A betegek kérdései (17928)

  • Kedves Doktornő! 10 éve volt epehólyag eltávolításom,pár hete diszkomfort érzetem van a jobb oldalamon,tompa…

    Kedves Doktornő!

    10 éve volt epehólyag eltávolításom,pár hete diszkomfort érzetem van a jobb oldalamon,tompa fájdalommal,rossz emésztéssel,hasi puffadással.
    Lehet epevezeték kő,vagy gyulladás?
    Fél éve voltam ultrahangon,ott nem láttak semmit.

    Van valamilyen gyógymód erre?

    Köszönettel: Molnár Edina

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Egy hete érzem,hogy szinte félóránként egy nagyot dobban a szívem pont a torkomban,nem…

    Tisztelt Doktornő!

    Egy hete érzem,hogy szinte félóránként egy nagyot dobban a szívem pont a torkomban,nem kapok levegőt és nagyon rossz érzés kerít hatalmába.
    Most már félek mikor jön újra.

    Fáradtnak érzem magam,emésztési problémáim is vannak.

    Régebben volt pánikbetegségem,de ez nem olyan érzés.

    Köszönöm válaszát: Tóth Andrea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat. A fáradtságot és az emésztési panaszokat ez nem magyarázza.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornö következö problémában kérném tanácsát,35 éves sportos férfi vagyok,3 éve kivették epeholyagomat mert köves volt.akkor hirtelen 10 kilot fogytam de azt visszhiztam hamar,viszont azota kb 2 év alatt 15 öt fogytam,kivizsgáltak elég rendesen gyomortükrözés is volt és semmi bajom elvileg,most… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezek az összefüggések nem valószínűek (már csak azért sem, mert 2 éve volt a műtét), allergia vagy gyulladás lehet, részletesebb kivizsgálás derítheti ki, javasolom, keresse… Még több

  • kedves Doktornő!

    elolvastam a liinket. ezek szerint,kkor nekem nincs szükségem erre. Nekem ezt mondta is az orvosom,csak mióta olvastam erről a szívbelhártyagyulladásról,azóta nagyon félek és stresszelek a fogorvosnál,ezért gondoltam hogy az a pár szem antibiotikum nem árthat,ha azzal… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ártani nem fog vele, ha csak azt nem vesszük, hogy a feleslegesen bevett gyógyszer nyilván nem használ. Ha önt megnyugtatja, vegye be. Korábban elterjedt volt, de a vizsgálatok… Még több

  • Tisztelt doktornő!

    2010 óta van pajzsmirigy alul működésem ami szervi okok nélkül alakult ki. Magyarország egyik elismert magánorvosához járok, aki azt mondta ilyet még nem látott hogy semmi baja (autoimmun betegség nincs, sem szervi probléma) és mégis ilyenek az értékeim. Első kérdésem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez annyira endokrinológiai kérdés, hogy nem tudok önnek válaszolni, pláne látatlanul. Ha a jelenlegi helyzetben válaszokat és megoldást szeretne kapni, javasolom, forduljon… Még több

  • kedves Doktornő!
    nagyon enyhe mitr.prolapsusom van,nem mondták,hogy kell profilaxis fogászat előtt,de én eddig mindkétszer mikor kiszedték a bölcsességfogam szedtem antibiotikumot. most megint ki kell szedni sajnos..a legutolsót kb 2éve szedték ki és nem emlékszem pontosan az antibiotikum adagolásra.… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mitralis prolapsus esetén eszközos beavatkozások esetén csak akkor szükséges antibiotikum profilaxis, ha jelentős billentyű elégtelenség áll fenn. Ajánlom figyelmébe az… Még több

  • Tisztelt Doktornő!
    Azzal a problémával fordulok Önhöz hogy körülbelül majdnem egy hete mandulagyulladásom van erős antibiotikumot szedek.Kezd elmúlni de néha a szívemben ilyen égető érzést érzek gyakran szúr és a tüdőm is de van hogy a fejembe ilyen nyilaló érzést érzek jobb oldalt hogy ez lehet… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban én biztosan nem tudok önnek többet mondani, mint amit a kivizsgálás során találtak. Kétség esetén forduljon ismételten kezelőorvosához személyes vizsgálat… Még több

  • Kedves Doktornő!

    Hogy is kezdjem...Kb. egy hete kezdődött a problémám, ami először a mellkas baloldalán fájdalmat produkált, majd pihenve megszűnt.Aztán ahogy teltek a napok elkezdett fájni a csuklyásizmom is, a vállaim és a hátam a lapockáknál, illetve hátizom oldalánál.Ma reggel felébredtem… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Valószínűbbnek látszik a reumatológiai eredet, de biztosat csak negatív kardiológiai vizsgálat alapján lehet mondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • jo napod doktorno az lenne kerdesem mit jelent hogy mindig csak ejjel van olyan erzesem hogy mjint ha…

    jo napod doktorno az lenne kerdesem mit jelent hogy mindig csak ejjel van olyan erzesem hogy mjint ha megallna egy pilanotra a szivem akkor felriadok is ugy erzem hogy alig kapok levego.pedik volnam a kardeologian azt montak hogy minden rendben van nem tul gyarkan van de valamikor hetente 1 szer valamikor 2 szer .koszonom a valaszat maja

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez a fajta ritmuszavar (extrasystolia) igen gyakori jelenség, lehet meglehetősen kellemetlen, de szervi szívbetegség nélkül nincs kóros jelentősége. Lényege, hogy a normálisnál hamarabb jelentkezik egy szívdobbanás, majd viszonylag hosszabb szünet után jön a következő normális ütés, ezt a szünetet érzi. Tünetileg Magnézium pezsgőtabletta vagy Panangin szedése enyhíti a panaszokat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő Azt szeretném megtudni -hogy a zőldkagyló vagy más porcépitő tényleg emeli a koleszterinszintet. Én…

    Tisztelt Doktornő
    Azt szeretném megtudni -hogy a zőldkagyló vagy más porcépitő tényleg emeli a koleszterinszintet.
    Én hat honapig szedtem az armolipidet mert magas a koleszterinem.
    közben elkezdtem szedni a zöldkagylot is.
    most voltam vérvételen a koleszterinem nyolc felett volt.
    nem szeretnék erős gyogyszereket szedni de kétoldali csipőprotézisem is van. most mit tegyek,
    üdvözlettel judit

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, nem rendelkezem részletesebb tapasztalatokkal a homeopatias szerek tekintetében, azt javasolom, hogy forduljon e terület szakemberéhez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm kedves Doktornő! Rövidre fognám...Nos néhány napja fájdalmat érzek a hátamon, ott is inkább…

    Üdvözlöm kedves Doktornő!

    Rövidre fognám...Nos néhány napja fájdalmat érzek a hátamon, ott is inkább a lapockák tájékán, ami aztán kiterjedt a vállaimra illetve a mellkasomra is.Amikor mozgatom a lapockáimat recseg-ropog, hogy így mondjam, pulzusom normálisnak mondható, általában 80 körül, vérnyomásom 140-150, a pert nem írom mert digitális mérő ugye...
    Az lenne a kérdésem mivel túlsúlyos is vagyok, hogy a szívem vagy egyéb szervi baj okozza panaszaim?


    Nagyon köszönöm válaszát, és áldozatos munkáját itt az interneten!

    Tisztelettel:László

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszai nem utalnak szervi szív-eredetre, inkább mozgásszervi (csigolyák, gerinc, izomzat) eredetűnek tűnnek, javaslom, forduljon reumatológushoz.
    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm ! Azért fordulok önhöz mert nem akarnak csillapodni a tüneteim Elvileg Refluxom van más orvos szerint pedig gyomorbeleimben van egy fertőzés.
    Tüneteim: 1 hónapja tartó szakaszos hőemelkedés , állandó hányinger, végtag zsibbadás, gyengeség, gyomorégés , reggelente feljön az a bizonyos… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Mindenesetre az egy hónapja fennálló panaszok megszűnése aligha várható 3 nap alatt. Legyen egy kis türelemmel,… Még több

  • Kedves Doktor Nő! Szeretném megkérdezni, hogy végeznek tb-re ételallergia vizsgálatot? Ki tud beutalni…

    Kedves Doktor Nő!

    Szeretném megkérdezni, hogy végeznek tb-re ételallergia vizsgálatot? Ki tud beutalni rá, ha igen?
    Mi a véleménye a biorezonanciás allergia vizsgálatról?

    Köszönöm!

    Anett

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Talán egy allergológustól kérdezze meg, én nem tudok a kérdéseire válaszolni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Főorvosnő! legyen szíves segíteni, hogy értezmezhető a Pa felv.-nél j. old. a felső lebenyben…

    Tisztelt Főorvosnő!

    legyen szíves segíteni, hogy értezmezhető a Pa felv.-nél j. old. a felső lebenyben lateralisan egy lateralis csíkárnyék figyelhető meg. a pleura mk. csucsbn kissé megvastagodott.
    tudom sokat zavarom, de legyenszíves "konyhanyelven" elmagyarázni, hogy ez mit jelent, mert csak a legrosszabb van eszemben. ahol ezt írták, azt mondtak ez egy régi "dolog" lehet, de a beteg panaszos.

    tisztelettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírtak valóban valami régebben lezajlott történés nyomai, ha jelenleg panaszok vannak, azok ettől függetlenek.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó napot kívánok! 23 éves vagyok.Éjjel arra ébredtem,hogy nagyon fáj jobb oldalon felül a májamnál…

    Jó napot kívánok!

