A betegek kérdései (5526)

  • Tisztelt Doktor Úr ! Mi a feltétele a tb. által támogatott mell kicsinyítésnek . 157cm magas…

    Tisztelt Doktor Úr !
    Mi a feltétele a tb. által támogatott mell kicsinyítésnek . 157cm magas 54 kg vagyok és 85 E a méretem . Gyakran nagyon fáj a hátam ,a rheuma orvos szerint gyengék a hát izmaim.Egyáltalán merre induljak el ? Köszönöm válaszát !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A TB akkor támogatja az emlőkisebbítő műtétet, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát meghaladja, tehát az Ön esetében 27 dkg⁄oldal. Háziorvosi beutalóval keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Honnan lehet megállapítani, tehát orvos is miből tudja, hogy valakinek a nőknél…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Honnan lehet megállapítani, tehát orvos is miből tudja, hogy valakinek a nőknél a gáttájékon illetve az halad tovább a végbél felé ,) továbbfutó érrel van e baj, gyulladás? Mert nekem ott nagyon fáj évek óta, de itt helyben ahol lakom nem kezelik, nem veszik komolyan, csak mert nem látható számunkra a bajom. Érsebészhez kell e fordulni és műtét szükséges e?
    Tud e orvost ajánlani erre a problémámra? aki Tb alapon tudna ellátni?
    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Az előbb már válaszoltam.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Pár éve megállapították ezt,de az lenne a kérdésem hogy jobb oldalon a nagy ajaknál…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Pár éve megállapították ezt,de az lenne a kérdésem hogy jobb oldalon a nagy ajaknál a végbél felé tágultabb eret is megállapítottak) de az ott fáj...szúró érzéssel. Ez most akkor csak 1 varicositas vagy valami fertőzés fennállását igazolja? Persze nem igen tudják megvizsgálni ezt,mert elég belül van ez nekem.Gondolom erre vizsgálat se létezik...véleménye szerint fordulhatok ezzel érsebészhez? Vagy mit javasol? Beutaló kell e érsebészetre, más városba mennék nem helybe! Talán elég 1 háziorvosi beutaló?
    köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Nem egészen értem, hogy mi köze a hydradenitisnek a panaszaihoz. Egyébként nőgyógyászati és proctológiai vizsgálatra kellene mennie háziorvosi beutalóval.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Jó napot! 23 éves lány vagyok, 172 cm és 64 kg. Nagyon szeretnék lefogyni de sehogy nem jön össze. Azt…

    Jó napot!
    23 éves lány vagyok, 172 cm és 64 kg. Nagyon szeretnék lefogyni de sehogy nem jön össze. Azt szeretném megkérdezni hogy Ön szerint érdemes lenne elgondolkodnom a Gyomorgyűrű-röl?
    elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Gondolkodni mindenről lehet, de beültetni eszébe ne jusson.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az orrom megsérült, elvágtam. Porcot is…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az orrom megsérült, elvágtam. Porcot is és az orrsövényt is érintette kívül belül varrva van. Az lenne a kérdésem ha marad látható heg van e olyan készítmény amivel tudom kezelni? Akár krém, akár stift?

    Válaszát előre is köszönöm: Ádám

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Ádám!

    Az orr bőre nagyon jó gyógyhajlamú, általában alig észrevehető a heg. Kenegetheti körömvirág kenőccsel, Dermatix géllel, Alhydránnal.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktorúr! Álomalakom van derékig és onnantól nagyon gáz , javithat e ezen a plasztika? Fenekem…

    Tisztelt Doktorúr!
    Álomalakom van derékig és onnantól nagyon gáz , javithat e ezen a plasztika?
    Fenekem hosszu a combom rövid lehet e ezzel valamit kezdeni? Aranyaiban értem. A fenekem teteke még szép de túl hosszu ha érti mire gondolok, a comb meg rövid arra gondotam hogy a farredőt lehet e feljebb vinni?
    Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Elvileg lehetséges, de konkrétumokat csak személyes vizsgálat után lehet mondani.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr!

    32 éves nő vagyok, még nem szültem⁄szoptattam gyermeket. A problémám az, hogy az elmúlt év sikeres fogyókúrájának, életmódváltásomnak hála, 92 kg helyett jelenleg 62 kg-t mutat a mérlegem. Az eredménnyel esztétikailag is elégedett vagyok - felöltözve. A korábban 95⁄D… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Imelda!

    A TB jelenleg csak az emlőkisebbítő műtétet támogatja, azt is csak akkor, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát meghaladja. Az emlőfelvarrás… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék öntől tanácsot kérni. Hat és fél éve szültem,mivel gyermekem nagy volt…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Szeretnék öntől tanácsot kérni.
    Hat és fél éve szültem,mivel gyermekem nagy volt több mint 4 kg,igy szét nyilt középen a hasfalam és köldöksérvem is lett szűk sérvkapuval.Jelenleg is nagyon nagy hasam maradt és most már a derék résznél többször is volt lábfejig lesugárzó fájdalom,és a derék alsó részében is jelentkezett vizszintes fájdalom is.A nagy részben lógó hasam,)de inkább mint egy hat hónapos terhesnek kinéző)nem csak esztétikailag zavar,hanem most már olyan érzetem van mintha a tartó szalagok is megnyúltak volna és van egy lefelé húzó érzés,mintha nagy kő lenne a hasamban...,és vizelet visszatartási problémám is lett tüsszentésre stb..Gerincem statikai terhelése is megváltozott.158 cm vagyok.73 kg és a köldökömnél 97 cm mértem.Hasprésnél középen függőlegesen bele lehet nyúlni a hasamba szinte egészen a szegy csontig, érzek jelenleg is szét nyilt részt.Ezek alapján ön ,mit javasol?Javasolt-e a műtétet a hasfal összevarrására,hasfal rekonstrukciót és ezt támogatja-e már igy a tb?

    Válaszát előre is köszönöm.

    Ui:Nem tudom az fontos -e,de császárral szültem...

    További szép napot.

    Üdvözlettel Barbara

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Barbara!

    A leírás alapján két részre bontható a problémája: 1. eltávolodtak a hosszanti egyenes hasizmok (rectus diastasis), valamint köldöksérv, 2. lógó has, megnyúlt hasbőr. Ezek mindegyikének műtét a megoldása. Az 1. rész egyértelműen TB támogatott, a 2-nél a következő feltételek teljesülése esetén jár a támogatás: 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)⁄ testmagasság (m)*testmagasság (m)).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktor út! Lassan több mint 14 hónapja volt orrplasztikám és még mindig nem gyógyult be az…

    Tisztelt doktor út!

    Lassan több mint 14 hónapja volt orrplasztikám és még mindig nem gyógyult be az orrom. Reggelente mindig feldagad és nem is akar nagyon visszahúzódni. Mi lehet az oka és mit lehet kezdeni vele?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Személyes vizsgálat nélkül nehéz bármit is mondani. Azt javaslom keresse fel operáló orvosát, aki remélhetőleg megoldást talál problémájára.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Szép jó napot doktor úr Csapjuk a közepébe. 42 éves 5 éve hajléktalan emberke vagyok. 5 éve csövezek…

    Szép jó napot doktor úr

    Csapjuk a közepébe.
    42 éves 5 éve hajléktalan emberke vagyok. 5 éve csövezek pesten és környéken.
    hogy miért hát egyszerü igy hozta az élet.Most épp egyik barátom nyaralojában (fa visko) huzom meg magam.Leszögezném alkohol és drog mentes vagyok . nem azért kerültem az utcára.2 naponta még hajléktalan szállóra is eljutok fürdeni, borotválkozni.egyébbként orvoshoz is eljutok rendszeresen,tüdö szürésre is .szoval anyira még nem szakadtam le.Néha még internet kávéházba is eljutok ha épp van lovém. mint most is.

    Na a lényeg kérdésem az lenne hogy :Tud-e olyan doki aki tb-kártya nélkül, lové nélkül ellátna meg operálna egy csóró hajléktalant?. problémám : évek ota van egy kezdetben lágyék (bal) most hogy továbbszakadt, most már heresérvem . a sérvkötö segit ,de mivel ha épp van munkám akkor nehéz fizikai munkát is végzek ,és akkor nagyon zavar, néha fáj is.Szoval nem csak varrogatni kéne.mert mint olvasom az ki ujjulhat stb.Hanem sérvháló behelyezésével a sérvkapun keresztül: hogy ne legyen szükség ép hasfali részek átvágására, és igy hamarabb is gyogyul. de ezt had ne magyarázzam egy dokinak... :)

    Kérdés tehát az hogy tud e olyan önzetlen dokit aki vállalná. és igy segítene egy csóró hajléktalannak. Ha már az élet igy hozta.
    köszönöm válaszát elöre is. bár elöre tudom, gyanítom a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Tudtommal a hajléktalanoknak alanyi jogon jár az egészségügyi ellátás (mi is sok hajléktalant látunk el), azt javaslom keresse fel a területileg illetékes egészségbiztosítási pénztárat, ahol tájékoztatják a részletekről.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy jól megtermett köldöksérvet készülök nyáron megműttetni.2 gyermekünk van,de…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Egy jól megtermett köldöksérvet készülök nyáron megműttetni.2 gyermekünk van,de nagyon szeretnénk egy harmadikat is.Kérdésem az lenne,hogy a műtét után lehetséges-e gyermekvállalás(nem lesz-e akadály a háló)?S ha igen,kb.mennyit kell várni vele?Tudom,hogy jobb lett volna a műtét előtt szülni,de a sérv már igen nagy,nem merek tovább várni,nehogy a terhesség alatt valami komplikáció legyen,vagy kisbaba mellett kelljen műtétre mennem....Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel:B.Izabella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Izabella!

    Nem javaslom a terhesség előtt a hálóbeültetést, mivel gondot okozhat a hasfal tágulásánál.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr. 25 éves lány vagyok és nagyon vékony,száraz bőröm van.Már 3-4 éve elkezdett ráncosodni…

    Kedves Doktor Úr.
    25 éves lány vagyok és nagyon vékony,száraz bőröm van.Már 3-4
    éve elkezdett ráncosodni a szemem
    alatt.Mára már olyan ráncos,mint egy 45
    évesnek.Szinte kis kockák vannak a szemem alatt.Hiába használtam
    szemránckrémet,hidratáltam,semmi nem
    segített.Nagyon rosszul érzem így magam.A
    botoxtól eltűnhetnek?Nem a szemem
    melett,sarkában van,hanem végig alatta.
    Köszönettel:F.Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Gabriella!

    A botox erre nem alkalmas. Alsó szemhéjplasztika segíthet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Üdvözlöm!

    Segitségét szeretném kérni azzal kapcsolatban ha lengőborda kivételt szeretnék végrehajtani. Sajnos sehol nem találkozom érdemleges információval és a plasztikai sebészek között kutatva sem találkoztam senkivel aki erről a műtéti eljárásról említést tett volna. Gondolom ez a… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hajnalka!

    Azt javaslom, hogy mellkassebész szakorvost keressen meg.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Nagyon köszönöm a segítségét! Köszönettel: P. Izabella

    Nagyon köszönöm a segítségét!
    Köszönettel: P. Izabella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Izabella!

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tosztelt Doktorúr! Sajnos elégettem az intim részem vagy nem tudom mi bajom de fáj nqgyon!! Mit csinaljak?…

    Tosztelt Doktorúr!
    Sajnos elégettem az intim részem vagy nem tudom mi bajom de fáj nqgyon!! Mit csinaljak? Rápisiltem a szaunakövekre ugy hogy a 2 padra tettem a lábam tahat mikor éreztem a forro gőzt a puncimnál nem tudtam csak úgy leugrani onnan. Jó bulinak hittem hogy lepisilem aztan most tessek nem merek orvoshoz fordulni mert élőben mégis mit mondok az orvosnak? Azt hiszi dilis vagyok pedig nem csak ez izgatott. Se most ég fáj mikor mulik e el ez? Mit csinaljak? köszónöm flóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Flóra!

    Hűtse az érintett területet. Ha kisebesedne (lejönne a hám), forduljon orvoshoz.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Az elmúlt egy évben 100 kg-ról 58 kg-ra fogytam. Ennek következtében csúnya lógó bőr maradt vissza a hasamon, ami nagyon zavar. A testmagasságom 158 cm. Arról szeretnék felvilágosítást kapni, hogy esetemben lehet-e szó OEP által támogatott hasplasztikáról, mert az anyagi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Izabella!

    Adatai alapján Ön jogosult a TB-támogatott hasplasztikára. Háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal kell felkeresnie a területileg illetékes… Még több

  • Udvozlom! Nagy gondla fordulok onhoz. 3 hete ajakvastagitast vegeztek rajtam hyaluronnal. 3 het utan…

    Udvozlom!
    Nagy gondla fordulok onhoz. 3 hete ajakvastagitast vegeztek rajtam hyaluronnal. 3 het utan meg mnidg duuzadt es piros.. sokszor faj. visszamentem az orvoshoz es majdnem hogy elkuldott h ez nem durva es ne talalgassak cimszo alatt. de durva es azert csinaltattam meg ,mert szebbet akartam nem egy puffadt szajat. Van valami otlete hogy mivel lehetne kezelni? es mi az oka?
    valaszat elore is koszonom :)

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Jelenleg mást nem nagyon tud tenni, mint hűteni az ajkait, esetleg, ha felmerül a gyanú, hogy allergiás a készítményre, akkor antihisztamint is szedhet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Üdvözlöm! Két kérdésem lenne, az egyik hogy 18éves vagyok, de a füleim felemássak és elálnak nem is…

    Üdvözlöm!
    Két kérdésem lenne, az egyik hogy 18éves vagyok, de a füleim felemássak és elálnak nem is kicsit születésem óta. Sokat csúfoltak is miatta, nagyon szégyellem. Eddig féltem megcsináltatni, de most elszántam magam. Mindenféleképp fizetni kell érte, ha igen kb mennyit?
    A másik kérdésem, hogy a jobb nagy lábújjamon kétszer vágták ki és égették ki a körmöm, ez miatt negyed olyan keskeny a körmöm mint a másik lábamon. Ha az egészet levetettném úgy nőne vissza mint a bal lábamon? Vagy mi a lehetséges megoldás? Így nagyon ronda:(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Az elálló fül műtéte jelenleg fizetős műtét. A műtét ára orvosonként változhat. A köröm-kérdésre az előbb már válaszoltam.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Üdvözlöm! Az lenne a kérdésem, hogy 18 éves vagyok. Kétszer vágták ki a jobb lábamon a körmöm, nagyon…

    Üdvözlöm!
    Az lenne a kérdésem, hogy 18 éves vagyok. Kétszer vágták ki a jobb lábamon a körmöm, nagyon zavar hogy a balhoz képest negyed olyan keskeny. Esetleg az nem lehetséges, hogy levennék az egész körmöm, akkor vissza nőne az egész hogy normális legyen, vagy legalább hasonlítson a balhoz?
    Nagyon megkeseríti így az életem.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Az a kérdés, hogy mikor kivágták a köröm egy részét, sérült-e a köröm-mátrix (amiből nő a köröm). Ha igen, akkor már nem fog szélesebb köröm nőni.

    Üdvötlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktorúr. Én voltam az aki ezt a szöveget irta (Szerda este (azaz 19-én este) az egyik barátom…

    Tisztelt doktorúr. Én voltam az aki ezt a szöveget irta (Szerda este (azaz 19-én este) az egyik barátom macskája megkarmolt. Nagyon megilyedtem a veszettség miatt. A macska nagyrészt bent tartózkodik a házban, velük alszik, velük eszik de valahogy mégsem hagy nyugodni a dolog mert mint kiderült szokott kijárni a kerten kívül is és nincs beoltva. Voltam orvosnál vele de azt mondták hogy 2 hetes megfigyelés alá veszik a macskát és ha bebizonyosdik hogy veszett akkor megkapom a szükséges oltásokat mert hogy akkor még menthető vagyok. Lehet viccesen hangzik de egy másik barátom a macska szájában nyulkált majd nekem is hozzáért a számhoz. Így elkaphatom a fertőzést? (tudomásom szerint csak akkor ha sebes a szám) Nagyon kevés erre az esély de valahogy mégsem hagy nyugodni a téma mert elég aggasztó dolgokat olvastam a veszettségről. Tehát ha a fertőzés esetleg a számon történt volna akkor mennyi időm lenne hogy még ne legyen késő elkezdeni az oltásos kezelést? Illetve hogy szükséges e ilyen esetben inkább beadatni, jobb félni mint megijedni alapon? Akárkinek mondom mindenki kinevet hogy "ugyan már" sőt még az orvosok is és nem tudok már kihez fordulni.
    Előre nagyon szépen köszönöm válaszát!)

    Ön pedig megkérdezte hogy ugyan arról a macskáról van e szó.
    a válasz igen. ugyan az a macska volt ami megkarmolt illetve amelynek kis mennyiségű nyála a számba kerülhetetett. Ez az 5. nap azóta, ha a számon történt a fertőzés akkor már ugyis késő, nemigaz?
    köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Sajnos nem vagyok e téma szakértője, azt javaslom kérdezzen járványügyi szakembert.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész

Kérdezz ingyen