A betegek kérdései (3989)

  • Kedves Doktor Úr! Kb. második hete, hogy küzdök a megfázással. Fejfájással és kimerültséggel kezdődött.…

    Kedves Doktor Úr! Kb. második hete, hogy küzdök a megfázással. Fejfájással és kimerültséggel kezdődött. Fájtattam nagyon a homlokom, picit még most is fáj, és az orrom nagyon bevolt dugulva. Elmentem a családorvoshoz, aki azt mondta, hogy erre nem ír antibiotikumot - amúgy is gyógyszer ellenes-, mert ez házi orvoslással helyre jön, pároljak sós vízzel és teázzak és pihenjek. Az igazság az, hogy dolgozom nagyon sokat, alig van időm pihenni, és úgy amikor volt időm este egyet pároltam és feküdtem le. Nagyon erősen fújtam az orrom, mert idegesített, hogy nem akar felszabadúlni és lehetséges, hogy megsértettem bent valamit? Mert a váladék, amit fújok sárgás-zöldes, és néha picit véres, de csak úgy halványan, nem tiszta vért fújok. Persze fáj is az orrom bent amikor fújom, egész felfelé fáj, s a homlokom is fáj kicsit, de nem rendesen tompán, mintha fejem fájna, hanem amikor fújom erősebben. A kérdésem az lenne, hogy nagyon nagy a baj? Ha pihennék pár napot és párolnék, sok gyümölcsöt ennék, vitamint szednék, persze azt szedem rendesen, akkor helyre jönnék? Vagy inkább menjek vissza a családorvoshoz és írjon antibiotikumot? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező! www.meditrex.hu Ez jó, ezek szerint a háziorvos egyszerűen megoldja a problémát, háziorvoslást ajánl. Két hét után már pár napon belüli spontán, természetes gyógyulás már nem várható, gyógyszerre szüksége lesz, persze azt nem tudom, hogy a gyógyszerellenes háziorvos akkor mit fog felírni. Üdv: fülészorvos

  • Curam Duo, Avelox szedése ellenére a torokfájás, köhögés, váladékképződés nem múlik el, kihez forduljak?

    Kedves Doktor Úr!

    Kálváriám már több mint fél éve tart. Július végén kezdődött - elkezdett fájni a torkom. Semmi nátha, csak torokfájás. De nagyon erősen. Szedtem torokcukorkákat, tantumverde sprayt, 1 hét alatt jobban lettem. 2 hét múlva ismét kezdődött a torokgyulladás. Mikor már kb.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező! www.meditrex.hu Ebből túl sok konkrét dolgot nem lehet megállapítani, csak az látszik biztosnak, hogy azok, akik eddig kezelték nem voltak képesek meggyógyítani Önt. Reflux és azzal szövődött… Még több

  • Jó napot kívánok Dr. Úr, Január 30-án diagnosztizáltak az arc- és homloküreg gyulladással.Szedtem…

    Jó napot kívánok Dr. Úr,

    Január 30-án diagnosztizáltak az arc- és homloküreg gyulladással.Szedtem Zinnat 2x500 mg és Prednison tablettát 3-2-0, 7napig.Sajnos sem az orvos sem a gyógyszerész nem mondta,hogy a Presnisont nem szabad hirtelen abbahagyni.
    Mit javasol Ön mit tegyek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! www.meditrex.hu De igen, rövid távú adás után nem tilos hirtelen elhagyni, az viszont egyáltalán nem értem miért írták fel Önnek. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor úr! Én azt szeretném megtudni,hogy ezt a röntgen leletet hogy értelmezzem. Orrmelléküreg+Caldwell…

    Tisztelt Doktor úr!

    Én azt szeretném megtudni,hogy ezt a röntgen leletet hogy értelmezzem.

    Orrmelléküreg+Caldwell fekv
    A jobb oldali sin,max.basalis részében kb 10x7mm nagyságú éles kontúrú lágyrész-intensitású árnyék van
    Légtartó rostasejtek.

    Panaszom nem volt és nincs.

    Köszönettel.KG

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.K..G.! www.meditrex.hu Az orvostörténi múzeumban a portás vagy a teremőr fogja értelmezni. Ha a teljes panaszmentesség ellenére mégis szeretne pontosabb képet kapni, akkor szíveskedjen egy jó minőségű 3D arckoponya CBCT-t csináltatni és az adathordozó lemezt fogorvos⁄szájsebésznek illetve hozzáértő fül-orr-gégésznek megmutatni, kielemeztetni. Üdv: fülészorvos

  • Mandulagyulladás, tüdõgyulladás gyermekkorban nem veszélytelen

    Kedves Doktor Úr!
    Kisfiam 6 és fél éves. 2 éve orrmandula műtéte volt.Annyi változást lett hogy könnyebben tisztul náthától. Az előző években több alkalommal előfordult tüszős mandulagyulladása, melyet a gyerekorvos antibiotikumokkal kezelt.Fél évvel ezelőtt mandulagyulladás után szinte egyidejűleg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Adrienn! www.meditrex.hu Nem szita az, hanem torokmandula, ha a tüszős mandulagyulladás már két évnél régbben is gyakori volt, akkor nagyon valószínű, hogy hibát követtek el azzal, hogy nem az orrmandulát… Még több

  • kedves doktorúr.a kisfiamnak füllgyuladása van és a mi háziorvosunk felírta CILOXAN füll cseppet. hogy…

    kedves doktorúr.a kisfiamnak füllgyuladása van és a mi háziorvosunk felírta CILOXAN füll cseppet. hogy ez majd segít a kis fiamnak.. azt szeretném meg tudni h mennyi idő alatt hat ez a füllcsepp.?????

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! www.meditrex.hu Szerintem keressen fül-orr-gégészt, télen döntően középfülproblémák adódnak, arra ez semmit nem ér. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr!Sokat fáj a fejem,dugul a bal oldali orrom,éjjel állítólag sokat horkolok és a családom…

    Tisztelt Doktor Úr!Sokat fáj a fejem,dugul a bal oldali orrom,éjjel állítólag sokat horkolok és a családom szerint nyitott szájjal eszek.(Nekem ez nem tűnik föl,sose figyeltem)A kérdésem az lenne,hogy ez utalhat-e orrsövényferdülésre,és ha igen,akkor egyben megtudják-e csinálni az orrnyergemen a csontkinövést(púpot) is egy műtét alatt? Válaszát nagyon köszönöm!
    Tisztelettel:Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Andrea! www.meditrex.hu Igen, ha valóban erről van szó. Az egyszerű megnézés a fül-orr-gégész részéről kevés, mindenképpen arckoponya 3D CBCT-vel kell bizonyítani a megalapozott diagnózist. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! 4 éves kisfiam influenza szövődményes fülgyulladásra Ciloxan-t kapott. (3 napig…

    Tisztelt Doktor Úr!

    4 éves kisfiam influenza szövődményes fülgyulladásra Ciloxan-t kapott. (3 napig 2*4 csepp a gyulladt fülébe)
    Eddig kétszer csepegtettünk, mindkét alkalommal csuklani kezdett pár percen belül. Ez - mármint a csuklás - kb. fél órán belül megszűnik.
    Tényleg a fülcsepp lehet a csuklást kiváltó ok? Tehetek ellene valamit?
    Üdvözlettel,
    Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Zsuzsa! www.meditrex.hu Persze, hogy az, a hallójárat több ideg érzékeny végződésévével is rendelkezik. A baj csak az, hogy minden bizonnyal felesleges a fülcsepp. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr, Nemrégiben tüszős mandulagyulladásom volt, amire antibiotikumot kaptam. El is múlt,…

    Tisztelt Doktor Úr,
    Nemrégiben tüszős mandulagyulladásom volt, amire antibiotikumot kaptam. El is múlt, eltűntek a fehér foltok a manduláimról. Viszont pár napja belenéztem a számba és még mindig láttam az egyik mandulán egy fehér pontot. Gondoltam lepedék, de csak nem jött le, se evésnél , se ivásnál, így hát, (lehet rosszul tettem) de megpiszkáltam. És nagy nehezen kijött egy mandulakövecske, nagyon apró. Már, sejtettem, hogy az lesz, mert hallottam erről a problémáról... mármint ,hogy létezik ilyen, hogy "mandulakő".
    A manduláimról annyit, hogy sosem fájnak, nem vagyok beteges, sőt szinte sosem vagyok beteg. A manduláim nincsenek teli jól látható lyukakkal, szóval ránézésre is egészségesek. Igazából máshol nem is látok fehér foltot rajta, bár lehet ez nem zárja ki, hogy még vannak mandulakövek bennük valahol jó mélyen...(?) Ja, és szájszagom sincs, se lepedék a nyelvemen.
    Ön szerint lehetséges, hogy a fertőzés miatt alakult ez ki?
    És mit javasol , mandulakő esetén? Mandulaműtét? Torokleoltás? Esetleg gargalizálás? Mekkora probléma ez, vagy minek lehet a jele?

    Köszönet előre is a válaszért,
    Dani

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Dani! febr.11-i válaszomat továbbra is fenntartom. Üdv: fülészorvos

  • Mit lehet tenni makacs elhúzódó fülkürthurutnál?

    Mit lehet tenni makacs elhúzódó fülkürthurutnál?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Fül-orr-gégészhez kell fordulni. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Rendszeresen járok fületmosatni, de most valahogyan nagyon váratlanul bedugult a fülem en nagyon szívesen…

    Rendszeresen járok fületmosatni, de most valahogyan nagyon váratlanul bedugult a fülem en nagyon szívesen mennék orvoshoz de mivel Angliában élek így igen nehéz most hazanenni emiatt. Kérem adjon valamilyen tanácsot hogyan tudnék magamon segíteni.?!
    Előre is köszönöm a válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Nem csak hallójárati fülzsirdugó okozhat füldugulást. Üdv: fülészorvos www.meditrex.hu

  • Kedves Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt 1 héten baloldalon a lágy szájpadom…

    Kedves Doktor Úr!

    Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy az elmúlt 1 héten baloldalon a lágy szájpadom és alatta a lentebbi részen fájdalmat érzek általában szúrós, sokszor a nyakam külső részén körülbelül azon a területen nyomó érzést érzek. Megvan duzzadva a nyirokcsomóm is. Ami egy múltkori fertőzés után elindult visszahúzódni de megint nagyobbnak érzem. Sokszor fáj az az oldali fülem és tompábbnak is érzem. Sokszor kell krákogjak és száraznak is érzem a torkom. Ön szerint mi a probléma! Nem tudom számít e, de ezen az oldalamon elég nagy orrsövény ferdülésem van. Nyitott szájpadlással születtem amit megműtöttek 2 szer gyerekkoromban, állítólag nincs mandulám de ezt semelyik orvos nem jelentette ki teljesen. Ön szerint mi okozhatja a problémámat? Érdemes aggódnom?

    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: G

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves G.! www.meditrex.hu Ugyanarról van szó, mint az egy hónappal korábbi kérdésfeltevésében, a helyzetet nyilván rontja az orrsövényferdülés és a megoperált, de azért funkció szempontból nem teljes értékű lágyszájpad is. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt doktor ur Feleségemnek fáj a torka és néha köhög ma reggel véres volt a sejme ö nem foglalkozik…

    Tisztelt doktor ur
    Feleségemnek fáj a torka és néha köhög ma reggel véres volt a sejme ö nem foglalkozik vele kell agodnóm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Apuka! www.meditrex.hu Igen, egy jó férjnek ez a dolga, vigye csak el szépen orvoshoz.. Üdv: fülészorvos

  • T. Doktor Ur! Az lenne a kérdésem ha diagnózisnak heveny légcsőgyulladást állapítottak meg köhög a…

    T. Doktor Ur!

    Az lenne a kérdésem ha diagnózisnak heveny légcsőgyulladást állapítottak meg köhög a gyerek, 3 napja 38-39 között van a láza folyik az orra kellene-e antibiotikum vagy anélkül is meggyógyul?!

    Köszönüm a válaszát:Kati

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kati! www.meditrex.hu Van spontán, természetes gyógyulás bakteriális felső légúti fertőződés esetén is, de egy hétnél tovább ezt nem érdemes várni, ha a panaszok indokolják, akkor persze előbb is indítható helyesen választott antibiotikum, erős orrváladék esetén az orrváladék mikrobiológiai vizsgálata is meggondolandó. Üdv: fülészorvos

  • azt kifelejtettem,hogy rágás közben is pattog a bal fülem,az állkapcsommal együtt.

    azt kifelejtettem,hogy rágás közben is pattog a bal fülem,az állkapcsommal együtt.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    ez vele jár, nem kell rajta csodálkozni www.meditrex.hu

  • Üdvözlöm.Felső légúti fertőzést követően a bal fülem elkezdett pattogni,dobolni,amihez járási bizonytalanság…

    Üdvözlöm.Felső légúti fertőzést követően a bal fülem elkezdett pattogni,dobolni,amihez járási bizonytalanság is társult,ennek másfél hónapja.A légúti fertőzés nagyjából elmúlt,a fülpattogás(főleg nyeléskor,fölálláskor és a bizonytalanságérzet járáskor megmaradt).Voltam Baep vizsgálaton,és enyhe különbséget ìrt le a 2 oldal között.Voltam fül-orr gégésznél,de nem talált semmit.Azt tudni kell,hogy gyerekkoromban 13-szor szúrták fel a fülemet gyulladás miatt.Ön szerint mi lehet a probléma?Hova fordulhatnék?Válaszát előre köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! www.meditrex.hu Ez egy makacs, elhúzódó fülkürthurut. Vagy nincs mégsem kikezelve a felső légúti fertőzés, vagy krónikus okok járulhatnak hozzá a panaszok elhúzódásához. Üdv: fülészorvos

  • Üdvözlöm Doktor Úr. Nagyon szépen köszönöm előző válaszát. Hát nem tudom mostani állapotomba ki és…

    Üdvözlöm Doktor Úr.
    Nagyon szépen köszönöm előző válaszát.
    Hát nem tudom mostani állapotomba ki és mivel tudna rávenni hogy beüljek egy hullámvasútba!Magamtól nem menne!

    Idézem önt:
    "sajnos ehhez külső segítség kell, ugyanis ez csak akkor lehet hatékony, ha éppen kiváltja a panaszokat"

    Ezt az Epley tornára irta,nekem mindég segit a párom megcsinálni és bizony közben kiváltódik az a bizonyos nagyon rossz érzés,még szerencse hogy csak pár másodpercre.

    Annyit szeretnék még kérdezni öntől Dr Úr hogy ön szerint melyik Epley manőver a leghatásosabb?Láttam több fajtát is,én a jobb-bal oldalamra lefekvős-közben főlfelenézöst csinálom.

    Ismét nagyonszépen köszönöm válaszát,nagyon hállás vagyok érte,ha még valamilyen tanáccsal tudna segiteni azt kérem irja meg!
    Nagyon szépen köszönöm Dr Úr,Jó egéséget!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező! www.meditrex.hu Az, hogy melyik része érintet a belső fülnek, ezt valóban a szédülések kiváltási módjából ki lehet következtetni, ebből lehet következtetni, melyik a leghatékonyabb, de igazából ehhez kell olyan segítő szakorvos, aki a témában otthon van, ebből pedig nincs igazán sok, én sem ástam bele ebbe a témába kellő mélységig. Mielőbbi gyógyulást. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt dr úr azt szeretném kérdeznihogy audiogram eredményem 4000Hz 30Db 8000Hz 65Db ez mit jelent diagnozis…

    Tisztelt dr úr azt szeretném kérdeznihogy audiogram eredményem 4000Hz 30Db 8000Hz 65Db ez mit jelent
    diagnozis kétoldali idegi hallásvesztés
    Ez pontosa mit jelent elöre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Andyka! www.meditrex.hu Ez annyit jelent, hogy a hang rendesen bejut a belső fülbe, ott azonban a hallópálya problémája miatt a 4000 Hz hang közepesen a 8000 Hz hang nagyon rosszul vált ki ingerületet, vagy a hallópályán jut rosszul tovább az ingerület, a probléma helyét más komplexebb vizsgálatokkal lehet beazonosítani. Ha a 4000 Hz alatti mélyebb frekvenciákon nincs probléma, akkor a beszédértést nem nagyon befolyásolja. Üdv: fülészorvos

  • Kedves doktorúr.influenzàs voltam több nap làzas,dolgoztam orvoshoz nem mentem.szedtem algopirint és…

    Kedves doktorúr.influenzàs voltam több nap làzas,dolgoztam orvoshoz nem mentem.szedtem algopirint és acc-t ittam.egyik nap bedugult a bal fülem.elmentem a fül-orr-gégére,gondoltam megint rak bele gyógyszeres csíkot mint szokott,mert időnként begyúllad a fülem,mindig huzatot kap.írt ki antibiotikumot(curam duo875⁄125m).ahogy elkezdtem szedni napról napra rosszabb lett.màra a bedugultra nem hallok és a màsik is egyre rosszabb!közben vissza akartam menni az orvoshoz,de csak 1hét múlva adtak volna időpontot.így sikerült eljutnom egy màsik dokihoz,aki altatàsban megszúrta mind a kettő fülem,hogy a benne lévő dolgot leszívja,de nem volt benne semmi!most infúziót kapok minden nap és szedem napi 2szer a betarevin 24mg tallettàt.hallàsvizsgàlatra küldtek infúzió előtt,megàllapítottàk,hogy nagyon rossz a hallàsom.ezek előtt tökéletesen hallottam!most olyan vízalatti a hallàsom vagy mint amikor rosszúl van befogva a tvben a csatorna sistergős recsegős,a hangot nagyàból hallom csak nem értem a szavakat minél hangosabban beszélnek annàl jobban rezonàl és nem értem.a hallàsvizsgàlaton azt mondtàk idegi és hallàskàrosodàs is van benne ha jól fejeztem mi magam.kérem legyen őszinte mire szàmíthatok?!köszönöm ui:35éves vagyok

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Niki! www.meditrex.hu Szomorúan olvastam sorait. Gyanítom, hogy totálisan félrekezelik Önt. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktorúr! Nekem nemrégiben lezajlott egyoldalú arcüreggyulladásom volt, és sokszor befájdul…

    Tisztelt Doktorúr!

    Nekem nemrégiben lezajlott egyoldalú arcüreggyulladásom volt, és sokszor befájdul az arccsontom , a szemem alatt néha,orrom felül is néha, orvos utasitására arckponya ct-t csináltattam, azon negativ minden, endoszkoppal belenézett az orromba is.
    Mitől lehet ez?
    köszönöm a válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    T.Kérdező! www.meditrex.hu Akkor talán mégsem arcüreggyulladás volt ez, keresnie kéne olyan fül-orr-gégészt, aki azonosítani tudja a problémát. Üdv: fülészorvos