A betegek kérdései (10820)

 • A nő aggódik a kislánya járása miatt

  Kedves Dr-nő!
  Kislànyom 17 hónapos.14,5 hónaposan kezdett önàllóan jàrni.Jobb làbàt kifelè tartja,,illetve a Dèvènyes tornàszunk szerint(2hónapos koràtól jàrunk,letapadt izmok miatt)nem hajlítja a jobb tèrdèt jàràsnàl,valamint amikor a nyujto gyakorlatokat vègzi ezen a làbàn làthatóan fàj neki,sír.Salus… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szerintem önmagában nem kóros ennyi idős korban ez a lábtartás. Az pedig -meglátásom szerint - nem csoda, hogy a túlfeszítés mellett sír a baba. Nem muszáj a lakásban cipőt viseltetni vele.

 • Tisztelt Doktornő! Sajnos, csak egy hónap múlva találkozom az orvossal, és nagyon érdekelne a terheléses…

  Tisztelt Doktornő!

  Sajnos, csak egy hónap múlva találkozom az orvossal, és nagyon érdekelne a terheléses röntgen eredményem jelentése!

  Mk. csípőizületi rés enyhén szükebb. Izfelszinek éles konturuak.
  Az acetabulumok ateralis peremsarkai enyhén megnyultak.

  Térdizületi rések kp. fokban szükebbek, az eminentiak enyhén kihegyezettek.

  Elöre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Mérsékelt kopásos tünetek.

 • Tisztelt Dr. Nő! Pár napig tanulás közben magam alá feszítettem a lábfejem és azt vettem észre ezt…

  Tisztelt Dr. Nő!

  Pár napig tanulás közben magam alá feszítettem a lábfejem és azt vettem észre ezt követően, hogy járáskor kibicsaklik a lábam és nem tudom felemelni a lábfejem a jobb lábamon, a lábujjaimat is csak lefelé tudom görbíteni. Már 3 napja sántítok emiatt.. Ön szerint természetesen regenerálódhat az ínszalag ezután, vagy kéne ezzel kezdeni valamit?

  Várom válaszát!

  Üdv,
  Gábor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Más tünete nincs? Fájdalom, érzéskiesés....? Mert magától ettől az üléstől nem szokott ilyen tünet kialakulni. Célszerű lenne orvoshoz fordulnia, ha nem javul a helyzet.

 • Az orvos szerint részleges szalagszakadás

  Pénteken elestem kosárlabdázás közben, hirtelen fájdalom volt a bokámba, meg megroppant, utána lábra álltam, mivel kollégista vagyok meg aznap haza is jöttem. Estére bedagadt, borogattuk. Csak hétfőn mentünk el orvoshoz aki azt mondta szalagszakadásom van de semmit olyat hogy részleges vagy teljes, csak… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Az orvos látta, vizsgálta, Neki kell dönteni arról, hogy hogyan kezeli. Én innen, a számítógép másik oldaláról, ráadásul látatlanban nem bírálhatom felül más döntését. De ez is megszokott ellátás ilyen… Még több

 • Tisztelt Dr. Nő! 6 hónappal ezelőtt volt egy sajkacsont törésem és februárban lesz a műtétem. Azt szeretném…

  Tisztelt Dr. Nő!
  6 hónappal ezelőtt volt egy sajkacsont törésem és februárban lesz a műtétem. Azt szeretném kérdezni, hogy a műtét után mennyi idő a rehabilitáció és mennyi idő múlva tudom rendesen kitámasztani a csuklóm? Tesi érettségi miatt lenne fontos, ahol pl. korláton kell feladatokat bemutatni.
  Előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem akarom elkeseríteni, de szerintem nem fog tesiből érettségizni, Nem tudom megmondani mennyi idő a rehabilitáció, mert ez egyéntől függ. De nem hiszem, hogy ugyanúgy tudná terhelni a kezét, mint korábban.

 • Mi okozza a combfájdalom tünetét a terhes nõnél?

  Tisztelt Dr.-nő!

  Teljesen tanácstalan vagyok,mivel a jobb lábam nagyon fäj és dagadt oly annyira,a másikhoz képest 3 cm a külömbség.Mivel kismama vagyok nagyon félek mert már mozgásban korlátoyott vagyok.Immár 3 hónapja állnak fent a panaszok,2X voltam láb ultrahangon véletlenül trombózisos… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valamilyen keringésjavító kezelést kellene alkalmazni. De látatlanban nem tudok pontosabbat. Lehet még statikai oka is a panaszainak.

 • Tisztelt Doktornő! Elestem múlthét hétfőn és be ütöttem a combom. Nem fájt azonnal be sem kékült. Szerdán…

  Tisztelt Doktornő!
  Elestem múlthét hétfőn és be ütöttem a combom. Nem fájt azonnal be sem kékült. Szerdán ahogy leakartam szállni a buszról már nem tudtam. A balesetin meg röntgenezték de csak annyit mondtak nincs törés pihentessem. Lassan egy hete és még mindig nem tudok ráállni. Bot nélkül fel sem tudok állni. Mi lehet ez? És meddig fájhat ennyire. Ha ülök vagy fekszem nem fáj csak ha terhelem. Válaszát előre is köszönöm!
  Farkasné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Valószínűleg az izom közötti bevérzés feszíti, megüthette a csonthártyát is. Borogatás⁄jegelés, Lioton, Venoruton, vagy Phenylbutason kenőccsel kenje.

 • Bal oldali, belülrõl érzett térdfájdalom

  Jó napot doktornő! 18 éves lány vagyok, nyár elején elkezdett fájni a bal térdem..kb 2 hónapja nem tudom normálisan kinyújtani..amint megprobálom olyan érzés mintha belülről késsel szúrnák a térdem bal oldalát. 1 héttel ezelőtt viszont már annyira fájt hogy nem birtam rá állni, se mozditani. pár órán… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet porcsérülés következménye, fel kellene keresnie egy szakorvost.

 • Tisztelt Doktornő. Van egy elmozdulás mentes térdkalács törésem és jelenleg gipszben vagyok. A gipsz…

  Tisztelt Doktornő.
  Van egy elmozdulás mentes térdkalács törésem és jelenleg gipszben vagyok. A gipsz levétel utáni rehabilitációról szeretnék érdeklődni.
  Milyen fajta gyógytornát szoktak ilyenkor javasolni?
  44 éves vagyok törésem még nem volt. Sajnos az orvostól nem volt idő
  meg kérdezni mert eléggé elfoglalt volt.
  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Hogy mit kell gyakorolnia, azt a gyógytornász fogja tudni megmondani Önnek annak alapján, amit a gipszlevétel után észlel.

 • Trauma miatt a csukló ízületi része erõsen sérült?

  Tisztelt Dr. nő!

  Az történt velem, hogy kb. másfél hónapja dühömben beleütöttem a falba ököllel, miután erős szúró fájdalom jelentkezett mozgatáskor, de bedagadva, belilulva, elváltozva nem volt a csuklóm. Mivel a fájdalom nem múlt, ezért 8 nappal később elmentem röntgenre, ahol megállapították,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy az ízületi porc sérült, amit a friss rtg felvételen még nem lehetett látni. El kellene mennie egy kézsebész szakorvoshoz.

 • festőkén dolgozom háziorvoshoz biztosan nem megyek mert nem ért semmihez s akkor mért csak időnként…

  festőkén dolgozom háziorvoshoz biztosan nem megyek mert nem ért semmihez s akkor mért csak időnként fájj

  boka fájdalom 2015. január 11. 18:16 #9609

  kedves dr nő 32 éves férfi vagyok idönként nagyon fáj a ball bokám alig tudok elaludni mi lehet ez


  tovább Dr. Andrássy Ilona adatlapjára


  Túlterhelés, kopás, ízületi gyulladás.... Meg kell mutassa orvosnak.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  De látatlanban akkor sem tudom megmondani, mi okozza a panaszait, csak az előbbieket tudom továbbra is tippelni. Szakorvosi vizsgálat (ortopédia, reumatológia, esetleg sebészet) javasolt.

 • kedves dr nő 32 éves férfi vagyok idönként nagyon fáj a ball bokám alig tudok elaludni mi lehet ez

  kedves dr nő 32 éves férfi vagyok idönként nagyon fáj a ball bokám alig tudok elaludni mi lehet ez

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Túlterhelés, kopás, ízületi gyulladás.... Meg kell mutassa orvosnak.

 • Üdvözlöm Kedves Dr.nő! Én vagyok akinek Svájcban balesetem volt, már szépen gyógyulok, már nem sántítok,…

  Üdvözlöm Kedves Dr.nő! Én vagyok akinek Svájcban balesetem volt, már szépen gyógyulok, már nem sántítok, már csak a lábfejbénulás maradt meg, és enyhe esti fájdalom!Sajnos sikerült 1 nagyot esnem a combnyaktörött lábamra lépcsőröl! Voltam orvosnál, sajnos rossz a röntgen kép spongiósa plascita van a papírra írva, és hogy műtéti feltárás javasolt! Ezt neten megnéztem annyit találtam csak, hogy valami csontpótlás! Ez mekkora műtét? Hogyan végzik?
  Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szerintem ugyanolyan előkészítéssel és beavatkozással, mint az előző műtétét. Kb. akkora beavatkozás is.

 • Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy allandó, egyre erősödő térdfájdalmam van és…

  Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy allandó, egyre erősödő térdfájdalmam van és ha hajlítom úgy erzem mintha valami pici darab mozogna, pattanna benne. Egyre elviselhetetlenebb mert ha ülök is behajlított lábbal állandóan feszül. Tudom hogy így nem lehet diagnózist felállítani, de ezek a tünetek mire utalhatnak?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kopásos, vagy gyulladásos tünetek. Vizsgálat szükséges.

 • T.Dr.Nő! lehet Lehet, hogy kicsit nevetséges a kérdésem. Pár hónappal ezelőtt kezdődött a problémám…

  T.Dr.Nő! lehet
  Lehet, hogy kicsit nevetséges a kérdésem. Pár hónappal ezelőtt kezdődött a problémám ,többször is arra ébredtem éjjel, hogy nagyon fáj a jobb lábamon a nagyujjam alatt . Ez most már rendszeressé vált napközben is. Nem tart sokáig, de nagyon fáj es ilyenkor mozgatni sem tudom, olyan mintha a lábtőcsont fájna. Mitől lehet ez és mit lehet vele tenni? Nem járok magas sarku és szűk cipőben. Köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet statikai oka a panaszainak, meg kellene próbálni lúdtalpbetétet viselnie, ill. a cipőjébe vastagabb szivacsos talpbélést helyezni. (Látatlanban)

 • Tisztelt Doktornő! Kb. 2 hónapja kezdődtek azok a tünetek, amivel voltam a háziorvosomnál. A tünet…

  Tisztelt Doktornő!

  Kb. 2 hónapja kezdődtek azok a tünetek, amivel voltam a háziorvosomnál. A tünet az volt, hogy mindkét lábam egyszerre fájni kezdett. A fájdalom a sarkaim körül keletkeztek, hátul a láb élén a sarkam körül körbefutva. Reggel nehezen tudok ráállni, de ez napközben jobb lesz, de néha, sok ülés után ha lábra állok akkor ott is sántikálnom kell kicsit.

  A háziorvos megnézte és elküldött egy gyógy talpbetét készítőhöz, aki nemrég el is készítette a betétet. Jelenleg próbálom megszokni ezt a betétet és naponta keveset hordom még ( kb. fél óra⁄nap).

  Voltam vérvételen is, ahol megállapították, hogy a húgysavam a megengedettől minimálisan nagyobb, ezért a háziorvos sok mozgást és köszvényes diétát javasolt, amit be is tartok.

  Azóta azonban naponta többször is előfordul, hogy valamelyik lábujjamba egy pillanatra belenyilall, ami elég kellemetlen, igaz csak 1 másodpercig tart, ill. olyan, mintha a kezem ujjai is fáradtabbak lennének, érzékenyebbek a bütykeimnél. És ezek a tünetek éjjel is jelentkeznek.

  Ez már a köszvénytől lehet? A háziorvos majd tavasszal akar elküldeni újabb vérvételre.

  Van valamilyen javaslata, hogy mit érdemes kipróbálnom (borogatás, krém stb.), vagy megvizsgáltatnom?

  Válaszát előre is köszönve, üdvözlettel: Balázs Péter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kellene diclofenák tartalmú készítményt és Miluritot szednie amíg a panaszai erősebbek.

 • Tisztelt Doktornő! A probléma, amiért megkerestem, a következő: Hol az egyik, hol a másik sarkam…

  Tisztelt Doktornő!

  A probléma, amiért megkerestem, a következő:
  Hol az egyik, hol a másik sarkam "be van gyulladva", pontosabban forró, néha rettenetesen fáj, általában éjszaka kelek fel rá. Napközben elviselhető a fájdalom.
  E mellett néhány lábujjam is meg szokott dagadni, vörös, forró és szintén fájdalmas, de kb egy hét alatt rendbejön. Viszont a sarokfájdalom legalább 1 hónapig, de volt hogy 3 hónapig is elhúzódott.
  A háziorvosom nem igazán tudott mit javasolni.
  Ön mit javasolna erre a problémára?
  Előre is köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet valamilyen gyulladás (esetleg köszvény) a háttérben. Kellene ez irányban vizsgálni.

 • Tisztelt Doktor Nő! Előláb abdukció esetében, egy négy hónapos babának, lehet-e, könnyített gipszet…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Előláb abdukció esetében, egy négy hónapos babának, lehet-e, könnyített gipszet feltenni? Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem. Rövid időn belül cserélni kell, nehezebb levenni (nagyobb megterhelés a babának), és sokkal többe kerülne Önöknek.

 • T.doktor nö. 36 éves vagyok 3 éves fiú ikrek apukája, párom szülés közben meg halt egyedül nevelem őket.…

  T.doktor nö. 36 éves vagyok 3 éves fiú ikrek apukája, párom szülés közben meg halt egyedül nevelem őket. KB. 6 hónapja találtam egy csomót a jobb honom alatt sok vizsgálat után meg állapították hogy rossz indulatu daganatos betegség,(szarkoma)ortopédiára irányítottak mert a lapockám érintett és egy részét vagy az egészet elkel távolítani. Nem akarom sajnáltatni magam de nagyon össze vagyok törve nem mutatom hogy a fiaim ne lássák. Mijen kilátásaim vanak??? Előre is köszönöm a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Az a "baj", hogy nem tudom előre megmondani, hogy pontosan mi vár Önre, mert ehhez tudni kell, hogy a daganat sugárérzékeny-e, a műtét során lehetséges-e teljes egészében eltávolítani. Úgyhogy sajnos a kezelőorvosa fogja tudni Önt erről felvilágosítani. Remélem mielőbbi időpontot kapott a vizsgálatra.

 • Tisztelt Doktornő, Szeretnék megint elkezdeni kocogni. Lassan két éve, hogy nem mozogtam semmit és most…

  Tisztelt Doktornő,
  Szeretnék megint elkezdeni kocogni. Lassan két éve, hogy nem mozogtam semmit és most már nagyon rosszul érzem magam, eltunyultam, rengeteget híztam (depresszió). Júliusban megint elkezdtem mozogni. Augusztus közepétől viszont a gyulladásos értékek magasak, ill. augusztus óta majdnem naponta van hőemelkedésem, néha láz. Kicsit gyenge vagyok néha, mintha augusztus óta influenzás lennék. De egyszerűen muszáj mozognom. Valami laza futást megint. Mit gondol, lehet vagy nem javasolt, amíg nem rendeződik a helyzet?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Szerintem nyugodtan elkezdhet fokozatosan erősíteni.