A betegek kérdései (5554)

  • Tisztelt Doktor Úr! Hasplasztika után vagyok 7 héttel, és még mindig ödémás a terület, nem "kórosan",…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Hasplasztika után vagyok 7 héttel, és még mindig ödémás a terület, nem "kórosan", de észrevehetően és számomra zavaróan.
    Tudom, hogy (elvileg) idővel elmúlik, de meg szeretném kérdezni, hogy van-e mód rá, hogy segítsem vagy gyorsítsam az ödéma eltűnését?

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Elképzelhető, hogy a hasfal bőre alatt folyadékgyülem van, amit célszerű kiüríteni. Azt javaslom, hogy keresse fel operáló orvosát.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • A nő mellén lévő anyajegy sebészeti kezelése

    Tiszteletem Doktor ÚR!
    32 éves nő vagyok, a kérdésem a 3 héttel ezelőtti kisműtéemmel kapcsolatos, amikoris a ball mellemen alul egy kisebb gyanús anyajegyet távolított el egy plasztikai sebész. 3 öltést kaptam, amit pontosan 2 hét után szedett ki. Ma vettem észre, mintha két kisebb gézszál állna… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Tünde!

    Ez lehetséges, egyáltalán nem jelent gondot, a var a gézszállal együtt le fog esni. Biztos, hoyg nem kell újra operálni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt főorvos úr! A leletem szerint: I. ujj alappercének basisából lencsényi fragmentum kitört és…

    Tisztelt főorvos úr!
    A leletem szerint: I. ujj alappercének basisából lencsényi fragmentum kitört és kissé medial felé dislocalodott.
    3 és fél hét sines rögzítés után: a kitört lencsényi fragmentum jelenleg is kb. 4 mm-t medial felé dislocalt helyzetű, callusképződés nem látható.
    Levették a sínt, azt mondták tornáztassam, majd úgyis betokosodik, de ha mégis zavar menjek vissza, és keresnek kézsebészt. Azt nem mondták hogy mennyit várjak. Most 1 hét telt el, se a fájdalom se a duzzanat nem múlik, már a fél kézfejem be van dagadva. Körülbelül hány hétig normális hogy ennyire fáj és duzzadt? Mikor érdemes visszamenni? Mit jelent egyáltalán hogy zavar? Ha már aludni se tudok? Válaszát köszönöm.
    Tisztelettel: G. Krisztina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Krisztina!

    Kérdéseit kézsebész szakorvosnak tegye fel.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt dr Úr ! Èrdeklődni szeretnék,hogy szivműtét utáni heg eltávolítása, illetve korrigálása a…

    Tisztelt dr Úr ! Èrdeklődni szeretnék,hogy szivműtét utáni heg eltávolítása, illetve korrigálása a műtét után mennyi idővel lehetséges. Két alkalommal operáltak és mivel már kètszer vágtak ugyan ott nem túl szép a heg ha van rá lehetőség plasztikáztatnám.Szeretném még tudni,hogy erre nincs valamilyen TB által támogatott lehetőség? Ha magán úton lehet akkor kb milyen összegre számíthatok? Köszönöm szíves válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Az utolsó műtét után fél évvel már lehet korrigálni a heget, ami a területileg illetékes sebészeten, plasztikai sebészeten a TB által támogatott beavatkozás.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Ùr! Az a kérdésem hogy melyik kerületböl mehetnek önökhöz műtétre?64éves édesanyâmnak…

    Tisztelt Doktor Ùr!
    Az a kérdésem hogy melyik kerületböl mehetnek önökhöz műtétre?64éves édesanyâmnak egyenlőre ùgy tünik teljes emlöeltàvolitásra kerül sor.Szeretnénk a legjobb orvost erre a műtétre.Most kapja az inflùzios kemoteràpiás kezelést.nem tudom mennyi idő alatt kerűlhet sor a mütétre màr nagyon fontos lenne...vàlaszàt előre is köszönöm. Tisztelettel ;Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anita!

    Hol lakik az édesanyja?

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • az lenne a kérdésem hogy ha a menstruáció 2ik napján voltam együtt a barátommal de egyáltalán közelébe…

    az lenne a kérdésem hogy ha a menstruáció 2ik napján voltam együtt a barátommal de egyáltalán közelébe se volt annak hogy elélvezzen, és előtte nem voltunk együtt sehogy, tehát nem ment el előtte. mennyi az esély a teherbeesésre?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    0%

  • a lányom 100 kg 35 éves 2 gyereket szült pajzs mirigy és nő gyógyászati problémák miatt alakult ki ez…

    a lányom 100 kg 35 éves 2 gyereket szült pajzs mirigy és nő gyógyászati problémák miatt alakult ki ez a túlsuly ,,diétázik évek óta tornázik nem eszik sz

    énhidrátot,,rizst,cukrot,kenyeret,tésztát,,bugonyát gyakorlatilag csak hust és zöldséget eszik évek óta,,mit javasol..és agyomorgyűrű beültetése mikor támogatott a tb által ha nem akkor milyen anyagi vonzata van tisztelettel egy gyermkéért aggodó Anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A leírtak alapján a kóros elhízás oka hormonális, így én azt javaslom, hogy keressen egy anyagcsere betegséggek foglalkozó JÓ! szakembert. A gyomorgyűrű beültetés jelenleg sehol nem TB támogatott. Árakat az ilyen műtétekkel foglalkozó intézmények tudnak mondani.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Dr úr!én fiatal anyuka vagyok akinek szoptatás után nagyon megereszkedtek a mellei és 75b helyett…

    Kedves Dr úr!én fiatal anyuka vagyok akinek szoptatás után nagyon megereszkedtek a mellei és 75b helyett 85b melltartót hordok! Fáj a gerincem nap mint nap és igaz hogy ritkán de kisebesedik a mellem alatt!érdeklődnék h a tb mien esetekben finaszírozza legalább a felét a melműtét!?és ha a tb nem is akkor menyibe kerülne egy mellkiSebítő mütét!egyébként 151cm 63kg és 85b melltartót hordok!nagyon szépen kérem amenyiben tud segitsen! Anita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anita!

    A TB akkor támogatja az emlőkisebbítő műtétet, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát (az Ön esetében 31.5 dkg) meghaladja. Hogy ennek a feltételnek megfelel-e, azt csak személyes vizsgálat után lehet eldönteni. Azt javaslom, hogy háziorvosi beutalóval keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet (http:⁄⁄tek2012.gyemszi.hu⁄).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Miért nem javul a hasizom a terhességet követően sem?

    Tisztelt Doktor Úr!

    10 hónappal ezelőtti szülésem után a hasizmaim között még mindig nagy az árok, és ami persze jobban zavar, hogy ezáltal a hasam is kidomborodik. A terhességet 64 kilóval kezdtem, 82-vel fejeztem be, most 62 kg vagyok és 164 cm. Tehát még fogyhatok akár, és fogytam is… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Judit!

    A leírás lapján Önnek rectus diastasisa (az egyenes hasizmokat összekötő inas lemez kiszélesedése) van, melynek rekonstrukcióját támogatja a TB. A rekonstrukciós műtét utáni… Még több

  • Két gyerkőc (mind a kettő császáros volt) és két év szoptatás után nagyon csúnya a hasam és nagyok és…

    Két gyerkőc (mind a kettő császáros volt) és két év szoptatás után nagyon csúnya a hasam és nagyok és megereszkedettek a melleim. Lehet -e plasztikai mútétet elvégezni tb támogatással és ha igen akkor mi ennek a módja?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)⁄ testmagasság (m)*testmagasság (m)). Emlőműtét esetén csak a kisebbítés támogatott
    az is csak akkor, ha az oldalanként eltávolított szövetmennyiség a testsúly fél százalékát meghaladja. Háziorvosi beutalóval keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet (http:⁄⁄tek2012.gyemszi.hu⁄).

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktor úr! A lányom most 21 éves,kiskorában elesett ,a száját megütötte azóta a felső ajkának…

    Tisztelt doktor úr! A lányom most 21 éves,kiskorában elesett ,a száját megütötte azóta a felső ajkának egyik fele vastagabb.Kérdésem az lenne hogy lehet-e ezt korrigálni,milyen módon és mennyiért?Válaszát előre is köszönöm .Tisztelettel Horváthné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Horváthné!

    Valószínű, hogy lehet korrigálni, de konkrétumokat csak személyes vizsgálat után lehet mondani.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • A végbél állandó vérzését aranyér okozza

    Tisztelt doktor Úr!Hugom 25 éves,állandóan fogyókúrázik,Déli 12 után már semmit sem eszik.Reggel (gondolom ezért)Nem mindig tud elmenni a "Dolgát "végezni.Azt mondja ha sikerül is neki, akkor mindig annyira vérzik a végbele,mintha menstruálna.Kiskorában aranyere volt.Ön szerint Ez a sok vér… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A végbél vérzést mindig komolyan kell venni, okvetlenül forduljon háziorvosához.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Ani fissurat diagnosztizáltak nálam, azonban azóta és előtte is a végbélnyílásom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ani fissurat diagnosztizáltak nálam, azonban azóta és előtte is a végbélnyílásom környékén kis kitüremkedést érzek, ami néha fájni is szokott. Tudna segíteni, hogy mi ez és hová forduljak vele?

    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    A kitüremkedés lehet aranyér, lehet nyálkahártya, lehet daganat ezért azt javaslom forduljon proctológus (a végbél és a végbélnyílás betegségeinek orvosa) szakorvoshoz.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktor úr! 3gyermekes fiatal anyuka vagyok a kérdésem az lenne hogy has-mell plastika együtt…

    Tisztelt doktor úr! 3gyermekes fiatal anyuka vagyok a kérdésem az lenne hogy has-mell plastika együtt mibe kerül kérem írjon egy ár összeget.így tudok mire számítani tisztelettel Andrea.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Andrea!

    Kérdésére csak személyes vizsgálat és konzultáció után lehet válaszolni, mivel az árat nagyon sok tényező befolyásolja.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tiszteletem Doktor úr! Az arcomról(ból) kb 2 hónapja kivágtak egy színtelen kisebb méretű anyajegyet,…

    Tiszteletem Doktor úr!

    Az arcomról(ból) kb 2 hónapja kivágtak egy színtelen kisebb méretű anyajegyet, csupán esztétikai okokból. A szemöldököm felett volt kicsivel. Másfél hónapja szedték ki a varratot, a heg gyógyul, még piros nyilván, vagyis inkább rózsaszínes. Szoláriumba 75 faktoros fényvédővel járok, amit közvetlen a hegre kenek, nagyon vastagon. Úgy látom gyógyul szépen, cicaplastot kenek rá. A problémám az, hogy van egy kis dudor a hegem mellett, ott ahol el volt varrva. Ez a dudor nem múlik, nem fáj, csak egy színtelen kis dudor. El fog ez múlni? Esetleg tudnék valamit tenni hogy múljon? Kb akkora méretű mint előtte az anyajegyem, ráadásul még egy vágás is van az arcomon. Ezt a műtét előtt nem mondták, nagyon remélem hogy valamit lehet vele kezdeni.

    Köszönettel, Lili.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Lili!

    Elvileg pár hónap alatt el kellene múlnia a dudornak, amennyiben nem, akkor keresse fel operáló orvosát.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves Doktor Úr! Fiam hátáról okt.6-án vágták ki az anyajegyet, 8 napja szedték ki a varratokat mind.…

    Kedves Doktor Úr!
    Fiam hátáról okt.6-án vágták ki az anyajegyet, 8 napja szedték ki a varratokat mind. Kérdésem, hogy fürödhet-e fürdőben⁄klóros vizben⁄, szaunázhat-e?
    Köszönettel: anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anna!

    Amennyiben sebmentes, akkor igen.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Bocsánat,hogy itt keresem az Orvostudakozón,de telefonon nem értem el(mármint…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Bocsánat,hogy itt keresem az Orvostudakozón,de telefonon nem értem el(mármint sms-t írtam,mert nem akartam a munkaidő után hívásommal zavarni),Bácser Mónika vagyok.Az a baj,hogy a karomon a bőr elkezdett nagyon fájni!Annyira,hogy még a krémezése is roppant nehézkes!Miután nem értem el Önt,felhívtam egyik soproni kollégámat,aki műtősnő és egy kicsit megijesztett.Azt mondta,hogy lehet a gyógyulás része,de lehet,hogy elhal a bőröm,főleg,mert pár területen lilás lett(szerintem).Ezért mertem ide írni Önnek,mert azóta nagyon ideges vagyok!:( Azért is furi ez,mert ugye eddig szinte érzéketlen volt a transplantatumom,most pedig hirtelen fájni kezdett...Túldramatizálom csak a dolgokat??
    Köszönöm a választ és szép hétvégét kívánok!
    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Mónika!

    Ennyi idő után nem jellemző a transplantatum elhalása, de jöjjön el 10.30-án 14 órára az ambulanciánkra és szívesen megnézem.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy hasplasztika után mennyi idővel lehet folytatni a korábban…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Érdeklődni szeretnék, hogy hasplasztika után mennyi idővel lehet folytatni a korábban megszokott edzésformát? Mennyi idő után lehet újra súlyzós edzéseket csinálni? És milyen intenzitással? Ahogy bírom, vagy az elején például csak nagyon óvatosan, és csak hetek múlva lehet terhelni úgy, amennyire korábban vagy amennyire bírom?

    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Pontosan így van, ahogy mondta. Az elején csak óvatosan és fontos a fokozatos terhelés.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor ur . Barbara vagyok en mar tobbszor is irtam onnek . Vegre sikerult ! Megkaptam a muyeti…

    Tisztelt Doktor ur . Barbara vagyok en mar tobbszor is irtam onnek . Vegre sikerult ! Megkaptam a muyeti idopontot a hasfal plasztikara . Januarba lesz 29-en . A problemam az hogy vashianyos vagyok . Okozhat ez gondot ? Vas illetve folsav tablettat szedek .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Barbara!

    Addig még bőven van ideje pótolni a vasat.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Üdvözlöm Doktor úr olyan kérdésem lenne hogy mutatnék egy képet a lábamról,már jópár hónapja ilyen,kérdés…

    Üdvözlöm Doktor úr olyan kérdésem lenne hogy mutatnék egy képet a lábamról,már jópár hónapja ilyen,kérdés hogy elmenjek-e vele orvoshoz,mert nem akar begyógyulni.
    Gennyedzik,vérzik,nyomásra érzékeny.
    http:⁄⁄kepfeltoltes.hu⁄131025⁄ben_tt_k_r_m_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Problémáján csak sebész szakorvos segíthet, mivel a benőtt köröm csak műtéttel gyógyítható.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter