A betegek kérdései (10807)

 • Drága Dr.Nő! 7éve műtöttek combfej elhalással ( teljes tep) Mekkora az esélyem az ellen oldali kialakuláson?

  Drága Dr.Nő!


  7éve műtöttek combfej elhalással ( teljes tep) Mekkora az esélyem az ellen oldali kialakuláson?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Az esetek 30%-ban kétoldali. Nem tudom megmondani, hogy Önnek lesz-e.

 • Tisztelt Doktor Nő! Szeretném megtudni, mitől lehetséges, ha valakinek az egyik lába 2-3 cm-rel rövidebb…

  Tisztelt Doktor Nő!
  Szeretném megtudni, mitől lehetséges, ha valakinek az egyik lába 2-3 cm-rel rövidebb a másiknál? Lehetséges gyerekkori D-vitamin hiányra visszavezetni vagy más okok is lehetnek? Felnőtt korban ezt már csak műtéttel lehet normalizálni? Válaszát előre is köszönöm. Júlia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Sok oka lehet, vizsgálattal kell megkeresni. Ha gyermekkorban nem volt, akkor nem növekedési rendellenesség, hanem sérüléssel, vagy kopással összefüggő. A teendő is attól függ, hogy mi okozza.

 • T.Dr.Nő! Ín felszabadító műtétem lesz középső ujjnál, altatásban. Azt szeretném kérdezni miből áll a…

  T.Dr.Nő! Ín felszabadító műtétem lesz középső ujjnál, altatásban. Azt szeretném kérdezni miből áll a műtét és mennyi ideig tart. Mennyi a gyógyulási idő? köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kérdezze a kezelőorvosától, ő tud rá pontos választ adni.

 • Tisztelt Doktornő ... Nagyon régóta fáj a derekam csípőm. Terhelésre alig álok a lábamra., főleg…

  Tisztelt Doktornő ...
  Nagyon régóta fáj a derekam csípőm. Terhelésre alig álok a lábamra., főleg a bal lábam , csípőm fáj. Régen volt Rt. akkor azt mondták be vannak szűkülve. Ez igen csak régen volt. Azóta dolgozok folyamatosan, (fizikai). Akkoriba azt mondták lehetséges majd egy csípő protézis. Szeretném megtudni ennyi év eltelte után, s fjdalom után fen állhat ez a helyzet? Tisztelettel Piroska.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ezt nem lehet interneten keresztül diagnosztizálni. Keressen fel egy ortopéd, vagy reumatológus szakorvost.

 • Tisztelt Doktorno! 26 eves, vekony testalkatu no vagyok, 3-4 eve vegzek irodai, ulo munkat. Hatfajasra…

  Tisztelt Doktorno!

  26 eves, vekony testalkatu no vagyok, 3-4 eve vegzek irodai, ulo munkat. Hatfajasra mar korabban is figyelmes lettem, de altalaban az egy kis tornaval javithato, elmulik. Az elmult 2-3 honapban viszont azt vettem eszre, hogy kellemetlen izom huzodast erzek (nem eros fajdalom, csakkellemetlen erzes) a bal kulcscsontomtol kezdodoen a bal honaljamig. December vegen kezdodott, ket hetig olyan kellemetlen volt, hogy a bal olalamon nem is tudtam aludni. Az uzemorvos felirt ra egy kremet, ettol kicsit jobb lett, de meg mindig ott van ez a furcsa erzes. Voltam haziorvosnal is januarban, aki megtapogatta, atmaszirozta az emlitett izmokat...annyi mondott, hogy kisse kotottnek erzi...es majd elmulik. Mennyi ido kell az ilyesfajta izomfajdalomnak, hogy elmuljon? Javasol esetleg rontgent vagy szemelyes konzultaciot? Szeretnek mindent megtenni az egeszsegem erdekeben, de nem igazan tudom, hogy kihhez es hova forduljak ezzel a problemaval.

  Valaszat elore is koszonom,

  Udvozlettel es Tisztelettel:

  Viktoria

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Vegyen a székére dyn-air párnát, hogy a statikus ülés dinamikussá válljon és ne alakuljanak kis izomgörcsok. Emellett rendszeresen kellene gerinctornát végeznie, ha az ortopéd vizsgálat nem talál kifejezett kóros eltérést.

 • Tisztelt dr nő 10 lesz a kislányom kb 4 hónapja fáj a lába elvittük az orvoshoz és egy daganatot találtak…

  Tisztelt dr nő 10 lesz a kislányom kb 4 hónapja fáj a lába elvittük az orvoshoz és egy daganatot találtak a bal lábszárában.ez kb 7cm hossz 4cm széles a vérsejtsüllyedése 42mm⁄ó pestre külték budára a karolin utcaba. Három órvos szerint jóindulatu mert nem szét ágazó tojás formája van ön szerit válaszát előre is köszönöm tisztelettel ervin

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Jó helyre irányította a kollega, aki látta a gyermekét, és a rtg felvételt is. Én egyiket sem láttam, de úgy gondolom, hogy mindenképpen el kell menniük, és ott megfelelő kezelést fognak javasolni.

 • Tisztelt Doktornő! Egy hete fájó derekam nem javul, de konkrét rossz mozdulatra, amikor elmozdult…

  Tisztelt Doktornő!

  Egy hete fájó derekam nem javul, de konkrét rossz mozdulatra, amikor elmozdult volna, nem emlékszem.
  Ma az alábbi gerincröntgen leletet kaptam:

  Balra convex scoliosis
  Az L.V. csigolya 5mm-t előrecsúszott.
  Az L-S rés kissé beszűkült.

  Tudna nekem segíteni értelmezni a leletet? A csigolya előrecsúszása mennyire súlyos probléma? Egyáltalán nem tudom, mennyire kell megijedni és mennyire vigyázni rá.
  Egy szakértő csontkovácshoz érdemes-e elmenni?

  Előre is köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Bocsásson meg, de nem internetes tanácsra van szüksége, hanem a kezelőorvosának a véleményre, aki a fizikális vizsgálat alapján a tüneteit is ismeri, és megfelelő terápiát tud javasolni.

 • Tisztelt Doktornő! Én egy 22 éves magas testalkatú és egy kicsit túlsúlyos ember vagyok, akinek szinte…

  Tisztelt Doktornő!

  Én egy 22 éves magas testalkatú és egy kicsit túlsúlyos ember vagyok, akinek szinte minden izülete ropog, illetve ropogtatni is tudom őket már kis gyerek korom óta (amik csak akkor fájnak ha pl egy nap túlzásba viszem őket). A kérdésem az lenne, hogy egy küzdősport is kedvező hatással bírhat a mozgáshiányos izületeimet tekintve? Én speciálisan az escrimára gondoltam. Hangsúlyozom,hogy nem versenyszerűen akarom űzni ezt a küzdősportot, hanem hetente 2 alkalommal.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Bocsásson meg, nem ismerem ezt a sportot. De úgy gondolom, hogy bármilyen sport, amit nem visz túlzásba, egészséges. Az ízületek túlzott kiropogtatása viszont nem egészséges.

 • Kedves Doktornő! Kérem segítsen 23 éves nő vagyok nagyon fájnak a lábaim a karjaim a hátam voltam…

  Kedves Doktornő!

  Kérem segítsen 23 éves nő vagyok nagyon fájnak a lábaim a karjaim a hátam voltam reumatológusnál elküldött rtg re eredmények:Mérs.foku thoraco-lumbalis S alakú scoliosis látható. A háti kyphosis mérsékelten. a lumbalis lordosis jelentősen elsimult. A váll felvételen kóros nem ábrázolódott. A fájdalom csillapítókat hiába szedem nem érnek semmit. Góc kutatásra küldött :szemészet FOG stb de elterest nem mutatott kérem adjon valami tanácson hova forduljak mert felemészti az egész életem.

  Válaszát előre is Köszönöm Martina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Igazából a rtg-en látható elváltozás mellett biztosan rosszul terhelődnek az izmok, emellett kialakulhattak kisízületi blokkjai. Rendszeres gyógytorna végzése, manuálterápiás kezelés sokat segíthet a panaszai megszüntetésében.

 • Tisztelt Dr Nő! Egy hete fáj a jobb oldali lapockám körvonalában van egy-két pnt ahol jobban fáj ha…

  Tisztelt Dr Nő!

  Egy hete fáj a jobb oldali lapockám körvonalában van egy-két pnt ahol jobban fáj ha megnyomom és ha a hátam kiegyenesítem és megfeszítem akkor a gerincem és a jobb lapockám is fáj. Néha ha nagyon mély levegőt veszek de ez is attól függ milyen testhelyzetben vagyok akkor pici fájdalmat érzek a légvétel végén a lapocka körül. Terhelésre nem fulladok nem szúr. Kérdésem lenne hogy ez mozgásszervi eredetű lehet vagy mellkasi eredetű?Ha mozgásszervi akkor mit tehetnék a javulás érdekében?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Szép napot!
  Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet borda, vagy kisízületi blokk, manuálterápiás kezelés javasolt.

 • Tisztelt Doktornő! Kisfiam 3 éves lesz áprilisban. Az elmúlt 1 hónap alatt 24-esről 26-osra nőtt a lábmérete.…

  Tisztelt Doktornő! Kisfiam 3 éves lesz áprilisban. Az elmúlt 1 hónap alatt 24-esről 26-osra nőtt a lábmérete. Testmagassága is 97cm-ről 101 cm-re változott ez alatt az egy hónap alatt. Néhány napja napjában többször is fájlalja a lábát, és a lábfejét, a talp belső részét mutatja, hogy ott fáj neki, de nem vészesen, tud közlekedni, játszani úgy,mint máskor. Úgy veszem észre, hogy kicsit befelé dől a bokája. Szeretném megkérdezni, hogy a lábfájás összefüggésben lehet-e a hirtelen növéssel, illetve, hogy el kell-e vinni őt ortopédiára?

  Lefényképeztem a kicsi lábát. Nagyon hálás lennék, ha Doktornő vetne rá egy pillantást. http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄140321⁄SAM_3767_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄140321⁄SAM_3769_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  Köszönettel: Anita

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet összefüggés a hirtelen növéssel. Kemény kérgű, belső talpélen emelt (ún szupinációs) cipő viseltetése, lábtorna végeztetése javasolt.

 • Tisztelt doktőrnő! Hónapok óta fáj a jobb oldalon a csípőm ( forgóm ) sokszor annyira, hogy a vádlimba…

  Tisztelt doktőrnő!

  Hónapok óta fáj a jobb oldalon a csípőm ( forgóm ) sokszor annyira, hogy a vádlimba is kisugárzik.
  Mi lehet az oka? Röntgen készült, gerinc, ill. medence felvétel. Utóbbin semmi eltérést nem mutatott az eredmény.
  A gerincnél a IV⁄V rés kissé szűkebb. Laposabb ívű lordosis.

  Háziorvos azt mondta, hogy nem igényel semmi teendőt. Nem mutat a röntgen súlyos eltérést, meszesedést.
  Ne emeljek nehezet.

  A munkám során nagyrészt álló munkát végzek, jövök-megyek, ami nagyfokú fájdalommal jár.

  Nem szeretnék állandóan fájdalomcsillapítón élni, hogy el tudjam végezni a munkámat. Esetleg ön tudna tanácsolni valamit? Mert attól, hogy a röntgen nem mutatott ki nagyfokú eltérést, ami a fájdalomra okot adhatna, attól nekem sajnos fáj :(

  Köszönöm a válaszát.

  Üdvözlettel.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A rtg csak kiegészítí a fizikális vizsgálatot, tehát nem lehet csak annak alapján véleményt mondani, tehát célszerű lenne vagy ortopédiai, vagy reumatológiai vizsgálat.

 • Tisztelt Dr. Nő! Két hete volt egy derékfájásom, nem mondanám becsípődésnek mert fokozatosan kezdett…

  Tisztelt Dr. Nő!

  Két hete volt egy derékfájásom, nem mondanám becsípődésnek mert fokozatosan kezdett el fájni. Aleve-t szedtem rá és 4 nap múlva elmúlt. 23 éves vagyok és ez a 4. ilyen sokáig tartó derékfájásom. Nem tudom mihez kötni, megfázás-e illetve a gerincoszlop rendellenessége. Segítségét kérném, hogy melyik osztály a nekem megfelelő? a Reumatológia vagy az ortopédia?

  Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Bármelyik. De gerinctorna végzése, izomerősítés megakadályozhatja a panaszok kiújulását.

 • Fejfájás, szédülés, nyaki gerinc meszesedés megállítható-e?

  T. Doktornő!

  30 éves férfi vagyok, fejfájás ⁄ szédülés miatt vizsgálgatnak, nyaki gerinc is lehet állítólag ennek a panasznak az oka a neurológus szerint, ezért kaptam rtg beutalót, az alábbi lett a leletem. Konkrét gerincfájásom, mozgás beszűkülésem nincsen. Megvagyok a bőrömben eltekintve… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valóban kezdődő kopásos tünetek. Ezek az élet velejárói, sajnos ezt nem lehet megállítani, de a panaszokat csökkenteni⁄késleltetni lehet rendszeresen végzett gyógytornával, az izmok erősítésével, izületek… Még több

 • Ülőmunkát végzek, a kar és a váll környéke hasogat, manuálterápiás kezelést javasoltak

  Tisztelt Főorvosnő!

  30 éves nő vagyok, irodai (számítógép előtti) munkát végzek már nyolc éve. Kb. 1-2 hónapja jelentkeznek (nem rendszeresen, hanem időszakosan) az alábbi panaszok: a bal váll, illetve kar fájdalma, valamint ritkán az ujjak enyhe bizsergése is. A fájdalom nyilalló, markoló,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet kisizületi blokk tünete is, ha a háziorvosi (kardiológiai vizsgálat negatív). A székére dyn-air párna használata, ill. manuálterápiás kezelés segíthet.

 • Tisztelt Doktornő! Van egy 8 éves kislànyom. A minap észrevettem, hogy a hàtsò térdhajlatànàl ⁄tehàt…

  Tisztelt Doktornő!

  Van egy 8 éves kislànyom. A minap észrevettem, hogy a hàtsò térdhajlatànàl ⁄tehàt nem elöl a térdkalàcsnàl ⁄duzzanat van. Ez a duzzanat csak akkor tapinthatò ki amikor teljesen kbkbkinyújtja a làbàt. Ha behajlìtja és ellazìtja akkor teljesen eltűnik. Nem fàj neki csak véletlenül vettük észre.Mi lehet ez? Mit tegyünk?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A térd túlnyújtásából adódó, az életkorával együtt járó szalaglazaság melletti ízületi folyadék kiboltosulás. Nem kóros. Figyeljen arra, hogy a cipő sarokrésze 2x olyan magas legyen, mint a talpa.

 • Zsibbad a lába térdtõl lefelé, mi okozhatja-ezt?

  Üdvözlöm Doktornő!
  Kisfiam májusban lesz 8 éves, vele kapcsolatban lenne kérdésem. Nagyon gyakran zsibbad a lába, hol az egyik, hol a másik, főleg térdtől lefele. Van, hogy lábra se tud állni. Észrevettem, hogy a második lábujja erőteljesen lefele görbül, a bal lábán annyira begörbül, hogy szinte… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kedves Zsuzsa! Nincs összefüggés a kettő között. Nagy valószínűséggel a növéssel, a tavaszi több mozgással összefüggő fáradásos (izomláz jellegű) panaszokról lehet szó, de természetesen szükséges a vizsgálat,… Még több

 • Tisztelt Doktornő! Scheuermann betegséggel, kiphosyssal és scoliossal küszködő 17 éves tanuló vagyok.…

  Tisztelt Doktornő!

  Scheuermann betegséggel, kiphosyssal és scoliossal küszködő 17 éves tanuló vagyok. A kérdésem, az lenne, hogy lehetséges-e betegségem ellenére kocognom,futnom napi⁄heti rendszerességgel? Ha igen szükségem van valamiféle speciális (zselés)cipőre,felszerelésre?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehetséges, de nem aszfalton, és valóban célszerű puha talpbélésű cipőt viselnie.

 • Nyakcsigolya mûtét miatt csípõbõl kellett csontot kivenni

  Üdvözletem!

  17 éve műtötték a nyakam, 6 csavarral rögzítve van 3 csigolyám,mert a meszesedés kimozdulása miatt az idegszálak sérültek.A csípőmből vettek ki csontot,és azt tették a csigolyák közé.Főképpen a bal karom,kezem meggyengült.
  Az utóbbi időben a bal kezemen a kis ujjam és… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Javaslom, keresse fel a korábbi kezelőorvosát.

 • Combnyaktörés kezelése sovány embereknél

  Tisztelt Doktornő!

  Egy sajnálatos esettel kapcsolatosan szeretném megkérdezni a véleményét. Anyám sajnos alkoholista és 57 éves, nem hagyja magát megműttetni, nem hajlandó, pedig 2 hete combnyaktörése volt, a pszichiáterrel is próbálkoztunk, hogy tegyen vele valamit vegye rá, de a műtőből… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Senkit sem lehet erőszakkal kényszeríteni a kezelésre. Valamilyen módon gyógyulni fog a törése (remélem), ha nem akkor is neki kell eldöntenie, hogy hogyan tovább.