A betegek kérdései (8239)

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! Ezek szerint Ön ara gondol, hogy inkább van esély arcüreg…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Köszönöm a válaszát! Ezek szerint Ön ara gondol, hogy inkább van esély arcüreg gyulladásra mint arra, hogy a fogammal van baj? Megjegyzem, volt problémám arcüreggel, még mindig nem tisztultam ki teljesen. Ezek szerint ez is okozhatja a fájdalmat? Jelenleg a felső fogaim és az alsó (szerintem bölcsességfog) fáj.... Sajnos az orvosomhoz egyenlőre nem tudok eljutni mert be van táblázva. De így az idegtől aludni se tudok :(

  Tisztelettel: Eszter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Eszter!

  Mivel több fog okoz panaszt, ezért inkább az arcüregre vagy más okra tudok gondolni, mint egy fogra. Házi praktikákban sajnos nem vagyok jártas.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor úr, Kisfiam 5 éves. Már fogváltó. Alul 2 csontfoga van.Múlt héten az egyik barátja…

  Tisztelt Doktor úr,

  Kisfiam 5 éves. Már fogváltó. Alul 2 csontfoga van.Múlt héten az egyik barátja játék közben szájbarúgta. A felső első 2 fogát érte a rúgás.
  Nem tudom, hogy a rúgástól-e vagy a fogváltástól, de az említett fogak mozognak. Az egyik jobban, a másik kevésbé.
  Ha szürkülnének, akkor kell fogorvoshoz vinnem, vagy megvárhatom, míg kiesnek?

  További kérdésem, hogy van lukas foga is. Kell tömni, ha az tejfog?
  Köszönöm.
  Anna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Anna!

  Ha jól vettem ki a leveléből, tejfogak érintettek. Ha mozognak, akkor nagy valószínűséggel egy idő után ki is fognak esni. Különösebb teendő nincs velük.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: Minden fogam ép, viszont most a bal oldalon elkezdett…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A problémám a következő: Minden fogam ép, viszont most a bal oldalon elkezdett fájni vagy 2 napja a szemfogaimtól hátra szinte mind. Nem tudnám behatárolni,hogy pontosan melyik. Igazság szerint azt sem tudom, hogy a fogam fáj e, vagy csupán huzatot kaptam vagy kifáztam (ami sajnos lehetséges,mert mostanában sok hideget ittam, illetve ettem illetve este hidegben is sokat tartózkodtam odakint sál nélkül. Nem tudom számít e,de mostanában sokat erőltettem a fogamat napraforgóval illetve Mexicorn kukoricával ami eléggé kemény volt neki. Hiába vettem be Cataflamot, nem segít, sem az Eferalgan tabletta. Ha a fogam fáj, általában a gyógyszer segít még ha csak páróráig, de akkor is. Ami meglep, hogy egyedül talán csak a melegített ruha hoz enyhülést, mert hidegtől egyből fáj. Az orvosom jelenleg nem tud fogadni (magánorvos), és máshoz nem is mennék, mert pánik rohamaim vannak minden vizsgálatól előző körzeti orvos brutalitása miatt. Ön szerint létezik hogy nem a fogam fáj, csupán ténylegesen kifáztam? Legutóbb hasonló problémám volt másik oldalon, és arra az orvosom Listerint javasolt, ami pár nap alatt maximálisan segített is. Azt mondta, fogkő matt fájt, és ezt javasolta rá. Tegnap ismét vásároltam Listeint azzal kezelgetem. A fogaim egyébként egészségesek, nincs rajtuk sehol lyuk. Ön mit mond? A fogam fájhat? Ha huzat vagy kifázás, arra mit javasol? Hogyan deríthetem ezt ki? Sajnos az orvosom majd csak februárban ér majd rá előre láthatólag.

  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm:

  Eszter

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Eszter!

  Több felső fog esetében mindig felmerül az arcüreggyulladás gyanúja. Ha fogkövei vannak, akkor azokat le kell szedetni. Mindenképpen egy személyes konzultációt javasolnék a kezelőorvosánál, ugyanis látatlanban biztosabb választ nem tudok adni.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr!Szeretnék öntöl elnézést kérni amiért a multkor türelmetlen voltam.Nagyon aggodtam…

  Tisztelt doktor úr!Szeretnék öntöl elnézést kérni amiért a multkor türelmetlen voltam.Nagyon aggodtam nem szerettem volna ha kàrt teszek a babámban a gyógyszer miatt.De nem húzták ki kaptam rá augmentin duot ès majd ha lemegy a gyulladás vissza kell mennem.Mègegyszer elnèzèst kèrek

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Köszönöm a megértését. Mielőbbi gyógyulást Önnek!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr! 36 éves nő vagyok.Olyan kérdéssel fordulnek önhöz hogy kb 3 hete felfedeztem a nyelvem…

  Tisztelt doktor úr!
  36 éves nő vagyok.Olyan kérdéssel fordulnek önhöz hogy kb 3 hete felfedeztem a nyelvem bal oldalán közép tájon egy pici,kicsit kituremkedo piros pöttyöt ami fájdalmatlan.2 fogorvosnal is voltam.az egyik azt mondta hogy ha 2-3 hónap múlva nem múlik el akkor nézessem meg,a másik pedig azt hogy ez semmi es lehet hogy eddig is ott volt.Úgy néz ki mintha egy kis izlelobimbo kituremkedne és piros.Mi lehet ez?
  Előre is koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  A leírtak alapján két személyes konzultáció is eredménytelen volt. Én látatlanban sajnos még ennyit sem tudok mondani. Javaslom valamelyik egyetemi klinika szájbeteg osztályának a felkeresését.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor ur! Szeretek erdeklodni hogy a szennel valo fogheritesrol mit gondol? http:⁄⁄funnymedia.co.vu⁄hofeher-fogaid-9783⁄ leginkabb…

  Tisztelt doktor ur!

  Szeretek erdeklodni hogy a szennel valo fogheritesrol mit gondol? http:⁄⁄funnymedia.co.vu⁄hofeher-fogaid-9783⁄
  leginkabb az erdekelne hogy lehet e karos a fogakra ha gyogyszertarban kaphato szenet hasznalok 1hetig?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  A leírás alapján olyan nagy bajt nem tud vele csinálni. Próbálja ki és mesélje el a tapasztalatait.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • T.Dr. Úr! A fogorvosom azt mondta, hogy amíg gyulladt addig nem tud hozzányúlni. Így (még betegen)…

  T.Dr. Úr!
  A fogorvosom azt mondta, hogy amíg gyulladt addig nem tud hozzányúlni. Így (még betegen) nem érdemes elmennem hozzá és az antibiotikum beszedése után fog tudni csak hozzányúlni.
  Sajnos Pesten csak hétfőn ill pénteken rendel és csak késő délután. Ezért pénteken tudok menni.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Ez esetben mielőbbi jobbulást Önnek!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Előző hét szerdai napján fejezték be bal felső 6-os fogam gyökérkezelését. A…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Előző hét szerdai napján fejezték be bal felső 6-os fogam gyökérkezelését.
  A fog 3 gyökerű volt, ennek tisztítása 2 alkalommal megtörtént, igaz, már az első után sem volt panasz a foggal.
  Szerdai nap került be a végleges gyökértömés, de sajnos a szűk gyökércsatorna miatt nem lehetett csúcsig érő tömést készíteni, erről a Doktor Úr is tájékoztatott a készítéskor.
  Másik oldalon már van egy 7 éves gyökérkezelt fog, hasonló nem csúcsig érő töméssel, azóta is teljesen panaszmentes, gyulladásmentes, remélhetőleg ez is "bírni" fogja, fél évente kontroll alatt van.
  6-os fogam gyökértömése után napokig érzékeny volt, enyhe fájdalommal, a fájdalom ugyan fokozatosan elmúlt, viszont az érzékenység még mindig fennáll, kimondottan az egyik fogcsúcsnál érezhető. Persze az első naphoz képest jelentősen javult, viszont nyomásra, tapintásra még mindig "furcsa", és ebben javulást már napok óta nem érzek.
  Többször készült röntgen a kezelés során (gyökértömés után is), felvétel alapján gyökércsúcs körül gyulladás nem volt látható, előtte sem volt ilyen probléma a foggal, mivel "csak" az idegek voltak begyulladva.
  Fájdalom, egyéb panasz nincs vele, ezért még egyelőre nem szeretnék visszamenni vele, ha nem indokolt, viszont ezt nem tudom eldönteni.
  A kérdésem az lenne, hogy normális-e ez a fajta érzékenység lassan egy héttel a kezelés után? Mennyi időt érdemes várni, illetve mennyi idő alatt "kellene" teljesen panaszmentes válnia a fognak? Egy minimálisan magasabbnak érzem a fogam a többihez képest, esetleg okozhatja a fogérzékenységet magas tömés?
  Éjszakai fogcsikorgatásnak lehet köze az érzékenységhez?

  Válaszát köszönöm,
  Jenei Richárd

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Jenei Richárd!

  Igen, érzékenység még hetekig lehet a végleges gyökértömés után is. Minden gyökérkezelés egyedi panaszokat okozhat. A "magasnak" érzést az esetleges gyökércsúcsi gyulladás is okozhatja, amely remélhetően napokon belül rendeződik. Kisebb mérték esetén a röntgenen ilyenkor nem látni semmilyen kóros elváltozást.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • T. Dr. Úr! Pár napja nagyon belázasodtam (39,8) és másnapramikorra lement a lázam éreztem, hogy az…

  T. Dr. Úr!

  Pár napja nagyon belázasodtam (39,8) és másnapramikorra lement a lázam éreztem, hogy az ígyen (ball felső 3vagy4 környékén) olyan fura, érzékeny. Rá 3 napra elkezdett feldagadni. Ma felhívtam a fogorvosom és azt kérte irassak fel Dalacin 300-at a körzeti orvosommal. Irattam most azt szedem. Pénteken vissza kell mennem a fogorvosomhoz. Maga a fogam egyáltalán nem fáj, viszont a dudor az nagyon. A számat alig tudom kinyitni a fájdalomtól. Megmondom őszíntén félek, mert 2éve volt egy ugyanilyen problémám akkor kaptam augmentint + xilolxot és akkor ki kellett húzni.
  Viszont akkor 3x ekkorára dagadt fel, mint most és sokkal jobban fájt.
  Dr úr szerint ki fogják húzni ezt is? Ilyen esetben mindig húzni kell? Mitől van ez, hogy begyullad a fog egyik napról a másikra?

  Köszönettel: Orsi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Orsi!

  Látatlanban nem tudom megmondani. Én azonban nem várnék péntekig, hamarabb ellátogatnék a kezelőorvosomhoz.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr , reggelente hámlik a szám belülről (fehér nyálkás). Mi okozza? Nem minden reggel…

  Tisztelt Doktor Úr ,

  reggelente hámlik a szám belülről (fehér nyálkás). Mi okozza? Nem minden reggel egyforma mértékben, elég ijesztő. Mi a teendő?

  Válaszát köszönöm, további sikereket kívánok.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Ehhez azért több részletet kellene ismerni. Személyes konzultáció egy kollégámnál elengedhetetlen. Amire így hirtelen tippelni tudok, lehet, hogy a nyáltermelése jelentősen visszaesett vagy csak szimplán nyitott szájjal alszik.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktorúr! Nekem kiderült pár hete hogy refluxom van ,már kezelem magam gyógyszerrel illetve diétával. Az…

  Kedves Doktorúr!
  Nekem kiderült pár hete hogy refluxom van ,már kezelem magam gyógyszerrel illetve diétával.
  Az lenne a problémám, hogy úgy látom mintha elkezdtek volna gyors ütembe romolni a fogaim, a nyelvem mindig lepedékes a reflux miatt.
  Tudna neme erre valami megoldát javasolni, remélhetőleg a reflux meg fog szűnni illetve sikeresen kezelve lesz.
  Milyen fogkrémet használjak illetve, kell e valami mással is tisztitanom a fogaimat?
  Válaszát köszönöm szépen.
  Üdvözlet!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  A reflux megléte önmagában is károsítja a fogakat. Különleges fogkrémet jelen esetben nem tudok javasolni, főleg így látatlanban. Javaslom egy kolléga felkeresését, hogy személyesen is konzultáljanak. Ő látná a fogak állapotát és azt, hogy a konkrét kezelés fogkárosító lehet-e.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Elküldtem önnen kèt kèrdèst de sajnálatos modon nem kaptam rájuk választ

  Elküldtem önnen kèt kèrdèst de sajnálatos modon nem kaptam rájuk választ

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Tegnap délutántól mostanáig már nem voltam gépközelben és mint látja, van egy átlagos válaszadási időm. Ez nem egy éjjel-nappali ügyfélszolgálat, a kérdésekre a lehetőségeink alapján, szabadidőnk terhére válaszolunk.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr.Megszeretném kérdezni van e olyan gyulladás csökkentö amit szedhetek ha szoptatom…

  Tisztelt doktor úr.Megszeretném kérdezni van e olyan gyulladás csökkentö amit szedhetek ha szoptatom a tizhetes babámat.Válaszát elöre is kőszönöm.S.O S

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Ezt a kérdést a gyógyszerésznek tegye fel. Az általa ajánlott konkrét készítmény konkrét mellékhatásaival kapcsolatban ő tud tájékoztatást adni.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr.Rettenetesen fáj a fogam lesugárzik a mandulámhoz.Kaptam rá algopirynt de nem használ…

  Tisztelt doktor úr.Rettenetesen fáj a fogam lesugárzik a mandulámhoz.Kaptam rá algopirynt de nem használ meg nem vehetek be sokat mert szoptatok.Kilehet huzni fájdalom mentesen?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Már válaszoltam a kérdésére.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr!Azt szeretnèm öntöl megkèrdezni hogy bal oldalon alul a leghátso fogan rettenetesen…

  Tisztelt doktor úr!Azt szeretnèm öntöl megkèrdezni hogy bal oldalon alul a leghátso fogan rettenetesen fáj szeretnèm kihuzatbi de attól fèlek nem fog használni az èrzèstelenitő.Kaptam rá algopirynt de nem használ meg nem vehetek be sokat mert szoptatom a tizhetes fiamat.Kèrdèsem kilehet húzni fájdalom mentesen ha a mandulámnál is fáj már?mielöbbi válaszát várom.Elöre is köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  A gyulladt fog valóban nehezebben zsibbad el, de talán könnyebben ki is jön.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Dr Úr! Nagyon köszönöm a gyors válaszát.Tehát nem biztos,hogy mindkét oldalon kialakul a bfog…

  Tisztelt Dr Úr! Nagyon köszönöm a gyors válaszát.Tehát nem biztos,hogy mindkét oldalon kialakul a bfog csíra.Sokat segített volna,ha rápillant a felvételemre,csak a megnyugtatásom végett.Tudom,hogy az arcfájós betegekkel nem könnyű. Tisztelettel Erzsébet

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Erzsébet.

  Nem kaptam Öntől felvételt, amelyet megtekinthettem volna. Mielőbbi jobbulást Önnek!


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • A fognál lévő gumó egy gennycsatorna kivezető nyílása

  Tisztelt Doktor Úr!

  Körülbelül 2 hete egy pattanásszerű dumó jelent meg az ínyemen. Olyan színű mint az ínyem, néha kicsit bepirosodik, ha véletlenül megnyomom fehéres, véres váladék ürül belőle. Előfordul hogy magától kiürül, lelohad, akár 1-2 napra is elmúlik, majd újra megjelenik. Az… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  A leírás alapján egy gennycsatorna kivezető nyílása. Házilag nem tudja kezelni. El kellene látogatnia egy kollégámhoz, aki valószínűleg röntgent készíttet majd a fogról… Még több

 • Tisztelt dr ur,normális hogy a gyogytömés után 24 orára a nyelvem fáj és pirosasabb a szine? Fáj,ezt…

  Tisztelt dr ur,normális hogy a gyogytömés után 24 orára a nyelvem fáj és pirosasabb a szine? Fáj,ezt a gyogytömés csipös ize okozhatja?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Nem kizárt, hogy allergiás a tömőanyag valamely összetevőjére. Ha holnapra is fennállnak a panaszok, akkor érdemes lenne kicseréltetni egy másik anyagra.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Dr Úr! 56-éves nő vagyok.Túl vagyok sok foghúzáson,valamint több arcüreg műtéten(fogsor felett).…

  Tisztelt Dr Úr! 56-éves nő vagyok.Túl vagyok sok foghúzáson,valamint több arcüreg műtéten(fogsor felett). Ennek az a következménye,hogy állandóan zsibbad fáj az arcom.Aki ilyet nem él át fogalma sincs milyen életminősége van az embernek az állandó fálydalom mellett. Két éve kihúzták a 6-os fogam ,arcüregem megnyílt,és a helyén maradt egy óriás ciszta,ami most derült ki. Ami a kérdésem dilemám; Fiatal koromban kioperálták baloldali bölcsesség fogam,lázzal,csonthártyagyulladással kórházban.Létezik e hogy csak egy oldalon van bfog?Pillanatnyilag van egy Op felvételem,amin én a ciszta szélén jobb arccsont alatt mintha fogat látnék.Kérem nézze el,ha butaságot írnék,még mindig a megoldást keresem,hátha egyszer nem fog fályni az arcom. Kérésem; Megnézné e ezt a felvételt,ha elküldhetném emailben?Válaszát megköszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Ha a bölcsességfog csírája nem alakul ki, akkor bölcsességfog sincs. Egyáltalán nem ritka jelenség.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Gyökérkezelés után fellépő gyulladás szájsebészeti kezelése

  Tisztelt Doktor Úr! Hálásan köszönöm az eddigi útmutatásait. Október óta egy fog gyökérkezelés miatt áll a az egész (11 db) felső fog korona cseréje. Karácsony előtt a gyökér kezelt és csappal is már ellátott fogam fájt. Szájsebész rtg.vel kimutatta, gyökér resekciót kell végezni. Biszfoszfát szedése… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Ilike!

  Ha szükséges a rezekció, akkor azt inkább érdemes nyugalmi időszakban megcsináltatni. Addig semmiképpen ne tegyék fekl a hidat, amíg panaszai vannak.


  Tisztelettel:Még több