A betegek kérdései (8243)

 • Jó estét kívánok! Tegnap már írtam egy kérdést, melyben említettem, hogy megütöttem a fogam és azóta…

  Jó estét kívánok! Tegnap már írtam egy kérdést, melyben említettem, hogy megütöttem a fogam és azóta fáj. Ma vettem észre, hogy hosszában el van repedve. De úgy tűnik, hogy a fognak csak a felszíne... Hidegre egyáltalán nem érzékeny, ha meleget eszem akkor a fájdalom is szinte teljesen megszűnik. Nagyon aggódom, mert soha életemben nem fájt még egy fogam sem, mind jó állapotban vannak, szóval a fogászat az nagyon új dolog nekem. Helyre lehet hozni a fogam? 16 évesen nem szeretnék műfogat, főleg hogy a metszőfogam, nagyon látszana....

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Látatlanban nem tudom megmondani. Lehet, hogy következmények nélkül marad, de akár az is, hogy a fog elhal és panaszmentes lesz. Panaszt rögtön, de akár évekkel később is okozhat.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Fogorvosi kezelés

  Doktor úr!

  Kérdésem az lenne, hogy a 4 es és 5 ös foganál (mindkét oldalon) közötti feketeség, közvetlen a fogtőnél feltétlen jelenti, hogy fogközi szuvasodásom van? Fájdalmam egyáltalán nincs. Depurálás óta is ugyanott van ez a barnaság. Az orvos nem vette észre vagyis nem szólt érte,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Pál!

  Látatlanban nem tudom megítélni. Ha szuvasodás van, akkor sem biztos, hogy rögtön tömni kell, ha meg csak kopás, akkor az is elszíneződést mutat.
  Második kérdésére felelve,… Még több

 • Rágáskor erős fájdaloma fogsorban további vizsgálatot igényel

  Tisztelt Doktor Úr!

  2 napja tart,hogy rágáskor bal oldalt a felső fogsornál a hátsó rágófogak környékén nyilaló,erős fájdalmat érzek,amely a felfele sugárzik.A fájdalmat csak rágáskor érzem,valamint ha összeszorítom az állkapcsom.Megnéztem kis tükör segítségével azt a területet,de nincs… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Mónika!

  Azt javaslom, hogy kezdődjön el egy kivizsgálás. Előbb a fogorvosnál, ha szükséges rtg vizsgálattal kiegészítve,. majd pedig szükség esetén orr-fül-gégésznél is tegyen egy… Még több

 • Tisztelt doktorúr! 16 éves lány vagyok és a minap megütöttem a jobb felső metszőfogam. Nem volt olyan…

  Tisztelt doktorúr! 16 éves lány vagyok és a minap megütöttem a jobb felső metszőfogam. Nem volt olyan nagy ütés, de jócskan zsibbadt tőle a foghúsom is. A fogam nem fáj, de a fogam felett a foggyökér vagy a fogágy, én sem tudom, hogy mi van ott, szúrást és enyhe lüktetést érzek, főleg ha nyomom a fogam. Sem a hidegre sem a melegre nem érzékeny, de ez a szúrás meg lüktetés azért kellemetlen. Mit tegyek? Menjek fogorvoshoz, vagy magától belyrejön? Nagyon aggódom..

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Hogy keletkezett-e bármilyen probléma a foggal, az lehet, hogy csak hónapok múlva derül majd ki. Ha panaszai vannak, akkor viszont mindenképpen keresse fel egy kollégámat.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Állandó fájdalom fogorvosi kezelése fájdalomcsillapítók szedésével

  Üdvözlöm!A kis fiamról van szó aki 5 éves!Hosszabb ideje állandóan fáj a foga!Először mikor elmentünk fogorvoshoz nem nyitotta ki a száját így nem lett vele semmi fájdogált tovább!Következő alkalommal másik dr néni volt neki kinyitotta, megfúrták a fogát!Azt hittem jobb lesz !Ma megint fogászat ,megint… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Kata!

  Nem könnyű a helyzet. Mivel nem vagyok gyermekfogorvos sajnos igazán érdemi tanácsot nem tudok adni. Nem kizárt, hogy el kell kissé lazítani a gyermeket és talán úgy menni… Még több

 • Fog műtét után a nyelv zsibbad a fogmosásnál is, fájdalom érzettel kísérve

  Tisztelt Doktor Úr!
  Februáriban zajlott bölcsességfog műtét következtében valami gond történt, mert azóta is zsibbad a nyelvem. van hogy kevésbé, de van hogy egészen fájdalmas.
  Azóta rendszeres ínygyulladásos problémám van, pedig azelőtt nem volt jellemző és a fogkővel sem lehet gond,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Ha idegsérülés történt, az lassan regenerálódó folyamat lehet, de akár maradandó is. Csak azt tudom javasolni, legyen türelemmel.

  Tisztelettel:
  Dr.…

 • T. Doktor Úr! Tisztában vagyok azzal, hogy a szemfogak és attól hátrafelé lévő fogak színe alapesetben…

  T. Doktor Úr!

  Tisztában vagyok azzal, hogy a szemfogak és attól hátrafelé lévő fogak színe alapesetben sárgább, sötétebb, mint a frontfogaké. Azonban nekem 2-es és 3-as fogam között több árnyalatnyi különbség is van, szembetűnő a különbség. Egyrészt érdekelne mitől lehet ez a nagy különbség, másrészt kíváncsi vagyok mit lehet ezzel kezdeni, mert nagyon zavaró

  Köszönöm előre is!
  Olivér

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Olivér!

  Nagyon komoly szerepe a fogállomány összetételének, az anatómiai helyzetnek (árnyékhatás), a táplálkozásnak és a környezeti viszonyoknak. Kezelési tervet látatlanban nem tudok javasolni, főleg nem olyat, amely visszafordíthatatlan változásokat eredményezne.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor Úr! Letörött a korona a bal első kisőrlőfogamról ezelőtt 6 hónappal. Tegnap elmentem…

  Kedves Doktor Úr!
  Letörött a korona a bal első kisőrlőfogamról ezelőtt 6 hónappal. Tegnap elmentem fogorvoshoz, hogy nézessem meg mit lehetne csinálni a fog helyen levő réssel. Azt ajánlották, hogy ki kell húzni a gyökeret, s majd a rés magától be fog záródni a fogak vándorlása miatt. 21 éves vagyok.
  Bízhatok a fogorvosomban?

  Válaszát köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Alapból igen. Másrészt nem ismerem az anatómiai viszonyait, így látatlanban nem tudom megítélni, valóban megtörténhet-e a záródás.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Curam szedése mellett várható a duzzanat felszívódása?

  Tisztelt Doktor Úr!

  A tegnap író #7091-es vagyok. Kérdésemre, azaz hogy aggodalomra ad-e okot a duzzanat, igennel válaszolt, viszont ezután valamelyest megnyugtató dolgokat írt. (azaz, hogy nem feltétlen múlik el egy ilyen pár nap után.)
  Így most nem teljesen tudom, hogy ön szerint… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Véleményem szerint nem rendellenes.
  Mint írtam, a felszívódás időbe telik. Mielőbbi gyógyulást Önnek!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktorúr! A felső első két fogamon korona van és úgy érzem mintha mozogna. Mi van ha alvás…

  Kedves Doktorúr!

  A felső első két fogamon korona van és úgy érzem mintha mozogna. Mi van ha alvás közben esik le? Pánikbeteg vagyok és most ezen kattog az agyam. Okozhat fulladást? Válaszát nagyon várom.

  K.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Elvileg nem. De ha bizonytalan, keresse fel egy kollégámat.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor Úr! Miután leszedték a fogkövet a fogakról, most már az étel közzé megy. A kérdésem pedig…

  Kedves Doktor Úr! Miután leszedték a fogkövet a fogakról, most már az étel közzé megy. A kérdésem pedig az lenne, hogy nem lehet-e valahogy "vissza növeszteni" a fogínyt? Vagy mit lehetne tenni fogíny sorvadás ellen?
  Köszönettel: Molnár-Farkas Edina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Molnár-Farkas Edina!

  Nem ismerem a helyzetet, javaslom, a kérdését tegye fel a kezelőorvosának.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt doktor úr! Pár napja az ínyem mellett ,az arcomon egy pár mm bőrszerű kinövés lett. Nem fáj,…

  Tisztelt doktor úr!
  Pár napja az ínyem mellett ,az arcomon egy pár mm bőrszerű kinövés lett.
  Nem fáj, a nyelvem hegyével tudom mozgatni ,olyan mint egy szemölcs ,a vége fehéres.Talán fogkilis?? Vagy mi lehet ez ?? Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Látatlanban nem tudom megmondani. Lehet, hogy nem is fogorvosra, hanem inkább bőrgyógyászra lenne szüksége. Javaslom, valamelyiket keresse fel.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves Doktor Úr! Meglehetősen kétségbe vagyok esve. Pénteken húzták ki a 36os fogamat, mert az alatta…

  Kedves Doktor Úr!

  Meglehetősen kétségbe vagyok esve. Pénteken húzták ki a 36os fogamat, mert az alatta lévő duzzanat nem múlt. Mindez a szájsebészeten történt, leírnám a kezelési lapom tartalmát.

  "Kedden a bal alsó 6-os foga mellett tapintható fluctuáló duzzanatot incidáltuk, csíkoztuk, mely duzzanat azonban ezt követően sem csökkent, sőt növekedett, emiatt a 36os fog eltávolítása mellett döntöttünk.

  Dg.: Periost.mand.l.s.
  Th.: 36. eltávolítás preventív feltárásból"

  Hétfőn megyek kontroll vizsgálatra, és bár a húzott fog helyén semmi gondot nem tapasztalok, de az a kemény csomó továbbra is ott van. Az interneten keresgélve már minden cisztába és egyéb aggasztó dologba belefutottam...

  Ön szerint egy ilyen esetben aggodalomra ad okot, hogy még nem múlt el a kezelt duzzanat? Mi lehet vajon?

  Köszönöm előre is!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Igen. Péntek óta csak két nap telt el és a tömör duzzanat felszívódása akár két-három hetet is igénybe vehet egyéni gyógyulási hajlam és a gyulladás kiterjedtsége okán. A leírás alapján Önnek csonthártyagyulladása volt.

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Ur! 32 eves no vagyok. Par honapja bal szivbillentyu hibat talaltak nalam(prolabal).…

  Tisztelt Doktor Ur!

  32 eves no vagyok. Par honapja bal szivbillentyu hibat talaltak nalam(prolabal). Erre rendszeresen Betaloc gyogyszert kellene szednem. Mivel a tunetek azota alig jelentkeztek es a gyogyszer nagyon ’kiut’igy nem szedem... Bolcsesseg fog eltavolitasnal ha nalam sor kerulne,lehetne altatast vagy eber szedalast alkalmazni?
  Koszonom valaszat!
  Reka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Réka!

  Ezt az altatást végző anaesthesiológus tudná megmondani, aki még számos részletre is kíváncsi lesz.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Kedves DR! Hiányos fogazatom miatt pótlás indult. Még csak lenyomatot vettek. Tegnapi napon a bal…

  Kedves DR!


  Hiányos fogazatom miatt pótlás indult. Még csak lenyomatot vettek. Tegnapi napon a bal alsó 6ban is tömést cseréltek nem volt komplikáció és ezzel lezárultak a lehetőségeim.
  Mellékelek egy panoráma RTG-t amin a 6-os még régi állapotában van. Ezen a fogon kívül lát bármi olyat a bal oldalon,ami napok óta tartó rettenetes arcfájdalmat generál? Egész pontosan az arccsontom alatt a fül elöl vízszintes vonalat huzva és annak mentén érzem ezt a rettenetes nyomó tompa fájdalmat,amit nem csillapít se cataflam se borogatás..
  Ha nincs fog elváltozás akkor ez izomfájdalom vagy állkapocs? Fájhat ez ennyire? 32 éves vagyok és lassan depresszióssá válok a fájdalomtól...

  üdv Adrienn

  http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄140716⁄Kiss_Adrienn_113547_20140716_16-44-47_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Adrienn!

  Érdemes lenne egy fül-orr-gégész kollégához is ellátogatnia. De előtte a gyökérkezelt fogról is készüljön egy kisröntgen. Nem kizárt, hogy gyulladást tart fenn a fog.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr, Kedden kihúzták az egyik felső fogamat. Az lenne a kérdésem, hogy bár rendesen…

  Tisztelt Doktor Úr,

  Kedden kihúzták az egyik felső fogamat. Az lenne a kérdésem, hogy bár rendesen tisztítom, az ínyemen a lyuk környékén fehéres lepedék képződik. A vérdugó olyan alakot vett fel, mintha egy pici fehéres géz lógna ki a fog helyéről. Megbolygatni nem szeretném, ez a vérdugó lehet? Le fog onnan esni majd? Köszönöm megtisztelő válaszát, üdvözlettel: Anikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Anikó!

  Amit leír, az elvileg a normál gyógyulás útja. A vérrög folyamatosan fel fog szívódni, másrészt oldódik is. Mielőbbi gyógyulást Önnek!


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! A mai délelőtt író #7083-es vagyok. Azon az oldalon már kijött a bölcsességfogam…

  Tisztelt Doktor Úr!

  A mai délelőtt író #7083-es vagyok. Azon az oldalon már kijött a bölcsességfogam teljesen, viszont a 7est megnyomta ami így kicsit lefele dőlve aláment a 6osnak. Ugye most a 6os el lett távolítva, ezek után is mozdulhatnak még a fogaim kitölteni az üres területet, vagy csak a még íny alatt lévő bölcsességfog okozhat ilyen változást?

  Egyébként a fogaim azon az oldalon nem tömöttek⁄gyökérkezeltek.

  Hálás köszönet, hogy sokunk rendelkezésére áll ezen az internetes felületen, Doktor úr! :)

  üdv, Dani

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Dani!

  Elvileg igen. Mielőbbi gyógyulást Önnek! Köszönöm!

  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Túl vagyok a mai napon az implantáláson. Minden rendben zajlott, de miután kezd…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Túl vagyok a mai napon az implantáláson. Minden rendben zajlott, de miután kezd az érzéstelenítő kimenni, vannak kellemetlenségek. Többek között az a bajom, hogy a másik metsző, aminek felszívódott a gyökere már nagyon rég, de ezzel nem volt semmi bajom, harapásra érzékennyé vált, nyomásra, fog összekoccintásra élesen belenyilal. Ez az ínyfeltárás, miatt van így, vagy, ha most ilyenné vált már nagy a baj?
  Tisztelettel és köszönettel: Gábor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Gábor!

  Mivel számos részletem hiányzik a beavatkozásáról és az anatómiai helyzetről, így azt javasolom, hogy a kezelőorvosának tegye fel a kérdéseit.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Kattog egy ideje az állkapcsom, nehezen tudom kinyitni a számat és fáj az arcom.…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Kattog egy ideje az állkapcsom, nehezen tudom kinyitni a számat és fáj az arcom. Van erre valamilyen gyógyszer, vagy mit lehet vele kezdeni?Okozhat ez állandó fejfájást és füldugulást?Köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Általában komplex probléma van a háttérben, amely az állkapocsízület károsodását okozta. Ez lehet törés, harapási rendellenesség, fertőzés, stb. Érdemes lenne egy szájsebészeti osztályon kivizsgáltatni.
  Igen, okozhat.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd

 • Tisztelt Doktor Úr! Olvastam az Önök rendelőjében a fogfehérítés áráról. Azt szeretném kérdezni, hogy…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Olvastam az Önök rendelőjében a fogfehérítés áráról. Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az, hogy "⁄állcsont"? Ez a szájnál lévő fogakat jelenti?

  Köszönöm válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Janik Leonárd

  Tisztelt Érdeklődő!

  Felső és alsó állcsont (állkapocs) van. A fogfehérítés így általában 10-10 fogra terjed ki.


  Tisztelettel:
  Dr. Janik Leonárd