A betegek kérdései (4207)

  • Tisztelt Dr. Nagy Judit!

    A problémám nem sürgető, csak nem tudok mire vélni egy dolgot. Kislányomnak bno f83-as kódja van (gyermekpszichiátertől), ami alapján emelt családi pótlékot kapunk, ill. hosszabbított gyes-re vagyok jogosult. Viszont a különböző fórumokon megdöbbenve olvasom, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Regina!

    Az emelt családi pótlék juttasára való jogosultságot törvény szabályozza, ez alapján aki jogosult, meg kell kapnia a járandóságot.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztel Doktornő! 25 éves vagyok,és nehéz fizikai munkát végző üzembe dolgoztam.Sajnos erősen elkezdett…

    Tisztel Doktornő!
    25 éves vagyok,és nehéz fizikai munkát végző üzembe dolgoztam.Sajnos erősen elkezdett fájni a derekam,ami jobb combomba sugárzott ki.Kaptam rá 2 fajta gyógyszert,aflamint,és mydetont,ami eleinte segített,de az egyiktől kiütésem lett,és abbahagytam.Elmentem röntgenre ,ahol a lelet eredménye,ez lett RTG: a felső L csig-k alsó zárólemezein 1-1 Schmorl-hernia kezdemény sejthető.(ez a röntgen lelet).és a személyes vizsgálat:Kissé elsimult gerincgörbületek.Gyógytornát ajánlottak. De most az utóbbi időben megint elkezdett fájni,igaz nem olyan erősen mint akkoriba 3 éve,de üléskor és leginkább fekvéskor érzem a derekamat.Érdekelne mitől lehet ez,és mit jelent a röntgen lelet?
    Köszönöm a válaszát
    Adrienn

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Adrienn!

    Enyhe kopásos tüneteket irnak le, ill. enyhe kényszertartást. A gyógytorna szerepe megkérdőjelezhetetlen, rendszeres tornával nagyon sokat tud segiteni állapotán, panaszain. Ha panaszai nem szünnek ismételt rheumatologiai ill. neurologiai vizsgálata javasolt.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt, Doktornő! 38 éves vagyok.1⁄2 éve volt egy átmeneti bal oldali art. cer. med. területi…

    Tisztelt, Doktornő!

    38 éves vagyok.1⁄2 éve volt egy átmeneti bal oldali art. cer. med. területi keringési zavar,EEG:b.o. frontotemporális dysregulatio,de
    morfológiai eltérés sem CT,sem MR nem mutatkozott.Kontroll MR,EEG 1hónap múlva negatív.
    A kérdésem az lenne,hogy a Chinotal elhagyható lenne-e,mivel babát szeretnénk.(Plavix-ot szedek,de úgy tudom az Aspirin protect-re
    cserélhető). Természetesen, ha vállalható baba ebben az esetben.⁄?⁄(A panaszaim 15-20percig tartottak)
    Válaszát előre is köszönöm: Kriszta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kriszta!

    Mulo keringészavar, negativ CT,MR ellenére rizikotényezőnek tekintendő. Ha minden lelete negativ, -megbeszélve nőgyógyászával, ill. neurologusával kontroll mellett a Chinotal elhagyható. Clopidogrel aspirin választásást szintén neurologusával beszélje meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Egy ideje észrevettem, hogy a testemen itt-ott folyamatosan meg-megráng egy egy…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy ideje észrevettem, hogy a testemen itt-ott folyamatosan meg-megráng egy egy izom vagy ideg. Minirángások ezek, de elég sok. Nyugalmi állapotban fekve kifejezetten jól megfigyelhető, hol a lábamban, hol a vállamban, hol a talpam stb...vándorol, mintha egy mini labda pattogna a testemben ami hol itt hol ott akarna kijönni. (bocsánat a buta képi hasonlatért). Nemrég voltam teljes vérképen, az rendben volt. Mi lehet ez? Kell evvel foglalkozni? Sclerosisnak lehet ez tünete? Aggódom.
    Köszönöm válaszát, Janka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Janka!

    Nem. Kimerültségnek, feszültségnek annál inkább.2x1 Magne B6 javasolt, ha nem javul, háziorvosát keresse meg.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktor Nő! Körülbelül 1 hete vettem észre, hogy a kisfiam (14 hónapos lesz) néha sűrűbben…

    Tisztelt Doktor Nő!

    Körülbelül 1 hete vettem észre, hogy a kisfiam (14 hónapos lesz) néha sűrűbben néha ritkábban megrántja a fejét. Mitől lehet ez? Mi lehet ez? És hogyan lehet ezt kezelni? Olvastam olyat is, hogy majd magától elmúlik.
    Válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel:

    Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Viktória!

    Gyermekgyogyászukkal konzultáljon.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! 33 éves vagyok, fejfájásos tipus, általában a nyaki izmoktól jön a fejfájás, de…

    Tisztelt Doktornő!

    33 éves vagyok, fejfájásos tipus, általában a nyaki izmoktól jön a fejfájás, de most különösképpen egy adott pontban fáj a fejem, tarkó tájon, nem erős fájás, de eddig még nem fájt igy soha és 1 hete nem múlik. Mozgásra, hajolásra érzem jobban, mintha egy ér vagy ideg fájna vagy inkább nyomna. Nem tudom mi lehet, de nagyon félek nehogy valami komolyabb próbléma legyen. Kérem irja meg mitől lehet ez a tompa, nyomó fájás egy adott pontban?

    Köszönettel:
    Móni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Móni!

    Neurologust keressen fel, látatlanban nem tudhatom.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Rebeka lányom 11 éves. Nagyon tanácstalan vagyok. Úgy látom, hogy viselkedése az iskolában…

    Kedves Doktornő!
    Rebeka lányom 11 éves. Nagyon tanácstalan vagyok. Úgy látom, hogy viselkedése az iskolában az utóbbi tanévben teljesen megváltozott. A tanulás egyáltalán nem érdekli. Azt látom, hogy nem szomorú ha rossz jegyet kap és nem örül a jó jegyeknek. A napközi helyett egy tanár néni foglakozik vele délutánonként, mert egyáltalán nem készült, nem tanult a napköziben sem. Nem tudom, hogy mivel lehetne motiválni, megértetni vele mennyire fontos dolog a tanulás. Úgy gondolom, nem képességével van gond. Ami szülői kelléktáramban található praktika mindet bevetettem. Beszélgettünk komolyan és felelősséggel. Voltam kedves és kérlelő. Volt büntetés és barátnős program beszüntetése. Sajnos már a segítőkész tanárnő is panaszkodik. Ugyanazt tapasztalta amit én: teljes érdektelenség. Mit tehetek?

    Válaszát előre is köszönöm: Anya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Gyermekpszichologiai vizsgálata javasolt kislányának.

    üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő! Nagyobbik fiam 11 éves,és valamelyik nap a számítógépen észrevettem az előzményekben,hogy…

    Kedves Doktornő!
    Nagyobbik fiam 11 éves,és valamelyik nap a számítógépen észrevettem az előzményekben,hogy szex szó alatt keresgélt.
    Bele nézve aztán láttam,hogy semmi olyan oldalt nem nyitott meg ami nem neki való lenne.
    Beszélgettem vele,hogy miért keresett rá ezekre az oldalakra mit szeretett volna tudni?
    Kissé zavarba jött majd elmondta,hogy igazából nem tudja de ez olyan dolog amit nem mert tőlünk kérdezni.
    Mondtam neki,hogy bármikor bármit meg kérdezhet szívesen válaszolunk neki.
    Hiszen ezért vagyunk a szülei.
    Megígérte,hogy akkor ezentúl hozzánk fordul.
    De aztán a férjemmel azt beszéltük,hogy egy 11 éves fiúnak mit lehet mondani a szexről?
    Mennyit lehet neki elmondani?
    Ebben kérném a segítségét!
    Köszönettel:Hajni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Hajni!

    Konkrét választ nem adhatok, minden esetre annyit, hogy a kérdésre érdemi választ kapjon nagyfia, amennyit kapcsolatuk és személyisége elbir. Talán érdemes előtte érdeklődni, hol tart fiuk ismereteket tekintve, válaszukat ehhez igazitsák. Érdemes megkérdezni az innen-onnan összeszedett ismeretekről, talán hihetetlen, de valoszinüleg jóval többet tud, mint gondolnák.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt doktornő! Tegnap kétszer is írtam önnek, és már csak egy kérdésem lenne! Ön szerint meg…

    Tisztelt doktornő!

    Tegnap kétszer is írtam önnek, és már csak egy kérdésem lenne!
    Ön szerint meg kellene említenem ezt a carotis doppler vizsgálatot a neurológusomnek! És még valami: ön mire gyanakszik?

    Válaszát köszönöm! Tisztelettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Emlitse meg, mint lehetőséget, konkrét diagnozist látatlanban nem állitok fel.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktor nő! Pár hónapja fáj a jobb herém.Voltam is 2x is a szakorvosnál .Ha nincs urológiai…

    Tisztelt Doktor nő!
    Pár hónapja fáj a jobb herém.Voltam is 2x is a szakorvosnál .Ha nincs urológiai probléma akkor neurológiai probléma fenn állhat az esetemben??
    Elég gyakran szokott fájni is a hátam,ha ez befolyásolja a helyzetet.Nem voltam még neurológiai vizsgálaton.
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Menjen el neurologiai vizsgálatra, vizsgálat alapján megmondják, lehet-e neurologiai ok.

    Üdvözlettel. Dr Nagy Judit

  • Tisztelt DR nő!Évek Kb5 éve fenálló kéz remegésben szenvedek .A bal kezem jobban remeg. Az utóbbi időben…

    Tisztelt DR nő!Évek Kb5 éve fenálló kéz remegésben szenvedek .A bal kezem jobban remeg. Az utóbbi időben a fejem a lábam de még a hesi szerveim is remegnek.Eddig ráfogtuk a gerinc problémákra,de mára már depressziós is vagyok és küldenek Parkinzon kivizsgálásra.Ami nekem nem tiszta,hogy nyugalmi remegésem nincs.Kizárólag fizikai ráhatásra.Evés,ivás,emelés stb.Nem iszom alkoholt,kávét csak hígítva csak 2.Lehet más probléma? Segítségét köszönöm,tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Vizsgálat dönti el, hogy parkinsonos, vagy más tipusu remegése van, ez után adhato megfelelő gyogyszer.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Főorvosnő!

    Ma már írtam egyszer önnek! Azt nem írtam az előző levelemben, hogy tavaly volt doppler és EEG vizsgálatom is! A duplex eredménye: A vizsgált érszakaszon kórós eltérés nem látható! A jobb AV-ban magasabb az áramlás az átlagosnál!
    Doppler: Mitrális Billentyű:… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Mindenképpen neurologiai kontroll vizsgálat javasolt. A leirt doppler ugy látom sziv UH, én carotis dopplerre gondoltam. A neurologusa leletei alapján, ill. vizsgálata alapján… Még több

  • Tisztelt Főorvosnő! Tavaly augusztusában egy TIA nevü betegséget-állapotot? diagnosztizáltak nálam!…

    Tisztelt Főorvosnő!

    Tavaly augusztusában egy TIA nevü betegséget-állapotot? diagnosztizáltak nálam! Eleinte szedtem Nootropilt és Aspirin protectet! A Nootropilt, már egy hónap után nem szedtem, mert álandósult a fejfájásom és az orvosom azt tanácsolta, hogy hagyjam el! Maradt az Aspirin protect. Voltam CT, és MRI vizsgálaton is, melyen semmilyen elváltozást nem mutattak ki!
    Problémám, hogy pénteken nagyon rosszul éreztem magag, a munkahelyemről hazaküldtek! Szédüléssel kezdődött, olyan érzésem volt néha mintha bizonytalan lennél az állásban, járásban! Aztán elkezdett zsibbadni a bal kezem, a szám is egy kicsit, de azt mondtam, hogy amig még meg tudok szólalni állom a helyem! Végül, már a fejem is nehéz lett, a tarkóm merev! Miután hazajöttem aludtam egy kicsit, de nem jöttem rendbe teljesen és azóta is furcsán érzem magam! A fejem mindenn nap fáj, van, hogy a fájdalom csillapitó hatására szűnik, de néha belenyílall, és a tarkómerevség és a furcsa érzés a fejemben nem múlik! Mit tegyek? Dolgozzam tovább, mert hát nem szeretném a munkatársaimat csaerben hagyni így az ünnepek előtt, mert pénztáros vagyok?! Vagy menjek vissza a neurológusomhoz! Kontrolra jövő hónapban mennem kellene!
    Válaszát előre is köszönöm!
    Maradok Tisztelettel: Vargáné!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Neurologiai kontroll vizsgálat javasolt.további kivizsgálás, vérnyomás, labor, doppler vizsgálat...

