A betegek kérdései (1782)

 • 41 éves férfi vagyok 1-2 hónapja észlelem, hogy a lábfejem hideg, sarkam olykor fáj már akkor is ha nem…

  41 éves férfi vagyok 1-2 hónapja észlelem, hogy a lábfejem hideg, sarkam olykor fáj már akkor is ha nem ér hozzá semmi.. A jobb combtőből nyilalást érzek, mely végig sugárzik a lábfejemig. Sokszor fáj a fejem, mely alig akar szűnni, fulladok , mikor fizikai munkát végzek. 110 kg vagyok. Szív probléma vagy érprobléma lehet? Hová forduljak panaszommal . Mi okozhatja mindezeket. Előre is köszönöm segítségét

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Láb-panasza hátterében több ok is felmerülhet, így javasolt érvizsgálat angiologian (érszűkület?), orthopediai konzilium (gerinc betegség, "lumbago?), neurologiai ellenőrzés (neuropathia?) és diabetologiai laborvizsgálat (diabetes?)
  fejfájás, fulladás ettől független, utóbbi a túlsúly következménye egyértelműen lehet.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Császármetszés után tüdőembóliát kaptam

  Tisztelt Doktor Úr!

  Fél éve születtek egészséges ikreim, de a császármetszést követően tüdőembóliát kaptam... Csináltak láb uh-ot, így kiderült, hogy nem a lábamban keletkezett az elzáródás, hanem vélhetőleg a kismedencében.

  10 évig szedtem fogamzásgátlót, majd lombik… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Vénás UH megismétlése szükséges. Ha teljesen ép a láb vénás rendszere, max. prevencios, azaz I-es compresszios harisnya javasolt. A legkisebb gyanú esetén is a II harisnya kötelezőMég több

 • A vádlin lévő visszérgyulladás kezelése Detralex használatával

  Kedves Doktor Úr! kérdésem az lenne h még augusztusban bedagadt az egyik vádlim elmentem dokihoz azt mondta h visszérgyulladás kaptam detralexet! 1 hétre rá elküldött sebészetre... ott is megnézték de semmi vizsgálat csak kézzel megtapogadta mondták h visszérgyulladás felületes... bár nemtom a lábamon… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Javasolt vénás UH, ez tudja kimutatni az esetleges thrombosist, vénás keringési zavart. Ha ez igazolódik, teendő angiologian folytatódik, gyógyszerekkel. Ha billentyű-elégtelenség… Még több

 • Tisztelt Doktor úr! 33 éves nő vagyok. Lábfájással több,mint 10 éve küzdök,ami évről-évre egyre rosszabb.Megnézettem…

  Tisztelt Doktor úr!

  33 éves nő vagyok.
  Lábfájással több,mint 10 éve küzdök,ami évről-évre egyre rosszabb.Megnézettem magán érsebész doktorral a lábaimat,vizsgálták többféle módon.Doppler-ultrahanggal,és egyéb készülékekkel is.Ugyan vannak seprűvénáim,de az érsebész kizártnak tartja,hogy ilyen mértékű lábfájás lehet ettől.A fő vénák is jól működnek.Jelenleg egyhuzamban ⁄maximum ⁄ 2óránál többet nem tudok állni.Le kell ülnöm.A fájdalmam erős,feszítő.Sajnos már reggel ,ébredés után közvetlenül is fáj,és mindig dagadt.A lábszáram,lábfejem fáj,de több órás járkálás után a combom feléig is felsugárzik.
  Sajnos megkeseríti az életemet,mert pl.egy egyszerű bevásárlás után haza felé le kell ülnöm mindig valahova,mert egyébként nem tudnék tovább menni.
  Mindig is álló,és rohangálós munkám volt,jelenleg 6 órában dolgozom,de itt is sokat megyek.Egy helyben állás nem jellemző,inkább nagy távolságok..Detralexet szedek.Munka közben felrakom néha a lábam,de nem sokat segít.Nagyon szenvedek.Valószínű nem is fogok tudni továbbra is 6 órában dolgozni,mert annyira fáj.
  Sok orvosnak elmondtam a problémámat,de senki nem tudott segíteni.Hol kezdjem a kivizsgáltatást?Elmennék magán klinikára is,hogy vizsgálatokat csináljanak.Nekem mindent megérne ,hogy megtudjam végre,hogy mi a bajom,és hogy orvosolva legyen a problémám.
  Újra szeretnék túrázni,kirándulni,és több munkát vállalni,mint korábban.
  Mit gondol,mi okozza a panaszokat? Idegrendszeri probléma? Mr vizsgálat szükséges? Nyaki röntgen is volt,minden rendben.Visszatérő inhüvelygyulladásom is van a kezemben.
  Köszönöm szépen előre is a válaszát!


  Laura

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Ha a láb artériás rendszere ép, és a vénák sem mutatnak duplex-el kórosat, a panasz okát máshol kell keresni: tünetei mögött felmerül pl idegi bántalom, mely vagy neuropathia (vizsgálata neurologian) vagy gerinc eredetű (javasolt gerinc MR, discus hernia irányában, orthopediai konzilium)
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Csont által nyomott artériák fájdalma gyógytornával enyhül

  T.Dr Úr!

  Hosszú évek óta, a bal kezemmel problémák vannak.
  egy bizonyos szögben érzem, hogy zsibbad,(nehéz felemelve tartani a karom) de ez a kezem vastagabb, és olyan mintha az alkarom és a felkarom is dagadtabb lenne mint a jobb oldali kezem. utóbbi időben pedig spontán sokat… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás alapján a tünet oka valóban lehet TOS. Az ok: két csont közé beszorul a kar felé futó artéria, véna, idegköteg.
  Első lépésben keressen gyógytornászt: szakszerüen… Még több

 • Tisztelt Doktor úr! A kérdésem az lenne, hogy a lábam a combtól az alsó lábszár 3⁄4 ig duzzadt. A…

  Tisztelt Doktor úr!

  A kérdésem az lenne, hogy a lábam a combtól az alsó lábszár 3⁄4 ig duzzadt. A térdem nagyon fáj. Minden nap és néha éjszaka is. Ha sokat gyalogolok akkor 2 Algopyrint szoktam bevenni, hogy tudjak aludni. Ma voltam Angiológiai vizsgálaton.Az eredmény:

  1-1 kisebb varicocus tágulat, néhány pókvéna;MKO duzzadt,nyomásra fájdalmas térdízületek;Doplerindex:jobb oldali ATP,ADP:1,05 baloldali ATP,ADP:1,05 A VSM minimális lábszári perforans insuff., 1-1 kisebb oldalág elégtelenség föként a jobb oldalon. A VSP:mko ép

  Arra lenék kiváncsi, hogy mit jelent a varicocus tágulat és mit a A VSM minimális lábszári perforans insuff., 1-1 kisebb oldalág elégtelenség föként a jobb oldalon.

  Válaszát előre is köszönöm.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás ép artériás keringést mutat, a VSM, azaz a külső fővéna ép, a lábszár szinten az áthidaló vénák "áteresztenek" azaz több vér marad a lábban, mint kellene
  varicosus tágulat= a láb felületes vénáinak kitágulása, ez gyakorlatilag a köznapi értelemben vett visszér
  Lábdagadását részben magyarázza
  Ha az angiologiai vizsgálaton nem volt javaslat a véleményem:
  Javasolt vénás UH: ha a VSM junctio ép, konzervativ kezelés javasolt azaz térdig érő I-es compressios gyógyharisnya nappali megszüntetheti panaszait. Ha a VSM nem ép, azaz a billentyű nem zár, visszérműtét indokolt.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Hajszálér a térd mellett

  Kedves Doktor úr! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy a lábaimon egyre több kis hajszálér látható. Ezzel úgy igazán nem is lenne gondom,de van a térdem mellett egy rész ami jobban kidudorodik mint a másik oldalon de nem érzek benne sem csomót semmit,nem fáj,viszont itt ezen a részen mégtöbb kis hajszálér… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás alapján daganatra nem gondolnék, javasolt orthopediai vizsgálat térd izületi elváltozás irányában.
  A látható hajszálerek betegséget nem okoznak, inkább csak esztétikai… Még több

 • Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kiegészíteni a kérdésemet a következőkkel: Ha a panaszaim elmúlnak,…

  Tisztelt Doktor Úr!

  Szeretném kiegészíteni a kérdésemet a következőkkel:

  Ha a panaszaim elmúlnak, akkor kell-e foglalkozni azzal a csecsemőmiriggyel, illetve azzal az "elváltozással", ha nincs semmiféle gondom? És ha egy zsírcsomó, akkor is foglalkozni kell vele? Vagy a biztonság miatt célszerű kivetetni? Csak azért kérdezek ennyit, mert nem szívesen vágatná szét magam...

