A betegek kérdései (4245)

 • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy a 3+-es vizelet mennyire veszélyes? Többször volt…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Szeretném megkérdezni, hogy a 3+-es vizelet mennyire veszélyes?
  Többször volt 2+-es vizeletem, a háziorvos azt mondta nem kell vele foglalkozni.
  Ebben az esetben sem? Ez csak egy akkori érték volt, és ha most mégegyszer megnéznék, akkor normális lenne?
  Ön szerint mi a teendőm?

  Köszönettel várom válaszát: Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Mi volt 3+ és 2+, mert az nem mindegy. Sokféle jellemzőre adnak meg ilyen adatot. Pl. vér esetén teljesen mindegy, mert mindenképpen kivizsgálandó. Genny esetén csak tájékoztató adat, cukor esetén a betegség súlyosságát egyértelműen jelezheti, stb.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt doktor Úr! Nem tudom, hogy sikerült -e olvasnia az előző kérdéseim, de most megpróbálom a lényeget…

  Tisztelt doktor Úr!
  Nem tudom, hogy sikerült -e olvasnia az előző kérdéseim, de most megpróbálom a lényeget kérdezni: az állandó nagy szressz közrejátszhat a vesekő növekedésében?
  Köszönettel: Vajóné Szabó Éva

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Közvetlen összefüggést nem tapasztaltam, sőt talán az életvidám emberek között mintha gyakrabban fordulna elő a vesekő. De ez nem tudományosan megalapozott tény. Ez a saját tapasztalatom.

 • Tisztelt doktor ur.Emlitettem már önnek hogy egy vazelin eltávolitás után ödéma keletkezett a makkom…

  Tisztelt doktor ur.Emlitettem már önnek hogy egy vazelin eltávolitás után ödéma keletkezett a makkom allat..körüp belül 3 hét telt el a mütét óta és az ödéma nem csökkent söt ojan 2 nappal ezzelött aszt vettem észre mintha kicsit nött volna és idönként égö viszketö érzésem van....Az lenne a kérdésem hogy probléma e hogy nöt és hogy mitöl nö mit tegyek??????? Válaszát elöre is megköszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Elsősorban a műtétet elvállaló orvost keresse fel. A vazelin nagyon agresszív anyag, lehet hogy a pénisze bőrében kiterjedten tönkretette a nyirokutakat, amiknek el kellene vezetniük a felesleges folyadékot. Leírás alapján sajnos nincs több ötletem.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Kedves Doktor Ur! CT-n 4 kisebb vesekovet diagnozitaltak. Sokszor van alhasi fajdalmam (de nem hati hanem…

  Kedves Doktor Ur! CT-n 4 kisebb vesekovet diagnozitaltak. Sokszor van alhasi fajdalmam (de nem hati hanem alhasi) es vannak napok amikor allandoan mennem kell pisilni a kezeloorvosom megis azt mondja hogy majd kijonnek. (A CTn a diagnozis Nephrolithiasis 1.u. Hydronephrosis 1.s.min grad 1 s pr pyeloureteric adhaes). Most tenyleg semmi teendo nincs? Az allando vizelesi inger a vesekotunete? MI a kedves tanacsa? Teljesen tanacstalan vagyok, de ez igy nem jo!Nagyon szepen koszonom!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  A CT-n a vesében látott kövek panaszt nem okozhatnak. A kisebb kövek csak akkor okoznak gondot, ha a vesevezetékbe kerülnek és vagy a vizelet levezetését akadályozzák a hólyag felé, és vagy a vezeték, vagy a húgyhólyagfal görcsös izgalmi állapotát vátják ki. Elképzelhető, hogy apró kő vagy homok, amely a CT elől is rejtve maradt, okozza az alhasi panaszait és a gyakori vizelési ingereit. Ezt alátámasztja az is, hogy a vesemedence a latin kifejezés alapján tágultabb. Javaslom, hogy a CT képeket (és ne a leírást!) urológusnak mutassa meg.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Jó napot kívánok! A kérdésem az lenne, hogy lehet abból problémám, ha a maszturbálásaim elnyújtom?…

  Jó napot kívánok!
  A kérdésem az lenne, hogy lehet abból problémám, ha a maszturbálásaim elnyújtom? És az orgazmusnál nem minden esetben merev már, van, amikor csak részleges erekcióm van (félig kemény, félig lankadt állapot).

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Szervi problémája nem lesz.

 • Petefészek ciszták és Polycytás vese

  Tisztelt Doktorúr! Szertném az ön véleményét is kikérni,mivel nagyon elvagyok keseredve! 13 éve állapitottak meg mind két vesémen polycystás vesét,melyet anyai ágról örököltem. Sajnos édesanyám 2 éve meghalt 59 évesen. Ő már dializis kezelésben részesült! a próblémám a következő: 2 hónappal ezelőtt,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  A petefészek cisztái és a polycystás vese között semmiféle kapcsolat nincs. A petefészek vonatkozásában függetlenül a vesék állapotától a nőgyógyász javaslata szerint járjanak el. Attól a vesék állapota… Még több

 • Tisztelt Főorvos úr! Karácson ykörnyékén írtam már Önnek, november vége óta húgyúti fertőzéssel küszködök.…

  Tisztelt Főorvos úr! Karácson ykörnyékén írtam már Önnek, november vége óta húgyúti fertőzéssel küszködök. Az elején nem volt sem genny sem vér a vizeletben, a baktérium tenyésztés is Vegyes baktériumflórát határozott meg. Karácsony környékén aztán vért láttam a vizeletben ( rózsaszín), ere az orvosi ügyelet antibiotikumot adott, NOLICINT szedtem 10 napig. A vérzés és a fájdalom a szedés alatt elmúlt. A NOLICIN után azonban némi hólyag fájdalmam maradt, ami hullámzó, hol jobb,hol rosszabb egy nap, de nem vagyok tünetmentes azóta sem. Hólyagban enyhe égő érzés, nyomás, megmaradt. Vizelés során az elején és végig a vizelés alatt érződik némi enyhe fájdalom. Urológusnál voltam aki Uro-Vaxom-ot írt fel 30 napig szedjem, már 1 hete szedem, de a hólyag fájdalom érzése nem múlt el. Ursinolt is szedek napi 3X2-t.Néha előjön a szúró érzés is a hólyagban. A vizeletben genny, vér nincs. Katéterrel nem vettek vizeletet,hogy további tenyésztést végezzenek, illetve a gombát is kizárták, mivel a vizeletem negatív. A vizeletet az urológus sazkorvos a rendelőjében található kis gépezettel vizsgálja, egy teszt csíkot kell lepisilni, ebből állapítja meg,hogy negatív. Nem tudom, ez elég-e. Ma voltam másodszor, ma kaptam egy Diclofenac stada nevű gyógyszert,hogy ezt szedjem az Uro-Vaxom mellé. Nagyon tanácstalan vagyok,hogy vajon ez segíthet-e? Már 2 hónapja nem tudok helyre jönni. Az ultrahang is teljesen negatív. Ön sem gondolna gombás eredetű fertőzésre? Ha a vizelet most negatívnak tűnik, a gomba kizárható? A hólyag fájdalom pedig majd kikopik, vagy Ön szerint más antibiotikumra lenne szükség?
  Fáradságát megköszönve maradok tisztelettel: Ildikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  A gombás eredet negatív vizelet mellett is felmerülhet. Ezt legegyszerűbben hólyagtükrözéssel lehet tisztázni. A kezelőorvosa ugyanakkor feltehetően bakteriális eredetre gondolt. Az Uro-Vaxomtól ne várjon gyors hatást, azt sokszor akár három hónapig is szedni kell, hogy az immunrendszert megfelelően működésbe hozza. Vizsgálat nélkül én jóval kevesebbet tudok Önnek segíteni, mint a kezelőorvosa. Ugyanakkor a panaszokra tüneti kezelést kaphat addig is, amíg az oki kezelés nem hozza meg a kívánt eredményt, ha a panaszait ismételten elmondja a rendelésen.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Kedves Dr. Úr! 6 évvel ezelőtt alakult ki a pikkelysömöröm Eleinte csak a könyökömön majd a térdemen…

  Kedves Dr. Úr!
  6 évvel ezelőtt alakult ki a pikkelysömöröm Eleinte csak a könyökömön majd a térdemen , mjad kb 3 évvel ezelőtt a péniszemen a makk részen is megjelent, ami miatt voltam bőrgyógyásznál! Erre kaptam krémet elocom 0,1% ! Ez a krém amikor előjön segít, de már szinte naponta kell bekenjem!
  A kérdésem a következő lenne:lehet e ehhez valami köze a prosztaták müködésének zavarának!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Nincs ismeretünk róla.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt Doktor Úr! Levoxa-t szedtem 5 napig napi egyet.13 óra körül vettem be az utolsót, ma pedig…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Levoxa-t szedtem 5 napig napi egyet.13 óra körül vettem be az utolsót, ma pedig vendégségbe megyünk 8 órára.Ilyenkor engedélyezett már alkoholt fogyasztani?Úgy tudom a fluorokinolon-ra nincs hatással az alkohol.
  Köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Nincs külön utasítás erre vonatkozóan. De azért az óvatosság soha nem árt.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt Dr.Úr! Köszönöm iménti válaszát,vesesüllyedéssel kapcsolatban.A vizsgálat közepesen telt hólyaggal…

  Tisztelt Dr.Úr!
  Köszönöm iménti válaszát,vesesüllyedéssel kapcsolatban.A vizsgálat közepesen telt hólyaggal volt,nem színes Uh készülékkel.
  Dunaújváros lakunk,itt helyben a kórházban csak izotópos vizsgálat van,fél óránként készült röntgenfelvétel.Az uh is magánrendelésen készült.Az Ön által javasolt dinamikus vizsgálat mit takar,hol van rá lehetőség?köszönöm válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Mindössze arról lenne szó, amit végülis a legegyszerűbb UH készülékkel is el lehet végezni: fontos, hogy telt hólyag mellett, majd teljes vizeletürítést követően is megtörténjen a vizsgálat (vesetágulat megítélése szemponjából fontos). Ezenkívül a vesemedence konfigurációjának megítélése is számít: veleszületett vagy szerzett tágulatról van szó (viszonylag nagy tapasztalatot igényel). A színes UH-gal kideríthető, hogy a tágulatot esetleg rendellenes ér okozza-e, mutathatja, hogy akadálytalan a vizeletáramlás a húgyhólyag felé, stb. A dinamikus jelző csak bizonyos szemléletet jelent, a vese funkcióját igyekszünk megérteni (minden urológus így gondolkodik), míg a hagyományos szemlélet a veséről egy morfológiai leírást ad.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztellt Doktor Ur! Segitseget szeretnem kerni,tanaccsal,hogy szukseges e ,szakorvosi vizsgalatra mennem,ugyanis,egy…

  Tisztellt Doktor Ur! Segitseget szeretnem kerni,tanaccsal,hogy szukseges e ,szakorvosi vizsgalatra mennem,ugyanis,egy komoly meghulessel kezelt a mult honapban a haziorvosom es eros kohogesi rohamaim voltak.Ekkor tortent,hogy eszrevettem,hogy csopog a vizeletem, annyira eroltetett a kohoges. Mostanra ez elmult,de sajnos most is megmaradt ez a csopoges.Sokszor erzem,hogy alig birom tartani es mire wc re erek,mar csopog es meg a mennyiseg sem volt annyi,hogy ugy kellett volna rohannom.Betetet kell hasznalnom, sajnos.56 eves vagyok es hysterectomiai muteten estem at es azota vannak ilyen panaszaim.Volt vizelet fertozesem is es nagyon hamar felfazok es utanna megint kezdodik minden elolrol:csip a vizeletem,nem birom tartani. Megtisztelo valaszat turelmetlenul varom. Tisztelettel:Amelia

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Az Ön esetében elsősorban a gyulladást kell megszüntetni. De érdemes szakorvosi vizsgálatra is elmenni, mert át kell nézni, nincs-e valami, ami hajlamosítja a gyakori gyulladásokra.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Hasi UH vizsgálaton a jobb vese süllyedését észlelték

  Tisztelt Dr.Úr!

  39 éves nő vagyok,tavaly egy rutin hasi Uh vizsgálaton vették észre hogy jobb vesémben egy 2*3 cm-es tágulat található.Ezek után izotópos vizsgálaton vettem részt,ahol megállapították,hogy a jobb vesém bő csigolyatestnyit süllyedt.
  Eltelt egy év,újra voltam Uh vizsgálaton,most… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Az ultrahangvizsgálat telt hólyag mellett történt, vagy üres hólyaggal, színes UH-gal vizsgálták-e? Ezek eredménye is befolyásolhatja, hogy szükség van-e további vizsgálatra, vagy elég az évenkénti kontroll.… Még több

 • A herezacskó visszerességének kezelése műtéti beavatkozással

  Tisztelt Doktor Úr! 23 éves férfi vagyok. Véleményem szerint here visszértágulatom van. A herezacskómnál a bal oldalon tapintásra is érezhetően meg vannak vastagodva az erek, ez például egy forró zuhany vétele után szemmel is látható, fekvő helyzetben viszont szinte teljesen eltűnik. Olvastam róla, hogy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Csak műtéti úton korrigálható és nyugodtan kérhet altatást a műtéthez. Az ilyen beavatkozások egyáltalán nem sürgős műtétek. Viszont előtte nem árt spermavizsgálatot végezni, mert annak eredménye nagyban… Még több

 • Tisztelt doktor úr ! enterococcus faecalis okozta krónikus prosztatagyulladásom van ! Az lenne a…

  Tisztelt doktor úr !

  enterococcus faecalis okozta krónikus prosztatagyulladásom van ! Az lenne a kérdésem, hogy amióta kb 1,5 hete nitrofurantion-CHINOIN 0,1 mg -os tablettát szedek napi három alkalommal azóta úgy érzem, hogy a figymámon a bőr szárazabb és nehezebben akar feljönni ! Néha azelőtt is éreztem ilyet de akkor egy kis testápolóval megoldottam a dolog de most már napi rendszerességgel van ez ! Maga szerint ez a gyógyszer mellékhatása, esetleg az itthoni víz mert egészen száraznak érzem sokszor az arcomon is a bőrt, esetleg a prosztatagyulladással van összefüggésbe?
  Van itthon illat és színezőanyag mentes testápolóm, canesten és neogranormon kenőcsöm is maga szerint valamelyikkel érdemes kennem vagy esetleg van amit fel tudnak írni nekem erre?

  Köszönöm a segítségét !

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Nem hinném, hogy a prosztatagyulladásnak köze lehet hozzá. Gyógyszer vagy vegyszer viszont szerepet játszhat. Testápoló vagy Nevigramon ha nem használ, javaslom, hogy bőrgyógyásznak mutassa meg.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt Főorvos ÚR! Fájt a bal oldalam és elküldtek hasi ultrahang vizsgálatra. Ultrahang leletem:…

  Tisztelt Főorvos ÚR!

  Fájt a bal oldalam és elküldtek hasi ultrahang vizsgálatra.
  Ultrahang leletem: A hepar mérs. nagyobb steatosisos.
  Homogén állományú nem nagyobb lép. folyékony epét tartalmazó epehólyag kőmentes. Az extra és intrahepatikus epeutak nem tágabbak.A Hasnyálmirigy területén UH morfológiai eltérés nem mutatható ki,a Wirsung vezeték, nem tágabb.
  Szabályos alakú, nagyságú és szerkezetű vesék. Kontúreltérés,üvegrendszeri tágulat egyik oldalon sem ábrázolódik.
  A bal vese kehelyvégében 8 és 10 mm-es kő, cranialis harmadában 20 mm -es parapelvicus cysta van.A hasban és a mellkasi sinusokban kóros folyadékgyülem nem detectálható. Pathológiás kokárdajel nem ábrázolódik. A hólyag ép kontoru.
  Tisztelettel várom a diagnózisát .

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Ön nem azonos véletlenül az előző 65 éves férfibeteggel? Ha nem, akkor pusztán ritka véletlenről van szó. De Önre is minden igaz, amit ott írtam.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt Doktor Úr! Ultrahang leletem a következő: A bal vese kp. kehelyvégében 8 mmm-es és 10 mm-es…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Ultrahang leletem a következő: A bal vese kp. kehelyvégében 8 mmm-es és 10 mm-es kő, cranialis harmadában 20 mm-es parapelvicus cysta van. A hasi nagyerek környezetében megnagyobbodott nyirokcsomó nem mutatható ki. A hólyag ép kontoru. Szabályos alakú, nagyságú és szerkezetű vesék, kontureltérés, üvegrendszeri tágulat egyik oldalon sem ábrázolódik. Lehet, vagy kell e mŰteni ,vagy robbantható, vagy van e más megoldás? Tisztelettel várom válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Hogy kell-e vele foglalkozni, sok mindentől függ. Vizeletlelet, röntgenfelvétel, általában az urológus saját kezűleg elvégzett ultrahangvizsgálata, tünetek, fizikális vizsgálat, stb. Előfordulhat, hogy csak megfigyelést igényel, de ennyiből nem tudom megmondani.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt Doktor úr! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy tinédzser lányom alkalmanként ágyba vizel.…

  Tisztelt Doktor úr!

  Olyan problémával fordulok önhöz, hogy tinédzser lányom alkalmanként ágyba vizel. 17 éves, és szegénykém nagyon szégyelli. Már kisgyermekként is elég nehezen lett szobatiszta, akkor is mindig csak éjszaka történt baj. Elmondásai alapján álmában kimegy Wc-re és arra kel, hogy megtörtént a baj. Nincsenek lelki problémái, de ez a dolog már jó pár éve tart, és nem akar vele orvoshoz menni. Doktor úr, létezik erre gyógyszeres megoldás? Vagy mit tanácsol?

  Köszönöm a válaszát!
  Ági

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Ez nem inkontinencia, nem urológus tud ebben segíteni, a kérdést gyermekorvossal, vagy háziorvossal kell megbeszélni.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Tisztelt Doktor úr! Azt említette, hogy dorsal incisiót felnőtt korban nem szoktak alkalmazni, csak…

  Tisztelt Doktor úr!

  Azt említette, hogy dorsal incisiót felnőtt korban nem szoktak alkalmazni, csak egy újabb tervezett plasztikai műtét bevezetéseként. Milyen⁄melyik lenne ez a plasztikai műtét, eljárás?

  A kamillateába áztatás gondolom hátrahúzott bőrrel érvényes,szükséges?

  Ezeket a képeket már megtudja nyitni,nézni?
  http:⁄⁄indafoto.hu⁄kisstamas8855⁄alap_album

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  A képek alapján lehet ez még jó is. Várjunk néhány hetet. És küldjön újra képeket. Hogy milyen megoldásról lehet szó a későbbiekben, he egyáltalán kell, az mindig az adott szituációtól függ. Általában a fityma két lemezének ellentétes irányú elcsúsztatása jön szóba. De mégegyszer hangsúlyozom felnőtteknél ezt nem nagyon szoktuk végezni. A kétüléses megoldás is inkább gyermekkorban jön szóba, amikor a méretek még jelentősen változhatnak.

  Eleinte, ha kellemetlen, nem is kell hátrahúzni a bőrt. Ráér majd akkor ha a duzzanat csökkent.

  üdvözlettel:

  Győrffy László dr.
  www.urologus.info.hu

 • Körülmetélés műtéte után miért ilyen csúnya a seb?

  Tisztelt Doktor úr!
  Pár nappal ezelőtt végeztek el rajtam egy Dorsalis Incisió-t. A műtétet végző orvos sietett, így nem világosított fel minden részletről, hogy mi lesz ezután. Pár dolgot még megtudtam kérdezni tőle, de sok minden csak azóta jutott eszembe és így ezekről túl sok információm nincs…… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Sajnos a képeket egy kivételével most nem tudom megnézni. A munkahelyi hálózat letiltja. Ezeket később elküldheti újra. Az első képet látom, ezen körkörös fitymaszűkület látható.

  A dorsal… Még több

 • Romlottak a spermavizsgálati eredmények, meddőség lehetséges?

  Tisztelt Szakértő!

  31 éves férfi vagyok. A feleségemmel 18 hónapja próbálkozunk a gyerekvállalással. Sajnos sikertelenül. Korábban 21 éves koromban valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag foltokban kihullott a hajam. Okot akkor az orvosok nem találtak. A tünetek 1 év alatt teljesen… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Győrffy László

  Miután nincs andrológiai szakvizsgám, úgy gondolom, hogy az Ön szakmai szempontból igencsak korrekt válaszokat igényló kérdéseire nem fogok tudni mindent kielégítő válaszokat adni. Az viszont bíztató lehet,… Még több