A betegek kérdései (10751)

 • Tisztelt Doktonő! Kérem szíves tanácsát sz alábbiakban kapcsolatban: Néhány napja, amikor reggel…

  Tisztelt Doktonő!

  Kérem szíves tanácsát sz alábbiakban kapcsolatban:
  Néhány napja, amikor reggel felkeltem magas vérnyomásom volt

  168⁄85.Hirtelen felkeltem és ekkor szédülni kezdem.
  A szédülés jobb oldalon volt,bal kezem és lábom enyhén elzsibbadt.
  Napközben és most is időnént olyan bizonytalanság érzés van rajtam.
  Beszélni tudtam, szám nem húzodott félre, karom tudtam emelni.
  Néhány évvel ezelött ugyanezek a panaszok voltak.
  Nyakcsigolya röntgent készítettek akkor és megállapították, hogy csigolyakikopásom van.Szivacsból készült gallért kaptam és fizioterápiás
  kezelést, fájdalomcsillapítót, azóta panaszaim elmúltak-
  Néhány hónapja szívbillentyűműtétem volt, azt mondták ezek a panaszok lehetnek a stressz miatt is.Pérsze tudom ezt nehéz látatlanban megválaszolni, de mivel hypohonder is vagyok kissé, ugye ezek a tünetek nem a strok jelei?
  válaszát eőre is köszönom.

  Tisztelettel


  Mari

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha "csak" ennyi volt a tünete, akkor nagy valószínűséggel nem stroke.

 • Tisztelt Doktornő! 8 éves kisfiú édesanyja vagyok. Ákosnak kb. 2 hónapja nagyon fájt a bal térde. Nem…

  Tisztelt Doktornő!
  8 éves kisfiú édesanyja vagyok. Ákosnak kb. 2 hónapja nagyon fájt a bal térde. Nem tud reggelente ráállni, hajlított lábbal, sántikálva jár. Focizik már közel 5 éve, heti 3x jár edzésre. Voltunk több orvosnál is (sebészeten), egyik 2-3 hetes fekvést, láb kímélést mondott, a másik szerint nem kell vele foglalkozni, mert növésben van, ettől fájhat. Voltunk a sport kórházban is, ott a sportorvos az mondta, hogy a térde körüli belső izom gyenge, ezért gumiköteles edzést javasolt. Ettől Ákos térde javult, már szinte nem is fáj. A rossz a jóban, hogy ahogy megszűnt a bal térd fájása, elkezdett a jobb térde is nagyon fájni! Éjszakánként fölkel sírva, hogy fáj, zsibbad a lába, reggel alig bír menni.
  Nem tudom végezhetjük-e ugyanazokat a gyakorlatokat, amit a bal lábával, vagy újra keressünk fel orvost!
  Sokszor délutánra jobb neki és edzésre is el tud menni. Olyan, mintha bemelegedne, beolajozódna délutánra a lába.
  Kérem segítsen nekünk, javasoljon egy olyan terápiát, ami meggyógyítja kisfiam lábát.

  Előre is hálás köszönet!!
  Tisztelettel: Kozma Tünde

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehetséges, hogy a növekedéssel együttjáró átmeneti panaszról van szó, ami terhelésre jelentkezik. Ha jó volt a terápia, amit a sportorvos javasolt, meg lehet próbálni.

 • tisztelt doktornő kb. fél éve fáj a jobb csipőm.200 m. gyaloglás után elkezd a jobb forgómnál fájni…

  tisztelt doktornő
  kb. fél éve fáj a jobb csipőm.200 m. gyaloglás után elkezd a jobb forgómnál fájni és már sántitva jövök haza. olyan mintha bot lenne a lábam voltam háziorvosnál, reumatológusnál, csontritkuláson, röntgenen, de azt mondták, hogy nincs olyan ami okozza ezt a fájdalmat. nem tudom hova forduljak? próbáltam biciklizni is de akkor előla lágyékomnál fáj. köszönöm a segitségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy statikai oka van a panaszainak, azaz boltozatsüllyedés. Próbáljon meg betétet venni (sajnos felnőttnek nem írható), és figyelje meg, hogyan alakulnak a panaszok.

 • Tisztelt Főorvosnő! Nemrég kezdtem el újra küzdősportot űzni. Kb. 2 hónapja a magas köríves rúgásoknál…

  Tisztelt Főorvosnő!
  Nemrég kezdtem el újra küzdősportot űzni. Kb. 2 hónapja a magas köríves rúgásoknál a jobb forgóm környékén éles fájdalmat érzek. Korábban nem volt ilyen jellegű problémám, megpróbáltam pihentetni, de egy hónap kihagyás után szintén ugyanúgy fáj a terület. Más irányokba nincsen beszűkülve a mozgásom, csupán a fent említett esetben, ez viszont nagyon zavar. Elképzelhető-e, hogy csupán egy gyulladásról van szó, vagy esetleg komolyabb probléma áll a háttérben?

  Válaszáért előre is köszönettel:
  Székely Tamás

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Elképzelhető, hogy túlerőltetés⁄túlfeszítés okozza a panaszokat. Átmenetileg kerülni kellene az ilyen mozgásokat.

 • Tisztelt Doktornő, 17 hetes terhes vagyok, és már egy hónapja kb. nagyon fájnak a lábaim (egy pár…

  Tisztelt Doktornő,

  17 hetes terhes vagyok, és már egy hónapja kb. nagyon fájnak a lábaim (egy pár napja a jobb lábam még erősebben fáj), a forgómtól kiindulva kisugároz a fájdalom az egész lábszáron. Főleg ha este lefekszek akkor nagyon elkezd fájni és alig tudok újból lábra állni. Első terhességemnél is volt hasonló panaszom, de csak a terhesség utolsó harmadában. Ez most a második terhességem már ilyen korán jelentkezett a lábfájás.
  Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e erre használni valamilyen krémet, mint pl. Sportkrém, vagy valamilyen gyógynövényes krém, mert fájdalomcsillapítót nem szeretnék beszedni, gondolva a baba egészségére. Illetve, hogy ennek tényleg csak a terhesség lehet az oka vagy más miatt is lehet és inkább keressek fel személyesen szakorvost?

  Előre is köszönöm a válaszát.

  Tisztelettel:

  Piroska

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Inkább keressen egy gyógytornászt, és kezdjen el gerincizom erősítő gyakorlatokat végezni. Ez a terhesség későbbi szakaszában is nagy segítség lesz. Sajnos a legtöbb fájdalomcsillapító krém ugyanúgy ellenjavallt, mint a gyógyszerek.

 • Kedves Főorvosnő! 2 hete minden éjszaka arra ébredek fel (3x), hogy nagyon fáj a kezem, karom és el…

  Kedves Főorvosnő!

  2 hete minden éjszaka arra ébredek fel (3x), hogy nagyon fáj a kezem, karom és el van zsibbadva.
  Olyan érzés, mintha elfeküldtem volna, de mégsem, mert abban az esetben nem szokott fájni!
  Megnyomkodom, megmozgatom a kezem, karom és akkor elmúlik a fájdalom a zsibbadással együtt!

  Talán még lényeges infomáció lehet, hogy fél éve kiderült, hogy lisztérzékeny vagyok és szigorúan betartom a diétámat! Vitaminkészítményeket is fogyasztok!

  Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel: Macseszka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valószínűleg nyaki gerinc kopásos tünetei vannak. Próbálja meg, hogy csak akkora párnán alszik, amekkora a feje és a válla közötti távolság, ill. éjszakára tegyen fel habszivacs nyakgallért (gyógyászati boltban kapható, nem írható fel).

 • Tisztelt Doktornő! 30 éves vagyok, a súlyom az utóbbi években drasztikusan nőtt, jelenleg 120 kg vagyok.…

  Tisztelt Doktornő!

