A betegek kérdései (10789)

  • Fáj a térdem.

    Kedves Doktor nő!
    Az orvosok.hu-n feltett kérdésemre már válaszolt, hogy keressek manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt. Megtettem. Kb 3 hete végzem azokat a gyakorlatokat, amiket a gyógytornász előírt. A lábam most még jobban fáj, mint azelőtt. Felkerestem egy térd specialistát. aki MRI vizsgálatot… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valami nem stimmel. Ha valóban manuálterápiával foglalkozó gyógytornász "kezeibe" került volna, akkor nemcsak gyógytornát kellene végeznie, hanem a panaszai összefüggéseiben az egyéb eltéréseket… Még több

  • Talpi gyulladás

    Munkavédelmi cipőben dolgozom már 20 éve,pár éve fájdogált talpam,sarkam.Aztán egy csomót vettem észre a jobb talpamon az ínra nőve.Fájt és zavart.Le kellett operálni.1 hónapja volt a műtét,de még mindig fáj és enyhén duzzadt a helye.Sőt azóta mindkét talpamon gyulladt az ín és fáj nagyon.Pedig most… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    1: célszerű lenne visszamennie a kezelőorvosához, hogy megnézzék, miért nem szűnnek a panaszai.
    2: a betétet lassan szokja meg, mindig csak rövid ideig viselje a teljes panaszok megszűnéséig, és… Még több

  • LCA sérülés

    Tisztelt Doktornő!

    Egy edzésen rosszul léptem és kifordult a térdem. Heves fájdalom, duzzanat az orvos tanácsára pihentettem és jegeltem. A kontrollvizsgálaton a különböző tesztek elvégzése után MR-t javasoltak a keresztszalag elszakadása vagy megnyúlása miatt. A kérdésem, ha sportolni… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az aktív sportolóknak sem mindig operálják meg a térdét, de a sérülés mértékétől függ a beavatkozás milyensége. Megfelelő óvatossággal, térdvédő használatával sportolhat.

  • Térdizületi elváltozások

    Tisztelt Szakorvosok!
    Fél éve kezdődő térdfájásom van. Ortopéd orvos porc problémát állapított meg, de porcerősítő szedése (gyulladás csökkentők mellett) nem használt, ezután Euflexxa hyaluronsavas injekciót kaptam, azután még jobban megfájdult a térdem, azóta táppénzen vagyok. MR vizsgálat következett… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mivel a korábbi konzilium nem tartotta szükségesnek a műtétet és a konzervatív kezelés csökkenti a panaszait, úgy gondolom tovább kell folytatni a kezelést.

  • Foghúzás Calcisedron szedése mellett??!!

    Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémámmal fordulok Önhöz. Ez év márciusában kezdtem el szedni a Calcisedron-D filmtablettát,mert a T-Score értékem -2,5 volt- egyébként nem vagyok tisztába vele, hogy ez az érték mit takar - . Fogászati beavatkozásra volna szükségem, konkrétan foghúzásra.A szakorvos azt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valójában olyan orvostól kellene választ kérnie, aki a csontritkulás kezelésével behatóbban foglalkozik, de úgy gondolom, hogy kb 1 hét.

  • Mi történt a vállammal torna után?

    Üdvözlöm!
    26 éves nő vagyok. Egy ideje elkezdtem pilatesre járni, heti egyszer. Egy alkalommal kicsit túlterhelhettem a bal vállamat, azóta ha vállkörzést csinálok, roppan egy nagyot. Azóta kímélem. Ennek ellenére pár nap elteltével elkezdett fájni, 2 napig nem bírtam normálisan felemelni a karomat,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Igen, szerintem egyenlőre hagyjon fel a pilatessel, legalábbis, amíg a panaszai teljes mértékben meg nem szűnnek. Utána óvatosan, fokozatosan kezdjen ismét tornázni, mozogni. De, ha nem szűnnek a fájdalmak,… Még több

  • ortopédiai probléma

    szeretném meg kérdezni hogy térd izületi és kopásos problémám van hogy milyen lehetöség van ere a betegségre mert korlátoz a mozgásomba és nagy fájdalmeim vannak a terhelés során sokat elesek mert nem tudom uy használni a lábaimat a fájdalomtol.köszönöm elöpe is .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Vagy ortopéd, vagy reumatológiai szakrendelésen javasolt jelentkeznie, ahol a meglévő tünetek/panaszok alapján a megfelelő terápiát el tudják rendelni Önnek.

  • térd probléma

    szeretném az ultrahang vizsgálat eredményemet megérteni.A suprapatellaris recessusban min.5mm szélességü apró belső echokat is tartalmazó folyadékgyülem látszik.A patellein homogén a femurporc helyenként keskenyebb.A mediális meniscus bazisa a csontkonturon 2mm el túl ér a colleteralis szalagot kissé… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nekem meg a panaszait és a tüneteit kellene ismernem, hogy megfelelő véleményt tudjak adni.
    Kopásos tüntetek láthatók (vékonyabb porc felszín, meszes felrakódás), lehet az ízületet kitöltő porc (meniscus)… Még több

  • Az ujjam helyi érzéstelenítéssel végzett műtéttel megmenthető?

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kellemes Ünnepeket kívánok és elnézést, hogy ilyenkor zavarom kérdésemmel!
    5 hete kórházba kerültem mérgezéses tünetekkel, izomfájdalmak és görcsök voltak a végtagjaimban, zsibbadt, nem éreztem semmit. Izomtónus vizsgálatokat végeztek, karikába kellett hajlítanom az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (Még mindig Nő vagyok! Bocsánat érte!)
    A kézsebészet az külön szakterület. Szerintem a szerint fogják operálni, hogy mit találnak a feltárás során. Az inat meg lehet hosszabbítani. Ha nem feltétlenül… Még több

  • ortopédcipő

    Tisztelt Doktornő! Férjem lába stroke következtében térdben behajlított állapotban rögzült,emiatt nem ér le a sarka csak lábujjhegyen tud menni kerettel. Szeretném kérdezni hogy lehet-e felírni ortopédcipőt ilyen indikációban? Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Igen. Keressen fel rehabilitációs szakrendelést

  • Fi szgezés

    Combcsont törésem fi szegezéssel operálták. Kérdésem az lenne, hogy ezt el lehet-e távolítani, és ha igen mikor? Ezt csak az az orvos teheti meg, aki operált vagy valaki más is aki jelenleg a lakhelyemhez közelebb tartózkodik?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Általában nem szükséges eltávolítani, de ha Ön úgy érzi, keresse fel a lakhelyéhez közelebb eső traumatológiát és ott beszélje meg.

  • Ortopédiai kérdés

    T. Dr. Úr!

    Szeretném megkérdezni, hogy kalapácsujjam és bütyköm van a jobb lábamon, ehhez még bokasüllyedésem is van, ami járáskor fáj, érzékeny. Lehet-e egyszerre műteni, vagy érdemes valamilyen korrekciós segédeszközzel javítani rajta. A műtét után mennyi ideig "nem tudunk járni",… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (Ne haragudjon, de még mindig nem lettem férfi!)
    Nem tudom, milyen fokú elváltozása van. Lúdtalpbetét, bütyökhúzó alkalmazása késleltetheti a műtéti beavatkozás szükségességét, de műtét után is kell… Még több

  • Külboka szalag plasztika

    Érdeklődni szeretnék hogy a külboka szalag plasztika mit takar mi történik a bokámmal?,mennyi idő belőle a felépülés?Még egy kérdés:MEDI WALKER ROM BOKA LÁBSZÁR RÖGZITŐ HASZNOS-E ENNÉL A BEAVATKOZÁSNÁL ÉS UTÓKEZELÉSNÉL.Köszönöm előre is a választ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Sajnos a kérdésére nem tudom a választ, traumatológust, vagy elsősorban felnőtt ortopédiával foglalkozó kollégát kellene megkérdeznie.

  • Felállás után fáj a jobb sarkam.

    Lábra álláskor és járáskor fáj a jobb sarkam, emiatt gyakorlatilag sántítok. A fájdalmat kézzel való nyomkodáskor a talprészen érzem, körben a sarkam szélén. Valamiért pl. felkeléskor érzem a legerősebben. 2-3 hete lett intenzív a fájás, addig csak a nap végén éreztem. Milyen szakrendelés segíthet rajtam? Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az éjszakai pihenéskor a normál nyirokkeringés meglassul, ott marad a szövetek között, ez terheléskor feszít és fájdalmat okoz. Reggel, mielőtt felkel, mozgassa át intenzíven a lábát, bokáját, hogy a nyirokkeringés… Még több

  • Láb duzzanat fájdalom

    Pár hónapja erösen duzzadnak a lábaim térdtöl lefelé már a járás is nagyon nehéz fájdalmas
    Nem apad le még pihentető állapotban sem
    elöször csak a mütött lábam dagadt de most már mindkettő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet nyitokkeringési zavar. Angiológiai/belgyógyászti vizsgálat és kezelés javasolt.

  • lábujj bütyök

    Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
    Kérdésem az lenne, hogy van-e műtét nélküli gyógymód ha mind a két nagy lábam ujjánál bütyök kezd kialakulni? pár hónapja kezdődött, de sajnos már látható is és egyre jobban fáj.
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Betét, éjszaka bütyökhúzó használata lassitja a folyamatot, de ami kialakult, az már nem szűnik meg. Ezek nélmül csak rosszabbodik a helyzet

  • Lábfej boltozatának fájdalma

    A lábfejem boltozatában van igen éles, lüktető fájdalom járás közben, de pihenő állapotban még sokkal erősebb és elviselhetetlenebb, különösen éjszaka. Már kialakultak a kalapács újak. Lúdtalpbetétet javasoltak, amit méretre csináltattam és állandóan hordom. A fájdalmam nem szűnik, sőt fokozódik. A lábujjaim… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Neurológiai vagy angiológiai vizsgálat jsvasolt

  • lábfájdalom

    láb fájdalom
    Jonapo! Egy éve műtóték a térdem atroskoposan, kb3 hónapja erzem mint ha a térd kalácsom elmene a hejéröl, ha fel huzom a lábam szokott fájni de mikor el megy a térd kalácsom a hejéröl nyujtot álapotban is fáj, lehetséges hogy ki megy a térdem utána visza megy a helyére??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy gyenge a combizomzata, tornával erősíteni kellene.

  • térd, csípő probléma

    Térd vagy más probléma esetén röntgen beutalóval lehet más megyébe is vizsgálatra jelentkezni? vagy csak a sajàt megyei sztk ba?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Oda lehet menni, ahova a beutaló szól. Ha csak általános beutaló, bárhova mehet, ahol fogadják.

  • láb fájdalom

    Jonapo! Egy éve mütöték a térdem atroskoposan, kb3 honapja erzem mint ha a térd kalácsom elmene a hejéröl, ha fel huzom a lábam szokot fajni de mikor el megy a térd kalácsom a hejéröl nyujtot álapotban is fáj, lehetséges hogy ki megy a térdem utána visza megy a helyére??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy gyenge a combizomzata, meg kellene erősíteni, akkor stabilizálna, és nem fájna annyira.