A betegek kérdései (4604)

 • Tisztelt Doktor Úr!porckorongsérv műtét után 10 nappal van az édesapám.Érdeklődnék,normális hogy még…

  Tisztelt Doktor Úr!porckorongsérv műtét után 10 nappal van az édesapám.Érdeklődnék,normális hogy még enyhe,elviselhető fájdalmai vannak?Az utolsó farokcsonti csigolyánál volt a sérv.lábba sugárzó,néha csípő tájéki fájdalmai vannak.a műtét után 2-szer volt szükség gyógyszerre.4 hónapig kínlódott.kiderült hogy kiszakadt a sérv idő közben.Reméljük,ezek a fájdalmak nem a kiújulást jelentik?!!édesapám 68 éves,talán a kor is számít..és sajnos kissé már türelmetlen.kérem nyugtasson meg minket:)Köszönettel:Szilvia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szerintem rendben van.

 • Tisztelt doktor úr. Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a páromnak olyan panaszai vannak, hogy a…

  Tisztelt doktor úr.
  Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy a páromnak olyan panaszai vannak, hogy a halántéka fáj erős szédülés
  fejfájásai vannak. A pajzsmirigy működése alacsony, L-thyroxint szed ha jól írtam.
  Az idegeire is szed nyugtatót xanaxs 0.5 mg.
  Hiába szed i a gyógyszereket a panasz nem múlik és csak pajzsmorigy vizsgálatra küldték idáig.
  A háziorvos az csak nyugtatót ajánlja. Azt szetetném megtudni hogy hol tudjuk és kinél kivizsgálni ezeknek a
  panaszoknak az okait.
  Elérhetőségem: 20⁄374-0280
  E-mail: barkocziattila80@freemail.hu

  Előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Barkóczi Attila

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Fejfájás szakrendelés a legmegfelelőbb.

 • Kedves Doktor Úr! A megkapott MRI leletemről szeretnék tájékoztatást kérni Öntől, mivel a beküldő orvoshoz…

  Kedves Doktor Úr!
  A megkapott MRI leletemről szeretnék tájékoztatást kérni Öntől, mivel a beküldő orvoshoz elég későre kaptam időpontot, s addig is szeretnék tudni valamit a leletről!

  43 éves nő vagyok.

  Migrénes fejfájás (homloktáji) és gyakori fülfájás, 5 év óta folyamatos bal oldali hangos tücsök ciripeléshez hasonlító állandó fülzúgásom van, s mindemellett hallásromlás is bal oldalon 50 Db-es, jobb oldalon 25-30 Db-es, ami miatt elküldtek a vizsgálatra, álló helyzetben többször megszédülök, folyamatos állásnál akár el is ájulok.

  A vérnyomásom is magas lett január óta, Tallitont szedek rá. (2002-ben politraumatosatiom volt, autóbaleset)

  Leletem: A IV. agykamra középállású. A supratentorialis kamrarendszer és az extracerebralis liquortér tágassága szabályos. A középvonal helyzete jó.

  A periventricularis fehérállományban egy-egy, apró magas T2 jeladású eltérés látható.

  A kamraszarvak környezetében diszkrét T2 jelfokozott sáv mutatkozik. Az agyállomány területén gátolt diffúzió, vérzésre utaló jelzavar nem ábrázolódik.

  A sella fenék mélysége és a hypophysis állomány kiterjedése átlagos. A craniocervicalis átmenetben destructió nem észlelhető.

  A kisagy-híd szögletek régióban körülírt eltérés nem azonosítható. A belső hallójáratok szabadok.

  MRA: a bal ACP ellátásának nagy részét az arteria carotis interna felől kapja. A Willis-kör ágain egyértelmű telődési többlet és telődési hiány nem észlelhető.

  Vélemény: a fehérjeállományi eltérések elsősorban nem friss, mikri vascularis eredetre jellemzőek. Variációs Willis-kör.

  Nagyon megköszönöm a segítségét a lelet megértéséhez.

  További jó munkát kívánok Önnek!

  Maradok tisztelettel

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen.

 • Tisztelt Doktor úr! Ilona, 51 éves Azzal a problémával fordulok Onhoz, hogy egy hete ég a hátam,…

  Tisztelt Doktor úr!


  Ilona, 51 éves
  Azzal a problémával fordulok Onhoz, hogy egy hete ég a hátam, mint akit begyújtottak, hátam kozepétol, és szédulés, halálfélelem jon rá, mint aki meghalni készul, ilyen hullámokban jon elo nem mindennap, de mikor milyen, ég az egész test, kéz, láb, a hátam kozepétol indul ami el van ferdulve, szedek antidepresszánst, Fevarint, Mirzatent, és nyugtatót, meg 3 vérnyomáscsokkento gyógyszert, eddig ez Nekem nem volt, de nemtudom miért jott ez elo, mikor nem csinálok megterhelo dolgokat. Csak ilyen rosszullét azzal kezdodik és a tobbi jon magátol amit felsoroltam, válaszát elore is koszonom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Ezek a panaszok nem magyarázhatók egy neurológiai betegséggel. Inkább lelki eredetű bajra utalnak.

 • Jó napot, Az volna a kérdésem hogy nyaki sérv 4. nyaki borda 7.csigolya okozhat teljes hát égését…

  Jó napot,

  Az volna a kérdésem hogy nyaki sérv 4. nyaki borda 7.csigolya okozhat teljes hát égését szédülést kar zsibbadást és már ülve sem jó már fekve is fáj mi lehet ez?Nyomhat olyan ideget valamelyik amely ilyen dolgokat produkál.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Karzsibbadást, karfájdalmat okozhat.

 • Tisztelt Doktor Ur Három éve kimutatott gerinc csigolya összeroppanás volt. Eddig el voltam vele.…

  Tisztelt Doktor Ur

  Három éve kimutatott gerinc csigolya összeroppanás volt. Eddig el voltam vele. A z idén január közepe óta azonban elviselhetetlen fájdalmaim vannak. Injekció, 5 féle fájdalom csillapitó, reumatológus, neurológus min látott már, de azt mondták nem lehet csinálni vele semmit, csak csökkenteni a fájdalmat. Csak bottal meg kapaszkodva tudok közlekedni a lakásban, az alsó testrészemet⁄ hólyag, végbél⁄ nagyon nyomja,
  Leirom a ct leletet.

  A XI, dorális csigolya ventrál felé ékalakban kp, fokban comprimált. A csig. test. csontszerkezete inhomogén. ventrálisan egyenetlen konturu. meszes felrakódások látszanak,
  A X-es és XI-es caigolyák közt a porcrés egyenetlen tágasságu deicusában vacum-jelenség, a kisizületi rések beszükültek. A canális spinális tágassága a
  Kérem vizsgált szakaszon megtartott. Kérem a tanácsát és segitségét. 63 éves vagyok.

  Köszönettel Erzsi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon. Valószínűleg műtétet igényel.

 • Tisztelt Doktor Úr! 28 éves nő vagyok. Körülbelül 2-3 hete, a bal nagylábujjam külső fele kb. a körömtől…

  Tisztelt Doktor Úr!

  28 éves nő vagyok. Körülbelül 2-3 hete, a bal nagylábujjam külső fele kb. a körömtől kezdődően kb. 3-4 cm hosszban érzek zsibbadást. Érintésre érzékeny (de nem fáj), de a bőrfelszín mégis olyan nehezen érezhetőnek érződik, tehát mintha kicsit zsibbadna.
  Úgy emlékszem, akkor kezdődött, mikor egy új cipőt kezdtem el hordani. Azóta sem akar múlni, pedig már nem hordom azt a cipőt.
  Más tűnetem nincs.
  Mi lehet a probléma?
  Magától el tud múlni, vagy kezelésre szorul? Ha utóbbi, akkor mire készüljek?

  Köszönöm előre is a válaszát.

  Üdvözlettel:
  Anikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  El fog múlni magától. Egy bőrideg megnyomódhatott.

 • Tisztelt Doktor Úr! Azzal kèrdèssel fordulok Önhöz, hogy kb. egy hete zsibbad az állam, hol erősebben…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Azzal kèrdèssel fordulok Önhöz, hogy kb. egy hete zsibbad az állam, hol erősebben hol gyengèbben èrzem, de a zsibbadásèrzès folyamatos! Van hogy nèha fáj is! Más panaszom nincs! Jelenthet ez komoly problèmát? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Èva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem látok aggodalomra adó okot.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Azzal a kérdéssel fordulnék a főorvos úrhoz, mit lehetne tenni . kb. 1 éve…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Azzal a kérdéssel fordulnék a főorvos úrhoz, mit lehetne tenni . kb. 1 éve vannak fájdalmaim a a derekamban onnan lesugárzik a fenék csontomba majd a combomba és végig a lábam ujjáig. Ami a jrásomban nagyon megltszik sántítok és 100 m alig tudok megtenni. CT. ezt mutatta ki Az ágyéki lordosis sacrum dőlése fokozódott. Számfeletti ágyéki segmentum , az S. I. lumbalizált. Valamennyi porcrés beszűlült a peremszéleken közepes fokú osteophytás felrakódások vannak A III. IV. porckorogn körkörös kiszélesedése , ligamentum flavum megvastagodása látható a canalis spinalis sagittalis átmérője 11 mm. mindkét oldali intervertebralis foramen csontos és szalagos kifejezett szűkölet figyelhető meg. L. V. mindkét oldal forminalis szűkület. Közepes fokú degeneratív eltérések. Kisizületi arthrosis jelei. Olyan fájdalmaim vannak már most éjszakai alig tudok aludni. Ja és 46 éves vagyok.

  Válaszsát előre is köszönöm!!!
  Üdvözlettel : Tünde

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Műtéttel valószínűleg lehet segíteni. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Doktor Úr! Ma kaptam meg az MR leletet, amit én nem tudok értelmezni. Kérem szíveskedjék csak…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Ma kaptam meg az MR leletet, amit én nem tudok értelmezni. Kérem szíveskedjék csak annyit válaszolni, hogy mennyire súlyos, kell-e műteni, mert a küldő orvoshoz az időpontomra sokat kell várni.
  a lumbalis gerinc és a sacrum MR vízsgálatánál STIR, T1 és T2 súlyozott sagittalis, valamint T2 súlyozott coronalis és axiális
  képeket készítettünk.
  A gerincen bal convex scoliosis figyelhető meg. Á lordosis fokozott,
  diszharmónikus: A vizsgálati positioban az L.III-IV. szakasz a
  SZomszédos, csigolyákhoz viszonyítva enyhe antepozícióban helyezkedík el. Az L.I.csigolya jobb alsó quadransában kb. 13 mm 1egnagyobb
  átmérőjű haemangioma van, a csigolya magassága meqtartott, a zárólemez ép. L. II-V. szakaszon a canalis spinalis enyhén, eredendően is szűk: A kisizületek medialis helyzetűek, a durazsákot dorsolatera1 felől modellálják.
  A Th.XI-XII. csigolyák közti intervertebralis rés beszűkült, a discus dehydrációra jellemzően STIR és T2 súlyozott képeken csökkent jeladású.
  Th.XII-L. I. szintben apró, centralis porckorong előboltosulás jött létre.
  L. II-III. szintben a széles alapú, lapos protrusio meltett kis
  centralis hernia ábrázolódott, mely a szűk viszonyokkal együtt a durazsákon benyomatot okoz. A foramenek enyhén beszűkültek,
  gyökcompressio egyértelmű MR jele nem figyelhető meg. L.III-IV. szintben lapos, kétoldali, lateralis, gyökcompressiot nem okozó protrusio van.
  A 1egkifejezettebb primer és secunder canaIis spinalis szűkület L. IV- V. szintben mutatkozott, a kisízületekben deformáló jellegű arthrosis jelei látszanak, a folyadék felszaporodott. Bal oldaon kis synovialis cysta van kialakulóban, a durazsák itt jelentősebben benyomott. A széles alapú, lapos protrusio számottevő további térszűkületet nem okoz.
  A sacralís gyökkilépések szabadok. A sacroiliacalis rések megtartottak. A csontokban kóros lágyrészképlet nem ábrázolódott.
  A conus medullaris az L.I. segmentum felső harmadának magasságában véqződik, alakja, kiterjedése, jelviszonyai szabályosak.

  Véleménv: Gerincdeformitás, sacrum acutum arcuatum, degeneratív eltérések,
  spondylarthrosis, primer és secunder canalis spinalis szűkület, enyhe segmentalis instabilitás .
  Polydiscopathia jelentős méretű,gyökcompressiot okozó discus hernia nélkü].
  Nagyon várom válaszát. Tisztelettel: Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A képalkotó eljárások (CT, MR, rtg) által készült képek az információt kép alakban hordozzák. A lelet a képek interpretációja, amit a képek megtekintése után az orvos leír. Ugyanarról a képről két egyforma lelet nem szokott készülni. A lelet alapján nagyon nehéz bármit mondani a betegségről. A képek megtekintése a korrekt vélemény kialakításához vagy műtéti indikáció felállításához elengedhetetlen. Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Tanácsát szeretném kérni. Lányomnak két héttel ezelőtt a szájsebészeten fogat…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Tanácsát szeretném kérni.
  Lányomnak két héttel ezelőtt a szájsebészeten fogat húztak.Ettől kezdve másfél hétig lázas volt, közel 2 hétig szájzára volt.A foghúzás óta elviselhetetlen fájdalma van arcának azon az oldalán, amely a homlokáig felhatol és az utóbbi napokban a fej hátsó részére is kisugárzik. Elküldték CT vizsgálatra és ideggyulladást állapítottak meg. A fájdalom csillapítók és a nyugtatók csak nagyon rövid ideig hatnak, fájdalma szinte elviselhetetlen. Tisztelt főorvos úr tanácsát szeretném kérni milyen kezelést javasol.Illetve mikorra várható a fájdalom csökkenése, megszűnése.

  Válaszát és segítségét tisztelettel megköszönve. Egy aggódó anya.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Fájdalomcsillapítót szedjen, a gyulladás megszűntével várható a fájdalom elmúlása. Ez meg hetek.

 • JÓ NAPOT KIVÁNOK DR.ÚR EGY OJAN KÉRDÉSEM LENNE DÓKTOR ÚR 5_6 NAPJA ÉJJEL NAPPAL ZSIBBAD MIND KÉT KAROM…

  JÓ NAPOT KIVÁNOK DR.ÚR
  EGY OJAN KÉRDÉSEM LENNE DÓKTOR ÚR 5_6 NAPJA ÉJJEL NAPPAL ZSIBBAD MIND KÉT KAROM JOBB KEZEM UJJHEGYEI ÉS TENYEREM ZSIBBAD ÉRZÉKENY UJJHEGYEK 2-3-4 .UJJAIM KAROMBA SZÚRO FÁJDALMAT ÉRZEK DE FŐLEG A JOBB KAROMBA OJAN ÉRZÉS MINT A CSONT FÁJNA ÉS OJAN MINTHA AZ IZMAIM SZAKADNÁNAK SZÉT ÉS EZ CSAK ÉJJEL ÉRZEM ELŐRE IS KŐSSZŐN VÁLASZÁT

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Neurológiai vizsgálatra lenne szüksége első lépésben.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Önnek az évek alatt nagy klinikumi tapasztalata lehet,ezért is tisztelem meg…

  Tisztelt Főorvos Úr!

  Önnek az évek alatt nagy klinikumi tapasztalata lehet,ezért is tisztelem meg kérdésemmel,noha az nem ideggyógyászati jellegű.Időnként a térdeim felett hatalmas féltenyérnyi élénkpiros foltok jelennek meg,amik néhány másodpercen belül eltűnnek.Ezt én elég speciális tünetnek gondolom.
  Ennek a megjelenése teljesen kiszámithatatlan amúgy.
  Emellett fáradékonyabb is vagyok mint általában.

  Én laikusként autoimmun folyamatra vagy Lyme-kórra gondolok.

  Ön szerint érdemes e vizsgálatokra menni a tünet kapcsán,és milyenekre.

  Hivatásához jó egészséget kivánva várom véleményezését.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Köszönöm a megtisztelő szavait. Úgy gondolom, hogy bőrgyógyászhoz kellen fordulnia.

 • Tisztelt Dr úr! szeretném tanácsát kérni,mivel félek hogy hogy neme agy daganatom van,esetleg valami…

  Tisztelt Dr úr!
  szeretném tanácsát kérni,mivel félek hogy hogy neme agy daganatom van,esetleg valami más!
  Tüneteim évek ótta:erősfejfájás,homlok és szemkörnyékén is,hányinger,olykor hányás,végtag zsibbadás,nyelv zsibadás,2ős láttás,oldalra nagyon homályos zavaros láttás,szédülés,hideg rázzás,majd hirtelen nagyon melegem van,remegek! Dr.úr a kérdésem az lenne,hogy milyen betegség tünetei lehet ez??
  Előre köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szerintem jobb lenne, ha felkeresne egy neurológiai rendelést.

 • Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem,h szemfenék vizsgálatból kiderül az agydaganat gyanúja? elég…

  Tisztelt Doktor úr!
  Az lenne a kérdésem,h szemfenék vizsgálatból kiderül az agydaganat gyanúja? elég régotta szédülök, nyom a fejem,sípol a fülem.Voltam minden féle vizsgálaton ,2szer neurológian gyógyszert írtak ki,füll orr gégészeten,laborba,belgyógyászaton ,Sehol nem mondanak semmit. Ma voltam szemfenék vizsgálaton és az is rendbe van. Van okom félni? Válalnom kéne egy fej ct? Köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A szemének vizsgálat a konyaűri nyomás fokozódását mutathatja. Ennek oka lehet persze agydaganat, de normális a szemfenéki képe. Ha csak az egyik fülére van panasza, akkor keressen fel.

 • Üdvözletem! Gyermekem kb 10 évvel ezelőtt ,akkor 7 évesen a hintáról belefejelt a hintát tartó fába.…

  Üdvözletem!
  Gyermekem kb 10 évvel ezelőtt ,akkor 7 évesen a hintáról belefejelt a hintát tartó fába. Óriási nagy púp nőtt azonnal a fején. (jobb szeme felett ,a homlokon) Akkor rögtön röntgen készült a sérülésről,de hál istennek nem találtak semmi komoly problémát. (agyrázkódása az volt)
  Azonban az évek alatt többször előfordult,hogy a régi púp kiújult,ismét kidudorott,majd megint eltünt. Diagnosztizálni nemigen lehet, mert mire eljutnánk röntgenre,általában el is múlik-egy két napig szokott tartani.
  A háziorvos szerint ne foglalkozzunk vele,elmúlik. No de mikor?
  A púp lágy,nincs elszineződve,csak úgy van. Fájdalom nem kiséri. Mérete talán egy nagyobb babszemnyi.

  Mi lehet ennek az oka,és kell e tartanunk valamitől a későbbiekben? Köszönöm a választ előre is.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Lehet sipolya. Ezt lehet diagnosztizálni.Szívesen megvizsgálom, ha felkeres. Bejelentkezés munkanapokon 9-14 között a 06-30-349-9208 telefonon.

 • Tisztelt Doktor úr! Sellak MR-i vizsgálatom lesz.Voltam már ct-n MR-in is,nem ez miatt.Mivel jód allergiám…

  Tisztelt Doktor úr!
  Sellak MR-i vizsgálatom lesz.Voltam már ct-n MR-in is,nem ez miatt.Mivel jód allergiám van,nem kaphatok kontrasztot.Agyalapi mirigy daganat ez nélkül is kimutatható?köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  MR vizsgálattal nem jód alapú kontraszt anyagot használnak.

 • Tisztelt Főorvos Úr! Voltak idegi, gerinc, emlékezeti, endokrinológiai, pajzsmirigy problémáim. Amik…

  Tisztelt Főorvos Úr!
  Voltak idegi, gerinc, emlékezeti, endokrinológiai, pajzsmirigy problémáim. Amik kapcsán, a vizsgáló orvosaim elküldtek koponya és Sella kontrasztos MRI vizsgálatokra.
  1, 2012.03.22…koponya…jobb oldalon frontális fehér állományban egy apró microlacunának megfeleltethető jelfokozódás ábrázolódótt…
  2, 2012.07.09… Sella Natívan és kontrasztanyag adása után 3.5 mm microdenomára suspeckt terület látszik..bal oldalon laterálisan egy 2.5 mm-es nem halmozó terület van a carotis syphon mellett.. vélemény:Microadenoma a hypophysisben.
  3, 2014.06.20 Sella fenék jobb oldalt lehet microadenoma… azt mondta olyan nincs, hogy egyszer van egyszer nincs, mivel micró nem kell vele foglalkozni, jó szakember, illetve össze-vissza beszélt?
  4, 2015.04.13 koponya… eltérés nincs …. microlacuna Nincs?
  4⁄a, 2015.04.14 Sella kontrasztos…. eltérés nincs … micradenoma Nincs?
  Kontraszt anyag beadással (3 szori megszúrás)voltak problémák,
  Az egyik leletező neuró-radiólógust felhívtam (2, sorszám). Aki azt mondta olyan nincs, hogy egyszer van egyszer nincs, adenoma! Mivel mikró nem kell vele foglalkozni. Az előtte leletezőt a 2. leletező”lemásolta”(betüre). Aki meg a negyedik esetben leletezett arról meg azt mondta Ő jó szakember. (viszont sem a koponya sem a Sella MRI-nél eltérést nem látott. Valahogy nem konzekvens számomra az egész.
  Ami felettébb gyanús.1, általában az egy cégnél lévő leletek a meglévő adatbázisból szóról szóra megegyeznek, 2, Általában az elődjét senki nem „űbereli” felül, 3, Az utolsó (4 és 1 számú lelet) szóról- szóra koponya leletbe leírja azt, hogy most nincs semmi, amit 3 éve még ugyanaz a leletező orvos másképp látott. Nem értem. Hogy lehet így tisztázni a kérdést.
  Az MRI elrendelő orvosok nem akarnak vagy tudnak vizsgálódni „mélyebben”.Nem érzem jól magam. A bőrömben. Tanácstalan vagyok, kihez forduljak. Mit csináljak. Hol adnak egy objektív megnyugtató diagnózist. Illetve, választ, miként befolyásolhatja ez a hormonális működésemet.
  Kérem, tisztelettel segítsen, tanáccsal milyen irányba induljak el

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  A microadenoma kezelése endocrinológiai vizsgálattól függ. Csak akkor kell operálni, ha gyógyszeresen nem kezelhető. Hormon vizsgálatok szükségesek. Forduljon endocrinológushoz.

 • Tisztelt Dr. Úr. Leirnám a leletemet amit az mr vizsgálatrol kaptam. Lelet:Sagittalis síkú…

  Tisztelt Dr. Úr.


  Leirnám a leletemet amit az mr vizsgálatrol kaptam.


  Lelet:Sagittalis síkú T1 és T2 súlyozott, coronalis síkú T1 súlyozott, sagittilis és coronalis síku MR myelographiás felvételeket készítettünk a lumbalis gerincről, majd axiális síkú T1,T2 súlyozott felvételeket az LIII-SI közötti interverbalis rések magasságában.

  A lumbalis lordosis fokozott. aA csigolyatestek magassága normális a zárólemezek épek a ventrális peremek megnyúltak.Az LIV.korongon enyhe, jobboldali túlsúlyú prostucio láthato a durazsák minimális deformitásával.LV. discetomia utáni állapot a discus lapos a szomszédos zárólemezek mentén széles sávban degenerativ jelzavarok vannak, a discus szintjében jobb oldalon paramedialis és lateralis széles lapos elsősorban postop.hegre utaló terime látható ez a durazsákon aszimmetrikusdeformitást okoz a jobb S1. gyök eredésénél comprimalt


  ha ad emailt elküldhetem az mr képeket a cd röl

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Szekely57@freemail.hu

 • Kedves Doktor Úr! Elképzelhető, hogy hülyén hangzik a kérdés, és elnézést kérek ha feltartom vele. Előző…

  Kedves Doktor Úr!

  Elképzelhető, hogy hülyén hangzik a kérdés, és elnézést kérek ha feltartom vele.
  Előző hét elején voltam a körzeti orvosomnál az alábbi panaszok végett: szédelgés, hányinger, néhai fejfájás.

  A doktor úr végzett rajtam alap vizsgálatokat, mint például "zárt lábakkal előre kinyújtott karokkal csukott szemmel álljak egyenesen", szemembe világított miközben az ujját kellett követnem a szememmel, illetve térdreütéses reflexvizsgálat. Az orvos szerint 99,9% hogy pszichés alapúak a panaszaim, én mégis aggódom, mert egy hete nem akarnak szűnni a problémák (igaz, az is közrejátszik, hogy rettenetesen rákoncentrálok, és a legrosszabbtól félek).

  Ön szerint ez alatt az egy hét alatt alakulhatott ki valami, amit előző héten nem fedezhetett fel a körzeti orvos?

  Előre is ksözönöm szépen válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Székely György

  Nem hiszem. Az orvosa helyesen járt el.