A betegek kérdései (10689)

 • Drága doktor ur!Én is szeretnék az Ön kedvence lenni!-mint a szöcskelány!!-mert olyan jo önnel beszélgetni…

  Drága doktor ur!Én is szeretnék az Ön kedvence lenni!-mint a szöcskelány!!-mert olyan jo önnel beszélgetni alig vártam hogy ide ülhessek és irjak már maga a tény nyugalommal tölt el.ugye nem haragszol szöcskelány -talán megférünk a doktor ur szivében?további szép napot doktor ur és mindenkinek vidámnapot csoki baba -Marika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Drága Marika !

  Itt a helye ! Máris a csoki baba is kedvenc lett ! Sok puszi az új és régi kedvenceknek !

 • Köszi reni a megnyugtató szavakat,jó hogy erre a forumra találtam,egy édes dr bácsi és a legaranyosabb…

  Köszi reni a megnyugtató szavakat,jó hogy erre a forumra találtam,egy édes dr bácsi és a legaranyosabb betegei személyében
  puszi melinda

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Huha. Kezdem magam jól érezni !

 • Tisztelt DR úr! Kérdezni szeretném ,hogy az én problémám pánikbetegség::(( de sajnos ehez társul szivkihagyás…

  Tisztelt DR úr! Kérdezni szeretném ,hogy az én problémám pánikbetegség::(( de sajnos ehez társul szivkihagyás duplázott ütés::(( ezek 1x 2x napi van mikor napokig semmi.A pszichiáterem szerint semmi baja a szivemnek! de én félek h estleg szivritmuszavar vagy bármi szivbajom lehet:(((kérem segitene tisztázni kérdésem???? mikor beszélünk szivbnetegségröl? és én vajon abban szenvedek?? ilyenkor ha kihagy megálhat? köszönöm elöre is!NOÉMI

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Noemi !

  A szívbetegség általában fájdalommal, fulladással, gyengeséggel jár. Egy-egy extrasystole minden normális embernél jelentkezik. A Pánik betegség ezeket a normálisan is előforduló jelenségeket felnagyítja és eltorzítja. Ebben szenved maga. A szívkihagyás, nem szívmegállás, nem járhat szívmegállással. Valóban igaza van a psychiaternek, nincs tünete, ami egy csöpp szívbetegségre utalna. Inkább az agya játszik magával csunya játékot.

 • A férjemnél eltérések vannak a vese és máj körül, mit jelentenek?

  Már régebben is sokat segített nekem és ezt nagyon szépen köszönöm.Most újból a segítségét kérném.Voltunk a Férjemmel ultrahangos vizsgálaton, amiben sok rosszat látok, már amennyire értek hozzá.Kérem írja le nekem őszintén.hogy mi a baj? Eredménye :
  A máj eléri a bordaivet, homogén szerkezetű,… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Mariann

  Egyetlen kicsit izgalmas kérdés a lépnagyobbodás. Azt nem tudom hova tenni. A májban észlelt enyhe kötöszövet felszaporodás, a cholesterolosis, a vesében leírt eltérés nem… Még több

 • jaj nem voltam pontos tegnap most olvasom vissza,"a még mindig rezeg"mármint a szívem ,mintha sok kis…

  jaj nem voltam pontos tegnap most olvasom vissza,"a még mindig rezeg"mármint a szívem ,mintha sok kis extra lenne,de ez remélem még csak az ideg?!Na csak pontosítottam......
  pusszzziiii

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Vettem az adást - pusziiii

 • Tisztelt Orvos Úr! Már kb 1 éve minden hónapban nézik a vérképem, mert pajzsmirigy túlműködésem van.…

  Tisztelt Orvos Úr!

  Már kb 1 éve minden hónapban nézik a vérképem, mert pajzsmirigy túlműködésem van. Az eosinophil mindig magas, kb 10 körül szokott lenni. Senki nem mond erre semmit, azt mondták, hogy ez lehet allergia stb. Viszont nemrég azt írták a neten hogy ha 6 hónapnál régebb ideje fennáll ez, az elég sokféle szívbetegséghez vezethet. Kérem segítségét!
  Üdvözlettel S Tímea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ez csacsiság ! Az eosinophilia általában a chronikus gyulladásos folyamatok elhúzódása esetén, allergia esetén, bizonyos kórokozók okozta betegségekben lehet jelen. Egy rendes belgyógyász szakorvos néhány vizgálatból megmondja az okát és kész. Az ismeretlen eredetű restriktiv cardiomyopatiák igen ritkán előforduló eseteiben valóban előfordulhat ilyesmi, de ez irodalmi ritkaság. Ezzel nem kell foglalkozni !

 • Gyöngyinek hívnak. Az a nagy problémám hogy kerekesszékes vagyok, babát szeretnénk de sajnos a férjemnek…

  Gyöngyinek hívnak. Az a nagy problémám hogy kerekesszékes vagyok, babát szeretnénk de sajnos a férjemnek nem jók a spermái és ezért a káli intézethez kellet fordulnunk. Sajnos elég rosszul álltak a dologhoz mert kerekeszékes vagyok de nem hagytam magam és most odáig jutottunk hogy el kellett mennem belgyógyászhoz az altatás miatt. Sajnos van egy olyan betegségem hogy ha valami inger ér összerándulok és ez befolyásolja az ekg mat. Sajnos nem hallgatták és nem lett jó az ekgém, elküldött az orvos sziv ultrahangra ott minden rendben volt. Örültem neki, vissza kellett mennem az uh után az orvoshoz és azt mondta hogy magas a pukzusomés hogy gyógysert kéne szednem rá de azzal meg vigyázni kell mert leviszi a vérnyomásomat. Elküldött mégegy vérvételre meg azt mondta hogy vigyek neurológiai papirt és menjek vissza és akkor már másik orvos lessz ott. Én nem rem hogy magas lenne a pulzusom most mérem 80-95ig van a vérnyomásom meg 110/74 körül. Az a kérdésem hogy ön szerint attól hogy magas a pulzusom nem lehet addig elaltatni mig kiveszik a tüszőket? Azt mondták hogy vénás altatás lesz. Nekem már nagyon sok mütétem volt mert a lábamat is sokszor műtötték. Meg az ingerek által kiváltott összerándulás miatt sinte mindent altatásba csnálnak például a fogamat és az előtt sosem kellett mennem ilyen vizsgálatra. Kérem ha tud válaszoljon nekem mert nagyon félek hogy most meg emiatt, hogy magas a pulusom nem fogják megcsinálni a beültetést. Pedig szerintem ha december óta izgulna hogy megcsinálják e vagy nem és ez az orvosokon mulna szerintem bárkinek magas lenne a pulzusa.
  Segítségét előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Gyöngyi

  Hogy a mesterséges megtermékenyítést mennyire ellenjavalja az önáltal említett "tachycardia" azt nem tudom. Azt tudom, hogy tachycardiának 100/min feletti pulzusszámot nevezzük. Azt is mondhatom bátran az altatással nem lehet gond az önáltal említett paraméterek esetén. Mégegyszer mondom a terhességre vonatkozóan ennyi adatból nyilatkozni nem tudok, de ezt a Káli Intézetben ugyis megmondják és ugyis az lesz a döntő.

 • Kedves Doktor Úr! 26 éves nő vagyok,sűrűn érzek hirtelen jövő szív bedobbanást,kb 2-3 mp-ig tart mintha…

  Kedves Doktor Úr!

  26 éves nő vagyok,sűrűn érzek hirtelen jövő szív bedobbanást,kb 2-3 mp-ig tart mintha kizökkenne a ritmusából aztán újra "normálisan" ver.Illetve néha úgy érzem mintha nem kapnék rendesen levegőt tart pár percig és aztán hirtelen elmúlik.Ez vajon a stresztől lehet,vagy valami egyéb probléma áll a háttérben?
  Voltan a háziorvosomnál is a problémámmal,teljes vérkép és vizeletre küldött de minden rendben volt.

