A betegek kérdései (10689)

 • Fraxiparine, Aspirin helyes, orvosi adagja nálam mi?

  Tisztelt Doktor Ur!

  Augusztus 5-én feltett kérdésemre megkaptam a válaszát. Köszönöm szépen.

  Azóta voltam orvosnál és ujra el kellett kezdenem a Fraxiparint adni magamnak. Mondta, hogy 10 napig adjam magamnak és utánna végleg abba lehet hagyni, mert ezt állítólag azért kellett… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Móni

  Bizony igaza van és fokozatosan kell elhagyni ! Vagyis 2 napig fél adagot adjon, aztán két naponta adjon fél adagot két alkalommal és utána teljesen elhagyhatja.
  Vitamin… Még több

 • Szerbusz Péter Dr ! Örömömet szeretném megosztani veled ! Képzeld elmúlt a pánik betegségem. Idén…

  Szerbusz Péter Dr !

  Örömömet szeretném megosztani veled ! Képzeld elmúlt a pánik betegségem.
  Idén még nem volt ezzel a betegséggel kapcsolatos tünetem.
  Pszichiáter szerint lassan fokozatosan elhagyhatom a stimuluton gyógyszert.
  Sanaxot kb tavaly szedtem utoljára 1 hónapig . Önhatalmúlag letettem, mert találtam olyan kikapcsolódást , amihez nem kell gyógyszer ( kertészet, olvasás, séta stb ) ez sokat segített nekem, hogy kijöjjek ebből a kellemetlen betegségből.
  Viszont a hátam, gerincem, derekam, nyakam egyre jobban fáj, minden áldott nap. Mondhatnám, hogy kezd elviselhetetlen lenni a fájdalom.
  Nagyon régóta jelen van az életemben ez a probléma, de megpróbáltam együtt élni vele, betudtam a napi 9 óra irodai munkámnak, állandó nyaki merevségemnek.
  Most kezdek egy kicsit elgondolkodni azon, hogy el kell indulnom megnézetni magam, mert már a fejembe , de főleg a homlokomnál is jelentkezik egy fájdalomnak nem mondható érzés, olyan mintha gyenge lenne a jobb szemem és ezáltal olyan mintha a jobb oldali homlokomnál lenne valami. Voltam szemészeten , semmi rosszat nem találtak nálam, kaptam szemüveget 0 ,25 és 0.5-t. Akkor is pont ugyanez a homloki furcsa érzés miatt mentem el. Megnyugtatott, hogy nincs olyan probléma ami miatt további vizsgálatra kellene mennem. Érdekes, mert ha napszemüvegbe vezetek akkor ez a jobb oldali homloki fura érzés enyhül.
  Mit javasolnál nekem, hogy merre induljak el ezzel a problémával?
  Lehet ez agydaganat ? vagy a gerinc, nyak probléma ennek az oka ?
  Tudnál nekem egy jó szakembert ajánlani akihez akár maszek alapon is elmehetnék ezzel a problémával?
  Köszönöm
  Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Erika

  Meg kellene célozni egy fejfájás ambulanciát / a Szigony u-i SOTE Ideg. Klinikán van - tudom/ . Itt foglalkoznak minden fajta és féle fejfájás diagnosztizálásával és kezelésével. A nyaki - háti fájdalmak gerinc eredetüek. Arra is kaphatsz válasz, kivizsgálást a klinikán. Szóval odamennék !

 • Kedves Doktor úr! 22 éves vagyok s 4 éve szenvedek bulimiában,előtte anorexiás voltam évekig.A terápia…

  Kedves Doktor úr!

  22 éves vagyok s 4 éve szenvedek bulimiában,előtte anorexiás voltam évekig.A terápia nem használt,de most nem ez a lényeg.Sokat segít az nekem,hogy a saját sarkamra állok,s kezd érdekelni,mi van a testemmel.Ezért szeretném megkérdezni Öntől,hogy miért történik az,hogy egy önhánytatás után órákig szédülök és rosszul vagyok,folyamatosan iszok s forog velem a világ.Ilyen azelőtt soha nem volt,nemrég még 10 hánytatás után sem volt semmi bajom.Most pedig már 1 darab ezt műveli velem.Ami szintén újdonság,hogy ha felkelek,ha lefekszem,akár teszek valamit akár nem,a pulzusom jóval 100 fölött van,múltkor 108-nál lettem rosszul,nem tudtam felkelni az ágyból,erősen fájt a fejem.Ezen a napon nem hánytam,az utána következő napokon sem,mégis normál,hol kissé alacsony vérnyomás mellett volt ennyi a pulzusom.Előtte mindig 70 körül mozgott.Nem vagyok frontérzékeny,nem stresszelek most semmi miatt.Ön szerint teljesen normális dolgok ezek,mármint a betegségemhez mérten,vagy okot adnak az aggodalomra???
  Köszönöm a választ és a segítséget!!
  Lili

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Lilli.

  Sajnos ez egy olyan betegség ami során az ember psychológiai okok miatt erőszakot követ el a szervezetével. Ez mindenfajta kellemetlenséget okozhat. Ezeket érzi és mivel kellemetlenül éli meg ez reményt ad arra, hogy befejezze ezeket a ténykedéseket. Kérem azért keressen fel egy jó psychiatert, mert szervi baja nincs, de van egy kis eltérés a gondolkodásában és az érzékeléseiben.

 • Miért csökkent le a Concor miatt a vérnyomás és a pulzus?

  Kedves Doktor Úr!

  Nem tudom, emlékszik e rám Doktor Úr, már vagy 4-5ször írtam az extrasystoléim miatt meg a mellkasi panaszaim és rosszulléteim miatt, és mindig az volt a válasz mind az orvosom, mind Doktor Úr részéről, hogy nyugodjak meg, semmi bajom, a mitralis prolapszus okozhat ilyeneket...… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Én azt gondolom, hogy ez a Holter lelet a kamrai futamokkal erősen elbizonytalanít mindenkit. Felmerül annak a lehetősége, hogy az eddigi negativ leletek során nem került… Még több

 • Tisztelt Doktorúr! Kisfiam 3 éves. Már fél éve, hogy nehezen tud kakilni. Mostanában már sikerül naponta,…

  Tisztelt Doktorúr!
  Kisfiam 3 éves. Már fél éve, hogy nehezen tud kakilni. Mostanában már sikerül naponta, de a széklete nagy és sokszor kemény. Szerintünk csak az a probléma, hogy annyira mozgékony, hogy nincs türelme leülni a bilire, amikor meg már muszáj, akkor már nagy és kemény. Többször észrevettem már, hogy kakilás után kint van az aranyere, ami fél percen belül visszahúzódik. Nem tudom, hogy ez normális jelenség-e az erőlködés miatt vagy forduljak vele orvoshoz? A széklete nem véres.
  Segítségét előre is köszönöm!
  Bea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Bea

  Bizony gyorsan el kellene vinni a gyereket gyereksebészhez. Nem normális ez a jelenség és az aranyér sem.

 • Pajzsmirigy túlműködés miatt hullik a haja és fáj a háta

  TISZTEL DOKTOR UR !AZZALA PROBLÉMÁVAL FORDULOK ÖNHÖZ HOGY PAJZSMIRIGY TULTENGÉSEM VAN 8 HONAPJA .MÁSNAPONTA NEGYED METOTORYT SZEDEK MÁR GYOGYULTNAK MONDHATO VAGYOK CSAK BE VAN GYULADVA MÉG A HAJAM IS HULIK PICIT MOSTANÁBA ÉS AZ A PROBLÉMÁM HOGY 2 NAPJA NAGYON FÁJ A HÁTAM KÖZEPE EZ NEM LEHET A GYOGYULÁSAL… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Nem jó ez a sok fekvés, mert bizony akár még tüdőgyulladás kialakulásához is vezethet. Javasolom, hogy menjen el egy mellkas rtg-re és tegyen egy utat a rheumatológián… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! 46 éves, káros szenvedélyektől mentes, normál testsúlyú nő vagyok. Szívbeteg vagyok…

  Tisztelt Doktor Úr!

  46 éves, káros szenvedélyektől mentes, normál testsúlyú nő vagyok. Szívbeteg vagyok és tavasszal szívelégtelenségem volt, amivel együtt járt, hogy iszonyatosan be voltak dagadva a lábaim is, heteken keresztül énába kaptam a vízhajtót a tabletták mellett.
  Azóta eltelt félév, most a körülményekhez képest rendben van a szívem, de most is nagyon dagad a lábam, bár szedek jelenleg is vízhajtót. Reggel még viszonylag karcsú bokával-lábszárral elindulok dolgozni, de már délre akkora a bokám, mint a térdem, - és az egész lábszáram astag, feszül a bőre. A dagadás mindkét lábamon egyforma nagy, és nem visszeres a lábam. Délután már nem tudok szandát húzni, papucsban kell hazamennem. Régebben is dagadt a lábam, de nem ilyen mértékben, ezt még a meleg sem indokolja. Több vízhajtót nem szeretnék szedni, mert nagyon leviszi a vérnyomásom, már kipróbáltam.
  Mit tehetnék? Mi az oka? Nincs lúdtalpam, a háziorvos szerint is a szívemről van a dagadás, de szerinte csak a vízhajó a megoldás, amitől rosszul vagyok, teljesen munkaképtelennek érzem magam, ha emelem az adagját.
  Még egy kérdés. A tavaszi nagyon nagy dagadással nagyon csúnya lett a lábszáramon a bőr. Foltos, csúnya és gusztustalan. Ez el fog múlni?

  Köszönettel várom válaszát!

  Nóri

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Én azt gondolom az volna a helyes, ha felkeresné a kardiológusát és talán egy újabb vizsgálattal meglehetne áltoztatni a gyógyszereit úgy, hogy mérséklődjön ez a lábdagadás. Sajnos a bőr kevéssé valószinű,hogy szebb lesz, de valamit biztosan javulni fog, ha meg lehetne oldani a lábdagadást a megfelelő gyógyszereléssel.

 • Tisztelt Szemerédi Doktor Úr! Megvallom, nem vettem elég fáradságot, hogy az összes Nebilet gyógyszerrel…

  Tisztelt Szemerédi Doktor Úr!

  Megvallom, nem vettem elég fáradságot, hogy az összes Nebilet gyógyszerrel kapcsolatos választ elolvassam, annyit azonban kihámoztam, hogy a betegek által elég jól tolerálható...Csakhogy nekem gyerekkorom óta súlyos asztmám van, néhány hónapja pedig magas vérnyomást (bár mostanság kezelés nélkül is elég normálisnak tűnik, 130/80 körüli) állapítottak meg, s a szívnek is erősítést láttak elő (verapamil, ampril, concorcor), sajnos mindegyiktől nehéz / kellemetlen légzésem lett, és sajnos a két napja elkezdett Nebilet terápiára is hasonlóan reagálok. Nem mondanám, hogy a szívműködésem teljesen rendben van, mivel szapora szívverés szokott jelentkezni, főleg kifejezett izgalmi állapotban vagy kávé fogyasztása után. Szívfal-megvastagodást is észleltek (sportszív - szerű elváltozást, bár nem sportolok).
  Létezik eredményesen alkalmazható (az asztmának nem ártó), nem beta-blokkoló alapú gyógyszer az említett panaszok kezelésére, ha igen, melyik lenne az? Xalolt is használtam, de abbahagytam, ugyanis napközben ingerültté vagy depresszióssá tett -ezért most az elalvással küszködök:(
  Köszönöm válaszát.
  Balázs

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Talán érdemeslenne kipróbálni a Dilzem retard készítményt. Calcium antagonista szer, mely csökkenti a frekvenciát.

 • Tisztelt Doktor Úr! Remélem jó helyen járok már ami a kérdésemet illeti.Van egy 16 éves fiam,nemrég…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Remélem jó helyen járok már ami a kérdésemet illeti.Van egy 16 éves fiam,nemrég egy Pyodermás bakteriális fertőzésen esett túl.Több kiütés lett a lábán ezért mentünk el bőrgyógyászhoz aki Forcid Solutab 875/125-ös tablettát írt fel neki.
  Igaz,h már csak akkor mentünk orvoshoz mikor több kiütése is lett.Azt hitte,h csak szőrgyulladás.Meg nyári munkán volt és ott be volt öltözve,nem szellőzött a bőre rendesen.
  A kiütések szépen vissza is mentek.2 hete hagyta abba a gyógyszerszedését.
  1 hete olyan sápadtabbnak találtam és elmentünk a laborba aminek ma lett meg az eredménye.
  Got:47
  GPT:97
  CRP:23.8
  Nyugtasson meg,h csak a gyulladás és gyógyszerszedés miatt lett ez a magasabb eredmény!

  Köszönettel
  Anikó

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Anikó

  Ez valószinűleg igy van, de biztosak akkor lehetünk benne, ha egy jó hét mulva megismételjük a vizsgálatot és csökken, vagy normalizálódik az érték. Ha nem igy van akkor keresse meg a családorvosát és kérjen segítséget további kivizsgálás érdekében.

 • Kedves Doktor Úr! Korábban írtam már Önnek, akkor is megnyugtatott, köszönöm. Csak röviden: 38 éves…

  Kedves Doktor Úr!
  Korábban írtam már Önnek, akkor is megnyugtatott, köszönöm.
  Csak röviden:
  38 éves nő vagyok, ezen a nyáron jelentkezett a mitr. prol. minden tünetével, végigjártam én is a sokak által leírt utat, hirtelen rosszullét, éjjeli kórházlátogatás, búcsú az élettől :-), stb...
  Azóta lelkes olvasója vagyok a hasonló fórumoknak, leginkább az Önének, mert nagyon kedves és megnyugtató ember. Lassacskán múlnak a félelmek, túl vagyok az egy hónapos állandó rettegésen, napi pánikon, ebben a pozitív kutakodás és az azóta rendszeres jóga segít.
  Nem mondhatom, hogy kellemes állapot, napi több órányi gondot még okoz, de érzem, meg fogok tanulni ezzel együtt élni.
  Ekg, holter, ultrahang volt, Betalocot írtak, sokkal rosszabb volt, hamar elhagytam. Maradt a jóga, galagonyatea, Mg, Q10, ezekkel jobban vagyok. Ami aggaszt: színházban fizikailag is megterhelő munka vár hamarosan (tánc is), de én mintha már nem lennék a régi. Csendes életmóddal, család ellátása még csak-csak (most még szünetel a munka), de egy lépcsőzés pl.már igencsak bedöngeti a szívem. Úgy gondolom, egy terheléses ekg megnyugtatna, nem szeretnék mások előtt egy próbán rosszul lenni...Ön mit gondol erről?
  Még annyit, hogy próbálom a netes irodalomból kibogarászni, mi tartozik még a veszélytelen kategóriába "bedöngetős" ügyben, nekem azokban az órákban, amikor éppen rendetlenkedik, általában minden 4. ütés marad ki, és ettől igencsak elfáradok. Ez még belefér? Ha nincs kihagyás, van más, mellkasi nyomás-érzés, szívtáji furcsa érzések, de mondom, nincs pánik, végzem a dolgom. Készüljek fel erre hosszútávú programként? Vagy esetleg az említett kíméletes gyógymódok hozhatnak lényeges javulást az életminőségben?
  Köszönöm válaszát, és isten áldja meg Önt, mert még a másoknak írt leveleivel is gyógyítja az embert.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Laura

  Én azt gondolom, hogy nincs semmi baja a szívének.A kellemetlen szívdobogáson a Betaloc adagjának emelése sokat segíthet vagy is én 2x25 mg Betaloc Zok-t szedését javasolném. Ha emellett nem javul a terhelhetősége célszerű felkeresni a kardiológusát és valóban érdemes megnézni miért nem elég a Betaloc. Kedves Laura. Azt gondolom a színházi élet és a család sok stresszel járhat. Nem tudom hogyan kellene csinálnia, de legalább napi egy óra, rendszeres sporttevékenység is kellene az állóképesség visszanyeréséhez. Én ezeket cselekedném első lépcsőben és ha nem javít csak utána mennék a kardiológushoz.

 • Tisztelt Doktor úr ! Fél éve pajzsmirigytulmüködésem van,erre előszőr 3x1 metothyrint majd 2x1 most…

  Tisztelt Doktor úr !
  Fél éve pajzsmirigytulmüködésem van,erre előszőr 3x1 metothyrint majd 2x1 most napi 1 szedek.Este rivotrilbol 1.05 szedek. A panaszom,nagyon fáj a gyomrom az orvos pantoprazolt irt fel napi 1 szemet. Még is fáj ég a gyomrom,sőt izomfájdalmaim is vannak és megint szakad rollam a viz.Nem tudom a pajzsmirigytől van ez,vagy a pantoprazoltol. Segitségét és válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel Zsuzsa.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Nem tudok igy választ adni, mia baj. Talán célszerü lenne gastroenterológushoz elmenni, mert lehet, hogy ez a gyógyszer nem jó, vagy nem elég-

 • Én is kíváncsi vagyok a laborra, és remélem, hogy ez a hasfájás láz most semmi komoly. Meddig kell várnom…

  Én is kíváncsi vagyok a laborra, és remélem, hogy ez a hasfájás láz most semmi komoly. Meddig kell várnom amíg elmehetek elvégeztetni a vizgsálatot, mert így betegen gondolom "falsch" értékeket adna.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Gyógyuljon meg és utána egy héttel !

 • Kedves Doktor úr! Most nem magam miatt kapok frászt. Apósomról van szó. 70 éves. Állítólag " ülőideg…

  Kedves Doktor úr!

  Most nem magam miatt kapok frászt.

  Apósomról van szó. 70 éves. Állítólag " ülőideg " gyulladást kapott. Rettenetes kínokat áll ki, rossz mozdulatkor- pl. fürdőkádból kiszálláskor- a múltkor fájdalmában összecsuklott. Az egész most augusztus elején kezdődött. Előtte egy jó kedélyű, napbarnított, férfi volt. Egy hónap alatt lefogyott 11 kilót, falfehér arccal fogadott minket. Hamar lefeküdt, mert fájdalmai voltak és ami még ijesztő: rettenetesen remegnek a végtagjai. A korházban rászóltak, hogy "ne remegjen már"

  Én 2008 óta ide fordulok akkor is ha ez nem kardiológiai kérdés.
  Orvost keresek neki, hátha Ön tud ajánlani valakit. A sötétben tapogatóznak, de a tünetek mintha mást is sejtetnének. 28 éve csodálatos apósom, meg kell gyógyulnia.

  Köszönöm, Liz

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Nem tudom merre laknak, de próbáljanak segítséget kérni a Budai Irgalmas Rendi Kórház Rheumatológáján. A kórháznak honlapja van, azon keresztül tud informálodni. A kórház a régi ORFi - vagyis a régi Rheuma kórház helyére települt, annak személyzetével dolgozik. Ha valahol, akkor ott tudnak segíteni.

 • Gyengeségérzés, ásítozás, fáradtság kap el

  Tisztelt Doktor Úr!

  Furcsa kérdéssel fordulok Önhöz, abban sem vagyok biztos hogy jó helyen járok...

  A problémám a következő:

  Többször, rendszerint elkap egy ilyen gyengeségérzés a nap folyamán ami ásítozással, fáradtsággal jár. Rendszerint étkezés után érzem… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Jóci

  Az étkezés után a gyomorba áramlik a vér és emiatt az egyébb szervekben /pl agy/ kevesebb jut. Ezért ilyenkor álmosság, ásítás, aluszékonyság, olykor egy pillanatra akár el… Még több

 • Nagyon ,nagyon köszönöm válaszát! Én is erre gondoltam még! Csak az a baj ,hogy nálunk úgy 2 hónap a…

  Nagyon ,nagyon köszönöm válaszát! Én is erre gondoltam még!
  Csak az a baj ,hogy nálunk úgy 2 hónap a várakozási idő a reumatológiára én meg 1 hónap múlva repülök! És persze kint dolgozni is szeretnék !
  Ezek a fizikoterápiás dolgok meg nem sokat segítenek már voltam nem 1x sokszor! Mi a leggyorsabb megoldás? Talán csont kovács?:-)
  Vagy még több torna? Holnap meglátogatom a körzeti dokim és megmondom ne szarakodjon velem gyors megoldás kellene!

  További szép napot kívánok! Kellemes munkát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Magának is szép napot és jó munkát. Drukkolok, hogy sikerüljön megszabadulni a kórságtól. Örülök ha segítettem.

 • Tisztelt Doktor úr! Akut hepatitis B vírus fertőzöttséget diagnózist kimutató betegnél a vérvizsgálat…

  Tisztelt Doktor úr!
  Akut hepatitis B vírus fertőzöttséget diagnózist kimutató betegnél a vérvizsgálat főbb tételeinél 3 hét alatt az alábbi csökkenések mutatkoztak:
  GOT: 2312-ről 28 lett, GPT: 3815-ről 114 lett, Öbilirubin: 48-ról 9,8 lett, Serum ALP: 644-ről 321 lett.( ujabb vérvizsgálat 1 hónap mulva esedékes) Gyógyszeres kezelés nem történt, kizárólag diéta, nagymennyiségű folyadékbevitel , alkoholtilalom és aránylag sok pihenés volt ez idő alatt. Mutatják-e ezek a véreredmény változások, hogy az akut fertőzést a szervezet képes legyőzni és nem lesz belőle krónikus betegség? Amennyiben nem változik krónikussá, a gyógyulás végleges lehet-e , tehát teljesen legyőzi a szervezet a fertőzést és nem kell tartani attól a későbbiekben hogy mást megfertőzhet-e, vagy virushordozó marad esetleg? Egy esetleges későbbi fertőzéssel szemben teljes védettséget mutathat-e a szervezet?A későbbiekben- az esetleges gyógyulás után kell-e tartani a szigorú diétát és az alkoholtilalmat, vagy átlagos étkezés,átlagos alkoholfogyasztás lehetséges.
  A 14 éves korban hepatitis B védőoltást kapott gyermeknél (aki most 20 éves) szükséges-e ujabb védőoltást adni a családtagnál előfordult fertőzés miatt, mert erre mindenkitől eltérő választ kaptunk. Az infektológus főorvos szerint akkor is teljes a védettség ha nem mutathatók már ki antitestek a vérükben mert a szervezetük "emlékszik", az ANTSZ ezzel foglalkozó orvosa szerint pedig szükség van a védőoltásra náluk.
  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Én is az emlékeztető védőoltásra szavaznék. Igy nagyobb a védelem, mert a mozgosítást nem a virus, hanem a védőoltás fogja elvégezni !
  Nagyon szépek ezek az adatok és jók az esélyek a teljes gyógyulásra.
  Erre és a fertőző képesség fennmaradásáról után követéssel tud meggyőződni a témában jártás és tapasztalt fertőző szakorvos vagy hepatológus.
  A diéta, alkohol tilalom igen hosszan szükséges és ez s az említett gondozás eredményeitől függ

 • Kedves Doktor Úr! Én vagyok az a gyerek aki a limfómátóé fél! Először is nagyon köszönöm a múltkori…

  Kedves Doktor Úr!

  Én vagyok az a gyerek aki a limfómátóé fél!
  Először is nagyon köszönöm a múltkori válaszát, nagyon bíztató és megnyugtató volt. Viszont képzelje, lementem ma a háziorvoshoz mert nagyon hányingerem van és fáj a hasam meg hasmenésem van, és valami csoda folytán sikerült elérnem, hogy utaljon be laborvizsgálatra. Egy éve voltam utoljára, utána jött elő nálam ez a hipochondria, és hiába kértem, eddig nem volt hajlandó beutalni. Amúgy azt mondta, hogy emésztési zavarom van. Remélem tényleg csak enyni. Jövőhéten elmegyek a laborra és remélem, hogy tényleg nem fog semmi olyan eltérést mutatni, ami komoly betegségre utalna. Addig is izgulok ezerrel!:) Ha nem lesz semmi bajom, akkor többet nem fogok aggodalmaskodni...remélem.
  Csak gondoltam leírom Önnek, mert Magát fárasztom a gondjaimmal már egy ideje:)
  Szép Napot!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kiváncsi leszek a laborra. Higgye el nem lesz semmi baj.

 • Nyaki fájdalom miatt hova kérjünk beutalót a férjemnek?

  Tisztelt doktor Úr!

  Tanácsot szeretnék kérni öntől.Férjemnek mér lassan egy hete jobb oldali nyaki fájdalmai vannak. Ezek a fájdalmak leginkább akkor jönnek elő ha mély levegőt vesz vagy bizonyos mozdulatra.Még akkor is fájdalma van ha vezetés közbe rázza az autó vagy amikor be kell ülnie… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Nyaki gerinceltérésre, gerincsérvre gondolnék első lépcsőben, ugy, hogy nem ártana minél előbb orthopaediára menni. Családorvos ad beutalót a vizsgálatra. Ezt tenném.

 • Tisztelt Doktor Úr! Néhány hete, olyan érzésem van, mintha meg lennék fázva. Estére az orrom bedugul,…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Néhány hete, olyan érzésem van, mintha meg lennék fázva. Estére az orrom bedugul, vagy nagyon folyik. Napközben is észlelhető, mert nem szelel rendesen. Ez már nemhogy jónéhány napja van, hanem már kb. 2 hónapja.
  A napokban, mikor kifújtam az orromat, többször észleltem, mintha olyan kékes szürke valami lenne a váladékban. Nem szoktam nézegetni, de ez feltünt. Nem mindig jelentkezik, de most gyakabban fordult elő.
  Megha be van dugulva az orrom, és oldalra fordulok, akkor "kidugul", vagy ha hátra hajtom a fejem.
  Semmi megfázásra utaló jel nincs ezen kívül.Allergiám sincs, és ez inkább a megfázásra hasonlít jobban, mint allergiára. 20 éves vagyok.
  Szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mi lehet ez? Lehet orrpolipom van?
  Az miben nyílvánulna meg?

  Sokat adok a véleményére! Megtiszteltetésnek veszem válaszát!
  Tisztelettel:
  Berni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Bizony nem ártana belekukkentani az orrába.Bizony lehet políp, cysta, nyálkahártyamegvastagodás következménye. A kellemetlenséget csak egy jó fül-orr-gégész fogja megszüntetni, ha rászánja magát egy ilyen jellegű vizsgálatra.

 • A Holter 24 órás EKG vizsgálatot elvégeztesse-e?

  Kedves Doktor Úr!

  Leírnám, hogy a leletemre mit írtam, hogy több információt adjak Önnek:

  Neg.fizikalis status, RR 110/70 Hgmm, ekg képében 70/min s.r., Kp R tg-állás, norm. vez. idők, zavartalan repol, légzési aritmia. Es vagy egyéb ritmuszavar nem rögzíthető. ECHO 25 mm-es… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Először is meg kell nyugodnia és el kell fogadnia, meg kell értenie, hogy nincs semmi baja. A stresssz feletti uralkodás és a rendszeres mozgás sokat javít majd. Az echo lelet teljesen negativ.