A betegek kérdései (3936)

  • T. Doktor Úr ! Napokkal ezelőtt hidegrázással kezdődő megfázásom alakult ki, amit ma reggel óta antibiotikummal…

    T. Doktor Úr !

    Napokkal ezelőtt hidegrázással kezdődő megfázásom alakult ki, amit ma reggel óta antibiotikummal is kezelek. Csak hőemelkedés és torokfájás kisérte. Orrfújásra nemigen volt szükség. Viszont a jobb orrmelléküregnél, és a homlokon a szemgödör felett is fájdalom volt.
    H.o.-tól Sumamed tablettát kaptam 250 mg napi 2 kaps. 3 napon át...
    Ma délelőtt vettem be az első 2 capsulát.
    A bevétel után több órával orrfújáskor piros, élénk szinü vér ürült, benne alvadt vérrel..... Nagyon megijedtem, és monst sem tudom hogy honnan jöhetett. Az orrmelléküregből, vagy a koponyából? Vagy csak az orrból?
    Minek lehet ez a tünete? Megfázástól kialakulhatott e? Ilyet még nem tapasztaltam soha.
    Magasvérnyomásra gyógyszert szedek, amivel az egyensulyban van.
    Várom válaszát! Mami

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Mami!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Semmi köze a gyógyszer bevételéhez, azt azonban nem állítom, hogy helyes volt a gyógyszerválasztás. Alapaos vizsgálat nélkül ennél többet sajnos nem tudok mondani. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Tamás! Én szeretném, ha segíteni tudna tisztázni egy kérdést, amit nem értek. A kislányom múlt héten csütörtökön lebetegedett, hétvégén nagyon magas làza volt, étvàgytalan volt. Hétfőn kiderült, hogy mandulagyulladása van (nem tüszös), kapott antibiotikumot, antibiotikumos orrcseppet. Ezzel nincs… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Emese!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Valóban előfordulnak olyan a család szinte minden tagján átsöprő fertőzések, melyek ugyanazt az antibiotikumot… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Múlthéten (12.-én) írtam Önnek mandulaműtéttel kapcsolatban. A fájdalomcsillapítást tovább folytattam emelt adaggal, rengeteget ittam⁄iszok (napi 5-6 litert), a levesen kívül sikerült lassacskán kenyér belet is leerőltetni. Kedden voltam kontroll vizsgálaton. Ma vagyok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves K Nikolett!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Én úgy látom, hogy azért rendeződik a helyzet, a fül-orr-gégész is követi az eseményeket. A kiütéseknek… Még több

  • Udvozlom! A kerdesem a kovetkezo. Tobb honapja huzodo problemak miatt felkerestem egy maganorvost A…

    Udvozlom!

    A kerdesem a kovetkezo.

    Tobb honapja huzodo problemak miatt felkerestem egy maganorvost

    A diagnozis lukas dobhartya,polip ami belole jon ki es gyongydaganat.
    30 eves vagyok a fulem valadekozik es verzik.

    Megnezte kameraval el van deformalva belul es budos a valadek.

    Mire szamithatok ezzel a diagnozissal?

    Felek

    Koszonom

    Dave

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Dave!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ha valóban ez a helyzet, akkor sajnos fülműtét, az is lehet, hogy csak többlépcsős fülműtéttel lehet megoldani ( külön sanatio és külön hallásjavító, lezáró műtét ). A leglényegesebb azonban, hogy a fülkürt funkciójának tökéletesen kell lennie, mert ez volt az oka a fül tönkre menésének, tehát ha bármi egyéb gond, orrsövény probléma, orrmelléküregi gyulladás, tönkrement mandula stb stb áll fenn, akkor előbb ezt kell rendezni. Üdv: fülészorvos

  • T.DoktorÚr! A fültől, mindkétoldalon 4-5 cm re, az állkapocs irányába érzek fájdalmat.Ez sugárzik a…

    T.DoktorÚr!
    A fültől, mindkétoldalon 4-5 cm re, az állkapocs irányába érzek fájdalmat.Ez sugárzik a fül felé.Ugyancsak fájdalmat érzek a nyaki elülső izmoknál is.
    A próblama, azonban az,hogy ezek a fájdalmak döntően az esti órákban jentkeznek.⁄Donalgint szoktam bevenni ⁄
    Gégészeten nem találtak elváltozást.Nyaki ultrahang pajzsmirigy vizsgálat negativ.Nyaki CT nem mutat elváltozást.Nyirokcsomó
    duzzanatot nemtaláltak.
    Komlett vérvizsgálat, sem mutat semmit.
    Fog panorámaróngen, nem mutat gyuladást.
    Az Ön véleménye alapján mit javasona,milyen szakterület lehet az ,ami ehhez hasonló tünetekkel foglalkozhat.
    Esetleg arc állcsont,vagy állkapocs kopás produkáhat ilyen tüneteket?
    Segitségét előre is Köszönöm.
    Gyulai Gábor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Gyulai Gábor!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Fül-orr-gégészeti vizsgálat nélkül nem igazán lehet mit mondani. Ha fekvő helyzetben jelentkezik, akár a reflux is felmerülhet, amit viszont az ilyen típusú fájdalomcsillapító tovább ront. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Dr Úr aszt szeretném meg tudni hogy nagyon zúg a jobb fülem már alig hallok vele ,mi ennek…

    Tisztelt Dr Úr aszt szeretném meg tudni hogy nagyon zúg a jobb fülem már

    alig hallok vele ,mi ennek az orvosága mit tetszik javasolni? Hova forduljak

    voltam már a fü-orr- gégészeten és el küldtek halás vizsgálatra enyi volt

    az öszes vizsgálat.Ezért fordulok önhöz.

    Tisztelettel: Bodnár István

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Bodnár István!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Alaposan ki kell vizsgálni, sokféle oka lehet, csak részletes vizsgálatok alapján lehet behatárolni a problémát. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Már több mint 2 hete,hogy erős nátha gyötör. Torok-gége gyulladásom volt kezdetben.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Már több mint 2 hete,hogy erős nátha gyötör. Torok-gége gyulladásom volt kezdetben. Gégészem Avatac 500 mg-os antibiotikumot írta fel. Mivel nem javultam,kaptam 500 mg-os Zinnatot. A torkom nem fáj,de annál dugultabb az orrom. Továbbra is hörgős köhögésem van,melyet köpet is kísér. Sem ízeket,sem illatokat nem érzek. Tegnap előtt arcüreggyulladást állapított meg,ahogy belenézett az orromba. Most 500 mg-os fromilidot irt és neomycines orrcseppet,valamint Rhinosprayt javasolt. Tegnap késő este,a jobb fülem teljesen bedugult,és alig hallom a saját hangom. Elmentem a Sote füll-Orr.Gége Klinika ügyeletére,ahol azt mondták nem kell aggódni nincs nagy baj,fülkürthurutom lett, néhány nap után kidugul.! Továbbra is szedjem a gyógyszereket,az orrsprayt,és alkalmazzam a "fülkürttréninget"Mivel énekes vagyok szinte elviselhetetlen! Ma hajnalban megfújás után kb 80%-ban kidugult aminek nagyon örültem. 1-2 óra után viszont ismét bedugult! Szeretném megkérdezni,hogy valóban néhány nap után elmúlhat e? És még annyit,hogy meleg sót alkalmazzak e,vagy gőzölést? Kérem szíves véleményét!

    Válaszát előre is Köszönöm! Üdvözlettel: András

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves András!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ajaj, most úgy jártam, hogy előbb tudtam Önnek szóban válaszolni a feltett kérdésekre, mint írásban. Így már nincs sok jelentősége a válasznak. Kontrollra várom vissza, ahogy megbeszéltük. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr!

    A kisfiamnak a füle alatt van egy nyirokcsomó. Elvittem már a gyerek orvosunkhoz és ő azt mondta hogy ez normális ilyen korban (5 éves) ne ijedjek meg mert ezt okozhatja egy rossz fog is. Azt tudni kell hogy valóban sok a rossz foga a kisfiamnak, de ez normális hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Édesanya!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Igen elég nagy a valószínüsége, hogy reaktiv nyaki nyirokcsomó duzzanatról van van szó, nem a nyirokcsomó… Még több

  • Tisztelt Doktor úr! Azt szeretném kérdezni,hogy ha van szabad hely,akkor lehetséges egymás után két…

    Tisztelt Doktor úr!
    Azt szeretném kérdezni,hogy ha van szabad hely,akkor lehetséges egymás után két időpontot foglalni úgy,hogy először egy alap vizsgálat és utána egy CT elemzés?Csak,mert nagyon messze lakom és tudom,hogy kell 3D CBCT és így nem kéne kétszer felbuszoznom.
    Köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Nem szükséges két időpontot foglalni, többnyire elég fél óra a Ct átnézésével együtt, csak a pontos érkezés elvárt. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr!

    A tegnap fül-orr-gége szakambulancián jobb füllcimpám jóindulatú daganatának eltávolítása során sor került cerumen eltávolításra is, melynek során a jobb fülből sikeresen el is távolították. A bal fülemből viszont elvileg nem. Az vizsgáati összefoglaló legalábbis. A… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Akkor ezek szerint a fülcimpa "cimbáláshoz" "bónusz" is járt megsüketítés formájában.… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr!

    A 1,5 éves kislányom fülét már másodszorra kellett felszúrni. Az első felszúrás 1 évvel ezelőtt volt, gennyes fülgyulladás miatt.
    Tavaly ősztől már másodszorra van ismét fülgyulladása. Az első alkalommal jól reagált az antibiotikumra, most azonban a gennyes fülgyulladása… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Rita!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Hát ez elég szomorú. Az én praxisomban extrém ritkaság a fülfelszúrás, sőt volt már év mikor egyetlen fülfelszúrásra… Még több

  • Tisztelt dr úr írtam már önnek 2 x is a lányommal kapcsolatban aki gyakran náthás... jártunk azóta fül orr gégészeten ahol kórosat nem találtak az orrmandulájára azt írták piciny de erezett veg.aden látható. Ennek 4 hete . és újból egy megfázással nézünk szembe az óvodai környezet miatt de most rekedt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Igen már kétszer válaszoltam is, sajnos azóta is úgy látom kuruzslás szinten megrekedt a dolog, hozzáértő… Még több

  • Üdvözlöm Egy elég régi problémámmal fordulnék önhöz. (előzmény,születéskori s alakú elég durva…

    Üdvözlöm

    Egy elég régi problémámmal fordulnék önhöz.

    (előzmény,születéskori s alakú elég durva orrsövényferdülés,mandulák megvannak)

    December elején kezdődött a problémám a jobb fülemmel, elkezdett fájni és nem hallottam vele rendesen. Elmentem orvoshoz aki megállapította,hogy gyulladás van benne,kaptam gézcsíkot amit kétnaponta cseréltek.
    Sajnos (vagy nem) két helyen dolgozom és nem tudtam visszamenni egy ideig az orvoshoz,kaptam cseppet és úgy éreztem hogy javúl, majd visszamentem mert újra előjött a probléma,váladékozott mint korábban és megint kaptam kezelést, majd fel is szúrták a fülemet Utána jobb lett, kaptam cseppet és azt mondták ha panasz van menjek vissza.

    A fülfolyás újra előjött, érdekes zavaró szagú, megint kaptam gézcsíkot, viszont korábban már elmondták hogy a Dobhártyámnál valami nem stimmel és hogy nem fénylik meg befelé van fordulva és hogy kinövést is látnak de gyulladásra fogták.

    A tünet elmúlt,és vele én is elmaradtam mert 06-21 ig dolgozom nem mindig tudok elszakadni.

    A fülfolyás megint előjött de most már elég zavaróan és hétvégén úgy láttam hogy véres is volt.

    Elmentem az sztk-ba és közölte az orvos hogy szerinte a dobhártyám elött vagy mögött nem tudom de ciszta vagy komolyabb van, esetleg rák is lehet és hogy ct-zni kell és műteni de menjek vissza ahoz a dokihoz aki felszúrta a fülem és ha vele nem jutok közös nevezőre menjek vissza hozzá.

    Eléggé megilyedtem mert nem tudom mit jelent ez és mire számítsak. Fájdalmam nincs de a fülem megint folyik.

    A papíron Hyoeremias polypozus van irva.

    Tudom látatlanban nem lehet mit mondani de mégis kiváncsi vagyok ön mit gondol. Amikor leszívta a váladékot az orvos érintett olyan területet ahol elég durván fájt.

    A hallásom nem a legjobb, és meg is vagyok fázva. 30 éves vagyok.

    Köszönöm!

    Sándor

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Sándor!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Úgy gondolom a g-mail levelezésünkben már ezt a témát lezártuk, de ha már felírta az én fül-orr-gégész válaszol rovatomra, akkor még egyszer válaszolok.
    Ahogy írtam is ez így nem működik. Ön ezek szerint két SZTK-s fül-orr-gégésznél is járt, ahol nem jött be a "közös nevező"’ így most elbizonytalanodott és egy magánorvostól vár neten megerősítést. De kérdezem, ha Ön nem bízik meg az SZTK-s orvosok állításaiban, akkor én hogyan bízhatnék meg? Nagyon is valószínű, hogy sem a diagnózisaiknak, sem az állításaiknak nincs valóságalapja. Ugyanolyan könnyen lehet, hogy az Ön esete banalis semmiség, mint az, hogy nagyon komoly bajról van szó. Ön azonban úgy tűnik elfoglaltságára hivatkozva nagy hirtelen szeretne "leakasztani" egy orvost, aki pár tabletta felírásával rendbe teszi a dolgot. Sajnos ki kell ábrándítsam. Az aranykezű operatőrök mikulástól vakulásig a műtőben "alkotnak", bár biztos van egy-két kivétel, de nem dolgoznak a "szötöká" rendelésen, ott rezidenst, vagy "fakezű" vagy egyéb fogyatékossága miatt hátra sorolt "beosztott rabszolga" orvost fog találni. Ha mégis van a jó szakemberek"saját" rendelése egy közfinanszírozott intézetben, ott biztos, hogy szakmától függően heteket esetleg hónapokat kell várni az előjegyzett időpontra, nem ám csak úgy beszaladok hozzá, és bizony mikor a jó fülsebész magyarországon már kihalóban lévő faj, akkor elég nehéz a műtőből éppen fáradtan kieső, a másnapi külföldi kongresszus miatt is zaklatott kiváló szakembert a folyosón elkapni öt perc erejéig. Ez a szitu elég sok embernek ismerős lehet. Gondolja át ezeket a dolgokat, okos ember más kárán tanul, nem a sajátján. Én ezzel ezt a témát lezártnak tekintem. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Doktor ?R! Hogy néz ki a laphám rák a mandulán? Olyan szinű dudor mint a mandula vagy valami seb…

    Kedves Doktor ?R! Hogy néz ki a laphám rák a mandulán? Olyan szinű dudor mint a mandula vagy valami seb szerűség?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Szerintem nem okos dolog az öndiagnózis útjára lépni, különösen nem onkológiai témakörben. Üdv: fülészorvos

  • Jó Napot! Az én alapproblémám, hogy a váladék az orromból a torkomra folyik állandóan...Voltam orrspecialistánál,…

    Jó Napot!
    Az én alapproblémám, hogy a váladék az orromból a torkomra folyik állandóan...Voltam orrspecialistánál, ahol kiderült, hogy orrkagyló-túltengésem és orrsövényferdülésem is volt, plusz az arcüregemben polyp van. Első műtéttel az orrkagylókat kiszedték + kiegyenesítették az orrsövényemet endoszkóppal. Második műtéttel a polypot szedték ki...orrlégzésem helyre jött, sokkal kevesebbet kellett fújni az orromat, de a váladékcsorgás megmaradt...orvosom mondta, hogy refluxom is van, látszik a felmaródás a torkomon. Volt is állandó gyomorégésem, reggelente kapart a torkom, és rekedtség is volt...Szedtem PPI-t, az 80-90%-osan elmulasztotta a gyomorégésemet, de a váladékcsorgás plusz egyéb tünetek megmaradtak...Befejeztem a sulit, a nagy belső feszültség elmúlt, ami volt bennem, rögtön megszűnt a gyomorégés kb 0-ra. De reggelente tele van a torkom váladékkal, és az orromból még mindig jön a váladék, gondolom a savas gőzök irritálják a nyálkahártyámat és azért váladékozik, hogy ne száradjon ki...Orvosom szerint 2 X 40 mg PPI-t kéne szednem, mert ennek a reflux fajtának ez a gyógymódja. Ön szerint próbálkozzak meg ezzel is? Ön mit javasol? 21 éves vagyok, köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    19 nappal ezelőtti válaszomat továbbra is fenntartom. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Dr.Úr! Be van dugulva a jobb fülem.Lámpázom már egy hete.Sajnos hétvégén az ügyeleten kötöttem…

    Tisztelt Dr.Úr! Be van dugulva a jobb fülem.Lámpázom már egy hete.Sajnos hétvégén az ügyeleten kötöttem ki a bal fülemmel.Kaptam rá Sumamedet a fájdalom elmult de a dugulás a jobb fülembe megmaradt. Mit tegyek hogy elmuljon?, Tüdőgyulladásom volt majd megfáztam most meg a fülem. Válaszát előre is Köszönöm. Andrea74

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Andrea!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Valószínűleg az antibiotikum típusa nem volt megfelelő. Lehet, hogy váltani kellene gyógyszert. A helyes diagnózishoz a középfül műszeres analízise is elengedhetetlen. Üdv: fülészorvos

  • Erős fülfájás mitől lehet?

    Tisztelt doktor úr!
    Már kb.másfél éve nincs olyan nap hogy ne fájna mindkét fülem.Valamikor enyhén valamikor erősebben.És nagyon gyakran érzek feszítő vagy dugult érzést.És ha az orromon keresztül felfújok levegőt úgy mintha ásítani akarnék,akkor erős reccsenő(néha fájdalmas)hangot hallok.És ezt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Krisztina!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Jó nyomásérték ide vagy oda, ez akkor is egy elhúzódó fülkürtprobléma. Kezdésnek csináltasson egy 3D arckoponya… Még több

  • Tisztelt Főorvos úr! tavaly aug.-ban tüdőszüdőn kiszürtek, a gondozóban csinaltak mrtg felv. de amiért…

    Tisztelt Főorvos úr!

    tavaly aug.-ban tüdőszüdőn kiszürtek, a gondozóban csinaltak mrtg felv. de amiért hívtak ott nem volt gond ⁄állítólag az a rész tiszta volt⁄, de a tüdőkapunal infiltratió volt látható. 7 napos antibiotikum után ujabb mrtg rtg. amely azt mutatta az ujjbegynyi infiltratio regrediált. contr. p. e. kb 2 hónapjára kapart a torkom, köhögtem ⁄bár mikor kiszürtek nem volt panaszom⁄ visszamnetem, ujabb mrtg. a tüdők tiszták, kaptam köptetőt, torokfertőtlenitőt. nem javultam, a h. o. irt fel antibiotikumot, novemberben beszedtem. sok "ugatásból" kilábaltam. januárban ujra náthás lettem, torkom kapart, idétlenül köhögni kezdtem, igaz ekkor már a családban a férjem is hasonló tüneteket mutatott. kb 7-10 nap mulva kikúráltam magam, mivel lázam nem volt. most van ferb. 17. ismét hirtelen elkezdett folyni az orrom, már előre félek a torokkaparástól és az azt követő nagyon ingerlő köhögéstől. sosem voltam ilyen puding. controloc-ot szedek, mivel ezt irt a gastroenterologus gyomortükrözés miatt, azzal ugy érzem nincs is gondom. ez a állandó, szinte havonta visszatérő nátha, légcsőégés, köhögés nagyon idegesit már. 41 évig dolgoztam eü-ben olyan ellenálló voltam, hogy szinte nem is volt bajom, most pedig eltüsszenti magát valaki a közelemben pl. 2 napja a fodrászom volt hasonlóan, és én már ujra beteg leszek ? vagy ez a korral jár 60 éves multam... bocsánat a sok panaszért, de unokákra viszázunk és már mindig rettegek, hogy ők kapnak tőlem valamit, és ez éesz a "nagy segítség"


    köszönettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Márpedig erős a gyanú, hogy itt bizony izolált felső légúti tünetekkel járó reflux betegségről van szó. Az Ön példája mutatja, hogy nem olyan egyszerű ezt kikezelni.
    A fül-orr-gégész, tüdőgyógyász ebbe a témába általában csak érintőlegesen kerül, a gastroenterológust csak az érdekli, hogy nincs-e a háttérben daganat, ezzel az ő munkája le is zárult. Keressen hozzáértő embert, aki ki tudja rángatni ebből az állapotból. Üdv: fülészorvos

  • Kedves Doktor Úr! Egy hete nagyon erős megfázáson estem túl. Több napig tartó folyamatos tüsszögés,…

    Kedves Doktor Úr!

    Egy hete nagyon erős megfázáson estem túl. Több napig tartó folyamatos tüsszögés, orrfújás stb. Kb 5 napja lett vége, de ma megszáradt, alvadt vérdarabokat találtam az orromban.

    A kérdésem az lenne, hogy betudható-e ez az erős megfázásnak, vagy valami más lehet az ok.

    Köszönöm a válaszát előre is.

    Attila

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Attila!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Igen ez egy "izmosabb" felső légúti fertőzés velejárója lehet. Üdv: fülészorvos

  • 20 hetes kismama vagyok, torok leoltás készült torokfájdalom miatt. Az eredmény Staphylococcus aureus…

    20 hetes kismama vagyok, torok leoltás készült torokfájdalom miatt. Az eredmény Staphylococcus aureus és Streptococcus C csoport. Most épp tünetmentes vagyok, semmi fájdalom, terápiában sem részesülők. Mi lenne a javaslata? Ezek a baktériumok ártanak e a magzatnak vagy megfertőzhetem őt is?
    Köszönöm válaszát!
    Üdv. Timea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Tímea!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Sajnos, igen árthatnak, viszont az erre adható célzott antibiotikumok is relatív tiltottak, adásuk csak a nőgyógyászának hozzájárulásával és szoros felügyelettel lehetséges. Üdv: fülészorvos