A betegek kérdései (17955)

  • Kedves Doktornő! Ma lett kész a laboreredményem. A neutrophil 49,5 %-os lett, referencia érték 50,0-…

    Kedves Doktornő!
    Ma lett kész a laboreredményem.
    A neutrophil 49,5 %-os lett, referencia érték 50,0- 70,0.
    A Lymphocyta 41,5 %-os lett, referencia érték 25,0 -40,0.
    A többi eredmény jó, ez a két eltérés volt.
    Mi oka lehet? Aggódnom kellene?
    Kisbabát szeretnénk a férjemmel, és emiatt voltam vérvételen, hogy minden rendben van e velem.
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek igazán nem lényeges eltérések, nem kell aggódnia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Két napja a bal mellem alatt közvetlenül pillanatnyi szúró érzésem van levegővételre,…

    Kedves Doktornő!
    Két napja a bal mellem alatt közvetlenül pillanatnyi szúró érzésem van levegővételre, minden mozdulatra. Voltam orvosnál, fájdalomcsillapítót kaptam, nem ér semmit sem. Van, amikor a bal váll felé is kisugárzik a fájdalom. Azt mondta a háziorvosom, lehet, hogy idegbecsípődés. Azt szeretném tudni, mi lehet ez, kihez forduljak? Előre is köszönöm a választ! Tisztelettel: Vargáné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Háziorvosának feltehetően igaza van, bizonyára kell még egy kis türelem a panaszok megszűntéig.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • jo napot kivanok eleg osszetet problemam van ket evvel ezelott volt egy tudo gyulladasom amit allatoktol…

    jo napot kivanok eleg osszetet problemam van ket evvel ezelott volt egy tudo gyulladasom amit allatoktol kaptam el kigyogyultam belolle de azota nem vagyok a regi 33 eves vagyok es nagyon nehezen birom a fizikai munkat perindropil actavis 4mg es xanax 05 egy szemet szedek azota mivel lett egy panikbetegsegem akkor akorhazban amire kaptam valdoxant mental gyogyszert amit egy evig szedttem vissza terve olyan mindennapos problemaim vannak hogy kb deli oraktol elkezdek enyhen szedulni elnyom az almossag van hogy eggy egy pillanatra nehezen veszem a levegot beszur bal oldalt a bordam alatt nehezen tudok beszelni egy par percig mondanam csak keves a levegom a gyomrom also reszen gyakran feszul teltseg erzetem van eggy egy esti szerelmi aktus utan masnap szedelgek erotlen vagyok es erdekesen beszur bal oldalt amit az iment emlitettem mindennap faj a hatam rosszul alszom azota eggy fel pohar sort sem birok meginni mert rogton elkezd a hatam fajni szedulok rosszul let jon ram jeleztem hazi orvosom fele problemaim de egy vervetelen kivul mas nem tortent ott minden normalis volt tudoszuron sem talaltak semmit kerem segitseget mert mar nehezek a napok felek a delutanoktol ugy gondolom ez nem normalis egy 33 eves ferfitol csaladom van es nagyon nehez igy elore is koszonom valaszat es kernem szepen segitsen merre induljak toxoplasmas tudogyulladasom volt

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom forduljon a pánikbetegségét kezelő pszichiáterhez és számoljon be ezekről a panaszokról, emellett belgyógyászati kivizsgálás is szóba jön a korábbi toxoplazma fertőzés miatt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    Tökéletes labor, UH eredmények mellett az utóbbi napokban állandóan olyan érdekesen, enyhén narancssárgás színű a székletem. Reggelente vannak néha kisebb bélgörcseim, bél korgásaim, amelyekre hatalmasakat kell szellentenem elég sokszor hogy jobb legyen, és ez napközben is előfordul,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! A héten írtam magának hogy anyumnál súlyos Nátrium és Kálium hiányt álapítottak…

    Tisztelt doktornő!

    A héten írtam magának hogy anyumnál súlyos Nátrium és Kálium hiányt álapítottak meg, nap mint nap kapta a Nátriumos infúziót, de sajnos nem jött helyre....tegnap délután el hunyt, azt mondta az orvos hogy fel adta a szervezete...42 évesen, olyan hamar elment :’(

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Őszinte részvétem.

    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Az normális hogy a páromnak 191⁄130-as a vérnyomása, kijönnek házhoz hozzá és negyed…

    Tisztelt doktornő!

    Az normális hogy a páromnak 191⁄130-as a vérnyomása, kijönnek házhoz hozzá és negyed óra múlva már távoznak is a mentők?Ekkora vérnyomás nem igényel kórházi ellátást?kapott valami injekciót meg egy "tablettát" a nyelve alá!

    válaszát nagyon köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérnyomás kezelése nem sürgősségi feladat (az extrém magas értékek esetén persze igen), de a kivizsgálás-tartós kezelés háziorvos-belgyógyász feladata, elsőssorban járóbetegként.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves dr.nö már 1 éve fáj a szegy csontom mögött a bal lapockám mozgásra jobban.csináltak 2 sziv uh negativ lett.2 honappal ezelöt elkezdett fájni a bal vállam a bal melkasom sziv tájékon és a bal karom belsö fele és aszt vettem észre hogy elmentem focizni futás közbe elég erösen szoritott a bal melkasom… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Leírása alapján ez inkább mozgásszervi eredetűnek (ízület, izom, csigolya) tűnik, javasolom, forduljon reumatológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Ha egy életen át szedek halolaj kapszulát, okozok-e valami hátrányt a testemben? Korábbi…

    Tisztelt Doktornő!

    Ha egy életen át szedek halolaj kapszulát, okozok-e valami hátrányt a testemben?

    Korábbi laborban tg: 1,9 volt
    Amióta a halolajat szedem: 0,6.

    Táplálkozáson nem változtattam semmit.

    Egyértelműen erősen belenyúl a halolaj kapszula a trigliceridbe. Az orvosoknak is ajánlani kellene, nem egyből a statint...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez jó hír és jó alternatíva, fogyassza egészséggel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    Korábban volt egy fogtömésem, utána nagyon lüktetett a nyaki erem, erős szívdobogás érzetem volt, utána meg a hasam is lüktetett, plusz nagyon erős fejfájásom volt, azóta gyökérkezelték ezt a fogamat és a fejfájás most már ritkábban jelentkezik, voltam hasi UH-n, a papíron… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Augusztusi levele óta úgy tűnik, érdemi változás nincs, kivizsgálás kórosat nem mutatott, bizonyára nincs oka aggodalomra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján…

  • Tisztelt Dr nő! Szívritmus zavarom volt azt megműtötték,de van egy kéthegyű-billentyű elégtelenségem…

    Tisztelt Dr nő!
    Szívritmus zavarom volt azt megműtötték,de van egy kéthegyű-billentyű elégtelenségem ...45 kg híztam pánik beteg lettem !kérdésem szobabiciglizhetek vagy tornázhatok?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javaslom, konzultáljon az önt ellenőrző kardiológussal.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jo napot. Kb. 1 honapja eszrevetem egy csomot a vakbelem hejen(14 eve vetek ki) neha gorcsosen faj neha pedig alig erzem. Ketszer voltam csaszarozva, nagyn magas vernyomasom van 170⁄110 is szokot leni. 8 honapja voltam orvosnal kivizsgalason a vernyomasom miat, elvegesztek egy izotop vizsgalatot a vesek… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további… Még több

  • Kedves Doktornő! Torokgyulladásomra antibiotikumot kaptam napi 1 tabletta 7 napon át. Általában hányadik…

    Kedves Doktornő!

    Torokgyulladásomra antibiotikumot kaptam napi 1 tabletta 7 napon át. Általában hányadik tabletta után várható javulás? Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, ez a kérdése is olyan, mint az előző, nem tudok válaszolni rá.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő! Voltam az éves ellenőrzésen és az ultrahang vizsgálata alapján tett vélemény így…

    Tisztelt Doktor nő!

    Voltam az éves ellenőrzésen és az ultrahang vizsgálata alapján tett vélemény így hangzik: Echocardiographias vizsgálata során az inferior basalis 1⁄3 volt hypokinetikus. Azt szeretném kérdezni, hogy ez mit jelent egészen pontosan? Van-e félni valóm?

    Üdv.
    K.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez annyit jelent, hogy szíve alsó felének egy része csökkentebben mozog. Így kiragadva összefüggésiből, nem tudok arra válaszolni, hogy kell-e félnie. Kezelőorvosa nyilván megmondja majd önnek.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr.Tarján Zsuzsa! Az ügyben kerestek meg, hogy tanácsot kérjek. Rosszulléteim pár hónapja…

    Tisztelt Dr.Tarján Zsuzsa!

    Az ügyben kerestek meg, hogy tanácsot kérjek.
    Rosszulléteim pár hónapja kezdődtek. Sokat fogytam.Kivizsgáltak(vérvétel, vizelet, EKG, mellkas röntgen, hasi ultrahang) Nem talláltak eltérést!
    Ami konkrétan a kérdésem lenne, hogy 5 évig szedtem Betaloc zok retard 50mg-os gyógyszert akkor magas pulzusra irták fel de az utóbbi alacsonyra vitte a vérnyomást, pulzust.Emiatt abbahagytam fokozatosan a gyógyszer szedését. Ezek után volt esedékes a sziv ultrahang is,már egy hónapja nem szedek gyógyszert. Az Eredmények: Bal kamra Dd: 49 Ds 27 EF:77
    Bp hossz: 42 Jp: 36
    kiáramlási seb.: 1,4 m\\s E: 0,77 m\\s. A:0,75 m\\s,
    Aorta asc.: 25 mm IvC: 9

    Jo systoles bal kamra functio. Jo diastoles functio.
    A mitralis hátsó vitorla enyhén prolabál. Jelzett MI.
    Jelzett Ai.
    Enyhe TI. Becsült jobb szivfél nyomás: 20+10 =30 hgmm
    Nyugalmi segmentalis falmozgászavar nem látható.
    Norm.IVC.

    Ekg: sinus ritmus, Frontális síkban normal R tengely ,normal repol.

    Ezek az Eredmények rosszak,jelentenek valamit? És esetlegesen okozhatta-e a gyógyszer elhagyása a vitorla enyhe prolabalasát,vagy pont a gyógyszer szedése okozhatta?

    Jelenleg még vannak enyhe rosszulléteim. Orvosok pánikbetegségre gyanakodnak.
    Pulzusom ülve mindig 105 körüli, fekve alacsonyabb normális tartomány. Vérnyomás normális.
    Erre az értékre mindenképp szükséges a betaloc zok ujra szedése? Nem szivesen szedném ha lehet.

    Előre is köszönöm a válaszát!
    Üdvözlettel: Júlia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kardiológiai leletei jók, a mitralis (kéthegyű) billentyű prolapsusa a billentyű anyagának egy bizonyos fokú lazaságát, mozgási eltérését jelenti. Társulhat hozzá záródási rendellenesség, amikor a billentyűn elégtelenség (visszafolyás) észlehető. Általában nem igényel teendőt, de rendszeres ellenőrzés (ultrahang) indokolt. Sem panaszaiban, sem kialakulásában a Betaloc szedése nem játszott szerepet. Ez a gyógyszer tüneti kezelést jelent, a szapora szívverést csökkenti, nem kötelező szednie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    Kb. 2-3 éve jelentkeztek nálam hasi, mellkasi , hát, fájdalmak (baloldali), ami mögött nem találtak semmi komoly szervi okot ( több mellkas rtg, mellkas ct, hasi mr, ultrahang, laborvizsgálatok, kardiológiai vizsgálat).
    Kb. Szeptember óta nagyon felerősödtek a fájdalmaim,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mondhatnám, pont ellenkezőleg, azt nem tudom, hogy mi okozhatja a panaszait, de meglehetősen nagy biztonsággal megállapítható, hogy nem kardiológiai (szív- érrendszeri)… Még több

  • Tisztelt doktornő! Szeretném meg kérdezni mirre útal a vérképem,illve milyen eltérések vannak..köszönöm!…

    Tisztelt doktornő! Szeretném meg kérdezni mirre útal a vérképem,illve milyen eltérések vannak..köszönöm!

    eGFR-epi Nő>62. 85
    Süllyedés. 7
    fehérvérsejtszám. 5,98
    vörösférsejt. 4,47
    hemoglobin. 134
    hematokrit. 0,40
    mcv. 90,4
    mch. 30,0
    mchc. 332
    rdw. 12,4
    trhombocyta. 275
    mpv. 10,4
    neutrofil. 60,4
    lymfocyta. 28,4
    monocyta. 8,9
    eosinofil. 1,3
    basofil. 1,0
    neutrofil. 3,61
    lymfocyta. 1,70
    monocita. 0,53
    eosinofil. 0.08
    basofil. 0.06

    GGT. 7
    kálium. 3,69

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek honlapon tájékozódjon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktorno! 41 eves ferfi vagyok.A tuneteim:terhelesre magas pulzus pl:seta185_190 allo helyzetben…

    Tisztelt Doktorno!
    41 eves ferfi vagyok.A tuneteim:terhelesre magas pulzus pl:seta185_190 allo helyzetben 150…160.
    nyugalmi35_80.mellkasi nyomas faradekonysag allando gyomorfajas fulzugas sajnos nem tudom mi lebet a problema koszonettel.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban sajnos én sem tudom, javasolom, forduljon kardiológushoz személyes kivizsgálás céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 30 éves férfi vagyok. A problémám kb 5-6 hónapja kezdődött. Szúrkáló,puffadó hasfájás…

    Kedves Doktornő!
    30 éves férfi vagyok.
    A problémám kb 5-6 hónapja kezdődött.
    Szúrkáló,puffadó hasfájás a has és a gyomor egész területén
    Van mikor a has jobb oldalán bordaív alatt de van mikor bal oldalt is érzek szúró fájdalmat.
    Gyomorkörül pedig olyan érzés mintha valami feszítené,mintha tele lenne a gyomrom.(Korán reggel éhgyomornál is)
    Olyan érzés mintha tele ettem volna magam.
    Néha a hátam is fáj,szúrkál deréktól felfelé.
    Széklet nagyon nehezen van és jóval kevesebb a szokásosnál és lágyabb,vékonyabb.
    Van,hogy bárhogy próbálok székelni vagy gázt üríteni egyátalán nem sikerül.
    Wc-zés után minimálisan részben enyhülnek a tünetek főleg ha gáz is ürül.
    Voltam gyomortükrözésen ott minden rendben volt és voltam béltükrözésen
    ott sem mondtak mást aranyéren kívül.
    Ultrahangot,röntgent és labort is csináltak.
    Amikor eszem akkor mintha nem tudna lemenni az étel.
    feszül,gyomorszáj körül teljesen fent,mintha már tele ettem volna magam.
    Néha szokott enyhe hányingerem is lenni.
    Egyébként pszichés problémáim vannak évek óta.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de látatlanban ezt nem lehet eldönteni, javaslom forduljon gasztroenterológushoz személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jo estet, ha valakit ujra elesztenek peralas kozben, akkor annak milyen tuneti vannak? Kez zsibbadas…

    Jo estet, ha valakit ujra elesztenek peralas kozben, akkor annak milyen tuneti vannak? Kez zsibbadas es eros mallkasi fajdalom,az lehetseges?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem értem a kérdését, mi az a "peralas". Ha közvetlenül érinti a kérdés, az illetékes orvosokat kell megkérdeznie.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr.nő voltam korházba is ekg rendben vérkép rendben de választ nemkaptam tölük hogy mi is lehet…

    Tisztelt dr.nő voltam korházba is ekg rendben vérkép rendben de választ nemkaptam tölük hogy mi is lehet az oka irtak fel frontint napi 2-szer kel szednem 5mg de a szivdobanás érzés ugyan ugy megvan, mit tanácsol?? válaszát türelmét köszönöm!!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa