A betegek kérdései (5626)

  • Kisunokámnak havonta van hörghurutja. Mi okozhatja ezt és mennyire károsíthatja a tüdőt, ha ilyen gyakori…

    Kisunokámnak havonta van hörghurutja. Mi okozhatja ezt és mennyire károsíthatja a tüdőt, ha ilyen gyakori ez a betegség?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    A tüdőt nem károsítja.
    Orrmelléküreg-gyulladás okozza.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! Találtam enyhe fokú perceptiós veszteségre halló készüléket ami alkalmas lehet…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Találtam enyhe fokú perceptiós veszteségre halló készüléket ami alkalmas lehet számomra.

    Amire kiváncsi volnék,hogy ilyenkor a két fül károsodása összadódik,vagy külön nézik az állapotot,illetve hogy csak egy fülre érdemes e készüléket viselni,vagy az az irányhallásban gondot jelent-e?

    Nem anyagi szempontból kérdezem,hanem mert a jobb fülemen csak
    4 kHz-en van ez a sipolás,a másikon meg a brummogás,és azt a fülemet
    tényleg jóval gyengébbnek érzékelem.

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Nem vagyok hallókészülék-szakértő.

    Üdv.

    TT

  • Tisztyelt Dr. Ur! A kislanyom,5.6 eves ma reggelre belazasodott es az arca jol bepirosodott.A gyerekorvos…

    Tisztyelt Dr. Ur!
    A kislanyom,5.6 eves ma reggelre belazasodott es az arca jol bepirosodott.A gyerekorvos megvizsgalta es azt mondta, hogy virusos dolog, piros a torka es neha kohog is. Nem nagyon szokott neki piros lenni az arca ha lazas akkor sem,de lehet hogy akkor kelt ki az agybol es a laz eggyut ezt hoztak ki belole de mivel en par hetes terhes vagyok arra gondoltam, hogy nem lehet ez mondjuk lepkehimlo?Igaz nem viszket, nincs sehol mashol pirossag es ami volt is az arcan, az sem olyanfoltos ahogy a neten a kepeken latszik, hanem sima szep egybefuggo arcpir volt. Ahogy mentunk az orvoshoz mar nem volt olyan piros, hanem inkabb ebredes utan es delra mar csak alig halvany rozsaszin, simma feluletu, nem viszket, de eddig ennyire sosem figyeltem meg hogy milyen a szine vagyis most nem emlekszem, hogy maskor hogy volt.A kornyeken nics himlojarvany, lehet hogy en vagyok most tulfantazialt.Ha betegek a gyerekek de nincs lazuk, azert lehet egy kisse rozsaszinu az arcuk, ezt azert kerdezem, mert szep rozsaszin, de alapjaraton neki mintha nem szokott egyaltalan rozsaszin lenni.Tisztelettel egy anyuka!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Anyuka!

    Bőrtüneteket a beteg leírása alapján sajnos általában nem tudok értékelni.

    Üdvözlettel

    TT

  • Jónapot! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz tisztelt doktor úr,hogy néhány napja találtam egy nagy csomót…

    Jónapot! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz tisztelt doktor úr,hogy néhány napja találtam egy nagy csomót az állkapcsomban ami másnap már a fülem elé került,egyre jobban fáj és napról napra nagyobb,nem tudom mi lehet ez,már éjszaka nem is tudok a jobb oldalon aludni mert annyira nyomódik ha azon az oldalt fekszem és fáj.
    Tudna kérem segiteni
    Köszönöm szépen előre is válaszát
    Tisztelettel :Ster Denise

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Ster Denise!

    Gondolom, meg kellene nézni, hogy mi ez. Meggyógyítani innen úgysem lehet.

    Üdv.

    TT

  • Köszönöm gyors válaszát, és értem én hogy nem szeretne többet mondani. Doktor úr, úgy néz ki, hogy…

    Köszönöm gyors válaszát, és értem én hogy nem szeretne többet mondani.
    Doktor úr, úgy néz ki, hogy percekig hurutos rekedtesen köhög - azt mondta az orvos, hogy ekkor ürit és ilyenkor szinte fulldokolásig köhög szegény pici.

    Most itt a hétvége nem igazán tudjuk vinni, nem veszélyes ez igy rá nézve?

    Még annyit, hogy a 3 hónapos kötelező oltást most kellene kapnia.
    Amennyiben el tudunk menni önhöz láttam a honlapját - akkor jelentkezünk ( egy bibi van, hogy 220 km-re lakunk Budapesttől de nem lehetetlen)
    Köszönöm válaszát! Gy B.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Gy B!

    a kötelező oltás ráér.

    Aligha veszélyes.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm szépen a válaszait a perceptios veszteséget illetően.
    Még két kérdésem lenne Önhöz.

    Nálam a veszteség 125-1000 Hz között áll fel a bal fülön 25-30 dB-en.
    A másikon meg ugye 4 Khz-en. 30 dB-en

    Az egyik az hogy a fennálló… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    A jobb fül hallása nem hangzik túl rossznak, a bal zavarhatja a beszédértést azon az oldalon. A két fül együttes teljesítménye alapján inkább azt saccolnám, hogy nem kell… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr, 5 éves kisfiamnak 2 hónapja jobban meg vannak duzzadva a garatmandulái, először…

    Tisztelt Doktor Úr,

    5 éves kisfiamnak 2 hónapja jobban meg vannak duzzadva a garatmandulái, először antibiotikumot kapott az a gyulladást levitte, de a nagysága nem lett sokkal kisebb, majdnem összeérnek. Nem tüszös, nem lázas a gyerek, nyelésre nem panaszkodik, orrhangja van, de ha besprayzem orrsprayvel akkor jó lesz.
    Váladék nincs az arc és orrüregben, ezt megnézték.
    A gyerekorvos mandulaműtétet javasol de én tanácstalan vagyok hogy ez szükséges-e?

    Ön mit gondol?

    Köszönöm válaszát.

    Üdvözlettel:

    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Mónika!

    Ha két hónapja áll fenn a probléma, az alábbi elolvasását javaslom:

    http:⁄⁄www.gyermekfulesz.hu⁄Blog_elemei⁄20130129-Horkolas-torokmandula.htm

    Szánjon rá néhány percet, hogy a hivatkozott oldalakat is el tudja olvasni.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor úr! 3 hónapos gyermekemnek náthája hörghurutba ment át, de az orvosunk szerint nem igényel…

    Tisztelt Doktor úr!
    3 hónapos gyermekemnek náthája hörghurutba ment át, de az orvosunk szerint nem igényel semmilyen gyógyszeres kezelést: a Ventolin befújókán és Calcimuscon kivül. Ön szerint helyén való igy?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Ventolin akkor kell, ha fullad valaki, nehezített a kilégzés, sípolást-búgást lehet hallani.
    A Calcimusc-ról itt olvashat:
    http:⁄⁄www.gyermekfulesz.hu⁄Blog_elemei⁄20100407.htm

    Szívesen megvizsgálom a kicsit, anélkül további tanácsot nem szívesen adnék.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy nekem zajártalomból fakadó tinnitusom…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy nekem zajártalomból fakadó tinnitusom van,egyik fülemen 4khz-en,a másikon 125 hz-en,
    Azzal tisztába vagyok,hogy a tinnitus nem fog elmúlni,viszont hallottam arról hogy perceptios veszteségnél ajánlott lehet hallókészülék viselete.

    30 Db-es veszteségnél indokolt lehet-e ilyen készülék viselete.
    Ellentmondásos válaszokat kaptam,mert egyesek szerint ez a szociális határon belül,mig másik orvos szerint viselhetném és sokat segitene a probléma elviselésében.

    Válaszát előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Ez nagyon szubjektív, ki kellene próbálnia, hogy kellemesebb-e hallókészülékkel. A 30 dB nem túl nagy veszteség, de a beszédértést zavarhatja. Ez függ attól is, hogy melyik frekvenciákon áll fenn.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapos a kisfiam, és eléggé aggódós tipus vagyok. Egészséges szép gyermek.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    2 hónapos a kisfiam, és eléggé aggódós tipus vagyok.
    Egészséges szép gyermek. A kérdésem a következő. Szüléskor a streptococcus baktérium miatt Augmentint kaptam. Azóta sincs semmi probléma. Kell e még aggódnom emiatt, hogy valahogy még veszélyt jelenthet a babára?

    Köszönettel: Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Marianna!

    Már nincs ok aggodalomra.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Doktor ÚR!.A kisfiamnak van egy barna anya jegy féléje a szeme alatt.Ojan aminek középen van egy…

    Kedves Doktor ÚR!.A kisfiamnak van egy barna anya jegy féléje a szeme alatt.Ojan aminek középen van egy pötty is.Ma az ovodábol hazajövet észre vettem hogy vérzik,szerintem elvakarhatta.Kérdésem az lenne hogy ez baj e?Válaszát elöre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Nem baj, de mutassa meg orvosnak.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönjük gyors válaszát! Még egy kérdés a gyógyszeres adagolásával, időtartamával…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Köszönjük gyors válaszát!
    Még egy kérdés a gyógyszeres adagolásával, időtartamával ön egyetért?
    Esetleg a kontrollra lehetne önhöz vinni a kisfiút a szakrendelés helyett?
    Mégegyszer köszönettel:
    Pongrácz Anita&Sebák László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Pongrácz Anita&Sebák László!

    Az adagolás akkor megfelelő, ha az erősebb Augmentint kapja (312⁄5) 10 napig.
    Szívesen megvizsgálom a kicsit.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Doktor Úr! A fül felszúrásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Kisfiunk (12 hónapos, 11-12kg…

    Kedves Doktor Úr!
    A fül felszúrásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Kisfiunk (12 hónapos, 11-12kg ) kb egy hete lett náthás, folyt az orra majd elkezdett köhögni, a háziorvos-gyerekorvos pénteken megnézte és mondta, hogy piros a torka egy kicsit (valószínűleg a fogzása miatt), és adjunk neki panadolt, rendbe jön. Ezt adtuk neki, meg amikor nagyon elkezdett köhögni egy pici tantum verdét fújtunk a szájába. Mivel hétfőn már belázasodott és levert, meg egyre étvágytalanabb volt felhívtuk az újszülött orvosát, aki egyébként a kezdetektől figyelemmel kíséri a fejlődését, hogy örülnénk ha megnézné ő is. Ő rögtön azt mondta, hogy jó lenne ha megnézetnénk fül-orr-gégészel, hogy nem-e gyulladt a füle. Tegnap el is mentünk a szakrendelésre és nagyon bíztunk benne, hogy nem lesz semmi komoly, de bent rögtön azt mondta a doktornő, hogy gennyes középfül gyulladása van a bal oldalon és mivel már a dobhártya is előre van domborodva fel kell szúrni a fülét (bár ezt is csak azért mondta el, mert mi nem szerettük volna és kérdeztem, hogy mindenképp muszáj-e). Sajnos így engedtük felszúratni. Most kaptunk gyógyszert, amit a gyerekorvos írt fel, (Augmentin 3*4ml, cataflan 3*11 csepp, plusz használunk orrcseppet 3x egy nap, meg időközönként szívjuk a váladékot az orrából) mert a szakrendelésen azt sem kaptunk. Ezt jövő hét szerdáig a kontrollig kell szednünk.
    Kérdésem, hogy ön szerint tényleg szükség volt a felszúrásra, mert későn vették észre, hogy ez a gond, vagy el lehetett volna kerülni? Másik fülére átterjedhet? Nem szeretnénk ha mégegyszer bármelyik fülét fel kelljen szúrni.
    Köszönettel várjuk válaszát!
    Pongrácz Anita&Sebák László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Pongrácz Anita&Sebák László!

    Nem volt fontos a felszúrás.
    http:⁄⁄www.gyermekfulesz.hu⁄Gennyes-kozepfulgyulladas.htm

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt doktor úr, Egy hete dugul a bal fülem, meg tompán fájogat is, és néha érzékeny, mikor megnyomom…

    Tisztelt doktor úr,

    Egy hete dugul a bal fülem, meg tompán fájogat is, és néha érzékeny, mikor megnyomom a dobhártyánál, kicsit taknyoskás is voltam, ezért elmentem a tegnapi napon ügyeletre, ahol megnézték fültölcsérrel, és még mikroszkóp alatt is, és ezt írták:

    Enyhén megduzzadt orrnyálkahártyák.
    Jobb oldalon ép dobhártya, bal oldalon behúzódott dobhártya, légtartó dobüreg.

    Ez mit jelent, és mit kell vele csinálni?

    Köszönettel!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Azt jelenti, hogy nincs elég levegő a fülében.
    A náthát kell gyógyítani orrcseppel, gőzzel.

    Üdv.

    TT

  • Maga aztán megéri a pénzét ! Minek van itt??? Csak annyit kérdeztem,hogy a paracetamol mennyire ártalmas…

    Maga aztán megéri a pénzét !
    Minek van itt??? Csak annyit kérdeztem,hogy a paracetamol mennyire ártalmas ill hogy szükséges e ha nincs láza a gyereknek???
    Ill kértem javaslatot multivitaminra.
    De ugy tünik maga egyikhez sem ért !

    Máskülönben- nem mintha ide tartozna - családi viszály szó sincs! nagyon is jól élünk a lányomékkal.
    De úgy tünik még ezt sem tudja elképzelni !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    De igen, sőt örülök.

  • Tisztelt Doktorúr. Kisunokám meghülésére paracetamolt adnak a szülők, pedig nincs láza. Nem káros ez…

    Tisztelt Doktorúr.
    Kisunokám meghülésére paracetamolt adnak a szülők, pedig nincs láza.
    Nem káros ez a babának?
    Mivel lehet még javitnai a felgyógyulást, ha nincs láza, csak köhög 3 napja, és nem javul az állapota.
    Náthás és köhög.
    Másik kérdésem: multivitamin adható e babának, ha 8 hónapos már elmult ? Milyen fajtát lehet?
    Köszönöm válaszát. Mami

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Mami!

    Családi viszályokba nem szívesen avatkozom.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor úr!
    gyermekeim torokgyulladással betegek,mindegyikén apró fekélyek láthatóak,ezt mondta a háziorvos. Kaptak Curam duot,lázcsillapítót,de mást nem.Nagyon félek,nehogy komolyabb bajuk legyen belőle, sajnos kifele jövet egy anyuka a frászt hozta rám,hogy nehogy meghaljanak benne(… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Katalin!

    Aggodalma nem indokolt. Ha nem szűnik, hozza el a gyerekeket egy vizsgálatra.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Tomar Doktor Ur,

    Lanyom 2 eves 4 honapos. Eddig 6-szor kezeltem antibiotikummal 1 eves kora utan fulgyulladas miatt.
    Jelenleg is megallapitottak, romanul irom (Kolozsvaron elunk) REACTIE OTICA SEROASA (ki van domborodva es fenyes a dobhartyaja).
    Ez az allapot kb.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Anna!

    www.orr-ful-gegeszet.hu⁄Savos-kozepfulgyulladas.htm

    Az antibiotikum erre nem jó. Nyákoldók sem.
    Sajnos az interneten át nem tudom meggyógyítani, de ha… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! 4 hónapos a fiam,anyatejjel táplálom.Kérdésem,hogy meddig tekinthető normálisnak…

    Tisztelt Doktor Úr!

    4 hónapos a fiam,anyatejjel táplálom.Kérdésem,hogy meddig tekinthető normálisnak az, hogy szopás után hány ( a vállamon ) és még szopás után fél órával is hány,amikor a hordozószékben ül?
    A heti súlygyarapodása 150-250 gramm között van, e mellett nem sírós a baba
    A Gastrotusst kipróbáltam,de ugyan úgy hányt.
    Köszönöm válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Ezt bukásnak hívjuk. Meg kellene beszélni a védőnővel vagy a gyerekorvossal.

    Üdv.

    TT

  • Üdvözlöm! 10 hónapos lesz a kislányom s a következőkben szeretném a segítségét, ill. tanácsát kérni. Lányom…

    Üdvözlöm!

    10 hónapos lesz a kislányom s a következőkben szeretném a segítségét, ill. tanácsát kérni.
    Lányom már áll, próbál már segítséggel lépegetni is. Kb. 9 kiló.

    A gondom az alábbi lenne: Szinte egész nap bármit csinál, alváson kívül, tehát játszik, mászik, álldogál egyfojtában nyögdécsel.
    Mi lehet ennek az oka? Állhat mögötte valami betegség is???? Holnap viszem gyerekorvoshoz,,,de igazából anyósom ijesztett meg, hogy szerinte ez nem természetes.
    Válaszát köszönöm.

    Mária

    Ui.: Szép estét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Szerintem ez természetes.