A betegek kérdései (1772)

  • Tisztelt Doktor Úr. Jelenleg 22 hetes várandós vagyok. Felületi vénás trombózisom lett a jobb lábam…

    Tisztelt Doktor Úr.

    Jelenleg 22 hetes várandós vagyok. Felületi vénás trombózisom lett a jobb lábam belső oldalán a térdhajlat alatt, azóta 20 db 0,6-os clexane injekciót adtam be, folyamatosan adnom kell magamnak a várandósság végéig és a gyermekágyi időszakban.
    Előző két babavárásom alatt is sajnos ez volt a helyzet, a bal lábamat meg is műtötték, a jobban eddig semmi gond nem volt, persze kicsit visszeres volt, de az állapot most szembetűnően romlik. Harisnyát hordok, pihenek sokat, ezek és az injekció ellenére újabb felületi vénás trombózisom lett, most a műtött lábamban.
    Az lenne a kérdésem, hogyan lehetséges ez?
    illetve mit tehetnék még a bajok elkerülése végett?
    válaszait előre is nagyon köszönöm
    tisztelettel: enikő

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Jelenleg korrekt kezelést kap, a compressios és harisnya mellett max. helyi jegelés jön szóba, gyógyszerek adása az előrement várandós állapot miatt nem javasolt. Javasolt sok séta, ülve polcolás. Szülés után indokolt genetikai vizsgálat (pl haematologian vagy angiologian) a fokozott thrombosis készség hátterének kivizsgálása.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Lesz holnap egy műtétem lábamba pár eret cserélnek vagy valami hasonló műtét lesz! És a műtő orvos az…

    Lesz holnap egy műtétem lábamba pár eret cserélnek vagy valami hasonló műtét lesz!
    És a műtő orvos az nem érsebész,akkor hogy hogy ő végzi a műtétet??
    Elestem biciklivel és átment a lábamon egy autó,és roncsolodott a lábam nagyon és ereket kell bele tenni elvileg! Még csak 13éves vagyok és eléggé izgulok a műtéttől!
    Lehetséges,hogy egy általános sebész műtsön?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Vélhetően gyereksebészeten fogják kezelni, itt gyermeksebész szakorvosok látják el a pácienseket. Kisérműtétet, shuntműtétet, fejlődési rendellenességek ellátását nagy gyakorlattal végzik. Ha a helyzet az ismereteik és az előzetes kivizsgálás alapján problémás, nem megoldható, akkor szoktak felnőttek műtéteihez szokott érsebészek tanácsát kérni.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Adjunktus Úr !

    Május első hetében erős szédülésem, volt de csak lefekvéskor illetve felkeléskor az ágyban. Fejem, nyakam mozgatására kis idő múlva helyzetváltoztatáskor elmúlt. Kb. 1, másfél hétig tartott ez az erős szédülés, nyaki ultarahangra küldtek. Jún. 18-ára kaptam időpontot… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírás alapján más okot érdemes keresni: vagy a nyakcsigolya vizsgálata javasolt orthopedian vagy neurologian konzilium
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr!

    Előző kérdésem valahol elveszett, most újra kérdeznék.
    53 éves nő vagyok, nagyjából egészségesnek tudom magam. De tavaly tavasszal egy köhögés miatti mellkasröntgen alkalmával a leletemre a következő szöveg került: "az áthajló aortaszakasz fala scleroticus."… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A hajlam öröklődik. Javasolt hasi UH, ez a hasat jól áttekintheti, ha ez negativ, nem kell tartania. Mellkas rtg jó közelítéssel a mellkasi szakasz tágulatát felvetheti. Javasolt… Még több

  • Kedves Dr.Úr! Nem tudtam kihez forduljak. Észrevettem,hogy 1-2 éve a bal térd hajlatom viszeresebb.…

    Kedves Dr.Úr!
    Nem tudtam kihez forduljak. Észrevettem,hogy 1-2 éve a bal térd hajlatom viszeresebb. Sokat dolgoztam pultosként strandon. 23éves vagyok 4 éve szedek fogamzásgátlót. Honnan tudom milyen a trombózis? Ez lehet annak az előjele? Hogyan előzhetem meg? Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A leírt visszeressége inkább esztétikai problémát okozhat, kezelése pl. injectios kezelés, ezzel hatékonyan eltüntethető. A tartós állással járó munkavégzés hajlamosít az orvosi jelentőséggel is bíró visszerességre, ennek megelőzésére munka alatt javasolt gyógyászati segédeszköz boltban kapható I-es compressios gyógyharisnya viselése.
    A legjobb prevencio, megelőzés a rendszeres és sok mozgás.
    üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor úr! Egy rokonom, aki 77 éves nő 1 hónappal ezelőtt esett át egy érsebészeti műtéten,…

    Tisztelt Doktor úr!

    Egy rokonom, aki 77 éves nő 1 hónappal ezelőtt esett át egy érsebészeti műtéten, a lábából egy vérrögöt távolítottak el. Azóta jól van, egyedüli panasza, hogy szédül, bizonytalannak érzi magát, ezért nem is mer egyedül kimenni az utcára. Külső szemmel ez nem látszik, tehát nem tántorog. Kérdésem az lenne, ez normális szakasza a felépülésnek, vagy problémát jelent? Arra is szokott panaszkodni, hogy fáj a feje, főleg a nyaki ereket fájlalja. Másik kérdésem az lenne, hogy egy ilyen műtét után meddig javasolt pihenni, feküdni, mert ő viszonylag sokat van talpon, és látom, hogy nehezére esik. Ő úgy áll hozzá, hogy sokat kell mozogni, és hiába mondjuk, hogy segítünk neki, sajnos nagyon keményfejű.

    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A műtét utáni korai rehabilitatio, mozgás a beteg előnyére válik. A szédülés ettől vélhetően független, oka sok minden lehet: nyaki erek meszesedése ( javasolt nyaki és duplex scan), nyakcsigolya deformitás (igazolása nyaki MR-el lehetséges, kezelése orthopedian), vagy alacsony vérnyomás (belgyógyászati gondozást igényel), egyensúlyzavar (fül-orr-gégészet szakterülete) stb. Célszerű az okot tisztázni és célzottan kezelni. Első lépésben keresse családorvosát.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves Doktor Úr!
    21 éves lány vagyok és már több éve tapasztaltam a combomon és a lábszáramon kisebb seprűvénákat, amik eleinte nem is zavartak, de most egyre inkább. Nem olyan feltűnőek, de engem mégis zavarnak. Tavaly nyáron a háziorvosom azt mondta ezzel nincs mit tenni. Panaszom nincs, inkább… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A seprűvénáknak alapvetően "csak" esztétikai jelentősége van. Kialakulását nem tudja befolyásolni, döntően hajlam, alkat kérdése. A zavarja, injectios kezeléssel hatékonyan… Még több

  • Tisztelt Doktor úr, Több, mint 3 éve mélyvénás trombózisom volt. Már nem szedek véralvadásgátlót.…

    Tisztelt Doktor úr,

    Több, mint 3 éve mélyvénás trombózisom volt. Már nem szedek véralvadásgátlót. 3 héttel ezelőtt rosszul léptem a nagysarkú cipőben (el is estem), és azóta is minimálisan meg van dagadva a bokám (azon a lábamon léptem rosszul, amelyikben a trombózis volt), fájni már nem fáj. A másik lábam pedig térdhajlatban fáj, de csak akkor ha kinyújtom a lábam, ill, ha újra behajlítom. Doktor Úr szerint érdemes lenne megmutatni orvosnak? (Tartok az újabb trombozistól.)

    Köszönöm szépen előre is.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Leírása alapján újabb thrombosis nem vélhető, de ha a a lába tartósan dagad, javasolt vénás UH, mely biztonsággal kizárhatja a re-thrombosist. Addig hűtés, és pl diclofenac vagy lioton gél javasolt
    Térdhajlatban jelentkező panasza miatt orthopediai vizsgálat célszerű
    Jelenleg vélhetően érsebészeti teendő nincs
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves Doktor Úr! 3 évvel ezelőtt volt mélyvénás trombózisom. 1 évig kellett szednem a syncumart.…

    Kedves Doktor Úr!

    3 évvel ezelőtt volt mélyvénás trombózisom. 1 évig kellett szednem a syncumart. A kérdésem csak az lenne, hogy valóban nem szabad szoláriumba mennem miután mélyvénás trombózisom volt? CSak 2-3 alkalomra gondoltam a nyaralásunk előtt.
    Köszönöm válaszát.
    üdv,
    Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Ha a thrombosis után a bőr barnásan elszíneződik, az maradandó eltérés, és fényérzékeny. Ha bőrén ilyen eltérés nem maradt, a solariumnak elvi akadálya nincs. Ha genetikai vizsgálat a hajlamot kizárta, a syncumar valóban elhagyható.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Kedves Doktorúr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a lábamon a térdem alatt, a combomon vannak ilyen…

    Kedves Doktorúr! Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a lábamon a térdem alatt, a combomon vannak ilyen vékony erek, de nem dudorodnak ki, nem fájnak meg semmi ilyen csak én úgy veszem észre hogy több lesz. Ez mitől van? Vagy mi a teendő vele? Nem rég született egy kisfiam az közrejátszhat? A válaszát elöre is köszönöm :) Helga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Leírása nem egyértelmű: ha kis hajszálerek, pókháló vénák vannak a lábán, azoknak csak esztétikai jelentősége van, ilyen indikációval lehet injectios kezeléssel eltüntetni, megelőzése nem igazán lehetséges, kialakulása hajlam kérdése.
    Pontos vélemény csak orvosi vizsgálat után adható
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Üdvözlöm Dr.Úr! 31 éves férfi vagyok,a bal lábamon időnként enyhén kidudorodó vastagabb visszér van,körülötte…

    Üdvözlöm Dr.Úr!
    31 éves férfi vagyok,a bal lábamon időnként enyhén kidudorodó vastagabb visszér van,körülötte hajszál visszerek is vannak.Megszüntethető ez,injeckióval? és sztk orvosnál mennyit kell érte fizetni kb.?
    köszönöm a választ.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Első lépésben orvosi vizsgálat szükséges, milyen állapotban vannak a fő vénás rendszerek. Eldöntése color duplex-el lehetséges. Ha elégtelen, visszérműtét az elődleges. Ha a fő véna ép, a hajszálerek injectios kezelsée eredményesen végezhető. Nagyobb, vastag vénák inkább mütéttel távolithatók el, akár helyi érzéstelenítésben is
    Pontos válasz csak orvosi vizsgálat után adható
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor úr! 36 éves vagyok,évek óta( a huszas éveim elejétől) Vannak hajszálér problémáim.Főként…

    Tisztelt Doktor úr!
    36 éves vagyok,évek óta( a huszas éveim elejétől) Vannak hajszálér problémáim.Főként esztétikai gondom van velük.Az lenne a kérdésem,hogyha én "hagyományos" érsebészeti szakrendelésre megyek,akkor is elvégeztethetem az injekciós eltávolító műtétet?Van erre TB támogatás?Vagy csak magán úton?
    Köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Az injectios kezelés alapvetően esztétikai indokkal végezhető
    Hogy ezt mely kórházban lehet OEP keretek közt elvégezni az az adott kórháztól függ. Nálunk a gyógyszert kell kiváltania és magával hozni. Magán rendelésen nincs akadálya.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor úr! Mennyire normális, hogy visszérműtét után 8 héttel megfájdult a lábam, ugyanolyan…

    Tisztelt Doktor úr!
    Mennyire normális, hogy visszérműtét után 8 héttel megfájdult a lábam, ugyanolyan tüneteket produkálva, mint műtét előtt (nehézláb-érzés, alsó lábszár fájdalma, főleg lépcsőzéskor)? Most szedem a Detralex-szet (3x2). Ezzel a gyógyszerrel meddig érdemes kísérletezni? A műtét után egyébként kb. 6 hétig nem voltak különösebb gondjaim, igaz betegállományban voltam. Két hét munka után kezdődtek a problémák, igaz sokat állok (tanár vagyok). Köszönöm, üdvözlettel: Farkasné Vincze Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Sikeres visszérműtét után idővel kialakulhat nyirokpangás - ennek kezelésére a detralex megfelelő, és javasolt még compressios harisnya viselése is. Ha leírt tünetei ilyen kezelés mellett kb két hónap után is fennállnak, keressen fel u.n. nyirokambulanciát, ahol dinamikus compressios kezeléssel tudják a tüneteket szüntetni.
    Lába addigis terhelhető, a mozgás kifejezetten jót tesz, kevesebbet üljön-álljun, ill polcolja a lábát
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt doktor Úr! A kérdés az lenne hol találom ezt az eret.(elnézés a hogy lemaradt ) Válaszát…

    Tisztelt doktor Úr!

    A kérdés az lenne hol találom ezt az eret.(elnézés a hogy lemaradt )
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A bokánál két helyen tapintható verőér: a belboka mögött, a sarok felé, a mélyedésben illetve a lábfejen a nagylábujj felé mutató csont külső oldalán
    Leírása alapján a tünet oka inkább idegi eredetü, kérje neurologus tanácsát
    Üdvzlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr Apukám cukorbeteg, tavaly májusban derült ki, nagyon magas volt neki, inzulint…

    Tisztelt Doktor Úr

    Apukám cukorbeteg, tavaly májusban derült ki, nagyon magas volt neki, inzulint kapott (nyilván már régebbi folyamat). Hajnalban rosszul lett, fulladt stb, mentőt hívtunk, János kórházba vitték Kardiológiára, a mentőben elaltatták, annyira fulladt fekve. Kivizsgálások, cukorbetegség kezelése, majd kivizsgálásra átkerült a Városmajori Érklinikára, ott rögtön megtalálták a bajt, bal szívfelet katéterezték. Most egy év múlva laborban magas volt ismét a cukor, de sajnos közben ollóval megvágta a lábujját, ami nem gyógyult meg, persze nem is árulta el, amikor lelepleztem, kezelgetni kezdtem, szerintem egy nap múlva már szebb volt, a lábfeje nem volt duzzadt, a lábujj is kisebb lett, de sajnos az ujjperc fekete vagy sötétlila. A magas cukor miatt bekerült a János kórházba, ott most új inzulint kap stb. A lábát nem is nézték meg illetve csak átkötötték+ infuzióba gyull. csökkentő. Most 4 nap múlva küldték át a János sebészetére, ahol egy gyors ránézés után a doktor azt mondta amputálni kell, csináltak az első nap röngent, hogy a csonthártya sérült-e,. de az épp. Kérdésem az lenne, hogy esetleg hol lehet megnézetni mással is, hogy ne csak egy vélemény alapján döntsön. A Jánosban megtagadta a műtétet. Hová fordulhatunk II. kerületi lakosok vagyunk, esetleg az Érklinikán foglalkoznak ilyen jellegű panaszokkal, hogy lehet bejelentkezni oda, mert gondolom ezek után beutalót nem fognak adni. Esetleg előfordulhat, hogy már "halálra" ítélt lábujjat meg lehessen menteni valahogyan.
    Elnézést kérek a hosszú levélért, de apukám nagyon kétségbe van esve, köszönöm szíves válaszát

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Cukorbetegség gyakori szövődménye a kis, periférias erek betegsége, elzáródása. Következmény egyes lábujjak szövetelhalása, gangrenaja, mely csak amputatioval oldható meg. Javasolt érsebészeti vizsgálat ( Szt János Kórházban is van) vagy angiologiai belgyógyászati vizsgálat - ennek során ki lehet zárni a magasabb érszakaszok betegségét. Ha főerek épek, a periferias amputatio, azaz egy-két ujj eltávolitása szükséges és elegendő, meggyógyul. Ha felmerül a nagyobb (lábszár, combtájék) verőerek betegsége, javasolt érfestés, és ha lehet helyreállító műtét.
    Első körben mindenképpen keresse a primer ellátóhely szakorvosát azaz Szt János Kh Érsebészetét. Ha itt leírják, hogy a beteget nem tudják ellátni, a következő, magasabb kórházi szint a városmajori Érsebészet
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! Több, egymással összefüggő kérdésem lenne. Egyrészt, hogy az érfalgyengeség…

    Tisztelt Doktor Úr!

    Több, egymással összefüggő kérdésem lenne.

    Egyrészt, hogy az érfalgyengeség okozhat-e vetélést?
    Az érfalgyengeség milyen jelek alapján valószínűsíthető?

    2 missed ab és 2 biokémiai terhesség után most 5 és fél hetes kismamaként ismét elkezdődött a szokásos vérezgetés.

    Az előző vetélés óta történt kivizsgálások alapján kiderült, hogy trombózishajlamom van (protein c alacsony), ezért most napi 2*0,4 ml clexane-t szúrok. Emellett kaptam 3*1 Duphaston tablettát. (a Duphaston a korábbi terhességeknél sem segített). És Elevitet szedek.

    Abban bíztunk, hogy a trombofília kiderülése és kezelése miatt a következő terhesség már sikeres lesz. De nem, ugyanaz a forgatókönyv, mint a korábbiaknál, és már a végkifejletben sem bízom, hogy másként lenne.

    Azt szeretném még kérdezni, ha mindezek mellé Rutascorbint kezdenék el szedni, az segíthet-e, vagy okozhat-e problémát?
    Lehetséges, hogy azért vetélek el mindig, mert gyengék az erek a baba körül, és a vérzést ez okozza?
    Erre segíthet a Rutascorbin?
    Illetve hogyan, milyen vizsgálattal, milyen intézményben lehetne kiszűrni, hogy esetlegesen érfalprobléma okozza a vetéléseket?

    Válaszát köszönöm!
    Kitty

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Kérdése nem a szakterületem, a szülészeti szövődmények terén kérje szülész-nőgyógyász tanácsát. A thrombophyliaval belgyógyászok foglalkoznak, szintén nem sebészi feladat.
    A Rutascorbin hatékonysága kérdéses, manapság nem szerepel az elsőként választandó és ajánlott angiologiai gyógyszerek közt. Talán szemészeti szempontból még alkalmazható.
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • kedves dr úr!!
    olyat szeretnék öntől kérdezni hogy a jobb lábam már 3 hete a vádlimban nagy görcsök vannak ! olyan mintha egy téglát hordanék benne nagyon fáj .de mostanra már be is van dagadva a vádlim meg lejem is .és minden a a tetejébe zsibbad nagyon térdtöl lefele .mindegy mit csinálok… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Panasza valóban lehet érszükület miatt. Ennek vizsgálat érsebészeten vagy angologiai belgyógyászaton lehetséges, relative egyszerű kézi doppleres vizsgálattal
    E mellett… Még több

  • Tisztelt Doktor Úr! Mindkét lábam műtötték visszérrel.Azóta már kétszer szültem.Utoljára 3 hónappal…

    Tisztelt Doktor Úr!
    Mindkét lábam műtötték visszérrel.Azóta már kétszer szültem.Utoljára 3 hónappal ezelőtt.Végig viseltem harisnyát.A bokámnál vénatágulat van, ami nem húzódott vissza, és több helyen foltok vannak az alsó lábszáramon.Estére eléggé bedagad a lábam.Milyen kenőcsöt lehet szoptatás alatt alkalmazni?
    Újabb műtétet nem szeretnék, viszont at injekciózást igen.Mikor lenne célszerű megnézetni a lábam, és injekciós kezelést kérni?
    Köszönettel:Mária

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A harisnya viselését tartósan javaslom. Helyi kenőcs csak gyulladás, kifejezett panasz esetén ajánlott, ilyenkor pl Lioton gél hatékony.
    Az injectios kezelés csak bizonyos típusú ereknél lehetséges, ennek megítélésére érdemes bejelentkezni a szakrendelésre. Ha alkalmas, természetesen vállaljuk
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Egy csunya etelmergezes utan teljesen lealltam a hus fogyasztassal Lassan fel eve nem eszek hust, viszont…

    Egy csunya etelmergezes utan teljesen lealltam a hus fogyasztassal
    Lassan fel eve nem eszek hust, viszont sok zoldseget,
    gyumolcsot, fogyasztok. Nem iszok uditoket, csak vizet, teakat
    cukor nelkul, csokit egyaltalan nem... Lassan 2 honapja
    vettem eszre furdesnel, hogy valami kituremkedik a fenekembol.
    A szekletem sosem eroltetett, nem is ertem hogy mitol johetett
    elo, anyu szerint mert nem eszek hust...
    Visszanyomtam, mert azt olvastam az egyik oldalon, de a kovetkezo
    furdesnel megint ott volt. Most viszont egyre jobban aggaszt
    hogy nagy dolog utan megtorlom magam tobbszor is, de utana
    ha elmegyek pisilni es ahogy torlom magam, megcsap a szeklet
    szaga... Viszont hiaba torlom meg magam ujbol hatul is,
    ott tiszta vagyok...verezni nem verzek, viszketni nem viszket,
    valadekozni sem valadekozik, csak ott van.
    Mit tegyek??

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    Panaszával keressen fel proktológiai szakrendelést, ott történik a kivizsgálás, és ha szükséges a kezelés
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor

  • Tisztelt Doktor Úr! 30 éves,három gyermekes édesanya vagyok. Sajnos a terhességek alatt már elkezdtek…

    Tisztelt Doktor Úr! 30 éves,három gyermekes édesanya vagyok. Sajnos a terhességek alatt már elkezdtek megjelenni lábaimon,főként a combomon seprűvénák. Mostanában sajnos egyre több van belőlük,ami nagyon zavar. Szeretném tudni,létezik-e hatásos gyógyszer,krém vagy injekció,melytől megszűnnének? Köszönettel : Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Szabó Viktor Gábor

    Tisztelt Kérdező!
    A seprűvénák esztétikai problémát okoznak, keringési jelentőségük nincs.
    Eredményesen, sikeresen kezelhetők injectios kezeléssel
    Kérem keressen fel érsebészeti szakrendelésen nagy az Érsebészeti Klinikán (4586800) vagy Magánrendelésen(2050205) Ha indokolt, a beavatkozás elvégezhető (nagyobb kiterjedés esetén vélhetően több alkalom szükséges).
    Krém, kenőcs teljesen hatástalan, nem szükséges
    Üdvözlettel
    Dr Szabó Gábor