A betegek kérdései (1795)

  • Tisztelt doktor úr! 32 éves nö vagyok.Kb 2 honapja kezdödött az egész ,a bal fülem csengésével,ez…

    Tisztelt doktor úr!

    32 éves nö vagyok.Kb 2 honapja kezdödött az egész ,a bal fülem csengésével,ez egyfolytába csengett 3 hétig.Akkor elmentem Fülészetre kaptam betahistin gyogyszert,ettöl már csak ritkán cseng....Viszont a fülcsengés ota van egy bizonytalanság érzés,olyan mintha szédülnék(de nem forgo jellegu)Meg a fejem olyan uresnek ,neheznek erzem....,fáradt is vagyok:(Memoriagondjaim is vannak..Mar 2 honapja szedem a bilobil fortet is,semmit nem segit:(néha a fejem is faj:(4 éve voltam Mr Vizygalaton(migrenem miatt),negatív lett....Most voltam nemrég a neurologusomnal,de azt mondta h nem kuld MR vizsgalatra mert ennyi ido alatt nem lehet agydaganatom...Ön szerint kizarhato az agydaganat?nagyon felek,h az van esetleg:((((((a szedulessel mit kezdjek?Arra nem használ a betahistin...Sokat stresszelek,pánikolok:

    esetéleg agyverzes ,vagy agyi keringeszavaz nem lehet?mert olvastam h bizonytalan eredetu szedules meg memoriazavar eseten arra lehet gondolni:(((((((ejjel is rosszul alszom,felriadok...es azborvosom azt mondja biztos nem keringeszavar...on szerint ?Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A fülcsengés, a memoriazavar, a szédülés, az esetleges agydaganat kivizsgálása neurológus feladata. Stress, pánik betegség a psychiatria területe. Érsebészeti betegség vizsgálataként szóba jön nyaki duplex UH végzése, carotis stenosis, vertebralis steal irányában - ha itt kóros igazolódna, keressen érsebészt.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves Doktr úr. A bal lábamon van néhány eddig gondot nem okozó visszér. Doppler vizsgálaton voltam,…

    Kedves Doktr úr.

    A bal lábamon van néhány eddig gondot nem okozó visszér. Doppler vizsgálaton voltam, ami nem mutatott thrombust.
    Ami miatt aggódom az az, hogy a mellkasomon és a melleimen is látszanak az erek.
    Ez összefüggésben van a lábamon lévő visszerekkel, okozhat bajt?
    Van rajtam súlyfelesleg.

    Válaszát Köszönöm.
    Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A visszerek kialakulása gyakran genetikai tényezőktől függ, így pl örökletes kötöszöveti gyengeség lehet a háttérben. Az Ön által leírt tünet nem kóros, inkább variáció, csak esztétikai jelentősége van, bajt (thrombosist, panaszt) nem okoz - viszont eltüntetni sem egyszerű, a vékony bőr miatt magas a szövődmény kockázata.
    Ettől függetlenül a súlyfelesleg csökkentése célszerű
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • futás közben rendszeresen görcsöl a lábszáram a boka és a térd közötti külső rész és természet gyógyász,…

    futás közben rendszeresen görcsöl a lábszáram a boka és a térd közötti külső rész és természet gyógyász, csontkovács, ortopédnél is voltam és csak ideiglenesen volt jó a lábam és semmilyen vitamin hiányom nincs !
    mi lehet az oka ?
    válaszát előre is köszönöm ! Márk

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ha ortopedus nem igazolt mozgásszervi okot, az esetleges ér-eredet vizsgálatára keressen fel angiologiai belgyógyászati vagy érsebészeti szakrendelést. Relatíve egyszerű kézi doppleres vizsgálattal igazolható vagy kizárható alsó végtagi érbetegség.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • egy kék folt van mindkét herémben mi lehet?

    egy kék folt van mindkét herémben mi lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Jelen tünetével urológus⁄andrologus szakorvost kérdezzen
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Dr.úr! A lábaim nagyon visszeresek itt ott lila foltok látható ami fájdalmas.Most vettem észre…

    Tisztelt Dr.úr!
    A lábaim nagyon visszeresek itt ott lila foltok látható ami fájdalmas.Most vettem észre a combomon is vannak már erek amik fájnak.Kérdésem,hogy műteni kellene?Régebben írtak ki gyógyszert,de nem szedhettem,mivel tiltó listán szerepel nálam.Esetleg a lioton gél helyet tudna nekem ajánlani mást?A válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Leírás alapján nem lehet korrekt módon a műtét szükségességéről állást foglalni. Lila folt önmagában nem indikáció, panaszos, gyulladt visszér már inkább. Tünetileg Detarlex szedése javasolt és compressios gyógyharisnya. Ha a lila folt bevérzés, a Lioton jó választás. Műtéti szükségesség eldöntésére keressen fel a szakrendelésen, ha az szükséges, természetesen azt el is végezzük.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Bal oldali nyaki ér mûtéti kezelése az angiográfiás kép alapján

    tisztelt dr úr.carotis angiográfia
    A jobb oldali a carotis interna a bifurcatiotól kezdve hosszan elzáródott distalis intracranialis szakasza retrogrált telödik ezen az oldalon az a carotis externa eredésében subtotális occlusió észlelhetó distalisan az a carotis externa normális tágasságú a bal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás alapján felmerül a bal oldali nyaki ér műtétének szükségessége. Ehhez pontosabb leírás is szükséges (UH-al) a szűkület mértékéről, látni kell az angiographias képet, és… Még több

  • Allandoan szedem a detralex gyogyszert de most mar ugyerzem abba kell hagyni hogyan es meddig lehet szedni…

    Allandoan szedem a detralex gyogyszert de most mar ugyerzem abba kell hagyni hogyan es meddig lehet szedni ezt a gyogyszert
    A labam csunya viszeres. Problema van a vernyomassal is. Erre is szedek gyogyszert.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A visszérbetegségnek csak bizonyos fázisában érdemes gyógyszert szedni. Erre a Detralex megfelelő, bár a javaslat inkább szakaszos szedést ír. A dagadást, feszülést csökkentheti, de a visszereket el nem tünteti Érdemi panasz-csökkentést, progresszio megelőzést prevencios , I-es fokozatú gyógyharisnyával lehet elérni. Ha visszerek ennek ellenére terjednek, esetleg begyulladnak, vagy a lábon barna pöttyök jelentkeznek, panasza tartós, javasolt érsebészeti konzilium, vénás UH vizsgálat. Keresse fel ambulanciánkat. Elégtelen vénás rendszer esetén panaszait egyszerű visszérműtét tartósan orvosolja
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Elefánt kórom van..Szeretném megtudni hogy ez gyógyítható betegség?Már 2005-6 ban elkezdődött azóta voltam…

    Elefánt kórom van..Szeretném megtudni hogy ez gyógyítható betegség?Már 2005-6 ban elkezdődött azóta voltam több orvosnál is de nem adtak csak vízhajtót és krémeket..46 éves vagyok és félek, hogy le kell vágni a lábamat..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ennek kivizsgálása, kezelése első lépésben nem sebészi, angiologus belgyógyász és⁄vagy bőrgyógyászat feladata. Aktivabb gyógyítás is lehetséges, pl compressios kezelés, stb. A Szt Isván Kórház Bőrgyógyászatát keresse fel, például
    Sajnos, amputatio is történt már ilyen betegség miatt, de csak sok évtizedes kórlefolyás után
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 33 éves férfi vagyok, tavaly nyáron volt egy mélyvénás trombózisom az alsó lábszáramban.…

    Tisztelt Doktor Úr!

    33 éves férfi vagyok, tavaly nyáron volt egy mélyvénás trombózisom az alsó lábszáramban. Ősszel voltam újra dopler vizsgálaton és már nem tudtak kimutatni semmit. Volt genetikai vizsgálat is és az is negatív lett. A gondom az hogy mindkét lábam elég sokat fájdogál vagy szúródik (ez a fájdalom nagyon minimális csak lehet hogy kicsit fel is nagyítom mert félek a trombózistól) mindig más helyen olyan mintha az erek fájnának és néha kicsi izom rángások is vannak itt-ott. Más tünetem nincs , nem is dagad és teljesen normálisan néz ki és nem is viszeres egyik sem. Azt még hozzá kel tennem, hogy 8 éve volt egy komoly gerincműtétem egy baleset miatt. A belgyógyász szerint ezek a fájdalmak származhatnak innen is. Ön szerint érdemes lenne egy érsebészt is felkeresni? Ön mit javasol?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A thrombosis kivizsgálása, kezelése és gondozása angiologus belgyógyász feladata. Az izomrángás nem visszér-eredetű, oka inkább kis idegi bántalom, pl gerinc eredettel. Ha előre láthatóan nincs sebészi vonzata (azaz nincs jelentős visszeresség), érsebész helyett szerintem belgyógyászt keressen és orthopediat
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • A csúnya és viszkető visszeres lábat előbb vagy utóbb érdemes műtét alá vetni, persze előbb orvosi vizsgálat szükséges ennek a megállapításához

    Tisztelt Adjunktus Úr

    Hosszú évek óta mindkét lábamon igen csúnya visszerek vannak, melyek az eddigiekben nem jelentettek különösebb gondot az esztétikán kívül. Azonban most laikusként is úgy ítélem meg, hogy tovább felelőtlenség lenne tovább várnom. Éjszakánként sokat felébredek és álmomban… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az Ön leírása alapján vélhetően valóban műtét a választandó. Ezt orvosi vizsgálattal lehet megerősíteni. Ambuláns vizsgálatra be kell jelentkezni (klinikánkon 4586800), itt a várakozási… Még több

  • Tisztelt Főorvos úr! A dilemmám feltárását azzal kezdeném, hogy 30 éves, túlsúlyos, 2 gyermekes, közepesen…

    Tisztelt Főorvos úr!

    A dilemmám feltárását azzal kezdeném, hogy 30 éves, túlsúlyos, 2 gyermekes, közepesen nehéz fizikai munkát végző édesanya vagyok. A 2. gyermekem születése után pár hónappal vetten észre a jobb lábam belső oldalán, térd magasságában 8- 10 cm hosszan kiemelkedő, ill az alsó lábszáramon is helyenként kiemelkedő, "kacskaringós" visszeret.
    Szeretnénk harmadik babát. Javasolt- e babavárás előtt elvégeztetni a visszérműtétet, vagy majd csak szülés után.
    Köszönöm válaszát! A.- né Dóri

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírása szerinti visszér kezelése nem valószínű, hogy műtéti. Vénás UH szükséges a mélyvénák ellenőrzésére, a billentyűzet vizsgálatára. Ha utóbbi elégtelen, az inkább szól műtét mellett. Mivel ez nem életmentő műtét, időpontja tervezhető. Tekintve hogy a szülés újabb visszerek kialakulását provokálhatja, érdemesebb utána műtétre menni. A várandós korszakot II-es compresszios terhes gyógyharisnyában célszerű végigcsinálni, ez megóvja a rosszabbodástól, szövődményektől. Rp-re írható
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Porckorong sérv miatt nagyobbodott meg a heréje?

    Kedves Doktorúr!

    Férjem 29 éves!Porckorong sérvet állapitottak meg nálla CT vizsgálaton!egy hete kb. becsipödöt a dereka és nagyon nehezen tudott csak járni is,már most injekcios kezelésen esett át Voltaren és Mydeton injekciot kapott az elmult egy hétben!Tramadolt is szedett kapszulában… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A porckorong sérv ellátása orthopediai ill. rehaumatologiai feladat, a here-bántalmakkal urológus foglalkozik - egyik sem a szakterületem. Kérdezze a fenti szakterület szakorvosait Még több

  • Már volt néhány alkalommal injekciós visszérkezelésem magánrendelőben,de újabbak alakultak ki. Szeretném…

    Már volt néhány alkalommal injekciós visszérkezelésem magánrendelőben,de újabbak alakultak ki. Szeretném tudni,van-e Tb támogatott kezelés Budapesten?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A beavatkozás esztétikai indikációval végezhető, többségében magánrendelésen. A teljes budapesti ambuláns lehetőségre nincs rálátásom, csak a saját rendelésünket ismerem. Mi időnként végzünk injectios kezelést de ennek is saját szabályozása van. Mivel általában többszöri kezelés szükséges, célszerű a környéken ilyen ellátóhelyet keresni.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Férjem lábát térdtõl amputálták, a másik lábánál is mûtétre van szükség, mire számítsunk?

    A férjem 58 éves, két hete leamputálták a jobb lábát térd felett...azt mondják a másik lába sem jó, hamarosan azt is meg kell műteni. Mivel a másik lába már nincs...műtét esetén honnan vehetnek eret az ércseréhez, vagy ilyen nincs...?? Azt is le kell amputálni??? Egyébként cukorbeteg, magasvérnyomása… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás régebbi lehet mert az elvesztett jobb láb leírását is tartalmazza még - ha most akarják operálni, vélhetően újabb érfestés lehet szükséges. A bal láb leírása egyébként… Még több

  • Kedves Doktor Úr! 28 éves nő vagyok, és időnként kis véraláfutások jelennek meg a combomon(sok),térd…

    Kedves Doktor Úr!

    28 éves nő vagyok, és időnként kis véraláfutások jelennek meg a combomon(sok),térd környékén. Főleg akkor jelentkeznek, ha magassarkú cipőt viselek egy éjszakán át.

    Ön szerint ez visszeres tünet?
    Milyen vizsgálatot vagy kezelést javasol?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Még nem találkoztam ilyen összefüggéssel, cipő vélhetően a combtáji bevérzéseket nem okozhatja. Fiatal nőknél spontán lehet kis hajszálér-repedés, az általában alkati jellegű, kivizsgálása, esetleges más betegség (immunologiai eltérés) keresése angiologus belgyógyász feladata. Tünetileg kenje pl Lioton géllel, hamarabb felszivódik.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Néhány hónapja injekciós visszérkezeléseken (4 alkalommal) vettem részt. Sajnos már most újra kialakultak…

    Néhány hónapja injekciós visszérkezeléseken (4 alkalommal) vettem részt. Sajnos már most újra kialakultak jól látható visszereim. Másik problémám,hogy néhány szúrás helyén apró csomók alakultak ki,megnyomva fáj. Mit tanácsol,újra nekivágjak kezeléseknek?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ha ugyan azon a helyen alakul ki újra, nem volt hatásos, ne ismételje. Ha máshol kezdődik, az alapvető alkati sajátossága miatt várható, rendszeres kezeléssel folyamatosan eltüntethető.
    A szúrás helyén 1-2 hónapig lehet csomó, de annak teljesen fel kell szívódnia. Helyileg kenje pl Lioton géllel - ha tartósabban fennáll, keresse kezelőorvosát
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves doktor úr! Olyan problémám van, hogy 2 napja elég sokat hajtogattam, amiket le kellett élezni.…

    Kedves doktor úr!

    Olyan problémám van, hogy 2 napja elég sokat hajtogattam, amiket le kellett élezni. Azóta zsibbad a jobb kezem mutató ujjának az első ujjperce. Ma már ha megnyomom finoman a középső ujjpercemet, akkor fáj az első. (remélem érthetően írtam le)
    Lehetséges, hogy ez a hajtogatás miatt van? Mit tudok tenni itthon, hogy javuljon a helyzet? Persze elmegyek orvoshoz, de addig is tenni akarok valamit, mert ez csak 1 hét múlva lehetséges.
    Köszönöm előre is a válaszát.
    Angéla

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Nem gondolom, hogy a leírt tünet érsebészeti teendőt igényelne - panasza hátterében mozgásszervi vagy neurologiai ok állhat, kérdezze pl neurologus és rheumatologus orvosát
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves Doktorúr! Tavaly októberben volt egy kisagyi cavernoma műtétem.Nagyon sokat hánytam szédültem…

    Kedves Doktorúr!
    Tavaly októberben volt egy kisagyi cavernoma műtétem.Nagyon sokat hánytam szédültem még mindig van hogy megszédülök és kis egyensúlyzavar valamint egy furcsa érzés ha valakire vagy valamire nézek akkor olyan csavaró érzés szédülés forma jön elő, nem tudok fókuszálni pár mp ig sem. Doktor úr szerint lehet valamivel ezt befolyásolni, javítani? a Bioptron lámpa használatáról mi a véleménye?
    köszönettel Nóra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az agyi erek nem az én szakterületem, kérje idegsebész tanácsát
    üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor
    (ps: e téren a biotron véleményem szerint nem használható)

  • Stroke után rehabilitációs kezelés, mert a nyaki ér beszűkült

    tisztelt dr úr.apukámnak 1 hónapja volt strokeja,ami mi miatt fél oldali hemiplegiája van jelenleg is a rehabilitációs osztályon van sokat javult.most engedik haza,nyaki UH a jobb oldali CCa lumenében az oszlás előtt 90%os szükületet okozó körkörösencelhelyezkedő lágy plakk látható.a keringés a jobb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az elzáródott nyaki verőeret nem lehet operálni. Első lépésében gyógyuljon , a stroke után egy éven belül erőteljes rehabilitatios kezeléssel jelentős javulás érhető el a mozgásképességben.… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr!Alul a belső lábszáram,eléggé Lila erecskés.Gondolom ez a visszér.Mostanában,ojan…

    Tisztelt Doktor Úr!Alul a belső lábszáram,eléggé Lila erecskés.Gondolom ez a visszér.Mostanában,ojan mintha izom rángások is lennének ott azon a helyeken,és mintha csipkednék ojan érzésem van.Mitöl lehet ez,és mit tehetek ez ellen?Vásároltam lioton gélt most avval kenem.Ez jo lessz rá?Válaszát elöre is köszönettelZsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A visszér nem okoz izom-rángást, ennek idegi oka van, javasolt neurológiai vizsgálat. A társuló csipkedő érzés i inkább érzészavar, paraesthesia.
    Lioton gél vénás betegségre való, heparin van benne, kiválóan alkalmas gyulladt, thrombotizált vénák kezeléséére, vérömleny felszívódására, stb. Ép visszerekre, főleg a leírt hajszálerekre nincs hatása, felesleges az alkalmazása. Ezen kis vénák esztétikai jelentőségűek, eltávolíthatóak, de máshol megjelenésük várható.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor