A betegek kérdései (10792)

 • Ízületi gond és hõemelkedés miatt fájdalomcsillapítókat szed

  Tisztelt Doktornő!Szombaton volt két hete,hogy lábszártörés miatt megműtötték a lábam.Tanácstalan vagyok,mennyire mozgathatom a lábam(tudom ráállni nem lehet)pl.bátran hajlithatom-e a térdem,kb két napja elkezdett fájni a térdem is.Kb egy hete hőemelkedésem is van,37.6,ez lehet-e a lábamtól,kezelőorvosom… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szerintem hajlíthatja a térdét, ill. minden szabad ízületét mozgathatja, sőt kell is, hogy nem gyengüljenek le az izmok. Az még természetes, hogy lilul, és feszít, mert nem jó a nyirokkeringés. Algopyrinnel… Még több

 • Ízületi-, és izomfájdalmak magnéziumhiánytól

  Tisztelt Doktornő!
  Olyan problémám lenne hogy 12 napja beállt a derekam, alig birtam megmoccanni, felülni is cak 2-3 napra tudtam. kaptam xefo rapid 6 mg gyógyszert illetve sirdalud kapszulát. azóta felkelek, megyek is, de nagyom sokat bele- belevillan. emellett a combjaimtól a vádlimig éjjel… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szedjen kálcium + magnézium tartalmú értendkiegészítőt. Ha nem szűnnek a panaszai, tovább kell vizsgálni, de ehhez vissza kell mennie a háziorvosához.

 • Kedves Doktornő! Két hete elcsúsztam a fürdőkádban és ráestem a jobb térdemre. Nem dagadt be, nem lilult…

  Kedves Doktornő!
  Két hete elcsúsztam a fürdőkádban és ráestem a jobb térdemre. Nem dagadt be, nem lilult be, csak nagyon fáj. Néha járás közben is (főleg lépcsőn lefelé). Terhelni nem tudom, sokszor csak attól is érzékeny lesz, hogy behajlítva van, amikor hosszabb ideig (10 perc) egy helyben ülök. Ilyenkor " be kell járatni", elindulni nehéz, de aztán ha fáj is, menni azért tudok. Meddig normális egy ilyen ráesés után ez az állapot?
  köszönöm a válaszát előre is!

  eszterlaura

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Miután a csonthártyát üthette meg, az nagyon sokáig tud fájni. Célszerű azért combizom erősítő gyakorlatokat végezni, borogatni, fájdalomcsillapító kenőccsel kenni.

 • Tisztelt Doktornő ! 34 éves nő vagyok. Tegnap este zuhanyozás után vettem észre,hogy a lábamon van egy…

  Tisztelt Doktornő !
  34 éves nő vagyok. Tegnap este zuhanyozás után vettem észre,hogy a lábamon van egy kis borsó nagyságú csomó. Egészen pontosan a jobb lábamon a belső oldalon a bokacsont vonalában de teljesen lent a talpam szélén. Csak akkor látszik,ha ráállok,akkor kitüremkedik. Nem fáj,nem viszket! Az egész talpam olyan,mintha ki lenne "párnázva",kissé deformált. Ez mindkét lábamra igaz. Hetente kb 3-4 alkalommal viselek kb 1-2 órán ár magas szárú,magassarkú csizmát. A hátam gyakran fáj mostanában. Kb 2 hete a nyakamnál volt gond,nem tudtam mozgatni a fejem pér napig,de masszázzsal elmúlt. Viszont nagyon gyakran fájnak az izmaim. Hol a vállam,hol a bordák ,de leggyakrabban a hátam közepe. Most nagyon félek a talpamban talált csomó miatt. Rettegek,hogy esetleg nem e rosszindulatú daganat. A lányom (12éves) azt mondta,hogy neki is volt pár napja ilyen,amikor felvett egy új cipőt,és miután azt nem hordta-el is mult. Neki viszont fájt,nekem pedig nem. Azt hallottam valahol,hogy a rosszindulatú daganatok nem fájnak. Remélem meg tud nyugtatni,mert orvoshoz kb egy hónap múlva tudok eljutni. Köszönöm segítségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szerintem ez már régebben is ott volt, csak most tűnt fel Önnek. Azért nem kell mindenben daganatot látni, de természetesen javasolt, hogy lássa is egy orvos.

 • Üdvözlöm! Nyaki borda nincs.A nyaki középsö szakaszon enyhe kyphosis van.Ac.IV.-VI.csigolyák hátsó-alsó…

  Üdvözlöm!
  Nyaki borda nincs.A nyaki középsö szakaszon enyhe kyphosis van.Ac.IV.-VI.csigolyák hátsó-alsó peremszélei megnyultak.A porcrések lényegesen nem szükebbek.
  Ezt az eredményt kaptam egy röntgen felvétel után ,és szeretnék érdeklödni mit jelent illetve mire számitsak nagyon erös fájdalmaim vannak és sokszor zsibbad fáj a a bal karom.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kopásos tünetek. Nyaki gerinc torna végzése javasolt, ill. reumatológus, vagy ortopéd orvos tudja fiziológiás kezelésre irányítani.

 • Állandó hátfájás, melyre nem hatnak a fájdalomcsillapítók

  Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem,hogy nekem állandó gerinc és hátfájásom van amit a fájdalomcsillapítók nem szüntetik.RTG LELET:A nyaki lordosis kiegyenesedett.C.I-en foramen arcuale látható.A corpusok és discusok szabályosak.Nyaki borda nem ábrázolódik.
  A háti kyphosis megtartott,a lubális lordosis… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet pszichés oka is a panaszainak, de csak a fájdalomcsillapító, ill. nyugtató nem csökkenti a panaszokat, ha az izomzatát nem erősíti tornával. A rtg. mérsékelt kopásos tüneteket mutat.

 • Kedves Doktornő! 5 hete szültem természetes úton 2. gyermekemet. Azóta is fáj a keresztcsontom. Lett…

  Kedves Doktornő!

  5 hete szültem természetes úton 2. gyermekemet. Azóta is fáj a keresztcsontom. Lett rajta egy dudor is. Lehetséges, hogy szülés közben megrepedt és attól van? Főleg akkor fáj, ha keményen fekszem háton vagy ha sokáig ülök.

  Köszönöm előre a segítséget.

  Üdvözlettel,

  N.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem repedt meg, de a hormonális szalag lazaság miatt elmozdulhatott, ami vissza fog állni idővel. Ez a szalag lazaság a szülés idején teljesen természetes, egyébként nem tudna megszületni a baba. Célszerű valamilyen derékrögzítőt viselnie.

 • Ízületi kopás jele a túlzott ropogtatás?

  Ropogtatás 2012. február 12. 22:08 #1

  Tisztelt Doktor nő!

  KB 5 éve (egy korábbi kérdezőhöz hasonlóan szerintem én is) hirtelen megnőttem és emiatt (legalábbis szerintem) az összes izületem ropog és szinte mindegyiket tudom ropogtatni (!!!): az ujjaim, csuklóm, gerincem,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A reumatológus általában már idősebb emberekkel szokott foglalkozni, nem serdülőkkel, tehát előfordulhat, hogy nem találkozott ilyen ízületi ropogással korábban. A sportsebész kollega joggal mondta, hogy… Még több

 • Gerinc röntgen felvétel orvosi magyarázata

  Tisztelt Doktornő!
  Tegnap készült rólam nyaki gerinc kétirányú röntgen felvétel,melynek az eredménye már megvan,de sajnos nem tudom értelmezni, és az orvoshoz csak jövő hétre kaptam időpontot.
  A leleten ez szerepel:
  Mko. 10-12 mm-es nyaki borda látható.
  A nyaki lordosis csaknem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ne haragudjon, de úgy gondolom, hogy mivel Ön nem orvos, Önnek nem is kell értelmeznie a rtg. leletet, azt a felvétel alapján a radiológus elvégezte. Egyébként enyhe kopásos tünetek.
  Önmagában én… Még több

 • Kedves Doktor nő! Már hetek óta nagyon erős fájdalmat érzek a derekamnál egy ponton(belülről). A…

  Kedves Doktor nő!

  Már hetek óta nagyon erős fájdalmat érzek a derekamnál egy ponton(belülről).
  A mai napon elmentem röntgenre és ezt állapították meg: Az S.I. szelvény massa lateralisai keskenyebbek. Az L-S. átmenetben kisizületi arthrosis már megfigyelhető.
  Diagnózis: Intervertebrális discus rendellenesség, k.m.n.

  Előre is köszönöm, válaszát.

  Szilvia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Mi a kérdése? Ki küldte el rtg.-re? Egyébként kopásos tünetek. A panaszai ismeretében a kezelőorvosa tud kezelést javasolni.

 • Üdvözlöm! 22 éves lány vagyok és lehet hogy a kérdésem nem is az Ön szakterületéhez tartozik ezért…

  Üdvözlöm!

  22 éves lány vagyok és lehet hogy a kérdésem nem is az Ön szakterületéhez tartozik ezért elnézését kérem.
  Reggel arra ébredtem, hogyha a bal kezemet illetve bal lábamat emelem, akkor a bal oldali lapockámba valami iszonyú szúró fájdalom nyílal. Ha egy pozícióban vagyok, akkor nem fáj, csak ha meg kell mozdulnom. Eléggé kellemetlen érzés. A masszírozásnál nem érzek semmit kívülről. Lehetséges, hogy valami ideg becsípődött és oda nyilal ki? Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel: Zsófi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy izombecsípődés, idővel megszűnik

 • Hátfájás, mellkas fájdalom miatt milyen kivizsgálás ajánlott?

  Kedves Főorvos Asszony!


  Kérdésem a hátfájásommal kapcsolatos:

  A panaszok már 8 éve kezdődtek, ha kihúzom magam, akkor izomfájdalmakat érzek a gerincem mentén, illetve a mellkasomban is, ez hol erősebb, hol gyengébb volt az évek során.
  Javasolták,hogy fogyjak… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A panaszait inkább a gerinc izom gyengesége okozza. Gyógytornász segítségével megtanult gerinctorna végzése sokat segíthet a fájdalmak megszűnésében.

 • Kedves doktornő, bal térdemen tegnap egy újjhegynyi piros folt le, ami mára eltünni látszik, viszont…

  Kedves doktornő, bal térdemen tegnap egy újjhegynyi piros folt le, ami mára eltünni látszik, viszont mostanában néha nyilalást érzek a bal lábamban. Nagyon megijedtem mert a piros foltra volt ahol trombózis leírását találtam. Van félnivalóm?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem hiszem, hogy egy ilyen piros folt megjelenése thrombozist jelentene, ha más tünete nincs.

 • Tisztelet Főorvosnő! Újra zavarom a kérdéseimmel! Eddig erről nem írtam, mert mindig volt fontosabb kérdésem.…

  Tisztelet Főorvosnő! Újra zavarom a kérdéseimmel! Eddig erről nem írtam, mert mindig volt fontosabb kérdésem. Váll fájdalmamról van szó. Kb. 10 éve a jobb vállam fájt ugyanúgy ahogy most a bal. Még az Orfiba sem tudtak vele mit csinálni. Egyszer csak elmúlt. Most a jobb vállam fáj, de kegyetlenül. Nem mostani a fájdalom, mert legalább két éve fáj. Akármit csinálok vele, fáj. Most jelenleg a derekamra kapok Fizikoterápiát, és a vállam otthon Bioptron lámpázom, de semmi javulás. A fájdalom akkor erősebb amikor kiegyenesítva oldalra akarom felemelni, vagy magasba emelni szeretném. Kapok mágnes ágyat is az egész testemre, lehet, hogy jó lesz? Bár nem érzek javulást egyáltalán. KJérem, írja meg mit tegyek már vele, hogy ne fájjon. Ami borzasztó, úgy érzem, hogy a jobb is elkezd újra fájni. Köszönöm szépen a válaszát! Tisztelettel: Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valószínűleg a váll körüli izmok (korral együttjáró) túlterheléséről van szó ⁄látatlanban...⁄, meg lehetne próbálni antiflogisztikus pakolást, vagy bármilyen fájdalomcsillapító kenőcs használatát, és válltorna végzése javasolt. A mágneskezelés is segíthet.

 • Tisztelt Főorvos Asszony! A lányom kb.egy hónapja itthon tornázott. torna közben egy nyilalló fájdalmatérzett…

  Tisztelt Főorvos Asszony!

  A lányom kb.egy hónapja itthon tornázott. torna közben egy nyilalló fájdalmatérzett a térdében,pontosabban a térdalatt. utánna nem fájt egy darabig, most azonban ismét fáj és egyre jobban és többször. elmondása szerint ha pihenteti vagy nem hajlítsa be, akkor nem fáj. diclac kenőccsel kenegeti és algopirint vesz be fájdalomcsillapítani. próbált térdvédőt használni, de az sem volt jó. a meleg fürdő az viszont jó neki. 22 éves. mi lehet a baj? és mit tanácsol gyógymódnak? Válaszzát előre is köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ugyancsak azt tudom mondani, hogy vizsgálat nélkül nem lehet pontosítani a panaszok okát. Lehet, hogy a túlterhelés következtében folyadékszaporulat van a térdében, de lehet szalagsérülés is. A gyógyszer, kenőcs használata jó, és bármi, amit úgy érez, hogy használ.

 • Tisztelt Doktornő! Szeretném megtudni, hogy a jobb csípőmben jelentkező égő érzés, kis fájdalom,…

  Tisztelt Doktornő!

  Szeretném megtudni, hogy a jobb csípőmben jelentkező égő érzés, kis fájdalom, minek lehet a jele, esetleg kisugárzása. Tavaly szinte ugyanezekben a téli hónapokban jelentkezett először, aztán magától elmúlt, most meg újra itt van.
  Annyit tisztán érzek, hogy nem a csonttal, ill. a forgóval van a baj, ahhoz túl felületi ez az égő érzés...

  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Látatlanban nem tudok a kérdésre válaszolni. Lehet gerinc eredetű tünet, és lehet bármi más, de vizsgálat nélkül nem lehet megválaszolni a kérdését.

 • Kedves DoktorNő! Nemrégiben írtam Önnek, arról hogy izomgyulladásom van. Először egy hétig, majd…

  Kedves DoktorNő!

  Nemrégiben írtam Önnek, arról hogy izomgyulladásom van.
  Először egy hétig, majd kb. másfél hét kihagyás után még 2 hétig szedtem izomlazítót, napi kettőt.
  Tegnap telt le a két hét.
  Ma már szintén érzem a fejemben a fájdalmat.
  De már nem annyira erős fájdalmak mielőtt a tablettákat elkezdtem szedni.

  Mi a teendő?

  Menjek vissza a háziorvosomhoz?
  Vagy várjak még?
  Nem szeretnék még több gyógyszert szedni.
  És attól tartok, hogy ezt javasolná az orvos.

  Válaszát köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Korábban már javasoltam: "ennyi idő után már lehetne fizikoterápiás kezelés is. És meg lehetne próbálni manuálterápiás kezelést, gyógytornát". Ezt vagy magánúton, vagy a kezelőorvosa által előírt módon tudja igénybevenni.

 • A lábujjak erős fájdalma, fejfájás, fáradtság ellen mit tegyen?

  Kedves Doktornő!

  Lehet,hogy nem Önnek kellene ezt a kérdést feltennem,de végső eleseredésemben fordulok Önhöz. A problémám elég összetett: megjártam már jó néhány endokrinológust,mondhatni eredménytelenül.Szőrösödés,egyre mitteszeresebb,pattanásosabb bőr,jelentős fogyás,gyengeség,fáradtság,régebben… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Meg kellene próbálnia "candidára" kivizsgáltatnia magát, ill. átmenetileg candida ellenes étrenden élni (nézzen utána az interneten), lehet, hogy segítene.

 • Udvozlom,Kinga a nevem Lenne egy kerdesem.Mama 76 eves es ugy egy hete panaszkodik hatfajjasal. A lanya…

  Udvozlom,Kinga a nevem
  Lenne egy kerdesem.Mama 76 eves es ugy egy hete panaszkodik hatfajjasal.
  A lanya vett neki Nurofent-hulles es gripa ellen.
  En tudom,hogy van benne ibuprofen ami direkt gyulladasra van,de nem inkabb jobb lenne a sima nurofen? vagy algokalmin vagy egyebb mas mint ez,
  Nincs laza es meghulve is,szoval csak az ibuprofenert...
  Szerintem nem egezseges,ezt a gyogyszert venni ilyen esetben.
  Onnek mi a velemenye?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ebbe én nem szólnék bele

 • Tisztelt Doktornő! Pár hete vettem új cipőt, és kb. azóta a jobb lábamnál a sípcsont alsó részén,…

  Tisztelt Doktornő!

  Pár hete vettem új cipőt, és kb. azóta a jobb lábamnál a sípcsont alsó részén, a boka felett fájdogál.

  Korábban, ha gyorsabb iramban sétáltam (más cipőben), akkor mindkét lábamnál éreztem a sípcsontál egy fájó érzést, ami pihentetés után elmúlt. Nem vagyok még idős, 31 éves vagyok.

  Milyen talpbetétet lenne érdemes Ön szerint vásárolnom a cipőkbe?

  Köszönöm válaszát.

  Üdvözlettel:

  Péter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Forduljon ortopéd műszerészhez. Az Ön életkorában a Starflex-Globus betét lenne a legmegfelelőbb.