  Az eredeti kérdésem ez volt:

  Jónapot!

  Több hónapos mellkasi fájás után a CT kimutatta, hogy a "felső mediastinumban a sternum alatt valóban fellelhető bizonytalan kontúrú elváltozás", valamint, hogy a thymus persistens.
  A fájások, nyomások a szegycsont körül jelentkeztek, fizikai aktivitásra, de volt, hogy hajolásra, vagy csak úgy magától is. Többször megfigyeltem, hogy a panaszaimhoz légszomj is párosul, lehet, hogy a csecsemőmirigynek semmi köze sincsen.?!


  A megyei tüdőgyógyász a diagnózisnak "csecsőmirigy jóindulatú daganata" nevet adta...majd átirányított az egyik mellkassebészeti ambulanciára véleményezés céljából, ahol még mindig nem tudták megmondani, hogy a CT-n lévő felvétel mi lehet.

  A továbbiakban kardiológiai, illetve refluxvizsgálatot tartottak szükségesnek, és ha ezek is kizárhatóak, akkor a műtét jöhet csak szóba, amit állítólag a szegycsont KETTÉVÁGÁSÁVAL végeznek. Ez nem durva? Veszélyes? Mennyire gyakori az ilyen?
  Mit tehetek?

  Gábor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Válaszom kiegészitendő:
  Ha ott van, bajt okozhat. Nyomhat, belenőhet a környezetébe, még ha jóindulatú is. Ha nyelési zavar fellép, a nyelőcsövet fogja, ha légzési zavar, a légcsövet, stb. Minél több szerv érintett, minél nagyobb az elváltozás, annál nehezebb a műtét
  Végezhető műtét előtt biopsia, szövettan, valóban jóindulatú-e.
  A döntést bizza onkologusra.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Édesapám 1975 óta sinqumar gyógyszert szed, mivel szívbillentyű szűkülete van a bal pitvarnál, akkor…

  Édesapám 1975 óta sinqumar gyógyszert szed, mivel szívbillentyű szűkülete van a bal pitvarnál, akkor ezt javasolta az orvos. Ma hallottam egy előadást, mikor az előadó mondta, hogy aki sinqumart (nem tudom, hogy jól írtam-e) szed, az megásta a saját sírját, mert az patkánymérget tartalmaz és gyomorvérzést okoz.Nem tudom, hogy igaz-e, mi tévők legyünk, mert nagyon féltem az egészségét apukámnak? Erre kérnék szépen pontos választ minél hamarabb. Előre is köszönöm. Bekus

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A syncumar gyógyszer, orvosi javaslatra szedik a betegek, a vér alvadékonyságát fokozza, a szívbillentyű-betegség esetén kötelező. Ha nem szedné, megállhat a szíve és meghalhat.
  Patkánymérggel annyi az igazság, hogy az is véralvadást fokoz, és az állat gyakorlatilag elvérzik.
  Hogy ez emberben ne következzen be, a gyógyszer hatását ellenőrizni kell laborban havonta: cél a 2-3 INR ill 30% prothrombin, azaz a normálishoz képest 3x-osan híg ezen emberek vére. Ilyen szinten elvérzés veszélye nem áll fenn
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Lábszár fájdalmat és vádligörcsöt érez a beteg

  Kedves Doktor Úr!
  24 éves vagyok, és az lenne a kérdésem, hogy pár napja a bal alsó lábszáramban a belső oldalon melegséget érzek. Mintha belülről melegítené valami, de hirtelen olyan érzés, mintha valami forrót öntöttem volna magamra. Fájdalmat nem érzek ezzel egyidejűleg és se előtte se utána… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása alapján a tünet vélhetően nem ér-erdetű, inkább idegi bántalomnak tünik, kérem, keresse neurologus véleményét (neuropathia?) vagy orhopedus tanácsát (discopathia?)
  Combműtét… Még több

 • Degeneratív érelváltozás gyógyítása érsebészeti beavatkozással

  Tisztelt Adjunktus Úr!

  Gyermekem, aki immár 23 éves, két éve keres olyan felelősségteljes érsebész szakorvost, aki a bal felkarjában található degeneratív érelváltozást szakszerűen, sebészeti úton gyógyítani tudná.
  Előbb Békés megyében orvostól-orvosig jártunk, majd Budapesten több… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Magam inkább a sebészi módszerekben vagyok járatos, klinikánkon a katheteres beavatkozásokat jórészt radiologus kollégák végzik nagy gyakorlattal, jó eredményekel. Keresse fel… Még több

 • Kicsit több mint egy hónapja térdemtől indulóan egy baleset folyamán felszakadt a lábam, kb 15cm-es seb…

  Kicsit több mint egy hónapja térdemtől indulóan egy baleset folyamán felszakadt a lábam, kb 15cm-es seb lett amit mütét által tisztitottak és térdhajlattól indulva y-ba varrták össze a lábam. Adtam 30napig vérhigitót. Az mitől lehet hogy a vágásnál, már varrat nincs benne csak seb van kemény a lábam a lábfejem vizesedik de nagyon. A lábamat hajlitani még nemtudom mivel ugy lett össezhuzva bőr de sétálok napi félórát ha nem többet...a lábam kétszer akkora mégis mint a másik
  köszönöm válaszát

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Javasolt vénás UH, nincs-e thrombosisa? Javasolt orthopediai konzilium, nem sérült-e a térdizület? Ha negativ, várhat türelmesen, gyógytornász segíthet sokat a bemozgatásban. Duzzanat lehet normális is, a nyirok-erek sérülése miatt. Ha lázas lenne vagy pirosodik a seb, keresse mielőbb operáló orvosát
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Jónapot! Több hónapos mellkasi fájás után a CT kimutatta, hogy a "felső mediastinumban a sternum alatt…

  Jónapot!

  Több hónapos mellkasi fájás után a CT kimutatta, hogy a "felső mediastinumban a sternum alatt valóban fellelhető bizonytalan kontúrú elváltozás"
  A fájások, nyomások a szegycsont körül jelentkeztek, fizikai aktivitásra, de volt, hogy hajolásra, vagy csak úgy magától is.


  A megyei tüdőgyógyász a diagnózisnak "csecsőmirigy jóindulatú daganata" nevet adta...majd átirányított az egyik mellkassebészeti ambulanciára véleményezés céljából, ahol még mindig nem tudták megmondani, hogy a CT-n lévő felvétel mi lehet.

  A továbbiakban kardiológiai, illetve refluxvizsgálatot tartottak szükségesnek, és ha ezek is kizárhatóak, akkor a műtét jöhet csak szóba, amit állítólag a szegycsont KETTÉVÁGÁSÁVAL végeznek. Ez nem durva? Veszélyes? Mennyire gyakori az ilyen?
  Mit tehetek?

  Gábor

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A képet látni kell, annak alapján lehet véleményt mondani. Valóban lehet csecsemőmirigy, de gyakrabban a pajzsmirigy okoz ilyen képet. Megoldása többségében műtéti, a szegycsont hosszanti megnyitásával. Nehezebb műtétek közé tartozik, de rutin beavatkozás, főleg, ha az adott helyen sok ilyen műtétet végeznek. Utána általában egy hét a sebgyógyulás, a műtét utáni sebfájdalom is egy-két hét alatt szűnik. Ha nagyra nő a terime, nyomhat fontos szerveket, légzési, nyelési zavart okozhat - nem kell ezt megvárni. Ha kétsége van a műtét előtt, kérje még onkologus tanácsát
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Üdvözlöm Doktorúr! Andrea vagyok, egy 22 éves,elkeseredett lány, és egy olyan kérdésem lenne hogy mind…

  Üdvözlöm Doktorúr! Andrea vagyok, egy 22 éves,elkeseredett lány, és egy olyan kérdésem lenne hogy mind a két lábam belső felén az a vastag,fő véna bokától teljesen a vádli tetejéig eszméletlenül látszik.Mintha bőr sem lenne a lábam ezen felén olyan szinten.Főleg melegben ahogy megerőltetem, extrém módon az a hosszú fő véna, nem olyan visszeres,gumós formában hanem csak úgy szabályos egyenes formában végig húzódik a lábamon.Az lenne a kérdésem hogy ilyet még soha senkinél nem láttam,ha szeretném esztétikailag javítani a lábszáram belső felét hogy végre én is bátran tudjam nyáron a vádlimat szabadon hagyni és hogy ne ne nézzen ki úgy mint valami gyakorló baba lábszára ér sebészeknek, szóval ha esetleg tudna segíteni engem valamilyen formában elindítani hogy mégis kozmetikushoz,bőrgyógyászhoz vagy merre is induljak. Betegség lenne ez is hogy így látszódik ez a véna? Ha hűvösebb az idő (25fok alatt) vagy például alvás után nem látszódik.Csak 15kb perc állás vagy séta után egyre jobban előtűnik és megvastagszik. Doktorúr ezért kérek öntől és szakértelmétől segítséget! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Andrea

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása alapján nem tünik betegnek az ér, vélhetően inkább alkati kérdés. Javasolt vénás duplex, milyen a felületes véna-billentyűk állapota: ha elégtelen, compressios gyógyharisnya viselését javaslom, vagy érsebészeti szakrendelést keressen fel, fiatal kora ellenére műtét is szóba jön. Ha a billentyűk épek, marad az egészséges ér, (műtét tilos) marad a látvány. Kozmetikus, bőrgyógyász itt nem tud segiteni, vélhetően el kellene fogadni.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor úr, 24 éves nő vagyok, a panaszom a következő: amikor a fogamzásgátló tabletta szedésének…

  Tisztelt Doktor úr,

  24 éves nő vagyok, a panaszom a következő: amikor a fogamzásgátló tabletta szedésének 2. hetében járok, mindkét lábam zsibbad . Most gyógyszert váltottam, de a lábam most is fáj. Nem is zsibbad, hanem inkább belenyilall hol egyikbe, hol másikba, gyakran a térdem mögé. Eléggé kilátszanak az ereim is, de fehér és vékony borom van, combomon több lila színű elpattant vagy átütő hajszálér van. Újabban tornázok is, így nem tudom, hogy a gyógyszer okozza ezeket, a sport vagy vmi más állhat a háttérben.

  Köszönettel:
  Judit

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A zsibbadás oka lehet idegi bántalom (javasolt neurologiai és othopediai konzilium), mozgásszervi betegség (javasolt rheumatologiai vizsgálat). A leírt bőrtünet, hajszálerek hálózata inkább esztétikai jelentőségű.
  Gyógyszer hatása nem valószínű, de biztonságos kizárása csak a gyógyszer átmeneti kihagyása esetén lehetséges, eltűnő vagy megmaradó zsibbadásos panasz magyarázhatja.
  Leírása alapján érsebészeti teendőt nem vélek
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • A férfi cukorbeteg, zsibbad a kisujja, magas a vérnyomása

  Tiszteletem, Doktor Úr! 37 éves férfi vagyok, 2. típusú cukorbeteg, magas egy kissé a vérnyomásom (150⁄90). Néhány hete zsibbad a bal kisujjam és ritkán a gyűrűsujjam is, de éjszaka ez nem jelentkezik, vagy nem veszem észre. Sokat kell számítógéppel és egérrel dolgoznom (ülő munka), és félek az alagút-szindróma… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Ha a panaszos testrész a kezén van és nem a lábán, úgy javasolt nyaki rtg, MR spondylosis irányában és u.n. TOS vizsgálat mellkassebészeten, orthopediai konzilium, neurologiai… Még több

 • Vese eltávolítása műtét útján

  Tisztelt doktor úr!
  Köszönöm válaszát.Értem,amit írt,már felvettem a kapcsolatot itteni érsebésszel,de személyesen majd csak a jövő héten tudok vele beszélni.Az érdekelne,hogy írta,hogy PTA és stent után a foltplasztika vagy bypass műtét relatív nagy hasi műtét,nehezebb és nagyobb a kockázata.Érdekelne,mit… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A műtét kockázat csak személyes vizsgálat után lehetséges, minden társbetegség, alkat, kor, stb ismeretében, szükséges anaesthesiologiai vizsgálat, esetleg szív - és tüdő status… Még több

 • Vénás elégtelenség vagy túlsúly miatt dagad a lábikra?

  Tisztelt Doktor Úr!
  Hosszú ideje estére bedagad a bokám, de akkor is, ha csak ülök az íróasztalnál egész nap. Tehát nem kell hosszú utakat megtennem, mégis dagad. Amikor otthon vagyok és felteszem a lábam, akkor nincs probléma. Mármint annyi mégis, h mintha két bokám lenne, úgy néz ki a bokám… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása megfelel egy kezdődő vénás elégtelenségnek - ebből lesz később a visszérbetegség
  Javasolt prevencios kezelés: I-es compressios gyógyharisnya viselése, 2x2 Detralex… Még több

 • Lábszár duzzanat kezelése a seb begyógyúlása után

  Tisztelt Doktor Úr!

  A férjemmel voltunk nyaralni, a strandon egy kicsit megsérült a lábtalpa ( a lábujjak alatt, ahol bőrkeményedés szokott alakulni), ebből már 2-ik napra alakult a lábszár duzzanata (hyperaemia). A férjem elment sebészetre, ahol kapott tetanuszt, és antibiotikumot, ez… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Orvosi vizsgálat mindenképpen szükséges Érsebészeti szakrendelés mellett diabetologia és sebészet a szóbajövő szakrendelés, vagy u.n diabeteses láb szakambulancia. Addig helyi… Még több

 • Jó napot kívánok! Kinga vagyok, és 34-éves. Szeretném ha Dr- Úr tudna nekem segíteni. Tüneteim a következők…

  Jó napot kívánok! Kinga vagyok, és 34-éves. Szeretném ha Dr- Úr tudna nekem segíteni. Tüneteim a következők : 1hétig a térdem fáj, egy hétig a vesém szúródik, egy hétig a gyomrom fáj, egy hétig a számban lévő összes fogam fáj, egy hétig a mellkasom fáj, egy hétig a szívem fáj, egy hétig a lábaim begörcsölnek, egy hétig a kis agyam fáj, egy hétig és stb..stb..stb.. Pontosítanék, nem mindig egy hétig tartanak ezek a tünetek! Van mikor pár napig, van mikor hetekig. Ide oda szúródik mindenem és fáj, aztán semmi jön egy kis mosoly szünet, aztán megint kezdődik minden elölről. Kb: 1-éve nagyon köhögök ( dohányzom, de már napi 4szállnál többet nem bírok szívni ) kb: Fél éve nagyon köhögök és valami jön fel nem tudom honnan , átlátszó színtelen de olyan zselés valami, ragadós. Ma reggel is ez történt lehajoltam valamit vettem fel a földről , és köhögtem közbe egyet, és mint egy labda szó szerint kipattant , és a pulóveremen landolt. Jól meg vizsgáltam, ismét átlátszó színtelen ragadós, kb:fél centis valami. Aztán tavaly nyáron a semmiből egy reggel úgy keltem fel hajnali 4-órakor hogy lezsibbadtam a teljes bal oldalamra, csak a bal oldalam, az arcom nem éreztem - a kezeim- a lábam, és hideg volt a bal oldalam mindenhol, míg a jobb oldalam kéz meleg, ez tartott kb: 4-5 óráig aztán elmúlt . Erre egy nap múlva ismét meg történt hajnali 5-órától kb: teljesen este 10-óráig le voltam zsibbadva ismét csak a bal oldalt. Ez is elmúlt . De egy két hétig éreztem az egy napig tartó zsibbadásnak a gyengeségét. Aztán teltek a hetek - hónapok.... és azóta nem jött elő ez a zsibbadás. Hála a jó istennek. Talán egy reggel, mikor egy cigit szívtam volna el, de el is dobtam mert azt éreztem hogy émelygek és remegek kivert a víz és zsibadok. El dobtam a cigit, elkezdtem nyugiba lenni, ittam sok folyadékot és semmi gond nem lett. Kb: 3héttel ezelött nem tudtam magam hova tenni , kihagyott az agyam, összefolytak a napok, gyenge álmos fáradékony voltam, ingerült feszült, stb... aztán vérnyomásom egy gyógyszertárba meg mértem 150⁄ 60 Pulzus: 99. De nem éreztem semmi gyors szívverést, csak azt hogy valami nem stimm velem. A térdem állandóan fáj, sűrűn van hányingerem, össze vissza szúródik a testem minden porcikája, mintha valami vándorolgatna bennem , és szépen lassan enne meg... én csak így tudom kifejezni magam. Tojást ettem egy reggel házi tojást 10 darabot meg sütöttem, tiszta piros foltos lett az arcom, aztán erre az eseményre, kb: 4hét múlva ismét reggel sütöttem magamnak 3db tojásból tojásrántottát de ez nem házi tojás volt hanem sima tescos tojás piros foltok az arcomon , holyagos is lett. Tojást az biztos már nem eszem többet. Többször érzem azt hogy egy remegés vesz elő, ilyenkor éhséget érzek, de egy kis édességet eszem akkor vagyok jobban. Tegnap délután lefeküdtem egy pár perc múlva azt éreztem hogy elkezd forogni velem a világ az ágyamon, hányingerem van, nagyon nagy hányingert éreztem , nem igazán tudom leírni mit éreztem, csak fura volt, persze ismét cigi után történt ez meg. Most is elszívtam egy szál cigit és hányingerem lett. Az összes fogam elkezdett fájni , állkapcsom mind két oldalt a mandulám- nyírok csomók. Nem értem mi történik velem ! Továbbiakban több étel után fulladásos köhögésem van. Valamelyik nap kijöttem az Auchanból vásároltam beültem a kocsiba és mintha valami bele ment volna a torkomba nem kaptam levegőt, nagyon meg ijedtem nem kaptam Dr- út levegőt , csak köhögtem és köhögtem és levegő után kapkodtam. Kb: a tizedik köhögésem után végre elállt a fulladásom és kaptam rendesen levegőt, ilyet még soha nem éreztem soha életemben ! Azóta nem ismétlődött ez az érzés. Régebben mikor leizzadtam vagy kimelegedtem akkor mintha az egész testemet csalán csipkedné, vakargattam magam, elmúlt. Ismét előjött ez az érzés, de az az érdekes hogy ha bevásárló központokba megyek ott jön elő ez az izzadás egybekötve mintha csalán csípne , valamelyik nap annyira előjött ez a viszketés izzadás hogy ott kellett hagynom sietve a pultot ahol pont egy eladóval beszélgettem mert annyira vakaróztam és annyira csípet viszketett a verejtékem hogy gyorsan ki kellett mennem a hideg levegőre ott jobb lett, lehűtöttem magam , így múlt el, mert mostanában ugye nincs valami szép illetve jó idő. De a nagy hőségbe nem vettem ezt magamon észre vagyis nem volt ilyen tünetem. Inkább nagyon-nagyon izzadtam, de ez a változó korral is járhat igaz Dr- Úr . Tudja én egyedül nőttem fel, mindig egyedül voltam , a szó szoros értelmében egyedül lettem tizenéves egyedül lettem huszonéves, és egyedül vagyok most is harminc most már feletti. Egyedül találom ki hogy mi lehet a bajom. De meg próbálok nem bele beszélni magamban semmi betegséget, inkább nem foglalkozok vele. Lassan fel kell készülni ebben a korban 34- hogy bizony innen már az ember nem fiatalodik. De én nem bánom, mindennek meg van az értelme, így kell elfogadni magunkat. De nem értek a betegségekhez, és az orvosoknak is nagyon nehezen tudom elmondani hogy mit érzek mert soha nem foglalkoztattak a betegségek , meg nagyon fitt lány voltam mikor fiatalabb voltam, soha nem gondoltam volna hogy egyszer egy egész éjszakát nem fogok tudni végig táncolni például, ma elég 15perc ugra bugra és már fulladok kiver az víz. Hát röviden ennyi Dr- Úr. Még csak annyiban tudok reménykedni hogy ön sem azt írja nekem hogy menjek el orvoshoz, a lelet alapján segít hogy kihámozzam hogy mi magas meg mi alacsony meg milyen szakkifejezés mit jelent stb... Hanem ezek alapján amiket leírtam mi bajom lehet. És még ezt is leírnám önnek, hogy ha ülök akkor azért fáj a lábam mindenem, ha állok azért , ha mozgásban vagyok az jó , de ettől is eltudok fáradni, mint mindenki. Mostanában fáradékony vagyok, álmos meg amiket leírtam. Elnézését kérem hogy ilyen sokat írtam és várom a válasz levelét.
  Kellemes napot kívánok, üdvözlettel : Kinga.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Meglehetősen részletes leírása ellenére sajnos konkrét okot nem tudok panaszai felelőseként megnevezni. Magam sebész-érsebész szakterülének egyetlen kórképe nem okoz ilyen tüneteket
  Javaslom, mielőbb keressen fel neurológiai szakrendelést, személyesen. Ilyen összetett probléma szerintem interneten nem orvosolható
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor