A betegek kérdései (10751)

 • Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy sportolás közben nagyon fáj a bokám. Körülbelül…

  Tisztelt Doktornő!
  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy sportolás közben nagyon fáj a bokám. Körülbelül 1 éve rosszul léptem a lépcsőn és ráestem, nem dagadt fel, csak fájt, viszonylag hamar elmúlt. Azonban ha sokat sétálok, vagyok sportolok, úgy megfájdul, hogy alig bírok menni. Tudna nekem valami tanácsot adni, hogy mivel szüntethetném meg a fájdalmat?
  Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
  Tisztelettel: Panni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy statikai oka van a panaszainak, lehet, hogy ízületi blokk alakult ki az esés következtében. (Vizsgálat nélkül többet nem tudok.) Gyógytorna, átmozgatás, betét viselete segíthet.

 • Tisztelt doktornő! Köszönöm hogy kérdésemmel fordulhatok önhöz.Én egy 24 éves lány vagyok és azért irok…

  Tisztelt doktornő!
  Köszönöm hogy kérdésemmel fordulhatok önhöz.Én egy 24 éves lány vagyok és azért irok mert kicsit aggódom a mostani fájdalmamim miatt.Szakácsként dolgozom és sokat emelek , és talpalok egész nap.Észrevettem hogy sokat fáj a mellkasom a hátam közepe és még mondhatnék sok mindent izomgyengeség stb.A mellkasfájdalmam kisugárzik a karomba is ami nagyon kellemetlenül fáj.És ritkán a nyakamba is érzem.A szivemmel nincs baj.De csak a munkátol lehet ugye??kérem nyugtasson meg mitől lehet ez?
  Nagyon köszönöm válaszát!!minden jót kivánok!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nagy valószínűséggel a rossz terhelés következtében kialakult kisizületi blokkok okozhatják a panaszait. Manuálterápia, gyógytorna, izomerősítés segíthet.

 • T.Doktor Nő. a kérdésem a köv. 6 hete le vették a gipsz tokot a lábamról,még mindig duci, igaz rengeteget apadt.nehezen tudom hajlítani a hajlítási fok az 53. igaz még ennyi sem volt. térd kalács ficammal gipszelték a térdem ami 3 hétig tartót. ha a hátamon fekszek akkor nem tudom előre meg emelni,csak… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A kérdésére részben már válaszoltam. Nem tudom megmondani, mennyi idő alatt jön helyre. Nemcsak a gyógytornásszal kell tornázni, hanem naponta otthon is az előírt módon.

 • jonapot! Tegnap este veletlenul fedeztem fel a jobb felkaromban alul, nem a bicepsznel hanem alulrol, kozeptajon hogy van egy pici csomo, ha az ujjammal vegighuzom a teruletet ugrik egyet az apici valmi, mintha porc lenne, kemeny es fajdalmatlan, nagyon pici. Aggaszt, hogy talan daganat. Valamint mar… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Látatlanban nem tudok kérdésre válaszolni. Első lépésben célszerű lenne, ha felkeresné a háziorvosát. (Kár farkast kiabálni...)

 • A kérdésem a következő: 6 hete le vették a gipszet a lábamról,térd kalács ficam lépet fel sportolás közben.az…

  A kérdésem a következő: 6 hete le vették a gipszet a lábamról,térd kalács ficam lépet fel sportolás közben.az lenne a kérdésem,h.normális,h még csak 53 fokot tudom hajlítani? valamint ha a hátamon fekszem akkor annyira gyenge a felső láb izom,h meg sem tudom emelni.de viszont ha talpra állok akkor igen. oldalra ,hátra befelé meg tudom emelni sőt előre is. csak ha a hátamon fekszem akkor nem tudom elére meg emelni. És még duci is a térdem:) .elöre is köszönöm a válaszát tisztelettel Gábor. ezt írták a jelentésbe. S 3800

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Teljesen normális. Már többször megírtam, hogy gipszlevétel után hosszabb ideig nem működnek a sérülés előtti módon az izmok, ízületek. Ez történik Önnel is. A sérülés, valamint a rögzítés miatt nagyon legyengült a combizomzata. Először ezt kell gyógytornával erősíteni. És a kezelés hatására majd szépen fokozatosan a mozgáspálya is növekedni fog.

 • Tisztelt Doktornő!
  30 éves nő vagyok, normál testsúllyal. A problémámmal szerdán voltam ortopádnál, azaz terhelésre szúrás, fájdaloma jobb térdemben( Lépcsőzésnél, legugolás) . Befeszíttette a combizmomat, ő meg " kedvesen" megnyomta a térdemet.( Hát azóta még rosszabb!) Elküldött röntgenre,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem ártalmas.

 • Tisztelt Doktorno!

