A betegek kérdései (10792)

 • Lágyéki, alhasi fájdalma nem múlik el, mit javasol?

  átküldjem a fenti email cimre a kiértéklést? nem küldöd sehová
  kedves doktor nő vagy 4-5 éve fáj a lágyékom mikor élkezdődőt voltam vizsgálaton 2 szer is de m oké mégis idegesít úgy veszem észre nehezebb fizikai munkánál jön elö s nehezen múlik el de van több hónapig nyugton van nem rég voltam… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Magát a felvételt kellene látnom, de alapvetően szükséges lenne vagy az ortopédiai, vagy a neurológiai vizsgálat.

 • Hasi, derék fájdalom közti összefüggés, Flector hatása

  kedves doktor nő vagy 4-5 éve fáj a lágyékom mikor élkezdődőt voltam vizsgálaton 2 szer is de m oké mégis idegesít úgy veszem észre nehezebb fizikai munkánál jön elö s nehezen múlik el de van több hónapig nyugton van nem rég voltam hasi uh de minden ok mere menjek tovább?

  ma voltam házi… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A gerincbetegség kisugározhat a hasba, de ennek tisztázása érdekében ortopéd, vagy neurológiai vizsgálat javasolt.
  Ha látom a rtg-t talán többet tudok mondani.

 • Kedves Doktornő! Kislányom szeptemberben volt 2 éves,és kb két napja hol a térdét hol pedig az ágyékát…

  Kedves Doktornő!


  Kislányom szeptemberben volt 2 éves,és kb két napja hol a térdét hol pedig az ágyékát fájlalja.Ez napközben történik, és nem állandóan panaszkodik.Egy ilyen kisgyermeknek nagyon nehéz megállapítani,hogy hol fáj pontosan.
  Nyáron volt egy hasonló problémánk,de akkor annyira fájt a kis lába,hogy nem is bírt ráállni pár napig.Ott kiderült,hogy sajnos az új ⁄félholdtalpas ⁄cipője okozta.Elvittem ortopédushoz,ahol megultrahangozták,és szerencsére semmi probléma nem volt.Ahogy abba hagyta azt a bizonyos gyógytalpú cipő hordását,meggyógyult a kicsi.
  Akkor az Ortopédus orvos sima belső talpú cipőt javasolt a kislánynak,amit Én be is tartottam.Kb 2-3 hete kapott megint egy új őszi cipőt,és most kezdi fájlalni a kis lábát.Tudom,hogy látatlanba nehéz diagnosztizálni,de maga szerint okozhat megint cipő lábfájós tünetet,illetve ha igen milyen cipőt érdemes vennem a kislányomnak?Nagyon tanácstalan vagyok,mert van egy 5 éves kisfiam és nála nem voltak ilyen problémák.Igaz neki mindig sportcipőt vettem átmeneti cipőnek.
  Előre is köszönöm,megtisztelő válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet növekedéssel együttjáró panasza, de látatlanban valóban nem tudom ezt megállapítani. ki kell próbálni, hogy a cipő elhagyása mellett megszűnnek-e a panaszai. A cipőnél az a lényeg, hogy a hátsó kérge kemény legyen.

 • Lábfej, csukló és könyökben szúráshoz hasonló érzés, mire utalhat?

  17 éves lány vagyok. Kiskorom óta, ameddig csak visszaemlékszem a térdemnél furcsa érzést érzek ha ülök vagy fekszem. Nem tudom szavakba foglalni, hogy milyen érzés. Talán ahhoz hasonlít, mint amikor valakinek elzsibbad a lába és amikor mozdítja, akkor az a furcsa érzés nyilall belé. Ezt érzem én, de… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Neurológus szakorvoshoz kellene fordulnia.

 • Tisztelt doktornő,én azt szeretném megkérdezni,hogy az l4_es csigolyasérv okozhat e jobb oldali hasfájást,?Köszönöm

  Tisztelt doktornő,én azt szeretném megkérdezni,hogy az l4_es csigolyasérv okozhat e jobb oldali hasfájást,?Köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem igazán

 • Érzékeny térd és lábikra kezelhetõ kenõcsökkel?

  Kedves Doktornő!

  A következőt szeretném kérdezni: heti 3x asztaliteniszezem sportszerűen. Életkorom közelít a 40-hez. Nem vagyok elhízva. Mostanában a jobb lábamnál a sarkam, de még inkább az Achillesem érzékeny. (Jobb kezes vagyok, a súlyom is általában a jobb oldalon van ütéskor.) Ülőmunkát… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Kell a cipőjébe vastag rugalmas betétet , ill. szilikonos sarokmagasítót helyezni, hogy megfelelően alá legyen párnázva a láb. A pihentetés nem árt, bármilyen fájdalomcsillapító kenőcsöt alkalmazhat.

 • Kedves Doktornő! Köszönöm szépen az előző válaszát (terpeszbetétes pelenka) Olyasmit olvastam a…

  Kedves Doktornő!

  Köszönöm szépen az előző válaszát (terpeszbetétes pelenka)

  Olyasmit olvastam a kisfiam leletén, hogy a megállapított diagnózis a csipő egyéb veleszületett deformitása. Ez mit jelent? Nekem nem mondták, hogy valami baja lenne csak, hogy hordja a pelenkát

  Köszönöm!
  Üdvözlettel: Tímea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Mindennek kell egy diagnózist (megnevezést) adni. Ez azt fedi, hogy hordani kell a pelenkát.

 • Tisztelt Főorvosnő Más okból volt egy medence MRvizsgálat és megjegyezték, hogy A jobb combnyakban…

  Tisztelt Főorvosnő
  Más okból volt egy medence MRvizsgálat és megjegyezték, hogy
  A jobb combnyakban néhány mm-es kerekded cysticus-scleroticus jellegü képlet van, egyébként a látott csontok szerkezete szabályos.54 éves vagyok, és ezzel kapcsolatban semmi panaszom nincs. Hobbiból futok. kondizok ez a későbbiekben okozhat-e problémát. Tisztelettel. Laci

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  "Csak" korának megfelelő kopásos tünetek. Nem kell panaszai legyenek, a sport javít.

 • kedves dr.nö mozgásra fáj a melkasom a csigolyám a nyakam ropog,ha oldara forditom a törzsemet akkor…

  kedves dr.nö mozgásra fáj a melkasom a csigolyám a nyakam ropog,ha oldara forditom a törzsemet akkor fáj a szegy csontom és ha reggelente fel kelek fáj a sarkam.és mitöl lehetnek ezek a panaszok.a válaszát elöre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A gerincpanaszait okozhatja kisízületi blokk, gyógytorna, manuálterápiás kezelés segíthet. A saroktáji panaszai hátterében a pihenéskori nyirokkeringés "meglassulása" állhat, felkelés előtt mozgassa át a lábát, bokáját, ujjait, és viseljen a cipőjében szilikonos sarokmagasítót.

 • Kedves Doktornő! 3 hónapos kisfiammal most voltunk csípőficam szűrésen. Mindent rendben találtak.…

  Kedves Doktornő!

  3 hónapos kisfiammal most voltunk csípőficam szűrésen. Mindent rendben találtak. 6 hétig kell hordania terpeszbetétes pelenkát. A kérdésem az lenne miért kell hordania, ha mindent rendben találtak, muszáj hordania?

  Köszönöm szépen!
  Szép estét, üdvözlettel: Tímea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  A kezelőorvos helyett én nem tudom megmondani, hogy miért kell a terpeszbetétes kezelés. Én nem vizsgáltam, nem láttam, nem tudok más nevében nyilatkozni.

 • Kedves Doktornő! Olvastam az egyik válaszában, hogy nem szabad hason altatni a babát a kengyelben.Nekem…

  Kedves Doktornő!
  Olvastam az egyik válaszában, hogy nem szabad hason altatni a babát a kengyelben.Nekem az ortopédián azt mondták, hogy sokat legyen hason, mert úgy kényelmesebb neki!Most akkor hogy a jobb??!!Én hason altattam eddig.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Pavlik kengyel a neve. És valóban nem szabad hason fektetni a babát, mert pont elég a csípő ízületnek, hogy bizonyos fokig korlátozzuk a mozgást benne, azaz csak meghatározott irányokban mozoghat a baba lába, ha még ezt is megakadályozzuk, károsodhat a combfej porca.

 • Tisztelt Dr. Andrássy Ilona! Az lenne a kérdésem, hogy egy Elmslie Trillat műtétet követően azt a két…

  Tisztelt Dr. Andrássy Ilona! Az lenne a kérdésem, hogy egy Elmslie Trillat műtétet követően azt a két csavart, amit behelyeznek, mikor veszik ki? Egyáltalán kiveszik vagy ez változó? Ha változó, hogy kinek veszik ki és kinek nem, mi határozza ezt meg? És a csavar kivételének idejét mi határozza meg? Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem ismerem ezt a fajta műtétet, így válaszolni sem tudok. De minden esetben az a legcélszerűbb, ha a felvilágosítást a kezelőorvostól kéri az ember, mert legjobban Ő tud válaszolni. (Ha ehhez az illetőnek sem ideje, sem kedve, akkor -én úgy gondolom - nem kell hozzá menni!)

 • Tisztelt Doktor Nő! Azóta beszéltem az orvosommal, aki azt mondta, menjek vissza hozzá, és sajnos…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Azóta beszéltem az orvosommal, aki azt mondta, menjek vissza hozzá, és sajnos injekciókat kell kapnom, mivel Németországban vagyok, nem nagyon értettem, hogy hová adják ezt, és hogy milyen injekciók ezek? Ez csak valami fájdalom csillapító, vagy milyen lehet Ön szerint? fájdalmas ez? azt mondja kettőt fogok kapni egyelőre. Köszönöm a válaszát! Zsanett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Lehet, hogy szteroid készítmény, ami fájdalomcsillapító- gyulladáscsökkentő, de én nem tudok az ön orvosa fejébe látni, és nem tudom, mire gondol.

 • Tisztelt Doktor Nő! Végre megtudtuk mi okozza a panaszaimat egy hónapja. Elküldtek egy orvoshoz, aki…

  Tisztelt Doktor Nő!

  Végre megtudtuk mi okozza a panaszaimat egy hónapja. Elküldtek egy orvoshoz, aki megállapította, hogy a medencém el van mozdulva, egyik lábam picit megrövidülve, izmaim néhol meghosszabbodva, néhol megrövidülve, és ez okozta a fájdalmat a combomnál belül és az alhasamnál. Visszahelyezték a csípőmet a helyére, mondta az orvos, aznap ne csináljak semmit, csak pihenjek, másnap pedig mehetek dolgozni, viszont ha még fáj, menjek vissza még egy-két kezelésre. A kezelés annyiból állt, hogy izmaimat huzták a lábaimban. Nem állt helyre, pénteken voltam ott az orvosnál, ma hétfő van és egyre rosszabb, egyre jobban fáj, de most nem csak ott ahol eddig, hanem a két oldalon a csípőm, majdnem hogy a fenekemnél. Alig bírok lábra állni, alig birok menni. Ön szerint mitől fájhat ez ennyire nekem? Ha visszahelyezte az orvos a medencémet, akkor ennek javulnia kellett volna, mondhatni most sajog az egész medencém. Sajnos orvoshoz csak szerdán tudok eljutni, mert egy másik városban van, és senki nem tud elvinni. Még egy kérdésem van, hogy pihentessem most, vagy inkább mozogjak kicsit? És hogy nem kellene valami gyógytorna féle ilyenkor? Köszönöm a választ! Zsanett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem tudom, milyen orvosnál volt, de úgy gondolom, kiropraktika történt. Azért javasoltam a manuálterápiával foglalkozó gyógytornászt, mert ő nem csak egy alkalommal, és nemcsak egy "fogással" gyógyít, hanem gyógytornával is, amit -szerintem- végezni kellene a kezelés után.

 • A térden lévő dudor kezelése

  Tisztelt Dr Nő!

  Én írtam a sípcsonton lévő dudorral kapcsolatban a napokban.
  A fájdalom teljesen független napszaktól, önmagában talán nem is fáj, inkább csak, ha a lábamhoz érek. A dudor maga nem fáj, de minden más a sípcsontom hosszán, igen ( a térd közelében nem ).
  Azért… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ezek a tünetek inkább statikai elváltozásra utalnak, és lehet, hogy egy jó lúdtalpbetét megszüntetné a panaszait.

 • Tisztelt Dr.Nő! 30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek következtében…

  Tisztelt Dr.Nő!
  30 éves lány vagyok.2013.júniusában volt hasnyálmirigy gyulladásom és ennek következtében lebénultam csípőtől lefelé. Most a gyógytornák hatására mozognak az lábujjaim és a térdemet le tudom nyomni.Akupunktúrára járok.Inkontinenciában szenvedek.A székletet vissza tartani nem tudom,de már legalább érzem.A vizeletet már érzem és egy pici ideig vissza is tudom tartani. Tudom hogy találgatni nem lehet meg minden ember más de leírnám az Mr diagnózisomat(2014.04.25) és a véleményét szeretném kérni a jövőre tekintettel. Hogy egyáltalán mire lehetnék képes. Természetesen a torna remény megmarad. Már sok mindent hallottam.
  A háti kyphosis csökkent,enyhe scoliosis is látszik. A spinalis csatorna megtartott tág. A myelon th.IX-XI csogolya magasságában megtörést mutat, az alatt a conus szabályos szélességű és a ventralis kontúr mentén sávszerű keskeny halmozás látszik.Nem tűnik kórosnak. A myelonon belül egyébként szignál zavar illetve pathologiás halmozás nem mutatható ki. A myelon TH.II-TH.IX magasságában venral felé helyezett, az átlagnál keskenyebb. A foramenek és gyökök szabályosak.A discusok rendben vannak, a conus is megtartott jelintenzitású.Az alsó lumbalis szakaszon discus protrusiok vannak,sacralisan Tarlov cysta látható.
  Előre is köszönöm a válaszát.
  Kata

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Október 14-én válaszoltam levelére. Nem tudom megmondani, hogy mennyire fog javulni az állapota, ezt az idő fogja megmutatni, de addig is nagyon keményen kell dolgoznia érte.

 • Tisztelt Doktornő! 27 éves nő vagyok. Évek óta elviselhetetlen fájdalom van a bal talpamban. Röntgen…

  Tisztelt Doktornő!
  27 éves nő vagyok. Évek óta elviselhetetlen fájdalom van a bal talpamban. Röntgen kimutatott 3 gombostűfejnyi lágyrész meszesedést, valamint 4 kalapácsujjam is van. Napi szinten fájdalomcsillapítókon élek, máshogy nem bírom. Kérdésem az hogy műthető e a meszesedés?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Nem az okozza a panaszait, hanem nagy valószínűséggel statikai hiba. Megfelelően készített lúdtalpbetét használata megszünteti a panaszait.

 • A terhességet és szülést befolyásolja a porckorong szûkület?

  Tisztelt doktornő!
  39 éves,3.gyermekét váró kismama vagyok a 33.hétben.
  Első szülésem császármetszés,második spontán hüvelyi szülés volt.Több éve fáj a hàtam,a terhesség 3.trimeszterében ez erősödött.
  MR felvétel tavaly májusban készült:
  Fokozott háti kyphosis,mérsékelt osteophytosis.A… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Miután ezek az elváltozások már az előző szülése idején is megvoltak, ortopéd szempontból nyugodtan szülhet simán. Viszont volt már egy császármetszése, ezért a nőgyógyásza fogja tudni megítélni, hogy… Még több

 • Tisztelt doktornő! Időről időre visszatérő derékfájással küzdök. Most ismét napok óta fáj a derekam,…

  Tisztelt doktornő!
  Időről időre visszatérő derékfájással küzdök. Most ismét napok óta fáj a derekam, tompa, zsibbadásszerű érzés, erősödik a fájdalom, ha ülésből próbálok kiegyenesedni, felállni. 36 éves vagyok, túlsúlyom nincs, gyenge gerincem és - gyanítom - enyhe gerincferdülésem van. Mi okozhatja és mi enyhíthetné a panaszaimat? És mit javasol, reumatológiai, ortopédiai vagy más szakorvosi rendelésre jelentkezzek?
  Válaszát tisztelettel megköszönve:
  Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ortopédiai vagy neurológiai vizsgálat javasolt.

 • Tisztelt Doktor Nő! 21 éves lány vagyok, 1-2 éve folyamatos fájdalmat érzek a kéztő,- és kézközépcsontoknál.…

  Tisztelt Doktor Nő!

  21 éves lány vagyok, 1-2 éve folyamatos fájdalmat érzek a kéztő,- és kézközépcsontoknál. Több alkalommal voltam sebészeten, különböző orvosoknál, mindegyikük diagnózisa ínhüvelygyulladás volt.
  Írtak receptre jobb,- és balkezes sínt, melyet ki is váltottam és ameddig az orvos előírta, éjjel-nappal viseltem, de csak átmenetileg használt. A hüvelykujjam érzéketlenné zsibbadt használat közben. Továbbá az orvos által felírt Diclac gyulladáscsökkentő gyógyszer sem segített tartósan. Mikor leveszem a sínt, a csuklóm egy nagyot roppan és kis ideig (egy vagy két napig) rendben van mindkét kezem. Nem tudok rátámaszkodni, nem hajlik be rendesen, majd éles fájdalom, ropogás és olyan érzés, mintha a csontok egymásra csúsznának, majd körülbelül egy hét intenzív fájdalmat követően a tünetek egyik napról a másikra eltűnnek nyomtanalanul. Ezután fél nap és mindez a másik kézfejemen is lejátszódik, mindig felváltva. Pályakezdő vagyok, amióta elkezdtem dolgozni, romlott a helyzet. A munkám nagyon igénybe veszi a kezem, nagy erőt kell kifejtenem. Már nem csak akkor fáj, mikor rátámaszkodok vagy mozgatom, hanem nyugalmi helyzetben is. Egy alkalommal a könyökömre is átment. Az utóbbi időben egyre romló állapot már ijesztő, mi lehet az oka, mit tudnék ellene tenni?

  Segítségét előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Krisztina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Andrássy Ilona

  Ez inkább ízületi lazaságra utaló tünet, de ortopéd vizsgálatra lenne szüksége, hogy ezt kizárja, vagy alátámassza. Manuálterápiás kezelés is segíthet a panaszok csökkentésében.