A betegek kérdései (5531)

  • 174 cm magas vagyok. Veszprèm megye ⁄ Szentgál Köszönöm elöre is válaszát.

    174 cm magas vagyok. Veszprèm megye ⁄ Szentgál
    Köszönöm elöre is válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Melinda!

    Adatai alapján Ön jogosult a TB-támogatott hasplasztikára. Háziorvosi beutalóval és a legnagyobb testsúlyt igazoló orvosi dokumentummal keressen fel.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Doktor Úr!

    Érdeklődni szeretnék a TB támogatással kapcsolatosan 11 évvel ezelőtt Guillem barre szindrómám volt, melyet szteroidokkal kezeltek. Sajnos túl gyorsan lettem leállítva a gyógyszerekről és a bőröm nem tudott alkalmazkodni a fogyásomhoz. A karomon és a combomon a bőr nem feszes,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anita!

    Szerintem esete egyedi elbírálást igényel, ezért orvosi dokumentációival forduljon a területileg illetékes OEP-hez.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Műtétek előtt csinálnak aids tesztet?

    Műtétek előtt csinálnak aids tesztet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Nem, csak, ha gyanú van a betegségre.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves nő vagyok,lánykoromban elértem a 135 kilót is majd sikerült lefogynom, jelenleg…

    Tisztelt Doktor Úr!
    30 éves nő vagyok,lánykoromban elértem a 135 kilót is majd sikerült lefogynom, jelenleg 80kg vagyok,közben volt hormon kezelésem hogy gyermekem lehessen, ettől illetve a terhességtől szintén plusz kilók jöttek fel,de a szülés után ezeket le sikerült dolgoznom magamról,csak a plusz bőrt nem.
    A kérdésem annyi lenne hogy a TB alapú hasplasztikára volna e esélyem?
    Amennyiben igen akkor ön eltudja e végezni ezt a beavatkozást nekem?
    Köszönöm megtisztelő válaszát.
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Melinda!

    A válaszhoz tudnom kell a testmagasságát és a lakhelyét.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr!

    28 éves nő vagyok, pár éve karikás, táskás, beesett, lilás sötét az alsó szemhéjam, és úgy veszem észre egyre rosszabb lesz.
    Reggelente még kissé dagadt is, nap folyamán az lejjebb megy viszont a karikák éppúgy megmaradnak. Nagyon zavaró. És a jobb szemnél jobban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anett!

    Kérdésére csak személyes vizsgálat után lehet válaszolni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt doktor úr ! Tavaly szeptemberben műtötték a herémet... Az lenne a kérdésem hogy normális-e…

    Tisztelt doktor úr !

    Tavaly szeptemberben műtötték a herémet... Az lenne a kérdésem hogy normális-e hogy a herezacskómon lévő sebhely, még mindig nagyon fáj főleg ha nyomódik!

    Válaszát előre is köszönöm !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Uram!

    Ez nem normális, azt javaslom, keresse fel operáló orvosát.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr !
    Hagyományos köldöksérvműtétem lesz december elején,háló behelyezésével. A sérv mérete az orvos meghatározása szerint kis almányi. Egy éve kiderült, hogy pajzsmirigy alulműködésem van, emiatt sokat híztam,jelenleg 90 kg vagyok, a 65 kg helyett. Mostanra sikerült gyógyszerrel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hanna!

    Az esetleges fogyás a hálóra nem lesz hatással. Lehet haskötőt használni, a műtét utáni lábadozás 3-4 hét. A műtét időtartamát sok minden befolyásolhatja, de általában 1-2… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Testvéremnél szülést követően fissura anit diagnosztizáltak.Mivel jelenleg is…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Testvéremnél szülést követően fissura anit diagnosztizáltak.Mivel jelenleg is szoptat, ezért nem mindegy mivel kezelik.Jelenleg is a proctis nevű végbélkúpot, valamint rendszeres kamillás ülőfürdőzéssel probálkozik gyógyítani magát, hol nagyobb sikerrel, hol kevésbé.
    Azt szeretném öntől kérdezni, hogy rendszeresen milyen hosszú ideig alkalmazhatók a kúpok? ill. tud-e valamilyen más tanácsot adni a gyógyulás érdekében.?

    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Fissura ani esetén a legfontosabb a rendszeres laza széklet biztosítása, rendszeres testmozgás és stresszmentes életmód, a kúpok és kenőcsök csak segítik a gyógyulást.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr Ur! A lagyeki-comb tajeki reszen kicsit jobban erzodnek a mirigyek. Csinaltattam hasi uht,lagyreszek…

    Tisztelt Dr Ur!
    A lagyeki-comb tajeki reszen kicsit jobban erzodnek a mirigyek.
    Csinaltattam hasi uht,lagyreszek uht minden rendben azt mondtak,voltam urologian ver vizeletvizsgalaton,minden tokeletes.
    Van egy kis vesehomokom.
    Megnyugodhatok ha minden jo volt?
    Koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kérdező!

    Még most is azt mondom, hogy szövettani vizsgálatot kellene végezni a kivett csomóból.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Jó napot doktorúr!!! Hat éve van szilikon mellem azóta szültem szoptattam semmi gond nem volt volt vele…

    Jó napot doktorúr!!! Hat éve van szilikon mellem azóta szültem szoptattam semmi gond nem volt volt vele két napja úgy keltem hogy fáj a bal mellem néha beleszúr erőseket de puha tapintású ès csomót sem érzek benne...Mi lehet vele???? Köszönöm válaszât.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Több dolog is okozhat ilyen panaszokat, azt javaslom csináltasson emlő ultrahangot és keresse fel operáló orvosát.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Kedves doktor úr! Az lenne a kérdésem,hogy ha megnagyobbittatom a mellem akkor a mellbimbó is nagyobb…

    Kedves doktor úr!
    Az lenne a kérdésem,hogy ha megnagyobbittatom a mellem akkor a mellbimbó is nagyobb lesz?mármint nagyobb helyen terjed ki? vagy nem befolyásolja a műtét?mert akkor nem vállalnám,mivel így is tul nagynak tartom. előre is koszonom : kate

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Kate!

    A bimbó nem lesz nagyobb, legfeljebb a bimbóudvar, mivel az implantátum tágítja a bőrt, így a bimbóudvart is.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Főorvos Úr!

    Kérem ne haragudjon hogy levelemmel zavarom de szeretném tanácsot kérni Öntől.
    28 éves vagyok és szeretnék egy piercinget csináltatni amely az ajak felett bal vagy jobb oldalon helyezkedne el ezt nem tudom tetszik-e ismerni Monroe piercingnek illetve szépségpötty… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Klári!

    Ezen a területen ilyen veszély nem fenyeget.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és szeretném megnagyobbíttatni a melleimet implantátummal.Az lenne…

    Tisztelt Doktor úr!
    21 éves vagyok és szeretném megnagyobbíttatni a melleimet implantátummal.Az lenne a kérdésem,hogy mennyire befolyásolja majd a terhesség és a szoptatás az eredményt,mert szeretnék gyerekeket,viszont a műtétet előbb.. előre is köszönöm: S

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves S!

    Sajnos azt előre senki nem tudja megmondani, hogy terhesség és egy szoptatás milyen hatással lesz az emlőkre, mert lehet, hogy nagyobb lesz, lehet, hogy kisebb lesz és az is lehet, hogy nem változik a méret. A bőr is lehet, hogy megnyúlik, de az is lehet, hogy nem.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! A fejemen már több alkalommal vettek ki faggyú mirigyet. Most is van 2 db rizs…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A fejemen már több alkalommal vettek ki faggyú mirigyet.
    Most is van 2 db rizs szem nagyságú.
    A füves Szabó Gyuri bácsi könyvében olvastam,hogy Svéd keserűvel kell kenegetni és elmúlik.Mitől lehet,h nekem sok ilyen faggyú mirigy jön a fejemre?
    Kérdésem:Önnek mi a véleménye erről?

    Köszönöm válaszát:Anna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Anna!

    Ez egyéni adottság.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen jellegű, illetve, ha tud pontos választ adni, melyik kórházakban végeznek állkisebbítő műtétet? A múlt év nyarán volt egy fejlődési rendellenességből adódó állplasztikai műtétem, bulldog-harapásom volt, amit a budapesti… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hannus!

    Amennyiben a műtét az eredeti rendellenesség korrekcióját szolgálja, akkor a TB támogatja.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Szép napot kívánok! Azzal a kéréssel fordulnák önhöz,hogy nagyon szeretném a melleimet megcsináltatni…

    Szép napot kívánok!
    Azzal a kéréssel fordulnák önhöz,hogy nagyon szeretném a melleimet megcsináltatni de sajnos anyagi forrásom nincsen rá,olvastam egy cikket miszerint 3 gyermek után igénybe tudnám venni az OEP támogatását a mütétre.Azt szeretném öntöl kérdezni,hogy ezt hogyan lehet illetve hol lehet intézni?Nekem 6 gyermekem van.Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel:Ikres anya

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    A gyermekek nagy száma nem indok a TB támogatottágra.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Ur.... A nemiszervemen, a hüvelybemenettől nem messze előjött egy pattanásszerű valami,…

    Tisztelt Doktor Ur....
    A nemiszervemen, a hüvelybemenettől nem messze előjött egy pattanásszerű valami, ami nagyon fájt...elmenetem a nőgyógyászhoz aki azt mondta furunkulus...kaptam rá egy nagyon büdös, fekete kenőcsőt, hogy majd attól hamarabb kifakad...igy is lett 2-3 napon belül kifakadt, és már nem fájt annyira, tovább már nem kentem semmivel....Sajnos azőta is meg van ez a pattanás szerű valami, ami hol jobban-hol kevésbé fáj, néha váladékozik, néha vérzik...ennek már lassan 3 hónapja...azóta nem tudtam ujból elemmni az orvosomhoz, mert kűlföldön vagyok...2 hét mulva már végleg hazamegyek...A kérdésem az lenne, okozhatja az ülőmunka és a szoros farmernacik azt , hogy nem gyógyul be a furunkulus? Vagy lehet valami más? Ügyelek, hogy naponta lemossam azt a területet Betadinos szappannal, de mégis amikor vérzik nagyon félek, nehogy elfertőződjön...sajnos rossz helyen van leragasztani nem tudom....most rám ijesztettek, hogy menjek azonnal orvoshoz, mert ettől vérmérgezést is lehet kapni és eddig is az életemmel játszottam......Kérem segitsen, mit tegyek? Két aprócska gyermekem van, szeretném felnevelni Őket...Menjek holnap haza? Vagy próbáljak itt bejutni valamelyik orvoshoz? Núgyógyászhoz menjek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Igen, okozhatja. Minimális esélye van a vérmérgezésnek. Szerintem, ha naponta Betadinnal fertőtleníti, nyugodtan várhat, amíg hazajön.

    ÜdvözletteL.
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Dr úr szeretném megtudni milyen esetekben téríti a TB a plasztikai mutéteket.Nekem csecsemő koromban a szüleim elmondása szerint valami talyog volt az egyik mellembe es megmütötték es sajnos sokkal kisebb lett a mellem a mütet miatt habár 33 eve Bp-en korekciot végeztek a masik mellemet kicsinyitették,de… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Hölgyem!

    Amennyiben a két emlő közötti különbség a 30%-ot meghaladja, akkor a TB támogatja a műtétet.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztelt Doktor Úr! Nemrégiben volt mellnagyobbító műtétem. Alkatomhoz, adottságaimhoz illő csinos…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Nemrégiben volt mellnagyobbító műtétem. Alkatomhoz, adottságaimhoz illő csinos melleket szerettem volna, a konkrét méret kiválasztását orvosomra bíztam. Adataim: 25 éves vagyok, 180 cm, 63 kg, derékbőség:73cm, nem szültem, eredeti mellem szinte nem volt. Egy 300cc, kerek implantátumot választottunk.

    Az eredmény a formát tekintve szép, viszont a méretet tekintve el vagyok keseredve, hogy túl kicsi lett. Orvosom azt mondja, mivel az eredeti mirigyállomány kevés volt, 300-asnál nagyobb implantátumot nem lett volna érdemes behelyezni, mert a mellek hamar lógni kezdtek volna. Nagyon zavart eddig az, hogy kis mellem volt, most bár nagyobbak, még mindig nagyon kicsikéknek látom őket. Nem szerettem volna aránytalanul nagy kebleket, hanem magasságomhoz illő csinos méretet.

    Ön mit gondol, mennyi lett volna az adottságaimhoz illő méret illetve az a méret, amely technikai szempontból a leginkább megfelelő lett volna? Ha Ön úgy gondolja, hogy lehetett volna nagyobbat is betenni, mennyi lehetett volna a maximális méret?

    Válaszát várom, tisztelettel: Boglárka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Boglárka!

    Az implantátum méretének kiválasztása mindig a páciens méreteinek, alkatának és kívánalmainak ismeretében gondos mérlegelés alapján történik. Így személyes vizsgálat nélkül kérdésére nem lehet válaszolni.

    Üdvözlettel:
    dr.Horváth Péter

  • Tisztel Doktor Úr.

    32 éves férfi vagyok kb. 1éve megjelent egy 2 cm körüli piros folt a hátamon felső részénél a vállam alatt. Ami semmi kezelésre nem reagált ,a bőrgyógyász javaslatára 4 napja kimetszés végeztek rajtam. Ma vettem le a kötést és tettem rá egy másikat ,azt látom ,hogy 5-6… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Horváth Péter József

    Kedves Péter!

    Nagy valószínűséggel kétrétegű tovafutó varrat van benn, amit a sebvonal két végénél kell megcsomózni és ez okozza a "púposodást", ami varratszedés után el fog simulni.Még több

Szerző

Dr. Horváth Péter József

plasztikai sebész, sebész

Kérdezz ingyen