A betegek kérdései (5551)

  • Méhnyakrák miatt méh eltávolítás és mell probléma

    Tisztelt Doktor Úr!

    15 hónapja szültem, nem szoptattam sokáig, de a melleim nagyon kicsik lettek (terhességem előtt se volt valami nagy), ami nagyon zavar! Szülés után 10 hónappal kiderült, hogy méhnyakrákom van. Egy hónapja eltávolították a méhemet, és a petevezetékeket! Úgy érzem a nőiességem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Viktória!

    A Tb jelenleg csak rosszindulatú emlődaganat utáni rekonstrukció és 30%-nál nagyobb aszimmetria korrekciója esetén támogat implantátum beültetést. Altatást elvileg bármilyen… Még több

  • Tisztelt Doktor úr! 2 gyermeket szültem a hasamon a bör nagyon megereszkedett,rosszul érzem magamat…

    Tisztelt Doktor úr!
    2 gyermeket szültem a hasamon a bör nagyon megereszkedett,rosszul érzem magamat a börömben!ezt szeretném lemütetni,és arra lennék kivàncsi,hogy ez milyen àrban lenne?A Tb ezt tàmogatja?Vàlaszàt elöre is köszönöm!Réka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Réka!

    A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)⁄ testmagasság (m)*testmagasság (m)).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni, hogy az egyik mellem nagyobb mint a másik. Az egyik szép…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tanácsot szeretnék kérni, hogy az egyik mellem nagyobb mint a másik. Az egyik szép kerek míg a másik kissé ereszkedett, a mellbimbóim is eltérő nagyságúak! 17 éves vagyok, fogamzásgátlót nem szedek és nem is szedtem még! Esetleg mellfeszesítő krémmel lehetne javítani rajtuk valamennyit? Köszönöm válaszát! Dalma

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Dalma!

    Én még nem találkoztam olyan mellfeszesítő krémmel, ami a gyártó pénztárcáján kívül másra jó hatással lett volna:)

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Köszönöm Főorvos Úr a gyors válaszát az asszimetrikus mellműtéttel kapcsolatban! Akkot tehát, ha jól…

    Köszönöm Főorvos Úr a gyors válaszát az asszimetrikus mellműtéttel kapcsolatban!
    Akkot tehát, ha jól értem, ha 30%-nal nagyobb az eltérés, akkor is TB támogatott a műtét, ha jelenleg is implantátum van a mellemben? Ez sem kizáró ok, lényeg, hogy 30%-nál nagyobb legyen az eltérés?
    Köszönöm válaszát előre is!
    Széo estét kívánok! Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anita!

    Amennyiben az implantátumok egyforma nagyok és így nagyobb a különbség 30%-nál, akkor igen.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr. Horváth Péter József! Egy kérdéssel fordulnék Önhöz. Mindkét oldalamon van egy kb. 0,5-0,7…

    Tisztelt Dr. Horváth Péter József!

    Egy kérdéssel fordulnék Önhöz.
    Mindkét oldalamon van egy kb. 0,5-0,7 cm-es feketés kidudorodó anyajegy. Évente megnézetem bőrgyógyásszal, és a legutóbb (pár napja) is azt mondta a doktornő, hogy nincs vele gond.
    A kérdésem mégis az lenne, hogy lehetséges-e eltávolítani egy anyajegyet úgy, hogy semmi, vagy csak nagyon minimális nyoma maradjon?

    Előre is köszönöm a segítségét!

    Üdvözlettel: Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kati!

    Ekkora anyajegyeknél kb. 1 cm-es műtéti heg marad, hogy mennyire lesz széles, azt előre nem lehet mejósolni, mert az az egyéni sebgyógyulási hajlamtól függ.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy kb hány százalékos mellasszimetria esetén van mód mellműtét végrehajtására…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Érdeklődnék, hogy kb hány százalékos mellasszimetria esetén van mód mellműtét végrehajtására OEP támogatással?
    Érdekelne még, hogy ez akkor is lehet támogatott műtét, ha jelenleg is implantátum van a mellemben, de kisbabát szültem és nagyon eldeformálódott, asszimeteikus lett?
    Üdvözlettel: Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anita!

    A TB akkor támogatja az emlőaszimmetria korrekciós műtétjét, ha a két emlő közötti különbség nagyobb, mint 30%. Az Ön esetében csak személyes vizsgálat után lehet nyilatkozni a támogathatóságról.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • A fej sérülések, seb után eltelt idõ miatt már ne aggódjak?

    Üdv, kedves Dr úr.
    Nemrég írtam önnek.
    Szombaton véletlenül elestem takarítás közben és bevertem a fejem a szekrénybe ,vizszintesen van a seb, tehát csak bevágta a szekrényfiók, ahova estem. kb 1percig vérzett,vagy még addig sem.Anyu letisztitotta, bekente neogranormonnal.kb 2cm a seb hossza.Egyáltalán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Tímea!

    Nem kell aggódnia.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Március 5-én műtik a bal oldali lágyéksérvemet is. De kb 3 hete havatlapátoltam,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Március 5-én műtik a bal oldali lágyéksérvemet is. De kb 3 hete havatlapátoltam, az orvosom azt mondta, hogy már akármit csinálhatok. Viszont a lapátolás után elkezdett fájni a már műtött oldal. És azóta is fáj ott valami. A sebem még most is erzékeny. Főleg ha pl mosogatok, és hozzaér a pulthoz, vagy ha megnyomom picit, fáj. Dr Úr! Nagyon félek, hogy kiújult a sérvem, és hogy újra kell műteni. Így is ha belegondolok, hogy megint mit kell atveszelnem újra itthon, hiszen egy napos műtétem lesz..aznap haza is jövök. Hát borzaszto. Ön szerint kiujulhatott, vagy meg lett kicsit erőltetve, vagy még nem gyogyult be. Hétfőn megmutatom a dokimnak. Ezt hogy lehet megnezni? Milyen vizsgálattal? Köszönöm az eddigi válaszait is. Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Fizikális vizsgálattal az orvosa megállapítja, hogy kiújult-e a sérve.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Hasnyálmirigy gyulladás miatti hasműtét, hasizom átvágással

    Tisztelt Dr.Úr !

    30 éves lány vagyo.Olyan kérdésem lenne, hogy nekem hasnyálmirigy gyulladásom volt 2013-ban. Hatszor vágták fel a hasam.A hasizmom nem lett összevarva a legutolsó bezáráskor.Ezek közben deréktól lefelé lebénultam.Azt mondták a hasizom összezárása ráér. Közben hasi sérvem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kata!

    Kérdéseire csak személyes vizsgálat után lehet korrekt válaszokat adni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Üdv, Tisztelt Dr úr. Ma véletlenül elestem takarítás közben és picit bevertem a fejem a szekrény sarkába…

    Üdv, Tisztelt Dr úr.
    Ma véletlenül elestem takarítás közben és picit bevertem a fejem a szekrény sarkába , kb 1percig vérzett,vagy még addig sem.Anyu letisztitotta, bekente neogranormonnal.Egyáltalán nem vérzik már,nem volt szédülés, sem hányinger.Lehet komolyabb bajom? Nagyon félek, mert eléggé parás vagyok.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A leírtak alapján nem hiszem, hogy aggódnia kellene. Ha hányinger, szédülés, erősebb fejfájás jelentkezne, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • A medence alatti kemény csomók mitõl lehetnek?

    T. Doktor úr!

    A férjemnek a jobb oldalán a medence alatt már több mint 10-15 éve egy kemény csomó van.Mint egy kisebb kb. fél sárgadinnye méretű.Panaszt soha nem okozott de nekem úgy tűnik mintha nagyobbodna.Izom csomó lehet? Többször voltunk Hajdúszoboszlón ahol masszázsban is részt vettünk… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A csomó szerintem zsírcsomó, de egy ultrahangos vizsgálat többet tudna mondani. Az epekő előbb-utóbb panaszt fog okozni, ezért célszerű eltávolítani, a modern laparoszkópos… Még több

  • Tisztelt dr úr azzal a kérdéssel fordulok önhöz h a tb támagtja e a botx-os kezelést hónaljba?

    Tisztelt dr úr azzal a kérdéssel fordulok önhöz h a tb támagtja e a botx-os kezelést hónaljba?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Nem.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • T.Dr. Úr, szeretném megtudni hogy 9 évvel iker szülés után egy teljesen szétment hassal rekeszsérvvel…

    T.Dr. Úr, szeretném megtudni hogy 9 évvel iker szülés után egy teljesen szétment hassal rekeszsérvvel a császár nyomán vastag belső heggel az izmokon sok bél problémával e miatt vajon mit lehet tenni..:Nem csak csúnya vagyok de állandóan gyulladást is érzek a beleimben ..Folyton olyan mintha bélcsavarodás készülődne ...Illetve az egész hasam is fáj amióta megcsászároztak ...A súlyom nagy ..lett az utobbi időben még híztam is nem tudok rá magyarázatot...107 kg Ilyesztően sok 167cm vagyok...A hasamban sincsen rendben semmi vérzés zavar miatt kaptam vért utána mirénával is vérzek de persze nem ömlik úgy a vérzés csillapítok nem hogy megállítják hanem ujra beindítják a vérzés ömlését ..Szóval addig jó amíg nem adnak semmi csíllapítót rá..Akkor csak vérzek de ez szinte folyamatos ..A vizelett tartással is gondjaim vannak az sem megy..Már annyi bajom van hogy nem is tudom melyikkel töltsem az életemet folyton egy szak rendelőben..Van e rá mód ezeket rendbe szedni úgy hogy együtt nézik őket? És meg is operálnak ..Ja a rekeszsérv miatt rendszeresen hányok is bár sokszor azt inkább a beleimnek az összenövésének tulajdonítom mert olyankor székelési inger is lesz...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Egyenlőre nem ajánlok műtétet, először le kellene fogyni, legalább 25-30 kg-ot és nem ártana egy alapos kivizsgálás, hogy mi állhat a panaszok hátterében.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr. Úr! Dec. 11-én volt bal oldali lágyéksérvműtétem. Majd másik oldalon is sérvem lett, műtétre…

    Tisztelt Dr. Úr!
    Dec. 11-én volt bal oldali lágyéksérvműtétem. Majd másik oldalon is sérvem lett, műtétre kivagyok írva március 5-re. Szeretném kérdezni, mivel pár kgot felszedtem, és nagyon zavar, hogy milyen mozgást lehet ilyenkor végezni? Szobabicikli? Felülések? Esetleg kis torna? Sajnos a műtött résznél egy hete újra elkezdett fájni, nem tudom mi fájdogálhat ott a hajlatban, vagy lehet olyan, hogy a jobb oldali, még nem műtötte sérv átsugárzik a másik oldalra, mármint a fájdalom. Köszönöm a választ! Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Zsanett!

    Szobabiciklizni lehet, a felülést nem javaslom, óvatos torna is lehetséges. Nem jellemző a másik oldali átsugárzás, a korábbi műtét helye még fájhat.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr ! Hasplasztikát szeretnék intézni Tb-re ,170 cm magas vagyok,és 137-ről,92 kg-ra…

    Tisztelt Doktor úr !

    Hasplasztikát szeretnék intézni Tb-re ,170 cm magas vagyok,és 137-ről,92 kg-ra fogytam ,a kérdésem az lenne,hogy mindenhol azt írják,hogy a legmagasabb súlyról orvosi igazolás kell. Sosem voltam orvosnál,mert nem volt rá szükségem,és nem tervezett fogyásról volt szó,hanem egy hirtelen elhatásrozásról.Álmodni sem mertem volta,hogy sikerül 45 kilót leadni első nekifutásra. A súlyomat tartom 1 éve .Ha nincs semmi igazolásom ,akkor nem is lehet megcsináltatni a palsztikát támogatással?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Sajnos a TB támogatottsághoz szükség van az igazolásra.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves dr úr! Két csàszàrmetszésen vagyok túl, màr az elsőnél is látszott, de most a második után,…

    Kedves dr úr!
    Két csàszàrmetszésen vagyok túl, màr az elsőnél is látszott, de most a második után, köldöknél is kb kétujjnyira de lehet három is szétnyilt a hasizmom. Mit lehet evvel tenni? Tb támogatja az ilyen jellegű mütétet? Okozhat e ez hasi panaszt esetleg?
    Köszönöm válaszát
    Napsugár

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Napsugár!

    Az Ön által leírt állapot a rectus diastasis, amikoris a két hosszanti egyenes hasizom eltávolodik egymástól. Megszüntetése műtéti, melyet a TB támogat. Okozhat hasi panaszokat.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktorúr! Nekem olyan problémám van hogy az egyik szemem alatt megsérült, ez már több hónapja…

    Kedves Doktorúr!

    Nekem olyan problémám van hogy az egyik szemem alatt megsérült, ez már több hónapja volt, azóta sokszor befájdul ott a szemem alatti kötőszövetnél,illetve néha a belső szemzugnál, füll- orr gégészeten voltam vele arckoponya ct-t csináltattam a melléküregekkel minden rendben van, de elég rossz mert néha befájdul a fejem is tőle.
    Ön mit javasol hova tudnék menni ez ügyben? milyen szakterületet érint?mert szerintem valami nem oké.
    Válaszát köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Talán ideggyógyász vagy idegsebész segíthet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kontroll röntgen leleten álló hosszú letört fémdarab miatti aggodalom

    Tisztelt Doktor Úr!

    Fiam karja nemrégiben eltört, ez állt a röntgen leletén:

    humeris distalis végén 4 mm-es dorsalis dislocatioval és kb 30 fokos dorsalis tengelyeltéréssel járó supracondyler harántfractura.


    Megműtötték, majd a kontroll röntgen leltére… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Kérdését baleseti sebésznek tegye fel.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Jó napot Doktorúr! Pénteken vettek ki a jobb lábamból egy betokosodott babszem nagysagú csomót..azt…

    Jó napot Doktorúr!
    Pénteken vettek ki a jobb lábamból egy betokosodott babszem nagysagú csomót..azt mondta a doktor hogy nem kell foglalkozni különösebben, nem kell betadinozni csak tapaszt cserélném..és lili a bör bem mindenhol egy két helyen, de nem fájdalmas..a sebet nem igazán látom nert a varraton van három tapasz csík amin vagy egy kevés alvad vér..Ön szerint van rá esély hogy a lilaság gyulladás miatt van?
    Válaszát előre köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A lilaság a műtéti bevérzéstől van, majd felszívódik. A gyulladás piros és fájdalmas.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Jó napot Doktorúr! Pénteken vettek ki a jobb lábamból egy betokosodott babszem nagysagú csomót..azt…

    Jó napot Doktorúr!
    Pénteken vettek ki a jobb lábamból egy betokosodott babszem nagysagú csomót..azt mondta a doktor hogy nem kell foglalkozni különösebben, nem kell betadinozni csak tapaszt cserélném..és lili a bör bem mindenhol egy két helyen, de nem fájdalmas..a sebet nem igazán látom nert a varraton van három tapasz csík amin vagy egy kevés alvad vér..Ön szerint van rá esély hogy a lilaság gyulladás miatt van?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A lilaság a műtéti bevérzéstől van, majd felszívódik. A gyulladás piros és fájdalmas.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter