A betegek kérdései (10820)

  • Kedves doktornő 2 hete mardosó fájdalmat érzek a lábszárcsontomban,mi lehett a fájdalom okozoja?kőszőnette.

    Kedves doktornő 2 hete mardosó fájdalmat érzek a lábszárcsontomban,mi lehett a fájdalom okozoja?kőszőnette.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ha nem csökkenőek a panaszok, menjen el orvoshoz, mert fizikális vizsgálat szükséges.

  • Köszönöm a válaszát.Esetleg a lehetséges okait leirná a tenyér újj zsibbadásnak?hogy mi végett nyomhatja…

    Köszönöm a válaszát.Esetleg a lehetséges okait leirná a tenyér újj zsibbadásnak?hogy mi végett nyomhatja az ideget.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Naki gerinc kopásos tünetek, - alagút szindróma, .... stb.

  • bele ütötem a földbe zsibadt a kezem utana el mult kicsit be van dagadva a bütyköm kicsit fáj ha be hajlotom…

    bele ütötem a földbe zsibadt a kezem utana el mult kicsit be van dagadva a bütyköm kicsit fáj ha be hajlotom most nem ha be hajlitom akor furcsa érzés normális ijenkor? köszönöm a választ

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Normális.

  • Kedves Doktornő! Szeretném a véleményét kérni abban, hogy az alábbi diagnózisok okozhatják-e jelenlegi…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném a véleményét kérni abban, hogy az alábbi diagnózisok okozhatják-e jelenlegi panaszaimat.
    Diagnózisok:
    2006-ban L III., IV., V. discus durát comprimáló protrusioja, 2014. augusztus: a nyaki lordosis kiegyenesedett C V., VI magasságában kis kyphosisba megy át, itt a discus dorsalisan kissé alacsonyabb.
    Panaszaim: 2014 szeptember óta (valamivel később, mint amikor a nyaki gerinc problémák kezdődtek) időnként fájdalmat érzek mindkét hónaljamban. Csomó nem tapintható, nőgyógyászati vizsgálat és mell UH negatív. A gerinc és nyaki gerinc fájdalmak is rendszeresen jelentkeznek. 33 éves vagyok, két gyereket szültem, semmilyen gyógyszert nem szedek.
    Ön szerint lehet összefüggés a két dolog között?
    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel: Cs. T.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet. A nyaki gerinc kopásos tünetek, valamint nagy valószínűséggel kisízületi blokkok mellett az izmok húzása nem megfelelő. Manuálterápiás kezelés (nem csontkovács), és gyógytorna segít.

  • Kedves Dr.-nő! Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint lehetséges-e hogy a nehéz fizikai munka úgy megterheli…

    Kedves Dr.-nő!

    Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint lehetséges-e hogy a nehéz fizikai munka úgy megterheli az izmokat hogy ha ismét igénybe vannak véve újra fájdalom jelentkezik? Fél éve kezdődött és hol fáj hol nem, attól függ mennyire vagyok aktív. Myalgiat diagnoztizaltak és degeneratív kopásokat, nem végezhetek fizikai munkát. Leginkább a combjaim a vádlim és a karizmaim fájdogálnak, de nem mindig és nem tudok rájönni mitől jobb ill. rosszabb. 32 éves 2 kisgyermekes anyuka vagyok és 2 évig napi 8 órát fél óra szünettel takarítottam,
    külföldön élünk. El vagyok keseredve mert itt vannak a gyerekek akik mellé teljes ember kell és szeretnék is velük olyan aktívnak lenni amilyen régebben. Gyógyszert nem szedek 10 napig szedtem szeptemberben akkor fel sem tudtam kelni a Relifexet. Most már jobban vagyok, de ha ismét pl.: házunkat takarítom újra pár napig fáj mindenem. Tud nekem tanácsot adni, mivel tudnám magam újra teljessé tenni. Ez még Ön szerint elmúlik?

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget és minden szépet és jót kívánok Önnek!

    Köszönettel: Király Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehetnek kisízületi blokkjai, amik mellett az izmok húzása nem a fiziológiás, és terhelésre görcsöt okoznak. Kellene keresnie egy manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt, aki ezeket a blokkokat oldja, és utána rendszeres izomerősítő tornát végezni.

  • Sajnos szakorvos még nem látta, mert február 23.-ára kaptam időpontot ortopédiára. Gondoltam tájékozódom…

    Sajnos szakorvos még nem látta, mert február 23.-ára kaptam időpontot ortopédiára. Gondoltam tájékozódom előtte. Séta közben semennyire nem fáj, ha elkezdek futni akkor már igen.
    Köszönöm a gyors válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy az izom eredési pontja (ami azon a területen van) túlterhelődött. Kenje fájdalomcsillapító kenőccsel, borogassa, és menjen el a vizsgálatra.

  • Jo napot, 2 napja semmibol elkezdett fájni a jobb lábamon a jobb talpszél az ugrocsont és a sarokcsonti…

    Jo napot, 2 napja semmibol elkezdett fájni a jobb lábamon a jobb talpszél az ugrocsont és a sarokcsonti résznél. Amin rálépek belenyilal a fajdálom igy menni is nagyon rossz, hosszabb távon már nagyon fájdalmas. Egy hete voltam futni, hosszabb ido után nagyobb távot. Lehetségek hogy a megeroltetés csak most jott ki, vagy mi okozhatja?Szukséges orvoshoz fordulni vele?
    Válaszát elore is koszonom

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehetséges. Be kellene kenni fájdalomcsillapító kenőccsel, borogatni, fáslizni, fájdalomcsillapítót szedni. És türelemmel lenni. Meg kell találni azt a cipőt, amiben nem fáj.

  • Tisztelt Doktor nő!A bal alsó karom zsibbad,az újjaim leginkább,és észrevettem ha lógatom vagy ha könyökölök…

    Tisztelt Doktor nő!A bal alsó karom zsibbad,az újjaim leginkább,és észrevettem ha lógatom vagy ha könyökölök jobban előjön.Mi oka lehet ennek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valamitől nyomás alá került az ideg. Ki kellene vizsgáltatni.

  • Kedves Doktornő! Rendszeresen sportolok, többnyire hosszútávokat futok és focizom. 30 éves vagyok…

    Kedves Doktornő!

    Rendszeresen sportolok, többnyire hosszútávokat futok és focizom. 30 éves vagyok eddig szerencsére semmi problémám nem volt a térdemmel. Egy hónapja azonban elkezdett fájni a bal térdem. Elmentem röntgenre és azt írták a papírra, hogy a fibula fejecsén 15x22 mm-es csontsziget látható. Ez mit jelent? Mivel lehet kezelni?
    Válaszát előre is köszönöm
    Dávid

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom, pontosan mit jelent ez a leírás. Milyen tüneteket talált emellett a kezelőorvosa? Annak alapján a megfelelő terápiát is elő kellett volna írnia. Ha nem volt orvosnál, keressen fel egyet (ortopéd, vagy reumatológus).

  • A láb törése óta fáj a jobb bokája, csúnya duzzanat van rajta

    Tisztel Doktornő!
    Ma este folyamán elestem és a jobb bokám nagyon fáj,csúnyán bedagadt,de ezek ellenére rá tudok állni (ilyenkor fokozódik a fájdalom) Ebből gondolom,hogy nem lehet akkora nagy gond. Az elmúlt időben már megkerestem itt Önt a másik lábam szárkapocscsont törése miatt,ami azóta sem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Sajnos meg kell várnia amíg csökken a duzzanat és a fájdalom. Utána be kell fásliznia (vagy valamilyen módon rögzítenie) a jobb bokáját, hogy terhelni⁄közlekedni tudjon. A kezelést jól kezdte.

  • Tisztelt Doktornő! Amatőr szinten kézilabdázom illetve konditerembe járok. December elején jelentkezett…

    Tisztelt Doktornő!

    Amatőr szinten kézilabdázom illetve konditerembe járok. December elején jelentkezett először a fájdalom, sejtettem, hogy teniszkönyök sérülésem lehet. 4 hétig pihentettem Flexagil krémet használtam a tüneteim látszólag megszűntek, újra edzésbe álltam. 2 hete ismét enyhe fájdalmat éreztem, így az ortopédiára vettem az irányt, ahol megállapították a teniszkönyök sérülést. Éjszakára Flector tapaszt írtak elő, illetve 10 alkalmas iontroforézis kezelést Voltaren kenőccsel. A tapaszt 6 napja alkalmazom, ám a fizikoterápiára csak február vége⁄március elejére kaptam időpontot. A kérdésem az lenne, hogy mivel a tapaszt csak 2 hétig lehet használni, ha most elkezdtem az iontroforézis kezelés alatt is használjam újra vagy elég csak a mostani 14 napot végig csinálni? Olvastam, hogy a nyújtó gyakorlatok sokat segítenek. Ezeket már most elkezdhetném e alkalmazni vagy csak később? Most felhagytam az edzéssel a fizikoterápia végéig biztosan. A kezelések után mikor térhetnék vissza az edzésbe illetve addig tehetek e még valamit a gyógyulásomért? Javasoltak még teniszkönyök bandázst, amit már beszereztem. Ezt esetleg használjam a nap folyamán valamikor vagy majd ha csak visszatérek a kézilabdához? A Doktor úr, aki megvizsgált azt mondta, akkor fog elmúlni a sérülés ha ezt használom kézilabdázás közben.

    Sajnos ezekről nem kaptam kellő tájékoztatást, így előre is köszönöm a szíves válaszát!

    Tisztelettel: T. Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Azt Ön fogja érezni, hogy milyen fájdalmai vannak, kell-e a tapasz kezelést folytatni. Szerintem most meg kellene nyugodjon a folyamat, és csak utána kezdeni a nyújtó gyakorlatokat. A csukló rögzítése mellett hamarabb szűnnek a panaszok (nem irritálja az izommozgás a csonthártyát).

  • 17 eves lany vagyok, kondizas kozben sulyzoval guggoltam, semmi problemam nem volt, azota viszont nem…

    17 eves lany vagyok, kondizas kozben sulyzoval guggoltam, semmi problemam nem volt, azota viszont nem tudok guggolni, terdelni, mert egy nagy kattano hangot ad ki a terdem es faj. Olyan mintha elmozdulna, majd visszaallna a helyere, de van mikor nehezen sikerul az is. Mi lehet a baj?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy laza a combizomzata, ill. a térd körüli szalagok, és emiatt a térdkalácsa kórosan kimozdul. Meg kellene nézetni szakorvossal. Ha nincs komolyabb szalagsérülés, akkor combizom erősítő tornagyakorlatok végzése szükséges.

  • Porckorongsérve van, fáj a dereka, zsibbad a jobb lába

    Tiszteletem!
    Köszönöm a tanácsát. Nos nem tudom milyen tünete van a kiszakadt porckorongsérvnek, én nem bírtam fönt lenni, ha oldalt feküdtem úgy nem fájt csak a derekam. Aztán zsibbadt a jobb lábam oldalt végig, meg az egész fenekem, és a forgók is. Sajnos ebben az állapotban mentem el egy csontkovácshoz,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A csontkovács nem kellett volna! Most vissza kellene mennie a neurológiára, vagy ortopédiára újabb vizsgálat érdekében.

  • Kedves doktornő! A lányom egy ideje lábzsibbadásra panaszkodott, és mostanra a talpán egy sötét duzzanat…

    Kedves doktornő!
    A lányom egy ideje lábzsibbadásra panaszkodott, és mostanra a talpán egy sötét duzzanat keletkezett, fájdalmas neki, mindemellett hideg is a lába.
    Megröntgenezték neki és lúdtalpat diagnosztizáltak. De lehet ilyen tünete a lúdtalpnak, ezt ugyanis elfelejtette mondani.
    Holnap mindenesetre visszamegy, de azért öntől is szeretném megkérdezni. Köszönöm: Ilona

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A zsibbadáson kívül ez nem a lúdtalp tünete. Szerintem további vizsgálat szükséges.

  • Kedves doktornő! Múlthét csütörtökön csonthártyagyulladásomra (térdemben) szteroid injekciót kaptam.…

    Kedves doktornő!
    Múlthét csütörtökön csonthártyagyulladásomra (térdemben) szteroid injekciót kaptam. Volt mellékhatása bőven: arc pirosodás, magas pulzus, hányinger, alvászavar... Azonban tegnap viszketett a lábam reggel, és fájt is nagyon, kb mintha beütöttem volna, de vigyáztam rá, tehát erről szó sincs, majd estére egy fél tenyérnyi lila folt keletkezett a vádlimon. (azon a lábamon, melybe az injekciót kaptam)
    Alapvetően nem fáj, de ha hozzáérek nagyon. Érdemes megmutatnom orvosnak? Mi lehet ez?

    Köszönettel, Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mielőbb menjen vissza a kezelőorvosához.

  • Injekciók alkalmazása meniscus műtét után

    Tisztelt Doktornő!
    Januárban estem át egy Arthroscopos meniscus műtéten.
    Idézem:medialis meniscusa subtotális kosárfűl szakadást mutatott,melyet incarcelalt állapotban észleltünk és maradéktalanúl eltávolítottuk a resectios felszint elsimítottuk.A belső comcsont görgő terhelő porcán III.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Erre pontosabban a kezelőorvosa tud választ adni, mert minden további beavatkozás függ attól, hogy mennyire hatásos a mostani kezelés, mennyire terheli, milyen súlyosak a panaszai.

  • Ha fájdalmat érez a térdében, ezt okozhatja gyulladás, szedjen Cataflam-ot

    Tisztelt Doktornő!

    Kb. 2 hónapja fájlalom a bal térdem, egy ponton nyomásra érzékeny. Nem egy őrült nagy fájdalom, de zavaró. 2 hete voltam ortopédiai rendelésen, csináltak röntgent, minden rendben volt a felvételeken, vizsgálat során kiderült hogy a comfeszítő izmom nem elég erős, valószínűleg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Szerintem napi 1 tbl Cataflam elegendő.

  • Kedves Doktornő ! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. 39 éves férfi vagyok. Alapbetegségem…

    Kedves Doktornő !

    Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni.
    39 éves férfi vagyok. Alapbetegségem asztma mely jól kontrollált, Singulairt szedek, és Foster belégzőt használok. Egyéb betegségem az időnként előtörő migrén. Néhány hónapja fura kisebb görcseim vannak. Váltakozva : kézfej, lábfej, rekeszizom, újabban hátsó combizom ( ez rettenetes tud lenni ) fekvéskor a hátizom. Legutóbbi az állkapocs mozgató izom volt. Megnézettem az ionjaimat laborvizsgálattal. Na, K, Mg, Ca és minden egyéb rendben. magnéziumot kálciumot szedek.
    Neurológus fél éve készíttetett röntgent a nyakamról. Ott megállípították hogy a nyaki lordosisom kiegyenesedett, artrózis jelei látszanak, 3-4 nyaki csigolya közt 50% os foramenszükület van. Extenziós kezelésre jártam, azóta ritkult a migrén.
    Egyéb bajom még hogy váltott müszakban dolgozom és alvászavaraim vannak. Időnként szoktam bevenni Xanaxot, de nem rendszeresen, mert tudom hogy függővé tehet egy hét alatt. Heti egy két alkalommal veszek be 0,25 mg ot.

    Ön szerint mi okozhatja ezeket a furcsa jelenségeket, és milyen irányba induljak orvos és vizsgálatok terén ?

    Köszönettel és tisztelettel:

    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A tünetei alapján mégis valamelyik ionhiány (leggyakrabban a Mg) állhat a háttérben.

  • Köszönöm a válaszát. Az normális ilyen esetben, hogy úgy érzem, hogy ’pattog’ a csont a térdemben?

    Köszönöm a válaszát. Az normális ilyen esetben, hogy úgy érzem, hogy ’pattog’ a csont a térdemben?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Igen. Lazák a szalagok, nem stabilizálnak kielégítően. Izomerősítő torna végzése javasolt.

  • Tisztelt Doktor nő! A következő problémával fordulok Önhöz:11 napja röplabdaedzésen rosszul értem…

    Tisztelt Doktor nő!

    A következő problémával fordulok Önhöz:11 napja röplabdaedzésen rosszul értem labdába aminek következtében a bal kezelmkisujján a középső ujjperc csúnyán bedagadt.Másnap reggel elmentem sebészetre ahol a kétoldalú röntgen-felvétel kimutatta,hogy nincs törés. Ujjam a középső ujjpercnél azóta is dagadt ,de csak azon a részen és a duzzanat csontszerűen kemény ,mozgatni nem tudom (jegelés,kenegetés és pihentetés alkalmazása ellenére).Előfordulhat,hogy valami komolyabb baj lehet?
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Bevérzett az ízülete. A vér sokkal lassabban szívódik fel, mint az ízületi folyadékgyülem. Jegelje tovább, kímélje, valamilyen módon rögzítse, majd vízben kezdje óvatosan, fokozatosan bemozgatni. Sokáig tart, amíg rendeződik.