A betegek kérdései (2006)

  • Tisztelt doktornő, nagyon szépen köszönöm válaszát. Ami az Euthyroxot illeti - reggel ébredés…

    Tisztelt doktornő,

    nagyon szépen köszönöm válaszát.

    Ami az Euthyroxot illeti - reggel ébredés után vizzel vettem be, és általában egy órával később reggeliztem. A fogyasztott étel mennyisége nem változott a gyógyszer előtti helyzethez képest, sem az étvágyam nem nőtt.

    Ami a mesterséges ételizesitőket, édesitőszereket illeti - már több mint egy éve szinte teljesen kiiktattam őket, csakúgy mint a finomitott cukrot és lisztet.

    Székletem nincs minden nap, előfordul, hogy csak egyszer egy héten...

    A pulzusszám valamint a testhőmérséklet is picit magasabb az optimálisnál.

    A vizsgaidőszak befejezése óta sokkal szigorúbb étrendet követek, és szinte reggeltől estig tornázom, emelett minden csodaszert, táplálékkiegészitőt bevetek, de sajnos nem a kivánt tempóban csökken a súlyom...

    Válaszát nagyon köszönöm. Üdvözlettel

    Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Lilla!
    Az Euthyrox gyógyszert egyszer fel lehetne váltani L-thyroxinra ugyanilyen dózisban ahogy most szedi.
    Milyen csodaszerekezt vetett be?
    Mivel a széklete ennyire ritka, ez is jelzi, hogy a szervezete rendkívül feszült, az emésztést blokkoló, amely a testsúlyt részben gyarapítja.
    Várom a visszajelzést
    Üdv.
    Dr. Bérczy Judit

  • Fordított ozmózisos tiszta víz nem szennyezett, só nincs benne

    Tisztelt doktornő!

    Egy ügynök a vezetékes ivóvízrendszerünkre köthető víztisztító berendezést ajánl nekünk. Mondván, hogy a csapvíz eléggé szennyezett és jobb ha azt tisztítva fogyasztjuk.
    Ez a berendezés az ún. ozmózis (fordított ozmózis) elvén tisztítja az ivóvizet. Gyakorlatilag… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Nyugodtan bwszereltetheti, az ásványi anyagokat a táplálékból: gabonafélék, zöldség, dsaláták, főzelékek, gyümölcsök kell magunkhoz venni.

    Üdv.
    dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő ! Azt szeretném megkérdezni ,hogy Medrol szedésekor ajánlott e a gyomorvédő szedése…

    Tisztelt Doktornő ! Azt szeretném megkérdezni ,hogy Medrol szedésekor ajánlott e a gyomorvédő szedése és lehet e recept nélkül kapni ?Másnaponként 64mg-ot szedek már 4hónapja ,s most kb egy hete állandó görcsszerű érzés van a gyomorszáj környékén ami csak néha enyhül .Köszönettel és Tisztelettel várom szíves válaszát !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Érdeklődő!
    Quamatel 40 mg -os tabletta vénynélkül kapható.
    Este 1, sze reggek ’/2 tabletta javasolt, amennyiben nem elég komplex védelem szükséges, melybden személyesn is szívesen segítek.
    üdvözlettel
    dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Férjemmel gyereket szeretnénk, 1 év sikertelen probálkozás után kivizsgálásra mentünk.Kiderült…

    Tisztelt Doktornő! Férjemmel gyereket szeretnénk, 1 év sikertelen probálkozás után kivizsgálásra mentünk.Kiderült hogy férjemnél nincs spermiumtermelés.Tesztoszteronszintje alacsony volt/5.6nmol/l/,erre kapott andro-gélt.3 hónap múlva még alacsonyabb lett a hormonszintje. FSH:0.4mlU/ml LH:0.1mlU/ml prolaktin:168.5mU/l Tesztoszteron:0.8nmol/l. További vizsgáltra küldték,aug. végére kapott időpontot endokrinológiára.Ön szerint mi okozhatja az alacsony hormonszintet?Férjemnek 2 éve diagnosztizáltak sclerosis multiplexet.panasza azóta nincs így gyógyszert nem szed,csak magas vérnyomásra.Lehet összefüggés a két betegség közt?Ilyen esetben a herében sincs sejt,ami beültethető lenne? Van-e valamilyen vitamin vagy egyéb amivel fokozható a hormontermelés? Válaszát előre is köszönöm:"egy aggódó feleség"

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező! Köszönöm, hogy megtisztelt bizalmával.
    Pár kérdésem lenne, hogy pár hasznos tanácsot adjak.
    A vérnyomáscsökkentő gyógyszernek mi a neve amit a kedves férje szed?
    A sclerosis multplex diagnózist milyen vizsgálat alapján állították fel?
    Here ultrahang vizsgálat történt-e,
    Üdvözlettel:
    Dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktor nő! Remélem nem zavarom a kérdésemmel,de muszáj tudnom a választ.Érezhet az ember levegőt…

    Kedves Doktor nő!

    Remélem nem zavarom a kérdésemmel,de muszáj tudnom a választ.Érezhet az ember levegőt a szeme mögött?Nagyon idegesítő s azóta mindkét szememre homályosabban látok,főleg a jobb szemem mögött érzem,mintha levegő áramlana.Butaság amit kérdezek,mert egyszerűen nem tudom,mi lehet ez...
    Köszönöm
    Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Edina!
    A homályos látás miatt feltétlen forduljon szemész orvoshoz.
    Az érzését, amit tapasztal az én praxisomban nem találkoztam.
    üdvözlettel
    dr. Bérczy Judit

  • Tisztelt doktor nő! 14 éves vagyok a minap wczés közben észre vettem hogy a végbélnyílásomon egy kb.…

    Tisztelt doktor nő!

    14 éves vagyok a minap wczés közben észre vettem hogy a végbélnyílásomon egy kb. 1 cm nagyságú göb található.Ha hozzá értem akkor eléggé fájt.Kamillás krémmel próbáltam kenni,de nem használt.Ön szerint ez mi lehet?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Személyesn kell orvoshoz fordulni a probléma pontos diagnózisának felállításához.
    Üdvözlettel
    dr. bérczy Judit

  • Kedves Doktornő ! Kisfiam 19 éves lesz (koraszülött volt ). Magassága 167 cm . A férjem 180 én 170…

    Kedves Doktornő !

    Kisfiam 19 éves lesz (koraszülött volt ). Magassága 167 cm . A férjem 180 én 170 cm magas vagyok. Van-e rá még remény, hogy nőni fog ? Ha igen , tudnék neki segíteni valamiben ?
    Köszönöm szépen a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    A csontkor megállapítása, segíthet, személyesen endokrinológushoz kell fordulni.
    Üdvözlettel
    Dr Bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Hasmenésem van ( véres, nyákos a székletem ) A háziorvos valamilyen bélfertőzésre…

    Tisztelt Doktornő!

    Hasmenésem van ( véres, nyákos a székletem ) A háziorvos valamilyen bélfertőzésre gyanakszik és Klion tablettát írt fel Hormaflorral, amit be is szedtem. A panaszom nem múlt el, csak csökkent a hasmenések száma. Most Normix filmtablettát kaptam.
    Erről azt olvastam ( a fránya internet ), hogy véres széklet esetén nem alkalmazható. ( a házidoki már szabin van ) Ettől még nyugodtam beszedhetem?

    Tisztelettel:
    Éva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Éva!
    Széklettenyésztés, és gastroenterológia vizsgálatok jönnek szóba.
    Orvohoz forduljon személyesen
    Üdvözlettel
    dr. Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Érdeklődni szeretnék, hogy a pco-miatt végzett cukor és inzulinterheléses vizsgálatnál…

    Kedves Doktornő!

    Érdeklődni szeretnék, hogy a pco-miatt végzett cukor és inzulinterheléses vizsgálatnál számít-e, hogy a mérés 75g cukros vizzel vagy pedig a tej zsemle változattal történike-e?

    Köszönettel:Edit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    A terhelés cukros vízzel történik.
    Üdvözlettel
    dr Bérczy Judit

  • Mágneságyas kezelés után fáj a fejem és szapora a szívverésem

    Kedves Doktornő! A napokban írtam,és doktornő kérte,hogy írjam meg a válaszokat a hatékony segítség érdekében.Mágneságyon voltam 2x,és utána fájt a fejem,szapora volt a szívverésem kissé.A betegségeim mellett használható-e mágneságy: autoimmun pm.gyull.és alulműk.,agyalapi mirigyben elhalt bevérzett… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Mónika!
    A mágneságy kezeléskor fontos, hogy megfelelő szakértelem álljon a kezelő birtokában.
    Megfelelő programot válassza ki.
    A folyadék bevitelt lehet növelni, és májvédő… Még több

  • Kedves Judit Dr.nő! Köszönöm, szépen a múltkori válaszát a vakbél, és belgyógyászattal kapcsolatban.…

    Kedves Judit Dr.nő!

    Köszönöm, szépen a múltkori válaszát a vakbél, és belgyógyászattal kapcsolatban. Szeretném mondani, hogy voltam az orvosomnál, ő adott hasi ultrahangra beutalót mely csütörtökre szól, és küldtek székletet vizsgálatra, és azt mondta, hogy majd ezzel az eredménnyel menjünk tovább belgyógyász orvoshoz, viszont amennyiben , hányás vagy egyéb tünet előjön be kell menni, akár az ügyeletre is. Hát nekem tegnap este angyon hányingerem volt de vettem be Buscopant, és így jobb lett, és az egész éjszakát végigaludtam. Reggelire vajas kenyeret ettem, és 30 perc után megint fájni kezdett a gyomrom, és hányingerem lett. Ez vajon mitől lehet? Ha ne adja Isten, mégis hányni fogok, akkor orvoshoz kellene azonnal menni? Vagy esetleg vmi probiotikumot próbáljunk ki?
    Előre is köszönöm! Tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Kérdező!
    tekintettel arra , hogy én nem vizsgáltam, követni kell az orvosa javaslatát , aki személyesn ismeri és vizsgálta.
    Tehát, ha hányás jelentekzik: orvoshoz kell fordulni.
    Üdvözlettel:
    Dr bérczy Judit

  • Tisztelt Doktornő, 8 éve szedek L-thiroxynt (100/nap), de szeretném "lecserélni". Semmilyen tünetem…

    Tisztelt Doktornő,
    8 éve szedek L-thiroxynt (100/nap), de szeretném "lecserélni". Semmilyen tünetem nem volt, egyszerűen nem estem teherbe. Már van két kisfiam, további terhességet nem tervezek. Hallottam, hogy különböző alga-készítményekkel, gyógyteákkal helyettesíthető a gyógyszer. Beszéljek a kezelőorvosammal vagy belevághatok a cserébe magamtól is?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Örülök, hogy ezzel a kérdéssel megkeresett.
    A praxisomban többestben is sikerült alga készítményekkel a hormonpótlást kicserélni.
    A nyári periódue erre egy jó lehetőség.
    De volna néhány kérdésem: milyen volt a legutóbbi TSH eredménye?
    Anti TPO meghatározás volt-e valamikor.
    Az alga készítmények közül az ALga Börje cég Alga tablettáját tudom javasolni, mert hatékony , kiváló minőségűés kiegészítve a kalcium -magnézium (Alga Börje cégé szintén).
    Várom válszát.
    Üdvözlettel:
    dr Bérczy Judit

  • Minoxidil hajhullásra szőrnövekedést okoz a fejen is

    Kedves Doktornő,

    szőrnövekedés korábban is volt, de erősödni kicsivel a minoxidil használat után kezdődött. Megfordult a fejemben, hogy a minoxidil is lehet a tettes, de annyira örültem, hogy abba maradt a hajhullás, hogy nem foglalkoztam vele. A leírásban, és a net-en kutatva, nem találtam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Lili!
    Örülök, hogy ilyen körültekintő!
    A minoxidilnrs hatása más területen lehet reverz hatása, az egy dolog , hogy a neten erről nem olvasott. A praxisomban sok tapasztalat gyűlt… Még több

  • Kardiológiai kivizsgáláson pajzsmirigy ciszta

    Tisztelt Doktornő!

    Kardiológiai kivizsgálás során kerültem az endokrinológiára, ahol egy nyaki UH során megállapították, hogy a pajzsmirigyem jobb lebenyének alsó pólusában egy 4 mm-es ciszta van.

    A vérvételnél a leleteim jók voltak.

    Azt mondták, hogy nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    kedves Csilla!

    Köszönöm a bizalmat, hogy tőlem vár választ a kérdésére.
    A laboratóriumi vizsgálatai közöztt kértek-e antTPO meghatározást.
    A vérsüllyedése, CRP( ha történt… Még több

  • Kedves Doktornő! 30 éves férfi vagyok, öröklött Gilbert kórom van. A háziorvosom laborvizsgálatra küldött,…

    Kedves Doktornő! 30 éves férfi vagyok, öröklött Gilbert kórom van. A háziorvosom laborvizsgálatra küldött, mely során a következő eredmények születtek: Bilirubin totál: 47,3 umol/l, Bilirubin direkt: 10,8 umol/l, Alk. foszfatáz: 93 U/l, Vvt süllyedés sebesség: 2mm/h, NEU\\%: 41,50 %, LYM\\%: 45,30%. A többi eredmény a normális értékhatáron belül van. Mit mondana ezekre az értékekre? Köszönöm válaszát. Károly

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Károly!

    Én sohasem a laboreredményeket kezelem, ha teljességében vizsgálom a pacienseimet és ennek megfelelően javasolok.
    Kérdéseim: milyen se bi eredményei voltak eddig, hiszen jelezte, hogy a Gilbert kór , mely öröklött régóta ismert.
    Voltak- e az utóbbi fél évben panaszai , bármilyen , amelyre gyóygszert kapott volna, vagy vírus fertőzésre utaló panastzai. A székletével kapcsolatban eltérései: hasmenés, világos széklet, vagy székrekedés.gyomrával nnics-e gondja.
    üdvözlettel:
    dr Bérczy íjudit

  • Tiszelt doktorno! Van egy kerdesem, ami nagyon aggaszt, kerem tessek ket mondtaban valaszolni. A nagymama…

    Tiszelt doktorno!
    Van egy kerdesem, ami nagyon aggaszt, kerem tessek ket mondtaban valaszolni. A nagymama jo par eve kutya ferget kapott, ( nem tudom milyen fajta) cisztai voltak, amikett eltavollitottak reszben, de meg mindig hordozo. Az egy eves kislanyom folyton megy oda hozza, es fogja a kezet. Agyverzese volt a mamanak es nem vagyok meggyozodve, hogy mossa a kezet rendszeresen. Hogy tudnek megbizonyosodni, hogy nem kapta el a kislanyom. Igyekszem ne engedni oda, de ha nem velem van csak odamegy.
    Koszonom
    Eva

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Éva!
    Feltétlenül forduljon a gyermekorvoshoz, ő tud ebben segíteni. Pontosan jö lenne tudni, hogy milyen volt a féreg pontos neve, mert ugy mint kutyaféreg sok féle szóba jön

  • Tisztelt Doktornő! Tegnap kaptam meg a laboreredményeket és nagyon rosszak lettek. mikroszkopikus vizelet…

    Tisztelt Doktornő! Tegnap kaptam meg a laboreredményeket és nagyon rosszak lettek. mikroszkopikus vizelet ül.:2_3fvs.bakt.sarj. gomba,koleszterin:6.4 : LDLkoleszterin:4.73 LDH:438U/L és végül a TSH:27.100 Kérem , hogy irja meg mi a teendőm ezekután. Előre is köszönöm: Márta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Márta!
    Köszönöm a bizalmát.
    A pontos válaszom megadásához , pár információra lenne szüségem: milyen panaszok miatt került sor a fenti vizsgálatokra. Testsúlya , derékkörfogata milyen. Menzesze van-e és, ha igen mennyire rendszeres.
    Üdvözlettel:
    Dr Bérczy Judit
    orvos természetgyógyász

  • Morbus chrone: fogyás, hasi fájdalmak, a Medrol és Salofalk a gyógyszere

    Tisztelt Dr. Bérczy Judit!

    Nemrég kivizsgáláson voltam, fogyás és hasi fájdalmak miatt. A diganózis:morbus crohn. Kilégzési tesztet is végeztek, eredményük: fructos malabsorptio, lactos intolerantia. Illetve alacsony a vas szintem is. Tudom hogy nekem kell kitapasztalnom hogy melyek azok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Máté!
    Ami fontos, hogy egy 6 hétig semmilyen tej és tejterméket ne fogyasszon.
    Ami biztos kerülendő a zöldségfélék közül: a zöldborsó.
    Mindent ami E 620-628-ig bezéárva ( glutamátot… Még több

  • Tisztelettel udvozlom Erdelybol . 43 eves nyilvantartott magas vernyomasos beteg vagyok 5 eve amit talan…

    Tisztelettel udvozlom Erdelybol . 43 eves nyilvantartott magas vernyomasos beteg vagyok 5 eve amit talan szuleimtol orokoltem.Reggel 5mg-os noliprel fortet ,este adalatot szedek meg is 145/95 a vernyomasom.Nem kavezom 1 eve de cigarettazom.Az utobbi idobe reggel mikor ebredek zsibbadt a bal kezem vagy ket ujjam.Mi lehet az oka talan a cigi ? Maradok tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves kérdező!
    Fontos
    lenne a szív és érrendszer Uh vizsgálata.
    A cigi mellett fontos a B vitaminok, és Magnézium plusz bevitele, a Coenzym Q10 és természetes C vitamin bevitel.
    természetsen a dohányzás elhagyása a legjobb.üdvözlettel
    dr Bérczy Judit

  • Kedves Doktornő! Férjemnél (30 éves) laborvizsgálat során megállapították, hogy alacsony a koleszterin…

    Kedves Doktornő! Férjemnél (30 éves) laborvizsgálat során megállapították, hogy alacsony a koleszterin és a hemoglobin szintje. Lehet ezt valamilyen vitaminnal pótolni? Mit javasolna? Köszönettel. Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bérczy Judit

    Kedves Kérdező!
    Fonros lenne , a pontos értékek elküldése, , milyen a menzesze, emésztése.?
    Üdvözlettel:
    Dr Bérczy judit