A betegek kérdései (17956)

  • Tisztelt Doktor No!
    Szeretném a véleményét kérni panaszaimra. Mar tobb eve kuszkodok az allando szeduleses (de nem forgo tipusu,hanyinger nelkuli)bizonytalansaggal.A tunetek egyre erosodnek es kellemetlenek. 2011 ben neurologian kivizsgalas utan kizarodtak a parkinson ,miastenie gravis betegsegek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Panaszaival kapcsolatban neurológus tudna önnek érdemi választ adni, javasolom, neki tegye fel kérdését. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • vércukorszint

    Kedves Doktornő!
    Édesapám 60 éves, kb egy éve meforalt szed, mert 20-as volt a cukra. Reggel és este fél szemet szed. Az éhgyomri vércukra általában 7 körüli, de legutóbb 7,8 volt. Megkérdeztük a háziorvost nem kellene-e emelni a gyógyszer adagján, de azt mondta nem kell, mert hozzászokik a szervezet.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A vércukor szintjét a gyógyszer mellett az előírt étrend pontos betartása tudja jó szinten tartani.Ebben kérjék dietetikus válaszát, hogy megfelelő és személyre szóló étrendet tudjanak… Még több

  • Vercukorertek

    Tisztelt Doktorno!

    34 eves no vagyok,63 kg,terhessegem alatt a terheleses cukorvizsgalatom a hatarerteken volt,kulonosebb dietat nem kellett tartsak,csak vigyazzak az edes dolgokkal.Azota eltelt 2 ev,kozben itthon ellenorzom a vercukrom,az ehgyomhri ertekek 3,8-4,7 kozott szokott lenni,viszont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A vércukorszintnek 2 óra után vissza kellene térnie a kiindulási szintre. Javasolom, keressen fel diabetológust. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • DCM-es beteg

    Tisztelt Doktornő!DCM-t állapítotak meg nálam EF volt 12 hónapja 28%,nagy kitágult szívem ,az orvos semmi jóval nem biztatott ! Most voltam 1 éves vizsgálaton,és az orvosom is nagyon meglepödött, a szívem teljesen normális méretű,az ef 70% ,alaposan megvizsgált ,és azt mondta nem érti ,ilyen mértékű… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ilyen mértékű különbségről látatlanban nem tudok nyilatkozni, még az is lehet, hogy az első mérésénél valami tévedés történhetett. üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Szívburokban lévő folyadék

    Kedves Doktornő!
    Segítségét szeretném kérni.Szeptemberben near total thyredoctomiat csináltak nekem.A TSH-m még nem állt be hypothyreosisom van jelenleg 100 mikrogramm LETROX-ot szedek.A szövettanomon sajnos egy mikroszkopikus 2 mm nagyságú rosszindulatú daganatot találtak ami az épben lett eltávolítva.Az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A kiterjedt (mellhártya- éa szívburok) folyadékgyülem miatt mielőbb onkológiai illetve kardiológiai vizsgálat, az eredménytől függően megfelelő kezelés szükséges, nem találom jónak az… Még több

  • Szív probléma?

    Kedves doktornő! Szeretném a véleményét kérni panaszaimra. Több hónapja dagadnak a kezeim, lábaim, arcom. Mellkason égő érzés teljesen át a hátig. Nyomó érzés a mellkason. Néha erős szívdobogás. Utóbbi hónapban magas fokú hirtelen izzadás. Fulladásos köhögési rohamok. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tiszte Kérdező! Ezeknek a szerteágazó panaszoknak az oka látatlanban nem, csak személyes kivizsgálás során deríthető ki. Javaslom. hogy első lépésként kezelőorvosával konzultáljon. Üdvözlettel dr Tarján… Még több

  • nyilalló fájdalom

    Tisztelt Doktornő!

    2 hónapja kb folyamatos nyilallásokat érzek baloldalt bordámnál, hátamban, tegnap előtt viszont szegycsontomba 30 percen keresztül nyilalló fájdalom volt, belenyillalt elmult és igy folytonosan, nagyon megijedtem, hogy ez szívroham esetleg.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ezek a panaszok inkább mozgásszervi (csigolya, izomzat, borda közti idegek) eredetre utalnak, de kétség esetén forduljon kezelőorvosához személyes vizsgálat céljából. Üdvözlettel dr Tarján… Még több

  • mellkasi fájdalom

    Kedves DRNŐ! tegnap jelentkezett elősször baloldali mellkasi fájdalom, inkább olyan pár másodpercig tartó nyomást érzek ott. nem kiséri más panasz, nincs hányingerem, stb. nem állandó a fájdalom, csak elő elő jön és akkor rövidebb ideig tart. mozgástól pihenéstől független. mi okozhatja, aggódom nem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A leírt panasz jellege nem utal szíveredetre, inkább mozgásszervi (izom, ízület, bordaközi ideg) lehet a háttérben. Ha nem javul, forduljon kezelőorvosához! Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa Még több

  • Zsibbadás, fejfájás, aura

    Kedves Doktornő!

    38 éves nő vagyok. Délután dvd-zés közben elkezdett bizseregni a bal kezem, az ujjaim felváltva. Volt, hogy elmúlt, aztán újra éreztem, ugyanezt a bal lábamban és lábujjaimban is, bokától lefelé főleg. Elég zavaró érzés volt. Eltartott egy ideig, majd elmúlt és most tompán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A tünetek leírása alapján nem tudok véleményt mondani, de ha a stroke gyanúja felmerült, mindenképpen ajánlott mielőbb egy személyes orvosi vizsgálat. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő!
    Anyukám tavaly májusban esett át a végbéldaganat műtéten, az idén volt kontrolllon, nem találtak már semmit. Syncumáros, szívelégtelensége van, ingadozó vérnyomása.
    Az lenne a kérdésem, eheti-e a kiwit? Sok helyről hallja, hogy a bélbetegségeben szenvedőknek nem tesznek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Javasolom, hogy olvassák el Zajkás Gábor Diétás könyv bélbetegeknek című könyvét, abban minden hasznos információ szerepel. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Pajzsmirigy gyógyszer

    Tisztelt Doktornő! Enyhe pajzsmirigy alulműködésem van. Erre naponta egyszer 50mg euthyroxot szedek. Kb 2 hónapja elkezdtem szédülni illetve nyugalmi helyzetben hirtelen szívdobogás érzésem volt és a pulzusom 97/perces lett. Ezzel szenvedtem egy jó hónapig. Aztán abbahagytam a gyógyszer szedését mivel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A pajzsmirigy alulműködést valóban kezelni kell, viszont az euthyrox okozhat szívverési rendellenességet, a megoldást személyes orvosi vizsgálat oldhatja meg. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa Még több

  • megfázás nasopax

    Kedves Doktornő!

    Nasopax orrsprét szoktam használni, ha megfázok. Most lebetegedtem kaptam antibiotikumot, nasopax orrsprét, mert bedugult az orrom. Szükséges e venni másikat, mert a multkorinak még a fele megvan, azért kérdezem, hogy nem maradhatott rajta baktérium? köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Szerintem nem szükséges. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • mit jelent?

    Kedves DRNŐ!
    a laboreredményemben a cukron kivül egy eltérés van, az ldh 470 u/L a megengedett 460. mit jelez ez az érték? próbáltam utánna nézni,de nem igazán lettem okosabb.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ez egy májfunkciós érték, az eltérés kisfokú. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • hasi "fájdalom"

    Tisztelt Doktornő!

    A napokban olyan furcsa érzést érzek az alhasam környékén. Igazság szerint nem is fájdalmat mint inkább azt érzem mint ha izomlázam lenne, pedig semmi arra utaló dolgot nem végeztem. Fizikai munkát végzek, szokott fájni a derekam, hátam, arra gyanakszom, hogy esetleg… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Sajnos ezt látatlanban nem tudom megmondani, javasolom, keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából.Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    Vannak ilyen szorongásos, kisebb pánikos tüneteim már egy ideje, és ezért a terhelést (tornát) nem nagyon bírom. Már egy kis tornától, bedobog a szívem kissé, szédülök, és olyan mintha egy ilyen enyhe belső remegést, olyan enyhe egyensúlyzavar félét éreznék tőle. De most már… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A pánikszindróma esetében annak egyensúlyát kell elérni (ez kezelőorvosi kompetencia), a terhelést ennek függvényében és mértékében célszerű végezni. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Near total thyreoidectomia

    Kedves Doktornő!
    Szeretném a segítségét kérni.kérni. Szept 16.-án megműtöttek.Near total thyreoidectomia-t csináltak.2X voltam már vérvételen és azt mondják nagyon alul működik.
    Okt.05 TSH:64,493 (0,550-4,780) Nov:9 TSH 58,9
    T4:0,63 (0,89-1,76) T4:0,74
    T3:1,6 (3,04-4,65)… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Ha csaknem teljes (near total) pajzsmirigy-eltávolítás történt, akkor természetes, hogy nincs pajzsmirigyműködés, hiszen pajzsmirigy sincs. Ezt csak a tartós pótlás biztosítja, az kérdés,… Még több

  • Vérkép kérdés

    Tisztelt Doktornő!

    Remélem jó helyre írok. Munkahelyem évente fizeti 1 db magánúton történő vérkép elvégzését. a Következő értékek estek ki a tartományből:

    Érték Referencia

    C reaktív protein 14,20 mg/L 0,00 - 5,00
    Vas 7,5 μmol/L 12,5 - 32,2
    LDL… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! A CRP emelkedése gyulladásos folyamat gyanúját veti fel, az alacsony vas oka lehet felszívódási zavar, vérzés, az LDL-koleszterin a szív- és érrendszeri betegség kockázatát növelheti.… Még több

  • mütéttel összefügghet?

    Kedves DRNŐ! férjemet mülthét vasárnap hajnalban mütötték kizáródó sérvvel. pénteken hazajöhetett. tegnap is és azelőtt éjszaka is tarkótáji erős fejfájása volt, és csurom vizesen ébredt. pizsamát kellett cserélni. Ön szerint ez minek a tünete lehet, vagy nem érdemes foglalkozni vele? a fejfájás gyógyszerrel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Meg kellene mutatni az operációt végző intézményben, lehet hogy láz vagy esetleg más szövődmény álla háttérben. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot Doktor nő!
    Soha nem volt gond a szívemen. De mostanában sokat is idegeskedek, néha egy kicsit gyorsabban ver.
    A vérnyomásom jó szokott lenni.
    Mit tanácsok Doktor nő?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Az ideges állapot okozhatja a gyorsabb szívverést, nincs speciális teendő vele, ha lehet kerülje az idegességet kiváltó okokat. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa

  • fájdalomcsillapítók

    Kedves Doktornő!

    Tegnap hajnal 2 felé kellett bevennem fogfájásra Diclac 75mg tablettát, viszont nem voltam vele megelégedve, így Saridonra váltanék át. Lassan 12 óra telik el, hogy bevettem a Diclacot, Ön szerint most már bevehetek egy Saridont, vagy várjak még?

    Köszönöm… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező! Erre a kérdésére egy másik portálon már válaszoltam. Üdvözlettel dr Tarján Zsuzsa