A betegek kérdései (17928)

  • Köszönöm az előző válaszát! Tehát a tenoxbol ami 5mg os este szedek 1 et! A kardivelol hexálbol ami 6.25…

    Köszönöm az előző válaszát! Tehát a tenoxbol ami 5mg os este szedek 1 et! A kardivelol hexálbol ami 6.25 ös abbol reggel 1 és lefekvéskor 2 szemet veszek be! Mit tegyek? Este egyáltalán nem kávézok! Csak reggel! Válaszát köszönöm! Még annyit mi lenne ha este 1 szem kardivelolal többet szednék?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az esti gyógyszeradag emelés nem tűnik jó ötletnek, inkább azt javasolom, hogy minél később vegye be az esti gyógyszereket.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő,

    Egy hónapja antibiotikumos kúrán kellett részt vennem ,húgyúti fertőzés miatt. Szedtem probiotikumot végig,mégis a kúra utolsó napjaiban elkezdett fájni jobb oldalt gyomortájt,bordaív alatt és a hátam ugyanezen az oldalon. A fájdalom azóta megmaradt és több mint egy… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát kontroll vizsgálat céljából!

    Üdvözlettel
    dr…

  • Tisztelt doktornö az lenne a kérdésem hogy ébredés után a vérnyomásom 116per75 a pulzúsom 103 !! Ez normális?…

    Tisztelt doktornö az lenne a kérdésem hogy ébredés után a vérnyomásom 116per75 a pulzúsom 103 !! Ez normális? Szedet gyógyszereim a tenox a kardivelol hexál este a tenox1 regel 1 este kettö a másikbol! A körzeti orvosom azt mondta tegyem le a kávét amit csak regel iszok inkáb tejesen és tegyem le a cigaretát ami 7-10 szál közöt van egy nap! Önszerint emeljek a gyógyszeremen? Vagy ez normális! Válaszát köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom követni, hogy végül is hogy szedi a gyógyszereket, mert nem használ vesszőket, és nehéz követni, hogy melyikből mikor szed egyet illetve kettőt. Mindenesetre segíthet, ha gyógyszerit egyenletesen elosztva, 12 óránként veszi be, és legalábbis gyógyszer bevétele előtt nem iszik kávét és nem gyújt rá.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő!
    11 éves kisfiamnak a széklete pár éve nagyon világos,más panaszunk valójában nincs! A házi orvos elküldött a laborba de neki csak a jövőhéten tudom vinni és addig én beleörülök:-(Bár nem vagyok orvos de az eredmények aggasztanak ! Szépen kérem nézze már meg és mondjon már rá… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Bár nem vagyok gyermekorvos, ezek a leletek (a tünettel együtt) emésztési illetve epe-máj problémára utalnak.Ha pár éve tart, akkor bizonyára nem kell aggódnia, hogy jövő… Még több

  • Tisztelt Dr. Nő! Több hónapja fennálló, állandó fáradtsággal küzdök. ( napi 7-8 óra alvás után is…

    Tisztelt Dr. Nő!

    Több hónapja fennálló, állandó fáradtsággal küzdök. ( napi 7-8 óra alvás után is ugyan olyan fáradt vagyok). Illetve állandó lábfájdalommal, ami alatt értem, ha felállok nagyon fáj a lábam, először csak lábujjhegyre tudok állni. Az utóbbi egy hónapban állandó hőemelkedésem is van (37,4-37,8), ami hol izzadással társul, hol hidegrázással. A pajzsmirigyem miatt három havonta vérképellenőrzésre járok, és szinte mindegyik vérképemen rossz a Vérselyjtsüllyedés ( vagy magasabb, vagy határértéken van), valamint gyakran a segment, a lymphocita, SE vas, Ferritin és előfordul, hogy a CRP (15,1) sem megfelelő. Mivel háziorvosom nem igazán foglalkozik a problémámmal érdeklődni szeretnék, hogy a Dr. Nő mit gondol ezekről a panaszokról, illetve milyen irányba tudnék elindulni?

    Válaszát előre köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ha pajzsmirigybetegsége van, akkor nyilván endokrinológiai ellenőrzés alatt is áll. Mivel panaszait látatlanban nem lehet pontosan megítélni, javasolom konzultáljon endokrinológusával.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornö! Azt szeretném kérdezni,hogy miért lehetek felpuffadva már nagyon régota ezzel küzdök meg elég sokat fáj a hasam.Voltam vizsgálatokon is ahol kiderült h epe gondjaim vannak igy diézáznom kellett 1 hétig.azt mondták még van egy enyhe petefészek gulladásom amire kaptam gyulladás csökkentöt.De… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Lehetséges, hogy az epeproblémáinak a kezelésére az eddigi kezelés nem elég, keresse fel kontrollvizsgálatra a kezelőorvosát.

    Üdvözlettel
    dr Tarján…

  • Tisztelt Doktornő! Nem tudtam, hogy bőrgyógyásznak vagy inkább kardiológusnak címezzem a kérdésem,…

    Tisztelt Doktornő!

    Nem tudtam, hogy bőrgyógyásznak vagy inkább kardiológusnak címezzem a kérdésem, de hátha... 23 éves vagyok, de már évek óta megfigyeltem, hogy a kézfejem, a karjaim, leginkább az alkarom a bőr "alatt" sok fehér, kb. borsó nagyságú elszineződést mutat. Nem bőrfelszíni, "nem is a bőröm", csak "átlátszik rajta". Tehát nem vitiligo vagy ilyesmi. Észrevettem, hogy ha fekszem, oldalt, és így pihen a karom, akkor pár perc alatt elkezd feszülni, kiduzzadnak az ereim, és megjelennek ezek a fehér "foltok" még jobban, de ha fölemelem vagy felállok, akkor visszanyeri az átlagos színét. Olyan lesz, mint amikor vérvételnél elszorítják. Nem vagyok hipochonder, de ilyenkor jól látszik, hogy minden ilyen fehér folt közepén van egy tűszúrásnyi sárga pötty vagy bőr alatti bevérzés. Ha más nem mondaná, hogy ez furcsa, akkor nem foglalkoznék vele. A masszőröm az első alkalomnál kiakadt, mert ha fázom, csak egy kicsit is, iszonyatosan lila "térképes" lesz a bőröm, és azóta nyaggat, hogy vérszegény vagyok vagy más (a vérképem legutoljára jó lett, előtte vashiányom volt). Sokan kérdezték ezekre a fehér valamikre, hogy miért vagyok ilyen foltos. Nem szembetűnő, de látszik. Olykor a térdeim is úgy el vannak lilulva, mintha napokig ütötték volna. Arra gondoltam, hogy vérkeringés lehet. Érdemes megnézetnem vagy ne foglalkozzak vele?

    Válaszát köszönöm.

    Válaszát köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, elképzelésem sincs róla, hogy mi lehet ennek a jelenségnek a hátterében. Nem ismerek olyan kardiológiai okot, amely ilyesmit okozna.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő!
    22 éves nő vagyok. Egy hónapja véres nyálkás a székletem. Azonnal orvoshoz fordultam. Szedtem Klion tablettát, a panaszsim ezután sem múltak el. Csináltak teljes vérképet, ami az orvosom szerint teljesen tökéletes. Majd széklettenyésztést csináltak, minden negatív lett. A véres… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Igazán sajnálom, de látatlanban ezt nehéz lenne megmondani, gasztroenterológiai vizsgűálat (feltehetően tükrözést is beleértve) közelebb fog vinni a megoldáshoz.
    Még több

  • Tisztelt Doktor Nő!
    Megjött a vérvételem eredménye,vetne rá egy pillantást van-e benne valami kórós?

    WBC: 4,6
    RBC: 4,87
    HGB: 14,8
    HCT: 0,414
    MCV: 85.0
    MCH: 30,4
    MCHC: 35,7
    PLT: 202

    LYM% : 34,4 %
    MXD%: 13,1 %Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek nem látszanak kóros értékeknek, a koleszterin és triglicerid értékek nem jelentnek ebből a szempontból kocázatot.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm! Kérdésem az lenne ,hogy kb egy hétig napi 5 gerezd (nagyobb) fokhagymát fogyasztottam (belepréselve…

    Üdvözlöm!
    Kérdésem az lenne ,hogy kb egy hétig napi 5 gerezd (nagyobb) fokhagymát fogyasztottam (belepréselve vízbe).
    Ez a kúra okozhatja-e jelenlegi problémámat, mely egy hete tartó enyhe hasfájás, diszkomfort érzet.
    Voltam háziorvosnál nolpaza 40 mg gyógyszert írt fel és elküldött hasi ultrahangra ott minden negatív lett.
    Mi lehet az oka a panaszaimnak?
    Válaszát előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, ezt látatlanban nem tudom megmondani. Ha a fokhagyma-kúra elhagyása után megszűnnek a panaszai, akkor azzal volt kapcsolatban, ha továbbra is fennállnak, forduljon kontrollra gasztroenterológusához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 4 éve derült ki,hogy veleszületett billentyűhibám van.Akkor heves szívdobogás miatt…

    Tisztelt Doktornő!

    4 éve derült ki,hogy veleszületett billentyűhibám van.Akkor heves szívdobogás miatt mentem orvoshoz és Nebivololt írtak fel amit azóta is szedek.Tarkótáji fájdalom és "szerintem" magas vérnyomás miatt 140-150⁄85-95 végre felírtak Coverex tbl és ASA protectet. Azóta az EKG-n néha magas T hullámok láthatók amire a kardiológus azt mondja jó a körzeti orvos nézegeti és azt mondja nem érti miért magas talán sportolok- hát nem?Szedem a gyógyszereket és jól vagyok ellenőrzöm a vérnyomásom mégis a 140⁄90 állandósult pedig régen ennél az értéknél már rosszul voltam.Rendelőben 156⁄95 mérnek általában de nem szólnak rá semmit.Elmentem egy szokásos (2 évente ajánlott) Ultrahangvizsgálatra ahol azt mondták nőtt az érték hipertrófizált a kamra de a határon van nincs baj.46 éves vagyok.Mit tegyek,hogy ez az érték(nem tudom melyik) ne nőjön tovább?Mi a normális AOD:27.AOSEP14,LAD37,IVSDT:10,5PWDT:10.5 EDD:43ESD:25EF72%E:0.63,A:0.78E⁄A:0.8 Tényleg rosszak ezek az értékek?Sajnos az egész családom szív és érrendszeri betegségben érintett a szülői részről.Édesanyámnak is korán diagnosztizáltak magas vérnyomást.


    Köszönöm és várom válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, hogy milyen veleszületett billentyűhibája van (több lehetőség is van), és hogy az hozzájárul-e a magasabb vérnyomásértékhez. Valószínűbb, hogy ettől független. Az ECHO-s értékek tényleg a kamrafalak kis mértékű megvastagodását mutatják, szükséges lenne a vérnyomásértékeit úgy beállítani, hogy 140⁄90 fölé ne menjenek. Konzultáljon a kardiológusával az optimális kezelésről!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • A panaszom az lenne hogy, zsibbadok,nhurutosat nyelek, hurutos a szekletem vagy hasmenesem van reggelre…

    A panaszom az lenne hogy, zsibbadok,nhurutosat nyelek, hurutos a szekletem vagy hasmenesem van reggelre majdnem mindig torkom faj. Voltam tobb orvosnal is de minden erdemenyem jo lett.Voltam nogyogyasznal is ,mert az utolso menstruaciom ota nagyon fajt a hasam alja.Torletet vett.Azt mondta hogy, streptococusom van , mykoza, meg candidasom van.Lehet ez ettol. Koszonom a valaszat elore is Tisztelettel Ilona.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tett fel kérdést, de panaszait személyes vizsgálat nélkül nem is lehet orvosolni. Javasolom, forduljon kezelőorvosához, aki az ön adatainak ismeretében és személyes vizsgálat alapján meg tudja határozni a további elvégzendő vizsgálatokat és ezek eredménye alapján szükség szerint a kezelést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor nő!

    Tanácsát szeretném kérni - "magánszorgalomból" kardiológiai kivizsgálásra mentem, állandó szívdobogásérzés miatt.
    Anatómiai elváltozást nem találtak, az ünnepek után 24 órás Holter vizsgálatom lesz.
    A vérnyomásom a vizsgálatkor magas volt, (régebben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez eléggé bonyolult kérdés, a Visanne-nak számos egyéb lehetséges mellékhatása is lehet. Ami a vérnyomást illeti, nem tudom, hogy az ön esetében gyógyszermellékhatás vagy… Még több

  • Tisztelt Doktornő!

    Egy hete műtöttek WPW szindrómával, amely során kiégették a sinus köteget, ablációs beavatkozáson! a műtét előtti tünetek: szapora szívverés és nagyon sűrű szíverés kihagyás érzetem volt! A beavatkozás sikeres lett a két pitvar között volt a köteg.
    Panaszom az… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ahhoz, hogy erre válaszolni tudjak, látnom kellene az EKG-ján a jelenlegi ritmuszavart, amit kihagyásként ír le, látatlanban nem tudok érdemi választ adni.
    Még több

  • Üdv.Olyan kérdésem lenne hogy nyugalomban szinte nincs extrasystolem de kissebb terhelésre 5emeletre…

    Üdv.Olyan kérdésem lenne hogy nyugalomban szinte nincs extrasystolem de kissebb terhelésre 5emeletre feljövök,iszonyatosan elkezd verni a szivem rengeteg extram van szinte minden 3. 4. ütés után.150re felmegy a vérnyomásom ez tart 1-2 percig,utána minden vissza áll a normálisra ritmusos sziv,120as vérnyomás!Ez normális?Nyugalmi ekg-m nem mut
    atott sze rvi elváltozást.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez lehet attól, hogy nem elég edzett, de kétség esetén forduljon kardiológushoz kivizsgálás céljából. A terheléses EKG vizsgálat bizonyára választ ad kérdésére.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr. Nő!

    Idén megállapították nálam, hogy laktózérzékeny vagyok. Beadtam az Államkincstárhoz egy fogyatékossági támogatásról szóló nyilatkozatot, amihez csatolnom kellett egy ( az Államkincsár által előírt) orvosi beutalót. Ezen a háziorvosomnak kellett volna bejelölnie, hogy milyen… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem értem ezt az ügyviteli kérdést. A felsorolt kategóriák (a-tól g-ig) közül egyik sem felel meg a laktózérzékenységnek. Talán az Államkincstártól tud felvilágosítást… Még több

  • Tisztelt Doktorno! Kerdesem a kovetkezo lenneost voltam vastagbeltukrozesen azt irtak negativ makroszkopos…

    Tisztelt Doktorno! Kerdesem a kovetkezo lenneost voltam vastagbeltukrozesen azt irtak negativ makroszkopos lelet a szigmaban volt egy millimeternyi sessilis polyp a panaszaim miatt veztek biopsziat a vastagbelbol! Laza szeklet volt a panaszom amugy ideges alkat vagyok! Nagyon izgulok lehet ennek ellenere rossz a szovettanom! Nagyon felek bar allitolag nem lattak semmit tobbszor atmentek rajtam.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Igazán sajnálom, de nem tudok önnek látatlanban válaszolni, javasolom, várja meg a szövettan eredményét, remélhetőleg nem lesz semmi baj.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha vkinek idegesség, izgulás miatt hnyingere van( de nem gyomorból érződő, elnézést, nem tudom, hogyan fogalmazzam meg ), de azelőtt ez a tünet soha nem volt stresszes helyzetekben, akkor az mitől lehet? Ez "csak"ideges, feszült helyzetekben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, ebből a panaszból, amit leír, nem tudok következtetni az okra. Ha idegességgel kapcsolatos, akkor próbálja meg az idegességet okozó helyzeteket kerülni.
    Még több

  • még az előző levelemhez annyit, hogy ma hasmenésem is volt...

    még az előző levelemhez annyit, hogy ma hasmenésem is volt...

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Akkor akár vírusfertőzés is szóba jön, a korábbi javaslatok meleltt tartson diétát is.

  • t. doktornő! Tegnap óta 38,1 a C-m, levert vagyok és gyenge, alíg birok menni, szapora a pulzusom,…

    t. doktornő!

    Tegnap óta 38,1 a C-m, levert vagyok és gyenge, alíg birok menni, szapora a pulzusom, gyengék az újjaim. A hirtelen lehülés miatt betegedtem meg, a tegnap esti futás után éreztem azt, hogy rohadtul fázok és megmértem a hőmet, akkor 38,1 C volt. Erre bevettem két Algopyrint tegnap esete, attól 37,5 C lett, ma délelőtt 11:00-kor a 37,5 felszokott a munkahelyemen 37,8 C-re. Tavaly év végén beoltottak influenza ellen.

    Ön szerint ez influenza lehet?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Lehet egyszerű, hétköznapi meghűlés is. Pihenjen, fogyasszon sok vitamint és folyadékot.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa