A betegek kérdései (8239)

 • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy 6 nappal ezelőtt kihúzták a hátsó rágó fogamat, ami…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Szeretném megkérdezni, hogy 6 nappal ezelőtt kihúzták a hátsó rágó fogamat, ami gyulladt volt. Nem húzódott még össze a seb, és gennyesnek látom a közepét. szedtem antibiotikumot, próbáltam odafigyelni mindenre. Azonban még minden nap fáj a helye.Elmúlik, és kiürül a genny magától, vagy mit tegyek, hogy mihamarabb összehúzódjon a seb, mert már régóta szenvedek a fogammal?előre is köszönöm a válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Ennyi idővel egy nagy csontseb helye még fájhat. Amit lát, az valószínűleg nem genny, hanem a gyógyuló, váladékos sebfelszín. Napról napra egyre kisebb mértékű lesz a váladékozás. Javaslom, legyen türelemmel és ne piszkálja a sebet.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Véleményt szeretnék kérni Öntől Felső fogpótlás cserét kezdtünk kb 2 hónapja.…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Véleményt szeretnék kérni Öntől
  Felső fogpótlás cserét kezdtünk kb 2 hónapja. Egyetlen fog ami szuvas volt a korona alatt, 3 foggyökérrel. Kikezelték, lezárták. Nagyon fájt 4 napig. Felnyitották, antibiutikumot kaptam, 1 hét után újra lezárták. Majd fedőtömés és csapot tettek bele. Mindig jeleztem, érzékeny a belül illetve a 2fog közötti rész. Majd megnyugszik-volt a válasz. Pénteken vázpróba történt, ugye ott azért kicsit erősebben felnyomták a vázat. Nagyon fájt. Itthon sem nyugodott meg,cataflánt kellett beszednem. Csütörtökön ragasztanák fel a fogaimat, jelezte a Doktor Úr, nem véglegesen, hisz mindig mondom,hogy fáj. Ha le kell venni...
  El bizonytalanodtam, ha így fáj akkor felesleges a véglegeset felragasztani még átmenetileg sem. Ha kifizetem az árát, akkor mikor és hogy menjek újból, hogy ha fáj.
  Doktor Úr azt mondja rendben van a tömése, mindenhol lezár.
  Pár éve egy másik foggal is igen megdolgoztunk-egy másik fogorvossal. Ott is 3 ágú volt a gyökér, 3szor kellett felnyitni, végül a több irányú rtg mutatta ki, hogy a gyökér végén van a gond. Azóta rendben van az a fog.
  Ön szerint mit mondjak, már nekem is kellemetlen. Közben az apósom meghalt, anno nem kértem apró átmeneti fogakat, tehát itt vagyok totál ilyen szájjal. Esetleg kérhetek-e ilyenkor még átmeneti pici műanyag fogakat és erősködjek, hogy csak akkor tegyük fel a koronákat, ha ez a fájdalom megszűnik??
  Hálás köszönet. Ily.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Ily!

  Ha bizonytalannak érzi a pótlást, akkor semmiképpen ne menjen bele. Az ideiglenes pótlásnak bizonyára költségei lesznek, de azokkal hónapokig ellehet, amíg a fog sorsa is eldől.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Jó napot!Azt szeretném kérdezni,hogy a gyokértomés utolsó fázisa,hogy torténik és mennyi ideig tart?Utoljára…

  Jó napot!Azt szeretném kérdezni,hogy a gyokértomés utolsó fázisa,hogy torténik és mennyi ideig tart?Utoljára amikor voltam a fogorvosom bemérte a csatornákat és betomte próbatoméssel..Válaszát koszonom!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Többféle gyökértömési módszer létezik, de mindegyik lényege, hogy a tömés lehetőség szerint csúcsig érő és falálló legyen. Időtartama függ a csatornák számától, alakjától és szélességétől.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Lepedék okozza a fogmosás után jelentkezõ állandó szájszagot?

  Tisztelt Doktor Úr!
  A fogaim rendben vannak,nem szoktam szénhidrát dús ételeket enni(csoki,fehérkenyér stb)se kávét,teát inni viszont állandóan nagyon büdös a szám már 3óra elteltével miután fogat mostam, napi 2x szoktam fogat mosni és a lepedéket lekaparni a nyelvemről listerine-t is használok,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Ha nincsenek fogászati problémák, amit szakorvos is alátámasztana, akkor javaslom fül-orr-gégész, sebész, belgyógyász felkeresését, mivel valószínűleg már probléma állhat… Még több

 • Jó napot. 3 éve Syncumart szedek és voltam fogorvosnál a fájó fogammal és azt mondta hogy ezzel a gyógyszerrel…

  Jó napot. 3 éve Syncumart szedek és voltam fogorvosnál a fájó fogammal és azt mondta hogy ezzel a gyógyszerrel nem lehet fogat húzni. Mi a teendő ilyenkor?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Azonnal valóban kockázatos lenne. Fel kellene venni a kapcsolatot a háziorvossal vagy a belgyógyásszal, aki a Syncumar szedését előírta, hogy mennyi időre szabad elhagyni a szedését vagy átmenetileg más gyógyszerre átállni. Utána egy friss laborérték birtokában, amely igazolja, hogy meg tud alvadni a vére, a foghúzás elvégezhető.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Foghúzás után lassan gyógyul a seb, az üregben lévő vért ne öblítsük ki

  Tisztelt Doktor Úr!

  Több hete kihúzták az alsó bölcsességfogamat, de nagyon nehezen gyógyul. Ezt kezelik a szájsebészeten, ahova már szinte sajnos vendégségbe járok. Ma annyira fájt a helye, hogy az ügyeleten ki kellett kaparni. Ez pár órája volt. A doktornő elmondta, hogy tilos öblögetnem,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Nóra!

  Ne számítson látványos, azonnali eredményre, a gyógyulás még hosszú napokba telhet. A jövőre nézve látatlanban nem tudok nyilatkozni.


  Tisztelettel:

 • Láz, ínyen megjelenõ kisebb dudor a foghúzás után

  Tisztelt Doktor Úr!
  Hétfőn délelőtt kihúzták a jobb oldali felső 6-os fogamat. Betömött fog volt, de nem gyökér tömött.Pár nappal a húzás előtt fájt ez a fogam.A röntgen azt mutatta hogy a gyökér elágazásánál elvan szuvasodva így ki kellett húzni. A húzás után nem volt semmi probléma. Másnap vagy… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Agárdi Ilona!

  A leírás alapján egy fogmedergyulladáson van szó. Várhatóan most már megindult a gyógyulás útján.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! A fogzománc lejött a fogamról. Vettem kalcium vitamin tablettát és D3 vitamin…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A fogzománc lejött a fogamról. Vettem kalcium vitamin tablettát és D3 vitamin tablettát ez használni fog neki? Vagy létezik olyan, hogy fluorid tabletta és inkább azt kellett volna vennem? Vissza fog nőni a fogzománc? Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Ha valamilyen külső ok miatt, amely továbbra is fennáll, akkor semmiképpen sem, csak veseköve lesz tőle. A fogzománcot a nyálban levő kálcium regenerálja leginkább.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Köszönöm válaszát, a szuráskor egy hasito fájdalmat éreztem a fülemben és ekkor felszaladt a forroság…

  Köszönöm válaszát, a szuráskor egy hasito fájdalmat éreztem a fülemben és ekkor felszaladt a forroság a fejembe,nem birtam felemelni a fejem.ekkor ilyedtem meg.sosem volt ilyen másfél hete is huztak fogat.. azota is nyomás van a tarkomban.nem mehetett szét egy ér a fejemben? Normális volt ez a forroság a fejemben ?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Lehet, hogy a szúrás egy ideget vagy eret talált el. Remélhetően néhány nap múlva jobban lesz.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Dr ur,kaptam egy lidocain adrenalin szurit bölcsességfog huzása elött alulra.a szuráskor forroság öntötte…

  Dr ur,kaptam egy lidocain adrenalin szurit bölcsességfog huzása elött alulra.a szuráskor forroság öntötte el a fejemnek azt az oldalát ahol a fog van.de teljesen a fejtetöre ment ez a forróság.ájulás kerülgetett nem birtam felemelni a fejem. Végül nem huzták ki a fogat mert annyira rosszul voltam remegtem légszomjam volt. sose volt ilyen még,huztak többször fogat is,pl 2 hete. Mitöl lehetett ez, és normális ez,miért kell adrenalin,az okozza? Máskor is ez lesz??

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Valószínűleg az adrenalintól és az izgalomtól. Az adrenalin a helyén tartja az érzéstelenítőt és csökkenti a vérzést.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktorút! Nekem az egyik oldalon fent a bölcsességfogam benne van az arcüregembe , voltam fül…

  Kedves Doktorút!
  Nekem az egyik oldalon fent a bölcsességfogam benne van az arcüregembe , voltam fül orrgégésznél cbct alapján néztük, a doki azt mondta hogy nincs gyulladás meg semmi, nem kell aggódnom nehogy szétveressem.
  Kérdésem az lenen hogy Ön mit gondol erről okozhat e nekem ez problémát a későbbiekben?
  Válaszát köszönöm szépen.
  Üdv!!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Jós nem vagyok, de ha nincs vele problémája, akkor a nagyobb kockázat miatt én nem forszíroznám az eltávolítást.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor Úr ! Autoimmun beteg vagyok ⁄Myasthenia gravis ⁄,parodontológiai mélytisztítás előtt…

  Kedves Doktor Úr !

  Autoimmun beteg vagyok ⁄Myasthenia gravis ⁄,parodontológiai mélytisztítás előtt állok azt szeretném megkérdezni ,hogy érdemes e belevágni a kezelésbe ?Köszönettel várom válaszát Horváth Ilona

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Horváth Ilona!

  Ha szükséges, akkor igen.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • tisztelt doktorur nekem az a kerdesem lenne önhöz fogat huzatam ket napja es most a hejje rettentöen…

  tisztelt doktorur nekem az a kerdesem lenne önhöz fogat huzatam ket napja es most a hejje rettentöen faj semijen gyogycer nem hasznal ra csak ha fojadekel öblitem

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Ha öblögeti, akkor jó eséllyel el is fertőződik a húzás helye. Javaslom a kezelőorvos felkeresését.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! A bal alsó 36-os fogammal, már szeptember óta szenvedek, először elkezdett fájni,…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A bal alsó 36-os fogammal, már szeptember óta szenvedek, először elkezdett fájni, majd a fogorvos megállapította, hogy be van gyulladva, azóta gyakorlatilag hetente járok fogászatra, kaptam már rá Dalacint, Augmentint, a fogamba is helyeztek gyógyszert, semmi változás, azóta is gyulladt, de már legalább nem fáj, a héten ismét megnézte a doktornő azt javasolta húzzuk ki, kaptam érzéstelenítőt (a fejem gyakorlatilag teljes bal oldala elzsibbadt) rettenetesen fájt amikor megpróbálták kihúzni, kicsit sikerült kimozdítani de nem tudták kihúzni, mert már nem bírtam, most ismét kaptam Augmentint jövőhéten újra megpróbálják kihúzni. Húzták már ki fogamat, de ez valami szörnyű.

  A Doktor Úr mit javasolna?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlettel

  Zsuzsanna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Zsuzsanna!

  Ilyenkor már csak a fog eltávolítását.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Köszönöm a segítséget!

  Köszönöm a segítséget!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Mielőbbi jobbulást Önnek!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát, melyben arra utalt, hogy a nyálmirigy vizsgálathoz képalkotó…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Köszönöm válaszát, melyben arra utalt, hogy a nyálmirigy vizsgálathoz képalkotó és labor szükséges.
  A képalkotó( panoráma röntgen) meg van. Labor? a hagyományos, vérből amiláz érték? vagy van kimondottan a nyálmirigyre utaló labor vizsgálat? Ez lenne jó.
  A fogorvost csak a fog rendbetétele érdekli, engem is, de elsősorban szeretném tisztázni normál lipáz mellett a 180-es amiláz értékemet. És az is nagyon kellemetlen, hogy sok a nyálam, amit állandóan köpködök, még éjjel is.
  Köszönettel várom válaszát! Attila

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Attila!

  Egy laborvizsgálat nem lenne a hátrányára, de van lehetőség külön nyálmirigytermék vizsgálatra is.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktorúr! Én irtam a fájó íny-afta-nyirokcsomó ügyben Köszönöm válaszát. Az afták és a nyirokcsomók…

  Kedves Doktorúr! Én irtam a fájó íny-afta-nyirokcsomó ügyben
  Köszönöm válaszát. Az afták és a nyirokcsomók picit javultak. Fogorvoahoz valoszinüleg kedden jutok el. Viszont most az inyem nagyon fáj , ég... lehet hogy gyulladt, mindenesetre nagyon sajog. valamivel öblögethetnék vagy van valami ecsetelő vagy bármi ami tudná enyhiteni a fájdalmat? Köszönöm szépen!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Pl. Glycosept öblítőt addig használhat a megfelelő előírás szerint.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Jónapot dr úr! Én egy 27 éves férfi(inkábbkisfiu:() vagyok.a fogaim 15 éves Korom óta romlanak.hogy…

  Jónapot dr úr!
  Én egy 27 éves férfi(inkábbkisfiu:() vagyok.a fogaim 15 éves
  Korom óta romlanak.hogy miért is nem mentem
  El kezelésre?jo kérdés!gyáva vagyok...de asztÁn
  Szembesítettek a ténnyel hogy ez annyira dúrva
  Hogy akár bele is halhatok.kb az összes fogam rossz.
  Gócok alakultak ki szerintem. A fogaim felett ilyen genny csomok
  Alakultak ki..most jött el az hogy betelt a pohár.
  Kéne nekem egy fogorvos aki érti a dolgát és aki
  Szereti a kihívásokat.és mibe kerülne ez nekem?
  vélemény?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kérdező!

  Javaslom válasszon egy Önnek szimpatikus kollégát és konzultáljon vele. Az árakról majd ő fog tudni többet mondani.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor ur! Az egyik fogamnal a gyökér részénél van egy kis pup amire a mi fogorvosunk azt mondta…

  Tisztelt Doktor ur! Az egyik fogamnal a gyökér részénél van egy kis pup amire a mi fogorvosunk azt mondta hogy attol van mert tul erösen lett megdörzsölve fogmosáskor azért van ott elvileg 2 hét alatt elkelett volna múlnia. A színe nem fehér, nem fáj a fogam se, látni nemigen lehet de érzem hogy ott van! Tudom látatlanban nemsokat tud mondani, remélem nem nagy bajrol van szó. Válaszát köszönöm! Szandra

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Szandra!

  Remélhetően nem. Ha kételyei vannak, javaslom, keresse fel a kezelőorvosát.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Az ínyén borsónyi puha dudor látszik, étvágytalan, nyűgös

  Tisztelt Doktor Úr!
  Abban szeretném tanácsát és segítségét kérni, hogy 1 éves kisfiamnak jelenleg 10 db kibújt foga van. Elég nehezen viseli a fogzás tüneteit és mivel így Dentinox krémet használok észrevettem, hogy bal oldalt az ínyén középtájt egy borsónyi puha dudor tapintható. Színét tekintve… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Sulyáné Barta Szilvia!

  Ha kételyei vannak, akkor mindenképpen mutassa meg.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd