A betegek kérdései (5626)

  • kedves doktor úr boros béláné vagyok amikor ásítok a fülem fölött a fejembe olyan érzés van ami…

    kedves doktor úr


    boros béláné vagyok amikor ásítok a fülem fölött a fejembe olyan érzés van ami húzódik egy kattanást hallok a fejemből utána a fél fejem meg a fél arcom fáj

    tisztelettel boros viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Gondolom, az izület.

  • Kedves doktor úr Boros Viktória vagyok válaszolva a levelére a 23 hónapos kisfiamnak 5napig egyfolytában 39,5 fokos láza volt ezért kérték a labor vizsgálatott a háziorvosunk írt neki augmentin duo és azt mondta hogy adjam be neki az egészet majd ha be szedte akkor elküldi újabb vérvételre a vas volt… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Sajnos ez még mindig kevés információ. Laborleletet az tud értékelni, aki megvizsgálta a beteget.
    Mindenesetre tragédia nyilván nincs, és ha elmúlik vagy már elmúlt a láz, ne csináljanak újabb vérvételt… Még több

  • tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a kisfiamnak a crp-je nem volt jó. azt mondta a háziorvosunk…

    tisztelt Doktor Úr!

    Az lenne a kérdésem, hogy a kisfiamnak a crp-je nem volt jó. azt mondta a háziorvosunk hogy súlyos gyulladás van a gyerek vérébe. És érdeklődeni szeretnék hogy mitől lehet ez.
    meg mit jelent és hogy veszélyes e. a válaszát várom.


    Tisztelettel: Boros Viktória

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Akkor lehetne esetleg felelni, ha tudnám, hogy miért csinálták a vizsgálatot, milyen tünetek vannak, milyen egyéb leletek, stb., stb.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a gyors válaszát. Tisztelettel: Kovács Kinga

    Tisztelt Doktor Úr!

    Köszönöm szépen a gyors válaszát.

    Tisztelettel: Kovács Kinga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Szívesen.

  • Kedves Dr. Timár Tibor úr Az lenne a kérdésem a kislányom 3 hónapos és megfázott .voltunk doktornál…

    Kedves Dr. Timár Tibor úr

    Az lenne a kérdésem a kislányom 3 hónapos és megfázott .voltunk doktornál de azt mondta nincs semmi baja .Nem tudom mit lehet adni neki! Másnap reggelre rekedt a hangon sírt,milyen gyógyszert tudna javasolni vagy tanácsot tudna adni
    előre is köszönöm várom minél előbbi válászát
    tisztelettel :Sárközi Brigitta
    Egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Mit jelent az egy háromhónaposnál, hogy megfázott?

  • Tisztelt doktor ur... Kisfiamnál allergiás tünetek jelentkeztek antibiotikumtól...nagy piros foltok,…

    Tisztelt doktor ur...
    Kisfiamnál allergiás tünetek jelentkeztek antibiotikumtól...nagy piros foltok, amelyek egy 5 perc elteltével eltüntek és kijöttek másik helyen, majd szintén eltöntek... Voltunk orvosnáll ahol injekcióban gyógyszert kapott.. ⁄tegnap este⁄ de ma megint megjelentek a foltok.. Most mit tegyek??? Fenistil cseppek vannak ithonn amit tanácsolt az orvos... kapott belöle.. Mitöl jelentkeznek újra a foltok..Antibiotikumot Tegnap reggel tizkor kapott utoljára.. Válaszát elöre is köszönöm Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Erre így nem lehet válaszolni.

  • Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, ma reggel 3 éves gyermekem száján vagyis az also szájszéle…

    Tisztelt Doktor Úr!
    A problémám a következő, ma reggel 3 éves gyermekem száján vagyis az also szájszéle 3 helyen berepedezett, szája sarka is holyagos és feljebb az arcán is megfigyelhető 3 holyag szerü kiütés. Láza nem volt.Bepenthennel kentem be , mert csak kedden és csütörtökön rendel gyermekorvos a körzetünkben. A kérdésem az lenne , hogy mi lehet ez?Megvárjam vele a keddet vagy keressem fel az ügyeletet vele?Esetleg milyen krémet használhatunk addig?Köszönöm megtisztelö válaszát.Tisztelettel:Gabriella

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Nem tudom, hogy milyen betegségről van szó, de ha nem romlik nagyon, megvárhatják a keddet.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha csak anyatejes egy kisbaba és vas hiányos,akkor…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha csak anyatejes egy kisbaba és vas hiányos,akkor ha az anya visz be vasat a szervezetébe, az eljut a tejen keresztül a babához is? Kell ilyen esetben külön a babának is vas pótlás?

    Köszönöm!
    Zs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ez attól függ, hogy milyen mértékű a vashiány.

  • Tisztelt Doktor Úr! Tavaly ilyenkor szúrták fel az arcom..ami után nagyon jó volt jól éreztem magam.Elmúlt…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Tavaly ilyenkor szúrták fel az arcom..ami után nagyon jó volt jól éreztem magam.Elmúlt a kohogés és a fájdalom. Nem voltam beteg azóta.Tegnap kezdtem érezni megint,hogy fáj ugyan azon az oldalon az arcom és ha lehajolok lüktet is.Mivel tudnám hirtelen kezelni,hogy ne fajuljon odáig a dolog,hogy újra fel keljen szúrni? Infra,kamillás gőz stb? Vagy lehet elkerülhetetlen az újabb szúrás? Emese.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Igen, infra, kamillás gőz. 3x naponta

  • Kedves Doktor Úr! Kisfiam 15 hónapos múlt.Már 9.napja,hogy megkapta az oltást.Azóta bágyadt,étvágytalan.Tegnap…

    Kedves Doktor Úr!
    Kisfiam 15 hónapos múlt.Már 9.napja,hogy megkapta az oltást.Azóta bágyadt,étvágytalan.Tegnap estére(8.napon) belázasodott.Ma délelőtt is 38°feletti volt a láza.Lehet ez az oltástól?Nurofent adok neki.Meddig normális a lázas állapot?Melyik lázmérő mér pontosan?Sajnos alig hagyja megmérni a végbélben.
    Válaszát előre is köszönöm!
    Nikolett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Lehet a láz az oltástól, de jobb lenne megvizsgáltatni a kicsit.
    A lázas állapot soha nem normális.

    Üdv.

    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! Egy hónappal ezelőtt kezdődtek a panaszaim, a fülemben kezdetben kattogást, majd…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Egy hónappal ezelőtt kezdődtek a panaszaim, a fülemben kezdetben kattogást, majd recsegést éreztem, de azt hittem, hogy ezt az akkoriban kezelt fogam okozza. A tünetek azonban nem múltak, sőt az orrom eldugult, és tompán érzem a szagokat. A fül-orr-gégészeten a doktornő orrmandula-megnagyobbodást diagnosztizált az endoszkópos vizsgálat után, és elmondta, hogy amennyiben nem múlnak el a panaszaim a felírt Avamys szuszpenziós orrspraytől egy hónap alatt, akkor műtétre lesz szükség. Az orrsprayt kiváltottam, de az útmutató szerint ez a gyógyszer allergiára ajánlott. A kérdésem az, hogy hatékony-e az Avamys az orrmandula kezelésében, vagy más gyógyszert, kezelést ajánlana, hogy elkerüljem a műtétet.

    Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel: Kovács Kinga 23 éves tanuló

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kinga!

    Az endoszkópos vizsgálat ellenére sem hiszem el, hogy orrmandulaműtétre lenne szüksége. 5 év felett szerintem ez butaság. Az endoszkópia nagyon objektívnek tűnik, de nem az.
    Meg antiallergiás szerre sem.
    Meg kellene vizsgálni, hogy mi a panaszok oka.

    Üdv.

    TT

  • T.doktor úr! A 4 ÉVES KISFIAM 2 HÉTTEL EZELŐTT TAKNYOLT EGY HÉTIG A VÁLADÉK NEM VOLT SE ZÖLD SE SÁRGA…

    T.doktor úr! A 4 ÉVES KISFIAM 2 HÉTTEL EZELŐTT TAKNYOLT EGY HÉTIG A VÁLADÉK NEM VOLT SE ZÖLD SE SÁRGA CSAK NYÚLÓS FEHÉR .A VÁLADÉK MEGSZÜNÉSE UTÁN ELKEZDETT KÖHÖGNI EGYIK NAP ALIG ALIG MÁSNAP SZINTE FOLYAMATOSAN.EDDIG CSAK NYÁKOLDÓT KAPOTT DE SEMMI JAVULÁS.MOST AZ ORVOS AUGMENTIN DUÓ IRT FEL 7 NAPRA 2SZER 2.5 ML.ELÉG LESZ E A GYÓGYULÁSHOZ EZ A MENNYISÉG 16 KG A GYEREK. KÖSZÖNETTEL EGY ANYUKA

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Nem valószínű, hogy antibiotikum fogja meggyógyítani ezt a betegséget.
    Inkább infralámpázni kellene az arcát.
    Egyébként az adag alacsony.

    Üdv.
    TT

  • Üdvözlöm! Kislányom 9 hónapos, kettő foga már alul kinőtt. Most a felső kettő bújik. Nagyon náthás,…

    Üdvözlöm!
    Kislányom 9 hónapos, kettő foga már alul kinőtt. Most a felső kettő bújik. Nagyon náthás, láza nincs, semmi egyéb tünet nem merült fel. Nem folyik az orra, hanem a garatban hallom a tortyogást. Száján vesz levegőt, enni alig tud, szopizni így egyáltalán nem. Porszívózzuk az orrát, napjában többször is, akár hat-hét alkalom vagy több. Ha kiporszívóztuk, akkor utána tud enni, szopizni, aludni. Éjszakánként is többször van olyan, hogy arra ébred fel, hogy nem kap az orrán levegőt. Azt szeretném tudni, hogy mindez a fogzástól lehet? Meddig tart ez a náthásság, mert emiatt nagyon nyűgös, ettől a dologtól függetlenül viszont egy nagyon nyugodt, panaszmentes, egészséges kisbaba. Ez a probléma, az első fogacska kibújásától fennáll. Az összes fog kibújását végig fogja kísérni ez a váladék?
    Köszönöm válaszát előre is

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Ez aligha van a fogzástól.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Dr. úr. Nagyon köszönöm a válaszait,segítségét. Most már biztos vagyok benne,hogy ha ezek után…

    Kedves Dr. úr.
    Nagyon köszönöm a válaszait,segítségét.
    Most már biztos vagyok benne,hogy ha ezek után hamar kijön,mert úgy olvastam ha nincs kikezelve akár 3-5nap és újra tünete van,akkor már viszem máshova,itt Fejér megyében csak a kést látják megoldásnak.
    Kicsit aggaszt ,hogy felnőtt is elkaphatja ezt a gyerektől?
    Mert én is érzem már kicsit a torkom és begyulladt a jobb fülem is,kis hőemelkedéssel.
    Köszönöm szépen.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Felnőtt is elkaphatja, jellemző rá a fülbe sugárzó fájdalom.

  • Kedves dr. Úr Igen erre én is rákérdeztem,mert olvastam a leírást,hogy 12évesnek,nem ez való,erre a…

    Kedves dr. Úr
    Igen erre én is rákérdeztem,mert olvastam a leírást,hogy 12évesnek,nem ez való,erre a válasz annyi volt,hogy a tabletta lenyelése miatt van az odaírva,de mivel nekem lenyelnek már mindent,így ezt kapták.
    Arra is rákérdeztem amit őn ír,hogy miért csak 1tabbletta kell,és erre a válasz,hogy mert 17kg a gyermek.
    Testvére is elkapta már,neki úgyszintén csak 1db kell beszednie naponta.
    Péntekig kell szedniük a Lekoklart ,kérdésem adjam nekik erre a pár napra 2db naponta?
    Most akkor jobban fennáll a kérdés,hogy újra kijön nekik?Mivel keveset kaptak és nem sikerül kiirtani a bacit?
    Az orrmandulája és a torok az nagyobb típusú,de ez már vele született,mindig is ilyen volt neki.(egyik testvér)
    Őn mit írt volna nekik ki?
    Nagyon köszönöm gyors válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!
    Én talán amoxicillint írtam volna, de ez a hatóanyag is jó. Az adagolás szakmai vita tárgya lehet, szerintem - nem csak szerintem - a Streptococcus-fertőzést "rendes" adaggal kell kezelni. A hivatalos leírásban kétféle dózis szerepel mint lehetőség, ami szerintem nem korrekt, mert vagy kell a gyógyszer vagy nem, de fél adag sosem kell. Ennek ellenére jelentős százalékban hat ennyi is, csak nem 100% közelében, hanem mondjuk 75.
    Most nem érdemes emelni. Ha visszatérnének a tünetek, akkor jelentkezzen.

    Üdv.

    TT

  • Kedves Dr.Úr
    6éves egyik iker fiamnál sűrűn lett torokgyulladás,nátha,állandó orrdugulás,ez miatt elvittem gyerekorvoshoz és kértem teljes vér és mandula kenet vizsgálatot.Vére,veséje ,immunitása,minden rendben,de a torok váladék Streptococcus pyogenest mutat.Kapott rá Lekoklar 250mg antibiotikumot… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!
    Ezt írja a gyógyszerkönyv:
    12 év alatti gyermekek
    6 hónap és 12 év közötti gyermekeken végzett, a klaritromicin gyermekgyógyászati alkalmazására vonatkozó klinikai… Még több

  • Tisztelt dr úr. Az lenne a kérdésem, h egy 7 éves gyerek szereti mar az Azi sandoz nevű gyógyszert?…

    Tisztelt dr úr.
    Az lenne a kérdésem, h egy 7 éves gyerek szereti mar az Azi sandoz nevű gyógyszert? 250 mg.napi 1x?
    Allergiás az augmentinre es a zinnat ra.
    Felső légúti megbetegedése van.
    Mar óvatosan merünk neki bármilyen gyógyszert adni.

    Köszönettel
    Zsanett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Szedheti.

    Üdv.

    TT

  • Köszönöm válaszát, Zala megyében lakunk... megpróbáljuk a lámpát -hogy alkalmazzuk?Az arcüreget…

    Köszönöm válaszát,
    Zala megyében lakunk...
    megpróbáljuk a lámpát -hogy alkalmazzuk?Az arcüreget melegítsük vele?
    Ha nem lesz javulás felkeresnénk Önt.
    Köszönöm
    Ribaricsné Lívia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Az arcot szemből kell melegíteni, napi háromszor.

  • Kedves Doktor Úr,
    Kislányomnál 12 éves kb.1,5-2 éve szinte állandó orr szüttyögés(másképp nem tudnám jellemezni)száraz levegő kifújása szipogás,vmi ilyesmit csinál.Megvizsgálta már többször is füll orr gégész ,vérvételen is voltunk minden negatív,de állítólag az orr nyálkahártyája meg van duzzadva… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Meg kellene vizsgálnom.
    Gondolom, hogy az infravörös lámpa lenne a megoldás.

    Üdv.
    TT

  • Tisztelt Doktor Úr! 6,5 éves kislányom jelentős halláscsökkenése,valamint hangos horkolása miatt fél…

    Tisztelt Doktor Úr!

    6,5 éves kislányom jelentős halláscsökkenése,valamint hangos horkolása miatt fél éve esett át orrmandula műtéten. A műtét során mindkét dobüregből leszívták a savót is. Nagyon örültünk, mert hallása a mintegy varázsütésre tökéletesre változott. Sajnos örömünk csak 3 hónapig tartott, amikor is megint nekiállt visszakérdezgetni...

    Kiderült, hogy pont ott tartunk, mint a műtét előtt. Saját szememmel láttam a méretes orrmandulát az endoszkópban és az audiológián kimutatták, hogy ismét 20-30 Hz közötti értékeknél van a hallása. Az is kiderült, hogy az arcüregben is váladék van, ami ezeddig soha panaszt nem okozott. Két hónapja alternatív gyógymódokat alkalmazunk. Minden este sós-kamillás vízzel telt lábas fölött gőzölünk, fület melegítünk, Aeriust is szedtünk, sőt egy masszív antibiotikum kúrán is átestünk. Mindezek sajnos csak igen csekély javulást hoztak.

    Az orr-fül-gégészünk ismételt orrmandulaműtétet javasolt, szerinte ezzel a hallással a kislányunk az iskolában nem tudja majd tartani az iramot (elsős). Én a fent leírtak miatt szkeptikus vagyok egy újabb műtéttel kapcsolatban, a férjem pedig egyenesen elzárkózik. Mit tehetnénk még, hogy a savó fölszívódjon a dobüregből, és az orrmandula esetleg spontán kisebbedjen? Tényleg szükséges még egy orrmandulaműtét? Mi szavatolja, hogy nem nő ki megint?

    Előre is köszönöm segítségét:
    Dr. Iván Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Timár Tibor

    Kedves Kérdező!

    Ezt az egészet másképp kellett volna csinálni. Hogy Ön saját szemével mit lát, az sajnos attól függ, hogy mit mondanak Önnek arról, amit lát.
    Az "alternatív" kezelésüktől nem várható javulás, mint ahogy az antibiotikumtól vagy egy újabb fölösleges műtéttől sem.
    A megoldást vizsgálat után tudnánk megtalálni.

    Üdv.

    TT