A betegek kérdései (10689)

 • Azt még elfelejtettem kérdezni,hogy a kar méretem 32cm a mandzsetta mérete pedig 22-32 cm-re jó,ezzel…

  Azt még elfelejtettem kérdezni,hogy a kar méretem 32cm a mandzsetta mérete pedig 22-32 cm-re jó,ezzel a mandzsettával még lehet pontosan mérni vagy nagyobb méretű kellene a pontos méréshez?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ez a méret pont jó még !

 • Jó Napot Doktor Úr! 22 éves fiú vagyok,174cm, 72kg, a testzsírom 10%(Inbody-val megmérték),rendszeresen…

  Jó Napot Doktor Úr!

  22 éves fiú vagyok,174cm, 72kg, a testzsírom 10%(Inbody-val megmérték),rendszeresen sportolok. Fél nebiletet szedek a pulzusomra,egy kicsit magas volt,meg nem izzadok annyira ettől a gyógyszertől. A vérnyomásom,amikor leülök a fotelba mozgás után 155-160között van,aztán ha várok 5-6percet lemegy 130-135 közé. A háziorvos azt mondta,hogy ez jó,nem kell rá gyógyszer,egyébként nekem a nebilet nem csökkentette a vérnyomásom,csak a pulzusom. A diasolés értékem sosem magas még mozgás után sem,ez baj? A háziorvos azt mondta,hogy annál jobb minél alacsonyabb.(Kardiológián voltam vizsgálaton mivel sportolok és ott midnen rendben volt(UH,EKG).
  Azt szeretném kérdezni öntől,hogy tényleg nem kell rá gyógyszer vagy a nebiletből vegyek egészet hátha az csökkenti vagy kell még más gyógyszer? Egyébként ma futás után rögtön megmértem a vérnyomásom és 162 volt.

  Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Bizony igy elmondásra ezek az értékek egy 22 éves fiunál magasak. Én azt javasolom történjen egy 24 órás ABPM vizsgálat és az echo, ergometria eredményével együtt történjen dőntés a további kezelést illetően.

 • Koszonom a gyors valaszat Doktorur,de egy kicsit elkeseritett.Azt hittem e vizsgalatok alapjan kideritheto…

  Koszonom a gyors valaszat Doktorur,de egy kicsit elkeseritett.Azt hittem e vizsgalatok alapjan kideritheto ha szivemnek baja van.Miert nem kuldott az orvosom ilyen vizsgalatokra nem tudom,31eves no vagyok,on szerint nagy baj lehet a ketyegovel.Megegyszer koszonom a valaszat.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Szerintem nincs nagy baja a ketyegőnek, de a ritmuszavarok korrekt kezeléshez korrekt és teljes kivizsgálás kell. Én igy gondolom. 31 éves nőnek pedig inkább egy puszit küldök, legyen csinos és okos és boldog. Ne a kardiológiai ambulanciát járja, hanem shoppingoljon valamelyik plazaban !
  Előtte azonban legyen komplett a kivizsgálás !

 • Aranyos Doktor úr ! !…

  Aranyos Doktor úr ! ! Köszönöm gyors válaszát , már más ilyen jellegű oldalon is próbáltam segítséget kérni , de a válaszok soha nem voltak kielégítőek , szemben az Önével . Megfogadom a tanácsát és köszö- nöm még egyszer További minden jót kívánok Önnek . Pamela

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Örülök ha segítettem.

 • Kedves Doktor Úr! Én írtam az előbb,mert már majdnem becsavarodok,annyira félek,hogy meghalok.Múlt…

  Kedves Doktor Úr! Én írtam az előbb,mert már majdnem becsavarodok,annyira félek,hogy meghalok.Múlt héten voltam egy magánkardiológusnál a rohamokban jelentkező szívdobogásaim miatt.Már Doktor Úrral is "beszéltük",hogy valószínű ritmuszavar.Ezt a leletet kaptam,nem volt valami bőbeszédű a doki,ezért kérném az Ön véleményét. Sin.ritm.frekvencia:69/min.PQ:0.14sec. Ép kamra repol. QRS:0,12sec. Echo:Ao.gyök:32mm.Bal pitvar:47mm.Ao.bill.sep.21mm.Bal kamra nem tág.Dd:54mm.Ds:30mm.IVS:10mm.Hátsó fal:12mm.Jobb kamra:20mm.Mitr.bill.vékony.Segmntális fali mozgászavar nem látható.Pericard.folyadék nincs.Mitr.beáramlási görbe szabályos.Color-Doppler vizsgálattal jelzett fokú mitr.regurg.Vena cava inferior norm.tág. Hát ott meg se mertem kérdezni,hogy meddig élhetek így,csak nagyon-nagyon félek,míg ezt bepötyögtem,teljsen megizzadt a tenyerem. A családomnak szüksége van rám,a legnagyobb gyerekem most fog érettségizni,én meg azon parázok,hogy mi bajom lehet?Májusra kaptam időpontot Holterre,de hát addig meg is halhatok. Segítene valamilyen nyugtató?A Concornál az van írva,hogy ingerületvezetési zavarban nem lehet szedni,nálam meg éppen az van? Köszönettel és tisztelettel :Böbe(41)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Böbe

  Itt és most írásban adom NEM FOG MEGHALNI CSAK 50 ÉV MULVA !!!! Jó lesz igy ?
  Nyugodtan szedheti a Concort, mert az ön által leírt EKG görbe szabályos és nincs rajta ingerületvezetési zavar !
  Ami az eddigi vizsgálatok alapján egyértelmü nincs olyan szíveltérése ami a ritmuszavar veszélyes kimeneteléhez vezetne. Eddig a dolgok ugy állnak, hogy ha van ritmuszavara - és nem csak pánik reakció eredményezi ! - akkor csak gyógyszereskezelés kell majd a kezeléshez.

 • Köszönöm a válaszokat. :) Az extrák nem múlnak sajnos, az alvás sem segített, de nem érdekel. Amíg nem…

  Köszönöm a válaszokat. :) Az extrák nem múlnak sajnos, az alvás sem segített, de nem érdekel. Amíg nem lesz tőle bajom, addig nem foglalkozom vele. Nehéz elhinni, hogy ezek veszélytelenek, de lassan sikerül remélem :). Puszi, szép napot továbbra is :)

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Remélem egyszer elhiszi majd ugy tiz-huszév mulva !

 • Drága doktor úr üdvözlöm önt,és nagyon örülök ,hogy van lehetőség arra ,hogy az ember merjen fel tenni…

  Drága doktor úr üdvözlöm önt,és nagyon örülök ,hogy van lehetőség arra ,hogy az ember merjen fel tenni olyan kérdést amit a rendelőbe nem igazán mer.Azt szeretném meg kérdezni öntől,hogy mennyire veszélyes a szív billentyű másod fokú elégtelensége,és milyen veszéllyel jár,Szeretném még azt is meg kérdezni, hogy miért érzem sokat azt ,hogy be rezeg a szívem ,és elkezd olyan hevesen dobogni a szív ,hogy azt hiszem hogy ki ugrik a helyéről,van e össze függés a szív billentyű elégtelenséggel ,és mit javasol a továbbiakban.Még azt el kell mondanom ,hogy rendszeresen járok belgyógyászati vizsgálatra ,de úgy látszik hogy nem veszik elég komolyan azt ,ami az embernek a legfontosabb az élet ,és én még szeretnék sokáig élni ..Nagyon szépen köszönöm ,hogy meg hallgatott, és várom a válaszát ,minden jót önnek.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves kérdező !

  A II foku insuff. azt jelenti, hogy egy rövid ideig tartó visszaáramlás történik a billentyün keresztül, mivel nem teljes annak zárodása. Két dologra kell vigyázni . Egyrészt tartozkodni kell a hirtelen nagy erőkifejtésektől. Másrészt lázas betegség és ki mütéti beavatkozások esetén átmenetileg antibiotikumot kell kapni a szívbelhártya gyulladás megelőzésére. Időszakos /évenkénti/ kardiológiai ellenőrzés szükséges, más nem !
  A ritmuszavar kizárása kellemetlen szívdobogás érzés kapcsán mindig szükséges. Ez 24 órás EKG monitorizálás ezt a kérdést eldöntheti.
  Ettől a billentyüeltéréstől még nagyon sokáig fog élni !

 • Kedves Doktor Úr! Látom,éppen online,hát gyorsan kérdezek valamit.Most olvastam bele a tegnapi levelezésébe…

  Kedves Doktor Úr! Látom,éppen online,hát gyorsan kérdezek valamit.Most olvastam bele a tegnapi levelezésébe és látom,hogy béta-blokkolót nem lehet szedni ingerületvezetési hibánál.Nálam ez a feltételezés,de én Concort szedek,napiKöszönöm:Böbe. 7,5 mg-ot.Lehet ezt így?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Előbb válaszoltam !

 • Tisztelt Doktor Úr!A barátomat rekeszizomsérvvel kezelik. Már több,mint 4 hónapja szenved tŠle. Inexium-ot kapott, de a második gyomortükrözés során az derült ki, csak súlyosabb, nagyobb lett a sérv. Most Eupantol-t kap, és megállapították, hogy a nyelŠcsöve is károsodott a sav visszaömlésektŠl (reflux… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ezeket a gyógyszereket nem ismerem igy nem tudok tanácsot adni. Azt gondolom mielőbb haza kellene jönni és itthon gyógyulni, mert olcsóbb és megnyugtatobb, érthetőbb az itthoni kezelés.

 • T.Doktor úr ! Tisztelettel kérem Önt, hogy szíveskedjen az alábbi próblémámmal kapcsolatosan tájékoztatni…

  T.Doktor úr !

  Tisztelettel kérem Önt, hogy szíveskedjen az alábbi próblémámmal kapcsolatosan tájékoztatni !
  38 éves vagyok, kőnyvelő,22 éve ülő munka, nehéz, stresszes múlt, 15 évesen gyerekvállalás , idegeskedésből bőven kijutott.
  Próblémáim megoldodtak 2 éve ,kiegyensúlyozott szép családi életet élünk, jut idő pihenni is nyaranta.
  Vérnyomásom 100/70 vagy 98/60 ( nem magas )napi rendszereséggel mérem otthon )
  Viszont pulzusom reggel ébredéskor 65-72 között van, este is általában alacsony, napközben 72-90 közé emelkedik, ( agykontrollal szépen le tudom vinni 70-72 re. )
  Két hete 136 volt a pulzusom napközben a munkahelyemen, vérnyomásom feltolta 140/80-ra nem tudom miért egyszer csak elkezdett szaporán verni a szívem, persze bepánikoltam ezáltal ugye gyorsabban vert és allig vártam elérjek az orvosig).Nem szúr nem zsibbad semmim ilyenkor. Ekkor gyors Ekg , labor vizsgálat ( orvosom mindent rendbe talált , nem tartotta szükségesnek a további vizsgálatokat ) Concor 5 mg és frontin 5 mg szedését napi 1 db.javasolta. Ilyenkor attól félek, hogy megáll a szívem és bepánikolok . Nagyon rossz érzés. Mindig attól félek, hogy újra jelentkezik nálam ez a szapora pulzus.
  Én csak mindegyikből felet szedek, nem merek többet beszedni.
  Nem tudom a Concor az alacsony vérnyomásom ellenére szedhető-e ? ? Mi lehet az oka, hogy felszökik a pulzusom ? Jó úton járok, hogy pszichológushoz mentem , elvégeztem egy agykontról tanfolyamot, esetleg további vizsgálatok szükségesek-e ? Nagyon izületes vagyok, gyerekkoromban felfáztam azóta minden porcikámat érzem.
  Köszönöm Megtisztelő válaszát
  Erika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Erika

  Szerintem jól tette, hogy pszichologushoz ment, mert ezek a pulzusemelkedések nagyon ugy tünnek szorongással, izgalommal, feszültséggel kapcsolatos. Napi 1/2 tbl Concor biztosan segít a frekvencia rendezéshez és ezt folyamatosan szedje is tovább ! Stressen javítani kellene és egészségesen kell élni !

 • Tisztelt Doktor Úr, köszönöm eddig válaszait is, ezúttal azzal a problémával jelentkezem, hogy kb. 1…

  Tisztelt Doktor Úr, köszönöm eddig válaszait is, ezúttal azzal a problémával jelentkezem, hogy kb. 1 hete észlelem, hogy délelőttönként egyre inkább hideggé válik a kezem, szinte már jéghidegek az ujjaim, időnként szívdobogás érzésem van és annak ellenére hogy inkább sápadt típus vagyok, szinte az egész fejem ég. Korábban már írtam a hideg kezek miatt, de ez most mintha fokozódna. Akkor azt tanácsolta nekem, hogy hagyjam el a 10 mg-os Betalocot és inkább a Tritace-ból szedjek 1x2,5 mg helyett 2x2,5mg-ot. Megmondom őszintén, hogy továbbra is 1x2,5 mg-ot szedek Tritace-ból. Így a reggeli vérnyomásom ált. 130/70-80 körüli és dél körül szoktam bevenni a Tritace-t. Tavaly decemberben kezdődtek nálam ezek a vérnyomásos gondok, akkor 150-160/90-110 körüli értékeim voltak, a leleteim szerencsére negatívak, a sok összegyűlt stressznek tulajdonították a dolgot. Tanácsát kérném a tüneteimmel kapcsolatban, ez a keringés, a gyógyszer vagy esetleg más probléma miatt van-e és kell-e vele foglalkozni.
  Köszönettel: Tóthné Lenár Zsuzsa

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  A Betaloc elhagyását javasolom, mert annak mellékhatása lehet a végtagi hidegség. Helyette 2x2.5 mg Tritace -t folytasson. Ha emellet sem áltozik a panasz akkor rheumatológushoz kell fordulni.

 • Puszillak Doktorúr!
  Tegnap voltam a nagyimnál látogatóba , már kikerült az ITO-ról , jobban van, 8 fajta gyógyszert szed. Remélhetően hétfőn elengedik ha átállnak a Syncumárra. Tegnap este lefekvés után Én is rosszul lettem ismét de 2 napja ez volt az első. A szegycsont mögött és bal, jobb oldalt… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Drága Oli

  Azt hiszem neked most kijutott rendesen. Örülök, hogy a nagyi jobban van és meglep a rosszulléted. Szerintem egy kicsit tulpőrőgtél, biztoan sokat dolgoztál és izgultál. A gyereket… Még több

 • Drága Doktor Úr!
  Olyan jó irni önnek,még akkor is ha nincs nagy gondom,mert szeretem önt nagyon,majd iwiwen is szerteném bejelölni ha engedi.
  Most csak annyi kérdésem lenne,h a afrontok mennyire befolyásolják az ember szervezetét,jelen esetben a szívet,vagyis nincs szervi bajom csak a szívritmuszavarom??Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Köszönöm szépen a kedves szavait. Természetesen megtiszteltetés ha bejelölnek. Ez a pulzusszám normális és emiatt nem kell izgulni. Nem hisszem, hogy bármiféle szívbetegsége lenne, de az biztos egészségesen,… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy milyen betegség okozhat lepedékes nyelvet, esetleg…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Szeretném megkérdezni, hogy milyen betegség okozhat lepedékes nyelvet, esetleg vashiány???

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Elsősorban gyomor-bél tractus betegségeit keresném. Gastroenterológushoz mennék.

 • Már vettem be magneB6ból 2t, nyugtató nincs, de megoldom. Szerintem a fáradtság is a hiba, úgyhogy megyek…

  Már vettem be magneB6ból 2t, nyugtató nincs, de megoldom. Szerintem a fáradtság is a hiba, úgyhogy megyek aludni (csak az óraátállítás miatt nem nagyon megy). Nagyon szép éjszakát a Doktor Úrnak!!!! puszi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Neked is csillagom és ne izgulj már ettől a nyavajás extrától ! Nem lesz semmi baj !

 • Jaj, hát itt van! De örülök, akkor nem zaklatom emaillel, bár már ott is írtam. Ha ennyire nagyon sok…

  Jaj, hát itt van! De örülök, akkor nem zaklatom emaillel, bár már ott is írtam. Ha ennyire nagyon sok az extrám (percenként 5-6 egymás után közvetlenül,aztán van amikor semmi pár percig), akkor vegyek be egy negyed Concort? Nem lesz belőle baj? -lehet, hogy nem tudom így átvészelni az éjszakát :(- puszi Lujzi

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Lujzi !

  Simán át fogja vészelni az éjszakát ! Pici nyugtató van-e kéznél ? Azt kellene bevenni és Panangint 3 drg-t. Rögtön rendbe lenne, ha ezeket gyorsan bekapná és elszunnyadna ! Lujzi az egészségemet rá, hogy nincs szívbaja !

 • Szeretném Doktor úr véleményét kérni a következő problémával kapcsolatban! Édesanyám nagyon megijedt,…

  Szeretném Doktor úr véleményét kérni a következő problémával kapcsolatban!

  Édesanyám nagyon megijedt, mikor legutóbb felülvizsgálaton volt a neurológián, és közölték vele hogy a 2005-ben végzett Ct vizsgálati eredmények alapján kisebb agyi infarktuson esett át.
  Furcsálta , hogy ezt az orvosok akkor nem közölték vele!
  Szeretnénk addig is megnyugtatni ,még az elkövetkező vizsgálatokon át nem esik!

  Leírnám röviden a leletekben olvasottakat:

  Kamrarendszer nem tágabb. Jó helyzetű, szimmetrikus.
  Szabályos basalisés felszíni liquorterek.
  A capsula externában jobb oldalon 10x4 mm-es hypodensitas van, baloldalon hasonló helyzetben apró vonalas jellegű hypodensitas ábrázolódott. Rendellenes kontrasztanyag dúsítás nem látható.
  Vélemény:
  Mindkét oldali törzsdúci lacunaris vascularis laesiok.

  Most az orvos ismét koponya Ct-re küldi és carotis Uh-ra.

  Kell-e félnie ?

  Tünetei jelenleg:

  Gyenge homloktáji fájdalom, lüktető feszítő érzés a halántékokon.
  Hányinger és szédulés kiséri.Tarkótája időnként zsibbad. Időnként beszédelakadás.
  Ezen panaszok mellett Hypertonia és fokozott reumatikus panaszai is vannak.

  Gyógyszerei: Duopril, Contramal pretanix dilatrend, Astrix Memoril, Quanmatel


  Előre is köszönöm a Doktor úr véleményét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Az előzőekben válaszoltam már.

 • Szeretném Doktor úr véleményét kérni a következő problémával kapcsolatban! Édesanyám nagyon megijedt,…

  Szeretném Doktor úr véleményét kérni a következő problémával kapcsolatban!

  Édesanyám nagyon megijedt, mikor legutóbb felülvizsgálaton volt a neurológián, és közölték vele hogy a 2005-ben végzett Ct vizsgálati eredmények alapján kisebb agyi infarktuson esett át.
  Furcsálta , hogy ezt az orvosok akkor nem közölték vele!
  Szeretnénk addig is megnyugtatni ,még az elkövetkező vizsgálatokon át nem esik!

  Leírnám röviden a leletekben olvasottakat:

  Kamrarendszer nem tágabb. Jó helyzetű, szimmetrikus.
  Szabályos basalisés felszíni liquorterek.
  A capsula externában jobb oldalon 10x4 mm-es hypodensitas van, baloldalon hasonló helyzetben apró vonalas jellegű hypodensitas ábrázolódott. Rendellenes kontrasztanyag dúsítás nem látható.
  Vélemény:
  Mindkét oldali törzsdúci lacunaris vascularis laesiok.

  Most az orvos ismét koponya Ct-re küldi és carotis Uh-ra.

  Kell-e félnie ?

  Tünetei jelenleg:

  Gyenge homloktáji fájdalom, lüktető feszítő érzés a halántékokon.
  Hányinger és szédulés kiséri.Tarkótája időnként zsibbad. Időnként beszédelakadás.
  Ezen panaszok mellett Hypertonia és fokozott reumatikus panaszai is vannak.

  Gyógyszerei: Duopril, Contramal pretanix dilatrend, Astrix Memoril, Quanmatel


  Előre is köszönöm a Doktor úr véleményét!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Ezek a tünetek és leírt eltérések megfelelnek egy kis agyemboliának, vagy kisér thrombosisnak. A leírt eltérések azt a kiesést jelzik ahol a baj történt. Ez a dolog nem most történt, az eltérés lehet akár több éves is. Ki kell vizsgálni, a vérnyomást megfelelően be kell állitani és utna pici aspirin szedésére, agyi keringésjavító gyógyszerekre lehet számítani. Izgalomra semmi ok, a történet nem mostani. A jelenlegi teendő az ujabb kiesések megelőzése, ahhoz pedig az szükséges, amit most csinálnak már !

 • Jó napot kiíánok Doktor úr! 21 éves fiő vagyok, körübelül egy éve vmi problémám van az emésztésemmel,…

  Jó napot kiíánok Doktor úr! 21 éves fiő vagyok, körübelül egy éve vmi problémám van az emésztésemmel, székletemmel! A hasam sűrűn fel van puffadva, úgy érzem mindig tele van, és feszül! A székletem sokszor sárgás színű és nagyon lágy, nagyon ritkán van amikor rendes, és van olyan is, hogy 1-2 napig nincs is! Mi lehet a problémám, és milyen orvoshoz forduljak először? Válaszát előre is köszönöm!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Ez gastroenterológiai kivizsgálást igényel, mert lehet felszivodási zavar vagy emésztési zavar, esetleg gyulladás jele.

 • Tisztelt Doktor Úr! Lehet, hogy banális a kérdésem. Néhány éve nagyon fázós a lábam és csak zokniban…

  Tisztelt Doktor Úr!
  Lehet, hogy banális a kérdésem. Néhány éve nagyon fázós a lábam és csak zokniban tudok aludni. Néhány hónapja pedig azt is észrevettem, hogy mindig meglátszik a zoknik helye, ami korábban csak a terhességem idején jelentkezett a 8-9. hónapra a vizesedéstől Mi lehet ezek oka? (Nem tudom, hogy számít-e, de 56 kiló vagyok, tehát gondolom nem elhízással áll összefüggésben.) Köszönettel Szabóné

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szemerédi Péter

  Kedves Kérdező

  Nem igazán tudok erre mit mondani, nem igazán tünik ez betegségnek. Elhiszem, hogy ez kellemetlen, de a fázékonyság és a zokni bevágás nem igazán kórjelző semmire sem. Banális izgalmi jelek, vagy folyadék retencio /pl menstruáció előtt/ bármikor okozhat ilyet betegség nélkül.