A betegek kérdései (1787)

 • Mozgásszervi fájdalom vádlinál, combnál

  Kedves Dr Úr!
  azt szeretném megkérdezni Öntől,hogy napok óta fáj a jobb lábam,amit nem igazán tudok behatárolni,hogy egy pontban hol.Fáj a combom,néha a vádlimba is hasít és mintha még az ülőgumómat is érezném.Van egy csúnya ér ami jobban kitüremkedik a lábam oldalán ami végig fut a combomon,a… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása alapján első lépésként orthopediai vizsgálatot javasolnék gerinc betegség irányában ( discus hernia, dg: MR), és neurologiai konziliumot.
  A véna csak vélhetően… Még több

 • Erős fájdalom a has bal oldalán

  Tisztelt Doktor Úr!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy a következő panaszom okaként mi az Ön szakértő véleménye:
  Kb. 2 -3 éve lassan erősödő fájdalmaim vannak a hasam bal oldalán a köldök mellett. A gasztroenterológián semmi nem derült ki. Volt már 3 nőgy.-i műtétem és 2 laparoszkópiám. A… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Érszükület a hasi ereken okozhat ilyen panaszt, a CTA ezt igazolhatja, vagy biztonsággal kizárhatja - ha ilyen volt, és nem igazolódott a kór, máshol kell a kiváltó okot keresni:… Még több

 • Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy idős leromlott állapotú betegnél mit tudna ajánlani a sebgyógyulás…

  Kedves Doktor Úr!
  Érdeklődni szeretnék, hogy idős leromlott állapotú betegnél mit tudna ajánlani a sebgyógyulás elősegítésére.
  Feltáplálás céljából a vékonybélbe lett vezetve a papámnak egy szonda, amit át kellett helyezni, mert nem ment tovább a folyadák se rajta, megtörött a vékonybél. Ezek a sebek nem akarnak gyógyulni. Addig pedig nem ehet. Ennek már 2 hete.
  Infúziót kap. Ebbe nem lehetne valamit tenni, ami segiti a sebgyógyulást, vagy más módszer nincs?

  köszönöm

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Sajnos, ha a beteg idős, gyenge állapotú, kiterjesztett műtétnek nem tehető ki, azaz oki kezelés nem jön szóba, marad a tünetek enyhítése. Táplálásra a szonda megfelelő, ezen át megfelelő kalória tartalmú tápszer vihető be. Ezzel élettartalma, életminősége jelenősen javitható, hosszabbítható. Sokkal többet ér, mint pl egy tartós infusios kezelés Sebgyógyulásra nem tudok látatlanban véleményt mondani, helyi kezelés szükséges, mely személyenként eltérő. Sajnos, rossz általás állapotú, legyengült betegnél a sebgyógyulás is rosszabb, elhúzódó kezelés lehet szükséges.
  Tartok tőle, tartós ellátást és segítséget igényel hozzátartozója.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Kedves Doktor Úr! Édesanyám 4 éve vese transzpantált és egy ideje a jobb karja kemény, dagadt, feszes…

  Kedves Doktor Úr!
  Édesanyám 4 éve vese transzpantált és egy ideje a jobb karja kemény, dagadt, feszes és piros.
  Volt nyirokmasszázson, azt mondták, ha egy hét alatt nem javul akkor fölösleges. Rosszabb lett!
  Volt rajta rugalmas kötés, az sem segített.
  Feltartja, sokat pihen, de állandósult ez az állapot.
  A nyirokkeringés UH.-s vizsgálata megtörtént, rendben.
  És itt megáll a tudomány és egyhelyben topogunk.
  Hogyan lehetne javítani az állapotán, vagy kit tudunk problémájával személyesen is megkeresni?
  Válaszát köszönve: k.moni

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Az egyoldali felső végtagi duzzanatnak sok oka lehet, ebből csak egy a nyirok eredt. Javasolt vénás UH a vénás rendszer irányában is (thrombosis?), javasol TOS (=thoracic outlet syndroma) irányában kivizsgálás angiologian, ill bőrgyógyászaton esetleges bőr-alatti gyulladásos betegség irányában.
  Tünetileg polcolás ( felkötés) és 2x2 Detralex szedése javasolt
  hatékony kezelés csak a kiváltó ok ismeretében várható
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Dr.Ur! Sajonos mindket szuloi agnal problema a visszer, szoval szinte biztos hogy hajlamos…

  Tisztelt Dr.Ur!
  Sajonos mindket szuloi agnal problema a visszer, szoval szinte biztos hogy hajlamos vagyok ra.Edesapamnak kulso,mig edesanyamnak belso visszere van.Nagytatamnak, es testverenek is amputacioja is volt...szoval nem tul jok a kilatasok.Kerdesem az lenne hogy hogyan tudnek jobban vigyazni magamra, hogy minnel kesobb jelentkezzenek a problemak ? Valaszat koszonom, egy 21 eves lany

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Családi visszér betegség esetén, prevencios céllal, ha ok ülő-álló munkát végez, ilyen terhet anamnézis mellett javasolt I-es compressios gyógyharisnya viselése.
  Amputatio ettől eltérő, vélhetően érszűkületes betegség okozza, ha ez irányban is tenni szeretne, ellenőrizze a cholesterin szintet, ne dohányozzon és mozogjon sokat -ezzel szinte mindent megtett, ami lehetséges.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt Doktor Úr! Kérem válaszoljon nekem arra a kérdésemre, hogy miért van, hogy a lábaimon egyre…

  Tisztelt Doktor Úr! Kérem válaszoljon nekem arra a kérdésemre, hogy miért van, hogy a lábaimon egyre több hajszál ér látszik. Néha vékonyabbak, néha pedig sötétebbek, Nem vastag, kitülemkedettek, de félek, hogy ha nem vigyázok gond lehet, Lehetséges valamilyen ér erőssítő készítmény?
  Még szeretnék egy kérdést feltenni. Lányom 23 éves, 65 kg, és gyakran panaszkodik, hogy a jobb lába sarok feletti rész nagyon forró, be van neki gyulladva. Ilyenkor hidegvizes borogatást tesz rá. Mutassa meg szakembernek?
  Köszönöm válaszát .

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Sajnos, a hajszálerek megjelenése nem befolyásolható, vélhetően genetikai hajlam, öröklött tulajdonság. Ha sok van és esztétikai problémát okoz, szivesen látom a rendelésen, injectios kezeléssel hatékonyan eltüntethető. "Gond" vélhetően nem lesz, ezek keringési jelentősége csekély, egyszerűen csúnyák. Lánya panasza nem egyértelmű, ilyen fiatal korban véna vagy izületi gyulladás meglehetősen ritka. Érbetegségre a tünet nem jellemző, orthopediai konzilium javasolt.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Nagyon szépen köszönöm válaszát a Doktor úrnak! Én is ilyen tájon sejtem a problémám megoldását,mert…

  Nagyon szépen köszönöm válaszát a Doktor úrnak!
  Én is ilyen tájon sejtem a problémám megoldását,mert korábban is volt
  már idegbecsípődésem a jobb oldalamon,és ahoz hasonló Déja Vu érzésem van a jobb lábamba kisugárzó enyhe fájással,zsibbadással amely pontosan a jobb lábam nagyujjában csúcsosodik ki amelyet időnként zsibbadtnak érzek,és a "szokásosnál" érzékenyebb,csakúgy mint a jobb bokám.(bár korántsem olyan erős fájdalommal).
  Mindenképp kivizsgáltatom magam az ön által javasolt módon és irányban,nem hagyom elhanyagolni a problémát.
  Annyit szeretnék még kérdezni hogy ilyen esetben mennyire ajánlja a Doktor úr az aktív sportot,én ugyanis nagyon szeretek futni,esténként 8-10 km-ert szoktam futni,de amióta felépett az ominózus problémám nem nagyon mertem terhelni a lábamat nehogy esetleg több kárt tegyek magamban,mint hasznot...Viszont nagyon hiányzik a mozgás...
  Mi a véleménye ennyi információ alapján a Doktor úrnak?
  Egyébként 37 éves férfi vagyok aki mozdonyvezetőként dolgozik,és feltételezem az ilyen bántalmakat elkönyvelhetem részint akár foglalkozási ártalomnak is (a rengeteg vibráció,dinamikus erőhatások a vezetőszékben,ide-oda dobál a pálya stb.).
  Ismét előre is köszönöm megtisztelő válaszát és a rámszánt idejét!
  Mihály

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Bizonyos sport lehet, de van ami kerülendő. Utóbbiba azok tartoznak, amelyek a gerincet terhelik: futás, lovaglás, súlyemelés, ugrásló sportok (tenisz).. Amit lehet: úszás, kerékpár, ..
  Üdvözlettel
  Szabó Gábor

 • SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY NEKEM NYAKI SPONDILITISEM VAN ILLETVE FELTÉTELEZHETŐEN VERTEBROBASILARIS INSUFFITIENTIA…

  SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI HOGY NEKEM NYAKI SPONDILITISEM VAN ILLETVE FELTÉTELEZHETŐEN VERTEBROBASILARIS INSUFFITIENTIA ,HOGY MŰTHETŐ E MERT MÁR FELŐRLI AZ IDEGEIMET ,MERT EGYRE ROSSZABB ÁLLAPOTBAN VAGYOK,35ÉVESEN,LAKÓHELYEMEN NEM LÁTNAK EL MEGFELELŐEN,ÉS FOLYAMATOS GYENGÜLÉST ÉRZEK.KÖSZÖNÖM

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A nyaki spondilitis miatt orthopediai kivizsgálás és kezelés javasolt a vertebrobasilaris insuffitientia miatt neurologiai kiivizsgálás és rheumatologiai kezelés szükséges. Egyik sem az én érsebészeti⁄sebészeti szakterületem, nem "késsel" gyógyítandó betegség.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Tisztelt doktor úr! 34 éves vagyok két gyermek édesanyja. Az elmúlt talán 1 évben figyeltem meg, hogy…

  Tisztelt doktor úr!

  34 éves vagyok két gyermek édesanyja. Az elmúlt talán 1 évben figyeltem meg, hogy a combomon és már a lábszáramon is láthatóak az erek olyan pókhálos kinézettel.
  Szeretném megkérdezni, hogy mitől vannak ezek a csúnya elváltozások, mivel segíthetnék rajta, hogy több ne legyen, vagy elmúljanak?
  Köszönöm szépen!
  anyuka

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A kialakult, látható értágulatok már maguktól nem múlnak el, csak orvosi segédlettel pl injectios kezeléssel. Oka hajlam, vélhetően egyre többre számíthat. A többi, fő vénák megbetegedése, kitágulása, a valós visszeresség ellen jó hatékonysággal véd az Ies compressios gyógyharisnya
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • A sarok felett lévő ér miatt nem hordhat magas sarkú cipőt

  Kedves Doktor Úr! 23 éves vagyok, és olyan problémával kűzdök, ami nagyon kellemetlen számomra. A bal lábam, sarok feletti részén hátul, keresztbe van egy vastag ér. Ez időközönként, megduzzad, felforrósodik, és olyan érzés, mintha, forró vér jönne belőle. Roppant kellemetlen számomra, mert mindég… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A panaszos véna lefutása alapján vélhetően nem a fontos, nem a fő vénahálózat része. Ha begyullad, fáj, vagy injectios kezeléssel vagy ha túl nagy, pár perces műtéttel eltávolitható.… Még több

 • A combján csúnya visszér van, magas vérnyomásra gyógyszert szed

  Kedves Doktor Úr! 61 éves nő vagyok, Magas vérnyomás betegségre szedek gyógyszert. Egyébként jól vagyok. Lábaim, mint ahogy a kor halad előre, azok is használódnak. Nem fájnak, pedig sok a visszér rajtuk. Bal combomon talán belső visszér van, mert azt néha érzem, mintha be lenne gyulladva. Az alsó lábszárakon… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A súlytöbblet lehetőség szerint csökkentendő, a magassarkú cipő viselése nem tilos, a torna feltétlenül javasolt. A látható visszeresség esetén eldöntendő, hogy ez a fontos vénás… Még több

 • Tisztelt Dr úr! Már vagy 7 éve van egy visszér a lábamon combtőtől a comb külső oldalán kacskaringósan…

  Tisztelt Dr úr!
  Már vagy 7 éve van egy visszér a lábamon combtőtől a comb külső oldalán kacskaringósan lefutó kidudorodó ér ami már a térd alatt tart.
  3 éve szültem most sokkal csúnyább lett, többször fáj is.Terhesség alatt harisnyát is kelet hordanom a orvosom javaslatára.Most úgy gondoltam meg kellene műttetni de ismerős körben mindenki mást mond.
  Arra szeretném tudni ha egy ilyen eret ki vesznek valóbban nagyobb a esély a mélyvénás gyulladásra mert nagyobb nyomás terhelődik rá é,és egy idő után ki újulhat ez a ér?Mennyire van jelentősége egy ilyen ér kivételnek?
  Egyébként elégé eresek a lábaim sok a pókhálós lilás eresedés van rajta,és még ahol csúnya az comb alatt a hajlatban ha műtét mellet döntök a erek onnan is ki vehetőek?
  Korom: 40 év
  Köszönöm szépen válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Pókháló-ereknek csak esztétikai jelentősége van, noha gyakran ezek látványa a dönő. A kiterjedt véna tágulat műtéti indikáciojához előbb vénás dupklex szükséges: ha a lágyéki billentyűzet nem működik jol, műtét javasolt, ha még tart, zár, suffitiens, konzetrvativ kezelés, azaz compressios harisnya viselése elegendő
  Üdvözlettel
  Dr Szabó GÁbor

 • Fagyás érzet a lábfejben

  Kedves Doktor úr!

  Pár hónapja úgy érzem a lábfejem elfagyott, vagy úgy mintha eltörnék a csontomat. Ilyenkor a maszírozás javít a helyzetemen. Hol az egyik lábam, hol a másik lábamon érzem. Elaludni sem tudok miatta olyan erős, rossz érzés. Mondtam a háziorvosomnak is, de ő nem válaszolt… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása nem egyértelmű. Sajnálom, hogy a háziorvos nem vizsgálta meg - a bokatáji erek tapintásával relative könnyen lehet igazolni vagy kizárni az ér-eredetet. Ha ez a területen… Még több

 • Tisztelt doktor úr! Múlt hétvégén vasárnap egész nap járólappal burkoltam beltérben és elég keveset…

  Tisztelt doktor úr!

  Múlt hétvégén vasárnap egész nap járólappal burkoltam beltérben és elég keveset mozogtam,sokat térdeltem nagyjából statikus helyzetben.Estefele azt vettem észre hogy a jobb lábamon oldalt egy ideg folyamatosan "rángatózik" és esetenként olyan érzésem van mintha elzsibbadna a lábam (,mintha szurkálnák a lábfejem és az alsó lábszáram) változó intenzitással.Fájdalmat nem érzek járás közben,vagy csak nagyon enyhe picit szúrószerűen,de inkább kellemetlen a jelenség mint fájdalmas.Szerdán eljutottam a háziorvosomhoz aki megmérte a jobb vádlimat amely nem nagyobbodott,dagadt be,és megmozgatta a lábfejem-lábam amely közben nem éreztem fájdalmat és ugyanúgy tudtam mozgatni mint eddig.Ő egyenlőre azt mondta hogy ez nem trombózis,hanem valószínűleg "megnyomtam,vagy megerőltettem" egy ideget a lábamban és ez lehet a gond.
  Az ő javaslatára fogyasztok kalcium és magnézium tartalmú pezsgőtablettát pár napig és ha nem javul elküld kivizsgálásra.
  Azt még hozzátenném hogy az utóbbi 1-2 évben eléggé hátfájós vagyok,főleg reggelente ébredés után szokott erősebben fájni a hátam,ha esetleg ez összefüggésbe hozható a problémámmal.
  A zsibbadós-szúrkálos érzés azóta is megvan,és én úgy látom 1-2 ér erősebben ki van dudorodva a lábamon,vádlimon mint eddig.Azt szeretném megkérdezni a doktor úrtól hogy ön szerint a jelen tényállás fényében mi okozhatja a tüneteimet és ez mennyire súlyos,ha a fent leírtak alapján tud esetleg véleményt mondani így "látatlanban".
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Leírása alapján kevésbé vélhető a thrombosis, nagyobb valószínűsége van az idegi bántalomnak, mely oka lehet helyi (nyomástól) vagy kissé távolabbi ( gerinc eredettel)
  Javasolt neurologiai konzilium és gerinc MR discus hernia irányában - ha ez pozitiv, orthopediai kezelés, fizikotherapia
  Tüneti kezelésként az eddigi mellett B vitamin (milgamma) , diclofenac és mydeton javasolt
  Thrombosis kizárása vénás doplex vizsgálattal egyértelműen lehetséges
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • tisztelt főorvos úr .Problémám 52-éves nő vagyok. 4-szer volt mélyvénás thrombozisom,első 18 évesen szülés…

  tisztelt főorvos úr .Problémám 52-éves nő vagyok. 4-szer volt mélyvénás thrombozisom,első 18 évesen szülés után bal lábamba,28-év szülés előtt jobb láb,egy darabig syncumart szedtem.37-évesen a bal lágyéknál kisebb tojás nagyságú értágulatot mütötek ,de utána 3-thrombozist kaptam.Több éven át begyuladt a bal lábam és nagyon fájt 2006-ban az érsebész rábeszélt egy újabb műtétre ,vesztemre mert a 4-ik mélyvénás thrombozis let a vége.A haematologián azt irták:az utolsó thrombotikus esemény crossectomiát követően alakult ki INEFFEKTÍV ANTICOAGULANS th. miatt.Vérvételen voltam 2002-ben.FVS:6,8 , HGB:13,9 , HTK:39,3 , MCV:80,8 , PLT:331 , APTI:22,5 , proth: 1,01 , INR: 0,88 , TI: 20,2 , FIBRINOGÉN: 2,92 , ANTITHIR III :25,3 1,08 PL. VISZKOZ:1,44 , ÖSZVIZKOZ: 6,00 TAG ,PROTEIN C :1,20 , PROTEIN S :1,38 , GENETIKA :NEGATIV ,A bal lábam mostanában megint fáj vörös, nehezen tudok menni, a jobbnál töbször begörcsöl az ér.De az orvosnak már nem merek szolni, nehogy megint műtétre küldjenek,De FÉLEK mi lesz igy velem?! Fáslit és gumiharisnyát nem tudok viselni mert akkor ugy érzem kidurran az ér a comb hajlatnál .Teljesen tanácstalan és kétségbeesett vagyok ,mit csináljak???

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Először duplex kontroll javasolt, mi a mostani helyzet: meddig terjed a thromosis? mely vénák nyitottak? Kérdés, hogy a "genetika negativ" mely vizsgálatokat jelenti- rel. többféle genetikai hajlam fordul elő, ezek ismerete, igazolása vagy kizárása szükséges. Addig a tüneti kezelés fontos. így az ismételt thrombosiskkra tekintettel anticoaguláns kezelés szükséges így syncumarra állítása javasolt Addig heparin (LMWH) szükséges, therapias dózisban. Mellette a compressio is fontos, vagy compressios harisnya vagy fásli formájában- ez védi a lábát a további thrombosistól, további vénás utak elveszitésétől. Helyi kezelés szükséges a vénagyulladás esetén: lioton gél pl., jegelés valamint 2x2 Detralex szedése.
  Sebészeti beavatkozás (tekintettel a vélhetően szükséges crossectomiara) vélhetően már nem jön szóba, keresse angiologus belgyógyász tanácsát - gondozása szükséges.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Szeretném megkérdezni hogy nyaki gerinc problémám van ,és ez okozhat e keringési zavart mert olyan érzésem…

  Szeretném megkérdezni hogy nyaki gerinc problémám van ,és ez okozhat e keringési zavart mert olyan érzésem van főleg a jobb oldalon,mostanában már látásromlásom is van ,meg mintha zsibbadna anyelvem,és nem forgó jellegű szédülést érzek,magyarázható ez nyaki gerinc miatti keringési rendellenességgel?

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Lehet ilyen összefüggés, a nyak hátsó oldalán futó erek "beszorulhatnak" ill keringési zavart okozhat a rossz nyaki gerinc. Szédülést magyarázhatja. Betegsége lehet "spondylosis", "vertebrobasilaris insuffitientia". A nyelv-tünete, látási zavara ezzel vélhetően nem függ össze, komplexebb kivizsgálás (szemész, neurologus, orthopedus) konzilium javasolt
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • A vérzés megszüntetése varrat alkalmazásával műtéti úton

  Tisztelt Doktor Úr!

  2 dolgot szeretnék megkérdezni:

  1.) Ha baleset következtében (pl. törött ablaküveg, ...) valami elvágja ez embernek egy-egy vastagabb erét, annak hogyan tudják megmenteni az életét az orvosok, ez hogyan oldható meg technikailag? Összevarrható valahogyan… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  ad 1: ha vékonyabb verőeret ér sérülés, a fala az izomrostok miatt összeugrik, a vérzés eláll. Ha vastag ér vérzik, az magától nem szünik meg, ha a vérzés miatt erősen nyomják,… Még több

 • Kedves Doktor Úr! Elnézést, hogy zavarom, de segítségét szeretném kérni. Az a problémám, hogy karomon…

  Kedves Doktor Úr!

  Elnézést, hogy zavarom, de segítségét szeretném kérni. Az a problémám, hogy karomon és lábamon sokszor vannak olyan kék foltok, mintha beütöttem volna. Nem tudom, hogy ez mitől lehet. Nem emlékszem, hogy beütöttem volna. 4 hónapja szültem császármetszéésel.
  Terhességem alatt is bevéreztem és kaptam rá RUTASCORBINT. Akkor nem tapasztaltam ilyet. Ma voltam hematológusnál, ahol a doktornő érfal vérzékenységre gondol. Ha ez lenne a bajom, akkor milyen gyógyszert fogok rá kapni?

  Köszönettel: Mónika

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Tünetei miatt angiologiai belgyógyászati kivizsgálás javasolt. A háttérben lehet érfalgyengeség, immunbetegség, gyulladásos betegség, haematologiai eltérés és még sok más. Ha ismert az ok, azt célzottan érdemes kezelni. Rutascorbin-t régen sokat alkalmazták, ma kevésbé hatékony volta miatt nem gyakori.
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor

 • Erős görcsök a külső comb és alsó lábszár területén

  Tisztelt Doktor Úr!


  Az volna a tiszteletteljes kérdésem,hogy kb.6 hete derékban kezdődő fájdalom miatt nem tudtam kiegyenesedni,majd ez a problémám pár napon belül rendeződött.1-2 nap elteltével a farcsonti résztől kiindulóan külső comb és alsó lábszárban erős görcsöt éreztem,majd… Még több

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  A leírás alapján inkább a gerinc eredet a valószinű, egy becsípődő ideg kisugárzó fájdalma épp így néz ki. Pontos diagnózishoz MR javasolt. Kezelése orthopedian.
  Neurologus… Még több

 • Jó napot kívánok. 60 éves no vagyok. Nagyon csúnya viszeres a lábam. 20 évvel ezelôtt már az egyik lábam…

  Jó napot kívánok.
  60 éves no vagyok. Nagyon csúnya viszeres a lábam. 20 évvel ezelôtt már az egyik lábam meg is mutotték, de sajnos visszatértek az erek. A múlt héten csunyán elestem és nagyon megutottem azt a lábam, amely már meg volt mútve. Tobb helyen megutottem, ráestem egy ládára. A térdemnél egy 10 cm dudor alakult, a lábam szárán tobb utés helye látható. Az orvos a duzzanatot bekente valami kámforos kenôccsel és bekototte, majd Detralex tabletát és Hirudoid forte gélt írt elô. Azt ajánlotta, hogy járkáljak, nehogy érgyulladást kapjak. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen tunetekkel jár az érgyulladás? Ugyanis égetô,csípôs fájdalmat érzek, kulonosen, ha leulok. Nem tudom, hogy az ér fáj-e vagy a csontom, amit osszevertem.
  Mivel gyógyítható az érgyulladás és milyen kovetkezményei lehetnek?
  Koszonom a válaszát.

  AZ ORVOS VÁLASZA:

  Szabó Viktor Gábor

  Tisztelt Kérdező!
  Az orvos tanácsa jó volt, Detralex hasznos, járkálás szüksége. Helyileg lehet jegelni, kenőcsben pl Lioton hatékonyabb. Compressios fásli szükséges.
  Érgyulladás fáj, piros, a vena lefutásában érzékeny, meg is keményedhet, időnként lázat is okoz. Ha ilyen tünetei vannak, forduljon újra kezelő-orvosához.
  E mellett orthopediai-traumatologiai vizsgálata javasolt, zúzódásos jellegű sérülése miatt - ha térd-sérülés van, annak további kezelése szükséges
  Üdvözlettel
  Dr Szabó Gábor