A betegek kérdései (2682)

  • Tisztelt Doktor nő! Körülbelül 3 hete vettem észre hogy az arcomon jobb oldalon az államnál és alatta…

    Tisztelt Doktor nő!
    Körülbelül 3 hete vettem észre hogy az arcomon jobb oldalon az államnál és alatta 2 helyen kör alakban nem nő ki az arc szőrzetem. Eddig ilyen nem volt.
    Mit tud tanácsolni mit tegyek? Forduljak orvoshoz, nézessem meg?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Forduljon bőrgyógyászhoz, kivizsgálás szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Kedves Doktornő! A combomon vannak apró vörös gennyhólyagok. Úgy tudom,hogy ez szőrtüszőgyulladás.…

    Kedves Doktornő!

    A combomon vannak apró vörös gennyhólyagok. Úgy tudom,hogy ez szőrtüszőgyulladás. A bőrgyógyász Zineryt-et írt fel nekem, csak olyan gyorsan nézte meg a combomat,hogy nem vagyok benne biztos,hogy jó-e a diagnózis. Ha valóban szőrtüszőgyulladás akkor a Zineryt jó rá? Meg lenne egy olyan kérdésem is lenne ,hogy most fogyásnak indultam, és a hasamon vannak striák, ha fokozottan fogyok, akkor annyira nem marad löttyedt a bőröm.Vagy esetleg kezdjek el használni valami striák elleni vagy bőrfeszesítő krémet?
    Köszönettel: Bubble

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Szőrtüsző gyulladásra a Zineryt megfelelő. A striák ellen leginkább a mozgás hatásos.
    Üdvözlettel: dr. Báánfalvi

  • T.Doktornő. 2009-be vastagbéldaganattal mütöttek majd rá egy hónapra 12 adjuváns kemoterápiát kaptam.A…

    T.Doktornő. 2009-be vastagbéldaganattal mütöttek majd rá egy hónapra 12 adjuváns kemoterápiát kaptam.A szövettan grade2pT3pN2 volt.2010 áprilisában befejeztük a kemoterápiát,majd ezidáig negyedéves kontrollvizsgálatokon vettem részt. Most legutoljára októberben tüdő,hasi,kismedencei ct vizsgálat volt negativ eredménnyel kóros nyirokcsomó nem ábrázolódik.Elvittem a vizsgálati eredményt az orvosomhoz, közben vért vettek mint minden negyedévbe, de most a tumormarkerem 71 volt, amikor operáltak 29. Nagyon magam alatt vagyok ettől az eredménytől,ráadásul a páromat 4 hónapja veszitettem el 35 év után,nappal nyugtatón éjszaka altatón vagyok de még igy sem nagyon tudok aludni.A kérdésem a doktrnőhöz az lenne,hogy mitől ilyen magas a tumormarkerem ha minden eredményem negativ.Tünet és panaszmentes van a lapomra irva.Kolonoszkopiám is volt tavaly csak fonalmaradványt találtak, idén egy pici polipot amit lecsiptek és szövettana jóóindulatu volt.Nincs panaszom a lelki fájdalmat leszámitva, a hasam nem fáj,székletem rendben nem véres,kiujult a daganatom,vagy mitől lehet még magas a tumormarker nem dohányzom nem iszom.Nagyon kétségbe vagyok esve.Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Kérje, hogy ismételjék meg a tumormarkert. Amennyiben tovább emelkedik, ismételt eszközös vizsgálatok javasoltak.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 8 éves kisfiamnak ősztől kezdődően mindig nagyon kiszárad és viszket a bőre, főként…

    Tisztelt Doktornő!
    8 éves kisfiamnak ősztől kezdődően mindig nagyon kiszárad és viszket a bőre, főként a fenekén, a vádliján és a felkarján. Most már annyira viszket neki, hogy sebesre vakarja. Milyen krémmel, testápolóval, kenőccsel lenne érdemes kenni?
    Köszönettel:
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Erika!
    A gyermek röviden fürödjön, inkábbb zuhanyozzon. Szappan helyett használjon gyógyszertári mosakodókrémet. Lehetőleg fehér pamut fehérneműt viseljen.
    Próbálkozzanak a Babe vagy Laroche bőrápolókkal, ha nem javul, receptre írható készítmények szükségesek.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Szex során többször úgy hatolok partnerem hüvelyébe, hogy kezemmel rásegítek, megfogom…

    Tisztelt Doktornő!

    Szex során többször úgy hatolok partnerem hüvelyébe, hogy kezemmel rásegítek, megfogom péniszemet. Ilyenkor az óvszerről nyilvánvalóan kerül hüvelynedv a kezemre (így szeretkezés során máshova is kerülhet). Szeretném megkérdezni, hogy ettől el lehet kapni nemi betegséget? Ugyanez a kérdés vonatkozik az óvszer aktus utáni, hímvesszőről való lehúzására. Ilyenkor kerülhet az óvszerről egy kis hüvelynedv a makkra.

    Köszönettel:
    Péter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Péter!
    Az óvszer akkor biztonságos, ha egész aktus alatt használják. A használat előtt és után mosson alaposan kezet. Igy minimálisra csökkentheti a veszélyt.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy biztonságos-e úgy nemi életet élni, hogy az óvszert…

    Tisztelt Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy biztonságos-e úgy nemi életet élni, hogy az óvszert partnerem csak közvetlenül behatolás előtt húzza fel? A férfiaknál izgalmi állapot során már korán megjelenő előváladék rákerülhet a kezére, illetve rám is. Ez az előváladék terjeszthet nemi betegséget? Terhes lehetek tőle? (Nem szeretnénk egyből óvszerrel foglalkozni, ahogy merevedése van.)


    Köszönettel:
    Laura

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Laura!
    Sajnos az óvszer használata akkor biztonságos ha az aktus egész ideje alatt alkalmazzák.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!
    Augusztusban szúrattam szalonban, teljesen steril körülmények között, szakemberrel egy orrpiercinget. Kezeltem rendesen ahogy kell, vigyáztam rá. Kb. 2 hete észrevettem, hogy egy kis pattanás szerű jelent meg a lyuk mellett. Nem foglalkoztam vele, viszont most 4-5 napja megnőtt.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Nóri!
    Sajnos úgy tűnik, hogy egy túlsarjadó. esetleg feülfertőződött képletről lehet szó. Személyes vizsgálat szükséges. Addig kenje Betadinnal, ne piszkálja!
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő, Az lenne a kérdésem,h mitöl hullik ki a szemöldök,és fehér folt van a helyén, válaszát…

    Tisztelt Doktornő, Az lenne a kérdésem,h mitöl hullik ki a szemöldök,és fehér folt van a helyén, válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdelődő!
    Nagyyon sokféle oka lehet, igen részletes kivizsgálás szükséges.
    Laborvizsgálat, gócok(fogászat, gégészet, nőrgyógyászat vagy urológia), pajzsmirigyhorminok, egyéb a személyes vizsgálat megbeszélés alapján. A kezelésa kivizsgálás eredményétől függ.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Jó napot! Párom az alhasán köldöke alatt elkapart egy akkor pattanásnak tűnő "akármit" amiből később…

    Jó napot!

    Párom az alhasán köldöke alatt elkapart egy akkor pattanásnak tűnő "akármit" amiből később egy anyajegyszerű "akármi" lett.Ezt lézerrel eltávolították.Nemi szervét hajnyíróval szőrteleníti és sikerült neki megvágnia magát.Ugyan olyan anyajegy szerű "akármi lett neki rajta , lehet ,hogy többször is megvágta magát , de ezek az "izék" szaporodnak és elég feltűnően. :( egyre több van, a péniszen magán nem ,ott csak az alsó részen 1-2 ,de az alhasán ahol dúsabb a szőrzet igen. Ezek némelyike sötétebb barna van amelyik világosabb kb bors méretűek.A borgyógyász akinél voltunk azt mondta egy év múlva menjünk vissza ,ha nőnek ezek az "izék" .Mik lehetnek ezek?Hozzá kell tennem hogy én magamon még egyet sem vettem észre ,rám nem fertőz vagy nem tudom.
    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Személyes vizsgálat szükséges.
    Bejelentkezés számomat a honlapon találja.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! 33 éves nő vagyok, a fogamzásgátlók amit eddig pattanásos bőrömre kaptam:cipromix,diane 35,dienille, yasminelle. Nem hogy javítottak a helyzeten,sőt még csúnyább hegesen gyógyuló,fájdalmas csomók jönnek napról napra,májfoltok is megjelentek,voltam teljes kivizsgáláson,hormonvérvétel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Ha nincs szüksége fogamzásgátlóra próbákozhatnak elhúzódó antibiotikum kezeléssel, intezív külső kezeléssel.
    Üsvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!

    28 éves, szlovákiai lány vagyok. Nőgyógyászom Condylomát diagnosztizált nálam, a hüvelybenetem környékén 4 hónapja alakultak ki a szemölcsök. Az orvosom az Aldara 5% krémet írta fel, most már harmadszor. 2-3 naponta kentem vele a szemölcsöket, néha 4 naponta, attól függően,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Melinda!
    Próbálkozhat még Condyline oldattal, mely receptköteles. Laser vagy ismételt cryoterápia is szóbajön. Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • 22 éves fiu vagyok.A nemi szervemen,a makkom kitüremkedö részén sok kis pattanás szerű valami jelent…

    22 éves fiu vagyok.A nemi szervemen,a makkom kitüremkedö részén sok kis pattanás szerű valami jelent meg.Mi lehet az oka?Nem viszket,nem fáj csak nem tudom mi lehet. Előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Sajnos a leírás eléggé jellegtelen. Ha a pöttyök sárgásak, banalis mirigyszaporulat lehet, ha vörösek, gyulladásos folyamat is felmerül.
    Személyes vizsgálat megnyugtatóbb lenne.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktor Nő! A #1314 kérdésre adott válaszára kérdeznék még vissza. Milyen helyi kezelést…

    Tisztelt Doktor Nő!

    A #1314 kérdésre adott válaszára kérdeznék még vissza.

    Milyen helyi kezelést javasol?

    Illetve ha az sem jó, akkor ha gyógyszerről van szó, hová kellene fordulni érte? Bőrgyógyászhoz, vagy háziorvos által is lehet megfelelőt kapni?

    Köszönettel:
    Helén

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Próbálkozhat Aknefug oxiddal, ez recept nélkül kapható, bármilyen bőrradírral, mélytisztító maszkkal.
    Receptköteles gyógyszereket bőrgyógyász tud felírni.
    Elérhetőségem a honlapon.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • A nõ haja a szülés után hullik

    Tisztelt Doktornő!
    31 éves nő vagyok. A hajam akkor kezdett el hullani, amikor abbahagytam a fogamzásgátló tablettát. Pár hónappal később teherbe estem, a terhesség alatt nem hullott a hajam, de a szülés után pár hónappal megint elkezdődött, és azóta is tart. A kislányom már 15 hónapos, de a hajam… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Nem világos, mit takar az, hogy a pajzsmirigyemmel sincsen gond.
    Hajszeszt nem említ, számos létezik.
    Mindezeken kívül nőgyógyászati-endokrinológiai kivizsgálás… Még több

  • Tisztelt doktornő!

    42 éves nő vagyok. Vas megyében élek. Sajnos meggondolatlanul egy interneten lévő 37 perces meditációra meditáltam több, mint 2 hete délután, ami alatt többször is rövid időre begörcsölt az arcom, és a testem. Nem tudnám megmondani, hogy miért nem hagytam abba a meditációt.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Livia!
    A leírtak alapján panaszai a meditáció után kezdődtek, összességében nem bőrgyógyászati eredetüek. A meditációra valószínüleg stressz vagy más probléma miatt került sor. A háttérben… Még több

  • Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy - a tampon használat átszakíthatja a szűzhártyát? Mi…

    Kedves Doktornő!

    Szeretném megkérdezni, hogy
    - a tampon használat átszakíthatja a szűzhártyát? Mi ennek az esélye?
    - ha megujjazzák az embert az is átszakíthatja a szűzhártyát?

    Köszönettel:
    Rita

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Rita!. Mnidkettő igen.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornő! 1-2 hete piros foltok jelentek meg a herezacskómnál, és körülötte a lábamon. Először…

    Tisztelt doktornő!
    1-2 hete piros foltok jelentek meg a herezacskómnál, és körülötte a lábamon. Először egyre nagyobb lett, majd kissebb sok pici hólyagszerű valami lett a helyén. Időnként nagyon elkezd viszketni, és a herezacskómnál a helyén kicsi dudor van és megkeményedett.
    Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen krém, gyógyszer, ami eltüntetné ezt.
    Köszönettel: Betegecske

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Bőrtünetei nem igazán jellegzetesek. Vizsgálat nélkül Betadin kenőcsöt javaslok napi kétszer, ha nem javul egy hét alatt személyes vizsgálat szükséges.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt doktornő ! Középkorú vagyok. Rengeteg tejet és termékeit fogyasztok. Semmi tünetem nincs. Egy…

    Tisztelt doktornő !

    Középkorú vagyok. Rengeteg tejet és termékeit fogyasztok. Semmi tünetem nincs.
    Egy bőrgyógyászati laborvizsgálaton dferült ki,hogy beta-lactoglobulin Mi :0,75 gátol. A dermatológus szerint tejérzékeny vagyok.
    A tejről és termékeiről ezután sincs szándékomban lemondani.
    Kérdésem a köv.: Ön szerint az említett diagnózis mellett milyen következményekkel kell számolnom ?

    Üdv. Klára.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Amennyiben semmilyen bőrtünete, panasza egyéb problémája nincs, szerintem ezt mellékleletként kell kezelni. A biztonság kedvéért kérdezzen meg egy allergológust is.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő!Az én problémám az, hogy nagyon izzadok. Lehet hideg, vagy meleg, egyfolytában gyötörnek a tünetek. Pár hónappal ezelőtt kipróbáltam az antisudorica ecsetelőt, és végre azt hittem megszabadulhatok a problémáimtól. Ennek segítségével ugyanis egy ideig tünetmentessé váltam. Kiderült,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Kedves Viktória!
    A pajzsmirigy túlműködését ki kellene zárni.
    Ezután botox kezelés megkísérelhető.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi

  • Tisztelt Doktornő! teljesen tanácstalan vagyok, kihez forduljak panaszommal. Jó ideje fájdogál a…

    Tisztelt Doktornő!

    teljesen tanácstalan vagyok, kihez forduljak panaszommal.
    Jó ideje fájdogál a torkom, eddig arra gondoltam, hogy a légkondi okozza. Ám tegnap észrevettem, hogy a nyelvemen szemölcsszerű elváltozások vannak. A nyelvemen hátul a kétoldalon piros és a felülete érdes, a nyelvem közepén pedig egy nagyobb illetve több apró szemölcsszerű elváltozást találtam.
    Előzményben annyit, hogy áprilisben HPV 39-et diagnosztizáltak nálam, rá pár napra a szemérem ajakon 4 szemölcs volt, ami ecsetelés hatására elmúlt és azóta nem jelentkezett. A páromnál HPV 51-et mutattak ki. Az ecsetelés alatt nem éltünk nemi életet és a HPV miatt azóta is óvszerrel védekezünk.
    Az a gyanúm, hogy a nyelvememn lévő szemölcsszerű elváltozást a HPV okozza, illetve a torokfájásom is ez miatt lehet.
    Azt szeretném tudni ebben az esetben mi a teendő? Milyen szakemberhez forduljak? Bőrgyógyász, fül- orr - gégész? szájsebész?
    Hogyan kezelhető? Esetleg létezik erre is ecsetelő? Ez kapható vénynélkül?
    Válaszát előre is köszönöm
    Tisztelettel
    Zsuzsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Bánfalvi Teodóra

    Tisztelt Érdeklődő!
    Fül-rr-gégészeti vizsgálatot javaslok. Először biztosan meg kell állapítani, mi a betegség, utána tudunk kezelést tervezni.
    Üdvözlettel: dr. Bánfalvi