A betegek kérdései (10727)

  • Lábfej fájdalom

    Kedves Doktornő!
    Néhány napja fájni kezdett a lábfejem külső
    oldala(éle)felül,és a kislábujjam alatt lévő kisebb rész.Máskor is volt,de elmúlt,most viszont nem akar és jobban is fáj.Alul alkalmanként meg is duzzad,nem vészesen,csak érzem ahogyan lépek.Igazából kívülről semmit nem lehet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nam tudok korrekt vàlaszt adni, mert lehet komolyabb probléma is a háttérben, tehát a szakvizsgálat fontos. Nem kezdett "hirtelen" új cipőt viselni? Lehet, hogy rosszul lépett, vagy… Még több

  • fájás a vádlima

    kedves dr nő olyan problémám van elég régóta elég sokszor előjön a lábamba a vádlimba a fájdalom olyan mintha nagyon sokat futottam volna izomlázszerű fájás sokszor alig tudok elaludni mitöl lehet ez

    várom válaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet statikai oka, meg kellene próbálni lúdtalpbetétet viselni, lehet az izom túlnyúlása pl. túl lapos cipő viselése miatt, lehet ér eredetű tünet. Érdemes megmutatni - első lépésben- a háziorvosának,… Még több

  • alkalmassági vizsgálat

    Tisztelt Doktornő!

    Egy munkaköri alkalmassági vizsgálat során -amennyiben semmilyen panaszom nincs- mit jelent pontosan a "tájékozódó jellegű mozgásszervi vizsgálat" elnevezésű vizsgálatrész (mi történik a vizsgálaton, mennyi ideig tart, mennyire kell levetkőzni hozzá)?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A mozgásszervi vizsgálathoz alsóneműre kell vetkőzni. Megnézik a gerincét, az izületek mozgásait, a járását (én legalábbis így végzem).

  • gyerekkori könyöksérülés

    Tisztelt Doktornő!

    Majdnem 8 éves kisfiam nemrég játszótéren ráesett a bal könyökére teljes testsúlyával (van kis túlsúlya is sajnos). Rádiusz fej törése miatt 3 hétig volt a könyöke gipszben. A levételkor került szóba, hogy a növekedési porc is megsérült. Az orvos azt mondta gyógyult,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha a növekedési porc sérült, azt nem tudja befolyásolni semmilyen külső beavatkozással. A rtg a későbbiekben (a törés gyógyulás befejezésekor) megmutatja, hogy ez valóban megtörtént-e, de nincs szükség… Még több

  • Bal térd műtét

    Tisztelt Dr. Nő!

    Köszönöm az eddígi válaszokat a bal térd műtétemmel kapcsolatosan. Nos még annyít kérdeznék hogy a másodlagos porc,ami remélhetőleg majd kialakúl,nos ennek kb. mennyi időre szokott kialakúlni? Persze erre úgy gondolok hogy teljesen terhelhető porc. És ezután már jobban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Olyan hyalin porccá, amilyen korábban volt sohasem alakul vissza, de megfelelő porcos védelmet ad a csontnak. A terhelhetőség ideje, és mértéke függ az elváltozás, ill. a műtét nagyságától, erre a kezelőorvosa… Még több

  • Bal térd műtét

    Tisztelt Dr Nő!
    Köszönöm a válaszát a "bal térd műtét" címmel feltett kérdéseimre. Nos még arra lennék kíváncsi hogy egy ilyen műtét után mikor lehet mankó vagy egyéb segédeszköz használata nélkűl járni rajta,vagy esetleg emelni vagy a járáson kívűl munkát végezni vele?

    Köszönettel:Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Igazából az első perctől lehetne segédeszköz nélkül járni, én azért szoktam ajánlani a kezdetben, hogy használjanak valamilyen segítséget, mert könnyebb a tehermentesítés. Ha a combizomzata megfelelően… Még több

  • Bal térd műtét

    Üdvözlet Dr Nő!
    Nos most egy hete volt arthroscópos mediális combcsont porcműtétem. Nos a műtét során egy lyukat találtak a combcsont porcborította részében,és lesímították a széleit,és felmarták a lyuk helyét,hogy beindúljon a porc növekedése. Nos rehabilitációként nem javasolták sem a mankót… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Minél korábban elkezdett gyógytorna, combizom erősítő gyakorlatok végzése a fontos terhelés nélkül. Az én rehabilitációs gyakorlatom szerint célszerű a kezdetben valamilyen segédeszközzel kímélni a végtagot… Még több

  • spondylolisthesis

    Tisztelt Doktornő!
    Egy éve diagnosztizáltak 1 cm-es spondylolisthesist a LV-SI-ben. Most egy év elteltével csináltattam röntgenvizsgálatot, kb. két hónapja teljesen fájdalom nélkül vagyok (előzőleg is egy évig erősítettem a hasizmot, hátat) és mégis 12 mm-t írtak (tehát mégis továbbcsúszott?)… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A spondylolisthesis azt jelenti, hogy az ív szakadt, a spondylolysis a csúszás. Az hogy 10, vagy 12 mm-nek írják le adódhat abból, hogy nem pontosan ugyanabban a síkban készült a felvétel. A tünetei a… Még több

  • 06, 20 kontrol

    üdvözlöm, status:bal térden gyógyult seb, flexios 0-130 fok, folyadék nem tap, crepitationem észlelhető, patella külsö része érzékeny, javaslat: helyileg flector tapasz, illetve 10, napig 1,1 brexin szedése, nem tudom menyire jol gondolom eböl be van gyulladva a térdem, aszt monda az orvos hogy nyújtót… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Erre a kérdésre már válaszoltam! A leírás alapján itt nincs semmilyen gyulladás.

  • bokaszalag

    Még egy kérdésem lenne .a nagylábujjam közepén aluról van egy duzzadás viszon érintésre rettentően szúró bizergős érzés hogy mi lehet a gond ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom megmondani. Lehet, hogy túlerőltette.

  • 06,20 kontrol

    Köszönöm válaszát, de akkor pontosan mi a baja a térdemnek? Ujabb mütétre lehet számitani? Köszőnöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem nem, "csak" gyengék az izmok, erősíteni kellene.

  • kontrol utan 06,20

    Igen atroskopos mutetem volt 2015,10,02, es ha a gyogyszer nem hat vagy hasznal akkor mi a következö lepes, ? Akkor most fáslizam, tortnáztatni fojamatosan lehet? Köszönöm valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mindenképpen combizom erősítő tornát kellene végeznie, emellett fáslizhatja a térdét.

  • 06, 20 kontrol

    üdvözlöm, status:bal térden gyógyult seb, flexios 0-130 fok, folyadék nem tap, crepitationem észlelhető, patella külsö része érzékeny, javaslat: helyileg flector tapasz, illetve 10, napig 1,1 brexin szedése, nem tudom menyire jol gondolom eböl be van gyulladva a térdem, aszt monda az orvos hogy nyújtót… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az, hogy "gyógyult seb", azt jelenti, hogy valamilyen sérülés érte (vagy műtét történt?). Ez nem gyulladás, hanem a sérülés, vagy beavatkozás következménye. A fájdalom lehet ennek következménye… Még több

  • Sarkantyú esetleeg?

    Üdvözlöm

    Egy olyan kérdésem lenne hogy hetek óta fáj a saroknál egy pont olyan mintha a csont fájna de lehet az is! Azt mondják sarkantyú mikor reggel fel kell kelni alig birok rá állni pl lógatom a lábam akkor is fáj ez mi lehet??

    Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A talpi kötőszövet irritációja. Reggel, mielőtt még felkelne, jól mozgassa át a lábait, esetleg masszirozza is meg, hogy a nyirokkeringés beinduljon. A cipője sarokrészére tegyen szilikonos sarokmagasítót. Még több

  • lordosis egyenes

    Üdvözlöm!
    A lányom (21) derékfájdalma miatt készült röntgenfelvétel. A házi orvosunk szerint minden rendben, de engem nyugtalanít a következő amit írtak: a lordosis íve kiegyenesedett, az LS. szöglet laposabb. Ez mit jelenthet, ne menjünk esetleg további vizsgálatra? Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ebben az életkorban (21) ennek már nincs sok jelentősége. A fiziológiás görbületek (valószínűleg a háti görbület íve is) elsímultak, de ettől még panaszmentesen élhet.

  • retinaculum bemetszés


    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom megmondani, hogy mi a baj. Lehet, hogy "csak" az izmai gyengültek, tornáztatni, erősíteni kellene, de lehet komolyabb tünet is, meg kellene mutassa szakorvosnak.

  • bokaszalag

    Köszönöm a választ van igen egy aj21-es tipusú. Rögzítő gondolom kenegetni szabad Lioton géllel meg felctorral ?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Igen, kenheti, jegelheti is

  • Üdvözlöm Dr Ilona

    Üdvözlöm. 26 éves férfi vagyok .egy rossz lépés miatt sajnos boka sérülést szenvedtem .nem tudom a pontos diagnózist csak annyi van a leletemen hogy : A boka ízület lateral felől nyitható instabil . Hogy ez mit jelent azt szeretném meg tudni és mit javasol a gyógyulás érdekében. Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Gondolom -remélem - kapott bokarögzítőt. Ha nem, akkor célszerű vennie, és legalább 4-6 hétig viselnie. Szalagsérülése van, azt stabilizálni kell. 4 hét után elkezdheti átmozgatni az ízületet.

  • Fájós bal térd MRI

    Üdvözlet Dr Nő!
    A Fájós Bal térd Mri-re írt válaszát köszönöm!
    Annyit még írnék hogy 37-éves vagyok,és kifázás megerőltetés óta kb 2 éve fáj a térdem,főleg erőltetésre,egyelőre nem dagad. Na de gondolom mindenképp jó a porcerősítőt szedni? Ilyenkor műtéti úton tudnak segíteni rajta,ha… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Sportolt korábban? Volt többször sportsérülése? A porcerősítőt nyugodtan szedheti, és az izomerősítő tornát is végezze. Ha a kezelőorvosa a fizikális vizsgálat során észlel olyan eltérést, ami a beavatkozást… Még több

  • Fájós Bal térd MRI

    Üdvözlet Dr Nő!!
    Kérném hogy legyen szíves az MRI leletemet értelmezni,és a lehetséges kezeléseket leírni.
    A patella helyzete,porcrétege megtartott,laterális részében kis meszesedés van,dorsalis peremei mérsékelten megnyúltak. A Suprapatelláris bursában kevés folyadék,térdhajlatban fabella… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Egyrészt nem tudom, mennyi idős, másrészt, hogy milyen panaszai, tünetei vannak. Az MR egy képalkotó diagnosztikai eljárás, aminek ki kell egészítenie a fizikális vizsgálatnál talált eltérést, annak alapján… Még több