A betegek kérdései (18105)

  • vérmétely májmétely parazita írtás

    Kérném szépen válaszát, a Novoverm nevü parazita írtó kutyáknak, veszélyes-e emberre?
    A Vermox agyon van édesitve és sok-sok éve küzdök, kandidás vagyok mire valamennyire egyensúlyba tudom tartani, csak enzim tablettákkkal tudok emészteni;; biorezgép mutatott nálam vérmétely, májmételyt (egyéb… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezen a területen egyáltalán nem rendelkezem ismeretekkel, de óvatosságra inteném, hogy egy ilyen bizonytalan módszer alapján "diagnosztizált" eltérés alapján súlyos károsodásokkal… Még több

  • Szívritmus zavar

    Régi szívritmus zavaraim elmúlnak és újak keletkeznek. Határozott választ az eredetükre nézve senki nem tud adni. Ha kérdezek, azt mondják, hogy pszichés tünteteim összefügghetnek a szív működésének zavaraival. Szorongás betegségem keletkezésével egy időben volt olyan, hogy egy nagy szívdobbanás után… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Levelének nem minden része világos számomra, de nagy valószínűséggel jelenleg pitvarfibrillációja van. Mivel ez kezelést igényel, javasolom, forduljon mielőbb kezelőorvosához. Üdvözlettel… Még több

  • Segítség kérés .

    Tisztelt Doktornő!
    Tegnap délelőtt kezdődött a panaszom.A melleim között elkezdett szúrni majd később a bal oldalamon a mellem alatti vonalban.Most reggel ültő helyemben semmit sem csináltam és ismételten jelentkezett ez a szúró érzés ami fájdalommal is járt.Mikor nagy levegőt vettem szintén jelentkezett.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Az szinte kizárt, hogy ezek a tünetek szíveredetűek lennének, inkább valóban mozgásszervi oka van. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Krónikus Lyme?

    Tisztelt Doktornő!
    Én voltam a Cerucallal kapcsolatosan kérdező beteg. 15 év félrekezelések után hívta fel figyelmemet egy nem egészségügyi végzettségű ember, hogy krónikus lyme kórom lehetséges.
    A felismerést teljesen a véletlennek köszönhetem, pedig eddig több mint 10(de lehet 20 is)… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Köszönöm, hogy leírta, de sajnos egyáltalán nem rendelkezem tapasztalattal a Lyme-kór illetve általában a fertőző betegségek tekintetében. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Cerucal szedése

    Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr,
    28 éves, férfi beteg vagyok. Meg szeretném kérdezni Öntől, hogy a következő gyógyszerek szedése mellett szedhető-e Cerucal esténként, lefekvés előtt a reggeli, epés hányást megelőzendő(a hányás minden reggel jelentkezik ébredés után): Nebivolol Sandoz(5mg-os), Apo-Famitidin(40mg),… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ha reggelenként epés hányása van, az mindenképpen személyes orvosi vizsgálatot igényel, Az önálló gyógyszerszedés biztosan nem a megfelelő megoldás. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa,

  • szívfájdalom

    Kedves DRNŐ!
    ma reggel nem éreztem túl jól magam, szédültem, melegség futott végig rajtam,majd enyhén kirázott a hideg. éreztem,hogy megy föl a vérnyomásom. kétszer belenyillalt a fájdalom a szívem környékére. munkahelyemen történt, elrágtam egy tensiomint és kicsit jobban lettem. elmentem a körzeti… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy a panaszait mi okozta, de ha Tensiomin után is 150/90 volt a vérnyomása, akkor ennek kezelésén még biztosan javítani kell. Üdvözlettel dr Tarján… Még több

  • Asystole tünete

    Tisztelt doktornö!
    Azt kérdezn Öntől,hogy mi az asystole tünete és hogy a holter tévedhet-e az asytolével kapcsolatban?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A Holter-készülék akkor is asystoliát jelezhet, ha leesik az elektróda, ezért kell az orvosnak szemmel ellenőrizni, hogy nem technikai hibáról van-e szó. Rövid asystole nem feltétlenül… Még több

  • Cardio tens hiba?

    Tisztelt doktornö 34 éves nö vagyok megnyult qtc miatt kerültem kardiologiara! A következö ekg-n a qtc rendezödött!ultrahangon mindent rendben talàltak a cardio tens készülék alapjàn a pulzus 61-112 között volt a 24 oràban a vérnyomàsàtlag 135/85. A probléma hogy a gép szerint volt egy 2.5 màsodperces… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A Cardiotens készülék tárolja az EKG-felvételt, abból vissza lehet nézni, hogy mi volt a jelenség oka. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mi lehet a probléma?

    Kedves Doktornő!

    Az alábbi problémáknál mire lehet gyanakodni: állandó fáradtság, kevés energia, levertség, érzékeny, gyulladt bőr, kiütések (ránézésre csalánkiütés, probléma nincs vele, nem viszket, nem váladékozik, magától alakul ki és pár órán belül elmúlik - testszerte bárhol előjöhet),… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos látatlanban nem lehet a kérdésére válaszolni, részletes belgyógyászati kivizsgálás javasolt. üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Diastoles vérnyomás

    Tiszteletem Dr.nő! Utóbbi pár hónapban észrevettem, hogy diastoles vérnyomás értékem magasabb, systoles pedig alacsonyabb a "normálisnál". Most épp 110/85.
    A systoles értékem 100-110 körül alakul mindig, de korábban a diastoles is ennek megfelelő, 70-80 érték volt, ami mostanában inkább… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez a normális határon belül van, nincs oka aggódni. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • hidrogén-peroxid

    Jó Napot!
    Az én problémám már kb 10 éve tart. a Panaszom hogy rossz a leheletem. Nagyon rég óta csorog váladék a torkomba az orromból. Orrnyálkahártyám mindig is duzzadt volt. Orrkagylóimat megműtötték meg az orrsövényemet is. Másik műtéttel arcüregemből polypot meg cystát távolítottak el kb 4… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem tudok hozzászólni a kérdéshez. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Mit javasol?

    Üdvözlöm kedves Dr.nő.42 éves férfi vagyok.2 hónapja kardiológián emelkedett vérnyomást mutattak ki,terheléses EKG-nál is magas volt a vérnyomás második értékem,de alap esetben is 92 volt.Azt mondta az orvos hogy megfelelő gyógyszert számomra csak 2 heti minden napos vérnyomás mérések alapján tud kiírni.Még… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezt természetesen kezelőorvosával kell megbeszélnie, de mindenféle edzés csak a gyógyszer mellett már normális vérnyomásértékek esetén. A statikus (pl. súlyzózás) helyett a dinamikus… Még több

  • Magas értékek

    Jónapot!
    Mit jelent ha a GOT értéke:62 a GPT 91. Mind a kettő magasabb mint a normál.
    Előre is Köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A magasabb értékek májbántalomra utalnak, az eredetét illetően javasolom, forduljon kezelőorvosához. Üdvözlettel dr Tatján Zsuzsa

  • étrendkiegészitő

    elnézést,még az előző kérdésemhez kérdezném hogy xeter helyett jó-e a fokhagyma,galagonya,fagyöngy kapszula szedése napi 1-szer /koleszterinszint jó,sosem volt magas/?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Nem tudom, mi volt az előző kérdése, azt sem tudom, miért szedi a xetert, ha a koleszerinszint normális, de biztosan nem helyettesíthető megbízhatón étrendkiegészítőkkel. Üdvözlettel… Még több

  • győgyszer?

    milyen izületi fájdalomcsillapitót ajánl egy 67 éves férfinek,aki ez év januárjában szivkoszorúér stentelésen esett át?gyógyszerei:tritac,tritac hct,trombex,aspirin protect,nebilet,milurit.Köszönöm a segitségét!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezt a kérdést mozgásszervi szakembernek, reumatológusnak kellene feltennie. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • extrák nyelés esetén

    Tisztelt Szakemberek.

    Napokban tapasztaltam egy olyan dolgot, hogy minden étkezésnél, nyelésnél extráim vannak. " éve volt egy három hónapos periódusom mikor minden nap percenként több extrám volt, nem találtak semmi szervi dolgot, így ahogy jött egyszer csak elmúlt. Ez mitől lehet?… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ha kivizsgálás során nem találtak szervi szíveltérést, akkor az extráknak nincs kóros jelentősége. Ha étkezés során tapasztalja, abban szerepe lehet annak, hogy a gyomor felnyomhatja… Még több

  • Puffadás,hízás

    Tisztelt Doktor Nő!

    Szeretném kikérni a véleményét,nyitott bél szindrómát állapítottak meg,aktivan sportolok,heti 5 alkalommal ,futok,intervall edzéseket végzek,nem eszem cukrot,kenyeret,tésztát,ennek ellenére még is hízok,és nem fogyok,sokszor fel vagyok puffadva.
    Ön mit tanácsol,mi… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos, ezen a területen nem rendelkezem tapasztalattal, legjobb lenne, ha gasztroenterológus szakorvoshoz fordulna tanácsért. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Szívritmus

    Tisztelt Doktornő!
    Ma voltam egy Viport szívstressz készülék általi vizsgálaton. A következő eredményeket kaptam.Cardio Stress index: 62%. Pulzus:93. Szívritmus: Aritmia. QRS: norm. RRSD: norm.
    Spirometer: 70%. Tavasszal voltam szívultrahang vizsgálaton, mert úgy éreztem, hogy kihagy. A… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Miután nem vizsgáltam önt, nem tudok érdemi választ adni. A Viport tájékozódó jellegű vizsgálat, és szélső esetben a gyors szívverést is tekintheti aritmiának. Kétség esetén javasolom,… Még több

  • L-karnitin

    Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem, hogy mitralis prolapsussal lehet- e l-karnitint hasznàlni és ha igen, van-e korlàt, hogy naponta hàny milligrammot lehet? Vàlszàt köszönöm! Tisztelettel: S. Judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A táplálékkiegészítőkkel kapcsolatban nincs érdemi tapasztalatom, de ha egyéb ellenjavallata nincs, a mitralis prolapsus önmagában nem akadály. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Vese funkció

    Tisztelt Doktor Nő!
    Fiam 4 és fél éves most volt vérvételen és a házi orvos elküldte 1 hónap múlva megint vérvételre + uh ra vese funkció végett álítolag rossz lett az eredmény.Leírom önek az adatokat. NA 138 mmol, KÁLIUM 4.9, KLORID 106, KARBAMID 13.5, GLUKOZ 3.7, ÖSSZ BILIRUBIN 6.9, GOT/ASAT… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ebből a sok értékből csak a magas kreatinin jelent vesével kapcsolatos adatot, megismételni nem árt, de részletekért azt javasolom, hogy gyermekorvost kérdezzen meg. Üdvözlettel dr Tarján… Még több