A betegek kérdései (17956)

  • Kedves Doktor No! Tudom, h a turelem a lenyeg, csak ugye ma mar munka lenne. De a valasz megszuletett,…

    Kedves Doktor No!

    Tudom, h a turelem a lenyeg, csak ugye ma mar munka lenne. De a valasz megszuletett, orvoshoz kell mennem mert csak nem mulik a hasmenes. Este ota megint egyfolytaba. Szerencsere nem gorcsolok, es nem tudom van- e ertelne immodiumot bevenni, hiszen szombat es vasarnap az 5 db se segitett. Remelem gyorsan rendezodik mert nem szeretnek kiszaradni.

    Koszonettel
    Helga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Valóban legjobb, ha orvoshoz fordul személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!Azt szeretném kérdezni,hogy normális dolog e ,hogy amióta vérhígítót Clopidogrelt szedek…

    Tisztelt Doktornő!Azt szeretném kérdezni,hogy normális dolog e ,hogy amióta vérhígítót Clopidogrelt szedek állandóan vannak rajtam véraláfutás szerű foltok,kissebb,nagyobb.Üdv:Bozóné

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez többé-kevésbé vele jár (kisebb behatások is enyhe foltokat okoznak), ha nagyobb vérzés nincs, akkor nincs különösebb teendő.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Pár napja esténként a mellkasomban úgy érzem, mintha levegőt nyeltem volna, néha…

    Tisztelt Doktornő!

    Pár napja esténként a mellkasomban úgy érzem, mintha levegőt nyeltem volna, néha belenyilall a fájdalom a bal oldalamba (lehet, hogy a szív), és ilyenkor bal oldalon fáj a nyakam, úgy érzem talán a nyakizom. Ehhez még ájulásérzés társul, reggelre elmúlik. Kb 2-3 napja ez minden este előfordul. Mire gyanakodjak?

    Köszönöm segítségét!

    Balázs

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírás alapján ez nem szív-, hanem mozgásszervi eredetűnek látszik. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő,

    30 éves fiatal nő vagyok. Legutóbbi együttlétkor párommal nagyon elszédültem a végén, forgott velem a világ, zsibbadtam és bizseregtem, néhány percre be kellett csuknom a szemem. Nem is hallottam őt rendesen. Nem tudom, ez veszélyes-e. Aztan a rákövetkező napokban annyira… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Amit leír, annak inkább idegrendszeri eredetét kellene tisztázni, de azt mindenképpen (keringési zavar, mini stroke?).

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr Nő Már töbször kaptam nagyon értékes számomra fontos információkat öntől. Gyógyszerként…

    Tisztelt Dr Nő

    Már töbször kaptam nagyon értékes számomra fontos információkat öntől.
    Gyógyszerként betaloc Zok 25mg –nak a felét szedem ami mind a vérnyomásom 110⁄75- 125⁄80 a pulzusom 65-80 között tartja
    amit szinte állandoan ellenörzök.Reggel délben este.Ha 2-3 havonta nem lenne csak éjszaka jelentkező vérnyomás kiugrásom 200⁄92 120pulzus.
    Semmi problémám nem lenne.
    Ez 10-15 perc alatt le cseng és az étékek maguktól visszaállnak.nagyon megtudok ijedni.
    Két alkalommal kéthéten belül különböző kerekpár futópad terheléses EKG teljesen negativ eredményt adott.Holter negativ.
    Az echo –nál volt mitralis görbe relex zavar,de semmi más .
    Mit tanácsol az éjszakai kiugrás kivédésére.Napközben ez még soha nem fordult elő.
    Előre köszönöm válaszát
    K Marianna

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ahogy látom, lassan teljesen leépíti a vérnyomáscsökkentő gyógyszereit, nem tudom, hogy ez megalapozott-e. Korábban javasoltam, hogy vérnyomását belgyógyász állítsa be alapos vizsgálat (ABPM) alapján. Az sem világos, hogy a korábban általam nem ismert okból szedett Xanax miért maradt el. Összegezve: konzultáljon belgyógyászával a kezelés optimális módjának megtalálása céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor No! Koszonom valaszat. 2 nap letelt, 4 kg-t fogytam, de ma ejjel aludtam. Gyenge vagyok…

    Kedves Doktor No!

    Koszonom valaszat. 2 nap letelt, 4 kg-t fogytam, de ma ejjel aludtam. Gyenge vagyok es szedulok faj a fejem. Probalok sokat inni, es valamit enni is. De egybol bantja a gyomrom. Iszom a normaflort us napi 3at. Plusz ugye meg a noi gondok is megvan. Miert is ne egyszerre. Valamit tud tanacsolni h a gyengeseg es a szedules elmuljon?

    Koszonettel
    Helga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Tegnap írtam, hogy pár nap szükséges a javuláshoz, még csak egy telt el, legyen türelemmel! Javulást kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó estét Doktor nő! Nem saját panasszal fordulok Önhöz. Makacs ismerős panaszkodik folyamatos rosszullétekre,…

    Jó estét Doktor nő!
    Nem saját panasszal fordulok Önhöz. Makacs ismerős panaszkodik folyamatos rosszullétekre, de többszöri kérés ellenére sem hajlandó orvoshoz menni, Én viszont nagyon aggódok az állapota miatt, mivel javulás helyett inkább csak a romlás tapasztalható az állapotában.
    A következőkben bemásolnám pontos levelét amiben leírja panaszait.
    Kérem próbáljon meg válaszolni, hátha egy Orvos szava ráveszi arra, hogy Szakemberhez forduljon! Köszönöm!
    A levél:
    "körülbelül 5-6 hónapja tart. eleinte még csak néha-néha egy nehéz légzés, utána jött az hogy a szívem hirtelen elkezd nagyon gyorsan verni aztán hirtelen abbahagyja és emellé egy pár perces légszomj. alapjáraton is 90 egynéhány a vérnyomásom, de amikor az esik le az vicces. szóval igen. utána kezdődtek ezek a spontán szédülés aztán hirtelen leesik a vérnyomásom, később ezek már összeesésekké fokozódtak. de egészen eddig ennyivel le is tudtam. olyan 10 perc alatt az egészet. egy két naponta előjött, aztán napi 3nál nem volt több. később, miután összeszedtem magam és úgy éreztem hogy elmúlt akkor mehetett tovább a nap és aki éppen nem volt ott nem kellett hogy tudjon róla. ilyenkor jó ha sokat egyedül vagyok, mert akkor kisebb az esély hogy valaki látja.
    csak az előbb nem sikerült tíz perc alatt letudni. hosszabb volt az előtte időszak. aztán amikor úgy gondolom hogy vége akkor felkelek és csinálom tovább a dolgom. csak most azzal a lendülettel hogy felálltam dőltem is előre. nem tudom, olyan 1 perc körül már visszajött kép hang meg minden. felültem aztán csak voltam mert nagyon gyenge voltam. aztán elkezdtem remegni és folyni kezdett a vér az orromból.."

    Előre is köszönöm a válaszát, tisztelettel:
    T.B

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ebből a leírásból sajnos nem tudom megmondani, hogy mi okozza a panaszokat, de mindenképpen személyes orvosi vizsgálat, részletes kivizsgálás látszik abszolút indokoltnak.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr Nő! Azzal a kéréssel fordulok önhőz, hogy pár napja a kenyerembe egy evőkanál lenmagpelyhet…

    Tisztelt Dr Nő!

    Azzal a kéréssel fordulok önhőz, hogy pár napja a kenyerembe egy evőkanál lenmagpelyhet rakok(lisztérzékeny vagyok),nem tudom hogy sok-e ennyi? ma voltam a templomba áldoztam az ostya buzalisztes volt, estére meghajtott még most is kortyog a belem nem tudom hogy mi lehetett az oka? Az ostyára gondoltam tudom hogy nem lehet nem sürün szoktam áldozni pont emiatt,gluténmnetes ostya meg nincs!
    Most nem tudom vegyek-e be valamit???
    köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Első kérdésével kapcsolatban dietetikust kérdezzen, a másik kérdéssel kapcsolatban szerintem várakozzon, nyilván el fognak múlni a tünetek.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Köszönöm a gyors válaszát. Szükséges valamire figyelnem? Mi jelezheti, ha mégis…

    Tisztelt Doktornő!

    Köszönöm a gyors válaszát.

    Szükséges valamire figyelnem? Mi jelezheti, ha mégis a tüdőhöz jutott a gyógyszer? Vagy akkor nagyon nagyon köhögtem volna?

    Nem nagyon tudok pihenni, mert egyfolytában ezen jár az agyam.

    Köszönettel:

    B. Kata

    Ui: Kellemes Ünnepeket!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha ezt így kell kérdeznie, akkor bizonyára nem jutott oda, ne töprengjen ezen, biztosan rég a gyomrában van már.
    Önnek is kellemes ünnepeket kívánok!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Ma este a rizsszemnyi nagyságú gyógyszerem bevételekor félrenyeltem. Köhögtem…

    Tisztelt Doktornő!

    Ma este a rizsszemnyi nagyságú gyógyszerem bevételekor félrenyeltem.
    Köhögtem egy párat. Jelenleg nem érzek semmi különöset, néha köhögök egyet-egyet.
    Pánikbeteg vagyok, és most teljesen ki vagyok borulva, hogy mi van ha a légcsövembe jutott.
    Mire kell figyelnem? Lehetséges-e hogy odajutott? Fölöslegesen nem szeretnék orvoshoz fordulni, csak a pánikbetegségem miatt nagyon nyugtalan vagyok.

    Válaszát nagyon várom és segítségét előre is köszönöm!

    Üdvözlettel:

    B. Kata

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem valószínű, hogy bármi komplikációtól kellene tartani, feltehetően a köhögés a megfelelő helyre juttatta a gyógyszert.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktor nő Tegnap este a párom himveszoje egy pillanatra hozza ért az én vaginámhoz mi közben…

    Tisztelt doktor nő
    Tegnap este a párom himveszoje egy pillanatra hozza ért az én vaginámhoz mi közben csokoloztunk ettől lehetek terhes? Nem tette be semmi nem volt de felek nagyon azért írtam ide mert nem tudok nőgyógyásznak írni kérem válaszoljon köszönöm egy aggódó tini

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Józan mérlegelés alapján nem lehet terhes, de ez nem 100%.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Február hónapban mellkasi fájdalom és zsibbadás miatt kerültem sürgősségi osztály…

    Tisztelt Doktornő!

    Február hónapban mellkasi fájdalom és zsibbadás miatt kerültem sürgősségi osztály ellátásába. Kardiológián ultrahanggal megnézték a szívemet és a következőket találták, melyeknek értelmezésében szeretném segítségét kérni.
    Ritmusos szívhangok, bal PST III-ban halk syst.zörej, keringése komp.
    110⁄60 vérnyomás EKG: fr.: 82⁄min, PQ:0,13, QRS: 0,34 R vektor jobbra dev., III-ban ST ie T lapos neg. V2-6-ig ST ie T poz.
    Echocard vizsgálat:
    Ao. gyök: 24, BP haránt:28
    BK DD:45, DS:26, EF: 72%
    Segmentalis falmozgászavar nincs. Aorta bill. 3 tasakos vékony.
    Balkamrai beáramlás: E⁄A:118⁄59 DT: 190.
    JK-i kiáramlás: vmax1m⁄sec VTI:20
    Jk-i kiáramlás: Vmax 1,9m⁄sec. VTI: 39
    Mitralis vitorlák vékonyak. MI nincs. Jobb szívfél nem tágabb. BP:40, JP: 39 PF nincs. IVC szűk légmozgást követi.
    Jó systolé és diasztolé, BKF, gyorsult balkamrai kiáramlásill. pitvari septumon kis bal-jobb shunt gyanúja merül fel.
    Kedves Doktornő a fenti adatok alapján kell aggódnom a szívem egészsége miatt?
    Köszönettel egy aggódó anyuka

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírt leletek teljesen normálisak, ennek alapján nincs oka az aggodalomra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Panaszaim kb 2 hónapja kezdődtek.Égő érzés a torkomban savas böfögés gyomortáji…

    Tisztelt Doktor Nő!
    Panaszaim kb 2 hónapja kezdődtek.Égő érzés a torkomban savas böfögés gyomortáji szurkálás. Házi orvosom ulprixot irt 2×1 20mg. savas böfögés elmult gyomortáji szurkálás is. A torkok égés pár napra elmulik és megint ég elmulik ég.Ma megint szurkál a gyomrom
    .Igaz tegnap stresszeltem magam.Mennyi idő utan szünteti meg a gyógyszer?Vagy le kell cserélni másikra? Amióta szedem az ulprixot krémes àlagu a székletem. Válaszát előre is köszönöm.
    Tisztelettel Emese.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, panaszairól kezelőorvosával konzultálva célszerű lenne együttesen megbeszélni a kezelés esetleges módosítását, illetve kiegészítő vizsgálat (gyomortükrözés?) szükségességét.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő, Két nap múlva lesz vastagbéltükrözésem bódításban. Érdeklődnék, hogy Ön, mint belgyógyász,…

    Tisztelt doktornő,

    Két nap múlva lesz vastagbéltükrözésem bódításban. Érdeklődnék, hogy Ön, mint belgyógyász, meg tudna -e nyugtatni azt illetően, hogy a dormicummal bódított vizsgálatnál nem akkora vagy nincs is fájdalom? Egyszerre lesz a gyomor-és béltükrözésem, és gastroscopiám már volt, de nagyon félek a vastagbéltükrözéstől. Mennyi az esélye, hogy nem is fog hatni a dormicum, vagy ami rosszabb, valami nem várt bajt fog okozni?

    Köszönöm válaszát!

    Szép húsvétot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nincs tapasztalatom ezen a téren, mivel nem vagyok gasztroenterológus. Javasolom, hogy a vizsgálatot végző orvostól kérjen előzetes információt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Nem igazán értem Dr. Nő válaszát. Az előző kérdésem teljesen komoly. Ugyanis eléggé megijedtem mert soha…

    Nem igazán értem Dr. Nő válaszát. Az előző kérdésem teljesen komoly. Ugyanis eléggé megijedtem mert soha nem szúrt még a szívem és ez a szúró jellegű fájdalom elég erős volt. Elnézést ha valamit érthetetlenül írtam.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Kérdése szerencsére annyira nélkülöz minden, aggodalomra okot adó tényezõt, legfeljebb minimális izomrándulásra utal, hogy kérdésfeltevése valóban komolytalannak tûnt.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő!

    A tegnapi nap folyamán kétszer is előfordult,hogy amikor elkezdtem fújni az orrom elég erősen hirtelen nagyon elkezdett szúrni bal oldalt a szívem. Ez a fájdalom erős szúró jellegű volt és körülbelül 5 másodpercig tartott. Gondolom az erős orrfújástól. Ez valami komoly… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ugye csak szórakozik?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jóreggelt! Vérszegény vagyok jelenleg 85-s a hemoglobin szinten,múlthéten volt vér tarnszfúziom,de 2…

    Jóreggelt! Vérszegény vagyok jelenleg 85-s a hemoglobin szinten,múlthéten volt vér tarnszfúziom,de 2 hete minden napos a nehéz légzésem,heves szívverés nyugalmi állapotban,mély levegőt kell vennem mert normál vételnél mintha nem kapnék elég levegőt. Most a vérnyomásom 108⁄50⁄78. Okozhat ez szívinfarktust v egyéb baj? Szerdán tudok csak a kezelő orvosomhoz menni. előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vérszegénység nem okoz szívinfarktust, de tudni kellene az okát és azt kezelni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    A nagyapám szívműtéten esett át. De a vizsgálatok alapján a szívének nincs baja. A kezdetleges tünet az erős köhögés volt, majd pár nara rá , alacsony vérnyomás, orrvérzés is társult a tünetekhez . A tegnapi nap folyamán eszméletét vesztette, de magához is tért, aztán… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Feltehetően a kórházban részletesebb adatok állnak rendelkezésre nagypapája betegségével, gyógyszerezésével kapcsolatban. Lehetséges (bár ennyi adatból biztosat nem lehet… Még több

  • Kedves Doktorno! Azert irok, mert reggel ota tarto hasmenesem, ami szo szerint folyik, nem mulik.…

    Kedves Doktorno!

    Azert irok, mert reggel ota tarto hasmenesem, ami szo szerint folyik, nem mulik. Estere be is lazasodtam. 3 imodiumon vagyok tul, de semmi, most ejjel is 1orankent rohanok. A hasam olyam hangokat ad ki, mintha morogna gluggyolna, nagyon ilyeszto. Raadasul meg mentrualok is. Nincs etvagyam es amit iszok az egy oran belul tavozik belolem. Gondolom valami.virus lehet ha laz is volt. Mar csipi a fenekemet. Miz.tudok tenni?

    Koszonettel
    Helga

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Valószínűleg valóban valamilyen vírusfertőzés lehet, javasolom, hogy pihenjen, fogyasszon sok folyadékot (keserű tea), sós vízben főtt krumpli és legyen egy kis türelemmel, pár nap kellhet a javuláshoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! A minap a háziorvosomnál jártam, mert nehezen vettem a levegőt és fájt a mellkasom,…

    Tisztelt Doktornő! A minap a háziorvosomnál jártam, mert nehezen vettem a levegőt és fájt a mellkasom, kicsit az orrom is be volt dugulva azt hittem csak egy megfázás. Már nagyon rég nem voltam orvosnál, mivel nem voltam beteg. Bementem, a doktornő megvizsgált és elmondta, hogy a szívem nagyon rossz állapotban van. Sürgősen látnia kéne egy kardiológusnak. Be lettem utalva kardiológiára, de nem szeretnék ezzel várni, ki akarom vizsgáltatni. Meg szeretném kérdezni, meg tudna e engem vizsgálni valamikor? A háziorvosom a beutalóra ezt írta: 5⁄6.os holosyst. zörej, surranás tapintható. Ennél mondott többmindent is a doktornő, de nem írta fel. Valami májmegnagyobbodás is. Még annyit kérdeznék, hogy milyen vizsgálatokra számítsak? (persze csak ha elvállal a doktornő)
    köszönöm szépen előre is

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Természetesen szívesen megvizsgálom önt, javasolom, jelentkezzen valamelyik rendelésemen, amelyik önnek megfelel (www.foglaljorvost.hu)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa