A betegek kérdései (5557)

 • Tisztelt Doktor úr! Orrplasztikával kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ha csak az orrcsontot keskenyítik,…

  Tisztelt Doktor úr!
  Orrplasztikával kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ha csak az orrcsontot keskenyítik, akkor minimálisan az orrcsúcs is keskenyedik? Lehet, ésszerűtlen a kérdésem, csak amikor tükörben nézem, milyen lenne az ideális orr számomra, akkor ha leszorítom az ujjammal két oldalt csak az orrcsontot, (mintha vékony lenne) akkor az orrcsúcsom is keskenyebb lesz. Elnézést, ha nagyon butaságot kérdeztem! Ami azt illeti, nem kriminális eset az orrom, de lehetne sokkal szebb is, ezért félek kés alá feküdni, nehogy rosszabbul sikerüljön. Ezért tettem fel a kérdést. Kíváncsi voltam, hátha elérhető a kívánt hatás akkor is, ha nem nyúlnak hozzá annyira sok helyen, mert ez esetben egészen biztos lennék abban, hogy elkezdek spórolni a műtétre! A válaszát előre is köszönöm!
  Üdv. Mária

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Mária!

  Az orrcsont csak az orr felső részén helyezkedik el, az orrcsúcs szélességére nincs hatással a keskenyítése, mivel azt az orrporcok adják.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Koszonom a valaszt es meg azt szeretnem megkerdezni,hogy szoba johet esetleg szoptatas alatt az emlo…

  Koszonom a valaszt es meg azt szeretnem megkerdezni,hogy szoba johet esetleg szoptatas alatt az emlo ultrahang??

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hölgyem!

  Igen, lehet terhesség alatt ultrahangot csinálni.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor úr! 45 éves és jelenleg 105 kg ⁄150 cm magas vagyok. 4 gyermeket szültem. Sajnos 92…

  Tisztelt Doktor úr!
  45 éves és jelenleg 105 kg ⁄150 cm magas vagyok. 4 gyermeket szültem. Sajnos 92 óta súlyos asztmás vagyok és elég gyakran kaptam szteroidot (vénásan és tablettában is medrol és ilyesmi) magas vérnyomásomra rendszeresen gyógyszert szedek (160-180⁄90-110 között mozog a vérnyomásom) E mellett sajnos cukros is vagyok , de azt 1200Kal és 125g szénhidrát diétával karban tudom tartani 4,2-4,7 között (Metfogammát szedek rá) valamint koleszterin csőkkentőt, légzéskönnyítőt és asztma pipákat használok rendszeresen.Egy éve pajzsmirigy műtétem volt (nagy részét kivették) még arra szedek hormon pótló gyógyszert.
  Azt mondták, hogy a műtét után majd lefogyok, de a diéta ellenére (ami nálam nem kúra szerű)nagyon nehezen tudom tartani a súlyom (mozogni nagyon keveset tudok nagyon fájnak a lábaim) A testem a hízások fogyások következtében nagyon eldeformálódott .Szeretnék lefogyni, mert az egészségem már nagyon rossz, de nem tudok. A gyomorgyűrűben gondolkozom, de számomra megfizethetetlen.Lehet e erre Tb. támogatást kérni, és ha igen kihez kell fordulnom?Valamint ha ez sikerülne megoldani a fogyás után a megnyúlt bőrt Tb.támogatottan eltávolítják e, vagy ezt magán úton kell megoldani?Nekem ez nem csupán esztétikai kérdés mert még szeretném felnevelni a gyerekeimet.!
  (hízásomra jellemző az alma tipusú elhízás hordó hasam van)
  Nagyon szépen köszönöm segítségét!
  Köszönettel:Zsuzsanna

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Zsuzsanna!

  Sajnos jelenleg a gyomorgyűrű beültetés nem TB támogatott műtét. A hasplasztika TB támogatottságához legalább 78 kg-ra kellene lefogynia, de a leírt betegségei és gyógyszerei mellett rendkívül nagy rizikójú lenne a műtét.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Szülés utáni mellben érzett görcsöket mi okozza?

  Jó estét!

  Azzal a kérdéssel szeretnem önt megkérdezni,hogy mi a teendő amit leirok majd önnek.
  Egy gyermekes anyuka vagyok,26 eves 150 cm és 67-70 között van a testsúlyom.2012.12.12.- én szültem a kislányom,már szülés előtt is volt előtejem de már akkor is megereszkedett a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hölgyem!

  Amíg szoptat nem jöhet szóba műtét, csak annak befejezése után fél évvel. Akkor majd keressen fel plasztikai sebészt, aki az aktuális helyzet alapján elmondja a lehetőségeket.… Még több

 • Üdvözlöm! Kérdésem az lenne, hogy 164cm vagyok, jelenleg 59kg,76kg-al mentem szülni,a BMI-m nem éri…

  Üdvözlöm!
  Kérdésem az lenne, hogy 164cm vagyok, jelenleg 59kg,76kg-al mentem szülni,a BMI-m nem éri el az ikerterhességgel a TB támogatási határt hasplasztika ügyben.
  Viszont a hasam 139cm volt ikreim 3000gramm-2560 gramm 51-48 cm-el születtek. Méretekből gondolom látható, hogy nem volt épp kicsi a hasam.
  Előző terhességem 58kg-ról indult 81.3kg-al ért véget. óval többet híztam az első terhességgel, viszont akkor a hasam vissza húzódott.
  Most sajnos nem. A terhesség utolsó 3 hónapjában már neméreztem a hasam elejét és oldalát, érzéketlen volt annyira megnyúlt.
  Szülés után vagyok 3 hónappal, a köldököm ki van fordulva és a hasizmom ami elől van a hosszani irányban lévő kb 3.4 ujjnyira szét van csuszva.
  Azt szeretném kérdezni, hogy ezekkel a paraméterekkel jogosult vagyok e bármilyen támogatásra, ha igen mire???
  Tb támogatott plaszitkára ha nem férek be, egészségügyileg muszáj viszont megcsináltassam mert fáj mind a köldököm mind a has"izmom" viszont nem tudom milyen irányba induljak, milyen szakorvost kell felkeressek...stb Békéscsabán élek. Ksözönöm válaszát előre is

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Hölgyem!

  Adatai alapján a hasplasztikát valóban nem támogatja a TB, de a hasfali rekonstrukciót (a köldök és a szétcsúszott izmok rendbehozatalát) igen. Háziorvosi beutalóval jelentkezzen a sebészeti szakrendelésen.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor úr! Balázs vagyok, 18 éves. Pilonidalis cysta-val mütöttek a farokcsontomnál a végbél…

  Tisztelt Doktor úr! Balázs vagyok, 18 éves. Pilonidalis cysta-val mütöttek a farokcsontomnál a végbél nyílásom felett, érzéstelenítèssel, február 21.-èn.A sebet nem varrták össze és máig sem gyógyult be a seb és mindennap kötözöm a sebet. Azt mondták nekem Székesfehérváron hogy kb 3-4 a teljes gyógyulás. Ilyenkor most mit kell tennem? A válaszát elöre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Balázs!

  3-4 mi a gyógyulás? Hét vagy hónap. Mellesleg az Ön helyében másik sebészt keresnék.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • A pajzsmirigy lebeny gondja és a túlsúly összefügg

  Üdvözlöm Dr.úr!Olyan problémám lenne,hogy a Dr.úr kiszámolta nekem,hogy adataim alapján,153 cm,legnagyobb igazolható testsúly 83.5 kg,és számomra hitt 60 kg alapján 60kg-tól lefele jogosult vagyok a tb támogatott hasplasztikára.Viszont tavaly nyáron mértem 63 kg ot és ez alapján hittem,hogy 60kg körül… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Úgy látom nem egészen érti a dolog lényegét. A kiindulás a 83,5 kg, ami 153 cm-es magassággal 35,67 testtömeg indexnek felel meg. Ebből kell 10-et (testtömeg indexet) lefogynia,… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Sokszor fordultam önhöz ha valami problémám volt ezt ezúttal is így teszem. Kérem…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Sokszor fordultam önhöz ha valami problémám volt ezt ezúttal is így teszem. Kérem vetne egy pillantást az ekg leletemre és elmondaná a véleményét? nagy az eltérés? még csak 22 éves vagyok. Köszönöm!

  http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄view⁄140414⁄_Untitled_002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Mivel nem vagyok kardiológus, de még csak begyógyász sem, inkább meghagyom nekik a lehetőséget kérdése megválaszolására.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tb által támogatott hasi mûtét feltételei

  Tisztelt Doktor Úr!
  A legnagyobb testsúly igazolásával kapcsolatosan kérdezném, hogy egységes-e a szabályozás ezzel kapvsolatosan vagy kórházanként eltérő.
  Pest a körzetem, mert szolnoki vagyok. Látom, hogy van ahol elfogadják a terhességi kiskönyv utolsó orvos által mért eredményét a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kitta!

  Elvileg mindenhol el kellene fogadni a terhes kiskönyv adatait. A háziorvos annyit kell, hogy leírjon, hogy az általa mért legnagyobb testsúly 101 kg. A bőrgyógyász igazolása… Még több

 • Tisztelt DR Ur! azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy egy szkanderversenyzőmet also bicepsz-inszalag…

  Tisztelt DR Ur!
  azzal a kéréssel fordulok önhöz,hogy egy szkanderversenyzőmet also bicepsz-inszalag leszakadassal mutottek kb 2oras mutettel,5hete.gipszet levettek,es az ujjai befele igen de kifele nem mozdulnak,illetve tenyere felfele nem forul be.ez 5 hét utan normalis??javulás 5 het utan is igen kicsi van.mit gondol erről?köszönöm-egy edző

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Edző!

  Nem vagyok baleseti sebész, azt javaslom, neki tegye fel kérdését.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt doktor úr! Köszönöm a gyors és őszinte válaszát. Az orvosom még mindig azt mondogatta hogy…

  Tisztelt doktor úr!

  Köszönöm a gyors és őszinte válaszát. Az orvosom még mindig azt mondogatta hogy vissza jön. Köszönettel Renáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Renáta!

  Sajnálom, hogy nem tudtam bíztatóbbat mondani, én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy 2 éve műtőtték előszőr a kezem mivel ügyes…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy 2 éve műtőtték előszőr a kezem mivel ügyes voltam és átvágtam a csont mentén mindent. Akkor január volt, balesetin voltam vele de ott azt mondták 1 hóval később is hogy beképzelem hogy zsibbad, rá 1 hóra kaptam időpontot kézsebészetre ott azzal kezdte az orvos hogy miért nem mentem elöbb mivel már félig nyilt csak ki az ujjam. Tehát akkor megműtőték ugy látszot hogy jó lesz de a zsibbadás nem ment el azóta sem :(, azt mondta hogy egész jól sikerült. De viszont 1 évvel később elkezdet fájni és ugyan ugy zsibbadt. Majd idén februárbna újra megműtőtte gangliomával meg letapadt izomzattal. De az ujjam azóta sem az igazi. A középső hajlatnál még mindig semmit nem érzek vele, azt mondta most már kikellet volna mennie neki, ki nem nyilik teljesen de jobb mint volt. 1,5 hete viszont elkezdett liluni a heg elég csunya látvány mivel elég fehér a bőrőm és virit. A tenyerembe viszont a csonton egy kemény csomo van ami fáj főleg ha ugy fogok meg valamit hogy nyomja, és tenyérre sem tudok nehezedni mivel nagyon fáj akkor. Ön szerinte valaha lesz ujra érzés az ujjamba? vagy a csomo milehet a tenyeremben? Kedden kell vissza mennem, kicsit félek hogy újra műteni kell mivel utoljára légzésbénulást kaptam. Kérem ha tud valami ajánlani hogy mit tehetek mondja. Köszönöm a válaszát előre is. Renáta

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Renáta!

  Minél többször operálnak egy területet, annál inkább hegesednek a szövetek, valószínűleg a fájdalmas csomó is egy heg. Ha két év alatt nem jött vissza az érzés az ujjába, akkor már nem várható.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen válaszát így is sokat segített. Tisztelettel Csörgi

  Tisztelt Doktor Úr!
  Köszönöm szépen válaszát így is sokat segített.

  Tisztelettel

  Csörgi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Csörgi!

  Örülök, ha segítettem.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Udvozlom a Dr Urat nevem Justina! 3 hete felvagtak a honomaljat sebeszetileg amit nem tudtak naggyabol…

  Udvozlom a Dr Urat nevem Justina! 3 hete felvagtak a honomaljat sebeszetileg amit nem tudtak naggyabol megmondani mi volt cysta vagy verejtek mirigy gyulladas gyanuja gennyes gyulladassal a kis beavatkozas utan attmostak tobbszor is most egy kis vagas van a helyen es halvany piros kicsit erzekeny betadin kremmel kenegetem es mar nem ragaztom le viszont a ha a polo pulover odaer kicsit dorzsoli attol felek ne hogy felteljen gennyel valami kremet tudna nekem ajanlani ra vagy maradjon a betadin ? mennyi az eselye hogy ujra feltoltodik gennyel ? az termeszetes ilyenkor meg hogy erzekeny? borgyogyasznak irtam de nem kapatam ra megfeleo valaszt azt irta nekem vissza ha megnyugszik a terulet ki kell vagatni mit vagassak ki? A gyogyult teruletet ? Remelem csak felre ertett a borgyogyasz ! Megkoszonnem gyors valaszat Tisztelettel Justina

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Justina!

  A Betadine tökéletesen megfelel. Sajnos aki hajlamos rá, annak gyakran kiújulhat a hónaljban lévő verejtékmirigyek gyulladása, ennek megelőzésére szokták kivágni ezt a területet. Ilyenkor még lehet érzékeny.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Vastagbélgyulladásra utal a biopszia eredménye?

  Tisztelt Doktor Úr!

  Biopszia eredményem után szeretnék érdeklődni. Le írom a biopszia eredményét.

  Mikroszkópos leírás:

  A rectumból származó csikbiopsiás minta komplett feldolgozása kapcsán mikroszkópos szerkezetében megtartott vastagbélfal részletek láthatók.Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Csörgi!

  Nem tudom miért nekem teszi fel ezt a kérdést, mivel sem patológus, sem gastroenterológus nem vagyok. A diagnózis jelentése egyébként: szerkezetileg megtartott vastagbél részlet. Még több

 • Tisztelt Dr Úr! Nagyon kellemetlen de a nemi szervemnél egy csomó alakult ki a bőr alatt ami fájdalmas…

  Tisztelt Dr Úr!

  Nagyon kellemetlen de a nemi szervemnél egy csomó alakult ki a bőr alatt ami fájdalmas kb 2 cm hosszúságú. A csomó végén piros ami ma elkezdett vérezni. Forduljak orvoshoz? És ha igen akkor milyen orvoshoz?  Köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Azt javaslom forduljon háziorvosához, aki vizsgálat után a megfelelő szakorvoshoz küldi.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt doktorur! Mai napon szekrenyt nyitva nem figylve mert forditva nyilik az orrba ütöttem magam…

  Tisztelt doktorur!
  Mai napon szekrenyt nyitva nem figylve mert forditva nyilik az orrba ütöttem magam jobb oldalon pont a csontnal amugy is ki áll nekem az orr sontom es durr orrbavagtam magam. Azóta bedagadt picit faj es hanyingerem van a fjm is faj es zug a fülem olyan fura erzes a jobb oldalamon. Ez sulyos lehet hogy eltört? Milyen orvoshoz kell menni es mit fognak csinalni?kismama vagyok 9 hét ezért nem róntgenezni nem szabad ugye? Az ügyeletre balesetibe be lehet menni holnap is? Vagy oda csak az aznapi dolgokkal? Varom valaszat pirike

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Pirike!

  Célszerű lenne minél előbb megmutatni fül-orr-gégésznek.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • A mellemen ráncos lett a bőr a szülés után, milyen műtétet javasol?

  Jó napot kívánok! Gilikné Lipták Ildikó vagyok Békésről, 27 éves. Van egy 4 éves kisfiam,6 hónapig tudtam anyatejjel táplálni,aztán beleestem egy vírusos hányás-hasmenéses járványba,és 3 nap alatt elapadt a tejem,tejlázat kaptam,és begyulladt a mellem. Ezt követően nem volt szinte egy csepp tejem sem.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Ildikó!

  A leírtak alapján valószínű, hogy Önnél implantátum beültetés és⁄vagy emlőfelvarrás lenne a szükséges műtét. Sajnos jelenleg egyiket sem támogatja a TB, így nem tudok jó megoldást… Még több

 • Tisztelt Dr. Horváth Péter József ,Erdeklodni szeretnek hogy letseges e egy csonka kozepso ujjat helyre…

  Tisztelt Dr. Horváth Péter József ,Erdeklodni szeretnek hogy letseges e egy csonka kozepso ujjat helyre hozni? 2013 oktober 3-an egy gep levagot korubelul 1 cm-t a jobbkezfejemen levo kozepso ujjambol es ezt szeretnem helyrehozatmi ha lehetseges lenne . Valaszat elore is koszonom

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Jelenleg erre sajnos nincs lehetőség.

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter

 • Tisztelt Dr. Horváth Péter József 4 napja nagyon fáj pisilni meg a többi, észre vettem, hogy pattanások…

  Tisztelt Dr. Horváth Péter József
  4 napja nagyon fáj pisilni meg a többi, észre vettem, hogy pattanások jöttek ki a nemiszervemnél, de nagyon sok jöt ki, nem tudom mit tegyek, nagyon fáj. A hüvelyemnél is van meg a nagyajkamon. Mit tegyek? Van rá valami kezelés?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Horváth Péter József

  Kedves Kérdező!

  Keressen fel urológus szakorvost (esetleg bőrgyógyászt).

  Üdvözlettel:
  dr.Horváth Péter