A betegek kérdései (5531)

  • Tisztelt Doktorúr! Gynecomastia műtétem volt minden gond nélkül, 2. nap után kivették a kis szívócsövet…

    Tisztelt Doktorúr!
    Gynecomastia műtétem volt minden gond nélkül, 2. nap után kivették a kis szívócsövet az egyik mellemből is, de a másikból pedig nem. Erre úgy jöttem rá, hogy egy hét múlva otthon megnéztem magam a tükörben, emlékszem kérdeztem a nővérkét hogy a másik mellemből nem-e kell kivenni a csövecskét, akkor azt mondta abban nincs. Nem baj hogy egy hét után is ott felejtették a mellemből kiállva? Persze szorítókötés alatt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Keresse fel operáló orvosát, mert a csövet már ki kellett volna venni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Nem tudo, hogy jó helyen kérkérdezem... Az történt, hogy három napja leestem a…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Nem tudo, hogy jó helyen kérkérdezem...
    Az történt, hogy három napja leestem a lépcső n és a bal kezem kis újján körömágyon túlig felszakadt a körmöm. Ügyeleten bekötözték, de semmit nem mondtak. Azóta is kötözöm, így most már a kötés lenyomta, de gennyezik és fogalmam sincs, hogy ebből valaha lesz e még köröm. Kérdésem, hogy mi a teendőm?
    Előre is köszönöm a válaszát!
    Tisztelettel
    Ács Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Judit!

    Keressen fel baleseti sebészt, lehet, hogy el kell távolítani a körmöt a gyógyulás érdekében.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr, Köszönöm szépen a gyors választ. Varratszedes nem lesz, mivel felszivodo varratok…

    Tisztelt Doktor Úr,

    Köszönöm szépen a gyors választ.

    Varratszedes nem lesz, mivel felszivodo varratok vannak, és ezt az egy sebet leszamitva szinte már var sem található sehol,szépen begyogyult. .. az ödéma is jobb lett egy fokkal mára.

    Köszönöm megegyszer

    Szép napot

    Cila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Cila!

    Nagyon szívesen!

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr, 10 napja volt egy combplasztika műtétem,nagyobb fogyás után, T alakú vágással,…

    Tisztelt Doktor úr,

    10 napja volt egy combplasztika műtétem,nagyobb fogyás után, T alakú vágással, mivel igen sok bőrfelesleget kellett eltávolítani. A 3. Napon controll után a doktor úr levette a kötest, nem is kaptam újat, és mondta, hogy zuhanyozhatok. Másnapra a T vágás találkozási pontjánál megnyilt a seb,és gennyes váladék szivárgott belőle. Azonnal jelentkeztem a doktor urnal, aki azt mondta hogy nem kell aggódni, ez elofordul, Betadint és neogranormont ajánlott rá. A helyzet azóta sem javul, nagy mennyiségű, kellemetlen szagú sárga sűrű váladék jön a sebbol,most kb. 1 cmes háromszög formában látható a seb,körülötte piros és dagadt, fájni nem fáj. . Azóta már újra voltam kontrollon, továbbra sem kell aggodnom emiatt, azt mondta a doktor úr. ..
    másik kérdésem hogy tegnapra iszonyúan beodemasodott mindkét lábam, nemcsak a combok, hanem a labszaram is... számottevő fájdalmat ez sem okoz, inkább feszítő érzést, illetve a járás nehézkes így, mert alig bírom emelni a lábaimat ...
    kérdésem az lenne, hogy mindkét jelenség valóban elofordulhat egy ilyen műtét után, és tényleg ne aggódjak? a labdagadast elfogadom, de a seb miatt aggódom. ..

    Köszönöm előre is válaszát, segítséget.

    Cila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Cila!

    Mindkét jelenség előfordulhat ilyen műtét után, de a megfelelő sebkezelés szerintem az orvos feladata. Én varratszedésig semmiképpen nem hagynám szabadon a sebet, hanem steril kötést tennék rá, a váladékozó sebet pedig rendszeresen öblíteném hyperollal (lehet, hogy drain is kell bele). Az alsó végtagi duzzanatot okozhatja a nyirokerek sérülése, amire rugalmas pólya viselés és masszázs lehet a megoldás.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr. Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy az OEP támogatja-e az ilyen fajta műtéteket? És kihez…

    Tisztelt Dr. Úr!

    Érdeklődni szeretnék, hogy az OEP támogatja-e az ilyen fajta műtéteket?
    És kihez tudnák elmenni?
    Egy magánorvosnál voltam, de ott nagyon drága.
    Előre is köszönöm válaszát.

    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Milyen műtétre gondol és milyen megfontolásból szeretné a műtétet?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Köszönöm válaszát!A pántot már műtét óta viselem,betartva a szabályt! Köszönettel:Sal.Zsuzsanna

    Köszönöm válaszát!A pántot már műtét óta viselem,betartva a szabályt!

    Köszönettel:Sal.Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsuzsanna!

    Akkor legyen türelemmel.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr!

    Az alábbi problémában kérném a segítségét.

    Fájt a napokban a nyakam,elmentem a baleseti sebészetre,ahol csináltak egy nyaki rtg-t.aminek az eredménye a következő lett:
    A C. VII.csig.proc spinosusa végénél 9 mm-es,külön álló,de lekerekített csont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Szerintem most sem kell vele foglalkozni, mert nem ez okozza a panaszokat.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt DR Ur! 10nappal a mutet utan el lehet kezdeni kenni a heget contratubex kremmel??köszönöm

    Tisztelt DR Ur!
    10nappal a mutet utan el lehet kezdeni kenni a heget contratubex kremmel??köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Varratszedés után célszerű elkezdeni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • gyártó:eurosilicone,ref:28,size:375cc,sn:U00B38,LOT:127031 Másik:REF:28,Size:325cc,SN:T188B180,LOT:127031.Email…

    gyártó:eurosilicone,ref:28,size:375cc,sn:U00B38,LOT:127031
    Másik:REF:28,Size:325cc,SN:T188B180,LOT:127031.Email cimére mellékeltem fotot is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsuzsanna!

    A műtét előtt elég nagy volt a két oldal közötti differencia, így nem lehet azt várni, hogy műtét után teljesen egyforma legyen a két oldal. A méretválasztás szerintem megfelelő volt, esetleg lehetett volna csepp formájú implantátumot használni, amivel elkerülhető lett volna a felső volumentöbblet. Egyenlőre én egy leszorító pántot javasolnék a felső részre, amitől még javulhat a helyzet, mivel a végső forma kialakulásához kell legalább 3-4 hónap.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Sajnos ezeket az adatokat nem teljesen tudom.Kerek implantok.Láthatók ezek a kártyán lévő számokból?

    Sajnos ezeket az adatokat nem teljesen tudom.Kerek implantok.Láthatók ezek a kártyán lévő számokból?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsuzsanna!

    Igen. Írja le a számokat és az implantátum gyártóját.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Salamon Zsuzsanna vagyok.két hete mellplasztikám volt fejletlen és asszimetrikus…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Salamon Zsuzsanna vagyok.két hete mellplasztikám volt fejletlen és asszimetrikus mell miatt.Magánklinikán az egyik mellembe 375cc,a màsikba belső fellvarrás után 325cc implantot kaptam.Nagyon meg vagyok ijedve,mert nem egyformàk a melleim,sőt...A 375cc mellem felül joval puposabb,nagyobb,mintha más alakja lenne.Kérdésem hogy ez még változhat,vagy orvosi hiba.Kérem mihamarabbi válaszát,nagyon félek.Köszönettel:Salamon Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsuzsanna!

    Tudja-e az implantátumok pontos adatait (kör vagy csepp alakú, átmérő, magasság)? Esetleg tud-e küldeni műtét előtti fotót?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Problémámhoz hasonlót ugyan találtam már a kérdések között, de az én esetem egy…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Problémámhoz hasonlót ugyan találtam már a kérdések között, de az én esetem egy kicsit eltér a két sorstársamétól. 16 éve olyan véralvadási zavarral diagnosztizáltak, melynek kezelésére 6 éven keresztül kellett szteroidot szednem. A kúra kezdetén kb. fél év alatt 30 kg-ot híztam, ami striákat okozott a testemen több helyen, tömegesen. Ugyan a gyógyszerkezelés felfüggesztése után ésszerű diétával és edzéssel, a fokozatosság elvét betartva fogytam le, bőröm most mégis lóg, és ez főleg a combomon nagyon zavaró, mert a striák és a lógó bőr együttesen nagyon csúnyák és kellemetlenek.
    Tisztában vagyok vele, hogy a fogyási⁄hízási csíkokon nagyon nem lehet segíteni.
    Kérdésem inkább arra irányul, hogy van-e valami mérce, ami alapján eldönthető, hogy a bőr milyen mértékű nyúlása plasztikázható OEP támogatottan, illetve, hogy combon lehet-e ilyen műtétet eredményesen végezni. Az is érdekelne, hogy milyen orvosi papírral tudom bizonyítani, hogy a hízást és a bőrproblémákat a szteroidkezelés okozta.
    (Amennyiben szükségesek, a \\"paramétereim\\": 29 éves nő, jelenleg 61 kg, legnagyobb súly 85 kg, a szteroidkezelés előtt 55 kg, magasság 166 cm).

    Előre is köszönöm a segítséget!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Adatai alapján a TB nem támogatja a combplasztikai műtétet, mivel legnagyobb testtömeg indexe nem éri el a 35-öt (csak 30). Esetleg egyedi elbírálást kérhet az OEP-nél, a kórtörténetét igazoló orvosi dokumentációval.
    A combon egyébként jó eredménnyel végezhető az ilyen jellegű műtét.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 7 hete műtöttek bal oldali lágyéksérvre. Már előtte is fájdogalt a jobb oldali is, mikor a bal oldalit műtötték. De tegnap előtt nagy mennyiségű havat lapátoltam, és sajnos szerintem mára rosszabbaodott a jobb oldali lágyéksérvem. Nagy fájdalmat érzek, mikor lábraállok, alig… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Lehet sérv, ami a panaszoka lapján akár ki is záródhatott, ami mielőbbi orvosi ellátást igényel. A második műtét ugyanúgy fáj.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth…

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a segítségét kérni, a mellkasomon van egy 1cm széles, és 1cm magas festékes…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeretném a segítségét kérni, a mellkasomon van egy 1cm széles, és 1cm magas festékes anyajegy, enyhén kiemelkedik, szeretném levetetni. Nagyjából mekkora hegre lehet számítani, kb. mekkora vonal keletkezne, és milyen vastag vonal lenne, ha szikével vetetném le, és milyen lenne a heg a későbbiekben, zsugorodhat még?
    Köszönöm előre is válaszát.


    Üdvözlettel.
    Dóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Dóra!

    Kb. 2-2.5 cm-es hegre számíthat, hogy a heg milyen lesz később, erre nem lehet előre választ adni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Drágám ! Botondnak Hívnak Neurológus vagyok Szombathelyen,fizetnék 10 ezer forintot ha kielégítenél…

    Drágám !

    Botondnak Hívnak Neurológus vagyok Szombathelyen,fizetnék 10 ezer forintot ha kielégítenél orálisan ! Csók Botond

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Botond!

    Szerintem eltévesztetted a házszámot:)

    Üdv:
    Péter

  • Tisztelt Doktor úr! Idén szeretném megnagyobbítani a melleimet. Olvastam, hogy autoimmun betegséggel…

    Tisztelt Doktor úr!

    Idén szeretném megnagyobbítani a melleimet. Olvastam, hogy autoimmun betegséggel nem ajánlott a műtét. Nekem gyerekkoromban juvenilis idiopathias arthritis (oligoarticularis) betegségem volt, mely jelenleg hosszú ideje stagnál. 2002-ben és 2012-ben csapolták utoljára a térdemet, gyógyszert nem szedek és mostanában semmilyen problémát nem okoz számomra. Szeretném megkérdezni a Doktor urat, hogy az alábbiak ismeretében nálam kizáró ok lenne e a műtét?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm,
    Tisztelettel:
    Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Viktória!

    Mivel az autoimmun betegségek fellángolását bármilyen stressz, trauma, külső behatás előidézheti, ezért nem javaslom az emlőnagyobbító műtétet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Ùr! 2015.01.28. án voltam általános ultrahangon. Onkològiáròl küldtek el. Azzal a problèmával,…

    Tisztelt Doktor Ùr!
    2015.01.28. án voltam általános ultrahangon. Onkològiáròl küldtek el. Azzal a problèmával, hogy a bal hònaljárokban találtam egy csomòt. Az ultrahangon 16.7 mm szèles hangárnyèkot adò meszes kèplet láthatò. Doktor Ùr mi lehet ez? Febr. 17. èn mennem kell emlö ultrahangra. Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Nyirokcsomó lehet, az okot kell kideríteni, hogy mitől nagyobb a szokásosnál.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Olyan problemaval fordulok onhoz,hogy 1 eve mutottek koteny hasam miatt. Nagy hasplasztikam volt uj koldok es hasizom varrasom. Jogosult voltam a Tb tamogatasra. A hasam ""szepen" begyogyult. Nem volt vele problemam. A gond az,hogy a csipomon kituremkedik oldalt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Dea!

    A csücsköket oldalt el lehet távolítani, a szeméremdombon zsírleszívás segíthet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor úr!
    18 éves lány vagyok és olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb. harmadik hete görcsösen fáj jobb oldalon az alhasam. Második hete járom az orvosokat, urológia, CT, nőgyógyászat. Az urológián mondták, hogy vesekövem van, ami már közel 4 éve ott van, ezt a CT is megmutatta. A… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Dóra!

    Személyes vizsgálat nélkül nehéz bármit is mondani, de a vakbél-gyulladást a hasi ultrahang általában kimutatja. Sebésznél járt-e már?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth…

  • Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a lipoma nyomhat e ideget? Lehetséges e hogy a nyaki…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az lenne a kérdésem, hogy a lipoma nyomhat e ideget?
    Lehetséges e hogy a nyaki gerincemen található szőlőszemnyi lipoma okozza az állandó fulzugasomat? 3 éve észleltem a zsírcsomót es a tinnitus-T is először, nagyjából egyidőben keletkeztek és fokozódnak.

    Tisztelettel,


    Tamás

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Tamás!

    Nem hiszem, hogy ez lenne az ok, mivel a hallóideg, nem a nyakon található. Fül-orr-gégész vizsgálta-e már?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész

Kérdezz ingyen