A betegek kérdései (18038)

  • Kedves Drno! Gocos mandula okozta utobetegsegekre (ha van sziv es veseerintettseg is) penicilint javasoltak. Szeretnem…

    Kedves Drno!
    Gocos mandula okozta utobetegsegekre (ha van sziv es veseerintettseg is) penicilint javasoltak.
    Szeretnem kikerni a velemenyet hogy On szerint ez segit?
    Ajanlotta a haziorvosom egy ast,crp,verkep,vizelet es torokvaladekvizsgalat elvegzeset.
    Ha nem jon ki mas illetve a streptococcus ami eddig is jelen volt a torkomba akkor szedjek penicilint.
    Mit szol?
    Koszonet!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt kezelőorvosával kell megbeszélnie, illetve a "szív- és veseérintettség" miatt a megfelelő szakorvosokkal is.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! 31 éves normál test alkatú nő vagyok, a labor leleteim szerint állandó vashiánnyal. Körzeti…

    Tisztelt Doktor Nő!

    31 éves normál test alkatú nő vagyok, a labor leleteim szerint állandó vashiánnyal.
    Körzeti orvosom által felírt tablettákat nem bírom, hányok tőlük. Megpróbáltam pezsgőtablettával pótolni, de az orvos azt mondta, ez nem elég és az ételben lévő vasanyag sem elegendő. Mit tegyek? Ki jön belőlem az étel a tablettától.
    Valami megoldás csak akad? Egyébként jó a közérzetem, nem látszik, hogy beteg lennék. Csak kontrol miatt járok vérvételre.
    Köszönettel: Virág

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Vashiány esetén először az okot kellene tisztázni és megszűntetni (nőgyógyászati, gyomor-bél-rendszeriu eltérés). azután rátérni a vaspótlásra, ami csak tüneti megoldás.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Fejfájás hátterében állhat a vérnyomás? Jó a vérnyomásmérőm?

    Többször kaptam már öntől segítő választ, ezért fordulok ismét Önhöz.
    Az utóbbi egy-két napban többször éreztem fejfájást, és akkor megmértem a vérnyomásom, ami 130-135⁄85 közötti értéket mutatott. Most is megmértem 137⁄85-ös érték volt, azonban rögtön ezután újra megmértem (szinte 1 perc) sem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek az értékek nem lehetnek a fejfájás okai. Személyes vizsgálat döntse el, hogy mozgásszervi, esetleg szemészeti probléma nem áll-e fenn a panaszok hátterében.
    Még több

  • Tisztelt Doktor Nő, azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy a gyomor és a szegcsont között…

    Tisztelt Doktor Nő, azzal a kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni, hogy a gyomor és a szegcsont között egy dudort érzek és fáj. Igaz, hogy fát vágtam és utána jelentkeztek.Azt már megfigyeltem, hogy ha nehezebb munkát végzek akkor ez előfordul. Ha nem csinálok nehéz munkát, akkor is ott van és érzékeny. Mi lehet ez.Maradok tisztelettel Mária.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, javasolom, forduljon kezelőorvoshoz személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • T. Doktorno. 21 eves vagyok terhesegem alatt elkultek sziv uh vizsgalatra lassan egy eve volt a leleten…

    T. Doktorno.
    21 eves vagyok terhesegem alatt elkultek sziv uh vizsgalatra lassan egy eve volt a leleten az van irva hogy meszes mitrit gondolom meszes bilenytyut jelent. A vizsgalatkor az mondtak hogy minden rendben de ez engem meg is agaszt hogy nem e veszelyes-e?? On szerint? Nagyon felek agodok ez miatt mert az edesanyam 34evesen sziv infartusba halt meg. És alitolag panik beteg lettem. Nehez legzesem is van ami szinte egesz nap fent al igaz most horghurutom van elege meg voltam fazva es a letapadt slejm nem akar felszakadni gondolom ettol is lehet nehez legzesem de a haziorvos szerint az idegeskedes miatt van.Komolyan lehet attol nehez legzesem hogy nyugtalan vagyok? Koszonom hogy olvasa levelem es valaszol. Tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, javasolom, forduljon kezelőorvosához!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • T. Doktorno. Kerdesem a kovetkezo lenne paromnak szinte mimdig kek a szaja mitol lehet ez? Egy kivizsgalas…

    T. Doktorno.
    Kerdesem a kovetkezo lenne paromnak szinte mimdig kek a szaja mitol lehet ez? Egy kivizsgalas erdemes lenne-e? Valaszat elore is koszonom.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Tüdő- illetve szívbetegség okozhat ilyen eltérést, ki kellene vizsgálni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 29 éves, 2 gyermekes anyuka vagyok. Körülbelül 3 éve vannak különböző mellkasi…

    Tisztelt Doktornő! 29 éves, 2 gyermekes anyuka vagyok. Körülbelül 3 éve vannak különböző mellkasi fájdalmaim. Az elején volt egy szív uh-m, ahol annyi derült ki, hogy az egyik billentyűm kicsit lazább, ezért érzek néha szívdobogást. A fájdalom néha visszatért, kiderült, hogy epekövem van,akkor ennek tulajdonították a mellkas fájdalmat. Eltávolították az epémet. Persze a gondom ugyanúgy fenn állt. Ráfogták a súlyomra, hát most lefogytam 32 kg-t. Már egyre rosszabb a fájdalom. Van, mikor napokig vagy éppen hetekig semmi, aztán derült égből villámcsapás, jön a rossz érzés. Mindíg nyugalmi állapotban és teljesen váratlanul tör rám. A mellkasom közepén, a gyomorszáj felett érzek égő, görcsös, megfogalmazhatatlan rossz érzést, ami pár másodpercig tart, majd elmúlik. Van, hogy pár perc vagy fél óra múlva visszatér, de az is, hogy csak 1-2 alkalom egy nap. Ilyenkor nagyon pánikolok, félek, hogy valami nagy bajom lesz, már nagyon rosszak a mindennapjaim mert folyamatosan arra gondolok, mikor fáj megint és mi lehet ez. A háziorvosom nem segít, nem kapok beutalót vizsgálatokra, sem vérvételre, szerinte nema szívemnek van baja és különben is fiatal vagyok.Az ügyeleten 2x jártam, egyszer ekg volt,de jó lett, másodszor pszichológushoz küldtek, valamint a hirtelen fogyásra fogták a dolgot. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mi lesz velem így, hogy senki nem segít megtalálni a fájdalom okát. A Doktornő szerint mi lehet a baj? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Renáta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A nyugalomban jelentkező panaszok szervi szíveredet ellen szólnak, lehet mozgásszervi, gyomor vagy pszichés eredetű gond. Személyes vizsgálat nélkül ennél biztosabbat nem lehet mondani, keressen egy megbízható orvost, aki részletesebben kivizsgálja panaszait.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jonapot!!! Az lenne a kerdesem hogy miert faj sziv tajon fekves kozben es miert ver nagyokata szivem…

    Jonapot!!!
    Az lenne a kerdesem hogy miert faj sziv tajon fekves kozben es miert ver nagyokata szivem neha!! 16 eves vagyok !
    Kezilabdazom 7 eve ...! Sokat szoktam mostanaban izzadni...nyugalmi allapotban..!
    1 eve regisztraltak nalam a panik betegseget! Koszonom mielobbi valaszat!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban nehéz megmondani, de nagyon valószínű, hogy ez is a pánikbetegség része. Forduljon kezelőorvosával!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Sportolás miatti trombózis veszély és a szívben is fájdalom

    Tisztelt doktornő!

    19 éves vagyok. Nem sportolok versenyszerűen, trombózisra hajlamos vagyok.
    Az utóbbi időben (2-3 hónap) jelentkeztek a bal mellem alatt hirtelen beszúrások, de nem tulajdonítottam nekik nagy jelentőséget, mert hamar elmúltak.
    Mostanra olyan érzésem van… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Leírása alapján a panaszok inkább mozgásszervi vagy pszichés eredetűnek tűnnek, kétség esetén forduljon kezelőorvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktorno! Az energia ital karos a szivre?

    Kedves Doktorno!
    Az energia ital karos a szivre?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Egy szóban összefoglalva: igen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Antibiotikumot kell szednem, melytől eléggé szédülök, aluszékony vagyok, és a hasam…

    Tisztelt Doktornő!

    Antibiotikumot kell szednem, melytől eléggé szédülök, aluszékony vagyok, és a hasam is ment már. Három napja szedem! Ez súlyos, vagy várjak még vele, hogy szóljak az orvosomnak. Nem merek elaludni, mert félek, hogy elalszom tőle, örökre, mert kábult, bódult vagyok.

    Előre is köszönöm válaszát!
    Tisztelettel:
    Zsuzsanna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban nehéz lenne érdemi választ adni, de aligha valószínű, hogy az antibiotikumnak ilyen hatása lenne. Kétség esetén kezelőorvosával konzultáljon, addig - ha ez megnyugtatja önt - szüneteltesse a gyógyszer szedését.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Mostanába,főleg evés után a hasam bal oldalán,néha a jobb oldalon is olyan érzésem…

    Tisztelt Doktornő!

    Mostanába,főleg evés után a hasam bal oldalán,néha a jobb oldalon is olyan érzésem van,mintha felfűjtak volna egy lufit.kb 2 hónapja voltam egy más panasszal hasi ultrahangon,de eltérést nem találtak sehol.Kérdésem lenn,mi lehet ez?ha valami daganat lenne az ultrahang ki tudná mutatni?válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, az ultrahang sem mindig egyértelmű. Legjobb lenne, ha felkeresne egy gasztroenterológust.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! A nuclear medicin cardio vizsgálat milyen százalékban tudja kimutatni a rendellenességeket?…

    Tisztelt doktornő!
    A nuclear medicin cardio vizsgálat milyen százalékban tudja kimutatni a rendellenességeket? Esetleges sztent visszaszűkülést milyen bizonyosságban jelez?
    Köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos nem tudok önnek válaszolni, ilyen vizsgálatot végző intézményben érdeklődjék.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Sokszor előfordul, hogy úgy érzem a gyomromban nem lenne emésztés... Nehéznek érzem…

    Kedves Doktornő!

    Sokszor előfordul, hogy úgy érzem a gyomromban nem lenne emésztés... Nehéznek érzem és olyan mintha nem tudna a levegő feljönni! Teljesen mindegy, hogy mit eszek! Tudna valamit tanácsolni?

    Köszönettel: Emília

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm! Azt szeretném kérdezni hogy a fokhagymának tényleg van vérnyomáscsökkentő hatása?Ha igen…

    Üdvözlöm!

    Azt szeretném kérdezni hogy a fokhagymának tényleg van vérnyomáscsökkentő hatása?Ha igen akkor hogy lenne érdemes fogyasztani?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudok róla.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! A kálium r tabletta mellett szedhetem a magne b6-ot? Kardiologian írták ki a kaliumot…

    Tisztelt doktornő! A kálium r tabletta mellett szedhetem a magne b6-ot? Kardiologian írták ki a kaliumot (napi 2g),kálium szintem 3,7hgmm. Köszönöm válaszát. Üdvözlettel :Évi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Miután a Magne B6-ban nincs kálium, nem zavarja a kálium szedését.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Betalocot szedek.Két hete nehézlégzésem van.A pulzusszámom lement 46-ra, ezért megfeleztük…

    Tisztelt Doktornő! Betalocot szedek.Két hete nehézlégzésem van.A pulzusszámom lement 46-ra, ezért megfeleztük a betalocot Így a pulzusom 73 lett.Most gyengült a nehézlégzésem.Ön szerint okozhat e ez a gyógyszer nehézlégzést, és abbahagyása okoz e a szív működésében problémát? Köszönöm válaszát. Zsuzsa

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, miért és mióta szed Betalocot. A pulzuscsökkenés természetes hatás, nehézlégzés leginkább csak fennálló tüdőbetegség esetén szokott jelentkezni. Ha elhagyást tervez, fokozatosan csökkentse az adagot.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Heves szívdobogását, végtagzsibbadását mi okozhatja?

    Kedves dr.nő! 38 éves nő vagyok. Már hetek óta minden este mikor már lepihenek, hírtelen erős kellemetlen heves szívdobogásom van. Van hogy néha még a legmélyebb álmomból is felriadok rá. És azt is észre vettem már hogy nem tudok a baloldalamon aludni arra fordulni mert szinte megakarok fulni köhögés… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, érdemes lenne egy tartós EKG monitorozást (Holter) végezni, hogy kiderüljön, panaszai során nincs-e ritmuszavara.… Még több

  • Tisztelt doktor nő! 41éves nő vagyok. A vérnyomásom 170⁄110-150⁄99 között ingadozott a pulzusa 65-90között.…

    Tisztelt doktor nő! 41éves nő vagyok. A vérnyomásom 170⁄110-150⁄99 között ingadozott a pulzusa 65-90között. Most jelenleg vérnyomás beállítások reggel vidotin kombi 1,este vidotin 1⁄2. Valamint aspirin protektet szedek. A pulzusom mostanában 100 felett van. Miröl lehet? És még szedek scippa 1reggel,xanax.0.5,1-0-1. Magas pulzusa kellenne szednem valamit? Köszönöm. Szilvi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mind a Vidotin, mind a Scippa okozhat szívritnmuszavart, javasolom, ellenőrízzék az EKG-ját és a serum kálium-szintjét.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő. Háziorvosom vizelettenyèsztèsre küldött alhasi panaszaim miatt ami besugárzik a combomba…

    Tisztelt Doktornő. Háziorvosom vizelettenyèsztèsre küldött alhasi panaszaim miatt ami besugárzik a combomba ès a derekamba.kb 2 honapja tart.voltam vèrvètelen is ott is rendben van minden.nőgyógyàsz gyulladást nem talált.a tenyèsztèsnèl gomba ès baktèrium nem tenyèszett ki viszont van egy vizelet üledèk ami 3-4 lhsejtet mutat.ez mit jelent? Egyáltalán mi ez gondolom rövidítve van.köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az lhs az laphámsejtet jelent, normális. Panaszait látatlanban nem tudom értékelni,
    javasolom, forduljon kezelőorvosához személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa