A betegek kérdései (10689)

  • Tisztelt Doktor Úr!

    A 2. pajzsmirigy műtétem (2008.12.12- bal resekcio, jobb csonk.) után kiváló közérzetem és fizikai állapotom volt kb. 1 hónapig. Kezelőorvosom a viszonylag alacsony TSH-ra (TSH: 3) felírt napi 25 mg L-Thyroxin-t.
    A gyógyszer első bevétele után erős mellkasi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Azt hiszem az L thyroxin erős lehet, vannak ennél kevésbé erős pajzsmirigy készítmények. Azt kellene megpróbálni. Nyilván annak alkalmazása esetén ezek a hatások kevésbé… Még több

  • Üdv! 20 éves fiatalember vagyok.Az lenne a kérdésem,hogy ezek a gyógyteák Citromfű? Kamilla? Csalán(Levitte…

    Üdv! 20 éves fiatalember vagyok.Az lenne a kérdésem,hogy ezek a gyógyteák Citromfű? Kamilla? Csalán(Levitte a Húgysavamat 401-re ami először 416 volt aztán 444 majd 453 ),Hogy hasznosak e tényleg? PL: Refluxra mert azt mondták ne egyek kenyeret se péksüteményt se semmit! Magas vérnyomásra jók-e!? Az az igazság most iszok ilyen Nyugtató teakeveréket kezdtem-el Amiben Van 0.75g Orvosi Citromfű,0.6g Macskagyökér,0.3gGalagonya,0.45gBorsos mentalevél,0.3gÁnizstermés,0.3gKomlótoboz,0.3gValódi levendula virág
    Vajon jó-e ezek közül valamelyik pajzsmirigyre!? Ugyanis szedek gyógyszert Metoprolol-t(50) (A magas pulzusomra) Tritace-t(10)(Magas vérnyomásra) L-Thyroxin-t(25-50 mikrogramm) a Pajzsmirigyre. Még utolsónak azt kérdezném meg ,hogy a pajzsmirigy legelőször 5.86 volt gyógyszerrel 2,0 valamennyi aztán 0.valamennyi aztán szüneteltették a gyógyszert felment 7.re utána megint szedtem 2.76 lett aztán 2.28 múlthónapban 1.75 a TSH most rá 1 hónapra 2.15! Kaptam időpontot az endokrinológiára Várom mielőbbi válaszát levelemre Ferenc020

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Én a gyógyszeres kezelést ismerem, jobb hatásu mint a füvek alkalmazása .
    Én gyógyszerekkel dolgozom, azt adok azt javasolom. A füvekhez nem értek, talán a javasasszonyokat kellene kérdezni.

  • Köszönöm szépen Doktor Úr! Esetleg írhatok az e-mail címére? Nem akarnék mindent itt kitárgyalni. J.

    Köszönöm szépen Doktor Úr!
    Esetleg írhatok az e-mail címére? Nem akarnék mindent itt kitárgyalni.
    J.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Természetesen írhat !

  • Üdvözlöm Doktor Úr!!! 20éves fiatalember vagyok! Problémám a következő: a vérnyomásom ingadozik 120…

    Üdvözlöm Doktor Úr!!!
    20éves fiatalember vagyok!
    Problémám a következő: a vérnyomásom ingadozik 120 és 140között,de a per értékem 50-60között van állandóan!
    Mitrális Prolapsus és gyors szívműködés végett Nebilet tablettát szedek napi negyed darabot.
    Szeretném tudni, hogy normális e ez a per érték?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Igen, nem kóros ez a jelenség. Nincs ezzel teendő.

  • Tisztelt Doktorur ! Nagyon sokszor keseru ízt érzek a számban . Gyóygszert nem szedek és keserut…

    Tisztelt Doktorur !

    Nagyon sokszor keseru ízt érzek a számban . Gyóygszert nem szedek és keserut sem fogyasztok.
    Mi okozhat ilyen tunetet ?

    Udvozlettel : Vera

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Vera

    Azt hiszem a keserű íz epecsorgás - reflux betegség következménye lehet. Ez azt jelenti, hogy a gyomor szelepeinek záródási zavarai miatt gyomorba, majd a nyelőcsőbe - garatba kerülhet az epesav tartalmú gyomorsav. Javasolom gastroenterológiai vizsgálatát ez irányban.

  • Kedves Doktorúr! Az lenne a kérdésem,hogy az baj e ha a kisvérkör megugrik (magasabb a pulzusnál)…

    Kedves Doktorúr!

    Az lenne a kérdésem,hogy az baj e ha a kisvérkör megugrik (magasabb a pulzusnál) néha és ezt mi okozhatja?! Kérem ha nem tud válaszolni akkor mndja eg hova forduljak....

    Válaszát köszönöm: Titanilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Azt a kifejezést nem értem, hogy a kisvérkör megugrik. A kisvérkör az az érpálya ami a tüdő és szív között helyezkedik el. Nem értem mi ugrik meg ebben és azt miből tudjuk, milyen tüneteket okoz. Ha egy kicsit részletesebben leírná a kérdését megpróbálnék segíteni.

  • Kedves Doktor Úr! Szülés után 4hónappal az OGTT eredményem: éhgyomri:5,2 - 120perces: 6,9. Ön szerint…

    Kedves Doktor Úr!
    Szülés után 4hónappal az OGTT eredményem: éhgyomri:5,2 - 120perces: 6,9. Ön szerint szükség van diétára vagy ez az eredmény elfogadható? Mit tanácsol? Köszönöm!
    Ha magas a 120perces érték, megtenné, hogy megírja a normál érték intervallumát? Nagyon köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Én egy 2 hónap mulva megismételném a vizsgálatot. Ezek az értékek a normál felső határát surolják. Jelenleg nem lehet erről semmit sem mondani. Ha ismételten a felső érték fölé kerülne akkor diéta kell és diabetológiai ellenőrzés. Ha az érték normalizálodik évente vércukrot kell nézni, nem kell diétázni.

  • Kedves Doktor Úr !

    Nagyon gyakran fáj a gyomrom, kulonosen reggel érzem nehéznek, mintha nem akarna estétol valamit elemészteni, enyhe hányinger kíséretében. Aztán ha iszok valami szénsavasat jobb, de akkor a legjobb, ha megiszom egy stampedlit, de még így is délig eltart vagy még tovább… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Máté

    Azt gondolom egy részletes gastroenterológiai kivizsgálás nem ártana,mert anélkül nem lehet megmondani, mi az ok és mit kell csinálni. Jelenleg csak azt tudjuk mi nem okozza… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Véleményét szeretném kikérni! 8 éve kezdődött a vashiányom. Ha szedem a gyógyszert (Ferrograd) akkor jó a vasam, amikor abbahagyatják velem, nem. A spirált már 6 éve leszedettem, tehát az már nem okozhatja panaszaimat. Legutóbb "egész jó" volt a vasértékem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Julika

    Valamilyen oknál fogva /pl. savhiány, a táplálék kevés vas tartalma, fokozott vas veszteség / a kelleténél nagyobb a vasforgalma. A gyógyszer nélkül valószínűleg kevés a… Még több

  • Tisztelt Doktor úR! Az imént szintén ezzel a jeligével válaszolta meg a kérdésem, bár az nem ment…

    Tisztelt Doktor úR!

    Az imént szintén ezzel a jeligével válaszolta meg a kérdésem, bár az nem ment át valamilyen oknál fogva.Ha nem probléma, befejezném a vérkép eredményeit:

    eozinofil 0,1k/ul

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Akkor is ez maradt a véleményem.

  • Tisztelt Doktorúr! Tudom, hogy nem gyermekorvos, de szívesen venném, ha értékelné 2 éves kisfiam…

    Tisztelt Doktorúr!

    Tudom, hogy nem gyermekorvos, de szívesen venném, ha értékelné 2 éves kisfiam vérképét.Nagyon meg vagyok ijedve, félek, hogy leukémia, mert fáradékonyabb is és ritkán, de a térdére mutat, mintha fájna neki.
    Értékei a következőek:
    fvs 6,4 k/ul 5,5-18
    neutrofil 1,41 1,80-7,70
    limfocita 4,3k/ul 1-5
    monocita 0,53k/ul

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Kérdező

    Nincs leukémia gyanú. Ha tünetek tartósan fennállnak, lázas lesz, étvágytalan, hány vagy hasmenése van,fájlalja valamilyét akkor orvoshoz - ügyelethez kell fordulni azonnal ! Egyébként várjon és figyelje a gyereket.

  • Kedves doktor Úr! 28 éves nő vagyok.Ma reggel arra ébredtem hogy borzasztóan fáj a medencém,derekam,farizmom…

    Kedves doktor Úr!
    28 éves nő vagyok.Ma reggel arra ébredtem hogy borzasztóan fáj a medencém,derekam,farizmom a jobb oldalon.Azért így írom,mert pontosan nem tudom hol érzem,de a lábamba is lesugárzik.Izomlázszerű,és ha hajolok,vagy emelem a jobb lábam,mozgatom a lábfejem,akkor fokozódik,nyilalló fájdalmat érzek.Mi lehet velem?Becsípődött valami ideg?Fájdalomcsillapítót vegyek be?Tornáztassam,vagy inkább ne?Forduljak orvoshoz?Köszönettel:Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Rita !

    Célszerü lenne megmutatni orthopaediai ügyeleten, nohogy egy idegeket tulzottan nyomó gerincsérv legyen a panaszok hátterében. Fájdalomcsillapítot és izom relaxans /Voltaren, Scutamil -C / szedhető.

  • Tisztelt Doktor úr! 39 éves férfi vagyok. Vérnyomásom az utóbbi időben 130/100 hgmm. Tudomásom szerint…

    Tisztelt Doktor úr!

    39 éves férfi vagyok. Vérnyomásom az utóbbi időben 130/100 hgmm. Tudomásom szerint ez a felső érték normális, az alsó viszont sajnos magas.
    Mi okozhatja, hogy csak diasztolés érték ilyen magas, és elkerülhető-e még esetleg rendszeres gyógyszer szedés?
    Válaszát tisztelettel köszönöm.
    K.B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Megfelelő életvitellel, rendszeres sportolással, kávé, tea, alkohol, dohányzás elhagyásával elkerülhető a magas alsó érték. Gyógyszer ilyenkor még nem szükséges, csak, ha előbbi lépések nem hatnak.

  • Tisztelt Doktor Úr!
    Nagyon meg vagyok ijedve, ugyanis pár hónapja tapasztalom azokat a tüneteket magamon, amit az interneten a vastag vagy vékonybél daganatainak leírásánál olvastam. Elnézést, hogy hosszan írok most, de szeretnék mindent lejegyezni.
    43 éves nő vagyok, nem iszom, nem dohányzom,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Anikó

    El kell mennie a gastroenterológushoz és bizony egy colonoscopiát /teljes béltükrözést/ ki kell harcolnia. Igenis ki kell zárni azt, hogy nincs-e kezelést igénylő bélbetegsége.… Még több

  • Kedves Doktor Úr! Azt szueretném megkérdezni, hogy a dinnyétől lehet kicsit élénkebb színűa széklet??…

    Kedves Doktor Úr!

    Azt szueretném megkérdezni, hogy a dinnyétől lehet kicsit élénkebb színűa széklet?? olyan enyhén narancssárgás.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Igen,lehet. A folyadéktartalom növekedése miatt hígul a széklet.

  • Kedves Doktor Úr! Párom 29 éves erejeteljében lévő férfi az utóbbi időben a vérnyomása 153/41 a pulzus:81 és…

    Kedves Doktor Úr!

    Párom 29 éves erejeteljében lévő férfi
    az utóbbi időben a vérnyomása 153/41 a pulzus:81
    és azt mondja egy kicsit furán is érzi magát
    ez normális az ő korában vagy forduljunk orvoshoz????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Tanácsos kardiológiai vizsgálatokat kérni, mert ezek az értékek furcsák, bár lehetnek mérési hiba következményei is. Igen, javaslom, hogy lássa orvos !

  • Kedves Doktor Úr! Legyenszíves segítsen nekem. 40.éves két gyermekes nő vagyok. Enyhe mitrális prolapszusom…

    Kedves Doktor Úr!
    Legyenszíves segítsen nekem. 40.éves két gyermekes nő vagyok. Enyhe
    mitrális prolapszusom van amire concor 5.mg szedek, és pánikbetegségem
    is van amire xanax -ot szedek. Az utóbbi időben, kb. 1. éve van olyan
    tünetem hogy egyik pillanatról a másikra elkezd a szívem öszsze-vissza
    kalimpálni, teljesen szabálytalan ritmusba, ami rövid ideig tart, 4-5. másod-
    percig, majd hirtelen vissza áll a normális ritmusba. Ez a tünetem 3-4. havonta jelentkezik és mindig csak pár másod percig tart. Én eddig ezt ugy
    mondtam az orvosoknak hogy extraszisztolém van, de mostmár azt gondolom hogy lehet hogy ez pitvarremegés? Mi laikus emberek honnan
    tudjuk, hogy amit érzünk az most egy extraütés vagy esetleg pitvarremegés?Mi a kettő között a különbség? Hogy érezzük meg, ha esetleg
    pitvarremegés nem extraszisztolé? Én rendszeresen járok kardiológusi vizs-
    gálatokra és enyhe MPS-en kivül más szívbetegségem nincs. A mult hónapban is volt egy ilyen össze-vissza szívverésem, mintha kihagyott volna
    a szívem sorozatban 4-5. ütést, ki hívtam az ügyeletes orovst aki a roham után 15. perccel már kint is volt, és csinált egy EKG-ét, és az mondta, mormális vezetési idő és repol volt, teljesen negatív az Ekg. Az
    orovs szerint ez a szívkihagyás a sok idegeskedéstől van. Kaptam egy
    seduxen injekciót ami jó volt. Amikor a szívkihagyást érzem, teljesen jól
    vagyok utána is, nem szédülök, nem vagyok gyenge, nem fulladok. Olyan
    ijesztő érzés amikor jön ez az érzés, már előre rettegek tőle. Mindig félek. Sokat vizsgáltak az utóbbi időben és mindig negatív minden szív
    eredményem. Állandóan befelé figyelek, és nézem a pulzosomat. Emiatt
    kezd beszűkülni az életterem már nem merek sehová elmenni, mert mi
    van ha akkor jön ez a kihagyásos szívverés. Köszönöm szépen! Rita.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Rita

    Nem gondolnám, hogy pitvarfibr. lenne,mert az tartós, olykor órákig is eltartó rendszertelen szívmüködést okoz. Legvalószínűbb, hogy ismétlődő extrasystolék okozhatják. Ennek igazolására Holter vizsgálat , esetleg ergometria, echocardiographia végzése javasolt. De még egyszer mondom, leginkább ismétlődő extrasystoléknak tünik a panasza

  • Tisztelt Doktor Úr! Kb heti 2,3 alkalommal erős szívdobogás érzést érzek pár percig. Napi egy citapram…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Kb heti 2,3 alkalommal erős szívdobogás érzést érzek pár percig. Napi egy citapram 20 mg tablettát szedek pánik betegségemre a leggyakrabban akkor érzem amikor elfelejtek bevenni egy tablettát de van olyan hogy nem csak akkor. Ön szerint a pánikkal kapcsolatos vagy esetleg szív betegségre utal? Tavaly októberben csináltak sima EKG-t vérnyomásom 120/80.És a szív szúrás inkább mozgás eredetű lehet? Köszönöm válaszát üdvözlettel: Diána

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Diána

    Ezek a panaszok többnyire jellegzetes módon elkísérik a pánik betegeket. Mivel a gyógyszer kihagyás kapcsán gyakoribb a jelentkezés ez is ezt támasztja alá. Kérem ne izguljon, nem lehet szívbeteg.

  • Tisztelt Doktor Úr! Családunkban hétvégén született egy aranyos kisbaba 3,70 kg súllyal. Szépen fejlődött…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Családunkban hétvégén született egy aranyos kisbaba 3,70 kg súllyal.
    Szépen fejlődött ,de ismeretlen ok miatt belázasodott,majd ez elmúlt.
    Gyerekorvosi vizsgálaton egy pici szívzörejt állapítottak meg ami szintén elmúlt,gyerek kardiológus vizsgálat után kiderült hogy a babának a baloldali lebenyén pici daganat van.
    Az egész család borzasztó órákat él át,kérem szíves segítségét ,hogy milyen esélyeink vannak a gyógyulásra.

    Válaszát nagyon köszönöm.
    Üdv
    Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Drága Kata

    Sajnos nem tudok mit mondani az eltéréssel kapcsolatosan. Feltétlenül gyerekklinikára vinném a babát, ahol a részletes és alapos kivizsgálás meg fogja mondani az eltérés okát. Utána lehet csak megmondani mi a teendő és mi a kórjóslat. Addig futni kell a babával !

  • Kedves Doktor Ur, Talán még emlékszik rám, a spanyol honban élő Antónia vagyok... és jól... csak nem…

    Kedves Doktor Ur,

    Talán még emlékszik rám, a spanyol honban élő Antónia vagyok... és jól... csak nem tökéletesen... Szóval alvási problémáim voltak, ezért elmentem dokihoz, azt mondta megszoktam a Frontint, váltani kellene mnár, hiszen egy éve szedem. Na most kaptam egy Mirtazapina flas cinfa 15 mg nevű IZÉT, esetleg a doktor Úr tudja mi ez pontosan???? Mert én nem.... :) Antidepresszáns, vagy nyugtató, vagy mi???
    Hallom otthion nem túl jó az idő, küldenék egy kis meleget.
    Üdvözlöm a Doktor Urat!
    Antónia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szemerédi Péter

    Kedves Antonia /Querida Antónia /

    Azt hiszem régen beszéltünk. Remélem most már még jobban lesz, ha szedi az említett gyógyszert. Lényegében a szer egy ugyan olyan feszültségoldó és elaltató szer mint a Frontin. Nincs nagy különbség, talán egy kicsit jobb az elaltató hatása.

    Besos del doktor