  30 éves vagyok, a súlyom az utóbbi években drasztikusan nőtt, jelenleg 120 kg vagyok. Szeptemberben pco-t diagnosztizáltak nálam, azóta gyógyszert szedek, lassan fogyni kezdtem. Sajnos az évekig tartó nagy súly cipelése megviselte a térdeimet. Ritkán fájnak szerencsére és egyenlőre nem is okoznak nagy gondot, de lépcsőzés, testmozgás során recsegnek-ropognak. Tudom, hogy a súly csökkentése a fő cél, de mit tudok még tenni, hogy ebből ne legyen nagyobb baj, fájdalom. Tudna valamit ajánlani? Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Combizom erősítő gyakorlatok végzése, amíg a testsúly nem stabilizálódik, betét viselése javasolt.

 • Tistelt Doktornő!

  Panaszom ez év tavaszán kezdődött bal oldali térdfájdalommal.2-3 napi g fájt,majd spontán megszünt.Két hét múlva újrakezdődött minden,majd 1 hónap szünet.Nem tulajdonitottam neki külőnősebb figyelmet,hiszen mozgásszegény életmódomra fogtam.Nyáron fejfájásaim kezdődtek.Orvoshoz… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A mozgásszegény életmód sajnos hajlamosít a fájdalmakra. Meg kellene próbálnia valamilyen lazább sportot, testmozgást elkezdeni, mert csak akkor lehet csökkenteni a fájdalmakat, ha az izmok megfelelő erősségüek,… Még több

 • Tisztelt Doktornő! Először is köszönöm a tanácsát hogy forduljak orvoshoz a problémámmal mert lehet hogy…

  Tisztelt Doktornő! Először is köszönöm a tanácsát hogy forduljak orvoshoz a problémámmal mert lehet hogy gerincsérvem van! Kiderült hogy bizony sajnos az van! Akkor kaptam rá infúziókat,gyógyszereket.l Most az lenne a kérdésem⁄újra be gyulladt⁄ amikor akut fájdalmam van mi a jó. A fekvés vagy szabad akkor tornáztatni?ÉS MILYEN JELLEGŰ MOZGÁS AMI SEGÍTHET! Kérem segítsen mert a gyógyszerekre nem kielégítő a javulás! Előr is köszönöm a segítségét.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha akut tünetek vannak, akkor a felpócolt lábbal fekvés az elsődleges, a gyógyszerek mellett. Ha a panaszok csökkennek, akkor lehet megkezdeni a gerinctornát.

 • Egy éve fáj a farkcsigolyám, alig tudok ülni, ha fekszem, akkor is érzem. Már kaptam rá fizikoterápiás…

  Egy éve fáj a farkcsigolyám, alig tudok ülni, ha fekszem, akkor is érzem. Már kaptam rá fizikoterápiás kezelést, manuálisan is próbálták háromszor "helyretenni" az állítólag elmozdult csigolyát. Semmi nem használt. Kizártak minden más problémát, voltam proctológusnál is. Már nem tudok színházba sem menni, mert nem tudok nyugodtan ülni, annyira fáj. Tavasszal utaznék messzire, sok órás üléssel. Mit tanácsolna, hova fordulhatnék?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Puha párnájú széken kellene ülnie (vagy levegővel töltött, vagy lukas párnán). Talán még a lökéshullám terápiát, vagy lézer kezelést lehet megpróbálni.

 • Tisztelt Doktorno! 51 eves no vagyok, a szamitogep elott sokat ulve a jobb laban zsibbadasat sokszor…

  Tisztelt Doktorno!
  51 eves no vagyok, a szamitogep elott sokat ulve a jobb laban zsibbadasat sokszor tapasztaltam, elofordult hogy majdnem kibicsaklott a bokam, amikor raalltam. Kb. 3 hete egy seta soran tapasztaltam, hogy "kimegy alolam" a jobb labam, a talpam egy bizonyos reszet nem erzem. Mostanra kisse javult a helyzet jaras szempontjabol, de azt tapasztalom, hogy ha labujjhegyre probalok allni, eroteljesen remeg a labam, szinte rangatozik. A huvelykujjamnal levo izulet el van zsibbadva, valamint a labfejem jobb boka feloli resze, ill. a boka feletti labszar egy resze. Fajdalmat nem erzek. Nem vagyok cukorbeteg, visszereim vannak mindket labamon. A derekam neha szokott fajni. Nem tornazom rendszeresen.Nagyon meg vagyok ijedve, kerem, sziveskedjek velemenyt mondani. (Elnezest az ekezethianyert, de kulfoldrol irok).
  Halas koszonettel:
  Adonyi Eva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy gerincsérve van, célszerű lenne szakorvoshoz fordulni. Addig is vegyen a székére egy dyn-air párnát (külföldön is lehet kapni), ami ülés közben segít a dinamikus mozgásban.

 • Tisztelt Doktornő!

  Olyan problémában szeretném a segítségét kérni, hogy: 2011.03.05-én szültem kislányomat császármetszéssel Nagy baba volt (5kg és 60cm). Eléggé megviselte a derekamat és a medencémet a terhesség. A kislányom most 11,5 kg. A napi emelgetéstől rettenetesen megfájdul a medencecsontom.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet a terhesség és szülés alatti hormonális szalaglazulás és az után kialakult blokk következménye. Keressen egy manuálterapeutát, hogy a blokkot oldani tudják.

 • Tisztelt dr. Nő! Kb. 2 hónapja reggelente felkeléskor fáj a jobb lábamon a sarkam, helyesebben a talp…

  Tisztelt dr. Nő!
  Kb. 2 hónapja reggelente felkeléskor fáj a jobb lábamon a sarkam, helyesebben a talp rész külső éle, van amikor a belső éle, illetve a talpam. Később, amikor már "bejáródik", csak kicsit fáj, de előfordul, hogy ha leülök, utána ismét jönnek a fájdalmak. Ha vettem be Cataflam-ot, akkor enyhült, de ismét visszatértek ezek a tünetek. Kérem szíves tanácsát, hogy mit tehetnék, hogy ezek a tünetek minél előbb megszűnjenek.
  Köszönettel: Zsuzsa

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Már többször adtam ilyen panaszra tanácsot, csak ismételni tudom magam. Reggel felkelés (indulás) előtt mozgassa át a lábát, bokáját. Viseljen szilikonos sarokmagasítót.

 • Kedves Doktornő!

  Már olyan szintet ért el a folyamatos hátfájásom (ami egyértelműen izomfájdalom a rossz tartás és egész napos számítógép előtt görnyedés miatt), hogy elkezdtem járni tornázni. Azt szeretném megtudni, hogy ez a fajta edzés jó-e egyáltalán erre a problémára? A Curves nevű… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha Budapesten lakik, akkor inkább A David Trening Centert ajánlanám a panaszai miatt. (interneten megtalálja) Egyrészt vizsgálattal meg tudják állapítani, hogy pntosan mi a probléma, másrészt annak megfelelő… Még több

 • Tisztelt Doktornő!


  Fogalmam sincs mi az a fejlődési variáció..és arról sincs fogalmam, hogy mit jelent, hogy kissé inhomogén.. nem vagyok orvos..Én ezeknek a meghatározását kérdeztem, ha már ezt feltüntették..
  Azt se tudom mi az, hogy a nem tudom hanyadik perc kisebb a normálishoz… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Forduljon szakorvoshoz.

 • Szeretettel üdvözlöm, az a kérdésem, hogy szükség van e operációra akkor, ha az MR vizsgálaton a következőket…

  Szeretettel üdvözlöm, az a kérdésem, hogy szükség van e operációra akkor, ha az MR vizsgálaton a következőket mondták, C 3,4 csigolyák alatti résekben a discuson körkörös 2-3 mm-es protrusió látható, a derekamtól
  felfelé , a nyakam is nagyon fáj, és azt mondták még, hogy degenerativ jelek láthatók, vagy elég csak egy jó masszőr. Köszönöm, hogy időt szánt rám. Szép estét kivánok Jolka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A "C" az a nyaki gerinc, a deréktáji fájdalmait nem magyarázza. Nem szokták operálni. Gerinctorna javasolt.

 • Tisztelt Doktornő!

  A lányom 11,5 éves. Új tornatanárt kaptak idén, aki rendszeresen azt a feladatot végezteti a gyerekekkel, hogy fel kell vennie a társát a hátára, és így kell járniuk a sportcsarnokban. A gyerekek átlag 40-50 kg-osak. Cipelhet-e ekkora súlyt egy ilyen életkorú gyerek?… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem hiszem, hogy ennek kellene lennie egy tornaóra feladatsorának. Hátfájás lehet a következménye. Meg kellene beszélniük az iskolával, hogy értelmesebb tornaórákat folytassanak.

 • Tisztelt Doktornő ! 9 éves kislányom ráült a kézfejére, ami bedagadt, ezért csináltak neki egy röntgent,…

  Tisztelt Doktornő !

  9 éves kislányom ráült a kézfejére, ami bedagadt, ezért csináltak neki egy röntgent, ami törést ugyan nem mutatott, de a következő eredményt írták:

  A jobb kéz V.ujj középperce rövidebb a norm.-hoz képest ill. kissé inhomogén szerkezetű(fejlődési variáció?)

  Mit jelent ez az eredmény?Kell-e szakorvost felkeresnünk ezzel..?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel:

  Ny. Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Mint írják, valószínűleg fejlődési variáció. Ehhez nem szükséges orvosi beavatkozás. De, ha a duzzanat, fájdalom nem szűnik, keressenek fel szakorvost.

 • A problémám az lenne,hogy: -Szülés után elég erős deréktáji fájdalmam maradt,ez általában jobb oldalt…

  A problémám az lenne,hogy:
  -Szülés után elég erős deréktáji fájdalmam maradt,ez általában jobb oldalt jelentkezik
  -2-3 hónapja ehez társult lapocka zsibbadás bal oldalt,mára már az egész lapockám zsibbad
  -és a derekam ha lefekszem kb.10-15 perc után bizsereg
  Még júliusban kértem időpontot orthopédiára,de november közepére kaptam csak.
  Mi lehet a probléma?És tudok-e vmit tenni azért,hogy a tüneteim ne rosszabodjanak,addig még szakorvos nem lát.
  Előre is köszönöm válaszát!
  Üdvözlettel?Gabriellea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valószínűleg kisizületi blokkok alakultak ki. Ha az ortopédia nem talál kezelést igénylő elváltozást, forduljon manuálterápiával foglalkozó gyógytornászhoz.

 • Tisztelt Doktornő! Pajzsmirigybetegségben szenvedek és jelenleg góckutatásra járok androgen alopecia…

  Tisztelt Doktornő!

  Pajzsmirigybetegségben szenvedek és jelenleg góckutatásra járok androgen alopecia miatt. Fül-orr-gége szakrendelésen vettek észre egy gerinc általi benyomatot a garatfalon. Háziorvosom asszisztensnője azt mondta, hogy akkor menjek vissza, ha az összes vizsgálat készen van, ami szerintem elég sok idő lesz. Gerinc röntgen eredménye: a lordosis íve elsimult, kissé diszharmónikus. Az iv. rések magassága megtartott. C.VII.-nél mko, de bal túlsúllyal, proc. megatransvers. észlelhető (29 éves vagyok). Ez mit jelent? A gerincemen és a lábamon több helyen zsibbad. Érdemes lenne a gerincről is röntgent készíteni vagy ortopédiára továbbmenni? Esetleg neurológushoz?

  Segítségét nagyon köszönöm!

  Üdvözlettel:
  Nagyné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ez egy fejlődési variáció. Az Ön korában még rendszeres, könnyű testmozgással meg lehet szüntetni az izületi panaszokat.