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő, Két napja már kérdeztem öntől,a válaszát ezúton is köszönöm. Az eddigi tüneteim(fejfájás,szédülés,hányinger,-valószínűleg…

    Tisztelt Doktornő,
    Két napja már kérdeztem öntől,a válaszát ezúton is köszönöm.
    Az eddigi tüneteim(fejfájás,szédülés,hányinger,-valószínűleg nyaki-gerinc probléma miatt--és nagyfokú aggódás ).
    Tegnap este egy elég aggasztó tünet jelentkezett.Késő este elaludni készültem,de még biztosan ébren voltam amikor nagyon erős rándulás futott végig rajtam,olyan ami alvás közben szokott előfordulni .
    Nagyon megijedtem ,mert a tüneteim miatt eddig is agydaganattól féltem,most ez hatványozódott ettől a "rándulástól".
    Azt még eddig nem írtam,hogy egy nagyon szorongó-hipochondriára hajlamos személy vagyok sajnos.Látatlanban esetleg meg tudná mondani,mennyire izguljak emiatt az új tünet miatt?
    Van már időpontom neurológiára ,de az még sajnos hosszú idő múlva lesz.
    Bocsásson meg,hogy újra zavartam,ilyen hosszan. Köszönettel:Kovácsné T. Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    A leirt panasz alapján sem gondolnék agydaganatra, szorongo , fáradt állapotban előfordulhat, általában elalvás előtti néhány percben , felejtse el ezt az agydaganat dolgot.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kedves Doktornő!

    Köszönöm válaszát! Ma az ügyeletes orvos megvizsgált, és azt mondta, szerinte ez egyértelműen bordaközti ideggyulladás. Ő sem írt semmilyen gyógyszert, fájdalomcsillapító szedését tanácsolta csak. Hétfő óta fáj, de úgy "igazán" csütörtök óta, vagyis 3 napja.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Miléna!

    Sajnos nem 1-2 napos panaszról lehet szó, általában néhány hét eltelik, mire rendbe jön, de látatlanban nem tudhatom.Próbáljon még szedni 2x1 Cataflamot néhány napig.
    Még több

  • Tisztelt Doktornő!

    25 éves nő vagyok. Kb. 2 (2 és fél) hete fájdalmat érzek a gerincem és a bal lapockám közötti területen, a lapocka alatti részen, az oldalamon. Valamint kisugárzik a bal karomba, pontosabban a felkarba, az alkar belső felébe és a csuklómba. Néha olyan nehézek érzem a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Beatrix!

    Valoszinüleg nyaki gerinc probléma áll panaszai mögött., torna, masszázs, izomlazitok szedése javasolt.

    Üdvözlettrel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Nekem zajártalom miatt kezdődött ez a fülzúgás,de amióta kaptam rá infuziot illetve…

    Tisztelt Doktornő!

    Nekem zajártalom miatt kezdődött ez a fülzúgás,de amióta kaptam rá infuziot illetve szedem a Chinotalt meg a Nootropilt sokat javultam!

    Emlitette nekem,hogy a neurologiai státuszom alapján felvetődik hátsó területi keringészavar is.

    Ezt hogyan tudná megállapitani a neurologusom? Jövő szerdán megyek kontrollra.Ez súlyosbithatta akár a zúgást,ez a keringés zavar?

    Koponya MRI negativ

    Amit még tudni kell,hogy koleszterin magas 6,27,és 5 éve van magas vérnyomásom is 140⁄90 Mater Hypertonias-t irt az ideggyógyász az anamnézisben.

    Fülészeten és neurologián is kontrollálnak.

    Ui:Kezem évek óta hideg,keringésem rossz lehet,ez a tabletták hatására
    szintén csökkent

    Válaszát előre is köszönöm,és jó egészséget kivánva!

    János

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves János!

    Vizsgálat alapján tud következtetni a vizsgáló orvos, ill. doppler vizsgálat utján.
    Zajártalom gyakran okoz fülzugást. A panaszai ill tünetei alapján bizza magát neurologusára, ö egyben látja mindezeket, igy korrekt modon tud véleményt adni.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Kisfiamnál vettük észre már régebben, hogy akaratlan rángatózó mozgást csinál a kezeivel. Házi orvosunk…

    Kisfiamnál vettük észre már régebben, hogy akaratlan rángatózó mozgást csinál a kezeivel. Házi orvosunk azt mondta ez csak egy rossz szokás majd elmúlik, de nem és már zavar is ,és még hozzá folyton mozgásban van. A kis körreit csak járja a szobában.Csak addig ül le még eszik vagy könyvet nézeteget. Azt el is felejtettem le írni, hogy 3⁄és fél éves.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Látatlanban nem tudom megitélni egyértelmüen, az semmiképpen sem élettani, hogy állandoan mozgásban van, a rángatózó mozgás sem mindegy, mikor, milyen jellegü, mennyi ideig tart....
    Gyermekneurologiai ill. gyermekpszichiatriai vizsgálat javasolt.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm, hogy kérdésemet feltehetem Önnek! Három kisfiam van(5,5-4,5-1,5 évesek)…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm, hogy kérdésemet feltehetem Önnek!
    Három kisfiam van(5,5-4,5-1,5 évesek) A kérdésem a középső kisfiammal kapcsolatos.
    Már 2 éves kor körül jelentkeztek nála kitörések,a miket akkoriban hisztinek véltünk. Később több más "tünet" is jelentkezett (szemkontaktus hiánya, éjszakai felriadások, "szöszölés", félelem hiánya (kanapé tetejéről ugrál) Megkésett a beszédfejlődése is. Kb. fél éve a védőnő javaslatára eljutottunk a BHGR kp-ba ahol kiderült, hogy éretlen az idegrendszere, etért TSMT tornát kezdtünk, most tartunk a II. fokozatnál.
    Elnézést a hosszú bevezetésért, de talán fontos lehet.

    Kisfiam kb. 2 hete kezdte el mesélni, hogy neki van egy másik családja (másik anyuka-apuka és másik testvérek) Nagyon részletesen mesél, saját magát is beleszövi a történetekbe.
    Nem tudom mennyire kell ezt komolyan venni, illetve, hogyan reagáljam le helyesen ha a "másik családról" beszél?
    Normális ebben a korban, hogy egy másik családról fantáziál? Mondjam neki, hogy nincs másik családja csak mi, vagy menjek bele a "játékba"?
    Mi jelezhet ez nála?

    Elnézést a sok kérdésért!
    Előre is köszönöm a segítő válaszát!



    Rendezett családi életet élünk.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Kérdező!

    Érdekes kérdést tett fel, valoszinü a világ más táján egy másik szociokulturában ezt a kérdést a maga természetességében kezelnék.Konkrét tanácsot is nehéz adni, én ( most magánszemélyként irom) belemennék ebbe a "játékba", megkérném rajzolja le a másik családját, megkérdezném, hogy hivják őket, mit csinálnak, hol laknak....- ha bonyolódik a helyzet gyermekpszichologus segitségét kérje.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit

  • Tisztelt Doktornő! A problémám a következő: hétfőn időnként szúró fájdalmat éreztem a jobb lapockám…

    Tisztelt Doktornő!

    A problémám a következő: hétfőn időnként szúró fájdalmat éreztem a jobb lapockám alatt. Nem sűrűn szúrt, de úgy egész nap és még kedden is. Szerdára ez a lapocka alatti szúrás már átment mellkas szúrásba is, elég intenzíven. Hol csak a lapockám alatt éreztem, hol csak a mellkasomban, sokszor egyszerre mindkét helyen. Tegnap délután már haza kellett jönnöm hamarabb a munkahelyemről, mert majd’ beszakadt a hátam a jobboldalon. Reggelre ismét inkább a mellkasomban éreztem, a jobb kulcscsontom alatt kb. 1 tenyérnyire. Bementem a háziorvosomhoz, meghallgatta a hátam, azt mondta, nem tüdőgyulladás. De nem mondta, hogy mi, vagy mit tegyek, mert csörgött a mobilja és felvette. Az asszisztens annyit mondott, hogy mivel nem tüdőgyulladás, nem kell antibiotikum, szedjek valami fájdalomcsillapítót pár napig. Fogalmam nincs, mi lehet ez. Semmihez nem tudom kötni a fájdalmat, se mozgáshoz, se légvételhez. Egyszer csak jön, és akkor nagyon fáj és szúr elől-hátul, vagy csak elől, vagy csak hátul. Aztán magától el is múlik. Doktornő szerint mi lehet? Lázas nem vagyok, viszont kicsit náthás. Én már rémeket látok, tüdőembóliát, mellhártyagyulladást, a legrosszabbakat, mert semmit nem mondott az orvosom azon kívül, hogy nem tüdőgyulladás.

    Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Miléna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Nagy Judit

    Kedves Miléna!

    Tankönyvi adat szerint a jobb lapocka tájra sugárzó fájdalom kapcsán epehólyag probléma felvetődik. Ilyen irányu kivizsgálás miatt keressen fel belgyogyászt. Ha belgyogy. oka kizárható, ideggyogyász következik bordakoözi idegzsába kizárására( esetleg övsömör kezdödhet sokszor hetekkel megelőzően nyilallo fájdalommal, aminek bőrtünete előbb-utóbb jelentkezik), ez után ill. közben még rheumatologust is keressen fel. labor, gerincröntgen, hasi UH....előtt áll.

    Üdvözlettel: Dr Nagy Judit