A betegek kérdései (4023)

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy pár évvel ezelőtt eltört az orrom. Azóta egy enyhe ferdülés látható az orron,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy pár évvel ezelőtt eltört az orrom. Azóta egy enyhe ferdülés látható az orron, közvetlenül a törésponttól kezdve ami egy kicsit az orrnyereg alatt helyezkedik el. Ezen felül orrsövényferdülésem is van.
    A kérdésem az lenne, hogy mennyiben lehetséges az orrsövény műtéttel az orr ferdeségét korrigálni?

    Válaszát előre is köszönöm!

    Tisztelettel:

    Géza

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Géza!

    Nem lehet, egyáltalán nem. Az orrsövény ferdülés műtétje az orr belső régióit érinti, fül-orr-gégészeti panaszok esetén fül-orr-gégész végzi. Ezzel szemben az orr külső esztétikai állapotát változtató műtéteket plasztikai sebész. Az már egy más kérdés, hogy annak idején, miért nem került sor az eltört és elmozdulással járó orrcsont törés repoziciójára, amit fül-orr-gégész hajt végre, max pár nappal a törét követően, mindenesetre most már csak a plasztikai sebész segíthet ezen az állapoton. Ugyan létezik olyan fül-orr-gégész, aki egyben plasztikai sebész is, így egyszerre tud orrsövényt és orrplasztikát is végezni, amennyiben erre van szükség, de egy teljes orrplasztika, aminél az orr teljes struktúráját megbontják akár egymillió forint is lehet, szemben az orrsövény műtétnél az állami rendszerben dolgozó fül-orr-gégészek zsebébe dugott vékonyka borítékkal. Üdv: fülészorvos

  • Megfázás utáni orrdugulás, orrváladék Sumetrolim szedése ellenére

    Tisztelt Doktor Úr!

    2014 januárjában volt egy erős megfázásom. Torokfájás, orrdugulás ( zöld váladék), levertség. Nem mentem orvoshoz,mert ezekre a tünetekre mindig neocitránt, orrsprayt, infralámpát javasolt. Tehát magamtól elkezdtem alkalmazni őket. Meggyógyultam. Majd rá, kis idővel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu A staphylococcus aureus egészéges emberek orr-torokváladékában is gyakran kimutathatók, ők hordozók. Ha a staphylo az Ön esetében egészséges állapotban is… Még több

  • Tisztelt doktor úr! Kislányom ajak- és szájpadhasadékkal született 2012-ben. Négy hónaposan történt…

    Tisztelt doktor úr!
    Kislányom ajak- és szájpadhasadékkal született 2012-ben. Négy hónaposan történt az ajakzárás és rögtön betették a fülébe a grommetet. Azóta rendszeresen járunk ellenőrzésre, semmi probléma nincs vele. (egyszer már ki is cserélték a tubust)

    Egy egyszerű kérdésem lenne, hogy vajon repülhet-e grommettel a fülében?
    Esetleg Ön hallott-e már valakiről, aki ilyen tubussal repülőre ült?
    Köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Nem értem miért ne ülhetne repülőre, ha egyszer semmi panasz nincs. Megjegyzem a Grommet szemrevételezéssel történő vizsgálata nem bizonyítja a ventillációs tubus járatának funkcióképességét, átjárhatóságát, ehhez a középfül impedancia mérése szükséges. A másik, hogy egyáltalán nem biztos, még hasadék esetén sem, hogy feltétlen rossz a fülkürt működés és a dobüreg szellőzése természetes úton nem biztosított. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Dr. Nemeth Tamas! A problemam vagy problemaim a kovetkezok: December eleje ota kuzdok a nathaval…

    Tisztelt Dr. Nemeth Tamas!

    A problemam vagy problemaim a kovetkezok: December eleje ota kuzdok a nathaval eros kohogessel, orrdugulassal stb. Elszedtem egy doboz doxycyclin-t, egy kicsit jobban lettem, a kohogesem enyhult, emellett bevetettem kulonbozo hazi praktikakat, mint inhalalas, infralampa hasznalat stb.
    A baj mostmar az, hogy a jobb fulem teljesen bedugult, mintha zuhanyzas, furdes utan tele lesz vizzel a ful. A leginkabb aggaszto szamomra, hogy baloldai homlok es arcfajdalom tarsul mindehhez, es allando kotyagos erzes.
    December eleje ota, miota tart ez az allapot ketszer elofordult meg velem, hogy a jobb szemem elott elkezdett vibralni minden nehany percig utani pedig nagyon fajt a homlokom es arcom baloldala. Megijjedtem nagyon, mert ekkortajt meg eros kohoges gyotort es kohogeskor erosodott a fajdalom.
    Baloldai homlok es arcfajdalom korabban is elofordult, egyszer tavasszal es egyszer szeptemberben, mindketszer a haziorvos azt mondta, hogy a problemam nyaki eredetu. Egy ido utan meg is szuntek.

    Nem tudom, hogy most minden problemam osszefugg? Vagy a baloldali arc- es homlok fajdalom es kotyagos erzes osszefugg a jobb oldali fuldugulassal vagy nathaval? Miert tortent a szem elotti vibralas? Gondoljak esetleg komolyabb dologra? Talan kicsit ossze-visszairtam, de igyekeztem sorban irni mindent. Kerem, merre induljak tovabb? Tisztelettel koszonom elore is valaszat.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Persze, hogy összefügg a két probléma, az alap minden bizonnyal egy orr-orrmelléküreg probléma, a fülkürthurut, fülpanaszok meg járulékos, következményes dolgok. Üdv: fülészorvos

  • Jó napot doktor úr.egy olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy kell-e valamit tegyek ha nagyon kevés a fulzsir…

    Jó napot doktor úr.egy olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy kell-e valamit tegyek ha nagyon kevés a fulzsir a bal fülembe , viszket mar jó pár hónapja adtak rá egy kenőcsöt es alig 3 x használtam amikor rájöttem hogy a fülem nem termel több zsírt es ugyanúgy viszket tovább.mi a teendő ?. Köszönöm .

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu A hallójárati viszketés oka gyakran gombás fertőzés, első lépésben ezt kéne kezelni, ha egyébként a bőre alaptípusa miatt máshol testszerte nincsenek bőrproblémái, akkor a hallójárat bőrének sincs alkati problémák miatti "betegsége". függetlenül attól, hogy a termelődő fülzsírt Ön kevésnek vagy soknak véli. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Fejfájás és orrfolyás gyötör állandóan. 26 éves férfi vagyok. Allergiavizsgálatom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Fejfájás és orrfolyás gyötör állandóan. 26 éves férfi vagyok.
    Allergiavizsgálatom 2 éve történt, valójában a légúti problémák már gyermekkor óta jelen vannak. A vizsgálat eredménye alapján házipor, atka, parlagfű és fekete üröm pollenekkel való érintkezés váltja ki a tüneteket (tapasztalatom alapján legfőképp a por és atka). A fejfájás főképp a homloki, szemüreg környéki területekre terjed ki, és a hideg évszakokban szinte állandóan jelen van. Az orrfolyás is rendszeres, főleg hidegben és reggelente 1-2 órát tesz ki, de erős inger hatására (pl. nagyobb porkoncentrációval járó takarítás stb.) 1-2 napos folyamatos tüsszögés, szemviszketés, orrfújás tapasztalható, még nagyobb fejfájással.
    Gyakori az izzadás is, ami a kintlét során így télen a hidegérzetet jelentősen növeli.
    Allergiára gyógyszereket rendszeresen szedek, kezdetben Histysintet, később Telfastot, Allegrat, most lassan 1 éve Lendint, de mindegyik csak a kezdeti szedéskor volt hatásos, később már csak a kisebb tünetek csillapítására volt alkalmas.
    Egyéb betegségeim:
    - magas koleszterin és vérzsír, ezekre viszont 2 éve nem szedem a gyógyszert, bár az értékek csökkentek a Roxera szedésekor, mióta nem szedem, romlottak. Halolajkapszulát szedek helyette.
    - kb 5 éve Borrelia fertőzés következtében mononeuropathia, ami gyógyszeres kezelés (kb 6 féle egymás után) hatására sem javult, ez a jobb szemem alatti arcrész zsibbadságérzetét jelenti. Koponya MRI-MRA negatív.

    Ez utóbbiak nem tudom, hogy összefüggésre adnak-e okot, azért írtam le. Valamint azt tenném még hozzá, hogy torokfájásom, köhögésem, lázam ritkán van, maximum évente egyszer.

    Az lenne a kérdésem, hogy hova forduljak a panaszaimmal, mostanában nem járok orvoshoz sem.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu A leírtak alapján az allergiás kezelés felesleges, mert ez nem allergia, én az Ön helyében az orr-orrmelléküregek vizsgálatát egy 3D arckoponya CBCT-vel kezdeném, emellett néhány tünet a reflux gyanúját is felveti. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Ápolóként dolgozom, egy olyan osztályon, ahol a belgyógyászati betegségtől kezdve…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Ápolóként dolgozom, egy olyan osztályon, ahol a belgyógyászati betegségtől kezdve az onkológiai, a fertőző, a posztop. stb. , egyszóval mindenféle beteg és betegség megtalálható.
    Február első napjaimban eltávolítják a garatmanduláim, előre kell jeleznem, hogy mennyi táppénzre fogok elmenni.
    A fül-orr-gégész, aki műteni fog, semmi konkrétabb időt nem tudott megadni nekem, hogy mennyit javasolna, tekintettel a munkakörre.
    Kérdezgettem a kollégáim, akik átestek ilyen műtéten, 2-3 hét közötti időt adtak meg.
    A két hét elengedő szokott lenni a sebgyógyulásra, vagy ez esetben javasolna három hetet? Nem szeretnék feleslegesen kiesni a munkából, de a saját egészségem is féltem.
    Válaszát előre is köszönöm.
    üdvözlettel:
    Lilla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Lilla!

    www.meditrex.hu A műtét utáni időszakra általában egy hetet kell számítani, mindez akkor igaz, ha normál módon zajlik a post.op. időszak. Esetleges utóvérzés, elhúzódó láz, elhúzódó sebgyógyulás esetén több is lehet, ha munkaköréhez a beteg emelgetése is hozzátartozik ott akár több hetes "felmentés" is szóba kerülhet. Üdv: fülészorvos

  • Orrdugulás, fejfajás, allergia tünetek lehetnek Candidiasis miatt?

    jo estet kivanok. a pansyom a kov. kb 2 eve nathas lettem es azota nem bir atmenni rajtam. az orrom be van dugulva hiaba fujom nem jon semm- voltam orlnel es azt mondta allergias tunetek ezeki, szedulok, faj a fejem a szekletem hasmeneses vagy vmi hurutfelseg van rajta, meg erzem ahogy az a torkomra… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Semmi köze a gombához, és az allergia is tévút, egész más oka lesz, csak meg kell találni. Üdv: fülészorvos

  • Homloküreg gyulladás megfelelõ kezelése paracetamollal jó?

    Tisztelt doktorúr!

    November közepén betegedtem meg először, akkor arcüreg és homloküreg gyulladást diagnosztizáltak, és az is igazából valami hörgőhurutféleséggel indult.
    Az arcom, fülem kitisztult, de a váladékos köhögés megmaradt. Akkor azibiotot szedtem, de két hét múlva megint… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Úgy tűnik az eddigi orvosok nem tudták rendesen kikezelni, ettől még az orvostudomány nem csődölt be, hogy most már csak paramedicinális szerek segíthetnek,vagyis… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Megszeretném kérdezni öntől, hogy ha a reflux tüneteit észlelem magamon: gyomorégés,…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Megszeretném kérdezni öntől, hogy ha a reflux tüneteit észlelem magamon: gyomorégés, torokfájás, néha hányinger érzet, fehér nyelv akkor elég ha először a gyógyszertárba beszerzek valamit gyomorégés ellen? Vagy mindenképp kivizsgálást kell kérni ez irányba?
    köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Nem, nem elég, a reflux kezelése mindenképpen szakorvosi feladat Üdv: fülészorvos

  • Jó Napot! 21 éves fiú vagyok. jópár éve refluxom van....terheléses aszthmám is van, de kizárólag akkor…

    Jó Napot!
    21 éves fiú vagyok. jópár éve refluxom van....terheléses aszthmám is van, de kizárólag akkor jön rám ha fizikai munkát végzek. Symbicort sprayt használok ami sokat segített...minden nap szokott égni a gyomrom, de főleg reggelente szokott rossz lenni. 1 hete van az hogy ha reggel felkelek akkor nehezebben kapok levegőt sípól a tüdőm és kicsit köhögök...de miután felkelek rá 10-20 percre teljesen megszünnek ezek a panaszok...gondolom a reflux okozza....ha esténként lefekvés ellőtt iszok szódabikarbonát, akkor az teljesen megszünteti a gyomorégést, de ezek a tüdőpanaszok megmaradnak, gondolom a savnak a gőzei irritálják a tüdőmet...Ön szerint lehet ebből késöbb komolyabb bajom is?
    Kösznöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Igen lehet, a reflux és a légzőrendszert érintő problémák egybefonódnak, kellene egy kicsit komolyabban foglalkozni a témával. Üdv: fülészorvos

  • Állandó mandulagyulladás kezelése gyerekkorban mi?

    Tisztelt Dr Úr!

    Olyan problémával küzdünk a 2 éves kisfiammal,hogy szinte mondhatni állandó mandulagyulladasa van. Mostmár 5 hete küzdünk vele folyamatosan. Kétségbe vagyok esve,ezért úgy döntöttem januárban elviszem F-O-G szakorvoshoz. Közösségbe ugyan jár a kisfiam,de miota nem voltunk… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Eszter!

    www.meditrex.hu Sajnos lehet, hogy az antibiotikum adásával van probléma, antibiotikum választás, adagolás, kezelési tartam...stb egyáltalán nem mindegy. A vizsgálatok fájdalmat… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Az iménti válaszát nagyon szépen köszönöm (középfül funkciózavar)! Szeretném még…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Az iménti válaszát nagyon szépen köszönöm (középfül funkciózavar)! Szeretném még megkérdezni Öntől, hogy ilyen 3D arckoponya CBCT-t hol, melyik intézményben végeznek Budapesten?

    Köszönöm előre is!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Fogászati röntgen cégek végzik, Pesten ebből jónéhány található. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam három éves. Torokfájásra panaszkodott és 38 fok körüli láza volt a bőrén…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Kisfiam három éves. Torokfájásra panaszkodott és 38 fok körüli láza volt a bőrén kiütések és kb. 5 cm átmérőjű, halvány piros foltok jöttek elő.
    Nurophent kapott lázcsillapításra. Másnap délutánra felment a láza 40 fokra. Éjjel jött ki hozzá az ügyelet. Az orvos megállapította, hogy a mandulái hatalmasak,
    azt tanácsolta, hogy várjunk 1-2 napot, és ha nem javul csak akkor írna fel neki antibiotikumot.
    Másnap reggelre a láza lement, a foltok eltűntek, a mandulája továbbra is duzzad volt, de nem vészesen piros. Harmadnap megnéztük a torkát és a bal oldalon a lágy szájpadlásán egy gombostűfej méretű lukat vettünk észre. (fotót feltöltöttem ide: http:⁄⁄askdoctor.freewb.hu⁄)
    A luk nem fájdalmas.
    Ügyeletről ügyeletre mentünk, de gyerek szakorvost nem sikerült találnunk. Végül magánklinikára vittük gyerek fül-, orr gégészetre.
    Az orvos megvizsgálta, de nem tudott egyértelmű magyarázatot adni, szerinte nem akkut probléma, hanem születési rendellenesség. Azt javasolta, hogy majd menjünk vissza az ünnepek után, hogy a lukat
    alaposan meg tudják vizsgálni az átmenő vagy zsákszerű-e.

    A fiamnak többször volt már mandula gyulladása a torkát így rendszeresen vizsgálták, ha a luk ott lett volna mi vagy az orvos észrevettük volna.
    Az interneten nem nagyon találtam hasonló esetet, egy-két helyen említenek ilyet, amit antibiotikummal kezeltek.

    pl. http:⁄⁄www.sciencephoto.com⁄media⁄266495⁄enlarge

    Kérem, szíveskedjen tanácsot adni mi lehet ez a luk, milyen vizsgálat, kezelés szükséges?

    Előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!
    www,meditrex.hu A fényképet kinyitottam, nem is rossz kép, de ennek ellenére csak ez alapján nem tudnék konkrét véleményt mondani, az elváltozás nagyobbnak tűnik egy gombostűfejnél, ez semmiképpen nem ügyeleti téma, és nem is gyerekorvosra tartozik. Azt nem tudom, hogy a magán gyermek fül-orr-gégész, akinél voltak mennyire tájékozott és gyakorlott lágyszájpad dehiscenciák, hasadékok ügyében, mindenesetre valóban létezik olyan lágyszájpad hasadék ( latens ) amelynél látszólag semmi "lyuk" nincs, viszont a mélyebb szöveti rétegek hiányoznak, természetesen ez is fejlődési rendellenesség és nem szerzett betegség. Az ünnepek után egy mikrobiológiai mintavétel orrváladékból és torokváladékból is tanácsolnék. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy speciális problémával fordulnék Önhöz. Sok fül-orr-gégésznél jártam már, de…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy speciális problémával fordulnék Önhöz. Sok fül-orr-gégésznél jártam már, de senki nem tudta, mi lehet a gond. 6 éve, változó intenzitással jönnek a tüneteim. Először a zenehallgatás és éneklés váltotta ki. Olyan érzés a fokozott hanghatásokra, mintha a fülemben valami görcsösen húzódna össze és rángana, és a rángásnak megfelelően (mintha dobolna) megy el a hanghatásra a hallásom. Nagyon kellemetlen, sőt, olykor kicsit fájdalmas is. Mintha nem tudna a hang ilyenkor vezetődni, viszont ha véget ér a hanghatás (pl. zene), akkor olyan, mintha elernyedne valami a fülemben, és a hallásom teljesen visszatér. Néztek már hangvillával, csináltak hallásvizsgálatot és mikrofont is vezettek a fülembe, ellenőrizve a nyomásviszonyokat, de minden negatív lett (a mikrofonosról annyit, hogy az egyszerű búgó, sípoló hangok sosem okoznak gondok, mindig csak a zavarosabbak). Nagyon szomorú vagyok, mert az olyan hangokra is, mint a porszívó zaja, a tusoló vízsugara, de olykor még a saját hangom is kiváltja (ha hangosan beszélek). Nyilván a doktor Úr látatlanban nem tud segíteni, de esetleg, ha tanácsot tudna adni, hogy milyen irányba kellene keresgélni. A gégészem a neurológiát ajánlotta és közép- illetve belső fül CT-t. Nem tudom, hogy ez megoldás lehet-e. Nagyon szeretek énekelni, és fontos lenne, hogy "meggyógyuljak" amiatt is, hogy ez a probléma megkeseríti a mindennapjaimat.

    Válaszát előre is hálásan köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Szerintem felesleges a neurológia meg az összes többi is, az ilyen jellegű panaszok háttérében középfül funkciózavar állhat, viszont fontos lenne egy 3D arckoponya CBCT, ezt kell alaposan átbogarászni a fül-orr-gégésszel együtt, persze alapos fül-orr-gégészeti alapvizsgálat mellett. Üdv: fülészorvos

  • Üdvözlöm! 30 éves nő vagyok. Sajnos nem tudom a kérdésem kihez, milyen szakterülethez tartozik (fogászat,…

    Üdvözlöm!

    30 éves nő vagyok. Sajnos nem tudom a kérdésem kihez, milyen szakterülethez tartozik (fogászat, fül-orr-gégészet talán, immunológia?). 3 héttel ezelőtt azt tapasztaltam, hogy a szám belsejében mindkét oldalon belül, apró vörös színű véraláfutások (?), pontok, jelentek meg. Ezek a pöttyök néhány óra alatt összefolytak és egy-egy egész nagy piros folt (kb 1-2cm átmérőjű) keletkezett. Ugyanez megjelent elől is az ajkaimnál belül is és a torkom is elkezdett fájni (nem a mandulám) és azt éreztem az egész nyelvemen, mintha nagyon elégettem volna forró étellel. Nehéz volt az étkezés is, annyira fájt a nyelvem. Az ügyeleten Zinnat antibiotikumot kaptam rá, majd másnap a háziorvosom A vitamint írt fel. A gyógyszerek hatására (vagy nem tudom azok nélkül hogyan, mennyi idő alatt múlt volna el) de 3-4 nap alatt helyrejött. Aztán 2 hét elteltével újra ugyanezeket a tüneteket tapasztaltam, az ünnepek miatt csak gyógyszertárban voltam, ahol Bioparoxot és Strepfent kaptam. Ezek hatására ismét elmúlt minden 3-4 nap alatt. Sem akkor, sem most nem ettem mást, különösebbet, mint eddig, semmit ami a nyálkahártyát ennyire irritálná. Mi okozhatja ezeket a tüneteket? És hova fordulhatnék még ezzel? Köszönöm a választ előre is! Sz.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves SZ!

    www.meditrex.hu A leírás alapján gyanús lehet egy refluxra is, valószínüleg a panaszok erőssége ingadozik, nem gondolnám, hogy a Zinnat Bioparox Strepfen nagyon sokat mozdított volna a helyzeten. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Doktorúr! Azt szeretném kérdezni, hogy repülőút után fennmaradhat-e fülzúgás illetve füldugulás?…

    Kedves Doktorúr!

    Azt szeretném kérdezni, hogy repülőút után fennmaradhat-e fülzúgás illetve füldugulás? Tehát, hogy ezt okozhatja-e a repülés?

    Köszönettel,
    Piroska

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Piroska!

    www.meditrex.hu Igen fennmaradhat, amennyiben valaki nem kifogástalan fülkürt funkció állapotában repül. Üdv: fülészorvos

  • Jo napot doktorur,en azzal akerdesse fordulok onhoz,hogy az normalis dolog e, hogy hol egyik,hol a masik…

    Jo napot doktorur,en azzal akerdesse fordulok onhoz,hogy az normalis dolog e, hogy hol egyik,hol a masik orr lyukomon nem egyforman aramlik a levego,szoval mikor befogom az egyik felet akkor nehezen megy alevego,masik felol pedig tissztan.Ez normalis lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Nem, nem normális, egy fül-orr-gégészeti vizsgálatot megérhet, valószínüleg egy 3D arckoponya CBCT-re is szükség lesz. Üdv: fülészorvos

  • tisztelt dr úr évente egyszer vagy kétszer mindig elkapok egy felső légúti fertözést pedig minden nap…

    tisztelt dr úr évente egyszer vagy kétszer mindig elkapok egy felső légúti fertözést pedig minden nap fogyasztok gyümölcsöt és igyse tudok ellene semmit tenni ez általábán télen fordul elö csak antibiotikummal jövök helyre mit tegyek hogy meg elözzem? kösszönettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    www.meditrex.hu Egy télen 1-2 alkalommal szükséges antibiotikum nem egy tragédia, különösen ha az jól választott és hatékonynak bizonyuló gyógyszer. Ha mégis úgy érzi, hogy ez az átlagnál messze több és tenni kell valamit, akkor a krónikus kiváltó okok irányában fül-orr-gégészeti kivizsgálás szóba jön, ennek vége néha egy ajánlat valamiféle műtéti beavatkozásra⁄beavatkozásokra. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Dr.Úr! 26 éves nő vagyok. Időnként fájdalmat érzek a gégém körül,ami általában hirtelen kezdődik…

    Tisztelt Dr.Úr!

    26 éves nő vagyok. Időnként fájdalmat érzek a gégém körül,ami általában hirtelen kezdődik és csak egy pár mp-ig tart,de ilyen szúrás szerű éles fájdalom.ha mozgatom a nyakam oldalra akkor is
    Nyeléskor viszont nem.Vizsgálták pajzsmirigyre de negatív,illetve a nyaki Uh sem mutatott ki semmit,fül orr gégészeten is minden rendben volt.Valahogy mégis időnként visszatér ez a fájdalom, ami nagyon megijeszt hiszen ilyenkor azt hiszem nem kapok levegőt és meg fogok fulladni.Nem tudom kivalthatja e stressz a fájdalmat,de általában akkor fordul ez elő ha nagyon sokat idegeskedem.két nap alatt elmúlik a fájdalom és utána egy ideig megint minden rendben,de mikor fáj akkor borzasztó.kérem adjon valami tanácsot mitől lehet,vagy mi válthatja ki.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel :Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Eszter!

    www.meditrex.hu A leírás alapján erősen gyanús refluxra. Üdv: fülészorvos