A betegek kérdései (6284)

  • Kedves doktor úr! 17 éves lány vagyok. Gerinc ferdülésem van és lúdtalpam is. és egy ideje már nagyon…

    Kedves doktor úr!
    17 éves lány vagyok. Gerinc ferdülésem van és lúdtalpam is. és egy ideje már nagyon fáj jobb oldalon a combom és a csípőm között ,ott ahol az a csont helyezkedik el.
    Ez mitől lehet? mien vizsgálatot javasol? és hogyan múlik el?

    Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Ezt az ortopéd szakorvossal kell megbeszélnie.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! 35 éves nő vagyok, jelenleg 15 hetes várandós kismama. Több mint 15 éve kínlódok…

    Tisztelt Doktor Úr!
    35 éves nő vagyok, jelenleg 15 hetes várandós kismama.
    Több mint 15 éve kínlódok már a gyomorégéssel. Szedtem rá mindent, amit orvos, gyógyszerész javasolt, több kevesebb sikerrel. Gyomortükrözésre csak 2008-ban vettem rá magamat, amikor már a kekszen és a tejen kívül semmit sem tudtam megenni. Súlyos gyomorgyulladást, helicobacter pylorit, és valószínűleg jóideje tartó gyomorvérzést találtak. A szövetminta eredménye negatív. Kétféle antibiotikumot kaptam, a bacikra, és Nolpaza 40-est huzamosan. Valóban javulás mutatkozott, de következő évben terhes lettem, és nem szedhettem a Nolpazámat ez idő alatt. Szenvedtem. Bőségesen gazdagítottam a Rennie gyártó céget.
    Most egyre súlyosabbak a tüneteim. Éjjelente 2 órát is sírok a sötétben, hogy "nem bírom tovább". Már nem ég, csak egyfolytában fáj. Éjjel-nappal. Bármit eszek vagy iszok. Ha meleg törölközőt teszek rá, az nagyon kellemes. Valószínűleg ismét gyulladás. Fekete a székletem. Gyanítom gyomorvérzés. Tegnap kaptam meg a tartálykámat, és beutalót a belgyógyászatra. Amíg várok az időpontom elérkezéséig, szeretném tudni, hogy várandósan számíthatok valamiféle vizsgálatra? (a gyomortükrözés nagyon megviselt) Ha sikerül is kideríteni a fájdalom okát, szedhetek így bármiféle gyógyszert? Mik a gyomorrák tünetei? Ki lehet hordani rákosan egy gyereket? Ugye nem veszik el, ha netán műtétre szorul a gyomrom?
    Továbbá nagyon érdekelne, hogy aki soha nem dohányzott, antialkoholista, nem eszik "műanyag kaját", szinte minden csak házi, azzal hogy történhet meg ilyesmi??? Miért vérzik a gyomrom? Ettől már soha nem szabadulok meg?
    Megtisztelő válaszát megköszönve.
    Tisztelettel: Nagy Tünde

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Tünde!
    Nyugodtan próbálkozhat alkalikus gyógyvízzel, aloe vera készítménnyel.
    Igaz hogy a Nolpaza típusú gyógyszereket nem javasolják terhességben de ennek ellenére sok terhes szedi minden gond nélkül. Az is lehet hogy most fekélye van. A székletet ön is meg tudja otthon vizsgálni hogy van-e vér benne ⁄ DeTeGo székletteszt⁄
    Az ön esetében vagy sok a gyomorsava vagy pedig kevés a gyomor nyálkahártya védelmét bíztosító anyagok mennyisége.
    Mielőbbi javulást!

  • Kedves Doktor Úr!

    Elnézést,ha fárasztó lennék.4.hete történt egy belsőfül eredetű szédülés,ez 2 hét alatt múlt el lassan.Ma elmentem egy neurológushoz,mert Ő "fogásokkal"helyre tudja állítani a kristályokat a fülben,de mivel nekem már nem igazán voltak szédüléses tüneteim,ezért… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    Ezekkel a gyakorlatokkal önnél újra provokálódott a szédülés.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr ! 17 éves, 63 kg-os , 163 cm-es fiatal lány vagyok . Egy ideje próbálok odafigyelni…

    Kedves Doktor Úr !
    17 éves, 63 kg-os , 163 cm-es fiatal lány vagyok . Egy ideje próbálok odafigyelni az alakomra, illetve formálni tornázással , futással, mégis a vékonyabb lábak, és a laposabb has helyett csak a mérleg mutatója mutat mindig többet. Az étkezéssel is odafigyelek, ezért sem értem hogy mi okozza mégis a hízást. Attól félek, hogy a szervezetemben van valami gond, ami ezt okozza. Erről kérném segítségét, tanácsát,amit előre is köszönöm.
    Köszönöttel: Evelin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Azért érdemes felírni az elfogyasztott ételeket, italokat néha meglepően sok kalória jön össze. Vizsgáltassa meg a pajzsmirigy működését, az befolyásolhatja az anyagcserét.
    Üdvözlettel

  • mit jelent pontosan a halk syst zörej p max csúcs és mennyire kell komolyan venni???

    mit jelent pontosan a halk syst zörej p max csúcs és mennyire kell komolyan venni???

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    Ez a kéthegyű billentyű záródási zavarára utalhat de komoly aggodalomra semmi ok.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr !
    Anyukám ⁄ 46 éves ⁄ fejfájással küszködik. Hosszas kivizsgálás után MRI re is elküldték.Nagyon megijedtem az eredménytől :A IV. kamra középállású, a supratentorialis kamrarendszer normál tág,nem diszlokált. A convexitas sulcusai megtartottak.Középvonali tömegáttolás nincs.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Bence!
    Ezek nem daganatos elváltozások.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr!

    Jellemző a vakbélgyulladásra az, hogy 4 napja tartó szúró⁄nyomó jellegű fájdalmat érzek a hasam jobb oldalán? Nincs lázam, székletem normális, nyomásra nem érzek fájdalmat. Ezek a szúrások sem olyan intenzívek, hogy zavarnának a napi munkámban, inkább csak "idegesítőek"… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt kérdező!
    A leírása alapján ez nem utal vakbél gyulladásra.
    üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr!

    Nagyon tájékozatlan vagyok egészségügyi kérdésekben, ezért kérdezném Öntől, hogy érdemes-e foglalkozni a problémámmal?
    2 hete kaptunk vidékről szalámit (ami ugyebár füstölt, fűszeres), és amikor ettem 2 alkalommal belőle, utána fájt a gyomrom, hasmenésem lett.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Edit!
    Lehet, minden esetre ne egyen ezekből az ételekből.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni a májfunkció értékeim évek óta magasak , a mostani…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A segítségét szeretném kérni a májfunkció értékeim évek óta magasak , a mostani adatok szerint GOT (ASAT) 44.8, GPT (ALAT)87.3, GGT 80. Nagyon elvagyok keseredve nem tudom mi tévő legyek. 48 éves vagyok soha alkoholt nem fogyasztottam, bár súlyfölöslegem az van ami ellen próbálok tenni ,de az életvitelem miatt nagyon nehéz. kérem ha tud segítsen mert attól félek, hogy ennek a májfunkció érték emelkedésnek káros következményei lehetnek. Segítségét és őszinte válaszát előre is köszönöm.

    Tisztelettel: Kérdező

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Az ön értékei nem magasak csak emelkedettek. Amúgy nem értem miért aggódik ugyan miben akadályozta meg vagy mit okozott önnek ez a laboratóriumi érték???
    Gyógyszerek vagy korábban lezajlott májgyulladás egyaránt oka lehet ennek de aggódnia nem kell.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor úr! Segítségét szeretném kérni! Anyukám 66-éves mindíg magas a koleszterin szintje,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Segítségét szeretném kérni! Anyukám 66-éves mindíg magas a koleszterin szintje, most 7.35. Amikor elérte a jó értéket a házi orvos már nem írt fel több gyógyszert, leközelebbi vérvételen megint nagyon magas volt akkor megint szedjen gyógyszert de már Atoris 40mg-ost. És ez így ment, míg rá nem jött a gyógyszer mellékhatásaként, vannak erős hasi panaszai. ekkor a körzeti az mondta nem kell törödni a magas koleszterin értékkel.
    Én kértem neki ídőpontott a Lipidológiára ahol tegnap volt. A Pados Doktor Úr rendelt, aki javasolta szedje az Atorist 10mg v. a Lescol XL-t.Azt mondta ki kell kisérletezni melyiktől nincs hasi panasz, v.meg kell alkudni mert 10-es érték közelében agyvérzést lehet kapni és a magas kl.szint örökletes. Erre a háziorvos felírta a Lescol 40mg-ost ami már megszünt a gyógyszertárban erre kiadták a Lescol XL Retard 80mg-os gyógyszert. Ön szerint ezt bemerje szedni, egyáltalán szükség van ilyen nagy dózisra?? A Pados dr. azt mondta a legkisebb adagot kell szedni erre felírják a jegnagyobbat. Én már nem tudok eligazodni. A háziorvosunkban nem lehet bizni!!
    Ön véleménye szerint igaz, ha elkezdik szedni a koleszterin csökkentőt már nem lehet abbahagyi?
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!! Tisztelettel:Ágnes.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Ágnes!
    A magas koleszterin szint oka az hogy a máj feleslegben termeli.A koleszterin csökkentők normalizálni tudják a megemelkedett szintet de nem gyógyítják meg azt, tehát addig van jó koleszterin szint amíg valaki szedi a koleszterin csökkentőt. A házi orvosuk eljárása miszerint abbahagyatta a szedést amikor normalizálódott a koleszterin szint egyszerűen nevetséges!
    A jelenlegi helyzetben próbálják meg a Lescol XL retardot felezni és azt szedni.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktorúr! Szivbeteg vagyok és az inr beállitása és syncumárrol való áttérés a…

    Tisztelt Doktorúr!



    Szivbeteg vagyok és az inr beállitása és syncumárrol való áttérés a marfarinra, sok clexan 6 mg-os injekciót kaptam, csómok keletkeztek, de egy dió nagyságu a hasamban nem akar elmulni, kivül meg még kék is a helye. Már jegeltem, de semmivel nem kisebb, mit kellene tennem, vagy mi a megoldás????



    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A kérdéses csomó egy bőralatti vérömleny amely felszívódik majd idővel.
    Üdvözlettel

  • Tiszteletem. Kérdésem összetett. Kirúgtak a munkahelyemről, állítólag ittas voltam. Ez nem igaz. Az orvosszakértői…

    Tiszteletem. Kérdésem összetett. Kirúgtak a munkahelyemről, állítólag ittas voltam. Ez nem igaz. Az orvosszakértői vélemény szerint, amit vérvétellel állapítottak meg a következő. Vér-alkohol 1.30 ezrelék. A vérvétel 06. 59. perckor történt. Reggel négykor keltem, fürödtem, borotválkoztam pengével sérülés nélkül. Azt szeretném tudni, hogy figelembe véve a lebomlási időt, hogy 62 kiló vagyok, nekem este nem kelett volna az eszméletemet elveszíteni? Szerintem manipulálták az eredményt, mert biztos, hogy nem ittam.
    Tisztelettel várom a választ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Amennyiben csak matekolunk akkor igaza lehet de változtat ez bármin is?
    Üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! Minden nap enyhe hányingert,émelygést érzek. Székelésemmel minden rendben. Nem…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Minden nap enyhe hányingert,émelygést érzek. Székelésemmel minden rendben. Nem változtak a szokásaim a közelmúltban, se székrekedésem,se hasmenésem,sem véres székletem nincs. Mégis attól tartok, hogy a beleimmel lehet valami gond? A bélproblémák okozhatnak hányingert,émelygést, illetve fennállhatnak ugyis,ha a székelléssel semmi probléma nincs?

    Köszönettel
    Kitti

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    Bélbetegség nem okoz ilyen panaszokat. Sok betegség járhat ilyen tünetekkel, forduljon a házi orvosához!
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor Úr! Mindkét kisfiam skarlátos lett. Maripent kaptak. Szeretném megkérdezni, hogy ha…

    Kedves Doktor Úr!

    Mindkét kisfiam skarlátos lett. Maripent kaptak. Szeretném megkérdezni, hogy ha megelőzésképpen a férjem és én is szeretnénk Maripent szedni, milyen adagban és mennyi ideig kell szedni?
    Másik kérdésem, ha a Maripen szedése közben esetleg úgy éreznénk, elkaptuk, hogyan lehet kimutatni? A gyógyszerszedés nem zavarja-e a kimutatást?
    Köszönettel: Veronika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    3x1 tabletta adagban szedjék. A Maripen szedése mellett a skarlátot nem lehet elkapni!!
    Üdvözlettel

  • tisztelt dr ur kérném az ön vélemyényét tegnapelőt ara ébretem hogy fáj a torkom tzegnap már taknyom…

    tisztelt dr ur kérném az ön vélemyényét tegnapelőt ara ébretem hogy fáj a torkom tzegnap már taknyom nyálam egybe volt meg fálj a melkasom és szur a hátam és mikor köhögök ijen sárga váladék jön fel ja és a joboldalt nyagyon zsibog a fejem ma voltam vele orvosnál de nem igazán tudot mit mondani csak gyogyszert ierki eszt a mixturát és maripent de viszont a tüdödoki meg eszt irta vetolin evohaler spiriva respimat mos akkor mit szedjek a váűlaszát elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Dénes!
    Mindegyiket szedje!
    üdvözlettel

  • Tisztelt Doktor Úr! A bal vesémet műtéttel eltávolították két hónapja mert rosszindulatú daganat volt…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A bal vesémet műtéttel eltávolították két hónapja mert rosszindulatú daganat volt benne. Voltam vizsgálaton azóta tünetmentes vagyok, csak az a problémám hogy állandóan felpuffad a hasam bármit eszek. Főleg a műtéti oldalon türemkedik ki és a varratot feszíti. Miért van ez és el fog-e múlni idővel mivel a műtét előtt nem volt ilyen problémám. Ha nem hová forduljak a panaszommal.

    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Tisztelt Kérdező!
    A műtétet végző orvossal beszélje meg a problémát.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt doktor Úr! Azért kérdeztem a pajzsmirigy értéket, mert akkor nekem pajzsmirigy alulműködésem…

    Tisztelt doktor Úr!

    Azért kérdeztem a pajzsmirigy értéket, mert akkor nekem pajzsmirigy alulműködésem van. Sosem volt nekem ilyen, de december óta a szivem miatt napi 1 db corderone 200 mg-os gyógyszert szedek. Az alulműáködés hizást jelent, amit én semmi féle képen nem akarok, mit tehetek??? Én legszivesebben, ha az augusztusi leletem is ilyen lesz akkor ennek a gyógyszernek a szedését abba hagyom.


    Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Iván!
    A Cordarone valóban hatással van a pajzsmirigy működésre de mielőtt elhagyná tisztázni kellene hogy mit szedjen helyette.
    Üdvözlettel

  • Tisztelt DortorÚr!

    Lassan fél éve operáltak meg epekövesség miatt. A diétát eleinte szigorúbban, majd fokozatosan enyhívte, de a mai napig tartom (pl. pörköltet, vagy egyéb megterhelő ételt a műtét óta nem ettem még). Eleinte minden rendben volt az emésztésemmel, azonban az utóbbi lassan… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Kata!
    Ez egy nagyon gyakori panasz mivel az epehólyag hiányában az epe folyamatosan ürül a bélrendszerbe és ez nem tökéletes emésztéshez vezet főleg a zsírbontást illetően. Főleg a magas… Még több

  • Kedves Dr. Úr! Az alábbi problémámmal fordulok önhöz. 15 éve rendszeresen sportolok ebből 12 évet…

    Kedves Dr. Úr!

    Az alábbi problémámmal fordulok önhöz.
    15 éve rendszeresen sportolok ebből 12 évet versenyeztem ⁄ kerékpár ⁄, minden évben voltam terheléses teszten ⁄ semmi probléma nem volt ⁄.
    Mostanában az alábbi tüneteim vannak: Kulcscsont alatti fájdalom, szúr a szivem, igaz gyengén és nem rendzeresen kerékpározás közben.
    Néha, ha nem sportolok akkor is beleszúr ritkán erősebben + olyan érzés néha mintha a szívem fájna.
    A versenyzés abbahagyása után azóta is rendszeresen ⁄ minden évben ⁄ járok EKG+Szívultrahang+Terheléses vizsgálatra. Utoljára 2 hónapja voltam. Nem volt semmi eltérés csak amit eddig is tudtunk van egy enyhe
    mitrális prolapsusom. Amit eddig mindig kimutattak és azt mondták nyugodtan sportolhatok ha járok kivizsgálásokra- sőt még használ is. A versenyzési időszak alatt semmilyen tünetem nem volt soha. Beteg sem voltam soha.
    Vérnyomásom mindig 135⁄80 alatt van általában 110-és 120 között szokott lenni. Átlagos pulzusom 60-78 között van.
    Jelenleg van egy kicsi nyaki gerinc sérvem. MRI-t sebész látta nincs teendő egyenlőre vele semmi. Eddigi bevált orvoslása rendszeres hátmasszázs+ úszás.
    A problémám sajnos zavaró. Ettől még sportolhatok rendszeresen?
    Nem tudom mitől lehet. A kardiológus azt mondta lehet a gerintől.
    Ön szerint is ?

    Nagyon köszönöm válaszát

    M.M

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves M.M.
    A mitrális prolapsus bármikor tud szív környéki panaszt okozni de ennek semmi jelentősége. ne törődjön a szívszúrással nem jelent semmilyen komoly betegséget vagy bajt. Nyugodtan sportoljon, szórakozzon.
    Üdvözlettel

  • Kedves Doktor úr! Úgy délelőtt 11 óra körül ettem egy túró rudit, és csak a vége felé éreztem egyfajta…

    Kedves Doktor úr!

    Úgy délelőtt 11 óra körül ettem egy túró rudit, és csak a vége felé éreztem egyfajta büdös vagy olyan kellemetlen ízt az utolsó két három falatnál talán. Addig nem tűnt rossznak, a szine is fehér volt. Az ujjamra vettem egy falatot még most az ujjamon is azt érzem pár óta után a kellemetlen illatot, már lehet bebeszélem magamnak. Mit gondol kaphatok ettől szalmonella fertőzést esetleg? meg lehet ezt igy mondani, vagy ennyiből állapítani, amiket leírtam?

    Előre is köszönöm a válaszát, üdvözlettel Timea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Sándor

    Kedves Tímea!
    Amennyiben ez fertőzést okoz önnek, észre fogja venni ⁄ hányinger, hányás, hasmenés⁄. Igyon egy korty pálinkát vagy konyakot és felejtse el!
    Üdvözlettel