  Köszönöm Nikolett

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Niki !

  Bizony egy kicsi számadást nem ártana tartani, mindent jól csinálsz-e ? Az ember szervezete, még ha 26 éves, akkor is tiltakozik a tulterhelés ellen. Az elmulasztott étkezések, éjszakázások, szorongós-hajszás mindennapok, a fizikai tevékenység hiánya, a szellemi és fizikai fáradtság, a sok kávé, a dohányzás ezek mind hajlamosítannak a kellemetlenségekre. Ezek egyelőre csak jelzések, amiket komolyan kell venni. Amit rosszul csinálunk azon el kell gondolkozni és meg kell változtatni. Ha már minden rendben van és a panaszok igy is jelentkeznek akkor kell a doktornak szólni: you have time !

 • Köszönöm Dr Úram! Egyébként az a melinda aki nem kap levegőt az nem én vagyok(az a melinda aszem csak…

  Köszönöm Dr Úram!
  Egyébként az a melinda aki nem kap levegőt az nem én vagyok(az a melinda aszem csak egyszer írt a dr úrnak),legalábbis nem én írtam ,de az összes többi(vagy 100-at) igen,tehát két melinda van én mától sz.melinda leszek.Jó???
  Na szóval,írta Dr Úrkám,hogy kis adagba az mit jelent,mert nekem 5 mg-os eleniumot írtak és széttörni nem lehet mert elég picuri meg elporlik....tehát napi egy tabletta a kis adag?Most reggel voltam pajzsmirigy vérvételen ,remélem azzal nem lesz gond ,mert akkor már 4 féle gyógyszert kell szednem 25 évesen...ááááá nem akarok!Szóval akor most erősödnek a tüneteim?Hát mostmár legalább szikla nincs a mellkasomon,csak a sok extra,amitől félek...de akkor nem csak én!Na hát igen itt egymást is kezelgetjük és rájövünk még Hál Istennek mindenki fiatal ,él és nincs egyedül az ember!Csoport terápia,a legjobb!
  Na Dr Úram zárom soraim,tehát akkor az extrák nem veszélyesek,mondjuk februárba a kardiológus eltérést nem talált,csak 2 hónap alatt nem fordult meg a világ?!
  Tehát csak szép napot szeretnék kívánni a kedvenc dr-omnak és a többieknek!
  Puszi:
  sz.melinda

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Melcsi

  Igazad van és kérlek ne haragudj a butaságomért. A kis adag alatt én 2x1 tbl Eleniumra gondoltam, mivel ennek a gyógyszernek teljes dózisa 3x2 tbl szokott lenni. Én is ugy gondolom, hogy számottevő szívbetegséged nem lehet, legfeljebb egy-egy extrád. Ez meg mindenkinél előfordul, betegség nélkül is. Bizony az a legjobb, ha ti fiatal csajok kibeszélitek magatokat, kicsit megnyugodtok és újra egészséges, belevaló csajszik lesztek. Erőt és egészséget hozzá !

 • Tisztelt doktor ur szeretném megtutni mi az a tichardia mivel a zárojelentésemre R000 tikhardi ezt…

  Tisztelt doktor ur szeretném megtutni mi az a tichardia
  mivel a zárojelentésemre R000 tikhardi ezt irták rá és további vizsgálatok szükségesek
  kérem legyen szives meg irni mit jelent és mijen vizsgálatokra számit hatok
  nagyon köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ez valószinüleg tachycardia akart lenni. Az pedig szapora szívmüködést jelent latinul. Általában ilyenkor annak a kiváltó okát szokták kivizsgálni kardiológián.

 • Tisztelt doktorúr! annyit lehet hallani h. mindenki qvázi prventíve sokat tesz az egészségért( pl…

  Tisztelt doktorúr!

  annyit lehet hallani h. mindenki qvázi prventíve sokat tesz az egészségért( pl mint mi nők diéta...stb)

  az lenne a kérdésem h. szabad-e tudni holgy egy orvos mint például Ön mint tesz az egészségéért? ( hátha jó ötletet kapok..:).


  ildi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Ildi

  Bizony ha magamba nézek tehetnék én is többet az egészségemért ! Hogy mit tettem ? Több mint 15 éve letettem a cigarettát, pedig 40 éves koromig napi másfél dobozzal szívtam. Odafigyelek az étkezésemre, reggelizem és ebédelek - diétás, inkább zöldségdús ételeket eszem. Kerülöm a calória bombákat, igaz néha egy-egy fagyi, egy szelet süti hétvégeken bizony lecsuszik. Inkább szárnyasokból készült husokat és marha párizsit, szardiniát és tengeri halakat eszem. Imádom a paprikát és paradicsomot. Utálom az alkoholt, szeretem az igazi - főleg déli gyümölcsből készült - juice-t . Ásványvizet iszom. Sajnos a mozgás terén vannak hiányosságaim és sokat dolgozom. Ebből fakadóan enyhén szólva sem ideális a testsulyom. Azért hétvégeken megyek a fiaimmal ide-oda. Igyekszem kikapcsolodásként egyszer, hetente-kéthetente, szinházba menni. Kávét naponta 2x iszom. Szóval valahogy igy élek, kétségtelenül kritizálhatóan !

 • Kedves Doktorúr! Én most (lekopogom) elég jól érzem magam!!! Talán a jó idő, a mozgás teszi! Sokszor…

  Kedves Doktorúr!

  Én most (lekopogom) elég jól érzem magam!!! Talán a jó idő, a mozgás teszi!
  Sokszor el is felejtem a problémáimat!

  A "pánikos tyúkoknak":)) üzenem, hogy néhány éve még én is kilátástalannak láttam a helyzetemet, azt hittem sosem lesz vége! És habár én sem vagyok oda a gyógyszerekért, sokszor igenis kell és hasznos!

  Melinda!
  A Prozac antidepi, és mint ilyen 3-4 hétig is eltart, mire kezded érezni a jótékony hatását! És úgy ahogy a doktorúr írta, az elején felerősödhetnek a tünetek! Ezért fontos, különösen az elején, hogy szeddj mellé feszültségoldót vagy nyugatatót. Ha már stabilizálódik az állapotod, szép lassan - az orvossal megbeszélve - fokozatosan el lehet hagyni a nyugtatót!
  Szóval fel a fejjel, hidd el használni fog!!!:)))

  Lujzi!:)

  Hááát... te sem vagy semmi ezekkel az extrákkal!!!:) Tényleg baromi rossz érzés tud lenni, sajna én is tudom.... a légszomjról nem is beszélve! Azt sem tudom, melyik a rosszabb!
  De gondolj bele, hányan örülnének a temetőkben, ha extrákat éreznének!!!:)
  A Concor nekem nagyon bevált, pedig nem rajongtam az ötletért.
  Drukkolok neked!!!

  Kellemes napot mindenkinek!

  T. Reni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Puszi a csipet csapat tagjainak ! Nem is szólok semmit, csak bólogatok !

 • Dőktor úr az lenne a kérdésem hogy mi az előjele egy vagbélgyulladásnak mert félek hogy nekem az van…

  Dőktor úr az lenne a kérdésem hogy mi az előjele egy vagbélgyulladásnak mert félek hogy nekem az van , lent a bal oldalt a hasamban nyilaló fájdalmakat érzek de nem folyamatosan és nem mindig,lshet ez egy vakbélgyulladás kezdete?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező !

  Ez egy csöppet nehezebb kérdés, amit nem tudunk igy e-mail formájában eldönteni. Ha nem érzi jól magát, fáj a hasa és fél, hogy vakbélgyulladása van el kell menni a sebészeti szakrendelésre, ahol megvizsgálják és eldöntik van-e vakbélgyulladása. Ez a legegyszerübb és utána már nem kell szorongani sem.

 • Hangszálon lévõ csomók vagy pajzsmirigy okozza a rekedtséget?

  Tisztelt Doktor Úr!

  Mivel rekedtté vált a hangom hónapok óta, ezért megnézettem fül orr-gégésszel, aki azt mondta, hogy egy kis csomó van a hangszálamon , nincs vele teendő.

  Mivel nem nyugodtam meg, a rekedtség meg meg van, kértem időpontot endokrinológushoz, privát kaptam… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Katinka

  Sem a laborban, sem a nyaki UH leletben nem találtam nagyobb disznóságok. Amit az UH leír, az egy alulmüködő pajzsmirigynek megfelel, semmi több.

 • Életvezetés megváltozásával eltûnik a csúnya túlsúly?

  Üdvözlöm Drága Doktor Úr! :)
  SZUPER - nem csalódtam Önben, tudtam, hogy jó helyre terelgetni majd a "bezizzent agytekervényeimet"!!! :) :)
  Imádom Önt és mostantól szorosan fogom a kezét és el nem engedem, mert ezt nem sokan ajánlják föl nekem, pedig nagy szükségem lenne rá.… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Neked is puszi, kedves vidám szöcskelány !

 • Görcsök és hasi fájdalom jelentkezése esetén NORMAFLORE szedése javasolt

  Tisztelt doktor úr!
  A múlt héten írtam Önnek, hogy gennyes és véres foszlányok voltak a székletemben. A székletem normalizálódott , nem véres, néha picit nyálszerű fehér dolog van benne. Normaflore , Kefir és a Maria Treben által javasolt gyógyteák hatására jöttem "rendbe", ha ez annak… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Igen ! Nem kell tőle félni, ha nem szükséges ugysem fogják kínozni. Az meg hogy nyugodtan aludjunk éjszaka megér ennyit.

 • Köszönöm megtisztelö válaszát Doktor Ur szedni fogom a Bvitaminvalamilyen formályát?!jo éjszakát Csoki…

  Köszönöm megtisztelö válaszát Doktor Ur szedni fogom a Bvitaminvalamilyen formályát?!jo éjszakát Csoki baba (Marika)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Örülök ha segítettem.

 • Drága doktor Ur !a lényeget elfelejtetem idöként (pl:most is)a szám sarka berebed -igen fájdalmas mitöl…

  Drága doktor Ur !a lényeget elfelejtetem idöként (pl:most is)a szám sarka berebed -igen fájdalmas mitöl lehet?és mivel kezeljem? köszönöm puszi Marika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Lehet egy kis B vitamin hiány következménye.

 • Gyógyszerekkel kezelt szívkamra probléma miatt nehéz alvás

  Kedves Doktor Úr!

  Úgy örülök, hogy nem csak én vagyok "hülye".. :) Mármint, visszaolvasva a hozzászólásokat más is fél attól, hogy megáll a szíve :).. Pedig most már minden nap futok is, és nem igazán ijedek meg az extráktól sem, amik utána rendszeresen jönnek, de azért még mindig… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Hát együtt a nagy csapat. Örülök nektek. Remélem szépen rendbehozzátok egymást és újra csajok lesztek és nem pánikos tyukok !

 • tisztelt doktor ur.nagyon-nagyon köszönöm a gyors választ. a lipoma szo olvastán sajnos daganatra gondoltam,ugyhogy…

  tisztelt doktor ur.nagyon-nagyon köszönöm a gyors választ. a lipoma szo olvastán sajnos daganatra gondoltam,ugyhogy most nagyon megkönnyebbültem.tisztelettel.kovácsné lilla.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  A lipoma zsirmirigyet jelent ! Nem daganat - bár latinul ezt is tumornak hívják. A tumor ugyanis duzzanatot jelent !