  Jobb csuklomon kézfej felso részén egy dudor csomo találhato nem tul nagy ( kis cseresznye nagyság) ha erosen nyomom egy picit fáj és néha mondjuk dagasztás után intenzivebb a fájdalom de ugy általánosságban ha nem terhelem akkor nem zavar kivéve ha beutom valahová.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem tumor, ez az ízület, vagy az inhüvely kiboltosulása, amiben izületi folyadék van. A terhelésre jelentkezik, pihentetésre csökkenhet. A terhesség hormonális változása mellett jelentkezhetnek panaszok,… Még több

 • Tisztelt Doktornő ! 29 éves vagyok és már több mint egy éve fáj a bal térdem alatt lévő rész. Először…

  Tisztelt Doktornő !
  29 éves vagyok és már több mint egy éve fáj a bal térdem alatt lévő rész. Először csak nyomásra később állandó jelleggel fájt kisebb mozdulatoknál is. Először ízületi gyulladással kezeltek. Tapaszok krémek gyógyszerek szteroid injekció ultrahangos fizikoterápiás kezelés. Javulás nem történt. Mr vizsgálat ezt az eredményt adta: Retinaculum sérülésre utaló elváltozás Hátsó keresztszalag és a medalis meniscus eltérései lehetnek degeneratívak esetleg nem friss folyamat jelei . Chondropathia Grad 1-2 Térdizületnél kevés folyadék a suprapatellaris bursában jelentősebb nagyságú plica ábrázolódik.. Ez az eredmény után ismét fizikoterápiás kezelést kaptam szaliciles áramos kezelést 15-öt. Sajnos ezek után se lett jobb. Röntgent kellett csináltatnom és erre ez volt írva patella proximalis peremén osteophita látszik. Akihez eddig jártam orvos azt tanácsolta meg kellene műteni mert a részleges szalagszakadás valamiért nem akar javulni. Azt javasolta felvágja a térdem és ahogy a doktor úr magyarázta összeszurkálja a térdem hogy gyógyulásra serkentse. Szeretném kérdezni . Ez megoldaná a problémát? Szinte minden lábmozdulat fájdalmas leguggolni és felállni nagyon nehezen tudok sokszor ég és nagyon fáj. Tényleg csak ezt lehet tenni? Utána jobb lesz?
  Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Miután én csak a leírást látom, nem tudok válaszolni. De az, hogy panaszai vannak és nem szűnnek, mindenképpen valamilyen megoldást kíván. Azt a kezelőorvosa látja, hogy milyet.

 • Tisztelt Doktornő! November 25-én volt denks műtétem. Január 10-én lett levéve a merevítő a lábamról,…

  Tisztelt Doktornő!
  November 25-én volt denks műtétem. Január 10-én lett levéve a merevítő a lábamról, tehát azóta hajlíthatom. A problémám azóta az, hogy folyamatosan bevan dagadva, feltelik folyadékkal. Éjszaka sem apad le. Mit tehetnék hogy ne legyen dagadt? Ha fáslizom vagy térdszorítót használok azzal jobb lehet? Teljesen tanácstalan vagyok, már mindenfélét szedek rá és kenegetem. Válaszát előre is köszönöm.
  Üdvözlettel: Tóthné Bán Szilvia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A kezelőorvosa nem hívta fel a figyelmét arra, hogy amennyi ideig rögzítve volt, 2x annyi ideig fájhat, dagadhat? (De én mindenkinek, minden alkalommal leírtam!) A kezdetben a fáslizás mindenképpen javít a helyzeten. Fokozatosan kell bemozgatni és terhelni.

 • Tisztelt Doktor nő! Korábbi válaszaiban olvastam h az izületek recsegése ropogása nem betegség hanem…

  Tisztelt Doktor nő!

  Korábbi válaszaiban olvastam h az izületek recsegése ropogása nem betegség hanem normális dolog. Az én esetemben a következők vannak: 20 éves vagyok férfi vagyok. 14-15 évesen hirtelen megnőttem így ennek következtében (vagyis hát én ezt a párhuzamot látom) mára szinte minden izületem (szószerint mondom, hogy a bal csuklómat leszámítva minden izületem recsseg ropog és tudom őket ropogtatni. Érdekes mondom úgy nem érzek fájdalmat egyik izületemben sem (néha enyhe térdfájdalmat leszámítva - de van egy kis fölöslegem is:) ), és általában ha szokott lenni akkor az csak azért van mert pl. ha egy nap nagyon eltúlzom az ujjropogtatást de másnapra már semmi fájdalom nincsen tehát tudom h túlzásba viszem de majd megpróbálok leszokni erről. A kérdésem az lenne, hogy a doktor nő szerint normális az, hogy pl az ujjropogtatásomat bokaropogásomat a a fél lakásban lehet hallani? és milyen módszert javasol ennek a problémának a leküzdésére vagy ha nincs is módja ennek a megszüntetésére van olyan terápia és⁄vagy módszer amely megakadályozza, hogy a jövőben komoly izületi betegségben szenvedjek?

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nincs módszer a hang csökkentésére. De az izületek túlzott ropogtatása nem tesz jót, mert még jobban megnyúlnak a szalagok.

 • Tisztelt Doktornő! 1 hónapja vissza-visszatérő görcseim vannak, melyek a bal lábamba sugároznak.…

  Tisztelt Doktornő!

  1 hónapja vissza-visszatérő görcseim vannak, melyek a bal lábamba sugároznak. Ez a lábfejtől a térdig terjed. Amikor a fájdalom jelentkezik, folyamatos jelleggel történik.

  Mitől lehet ez? Mire utalhat, mit tegyek?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Burki

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A vissza-visszatérő görcsök inkább valamilyen ion (kálcium, magnézium, vagy kálium) hiányára utalnak. Ha nincs más tünete, akkor ezt kellene megnéznie, ill. a háziorvosával megbeszélnie.

 • Tisztelt Dr.Andrássy Ilona Kérdésem a következő lenne: 17 éves vagyok,és porcerősítőt akarok szedni,mert…

  Tisztelt Dr.Andrássy Ilona

  Kérdésem a következő lenne: 17 éves vagyok,és porcerősítőt akarok szedni,mert sokat recsegnek⁄ropognak terheléskor a térdem⁄könyököm.
  Egyik haveromnak műtötték a térdét(keresztszalagszakadása volt)és neki megmaradt a porcerősítője,vagyis aztmondta hogy porcerősítő,néztem neten,de nem találtam név szerint: Ön szerint ez a termék valójában porcerősítő?? : Nature Min advanced multi mineral formula ez a neve a gyógyszernek.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Pedig megtalálható az Aloe termékek között. Ásványi anyag tartalmú készítmény. Írja be a Google-ba és többet is megtudhat róla.

 • Tisztelt Doktornő!

  Kérem adjon tanácsot, hogy kihez forduljak a betegségem alapos kivizsgállásával, mert már alig bírom elviselni a fájdalmakat(nem alszom 3hete csak 2 órát) és nem javul.
  Tünetek: derékfájás, farpofápan csípő és zsibbadó érzés jobb láb végig zsibbad!
  Előzmény:… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Neurológiai, vagy ortopédiai szakvizsgálata javasolt.

 • Tisztelt Doktornő! Néhány napja jártam ortopédiai szakvizsgálaton olyan panasszal, hogy a jobb lábas…

  Tisztelt Doktornő!

  Néhány napja jártam ortopédiai szakvizsgálaton olyan panasszal, hogy a jobb lábas cipőim sorra egy irányba kopnak a külső lábél sarok felöli részénél.
  Az ortopédián magállapították:
  ST: mko. láb hosszboltozata ellapult, jobb o. sarok egyenes, még bal o. 10-15 fokos sarok valgus itt a hosszboltozat is jobban ellapult.

  Jav.:szendvics szerkezetű betét, jobb o. 0,4 cm-es belső emeléssel, bal o. emelés nem szükséges.

  Kérdésem az lenne, hogy ha a jobb oldalon a sarok egyenes, a bal oldalon pedig eltérés látszik, akkor helytálló-e az orvos javaslata miszerit a jobb lábas betétet szükséges emelni. Kérdésem azért merült fel mert emlékeim szerint mintha az orvos ezt nekem pont fordítva mondta volna, hogy a bal lábast kell emelni. A kiadott lapon viszont ellenkzően szerepel.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Az emelés fordítva kell.

 • Tisztelt Dr. Andrássy Ilona! Egy ismerősöm nevében keresem⁄kérdezem Önt. Lényeg röviden, közlekedési…

  Tisztelt Dr. Andrássy Ilona!

  Egy ismerősöm nevében keresem⁄kérdezem Önt. Lényeg röviden, közlekedési baleset,szegény gyalogos a motorháztetőre zuhant majd a földre, szárkapocscsont elvileg elmozdulás nélküli törése ( a helyszínen "visszanyomták a helyére"), trombozis, 3 hónap táppénz, után vissza dolgozni mert féltjük az állásunkat, terhelésre bal oldali bordákba sugárzó fájdalom, esetenként végtagzsibbadás, a röntgen a következőket mutatta ki:
  nyaki gerince traumás eltérés nem láthtó, C.II-IV teste blokkot alkot.
  Egyébként C. spondylarthosis jelei kifejezettek.
  A háti gerincen S alakú scoliosis van, a kyhosis fokozott. A thoracalis csigolyák magassága megtartott, fedő és záró lemezeik egyenetlenek,
  peremeiken igen kifejezett spond. csőr és kapocsképződés van L. I. teste ventral felé ék alakban kb 15%alalacsonyabb copmressios sérülés maradványa.
  A panaszok munka közben is fennálnak 1-2 óránként muszály pihennie,mert fájdalmai vannak.
  Mi a módja annak hogy az ORSZI⁄NRSZH által megállapításra kerülhessen az össz szervezeti egészség károsodás, esetleg munkaképesség csökkenés? A munkáltatót értesítik az eredményről? Lehet "csak úgy" kérvényezni a vizsgálatot,(mert az ember szeretne tisztában lenni fentiek mértékével), vagy szükséges kérelmezni a rokkantosítást ?! hol kell jelentkezni? A háziorvos ír beutalót? Mire számíthat aki ezzel a problémával él?Milyen módszert javasol a teljes körű kivizsgálásra?
  Szeretnék segíteni a barátomnak,de nem akarok ostobaságot mondani neki.
  Köszönöm segítségét !

  üdvözlettel: K.V.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ehhez a területhez én nem értek, a háziorvosával kell megbeszélnie, mert Ő a gyakorlott az ilyen kérdésekben.

 • Tisztelt Doktornő!

  17 éves fiú vagyok. Kb. 2011 májusában kezdődtek a panaszaim. Eleinte fájdalmat nem tapasztaltam, csak egyszerűen ropogott a hátam, amely nem állandó jellegű volt (egy hónapig igen, egy hónapig nem). A változás két hónapja állt be. Főleg hosszabb ideig tartó ülés vagy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Az epidurális érzéstelenítés utáni fájdalom oka lehetett, hogy túl korán kellt fel. A panaszait okozhatja mozgáshiány, gyenge hátizomzat. Ellenszere: a torna

 • Tisztelt Doktornő! Tavaly átestem egy Non-Hodgkin limfóma miatti kemoterápiás kezelésen.Most jelenleg…

  Tisztelt Doktornő! Tavaly átestem egy Non-Hodgkin limfóma miatti kemoterápiás kezelésen.Most jelenleg fenntartó kezelést kapok. Kb. 2-2,5 hónapja nagyon fáj a csípő csontom, leginkább éjjel, illetve pihenés alatt. Kisugárzik a térdemig, néha a sípcsont is fáj. Röntgen felvételt készítettek ez a lelet értékelése: "a csípőízületek rése,a combfejek alakja megtartott. Az acetabulum alatt lat. pereme mk. o. kissé megnyult."
  bizonyos okok miatt kb. 2 hétig nem tudom a beküldő orvossal megbeszélni a leletet.Mi lehet a jelentése? köszönöm Mamka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kopásos tünetek.

 • 19 éves vagyok és pár napja gyakori deréktájon ill. farcsontig nyílaló fájdalmat érzek. Járásnál az egyik…

  19 éves vagyok és pár napja gyakori deréktájon ill. farcsontig nyílaló fájdalmat érzek. Járásnál az egyik combom hátsó részénél térnél kicsit feljebb húzó fájdalmam van, gyakran zsibad el a lábam. vajon mi bajom van???
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Vizsgálat nélkül a kérdésére nem tudok választ adni. Ha hosszabb ideig fennáll a panasza, forduljon szakorvoshoz.

 • Kedves Dr. Andrássy Ilona! A leleteim szerint a térdízületi rések szűkebbek a normálisnál. Csípőprobléma…

  Kedves Dr. Andrássy Ilona!

  A leleteim szerint a térdízületi rések szűkebbek a normálisnál. Csípőprobléma miatt a lábizmaim eléggé lesoványodtak. Ez lehet az oka? Mindkét térdem erősen fáj, az egyikről azt írja az MR lelet, hogy a meniscus kivan csúszva valamelyest az ízületből. Ezzel mit lehet kezdeni?

  Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: T. István

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Forduljon bizalommal kezelőorvosához.

 • Kedves Doktornő! Egyik napról a másikra elkezdett fájni a bal térdem. Olyan érzésem van mintha nem…

  Kedves Doktornő!

  Egyik napról a másikra elkezdett fájni a bal térdem. Olyan érzésem van mintha nem akarna nyúlni a lában, és szúró fájdalmat érzek elöl a térdembe.
  Voltam ultrahang vizsgálaton, és a következő . kis mennyiségű folyadékgyülem és nem teljesen tiszta ehcobennékű, benne belső echok láthatók, mely chondropathiara utal. Mit jelent ez?
  Kérem sürgős válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Menjen vissza a kezelőorvosához, Ő megfelelő módon fogja értékelni a vizsgálati eredményt.