A betegek kérdései (10816)

 • kedves dr nő 31 éves férfi vagyok olyan problémával fordulok önhöz hogy a bal lábamon sokszor fáj a vádlim…

  kedves dr nő 31 éves férfi vagyok olyan problémával fordulok önhöz hogy a bal lábamon sokszor fáj a vádlim általában este éjszaka jön ki alig tudok elaludni mitől folyhat


  tovább Dr. Andrássy Ilona adatlapjára


  Statikai oka lehet a panaszainak, túlfárad a rossz terheléstől. Készíttessen lúdtalpbetétet. Ha a fokozatos megszokás után rendszeres használat mellett is fennállnak a tünetek, keresse fel háziorvosát kivizsgálás céljából.

  azt elfelejtetem írni hogy ha fáj a vádlim utána a combom is szokot s csak a ball lábam atol félek v érszükület

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Annak kizárása angiológus feladata, tehát célszerű szakorvoshoz fordulni.

 • elfelejtetem írni hogy általába a vádlim s utána a combo fáj v egyszere m 2 tő

  elfelejtetem írni hogy általába a vádlim s utána a combo fáj v egyszere m 2 tő

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem tudom melyik kérdés volt (sem a jelige, sem a feladó nem azonosítható), de ha a "fájdalom" volt korábban, akkor megtalálja a választ.

 • Jó estét! Többszörösen kiújuló inhüvely gyulladásom van ,már volt gipszelve és gyulladás csökkentőt…

  Jó estét!
  Többszörösen kiújuló inhüvely gyulladásom van ,már volt gipszelve és gyulladás csökkentőt is kaptam de minden hónapba kijön és már nem tudom mit csináljak vele....?!
  Ezt műtik is ha már végképp nem tudnak mit csinálni vele??
  Köszönöm a tanácsát előre is!
  Szántó Nikolett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Általában nem operálják, hiszen a tüneteket a túlterhelés okozza, azt nem lehet műtéttel megszüntetni. Rögzítőt kell viselni a nagyobb terhelések során.

 • Tisztelt Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a meniscus heveny sérülésével (bno s8320…

  Tisztelt Doktornő!


  Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a meniscus heveny sérülésével (bno s8320 ill. szalagsérülések s8350) mennyire lehet terhelni a térdet? Jelenleg térdrögzítővel szobabiciklizek, hogy a szalagsérülés következtében leépült izmaimat kicsit visszaépíthessem. Azonban az MRI lelet szerint meniscus sérülésem van, de jelenleg a kezelőorvosom szabadságon van, így nem tudom, hogy terhelhetem-e a térdem.

  Válaszát előre is köszönöm szépen!

  Tisztelettel:
  Szalay Zsófia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha nem dagad folyamatosan, nincsenek elviselhetetlen fájdalmai a terhelés mellett, akkor nyugodtan erősíthet. Amikor még nem volt MR vizsgálat a sportolók a porcsérülés mellett sem álltak le a rendszeres terheléssel, mégis élni tudták az életüket.

 • kedves dr nő 31 éves férfi vagyok olyan problémával fordulok önhöz hogy a bal lábamon sokszor fáj a vádlim…

  kedves dr nő 31 éves férfi vagyok olyan problémával fordulok önhöz hogy a bal lábamon sokszor fáj a vádlim általában este éjszaka jön ki alig tudok elaludni mitől folyhat

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Statikai oka lehet a panaszainak, túlfárad a rossz terheléstől. Készíttessen lúdtalpbetétet. Ha a fokozatos megszokás után rendszeres használat mellett is fennállnak a tünetek, keresse fel háziorvosát kivizsgálás céljából.

 • Tisztelt doktor Nő! Azzal a panaszal fordulok önnhoz hogy 1-2 napja fáj jobb oldalt a forgomnál de ilyen…

  Tisztelt doktor Nő! Azzal a panaszal fordulok önnhoz hogy 1-2 napja fáj jobb oldalt a forgomnál de ilyen tompán, elmentem teljes vérképre es vizeletre nem találtak semmit,minden rendben. vesére gyanakodván visszamentem a házi orvosomhoz aki szerint izomhuzodás hisz nem a bordák alatt fáj hanem farokcsont melleti forgonál, Ön is igz gondolja vagz menjek el magánorvoshoz egy uh ra? ha hasrafordulok picit ágyékomnál erzem. 21 éves vagyok.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Látatlanban én is így gondolom. Fokozatosan bevezetett gyógytorna végzése, úszás javasolt.

 • Szúró fájdalom a talpon bal oldalon zsibbadást okoz

  Kedves Doktornő,
  Az alábbi leltet kaptam a mai napon.

  "A lordosis elsimult. Az L.S. szöglet fokozódott.A csigolyatestek norm. magasságúak a zárólemezek épek. A peremeken a Th-L. átmenetben elöl , lumbálisan bal oldalon durva csőrök, kapcsok, másutt osteophyták látszanak. A… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem tudom, mennyi idős, de a leírtak megfelelnek a terhelésnek megfelelő szalag"csontosodásnak", ami a korral együtt jár. A panaszait okozhatja a gerinc túlterhelése, ami lehet izom, vagy ideg… Még több

 • Tisztelt Doktornő! Kb. két hete a bal lábam elkezdett fájogatni, leginkább alvás előtt tűnt fel, olyan…

  Tisztelt Doktornő!

  Kb. két hete a bal lábam elkezdett fájogatni, leginkább alvás előtt tűnt fel, olyan érzés volt, mintha lezsibbadna az egész, ez mozgatásra mindig elmúlt. Előtte pár nappal rettenetesen fájt a térdem, járáskor főleg, egy-egy hirtelen mozdulatnál bele nyílalt a fájdalom, ez a térdem egyébként műtve volt 3 éve (17 éves koromban), azóta frontokkor egyébként is szokott fájni. Ez a térd fájdalom pár nap múltán elmúlt, azóta viszont a vádlimban érzek enyhébb fájdalmat, nem tudom, hogy a két dolog közt van-e összefüggés. A fájdalom egyébként nem folyamatos, járkáláskor elmúlik, aztán van, hogy előjön, és nem erős, valamint megfigyeltem, hogyha a melegből hirtelen kimegyek a hidegbe, vagy fordítva akkor szinte mindig előjön ez a pár perces fájdalom. Régebben szedtem fogamzásgátlót egyszer félévig, majd abbahagytam, ezután tavaly márciusban megint elkezdtem szintén félévig szedtem, ismét abbahagytam ősszel. Aztán elkezdtem újból december végén, tehát egy hónapja, de a nőgyógyászom javaslatára most abbahagytam emiatt és inkább nem is kezdeném el újra szedni. Egyébként ezen a lábamon van egy kisebb visszér is, pont a vádlimon jobb oldalt, ami a műtét után alakult ki, nem dagad ki, de látható. Trombózis nem volt a családunkban és nem is dohányzom, viszont a nővéremnek és édesanyámnak is abba kellett hagyni a fogamzásgátló szedést vádli fájdalom miatt, ők évekig szedték, de emiatt inkább én is abbahagytam, mint ahogy azt írtam. Nem dagad a lábam, nincs elszíneződve, nem fokozódik ez a fájdalom. Tehát a kérdésem az volna, hogy inkább az érrendszer problémája lehet-e ez, vagy a térdemmel van összefüggésben? A térd műtétem során porcleválásra gyanakodtak, de kiderült, hogy az egyik idegen volt valamilyen kinövés, ami ott nyomott, és emiatt volt az elviselhetetlen fájdalom járás közben.
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szerintem (így látatlanban) statikai túlterhelés okozhatja a panaszait. Lábtorna, esetleg lúdtalpbetét használata javasolt.

 • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy van-e jelentősége a gerinc fejlődése szempontjából, hogy…

  Tisztelt Doktornő!

  Az lenne a kérdésem, hogy van-e jelentősége a gerinc fejlődése szempontjából, hogy egy 4 éves gyermek milyen ágymatracon alszik? Ha igen, mire kell odafigyelni a vásárlásnál? Lehet-e gyermekkanapé helyett felnőtt méretű ágyat választani?
  Köszönettel: Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nincs semmi jelentősége. Bármilyen jó ágy megfelelő.

 • Császármetszés után véraláfutás oka, leszakadt izom kezelése

  Szép napot
  Tisztelt doktorno egy olyan kérdéssel fordulnék onhoz,hogy
  : 6 éve szultem természetes uton sajnos komplikáciok miatt vakuummal .Szulés után nem tudtam a ball lábamra állni az egész fenekem véraláfutás volt. Azóta is gzengébb a ball ulo izmom kis megeroltetés után is sajog.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem hiszem, hogy a szülést befolyásolná ez.

 • Kedves doktornő !! Tegnap délután óta fáj a bal felkarom meg a hónaljam,változó intenzitással, gyengébbnek…

  Kedves doktornő !!

  Tegnap délután óta fáj a bal felkarom meg a hónaljam,változó intenzitással, gyengébbnek is érzem. Más egyéb kísérő tünetem nincsen. Voltam teljes kőrű kardiológiai vizsgálaton ami teljesen negatív lett, a verkepem is tökéletes, bár nem tudom ezen információk segítséget nyújtanak-e. Legyen kedves írja mar le Ön mire gondol?!?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet túlterhelés, izomrándulás,.... Vegyen be fájdalomcsillapítót. Ha hosszabb ideig fennállnak a panaszai, mutassa meg szakorvosnak.

 • Tisztelt Dr. Andrássy Ilona! December 1-jén ráesett egy vastömb a lábfejemre és eltörte az I.-II.-III.-IV.…

  Tisztelt Dr. Andrássy Ilona!

  December 1-jén ráesett egy vastömb a lábfejemre és eltörte az I.-II.-III.-IV. lábközépcsontomat. Nem műtötték, elmozdulás nélküliek voltak szerencsére a törések. 2 hétig fekvő majd 4 hétig járó gipszem volt. Januárt 12-én levették, majd megröntgenezték. A röntgenes hölgy azt mondta, jobban látszik a törés, mint mikor először voltam ott. Megijedtem. A doktor úr azt mondta először, hogy lehet visszateszi a gipszet, mert egyedül az I-es lábközépcsont forrt össze megfelelően, de végül konzultált egy másik szakorvossal és azt mondta jobb, ha nem rakják vissza, de ne terheljem túl, csak fokozatosan, aztán 2 hét múlva menjek vissza.
  Most pénteken kell mennem ellenőrző kontrollra, de már mászkálok rajta, viszont lépésnél nem nehezkedek a jobb lábam elejére, mert még mindig fáj és sokszor úgy érzem, mintha ropogna. Egyedesen tartom a lábam, úgy nincsen panasz.

  Lehetséges, hogy még mindig nem forrt össze? Azzal nyugtatom magam, hogy úgy biztos nem engedett volna ki gipsz nélkül a doktor úr. Félek, ha terhelem és még nincsen összeforrva, akkor elmozdul a törés és mégis meg kell műteni.

  Köszönettel,
  Csilléri Zoltán  Kemény⁄merev talpú cipőben kellene járnia, hogy a gördítést még akadályozza, legalább még 4-6 hétig.


  Köszönöm szépen a válaszát!
  Az a helyzet, hogy állandóan nagyon bedagad a lábam, szóval ha kemény cipőt húznék, nagyon feszítené. Ilyenkor még el tud mozdulni a törés?

  Köszönöm
  Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A cipő talpának kell keménynek (vastagnak) lennie. Ilyen pl. a fa klumpa. Ennek a felső része puha. Igen el tud mozdulni.

 • Tisztelt Dr nő! 23éves fiú vagyok...minden izületem fáj vállaim könyököm térdem és a hátam is a közepe…

  Tisztelt Dr nő!
  23éves fiú vagyok...minden izületem fáj vállaim könyököm térdem és a hátam is a közepe körül és a derekam néha....thai boxoltam és kondiztam de már fél éve abbahagytam ezek miatt....de azóta sem javult pihentetésre sem....most sem tudok edzeni mert kb 3perc mozgástól már annyira fáj, hogy abba kell hagynom....úgy érzem mintha 60éves lennék...
  Mi lehet ennek az oka?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ha ortopéd, vagy reumatológiai vizsgálat nem talált kóros eltérést, akkor forduljon manuálterápiával foglalkozó gyógytornászhoz.

 • Tisztelt Dr.nő! Van egy olyam problèmám hogy nike shox cipöbe jártam eddig ez egy nagyon kényelmes rugos…

  Tisztelt Dr.nő!
  Van egy olyam problèmám hogy nike shox cipöbe jártam eddig ez egy nagyon kényelmes rugos talpu cipö.Most airmaxot vettem ami kicsit keményebb kategoria.Amiota ebbe járok nagyon fáj a lábam föleg a gyűrűs és a kis ujj alalatti részen.Nem tudom miért hisz elvileg jo cipönek kéne lenni.Mivel lehet baj?Köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy az Ön lába hozzászokott a kényelmesebb cipőhöz, és ennek a mostaninak nem olyan jó a felépítése.

 • Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy az izületi instabilitás okozhat e olyan izomfeszüléseket…

  Tisztelt Doktornő!

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy az izületi instabilitás okozhat e olyan izomfeszüléseket a környező izomzatban amik hosszú hónapokig évekig is fenn állnak?
  A bal vállam régebben gyuladásban volt elég sok ideig most már nem, mert gyógyszerekkel csillapítani tudtam, illetve pihentetéssel, mostmár nem is fáj, de nagyfokú mozgásbeszűkülés történt a vállamat illetően. Szemmel láthatóan is deformálódott, kicsit előrébb áll mint a jobb oldali, valamint a vállam hátulsó része szinte teljesen lapos a vállcsúcsnál. Olyan érzés mintha a karomat \\"hátulról\\" a vállcsúcsnál nem tartaná semmi. Tornázásnál, amikor oldal emelést akarnék csinálni egy 0,5literes vizes palackkal olyan mintha nem az oldalsó delta izmom működne illetve mintha a felkarcsontom feje, valamint a kulcscsontom között nem lenne elég hely és összeütköznének.
  A kérdésemre visszatérve lehetséges, hogy a izületi instabilitás miatt vannak néha izomcsomók a lapockám és a gerincem között ezek megszűnnek idővel de a felkaromba van egy jol kitapintható izomfeszülés, ami mar több mint 1 éve jelen van hiába maszirozzák.
  Helyileg behatárolva a brachialis illetve ahol a deltaizmom tapad ott van ez az izomfeszülés. Magnézium citrát tartalmú vitamint is szedek emellet multivitamint, de nem múlik el ez az izomfeszülés nagyon elkeserit esztétikailag de legjobban pszichésen zért érdekelne a Doktor Nő vleménye illetve tanáca hogy mi lehet a probléma.
  20 éves férfi vagyok aktívan sportoltam főleg testépítés illetve nehéz fiozikai munkát végeztem 2 évig.

  Válaszát előre is köszönöm!
  BZoli

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valóban lehetséges, hogy a fájdalom, a rossz terhelés miatt izomcsomók alakultak ki. Masszírozás, célzott gyógytorna segít a panaszok csökkentésében, és az esztétikai helyzet visszaállításában. Hosszú idő kell, amíg rendeződik az állapot.

 • Tisztelt Dr. Andrássy Ilona! December 1-jén ráesett egy vastömb a lábfejemre és eltörte az I.-II.-III.-IV.…

  Tisztelt Dr. Andrássy Ilona!

  December 1-jén ráesett egy vastömb a lábfejemre és eltörte az I.-II.-III.-IV. lábközépcsontomat. Nem műtötték, elmozdulás nélküliek voltak szerencsére a törések. 2 hétig fekvő majd 4 hétig járó gipszem volt. Januárt 12-én levették, majd megröntgenezték. A röntgenes hölgy azt mondta, jobban látszik a törés, mint mikor először voltam ott. Megijedtem. A doktor úr azt mondta először, hogy lehet visszateszi a gipszet, mert egyedül az I-es lábközépcsont forrt össze megfelelően, de végül konzultált egy másik szakorvossal és azt mondta jobb, ha nem rakják vissza, de ne terheljem túl, csak fokozatosan, aztán 2 hét múlva menjek vissza.
  Most pénteken kell mennem ellenőrző kontrollra, de már mászkálok rajta, viszont lépésnél nem nehezkedek a jobb lábam elejére, mert még mindig fáj és sokszor úgy érzem, mintha ropogna. Egyedesen tartom a lábam, úgy nincsen panasz.

  Lehetséges, hogy még mindig nem forrt össze? Azzal nyugtatom magam, hogy úgy biztos nem engedett volna ki gipsz nélkül a doktor úr. Félek, ha terhelem és még nincsen összeforrva, akkor elmozdul a törés és mégis meg kell műteni.

  Köszönettel,
  Csilléri Zoltán

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kemény⁄merev talpú cipőben kellene járnia, hogy a gördítést még akadályozza, legalább még 4-6 hétig.

 • A sarkamon lévő érzékeny duzzanat milyen kenőcsökkel kezelhető?

  Tisztelt Doktornő!

  Andris vagyok, és heti 3 alkalommal járok karate edzésre (h,sz,p). Kb. 2 hete a hétfői edzésen 1,5 óra alatt csináltunk 3000, majd a szerdain 6000 technikát. A szerdai edzés után nem éreztem aznap semmit, vagy legalábbis nem hagyott bennem mély nyomokat, csak másnap,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  - A túlterhelés következtében a sarokcsont csonthártyája irritálódott, ez okozza a fájdalmat. Bármilyen fájdalomcsillapító kenőcs, borogatás próbálható.
  - A kemény falap ütése közben szintén sérülhet… Még több

 • Tisztelt doktor nő! 3 hete a munkahelyemen 2 kb 10kgos doboz élével a bal kéz fejemre esett! Egyből…

  Tisztelt doktor nő!
  3 hete a munkahelyemen 2 kb 10kgos doboz élével a bal kéz fejemre esett! Egyből megdagadt es nagyon fàjdalmas volt! A következő napon elmentem a kòrhazba es megröntgenezték de törést nem láttak ezért hazaküldtek! A panaszom nem javult sőt rosszabb lett minden mozgatásnàl nagyon fáj szóval visszamentem a következő héten a háziorvoshoz aki nagyon erősen végig nyomkodta a kéz fejem ami rettentően fájt! Azt mondta szerinte nincs nagy baj szóval menjek haza ès rakják rá jeget! De csak nem múlt el a fájdalom szóval visszamentem elküldtek egy újabb röntgenfelvételre! A hölgy aki csinálta a röntgent látott valamit szóval oda hívott egy férfit a másik szobából aki ugyan ezt mondta! A hölgy ki jött hozzam es azt mondta hívnia kell egy orvost mert valamit látott! De sokáig kell várnom mert minden orvos Elfoglalt! Szóval vártam de kb 3perc múlva kijött es azt mondta nincs semmi haza mehetek! Én Angliában elek szóval mar végső elkeseredésemben írok mert meg így több mint 3 hét mulva is nagyon faj a kezem mozgásra nagyon érzékeny es fàjdalmas ha nem mozgatom is rettentően fáj! Nem tudom mit tehetek még?! Ön szerint mi lehet a probléma a kezemmel? Válaszát köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valószínűleg a kisízületekben bevérzés keletkezett a sérülés következtében, ez feszíti az ízületi tokot, és fájdalmat, duzzanatot okoz. Bármilyen fájdalomcsillapító kenőcs, jegelés, fáslizás (rögzítés) javasolt.

 • Jó estét azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van a derekamnál egy porckopás és már egy éve rettenetesen…

  Jó estét azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy van a derekamnál egy porckopás és már egy éve rettenetesen fáj azt mondják orvosok hogy nem lehet vele mit csinálni voltam már fizikoterápián az sem használ nem szünteti a gyógyszer sem tudna nekem segíteni mert állni sem bírok ez miatt és dolgozni sem és nagyon fáj hogy mit ajánlana köszönöm szépen

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Keressen a környezetében manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt, aki a fájdalmat okozó kisízületi blokkot oldani tudja, és megtanítja Önt arra, hogyan tudja megelőzni a panaszok ismételt kialakulását.

 • Gerincferdülés kezelése gyógytornász segítségével

  Tisztelt Doktornő!

  Most 21 éves vagyok, a gerincferdülést 6-7 éves koromban diagnosztizálták. Gyógytornás kezelést kaptam, és fűzőt viseltem (ami mint utóbb kiderült nem igazán használt, talán minimálisan rontott is a helyzeten). A műtét is szóba került, de a helyes testtartás és fájdalommentesség… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Én úgy gondolom (tapasztalat), hogy a fűző nem rontott, hanem segített abban, hogy csak minimálisan romoljon a gerincferdülése. Anélkül biztosan műtéti megoldásra lett volna szüksége.
  Igen, keressen… Még több