A betegek kérdései (18105)

  • Tisztelt Doktornő! Angiögráf vizsgálaton voltam, de ott nem mondtak semmit, csak egy-két értéket bekarikáztak.…

    Tisztelt Doktornő!
    Angiögráf vizsgálaton voltam, de ott nem mondtak semmit, csak egy-két értéket bekarikáztak. Szeretném tudni, hogy melyik mit jelent és mi a normális érték.75 éves vagyok
    Brachiális vérnyomás:
    Sys:111mmHg, Dia: 63mmHg, PP: 48 mmHg, MAP: 79mmHg, HR: 69⁄min, Aix brachial: 1,2%,
    Aix brachial (75): -2.1 %
    SBPao: 114.8 mmHg, PPao: 51,8mmHg, Aix aortic: 38,3%, Aix aortic(75) 34,9%, ED 285 ms
    DRA: 43, SAI: 51,1 % , DAI: 48,9%
    Válaszát előre is köszönöm!!
    Tisztelettel: L. Katalin

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez nem angiogáfos, hanem arteriográfos vizsgálat, ennek célja, hogy a kis-közepes erek falának pillanatnyi beidegzettségi állapotát mutassa (Aix), ez hozzávetőlegesen 10 alatt jó. Amit hiányolok, az az SWV érték, ami a főverőér falának meszességére utalna, ez önnél fontosabb lenne. A vizsgálat egyébként tájékoztató jellegű, erre nem lehet teljes mértékben hagyatkozni, de mindenképpen hozzá tartozik egy orvosi kiértékelés. Ezt kérje a vizsgáló intézményben, vagy ismételtesse meg a vizsgálatot pl. a Coral centrumban.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktorno! Novemberben jartam kardiologusnal,ahol ekg,vernyomasmeres,ultrahang,holter monitorozas…

    Tisztelt Doktorno!
    Novemberben jartam kardiologusnal,ahol ekg,vernyomasmeres,ultrahang,holter monitorozas zajlott.Szapora pulzus es palpitacioerzes miatt kerestem akkor az orvost.Az uh,vernyomasmeres negativ lett,azt mondta, jok az eredmenyek.A holter soran sinustachikardian kivul semmi korosat nem talalt.Magnezium szedeset javasolta,gyogyszert nem irt fel.Az atlag pulzus 95 lett. (Ekkor mar valoszinuleg terhes voltam,de meg nem tudtam rola.)
    Tegnap haziorvosnal jartam,aki ekg-t csinalt,9.hetben jarok. Azt mondta,hogy nem tetszik neki az ekg-m.Bal szarrol beszelt,meg felgyorsult keringesrol,de hogy vegulis artalmatlan.Az ekg-mon a legvegen v6-nal van valami furcsa kiugras szeru valami.Nem nagyon ertettem semmit abbol,amit mondott.Sajnos a kardiologiai leleteim nem voltak nalam,szoban elmondtam neki a fentieket. Akkor azt mondta,nincs teendom,majd szules utan. Akkor lehet hogy kell betablokkolo.
    Csak annyiban szeretnem a velemenyet kerni,hogy valoban nincs teendom? Amit o mondott,az ugyanaz,mint amit a kardiologus megallapitott? Ugye nem most alakult kis valami ez alatt az egy honap alatt,amit esetleg a kardiologus meg akkor nem latott??
    Egyebkent meg azt szeretnem kerdezni,az,hogy gyakran nagy levegot kell vennem,osszefugghet ezzel? Sokszor ugy erzem nem jutok eleg levegohoz. Es ez nem csak most a terhesseg alatt jellemzo,viszont most kisse gyakoribb. Emellett hatfajassal kuzdok joideje.
    Megtisztelo valaszat elore is koszonom.kellemes unnepeket kivanok onnek! Egy kismama

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem hiszem, hogy a háziorvos valami újat talált volna, talán csak aggodalmasabban, kevesebb tapasztalattal értékelte a leletét (ezt a kört megtakaríthatta volna magának, ha elviszi korábbi leletét, ami valószínűleg ugyanolyan, mint a tegnapi).A légvételi kényszer tipikusan ideges tünet, ne stresszelje magát, a hátfájás talán rossz testtartás következménye lehet.
    Önnek is kellemes ünnepeket kívánok!
    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Pár perccel ezelőtt írtam Önnek. Nem írtam le,hogy édesanyám kórházba került szívinfarktussal.…

    Kedves Doktornő!

    Pár perccel ezelőtt írtam Önnek. Nem írtam le,hogy édesanyám kórházba került szívinfarktussal. Múlt hét csütörtökön. Azon a napom meg is műtötték,csináltak neki szívkatéterezést. Lehet nálam az idegeskedéstől szívszúrási panaszaim? Ami azóta is tart! Csak akkor jó mikor lefekszem. Fáradtnak is érem magam,meg kimerültnek.Úgy volt,hogy ma haza jöhet,de sajnos rajta úrrá lett a pánik,és ezért a doktornő nem is merte haza engedni!
    Köszönettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az is lehetséges, már csak az időbeli egybeesés miatt is.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Segítségére,tanácsára lenne szükségem! Már 5. napja,hogy a szívem szúr és már…

    Tisztelt Doktornő!

    Segítségére,tanácsára lenne szükségem!

    Már 5. napja,hogy a szívem szúr és már a mellkasban is érzem a szúró,nyomó érzést!
    Tegnap voltam háziorvosomnál vérnyomást mért,meghallgatott,és mondta hogy szerinte elég ha Magbe b6ot szedek este 2 dbot. Gyógyszertárba inkább a Valerián Relaxot ajánlották,mivel nem jól alszom éjjel sem. Az lenne a kérdésem,hogy normális dolog az,ha az ember már az 5 -ik napon is szívszúrást érez?
    Mi tévő legyek?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel : Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha ilyen tartós a panasza és szerencsére semmi komoly következmény nem alakult ki, akkor bizonyára mozgásszervi eredetű lehet a panasza, a rossz alvás miatti nyugtató mellett próbáljon fájdalomcsillapítót bevenni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Megfázásos betegség száraz torokkal

    Tisztelt Dr. Tarján Zsuzsa!

    Két hete nem tudok kijönni a megfázásból, a háziorvosom nem kimondottan foglalkozott a kérdéssel, csak megfázás elleni italport ajánlott, ami jó is volt, jobban lettem, de újra visszaestem. Megint ittam néhányat egy másik fajtából, jobb lett, de most azt értem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A megfázás eléggé általános dolog, célszerű a bőséges folyadékfogyasztás, vitaminok (citrom), arr kifújása, tartós eldugulás esetén orrcsepp vagy gőzölés ajánlható. Ha… Még több

  • Klimax, stressz, folyadékhiány okozhatja a melléütéseket?

    Tisztelt Doktornő!

    Anikó vagyok, és már írtam Önnek a panaszaimról.
    (Pitvarfibrilláció cardioversio eddig egy alkalommal és azóta is folyamatos gyógyszerszedés)
    A gyógyszereket csökkentettem, és a vérhígítót aspirinre cseréltem, mert a mellékhatásokat nem jól viseltem.Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az ön kórelőzményével különösen nem tudom megítélni látatlanban, hogy az érzett ritmuszavar pontosan mi lehet, egyaránt szóba jön rövid pitvarfibrilláció és extrasystolia… Még több

  • A fej szédülését okozhatja stressz, szorongás?

    Tisztelt Doktornő!

    23 éves férfi vagyok teljesen egészséges, bár túlsúlyos(198⁄111), nem dohányzom, viszont elég stresszes, külföldön eltöltött időszak áll mögöttem. Az elmúlt kb. 2 hétben jelentkezett a legváratlanabb, amúgy nem stresszes, nyugalomban lévő helyzetekben egy 1-2 mp-ig tartó… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm doktornő! Az lenne a kérdésem hogy ha ez előtt 5 hónappal volt mélyvénás trombózisom a jobb…

    Üdvözlöm doktornő!

    Az lenne a kérdésem hogy ha ez előtt 5 hónappal volt mélyvénás trombózisom a jobb vádlimban és már harisnyát hordok és 4 mg marfarint szedek akkor meddig tart ez a folyamat még?
    Mikor lehet elhagyni a harisnyát? Soha?Mikor lehet edzeni? Még csak 22 éves vagyok!
    Nagyon köszönöm válaszát!
    Üdv. Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Miután nem ismerem önt, legjobb lenne, ha az önt ellenőrző-gondozó orvosnak tenné fel ezeket a kérdéseket.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Reflux okozta köhögés orvosi kezelése

    Tisztelt Dr Nő!
    Az lenne a problémám hogy már 1-2hónapja fáj a hasam általában evés után.(24)éves vagyok.
    Nemrég már eröltet a köhögés is ami eddig nem volt jellemző és beteg sem vagyok.
    Voltam orvosnál aki irt fel egy gyogyszer ,azt mondta reflux gyanús.Ha nem múlik akkor azt mondta… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban refluxon kívül lehet akár nyombélfekély is, vagy felmaródásos gyomorhurut, ezeknek sokkal komolyabb szövődményei lehetnek, mint a tisztázásra szolgáló tükrözésnek. Még több

  • Tisztelt Doktor Nő! Párszor észrevettem,hogy ha erősebb izgalom ér,a kulcscsontom alatt fáj majd a torkom,állkapcsom.ez…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Párszor észrevettem,hogy ha erősebb izgalom ér,a kulcscsontom alatt fáj majd a torkom,állkapcsom.ez elmúlik utána égő érzés szerü dolog marad a torkomnál.Mellkasom ritkán enyhén fáj ilyenkor vagy nem is fájdalom ilyen diszkomfort érzés.35 éves nő vagyok,ez a stressztől van vagy esetleg inkfartus előjele?ill honnan tudjam higy szív probléma miatt van égő érzés vagy esetleg reflux?
    Köszönöm és Boldog,Békés Ünnepeket!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A panaszok eredetének tisztázására részletes kardiológiai vizsgálattal ki kellene zárni a szív-eredetet, utána lehet folytatni az ok keresését.

    Önnek is kellemes ünnepeket kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedev Doktornő, kicsit hosszú leszek: 41 éves nő vagyok. 2014. augusztusában vesekövet és epekövet diagnosztizáltak…

    Kedev Doktornő, kicsit hosszú leszek: 41 éves nő vagyok. 2014. augusztusában vesekövet és epekövet diagnosztizáltak nálam, miután egy hetes jobb oldali alhasi fájdalmak, hányinger, hőemelkedés után beutaltak vakbélgyanúval az illetékes megyei kórház sürgősségiére, ahonnan vér és vizeletvizsgálat után (UH-készítése nélkül) 5 óra elteltével (abból 20 percig foglalkozott velem orvos) hazaküldtek azzal, hogy igyak kamillateát... Maszek úton ultrahangot csináltatttam 2 nap múlva, ahol tehát epe- és veseköveket állapítottak meg.

    Az utóbbi okozta a problémát.... Elmentem urológushoz: Nem látott olyan méretű követ, amit zúzni kellene: Rowatinex, Nospa, sok folyadék... nagy fájdalom mellett jöttek is a homokok... Csakhogy egyik reggel bevettem az előírt 2 Rowatinexet és átéltem életem első epegörcsét...

    Műtét elkerülhetetlen. Az epeműtét előtt az urológus kiállította, hogy nincsen egyáltalán már vesekövem... Az epém szinte le volt állva. Az lap.epeműtét október végén lezajlott (egy szomszédos megye kórházában, 40 kisebb kövem volt), jól voltam, egy hét után már tudtam dolgozni is, 3 hétig kirobbanó volt az állapotom...jobb mint előtte, tartottam a diétát, majd november 15-én volt esemény, ahol egy órát álltam és mintha lecsúszott volna egy vesekő... az esemény után elmentem enni egy étterembe: rízs, natur csirke, a sajtot lekotortam róla... és onnantól végem lett (azóta folyamatosan rosszul vagyok)...:
    Napokig nem tudtam enni, erős hányinger gyötört...vissza is mentem november 19-én felülvizsgálatra az epeműtétet végző kórházba és sebészhez böröndöstül mindenestül, az UH mindent rendben talált a műtéttel kapcsolatban. Hazaengedtek, mondták, hogy diétázzak, ha nem múlik gasztroenterológus: gyomortükrözés...

    Hát csak nem múlt... a munkahelyemen sem tudtam helytállni, érezni kezdtem a bökdösődést lent. A gasztroenterológus azt mondta, mielőtt ledugja a csövet, inkább menjek urológushoz, mert hátha mégis vesekő okozza a problémát.

    Már annyira rosszul voltam, hőemelkedés, hányinger... hogy beautaltattam magam november 24-én az illetékes sürgősségire (urológia, belgyógyászat). 13 órakor először az urológiára mentem: UH, pislés-tesztcsík után kiállították, hogy nincsen kövem, a probléma nem urológiaia eredetű. A belgyógyászaton 17.00 órakor vérvétel, pisi, röntgen, UH, egy fiatal orvos vizsgált ultrahangon, nagyon alaposan, az epeműtéttel kapcsolatban mindent rendben talált, de egyszercsak felkapta a telefont és felhívta a belgyógyászt, hogy "azt hiszem megtaláltam a hölgy kövét" Egy CT-vel be tudnánk lőni...
    19.00 óra CT: Kiderült, hogy 2 vesekő is el van akadva az ureterben, az egyik 4mm, a másik alatta 2,8... és a másik oldalon is van egy kisebb...Este fél 8-kor benyomtak 3 infúziót és egy vízhajtót, majd este 9-kor kidobtak a kórházból...(pedig ott volt a bőrönd megint), hogy talán otthon kipisilom...

    Sajnos nem pisiltam ki... 3-szor - a végén már sírva - hívtam az urológust, hogy zúzza meg, mert nem bírom idegileg... nem alszom, mert görcsöl, nem tudok dolgozni... mindeközben augusztus óta 12 kg-t fogytam... epeműtét és ez meg a diéta és a sok ivás... és az idegeskedés.

    Végül december 4-én beírtak ureterkőzúzásra... kaptam egy fájdalomcsillapítót, és egy kb. 2 dl jódtartalmú kontrasztanyagot vénába... Az borzasztó volt...Rá kb. fél órára zúzni kellett volna... de elment az orvos és még 3 embert megzúztak előttem... a kontrasztanyag szépen kiürült...de azért meglátták a 2 követ... az alsót (2,8 mm) nem sikerült szétzúzni, de a felső 4 mm-eset igen...hazaengedtek (pedig ott volt a bőrönd is), igyak sokat... másnap görcs, szörnyű hányinger... és mintha az epém is görcsölt volna...

    A 2,8-as követ azóta sem tudtam kipisilni ("ki fog az menni" - csaknem 1,5 hónapja bennem van az ureterben)...fölötte meg gondolom az összezúzottnak a törmeléke nyomul... iszok, ugrálok, topogok, futkozok a lakásban semmi... kivagyok idegileg, nem tudtam dolgozni sem...Felhívtam az orvost, hogy zúzza meg mégegyszer, de csak 3 hetente lehet...
    Most itt vannak az ünnepek... januárig semmi... És nem vagyok jól... hol tudok aludni, hol egész éjszaka nem, néha teljesen kiizzadva ébredek, nem merek elindulni sehová...Nospán élek... már nem bírok sokat inni, egyáltalán nincs étvágyam, legyengültem, és ami szintén aggaszt, hogy a frissen műtött epémet is elkezdtem nagyon érezni... néha, mintha egy tojás lenne ott... szinte böki a bordám...vagy ez csak az idegesség miatt van így?

    Már összesen 4-szer indultam a kórházba bőröndöstü lmindenestül és egyszer sem fogtak ott... úgy érzem, hogy nem veszik a problémámat komolyan, ezért már félek elindulni... 5-8 óra a sürgésségin és ugyanolyan panaszokkal, fájdalmakkal térek haza...

    Szóval a kérdésem:
    1. Mit javasol, mit tegyek?
    2. Történhetett valami az epémmel is?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Átérezve a kálváriáját, azt javasolom keressen másik urológust személyesen vagy itt az oldalon, az epéjével kapcsolatban sajnos nem tudok érdemi választ adni. Jobbulást kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! A panaszommal voltam háziorvosnál, de igazából ő semmi hasznosat nem tudott mondani,…

    Kedves Doktornő!
    A panaszommal voltam háziorvosnál, de igazából ő semmi hasznosat nem tudott mondani, ezért keresem Önt, remélem közelebb jutok a megoldáshoz, hogy mi lehet a gondom. Írom a panaszokat.
    -köldöktől balra , de szinte mellette, visszatérő, egy pontra összpontosuló nyilalló fájdalom.
    - bal mellem alatt, most már a két mell közötti részre, a melltartó vonala alá kiterjedő, időnkét fellépő nyomó, szúró fájdalom, időnkét olyan érzéssel kombinálva, mintha mozogna a hasam. Itt, ezen a középső részen. Lehet a gyomrom?

    Nagyon félek, nehogy gyomor vagy bélrendszeri daganatom legyen. Kérem nyugtasson meg, és ha van mód, adjon ötletet, hogy mi lehet ez, mert már vagy két hete minden nap előjön a fájdalom, de nem folyamatosan. Először idegbecsípődésre, vagy valami bőrfelületi dologra gondoltam, de ez már nem lehet az. Mindemellett epekövem is van, 12 milis, mozgó, és aranyérrel is küzdök kb. kéthavonta, és egy éve császárral szültem. Nagyon várom válaszát és tanácsát, mert két kicsi gyermek anyukájaként még sokáig jó egészségben kell lennem. Üdvözlettel Anikó!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban csak találgatni lehet: lehet gyomor-eredetű, lehet az epekőtől, lehet hasnyálmirigy, lehet bélrendszeri eredetű a panasza. Javasolom, panaszaival forduljon gastroenterológushoz személyesen vagy pl. a www.diagnozis.hu oldalon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Korábbi levelemre reagálva, miszerint legyen-e epekő-műtét, azt írta, hogy a műtét…

    Tisztelt Doktornő!
    Korábbi levelemre reagálva, miszerint legyen-e epekő-műtét, azt írta, hogy a műtét után a vezetékben is kialakulhat epekő. Amióta epekövet diagnosztizáltak nálam, bár olyan értelemben tünetmentes, hogy görcs nem volt, epediétát azért tartok. Ha ezt a diétát a műtét után is folytatom, akkor kisebb azért az esély az újbóli kialakulásra? Persze, lehet, hogy ez a diéta önmagában elég, hogy ne legyen baj, de mint írtam, azért örülnék, ha egy gondot 100%-osan ki lehetne zárni a hát- és deréktáji fájdalom mögül, meg esetleg más tünetek mögül is... Mégha nem is az epekő a felelős végül, én is megnyugodnék... (Jó, ez olyan, hogy "Ön szerint manipulatív vagyok-e? Ugye nem?", tudom...)

    Köszönöm válaszát! Kellemes ünnepeket és szép új évet kívánok!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ebben a kérdésben természetesen önnek kell döntenie, a diéta mindenképpen hasznos, ha a műtét megnyugtatja önt, és a sebész helyesnek találja, ártalom nem származik belőle.

    Önnek is kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő ! Köszönöm szépen az egész évben hozzám való segítőkészségét . Kellemes Karácsonyi…

    Tisztelt Doktornő !

    Köszönöm szépen az egész évben hozzám való segítőkészségét .
    Kellemes Karácsonyi ünnepeket kívánok Önnek és kedves családjának-

    Üdv. Klárika.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nagyon szívesen. Köszönöm jókívánságait és Önnek is kellemes ünnepeket kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Túlzott nyáltermelés esetén orvosi állapotfelmérés szükséges

    Tisztelt Doktornő !

    Lehet,hogy nem megfelelő helyen érdeklődöm a problémámról.
    Ez esetben elnézését kérem.
    Nos, a problémám az lenne,ogy hetek óta túlzott nyáltermelés kellemetleníti az életem. Ezen tünet főleg nappal beszédkor,evéskor jelentkezik. Éjszaka nem.
    A… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos nem tudok a kérdésére válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm Doktornő! 21 éves férfi vagyok, idén nyáron Szegeden ritmuszavart abláltak. Azóta van, hogy…

    Üdvözlöm Doktornő! 21 éves férfi vagyok, idén nyáron Szegeden ritmuszavart abláltak. Azóta van, hogy többször azt érzem minta egy pillanatra megállna a szívem majd egy erős dobbanassal tovább halad a ritmus vagy a másik verzió hogy mondja megfájdul a szivem mintha "megpöckölnék" a szivem es ilyenkor ugy érzem duplán üt! Ez eddig ritkán fordult elő és csak egy két ilyen dobbanás volt. Tegnap este viszont ezek a dobbanások rendszertelenül de min fél óráig követték egymást. A dobbanásokin kívül semmi kellemetlen tünet sem volt csak a két vádlim bizsergett zsibbadt. Azt szeretném kérdezni higy ezek extrasystolek vagy valami más? Ha extrasystole akkor mennyire veszélyes ez? Nem állhat le ettől a szívem?
    Várom válaszát!
    Tisztelettel, Patrik!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt vizsgálat nélkül csak tippelni lehetne, legjobb lenne, ha konzultálna az önt kontrolláló kardiológussal.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr no elsosorban elnezest a helyes irasom miat de angol a bilentyum!!Azal a kerdesel fordulok…

    Tisztelt dr no elsosorban elnezest a helyes irasom miat de angol a bilentyum!!Azal a kerdesel fordulok onhoz hogy tobb honapja van fejfajasom es szedulesem es most az utobbi idoben zsibbad a 2 labbam gerinc ferdulesem van es nagyon ropog recseg a nyakam netan ez okoszhat ijen panaszt ???????? felek hogy agydaganat vagy agyverzes vagy strok 20 eves anyuka vagyok es nagyon felek valaszat nagyon koszonom udv szandra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek a panaszok leginkább mozgásszervi eredetre vezethetők vissza, javasolom, forduljon reumatológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Bedugult orr és fájdalom a mellkas bal oldalán

    Tiszteletem doktornő. Szeptember közepén lázas lettem és folyt az orrom,kaptam rá azóta 2 doboz antibiotikumot amit be is szedtem. Azonban azóta folyamatosan folyik az orrom és napi minimum 2x be is dugul. Már a 3. doboz orrspray-t használom pedig nem szivesen alkalmazom már ilyen mennyiségben. Néhány… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján… Még több

  • Köszönöm válaszát! kicsit megnyugodtam ! Kellemes Ünnepeket Kivánunk!

    Köszönöm válaszát! kicsit megnyugodtam ! Kellemes Ünnepeket Kivánunk!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    :-)

  • Köszönöm doktornö a válaszát ! kicsit meg gyugodtam békés ünnepeket kivánok !

    Köszönöm doktornö a válaszát ! kicsit meg gyugodtam békés ünnepeket kivánok !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Nagyon szívesen.

    Önöknek is kellemes ünnepeket kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa