pillanatban ötletem sincs mi lehet a baj. Tüneteim a következők. Egy ideje szinte minden nap szedulok es ezzel egy időben a nyakamba, illetve a fejem hátsó reszenel(kisagy) nyomást érzek. Nem tudom hogy összefüggésben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Sajnos, amit leír annak egy része szakmailag érthetetlen. Szédülni szokott, nyomást érez a fejében és gyenge. Ezek a kimerültség jelei.

  • Kedves Dr.Ur! Egy olyan problemaval⁄kerdessel fordulok Onhoz,hogy baratomnak 4napja faj a gerince…

    Kedves Dr.Ur!

    Egy olyan problemaval⁄kerdessel fordulok Onhoz,hogy baratomnak 4napja faj a gerince es annak kornyeke,mindig valtozo pontonkon erosebben. Napkozbe szinte semmi baja,alig erzi,maximum hajolasnal fajlalja egy kicsit vagy emelesnel,de ettol fuggetlenul vegig tudja csinalni a napjat. Este,lefekvesnel jelentkezik mindig a fajdalom,ha fekszik,vagy fordul. A hataba egy adott ponton(mindig mashol) belenyilalo,hatalmas fajdalomra panaszkodik es utana az egesz ejszakat vegig szenvedi es a masnapot is annyira faj neki. A kerdesem az lenne,hogy mitol lehet ez? Gondoltunk az agy matracra is,hogy talan attol,bar 3eve vettuk.. vagy megfazhatott a hata vagy vmi mas lehet a problema? Aflamin kenoccsel kenem a hatat,de ahogy eszrevettem nem nagyon segit neki. A baratom 24eves. Valaszat es segitseget elore is nagyon koszonom!

    Alexandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Valószínűleg rossz a matrac.

  • Tisztelt doktor úr! Azzal a kérdéssel szerettnék önhöz fordulni,hogy az MR vizsgálat szerint müthetö…

    Tisztelt doktor úr!
    Azzal a kérdéssel szerettnék önhöz fordulni,hogy az MR vizsgálat szerint müthetö e a nyaki gerincem. Dg. A nyaki lordosis elsìmúlt,C III, C V, és VI porckorongoknak megfelelöen centralisan kiszakadt sérv látható,mely a ventralis liquorteret szükíti, a gerincvel
    öt eléri,de nem comprimalja. Várom mielöbbi válaszát elöre is köszönöm Tisztelettel Bertáné Nelli (38é)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor ur! Nehany hete zsibbad a jobb kulso combom. 1,5 honapos Milgamma kura utan javult…

    Tisztelt Doktor ur!
    Nehany hete zsibbad a jobb kulso combom. 1,5 honapos Milgamma kura utan javult a zsibbadas, de nem mult el. A derekamon tobb borso szemnyi, elmozdithato csomo van, gondolom az emelgetestol... Van egy 1 eves kisfiam.
    Mit ajanl Doktor ur, mit tegyek?
    Valszat koszonom!
    Udvozlettel,
    Julia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Neurológiai vizsgálatot ajánlok. Lehet alagút szindrómája.

  • Tisztelt Doktor Úr! 23 éves vagyok és egy hete szédüléses panaszaim vannak. A hét első felében gyakrabban vérzett az orrom és kb félóránként elszédültem. Mostanra már nem vérzik, de folyamatosan zúg a fejem, gyakran homályosan látok, ötpercenként szédülök, fájdalmat érzek a szemöldökvonalam felett és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Vérnyomás ellenőrzés mindenképp szükséges. Még egy hetet várhat, ha nem múlik, keresse fel orvosát.

  • Tisztelt Doktor, 83 éves vagyok, van egy sztent beültetésem (Angina pectoris), de sem előtte sem utána…

    Tisztelt Doktor,
    83 éves vagyok, van egy sztent beültetésem (Angina pectoris), de sem előtte sem utána számottevő panaszaim nem voltak. Most néhány hét óta viszont a balkezem kisujja enyhén zsibbad minden tevékenységtől függetlenül. Baj ez vagy csak a korral járó kellemetlenség?
    Tisztelettel dr.Barcsay László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem gondolom nagy bajnak, de nem múlik néhány hét alatt, egy vizsgálatot megér.

  • Tisztelt Doktor Úr! 55 éves nő vagyok. Az ágyéki csigolyánál L-III a gerinccsatorna szűkülete nagymértékű.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    55 éves nő vagyok. Az ágyéki csigolyánál L-III a gerinccsatorna szűkülete nagymértékű. L-II és L-IV szakaszon sérv is van 4 mm és 2-3 mm. Van csúszásom is.
    A lordosis kiegyenesedett. Jobbra konvex hajlat.
    MRI leletem van.
    Gerincproblémáim kb. 10 éve kezdődtek. Most igazából nem fáj a derekam, aludni jól tudok, de a járni kb. 100 m-en belül tudok, mert ha nem ülök le vagy nem guggolok le, akkor főleg a bal lábam teljesen lezsibbad, az erő kimegy belőle.
    Ha leülök akkor kb. 5-10 percig a combtőbe nagy fájdalmat érzek, de utána elmúlik.
    Ez teljesen mozgáskorlátozottá tesz, csak kocsival tudok közlekedni.
    Doktor Úr ! Ön szerint van-e esélyem a jobb életvitelre ? Mi okozhatja a járásbeszükülés tüneteket ?

    Válaszát várva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.
    Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

  • Tisztelt Doktor úr! Pár nappal ezelőtt ENG vizsgálattal alátámasztva könyök alagút szindrómát állapítottak…

    Tisztelt Doktor úr!

    Pár nappal ezelőtt ENG vizsgálattal alátámasztva könyök alagút szindrómát állapítottak meg nálam. Beszéltem több neurológussal is és az eredmények láttán mindegyik azt mondta elég nagy a baj, az esetleges bénulást megelőzve mielőbb műteni kell (ulnaris mnc sulcus alatt-felett 13.21 m⁄sec, ampl. 0.59 mV, súlyos idegvezetési sebesség csökkenés és kompresszió). Nekem azonban kisebb kétségeim vannak a műtétet illetően, mert azon kívül, hogy hol kevésbé, hol jobban zsibbad a IV-V. ujjam és egy picit erőtlenebb a fogásom, túl komoly panaszaim nincsenek (nincs éjszakai fájdalom stb). A probléma egyébként 6 hete áll fenn, az utóbbi két hétben szedtem benfogammát, járok vele tornára és ingeráram terápiára, de az állapotom se nem jobb se nem rosszabb. Biztos, hogy szükséges a beavatkozás? Kicsit tartok tőle, hogy a műtét után rosszabb lesz mint volt, ráadásul ha megműtenek, akkor azután tényleg nem tudom majd hetekig (hónapokig) normálisan használni a kezemet (arról már nem is beszélve, hogy kapok egy "szép" heget).

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm, Mátyás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A leírtakból én is úgy gondolom, hogy operálni kellene.

  • Tisztelt Doktor úr! vállproblémával fordulok Önhöz :MR vizsgálat leletem:az AC izület kiszélesedett,benne…

    Tisztelt Doktor úr! vállproblémával fordulok Önhöz :MR vizsgálat leletem:az AC izület kiszélesedett,benne kevés folyadék látható.az izületi conturok egyenletlenek.a discus nem azonosítható.a gh. izület szűkebb,a porcállomány helyenként alig követhető, elvékonyodott. a subacromialis tér beszükült, 5 mm-es.a subacromioid bursában kevés folyadék látható. a supraspinatusín elvékonyodott,felrostozódott,partialis szakadás ábrázolódik.tapadásánál meszesedés,cistocusos degenerativ elváltozások figyelhetők meg. a recessus axillaris követhető, a labrum felrostozódott,alsó harmadában rupturára utaló elváltozás figyelhető meg. a vizsgálat ebben a hónapban készült, a vállam szeptember óta fáj. .minden vizsgálatra hónapokat kell várni. most ezt a leletet magánrendelésen is csak 3 hét múlva látja az orvosom.gyógytornára járok, masszázsra is, de nagyon kellemetlen és fájdalmas a jobb karom, vállam mozgáskorlátozottsága.munkámat sem tudom ellátni, bolti eladó vagyok. kérem sziveskedjen értékelni a leletemet. kérem szives javaslatát, válaszát. tisztelettel : pannika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A váll sajnos nem tartozik a specialitásaim közé. Kérdezzen ortopédus szakorvost!

  • Kedves Dr.Úr! Köszönöm válaszát. De ebből nekem nem derült ki, hogy ez a mérsékelt felületi liquortér…

    Kedves Dr.Úr!

    Köszönöm válaszát. De ebből nekem nem derült ki, hogy ez a mérsékelt felületi liquortér tágulat jó v. rossz? Aki látta már a leletemet (neurológus),
    azt mondta, hogy alkati dolog. Kontrasztanyag adása nélkül látszana bármi más elváltozás? Mivel lisztérzékeny vagyok, időnként keresgélek ezzel kapcsolatos témát, és olvastam, hogy ez a betegség okozhat idegrendszeri tüneteket is. Kérdésem, ha tartom a diétát, akkor is?

    Köszönöm türelmét, várom mielőbbi válaszát.
    üdv:Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Jó napot kívánok! Tegnap voltam mr vizsgálaton és a leleten az áll többek közt:A vizsgálat régióba eső…

    Jó napot kívánok!
    Tegnap voltam mr vizsgálaton és a leleten az áll többek közt:A vizsgálat régióba eső területen jobb oldalon igen gracilis a. vertebralis ábrázolódott,mely a. brasilarisszal összefüggést nem mutat.
    Válaszát előre is köszönöm.
    19⁄lány

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem tudom, hogy mi a kérdés, de a lelet nem jelent kórosat.

  • Kedves Dr.úr! Gyakori fejfájás miatt kb.egy éve volt koponya MRI és MRA vizsgálatom kontrasztanyag…

    Kedves Dr.úr!
    Gyakori fejfájás miatt kb.egy éve volt koponya MRI és MRA vizsgálatom kontrasztanyag nélkül. A lelet a következő: norm.tágasságú, szimmetrikus , középvonalas kamrarendszer. Diffuse mérsékelten tágabb felületi liquortér. A hátsó Scalában kórjelző eltérés nem látható. A IV.kamra szabályos. A craniospinalis átmenet ép. Az agyállományban kóros jel nem látható. Kóros diffusio nem látható. Az agyi nagyartériákon körülírt szűkület vagy tágulat, illetve egyéb malformatio nem látható.
    vélemény: intracranialisan kóros eltérés nem igazolható.

    Nagyon aggaszt, hogy mit jelent, és miből adódik a tágabb felületi liquortér. Közben kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok. A fejfájás valamelyest ritkult, de mindig fáradtnak érzem magam. Remélem ez nem valami közelgő elváltozás előjele.

    Várom mielőbbi válaszát.
    üdv.: Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

  • Tisztelt Doktor ùr! Pár napja szinte folyamatosan szédülök , van hogy zsibbad a fejem is. Az a…

    Tisztelt Doktor ùr!

    Pár napja szinte folyamatosan szédülök , van hogy
    zsibbad a fejem is. Az a kérdésem hogy ezt okozhatja
    a nyakam és vállam merevsége? Hova fordulhatok ezzel a problémával?
    Köszönöm. Ildikò

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Székely György

    Nem okoz szédülést semmilyen nyaki eltérés. Neurológiai, majd otoneurológiai vizsgálat szükséges.