A betegek kérdései (10792)

  • GERD Quamatel kezelése mellett a térd gonarthrosisa

    Tisztelt Főorvosnő!
    Térdem 3 hónapja tartó gonarthrosisával kapcsolatban szeretném a tanácsát kérni.Kezlőorvosom MeloxEP-et,majd Seractil 400mg tablettát írt fel.Mivel a kórelőzményemben GERD következményeként chr. erosiv gastritis és oesophagitis szerepel (igaz ez kb.8 éve volt),valamint varixos… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valamilyen fájdalomcsillapító kezelés mindenképpen szükséges, mert ha a fájdalmat nem kapcsoljuk ki, nem fog megnyugodni a folyamat. Mindenképpen gyomorvédő alkalmazása mellett. Bármelyik szer megfelelő,… Még több

  • Tisztelt hölgyem Az lenne a kérdésem hogy tudok egy igazolást kérni egy MR vizsgálat hoz mert 2008…

    Tisztelt hölgyem

    Az lenne a kérdésem hogy tudok egy igazolást kérni egy MR vizsgálat hoz mert 2008 november 04 volt egy velő űrszegezéses műtétem és fém azóta is benn van amit Dr Stajer Gyula végzet el egy gerinc MR szeretnék csinálni az intézet kér egy olyan igazolást hogy milyen fém van be helyezve és lehet e a vizsgálatot elvégezni ha önnek módjában áll a kór kérem küldje el részemre!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Aki operálta , ill. ahol műtötték, ott tudnak kiadni Önnek igazolást.

  • Tisztelt Doktornő! 34 éves vagyok, 2014. februárjában szültem, még terhességem előtt-alatt elkezdett…

    Tisztelt Doktornő!
    34 éves vagyok, 2014. februárjában szültem, még terhességem előtt-alatt elkezdett a kardnyúlvány a szegycsontomban előre kanyarodni. Vagy hogy is fogalmazzak. Jelenleg egy nagy csontos dudor van a szegycsontomon középen, a háziorvosom mondta, hogy erről van szó. Sajnos eléggé zavaró tud lenni, van hogy észre sem veszem, de olyan napok is vannak, amikor a levegő vételben is zavaró, illetve hasra feküdni kemény felületen már egyáltalán nem tudok így. Illetve ezzel párhuzamosan a vele egy vonalban lévő csigolyám is rendszeresen érzékeny, folyton olyan érzésem van, hogy roppannia kellene, de nem tud. Emiatt tornáznom is kellemetlen, ha lefekszem a hátamra, a csigolyám eléggé fáj és pl hasizom gyakorlat közben a szegycsontom (vagyis a dudor) is nyomja a szerveimet. Egy kis háttérinformáció, hogy policisztás vese és máj betegségem van (örökletes), ami miatt a májam mérete nagyobb, de anyukám esetében ugyanez a helyzet és neki nincs a szegycsontjával gond.
    Véleményét szeretném kérni, hogy érdemes-e ezzel a problémával orvoshoz fordulnom vagy ez (ahogy a háziorvos mondta) nem kezelhető, együtt kell ezzel élni?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Manuálterápiával foglalkozó gyógytornászhoz kellene fordulnia, mert nagy valószínűséggel egy csigolya kisízületi, vagy bordablokkja alakult ki (ezért az az érzés, hogy ki kellene roppannia), és ezt oldani kell.

  • Izületi fájdalmak miatti beutaló

    Kedves Doktornő !

    Már több mint 1 hónapja fáj a jobb térdem. Sokat szoktam gyalogolni, előfordult, hogy magas sarkú cipőben kellett gyalogolnom egy egyenletlen talajon. A lényeg, hogy azóta fáj a térdem, és ha megyek, olyan érzésem van, hogy szét akarna esni a térdem, instabil, mintha… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Ez negatív. Valószínűleg a combizomzata nem elég erős, nem stabilizálja megfelelően az ízületet alkotó csontokat, combizom erősítő gyakorlatok végzése javasolt. DE a vizsgálat mindenképpen szükséges, hogy… Még több

  • 28 éves vagyok. 5 éve kezdődött a derékfájásom leginkább az idegbecsípődéshez hasonló érzés. Egyszer…

    28 éves vagyok. 5 éve kezdődött a derékfájásom leginkább az idegbecsípődéshez hasonló érzés. Egyszer csak úgy jelentkezik 1 évben van mikor többször pl. nehezen tudok felállni ekkor éles fájdalom szúr bele a derekamba, de ilyenkor pl. köhögés, tüsszentés is erős fájdalmat vált ki. Néhány nap után elmúlik. Nemrég volt olyan hogy egy pontban nagyon éles, szúró fájdalom állt bele, ami percekig nem múlt el, amolyan begörcsölés.
    Mostanra odáig romlott, hogy enyhe fájdalom folyamatosan van emelni, lehajolni alig tudok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Meg kellene vizsgálja reumatológus, neurológus, vagy ortopéd szakorvos, mert akkor a tünetei alapján el tudják dönteni, hogy izom, vagy ideg eredetű derékfájása van, és a megfelelő terápiát is javasolni tudják. Amíg nem ismert, hogy vannak-e gyöki nyomási tünetei, addig nem javaslom a gyógytornát, de, ha kizárták, akkor mindenképpen gerincizom erősítő gyógytorna végzése javasolt, az segít megszüntetni a panaszait.

  • Kedves orvosnő! Ma 8 napja, hogy spirális felkartorest szenvedtem. A karom azóta csuklótól vallig…

    Kedves orvosnő!

    Ma 8 napja, hogy spirális felkartorest szenvedtem. A karom azóta csuklótól vallig gipszben, amit egyáltalán nem érzek szorosnak, sőt. Megis tegnap óta nagyon megduzzadt a kezfejem. Érzek mindent, nem zsibbadt, nem kekul, nem hideg. A felkarom duzzanata azóta lejjebb ment. Normális ez az erős duzzanat a kezfejem?

    Koszi és búék!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Normális lehet. Mozgassa át az ujjait, kicsit polcolja alá a karját, hogy az ujjai magasabban legyenek.

  • Tisztelt Doktornő! 1,5 éve voltam ortopédián,mert fájt a talpam,és mondták,hogy lúdtalpbetét kell.…

    Tisztelt Doktornő!

    1,5 éve voltam ortopédián,mert fájt a talpam,és mondták,hogy lúdtalpbetét kell. Nos bátyámnak volt egy,kifejezetten erős,szóval megemelte rendesen a lábfejem oldalt,ugyanaz a lábméret, jó is és elkezdtem hordani,viszont sportolásnál nem hordtam (foci,futás stb.),mert a doktorúr ezt ajánlotta, és így hordtam mindmáig. Egy idő után azt vettem észre,hogy bütykösödik a nagy lábujjamnál kifelé mind2 oldalon. Ez mitől lehet? A választ előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A lúdtalpbetét nem olyan, mint a kabát, vagy a nadrág, hogy ugyanaz a méret, és bárki viselheti. Azt az Ön lábára kell készíteni. És évente cserélni kell, mert "elfárad", lelapul, nem ott támaszt, ahol kellene. Az jó, hogy a sportnál nem viselte, ahhoz kifejezetten "sportbetét"-re van szükség, ami nem megtámaszt, csak alátámasztja a lábat.

  • Üdv Doktor nő! A következő kérdésünk lenne; ma voltunk az 5 hónapos fiúnkkal ismételt csípő uh-on…

    Üdv Doktor nő!

    A következő kérdésünk lenne; ma voltunk az 5 hónapos fiúnkkal ismételt csípő uh-on és érdekelne az őn véleménye az eredményt illetően. Elegendő a terpeszbetétes pelus használata vagy keressünk fel egy orvost további kezelés miatt.
    Köszönettel:
    Bertáné
    Jobb oldalon az alfa szög: 59 fok
    Jobb oldalon a béta szög: 47 fok
    A megjelent csontmag centrális helyzetű.
    Érett csípő

    Bal oldalon az alfa szög: 57 fok
    Bal oldalon a béta szög: 55 fok
    II⁄A⁄B típusu dysplasia.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    5 hónapos babának ez az eredmény mindkét csípőjénél fejletlenséget mutat, de anélkül, hogy látnám a felvételt ill. a babát, nem tudok nyilatkozni, hogy hogyan tovább. Meg kell mutatni ortopéd szakorvosnak.

  • Tisztelt Dr.Andrássy Ilona! Szeretném megkérdezni,hogy a sarkamon van csontkinövés 2012-be Kecskeméten…

    Tisztelt Dr.Andrássy Ilona!
    Szeretném megkérdezni,hogy a sarkamon van csontkinövés 2012-be Kecskeméten sugár kezelést kaptam a sarkamra 7 kezelés volt az utolsónál az mondta a doktornő,hogy le fog esni és felszívódik sajnos ez nem így történt még mindig meg van és észre vettek,hogy valamennyire nőt ez a csont kinövésem mit lehet tenni?
    ( Álló munkát végzek napi 10-12 órát nap végére fáj a lábam és elég kényelmetlen nyomja a sarkam és hát minden zoknim ki szakad ez miatt.)
    Üdvözlettel K.Mihály

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem tudom, miért mondta a kolléga, hogy "leesik", vagy "felszívódik", mert a kezelésnek csak az a hatása, hogy a fájdalom megszűnik. Mivel álló munkát végez, célszerű lúdtalpbetétet viselnie, ill, a cipőjében sarokmagasítót, hogy ne nyomja a cipő kérge.

  • Milyen gyógytornát tud ajánlani gerincpanaszokra?

    Tisztelt Doktornő!

    A következő véleményt kaptam, és abban kérném a segítségét, hogy milyen tornát javasol vagy kinél tudnék erről érdeklődni. Amennyiben persze Önhöz tartozik a kérdés.

    "Státusz: Fokozott háti kyphosis és ágyéki lordosis észlelhető. Felső és alsó végtagi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A kezelőorvosának kellett volna javasolnia és előírnia a gyógytornát. Mindenképpen gyógytornász segítsége szükséges ahhoz, hogy a gyakorlatokat megtanulja, elsajátítsa.

  • Tisztelt Főorvos Asszony! Édesanyám 74 éves és nyolc éve agyvérzést kapott, lebénult a jobb oldala.…

    Tisztelt Főorvos Asszony!
    Édesanyám 74 éves és nyolc éve agyvérzést kapott, lebénult a jobb oldala. Sajnos a jobb sarkán a kórházban kialakult egy felfekvés amit ki kellett vágni, így arra a lábára egyáltalán nem tudott állni mikor már eljutottunk odáig, hogy lábra tudott volna állni. Több mint 7 hónap után sikerült lábra állnia, de addigra szinte megrövidült a jobb lába mert nem használta és már nem tudja rendesen kinyújtani. Azóta járókerettel tud menni, de csak lakáson belül, de a jobb lábával szinte lábujjhegyen megy. Mivel nehezen mozog, nehéz vele a közlekedés. Egy hónappal ezelőtt kibicsaklott a jobb lába és azóta még nehezebb a mozgása. A kérdésem az, hogy van-e esetleg arra lehetőség, hogy a rövidebb lábára valamilyen ortopéd papucsot, cipőt csináltatni, hátha akkor könnyebb lenne a járás a számára. Esetleg, hogy az a papucs magasabb sarokkal lenne ellátva. Azért gondolkodom papucsban, mert egész nap fekszik, és abba beletud bújni, ha a mosdóba kell mennie. Sajnos beszélni sem tud, úgy hogy ezt is én ötletelem, hogy hogyan lehetne a járásán segíteni. Kell-e hozzá ortopédiára menni, vagy lehet csináltatni a részére valami papucsot?
    Köszönöm válaszát. Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Kell szakorvosi vizsgálat, mert csak akkor lehet eldönteni, hogy mire van szükség. De a papucs egy bénult embernek nem megfelelő lábbeli, mert balesetveszélyes.

  • Jó napot.Boxolás következtében elkezdett fájni a középső ujjam kézközépcsontja.Csak akkor fáj ha ütök…

    Jó napot.Boxolás következtében elkezdett fájni a középső ujjam kézközépcsontja.Csak akkor fáj ha ütök vele vagy nagyon erősen megnyomom.Nincs bedagadva,mozgatásra csak egy nagyon kicsit fáj.Kihagytam 1 hetet de még ismét fáj.Mit gondol mitől fájhat.
    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban nem tudom megmondani, mi okozhatja a panaszait, célszerű lenne vizsgálat, esetleg rtg. felvétel, hogy a törést kizárják.

  • Keresztcsonti fájdalomra kezelést kap, tumor lehetséges-e?

    Üdvözlöm Főorvosnő!

    CT képalkotó eljárással kiderült, hogy porckorongsérvem van a 4-5 csigolyánál, hogy konyhanyelven írjam. A kérdésem az lenne, hogy MRI vizsgálat pontosabb képet adna e, hogy esetlegesen nincs e rosszindulatú elváltozás a gerincen vagy környékén. A panaszok változatosak… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Nem szükséges más képalkotó vizsgálat, ha nincsenek bénulásos tünetei. Remélem, nemcsak a vizsgálat történt meg, hanem kezelést is kapott. Komplex fizioterápiás kezelés javasolt, elsősorban gyógytorna… Még több

  • Kemény felületen nyom az ágyi gerinc

    Tisztelt Doktornő!

    Kb. egy éve vettem észre, hogy a gerincem ott kidudorodik, ahol nem kéne. Gyakran fáj, ha kemény felületen háton fekszem, már akkor fáj, mert pont ott nyomja a padló a hátam.
    Az ágyéki görbület nekem nem homorú, hanem domború. Ránézésre nem feltűnő, de ha végigsimítom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Mennyi idős? A gerincferdülés kezelése serdülőkor befejeztéig kezelhető korzettel. Utána nincs jelentősége a korzett kezelésnek. Így látatlanban nem tudom,hogy van-e és milyen elváltozása van Önnek. Várja… Még több

  • Jó napot kivánok! 25éves férfi vagyok, 3 hete a jobb térdem egy kis földkupacon megbicsaklott és roppant,kb…

    Jó napot kivánok!
    25éves férfi vagyok, 3 hete a jobb térdem egy kis földkupacon megbicsaklott és roppant,kb 2 mp-ig éreztem a roppanást meg a fájdalmat,amikor ki szokott menni a térdem,(mert a bal lábamon többször is kiment már a térdem,de soha nem kellett még visszatenni, illetve ezen a jobb lábamon is eddig 1x ficamodott ki, de eddig csak pillanatnyi fájdalom volt)
    Most a jobb lábammal történt,es pár napig duzzanat volt a térd belső felén.Másnap dolgoztam vele fizikai munkát végzek,de nagyon fájt,mert lépcsözös munkát kellett végeznem.
    Külföldön vagyok es sajnos mint kiderült,nincs itt biztositásom,ezért orvos nem látott még eddig próbáltam kimélni, mert Január közepén úgyis megyek haza.
    Pár napig duzzanat volt,de pihentettem es borogattam ezek után folyamatosan.
    Nincs és nem is volt elszinezödés,vagy véraláfutás,az elsö hét után a duzzanat is eltünt.
    Járni tudok vele,lépésnél nem fáj,csak nyomásra fáj a vádli és a térdtöl kb.15cm-re lefelé és felfelé,hátul, illetve a térd körül, a comb mindkét oldala mint ha gyulladásba lenne, pedig nem meleg .Kérdésem az,hogy vérrög lehet e(alapból tudom, hogy bármilyen kis sérülésektől lehet, de hogy gyakorlatban térd sérüléseknél ki szokott-e alakulni?), illetve térd ficamnál szoktak-e vérhigitót kapni mindenképpen ? Kattog is a térdem ha teljesen kinyújtom, viszont ez a mozdulat nem fáj csak kattog, még amit eddig megfigyeltem, hogy felpolcolásnál a térdem belső oldala vagy az elején rángást vettem észre ami szabad szemmel is látható volt, nem fájt csak furcsa, néha olyan érzés van az egész lábamban össze vissza mint ha valami folyadék lenne benne.
    Vérnyomást minden nap ellenőrzöm a lábamon és a karomon is és eddig azok rendben voltak, vagyis a karokon és a lábakon is megegyeztek.
    Köszönöm a válaszát és elnézést hogy ilyen hosszú volt, próbáltam részletes lenni.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A hirtelen megroppanás következménye az ízületi folyadékszaporulat, ez feszíti a térdét, ez okozza azt a fura érzést. Be kellene fáslizni terheléskor, és munkában. Lehet még borogatni, és bármilyen fájdalomcsillapító kenőccsel kenni. Önmagában a kattogás nem probléma.

  • Pár napja elestem és a kersztcsontomat ütöttem meg. Rögtön nem éreztem a fájdalmat, de másnap már igen…

    Pár napja elestem és a kersztcsontomat ütöttem meg. Rögtön nem éreztem a fájdalmat, de másnap már igen . Hagytam pár napot pihentetni...múlott is a fájdalom. Elkezdtem futni 10-15 km-ert utána megint egyre rosszabb lett . A fájdalom egészen a farokcsontomig kihat . Volt lila folt az ütés után de már eltűnt. Mozgás nélkül is fáj. Mi lehet a probléma?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    A keresztcsont fölött igen vékony izom réteg van, így a csonthártya "sérül", és sokkal nehezebben szűnnek a panaszai. Sajnos türelmesnek kell lennie.

  • Tisztelt Doktornő! Kislányom 12 éves lesz. Hónapok óta visszatérő panasza, hogy a jobb lábfején fáj…

    Tisztelt Doktornő!

    Kislányom 12 éves lesz. Hónapok óta visszatérő panasza, hogy a jobb lábfején fáj egy rész. Jártunk ortopédián, ahol lúdtalpat állapítottak meg neki, javasolták hogy tornáztassa. Most ősszel miután a zárt cipőket elkezdta hordani, egyre többször panaszkodott ismét. Újra elvittük őt ortopédushoz, aki azt javasolta, hogy készíttessünk egyedi talpbetétet, ugyanis kezdődő lúdtalpa van, ráadásul az achiles-e elég merev, ezért nem megfelelő a lábtartása. Elkészült a talpbetét, lecseréltük a cipőit még kényelmesebbekre, de sajnos a panaszai nem szűntek, előfordult, hogy úgy fájt azon a részen a lába, hogy alig tudott menni, sőt még éjszaka is ráébredt a fájdalomra. Helyi gyulladáscsökkentőt használtunk, esetenként plusz fájdalomcsökkentőt, de nem javult. Újra elmentünk egy ortopédushoz, aki WILOX taplettát javasolt, ill. elmondta, hogy az okát ugyan nem tudja, de be van gyulladva a kislányom lába azon a ponton, ahol egy izomvégződés van. A gyógyszer hatására sem változott jelentősen a helyzet, időközben készült vérvétel és röntgen is. A vérvétel eredménye mutatott ugyan némi gyulladást, de a gyerekorvos szerint az egy korábbi vírus lefolyásának az eredménye is lehet. Az ortopédus is utalt arra, hogy a vírus ráhúzódhatott erre a helyre, de ez mint írtam már egy visszatérő probléma. Kb. egy hét gyógyszerszedés után egy dudor jelentekezett a gyerek lábán a fájdalomnál. Újra elvittem az orvoshoz, azt mondta egy ganglion keletkezett, most több mint egy hete fekvőgipszben van, hogy a gyulladás csökkenjen és szedi a gyógyszert. A lábfájdalmával párhuzamosan egy ínhüvelygyulladásszerű fájdalom is van a jobb kezének hüvelykujján, ami nem tudom hogy összefügghet-e a lábfájdalmával.
    Mi lehet a probléma, segítségét kérem, ugyanis egyre tanácstalanabbak vagyunk.

    Köszönettel
    Egy anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Látatlanban én még tanácstalanabb vagyok, mint a kezelőorvosa. Rtg felvétel készült a lábáról? Nem mutatott elváltozást? Meg lehet próbálni Bioptron lámpa kezelést (de, mint mondtam látatlanban még gondolatom sincs, mi okozhatja a panaszokat).
    A keze és a lába között nincs összefüggés.

  • Jó napot! Nekem olyan problémám van hogy kb 2 hónapja nagyon erősen fáj a nyakam hátam! Most mar olyan…

    Jó napot! Nekem olyan problémám van hogy kb 2 hónapja nagyon erősen fáj a nyakam hátam! Most mar olyan szintem hogy nem tudok aludni ... Egyszeruen lefekszem es nem talalok kenyelmes testhelyzetet a fejem akarhogy teszem le folyamatosan mozgok ide teszem oda teszem fáj nem kenyelmes uugy erzem hogy a nyakam fáj sehogy sem jo sajnos! Mindig szokott fajni tudom h rossz a testtartasom gornyedt vagyok es a nyakamnal el van csuszva egy csigolya ha hatradontom a fejem nagyon roszog es csikorgo hangot hallok! Nem tudom mit tegyek kenem rozmaringos kremmel voltaren kremmmel de nem hasznal. Februarban megyek csontkovacshoz bizom benne hogy ő segit mer ez megkesiriti a minden napjaimat elegge stresszes vagyok amugy is sztem ez is az oka de ettol megjobban stresszelem magam h nem tudok aludni! Kerem segitsen!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Vegyen habszivacs nyakgallért, és éjszaka abban aludjon. Emellett meg kellene próbálni manuálterápiás kezelést alkalmazni.

  • T.Doktor nő! Még senkitől nem kaptam érdemleges választ a problémámra. Ezen az oldalon kérdeztem a kézsebész…

    T.Doktor nő! Még senkitől nem kaptam érdemleges választ a problémámra. Ezen az oldalon kérdeztem a kézsebész doktor urat de ő tőle sem kaptam érdemleges választ. 14 éves koromban lassan már 7 éve eltört mind a két csuklóm egyszerre, mindkettőt altatásban kellett helyre tenni. 4 hétig volt gipszben mind a két kezem majd a röntgen után a jobb további 1 hétig. Mikor levették a gipszet mind két csuklóm nagyon vékony volt mint ha teljesen elsorvadtak volna. A kézfejeim és az ujjam is kicsik lettek. A kézfejeim kicsik, keskenyek és vékonyak lettek az ujjaim is nagyon vékonyak lettek. Valamit vastagodtak azóta a csuklóim, de még mindig nagyon messze vannak a normálistól. A kézfejeim még mindig kicsik és vékonyak és az ujjaim is rövidek és vékonyak nagyon. Azóta sportoltam is éveken át kosárlabdáztam, kondi terembe is jártam szóval terheltem a kezemet. A kezeim és a csuklóim olyan látványt nyújtanak mint ha nem fejlődtek volna ki normálisan. Az eset előtt semmi különös probléma nem volt a kezeimmel és a csuklóimmal, az alkatomhoz képest normál méretűek voltak. 185cm magasságomhoz és 75-80 kilómhoz meg pláne nagyon kicsik a kezeim és vékonyak a csuklóim, ujjaim. Lelkileg is nagyon bánt engem már ez a probléma. Sok ismerősömnek tört el a keze hasonló korban de nem volt hasonló problémájuk. Még most is vannak mindennapi feladatok ahol nehézséget okoz, hogy ennyire kicsik a kezeim. Mi lehet ennek az oka? Van valami megoldás amivel lehet javítani ezen a problémán vagy életem végéig akkora kezekkel és olyan vékony csuklókkal, ujjakkal kell éljek mint 1 kis gyereké? Legalább azt szeretném megtudni, hogy mi lehet ennek a kiváltó oka.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Lehet, hogy nincs köze a töréshez, és alkati adottság. De meg lehet próbálni célzott gyakorlatok végzésével az izmokat erősíteni⁄vastagítani⁄.

  • Üdvözlöm! hosszú idő óta megközelítőleg fél éve szüntelenül fáj⁄húzódik a bal lában, vannak napok amikor…

    Üdvözlöm!
    hosszú idő óta megközelítőleg fél éve szüntelenül fáj⁄húzódik a bal lában, vannak napok amikor erősebben és van amikor elviselhetően, combtól lefele sarokkal egy vonalban.
    folyamatosan álló munkát végzek, pincérként dolgozom.
    az lenne a kérdésem hogy ez mitől lehet, és pontosan milyen szakágra tartozik ?
    előre is köszönöm válaszát
    Tisztelettel: L. Klaudia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Andrássy Ilona

    Valószínűleg statikai oka van a panaszainak. Ortopéd szakorvosnak mutassa meg magát, mert több minden okozhatja a tüneteit, de lehet, hogy lúdtalpbetét használata javasolt.