A betegek kérdései (3989)

  • Tisztelt doktor úr most estem át egy elég csúnya fülgyuladáson ami kezdődött nagyon erős fül fájással,…

    Tisztelt doktor úr most estem át egy elég csúnya fülgyuladáson ami kezdődött nagyon erős fül fájással, majd folyt a fülem és erős füldugulással folytatódott voltam orvosnál és kaptam antibiotikumot rendbe is szedte szépen a fülem viszont a füldugulás még mindig megmaradt időnként recseg ropog ha nyelek akkor fújom az orrom akkor de teljesen kidugulni nem szokott ez kb másfél két het van így sajnos belgiumban élek és nem ismerem az ottani orvosi ellátást de nem is bízom bennünk nem tudom hogy ilyen esetbe mit csináljak még szedjek továbbra is antibiotikumot? vagy várjak és jobb lesz haza menni sajnos még kb két hónapig nem tudok de persze ha minden kötél szakad a fülem miatt haza kell mennem, ijesztgettek már olyannal is hogy fel kell szúrni vagy igy marad örökre...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    A fülkürthurut általában tovább tart, mint a "nátha" tünetei, tehát a hatékony antibiotikum után is szükség van némi türelemre, perszer, csak akkor, ha valóban hatékonynak bizonyult az antibiotikum. Üdv: fülészorvos

  • Üdvözlöm! Kedden volt orrsövény műtétem (s ferdülés,jobb oldalon kaptam levegőt balon nem ) Csütörtökön…

    Üdvözlöm!

    Kedden volt orrsövény műtétem (s ferdülés,jobb oldalon kaptam levegőt balon nem ) Csütörtökön szedték ki a tamponokat.

    A kérdésem,hogy ma voltam dokinál leszívta a cuccot a jobb orromból ami mindíg véres nem is kicsit, azt mondta minden rendben de ma este munka közben eleredt az orrom vére jobb oldalon, éreztem folyik folyik és rendes vér volt, de elállt nem vérzett nagyon csak két három nagyobb foltot hagyott a zsepin és fáj az orrom kicsit.

    Ez még normális?

    Köszönöm!

    Dave

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Dave!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ilyen esetben mindenképpen meg kell keresni a műtétet végző orvost, munkaidőn túl pedig az ügyeletet. Az ilyen típusú műtéteknél egyébként sem a komoly utóvérzés sem a fájdalom nem jellemző, ezért is engedi be a hatályos jogszabály "egynapos" sebészeti ellátás kereteiben végezhető beavatkozások közé ( gyakorlatilag ambuláns műtét ). Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr!Én egy 35 éves nő vagyok.Már több mint két éve hogy nagyon félek a rákos megbetegedésektől,főleg…

    Tisztelt Doktor Úr!Én egy 35 éves nő vagyok.Már több mint két éve hogy nagyon félek a rákos megbetegedésektől,főleg a tüdő-és gégeráktól.Ezért minden évben elmegyek mindkét vizsgálatra.Tavaly is voltam de az orvos megnyugtatott hogy semmi bajom csak a hangszalagom van megterhelve és attól vagyok berekedve.Most viszont már több mint két hónapja csomókat észleltem a nyakamban,többször érzek fájdalmat is és amikor nyelek akkor olyan mintha be lenne dagadva de belülről.Néha olyan érzésem van,mintha gombóc lenne a torkomban.Amikor a nyakamban lévő csomókat tapintom olyankor fájnak egy kicsit.Nagyon remélem hogy nem vagyok gégerákos!A dohányzást most hagytam abba két és fél hete,de sajnos több évig dohányoztam.Bementem a háziorvosomhoz ezekkel a panaszokkal és a mellkasi fájdalommal de az orvos meg sem vizsgált hanem megkérdezte hogy köhögök-e?-én pedig válaszoltam hogy igen.Erre fölírt nekem receptre Flector Rapid 50MG granulátumot.Nem értem miért nem nézte meg a torkomat, sem pedig a tüdőmet meg sem hallgatta?!Ön szerint mit tegyek?Tüdővizsgálatra csak beutalóval lehet menni,de az orvos azt mondta hogy nincs rá szükség.Honnan tudja ő vizsgálat nélkül hogy nem kell a vizsgálat?Kérem válaszoljon nekem hogy Ön szerint mik lehetnek azok a csomók a nyakamban?!Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ha valóban tapinthatók azok a csomók, akkor nagy valószínűséggel reaktiv nyirokcsomó duzzanatok, aminek oka a felső légutak gyulladásában keresendő. A szükséges vizsgálatok alapját a panaszok és tünetek képzik és nem az Ön félelme a ráktól. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor úr! 20 éves mandulaproblémákkal küzdő lány vagyok, és szeretném kikérni a véleményét…

    Tisztelt Doktor úr!

    20 éves mandulaproblémákkal küzdő lány vagyok, és szeretném kikérni a véleményét arról, hogy indokolt-e esetemben a mandulaműtét.
    Egy évig voltak "mandulaköveim", ami nem okozott különösebb problémát, azonban szinte minden héten felköhögtem egy pár darabkát. Tavaly szeptemberben viszont tályog alakult ki a mandulámon, amit fel kellett vágni. A detritusz azóta megszűnt, de most szinte havonta van mandulagyulladásom. Jelenleg már három hete vagyok beteg, erős egyoldali, fülbe és fogba sugárzó torokfájással, lázzal, fejfájással, köhögéssel és orrfolyással. A harmadik fajta antibiotikumot szedem, de semmi nem használ. Már két gégész szakorvos is látott, de sajnos teljesen ellentétes véleményen vannak. Az egyik szerint ez már krónikus mandulagyulladás, a manduláim csak bajt okoznak és ki kell őket venni. A másik orvos nem is említette még a műtétet, csak sorra írja az antibiotikumokat, úgy hallottam, minden esetben ellenzi a mandulák eltávolítását.
    Szeretnék több szakvéleményt is hallani, hogy könnyebben dönthessek, mert nem igazán tudom, mit tegyek. Előre is köszönöm a válaszát!

    Brigitta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Brigitta!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    A leírás alapján nagyon nem kéne vacakolni tovább a mandulaműtét körüli polémiákkal, minél előbb ki vele. Megérne egy külön misét azon orvosok tevékenysége, akik mivel természetesen nem operálnak, ezért határozottan állítják, hogy minden betegséget gyógyszerrel meg lehet gyógyítani, és fel is írják a gyógyszertárban fellelhető összes antibiotikumot. Persze előfordul a másik véglet, az orvos, aki sosem ír gyógyszert, azonnal operál. Találja meg a megfelelő embert, aki megfelelően kezeli. Üdv: fülészorvos

  • Üdv!Leírná nekem pontosan h mire jó a Homeovox tabletta?Köszönöm Krisztián

    Üdv!Leírná nekem pontosan h mire jó a Homeovox tabletta?Köszönöm Krisztián

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Krisztián!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Úgy gondolom az előzőekben válaszoltam, kuruzslással, homeo - és pszichopata "orvoslással" nem foglalkozom, én nem vagyok kuruzsló. Üdv: fülészorvos

  • Üdv 5 napja műtötték a jobb fülemet cholesteatoma miatt, észrevettem hogy eláll a jobb fülem eddig nem…

    Üdv 5 napja műtötték a jobb fülemet cholesteatoma miatt, észrevettem hogy eláll a jobb fülem eddig nem volt ilyen, vissza fog állni eredeti helyzetébe ha kiszedik a varratot és meggyógyul, vagy így marad? Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Az esetek egy részében "hallójárati" behatolásból végzik a műtétet, ilyen esetben a fülkagyló nem mozdulhat el az alapjáról valószínüleg az Ön esetében a fülkagyló mögötti széles metszésből történt a behatolás, ilyen esetben akár egy komolyabb bevérzés is dislokálhatja a fülkagylót. Azt tanácsolom mindenképpen menjen vissza az operatőr fül-orr-gégészhez. Üdv: fülészorvos

  • A mediális nyaki ciszta eltávolítása műtéti beavatkozással

    Tisztelt Doktor Úr!

    Január közepén írtam Önnek a mediális nyaki cisztámról és érdeklődtem, hogy elvállalná-e a ciszta eltávolítását. Válaszában tájékoztatott, hogy 2014. január hónapban ezt a típusú műtétet nincs lehetősége elvégezni, de a későbbiekben megoldható lenne. Szeretnék érdeklődni,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kati!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Szerintem valamit sikerült félreérteni. Azért írtam konkrét időpontot, mert a net nem felejt, akár évek múlva… Még több

  • Ezzel a +D CBCT-vel kapcsolatban az érdekelne hogy ez hol elérhető? Szolnokon lakom (Jász Nagykun Szolnok…

    Ezzel a +D CBCT-vel kapcsolatban az érdekelne hogy ez hol elérhető? Szolnokon lakom (Jász Nagykun Szolnok Megye), de itt nem tudok róla hogy lenne ilyen CT, csak simáról beszél mindig az orvos.
    A sima CT nem tudja ezt kimutatni?
    Ha van esetleg tud mondani konkrét helyeket ahol ez megcsinálják és hogy összegileg mennyi lehet ez vagy az oep ezt finanszírozza?
    Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Andrea!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Igen a Szolnok az nem annyira, de pl Debrecenben már van ilyen. Természetesen jó lehet a hagyományos CT is, bár kicsit kevesebb az info tartalma, és ez mehet TB alapon is, csak OEP finanszirozott beutalót kell szerezni, amit magánorvos nem állíthat ki, és esetleg hosszabb időt kell várni előjegyzés után. A 3D CBCT helyek szépen fenn vannak a neten, árral együtt, csak rájuk kell keresni. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm válaszát és még egy kérdésem lenne, hogy akkor mit csináljak, vagy…

    Tisztelt Doktor Úr!


    Köszönöm válaszát és még egy kérdésem lenne, hogy akkor mit csináljak, vagy hová vigyem a gyereket? Mert mint említettem a fülészetre visszamentünk. Vagy már ilyen marad a hallása?

    Amy

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Abban sajnos nem tudok segíteni, hogy hova vigye, fogalmam sincs melyik ország melyik részéből ír, az azonban egyértelmű, hogy hova ne vigye a gyereket. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! 2013 november óta van tömény sárgás váladékkal járó köhögésem, orrfolyásom. Gégészeti,…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2013 november óta van tömény sárgás váladékkal járó köhögésem, orrfolyásom. Gégészeti, tüdőgyógyász kivizsgálás alapján (láz nélkül) 2 oldali tüdőgyulladásom lett. Volt labor, légzésfunkció, köpetvizsgálat, orr átszúrással zuhanyozás, minden leletem negatív, már a tüdő is.
    Az orvosok szerint el kellene múlnia, de nem múlik.
    Kaptam antibiotikumokat is: Sumetrolim, Doxifarm, Leflokin, (gombás nyelvre Nystatin).
    Egyiktől sem múlt el.
    Mit javasol további teendőként?

    Várom válaszát:
    Köszönettel: Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Mária!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Igen elképzelhető, hogy a kikezeletlen felső légúti fertőzés következménye az alsó légúti betegség. Keresnie kell olyan fül-orr-gégészt esetleg pulmonológust is aki képes meggyógyítani, a leírás alapján úgy tűnik az eddigiek nem váltak be. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! 17 éves lány vagyok. Körülbelül 2 hete tapintottam ki egy megnagyobbodott nyirokcsomót…

    Tisztelt Doktor Úr!

    17 éves lány vagyok. Körülbelül 2 hete tapintottam ki egy megnagyobbodott nyirokcsomót a nyakam bal oldalán és nagyon megijedtem. Utánaolvastam és azóta szinte rettegek a limfómától, illetve a Hodgin, non-Hodgin kórtól, minden nap megnyomkodom párszor, és úgy érzem, nem nőtt, viszont amikor hosszabb ideig nem nyúlok hozzá, picit mintha összehúzódna. Máshol nem jelentkezett, csak ez az egy van megnagyobbodva. Nem puha, de nem is kemény, inkább tömött állagú, viszont kisebb állapotában mozdítható. Egyéb tüneteim, mint pl az éjszakai izzadás, fáradékonyság nincsenek, a vérképem néhány hónapja szinte tökéletes volt és múlt szerdán az orvos egy vizsgálaton lenézett a torkomba, illetve megtapogatta a nyakamat is és nem szólt semmit. Előtte volt három fájós fogam, amiket betömtek, majd enyhe torokfájás is jelentkezett, ami azonban néhány nap alatt elmúlt. Mindezek ellenére borzasztóan félek. Van esély rá, hogy esetleg tényleg fennáll az említett betegségek veszélye? Vagy lehet, hogy a mindennapi nyomogatás miatt nem múlik a csomó?

    A válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Szerintem nyomogatás és képzelgés helyett inkább fül-orr-gégészt kellene megkeresni. Üdv: fülészorvos

  • Hurutos fül vagy a fülzsír okozza a halláscsökkenést?

    Lányom füle be volt dugulva pár napig, ezért elvittem házi orvoshoz, aki megnézte és mindent rendben talált, egy kis megfázásos tünetektől eltekintve. Írt fel köptetőt, és orrsprayt.

    Nem jött rendbe. ezért audisprayt használtunk pár napon keresztül. Ez sem oldotta meg a problémát ezért… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Amy!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Egyszerű. Hurutos középfülprobléma, ezt azonban sem a fül-orr-gégész sem a háziorvos nem fogja látni, mivel ezt… Még több

  • Hangszalag lebénulását tartós köhögés, nyirokcsomók okozzák?

    Tisztelt Doktor úr!
    Az utóbbi években többször előfordult, hogy berekedtem és akár több héten keresztül volt rekedt a hangom. Most viszont több mint két hete nem csak rekedt a hangom, de sokszor hang sem jön ki. Voltam a fül-orr-gégészeten, ahol teljesen megijesztett az orvos, azt mondta, hogy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!
    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Érdekes, mert egy hónapja a fül-orr-gégész ( nem tudom ugyanarról van-e szó) még mko-n teljesen jó hangszalag mozgást… Még több

  • Kedves Doktor Úr! Hosszan elhuzodó náthából kifolyolag,homloküreg gyulladásom van, főleg a bal oldal…

    Kedves Doktor Úr!

    Hosszan elhuzodó náthából kifolyolag,homloküreg gyulladásom van, főleg a bal oldal fáj, a szememre is kihat, mivel látványosan kisebb. Fájdalomcsillapított szedek, azzal valamelyest csillapodik a fájdalmam. Ma a háziorvostól nem kaptam semmi gyogyszert algopyrinen kivül.Mondta, hogy melegitsem.
    KÉrdésem az lenne , hogy tényleg ennyi lenne egy homloküreg gyulladás kezelése? Aggodom,mivel egy 2 éves kislányt is el kell látnom, szeretnék hamar túllenni a betegségen.

    Köszönettel:Marcsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Marcsi!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Nem, nem elég. Egy igazi homloküreg gyulladásnál a szemöldök vonalában vezetett metszésből feltárják a homloküreget, a csontot szétfúrják az üreget kikaparják. Mindezt azért, mert a homloküreg mögött ott van az agyállomány, közvetlen. Elég ijesztő nem? Ez persze extrém ritkaság. Szóval bízom benne, hogy Önnek nem homloküreg gyulladása van, az már más kérdés, hogy fájhat a homlokürege, ami persze nagy kiterjedtségű homloküreg esetén a szemüreget teljesen körbeöleli, így természetes a "szemfájdalom" is. Jó lenne, ha a körzeti orvos hatékony antibiotikumot lenne képes írni. Ön szerint képes erre? Egyáltalán szokott írni valami gyógyszert? Vagy csak a vény nélküli vacakokat? Üdv: fülészorvos

  • Hirtelen halláscsökkenés oka lehet a fül gyulladása

    Tisztelt Doktor Úr!

    3 hete felfáztam és most pár napja véres és fájdalmas volt a vizeletem. Azonnal elmentem háziorvoshoz, ahol levették a vért és vizelet mintát is vettek. Már akkor észlelték benne a gennyet és a vért és kis medence gyulladást, hólyaghurutot diagnosztizáltak. Tegnap megkaptam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kiss Regina!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Minél előbb fül-orr-gégész lássa, egy idegi eredetű hirtelen halláscsökkenés kezelésbe véltelénél számít… Még több

  • A köhögés, enyhe torokfájás, orrdugulás hogyan szüntethető meg?

    Tisztelt doktor úr!
    Többször voltam már fül-orr-gégészeten köhögéssel orrdugulással, fel nem szakadozó váladékkal, orrfolyásos panaszokkal. Hozzáteszem: orrsövényferdülésem van.
    Január közepe fele kezdődött köhögéssel enyhe torokfájással az egész. Voltam teljes kivizsgáláson (labor, ekg,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Andrea!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Továbbra is kérem, hogy a 3D CBCT-vel tisztázza a dolgokat, az olyan fül-orr-gégészeket, akik csak "maszatolják"… Még több

  • Tisztelt Doktor úr! Az előbb írtam Önnek , hogy középfül-gyulladással kezeltek, majd hallójárat-gyulladásom…

    Tisztelt Doktor úr!

    Az előbb írtam Önnek , hogy középfül-gyulladással kezeltek, majd hallójárat-gyulladásom lett. Szeretnék még annyit elmondani, hátha fontos, hogy seborrheaám van, nagyon száraz a bőröm, illetve a fejbőröm is gyakran hámlik, valamint most a nyakam bőre is egy részen száraz és hámlik. Ezt még fontosnak tartottam leírni az előzőekhez, hátha fontos a betegség szempontjából.

    Még egyszer köszönöm!

    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Ildikó!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Igen ez hajlamosabbá teheti hallójárati problémák előfordulására. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor úr! Két hete enyhén elkezdett fájni a fülem, hétvége volt, ügyeletre mentem, Fromilid…

    Tisztelt Doktor úr!

    Két hete enyhén elkezdett fájni a fülem, hétvége volt, ügyeletre mentem, Fromilid Uno-t írtak fel. Szedése alatt és utána is még mindig tompán fájt a fülem. Elmentem fül-orr-gégészetre, ahol azt mondták középfül-gyulladás zajlik éppen, már nem kell kezelés, picit még gyulladt, de ennek pár nap alatt el kell múlnia. Nem múlt el, visszamentem(ugyanoda), mire azt mondták, hogy a középfülgyulladás teljesen elmúlt, most hallójárat-gyulladásom lett. Egyetlen tünetem egyébként még mindig, hogy fájdalmat érzek a bal fülemben, de nem mélyen, hanem inkább a fülkagyló felől. Most Ciloxan cseppet kaptam már csak, napi 2*1 cseppet. Azt mondták ennek 3-4 nap alatt le kell zajlania. Úgy legyen... nem szeretnék senkit felülbírálni, de olvasgatva azt szűrtem le, hogy ebben a téli időszakban nem nagyon szokott ez a fajta betegség előfordulni, így kicsit tartok attól, hogy nehogy félrekezeljenek. Illetve a szövődményektől még inkább, a családban 20 évvel ezelőtt előfordult egy (kezeletlen) középfülgyulladásból agyhártyagyulladás. Szeretném megkérdezni, hogy a fülcsepp használata nem idézi -e elő újra a középfülgyulladást(úgy tudom arra nem jó cseppet használni)? A jobb fülem nem fáj, abba nem csepegtetek. Kell-e mégis megelőzés céljából? Nem szeretném ha pár nap múlva azzal kínlódnék. Sóval melegíthetem -e a fülemet? Köszönöm előre válaszát, minden jót kívánok!
    Ildikó

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Ildikó!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Joggal fél a félrekezeléstől, sajnos az mindennapos magán fül-orr-gégészeti tapasztalat, hogy a körzetekben a középfülgyulladást hallójárat gyulladásként kezelik és fordítva, és valóban így van a hallójáratgyulladás elsősorban a nyári nagy melegben fordul tömegesen elő, bár gennyes középfülgyulladás esetén, ha áttör a dobhártyán a kifolyó genny másodlagos hallójáratgyulladást okozhat. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor Úr! A vérképembe minden érték jó volt csak a süllyedés és a crp volt magasabb a kelleténél.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    A vérképembe minden érték jó volt csak a süllyedés és a crp volt magasabb a kelleténél. Ettől függetlenül mint ha nagyon vérzékeny lennék. Kihúzták az egyik fogam tegnapelőtt délután az arcüreg is megnyílt és este mehettem vele szájsebészetre mert annyira vérzett. Kaptam vérzéscsillapítót is de az is csak picit csökkentett rajta,ezután összevarták és elált a vérzés. Kérdésem az lenne,hogy normális véreredmény mellett mitől lehetett? A vérnyomásom magas volt az izgalomtól 160 körüli. Félek,ugyanis a vérzékenységet sok helyen a leukémiával hozzák össze. Lehetséges,hogy ez a bajom? Vagy ez a vérképből kiderült volna? Normális,hogy a torkomról még véres nyálat tudok felhozni és az orrom is vérzett picit? Az arcom is bevan dagadva.Köszönöm a válaszát előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Azért egy begyulladt fog helye, az tud vérezni, ezen nem kell meglepődni, ebből nem kéne daganatos vérképzőszervi megbetegedésre gondolni. Üdv: fülészorvos

  • Tisztelt Doktor úr! Már egy jó ideje megnagyobbodtak a nyakamon a nyirokcsomók és azt vettem észre,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Már egy jó ideje megnagyobbodtak a nyakamon a nyirokcsomók és azt vettem észre, hogy egyre több alakul ki. Voltam háziorvosnál, de ő csak annyit mondott, hogy biztos vírusos fertőzésem van, de csak akkor szóljak, ha majd hüvelykujj nagyságúak lesznek. És a köldököm is azért fáj, mert ott is található nyirokcsomó. Nos, igaz nem nőnek viszont elviselhetetlenül fájnak meg slejm alakult ki a torkomon. Ráadásul a fejem is fájni kezdett. Voltam vérvételen, de az nem mutatott ki semmit. Az a kérdésem hogy ez lehet allergia?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Németh Tamás

    Kedves Kérdező!

    https:⁄⁄plus.google.com⁄+FuleszorvosHu⁄posts⁄C3VahySeuCA
    Ez valamiféle felső légúti megbetegedés lesz, ez esetben a nyirokcsomó duzzanat csak következmény, az okot kell megtalálni. Üdv: fülészorvos