A betegek kérdései (10727)

  • Sérv lehet?

    Tisztelt Doktor Úr! a 6 éves kisfiam köldöke felett pár cm rel egy borsonyi csomo van. közben a köldöke közepe is elkezdett kiállni,mi lehet a probléma?köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Bocsánat, de 1: nő vagyok, 2: ezt a gyermekorvosnak kellene megmutassa, nem ortopédiai (mozgásszervi) betegség tünete

  • Térdpanasz

    Tisztelt Dr. nő!
    Kislányom 11 éves. Térdpanaszai vannak. Rtg kép készült róla. Esetleg rá tudna-e nézni, ha elektronikusa elküldeném? Természetesen kifizetem.
    Köszönöm és további szép napot!
    Józsa Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Természetesen megnézem, de a rtg kép önmagában nem biztos, hogy megfelelő dg-hoz vezet.

  • Exoxtosis!

    Kedves dr nő!Márti vagyok köszönöm válaszát,én arról irtam,hogy pár éve a középső ujjpercemről egy 2mm exoxtosist eltávolitottak majd nemrég kiújjult!Azt válaszolta a dr nő hogy célszerű volna ujra eltávolittatni!A kérdésem az hogy a dr nő foglalkozik e ilyesmivel és ha igen tudna fogadni?Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Sajnos én az utóbbi időben nem operálok, de, ha van rtg. felvétele is szívesen megnézem, hogy valóban kell-e műteni.

  • Tartós bokafájdalom

    Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet az oka annak, hogy egy 23 éves, focizó fiúnak egy jó ideje kb. 1 hó fáj a bokájának a belső része? Időnként meg is dagad, majd leapad, a fájdalom nem mindig egyforma, terhelésre kicsit jobb. Röntgen felvétel nem mutatott eredményt? Sérülés nem történt.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (Elnézést a válasz késésért.) Meg kellene mutatnia szakorvosnak, mert ahhoz, hogy biztos dg-t lehessen mondani, szükséges a fizikális vizsgálat. Látatlanban úgy gondolom, hogy azért a focizás közben történhetett… Még több

  • Térdfájdalom,porclágyulás

    Üdvözlet Kedves Doktornő!

    Nos én tavaly nyár óta egy túlerőltetés és hidegvíz hatására,pár hét után nagyon fájt a bal térdem,voltam szakrendelésen,magánrendelésen,ahol készítettek röntgent és Mri-t,de ott lényegeset nem láttak,ezért azt mondták hogy porclágyulás. Sajnos elsőre amikor az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (Elnézést a késői válaszért.) Vizsgálat nélkül - a leírt panaszai alapján - felmerül, hogy a combizomzata gyengült - egyrészt a túlterhelés, másrészt a hideg okozta "shock" hatására. Meg kellene… Még több

  • Exoxtosis kiujjulasa

    Kedves dr nő!36éves anyuka vagyok!5 éve a bal kozepső ujj csontról eltavolitottak egy 2cm exoxtosist!Iden kiujjult visszamentem az orrtopediara es kiderult nem kuldtek tovabb szovetani vizsgalatra!Most mit csinaljak mert az egyik orvos azt javasolta vettesem le a masik meg hogy nem kell vele semmit csinalni… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem látom az ujját, így nem tudok objektíven javaslatot tenni, de szerintem célszerű lenne ismét eltávolítani, mert az egyszerű csontkinövés általában nem szokott kiújulni. (Elnézést a késői válaszért.) Még több

  • Csigolya elmozdulás

    L. V. csigolya kb. 7 év alatt fokozatosan 7mm-rel elmozdult. Tehetek valamit amivel vissza lehet "kényszeríteni" eredeti helyére vagy legalább annak közelébe? Mondjuk ehhez képest 2mm-es csúszással már elégedett lehetnék? Ez a változás beavatkozás nélkül is bekövetkezhet?
    Köszönöm…

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (Bocsánat a válsz késéséért!) A csigolya előrecsúszását nem lehet visszafordítani, gerincstabilizáló gyógytorna megtanulásával és rendszeres végzésével a folyamatot lassítani lehet.

  • Asszimetrikus mellkasfal.

    Kedves doktornő!

    Fiam 7 éves múlt.Az iskolai orvosi vizsgálatról hozott haza egy beutalót, amit a gyermekorvos írt, ami szerint as
    zimetrikus a mellkasfala és gyógytestnevelést javasolt.Azt szeretném megkérdezni van e szükség ortopédiai vizsgálatra,vagy vigyem speciális tornára… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    (Elnézést a késői válaszért!) A Misszióban OEP finanszírozott az ellátás, azaz nem kell érte fizetni. 7 éves koráig többször kellett lássa gyermekorvos, és ha olyan nagyfokú az elváltozás, észrevette volna.… Még több

  • Tisztelt doktornő!

    Az a bajom hogy szeretnék egy ilizarov féle lábhosszabbító műtétet esztétikai okokból viszont nincs rá pénzem. Amennyiben tudok szerezni pszichológiai igazolást akkor lehetséges lenne hogy megműtsék a lábam?

    Köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Amennyiben orvosilag indokolt -én úgy tudom - még mindig OEP finanszírozott a végtaghosszabbító műtét. Célszerű olyan ortopédiai osztályhoz fordulnia, ahol végeznek ilyet.

  • Csomó a lábfejemben

    Tisztelt Doktornő!
    A mai napon észrevettem egy kb 1cm átmérőjű csomót a lábfejemben. Nem tudom mióta lehet ott, ugyanis fáj, nyomásra picit érzékeny. Az egyik cipőm új, és valahol ott fájt a lábam tőle az elején. Lehet ettől? Érdemes lenne megmutatnom egy orvosnak?
    Segítségét előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nagy a valószínűsége, hogy a cipő nyomta meg. és a szervezete egy nyákcsomóval védekezik ez ellen. Lehet, hogy korábban már volt ilyen, és a nyákcsomó megmaradt (a kocsonyás anyag nehezen, vagy nem szívódik… Még több

  • Tisztelt Doktornő!

    Voltam ma röntgenen, es a papírt megkapva ez állt rajta.
    M5030 Egyéb nyaki porckorong degeneratio.
    csontos nyaki borda nincs.
    A lordosis kiegyenesedett.
    Corpusok, discusok magassága megtartott.

    Neurologiára mentem nyaki, lapockai… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valamilyen nevet (diagnózist) kell adni az elváltozásnak, tehát kell egy kód.
    Gondolom, nem tinédzser, ezért lehetnek kopásos tünetei, amik a panaszait okozzák. Ez nem mutat rtg.-nel kimutatható… Még több

  • Csípőficam prevenció

    Tisztelt Doktornő!
    Kislányom a kiírt időre, 55 cm-el, 3650 gr-al született, jelenleg 6 hetes egészséges, jól fejlődő baba. A gyermekorvos megvizsgálta, és mindent rendben talált, csípőficam gyanúja még csak fel sem merült, mégis prevencióként terpeszbetétes pelenka használatát javasolta (mert… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha nem észleltek semmilyen eltérést, csak megelőzésként nem kell a betétes rugi.

  • Baba lábára kell cipő?

    Kell egy járni tanuló csecsemő lábára cipő? Hogy alakulnak ki az izmok cipővel vagy anélkül? Mikortól kell a cipő?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem kell. Minél szélesebb alapon, és minél nagyobb "játék" lehetőséggel bír egy láb, annál jobban alakulnak a boltozatok, annál jobban erősödnek az izmok, szalagok.

  • góc a derékban

    Udvozlom,

    Ma reggel elkeszult a nativ hasi CT.

    Nativan a maj konturok elterest nem mutatnak, a lep szabalyos. A mellekvesek konturjai elteres nelkul. A bal vese also kehelycsoportjaban tuszurasnyi denzitas szerint urat ko lathato. A jobb vese felso kehelycsoportjaban tuszurasnyinal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudom megmondani, ehhez látni is kellene a felvételt, meg ismerni az Ön panaszait, tüneteit.

  • Piriformis

    Kedves Doktornő!
    A problémám a következő: sokat ülök a számitógép előtt és már többször elmozdult a 4 es lumbális csigolyám emiatt isiászom lett. Doktornál voltam ezzel a problémámmal , helyre tette a medencémet és azt mondta hogy nagyon laza ott minden úgy megy mint" kés a vajba" és… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Jó úton halad a gyógyulás felé, végezze tovább a gyakorlatokat, és a masszíroztatást. Emellett vegyen a székére ún. dyn-air párnát, ami segít abban, hogy üléskor is dinamikus "terhelés" legyen… Még több

  • jobb oldali szúras

    Tisztelt Főorvosnő! Már nagyon régen írtam Önnek, de mindig kellemes és gyógyító választ kaptam. Most lenne egy olyan kérdésem hogy valamelyik reggel arra ébredtem hogy a hátam közepétől jobbra egyes mozgásnál olyan fájdalmat éreztem mint mikor becsípődik az ideg. Kenem Svédkeserű krémmel valamit enyhít… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy kisízületi blokk, vagy izomgörcs alakult ki, masszírozás, mozgás, és bármilyen fájdalomcsillapító kenőcs alkalmazása segíthet.

  • vörösvérsest

    Tisztelt Dr Nő !
    Köszönöm a válaszát
    csak még aggaszt .hogy a vvt az mitől lett 2 es .minden más jó a vérvételes papiromon Igaz hogy akkor a fogam be volt gyulladva .és az autó balasetből kifolyólag mind két kezem el volt törve és a jobb kezemben ödéma és cista van még ..lehet .hogy ez…

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Az előző kérdésében "we"-t írt, az süllyedést jelent, és 2 az egy teljesen (sőt túl) normális érték.

  • 11 éves Flóra lányom egy hete panaszkodik, hogy sportolás után fáj a térde pihenő helyzetben, ha mozgatja nem fáj. Lúdtalpas is, arra gondoltam, hogy ezzel is talán összefügg a fájdalom. Most tornaórákon a betonon futnak sokat. Valamint heti kétszer acrobaticus rock and roll táncol már több mint 4 éve.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    "Sajnos" a lánya elérkezett a serdülőkor arra a szakaszára, amikor a növekedési porcok kezdenek elcsontosodni, ami egy fokozott anyagcserével, ezzel együtt egy fokozott érzékenységgel jár. Lehet… Még több

  • Háti gerinc

    Tisztelt Dr nö ! egy éve volt autóbalesetem Mely során elvileg a gerincem el tőrt
    A diagnozisom Háti gerinc lumbális gerinc A D 8 as 9 es csigolyák fedő és zárólemeze kissé axcavalt .a testek keskenyebbek .Mérs fokozott Kyphosis Azt szeretném megtudni ,hogy mi ez ? és valaha elmulik e ez az erős… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A csigolyák zárólemezei "beroppantak", de nem tudom, nem volt-e fiatal korában ún. Scheuermann betegsége. Mindenképpen - a megkezdett terápia mellette - fűző viselése, és intenzív gerinctorna… Még több

  • Törött a síp csont teteje?

    Tisztelt Dr Andrássy Ilona.

    Kedden este a két létrafok közé csúszott a lábam, sajnos elég nagy erejű volt az ütés, kb a síp csont teteje volt a szenvedő fél. Egy ponton a térd alatt szúró fájdalom tapasztalható érintésre, ill a külső rész egy picit folyamatosan zsibbad, nem zavaró, de… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A sérülés következtében a csonthártya alatt bevérzés keletkezett, ez még feszít, és fájhat.