    23 éves vagyok.Éjjel arra ébredtem,hogy nagyon fáj jobb oldalon felül a májamnál és azóta sem múlt el alig birok mozogni tőle. Mitől lehet? Összefüggésben van azzal,hogy este elfogyasztottam barátaimmal pár sört? Aggódom,mert tényleg csak feküdni tudok és még úgyis nyílal.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon orvoshoz, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Doktornő! Betaloc és Atarax szedhető együtt?? Köszönöm.

    Doktornő!
    Betaloc és Atarax szedhető együtt??
    Köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nincs ellenjavallata.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktorno, Novemberben gyogyszerkibocsajto stentet ultettek be a jobboldali koszoruerbe.A…

    Tisztelt Doktorno,

    Novemberben gyogyszerkibocsajto stentet ultettek be a jobboldali koszoruerbe.A kovetkezo gyogyszereket kaptam: Controloc, Concor, Aspenter, Plavix, rengeteg mellekhatassal. A legrosszabb, hogy a kezem es a labam nagyon hideg lett es zsibbadt.Eloszor megijedtem, azt hittem a periferikus keringes lett rosszabb. Amikor fokozatosan kihagytam a Concort megszuntek ezek a szimptomak es a legzesi zavarok is javultak.A gyomrom ellenben nagyon faj, a szemem is beverzett egy alkalommal ( a kek foltok nem zavarnak). A Plavixot 4 honap szedes utan abba lehet-e hagyni? (talan megszunnenek a panaszaim). A mellekhatasokat es azt ,hogy eleg hamar elfaradok( lepcsomaszas) leszamitva jol erzem magam. Elnezest, hogy nem hasznalom a magyar karaktereket,de tortent valami a geppel
    Elore is koszonom a valaszt,
    Tsztelettel,
    LI

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Természetesen, ha valamely beállított kezelés panaszokat okoz, akkor változtatni kell rajta. Ennek azonban nem az a megfelelő módja, ha a gyógyszert elhagyja, hanem kezelőorvosával kell egyeztetnie, hogy milyen más készítményt érdemes kipróbálni. Ellenkező esetben a mellékhatás megszűnhet ugyan, de a koszorúér elmeszesedés máshol okozhat szűkületet, és újabb beavatkozás válhat szükségessé.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves doktornő! Párom már hosszú ideje bajlódik valami meghatározhatatlan eredetű fájdalommal, amit…

    Kedves doktornő!

    Párom már hosszú ideje bajlódik valami meghatározhatatlan eredetű fájdalommal, amit ő egyre az epéjére akar fogni, de azon a környéken semmit nem találtak nála.
    A legutóbbi vizsgálat egy hasi CT volt, ahol állítólag meszesedő(?) cisztákat találtak.
    Tegnap az orvosa állítólag azt mondta, hogy "egy ciszta nem fájhat".
    Ez valóban így van, ön szerint is?

    Kétkedésem oka: az első hasi UH-n 1.5cm-es vesekövet találtak nála. Urológián megismételték, nyoma sincs kőnek. Ők küldték CT-re. A lelettel rossz időpontban ment vissza az urológiára, másik orvos fogadta, ő csak annyit mondott, hogy meszes cisztái vannak, de menjen vissza ahhoz, akinél eredetileg járt. Visszament, akkor mondták neki, hogy a fájdalmait nem okozhatja a ciszta, de menjen nőgyógyászhoz, meg emlegettek esetleges béltükrözést is.
    Eddig sem bíztam túlzottan a körzetileg illetékes szakrendelésekben, de hogy fél év alatt ne tudják még csak közelítőleg sem megmondani, hogy mi lehet, számomra elég rémisztő. :(
    De mindez csak körítés, a kérdésem tényleg csak annyi: igaz-e, hogy egy ciszta nem okozhat fájdalmat?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, azt pláne nem tudom megmondani, hogy egy ciszta okozhat-e fájdalmat. Ez nyilván attól is függ, hogy hol helyezkedik el, nem nyomja-e a környezetét, nincs-e a háttérben valami egyéb folyamat.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!
    30 éves nő vagyok. Az elmúlt hetekben többször előfordult nálam mellkasi szorító,vagy inkább húzó fájdalom a bal mellkasom felső illetve kulcscsonthoz,vállhoz közeli részén. Olyan mintha begörcsölnének az izmok. Terheléstől független,többszőr előforfult,hogy pihenés közben… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A terheléstől függetlenül fellépő, terheléskor nem jelentkező mellkasi fájdalom szervi szíveredet ellen szól. Panaszai inkább mozgásszervi eredetűnek tűnnek, javasolom,… Még több

  • Tisztelt doktorùr! Tegnap délutàn lefeküdtem pihenni akkot még semmi bajom nem volt! Mikor felkeltem…

    Tisztelt doktorùr!
    Tegnap délutàn lefeküdtem pihenni akkot még semmi bajom nem volt! Mikor felkeltem éreztem egy kicsi fàjdalmat a hasam alján teljesen lent! Egyre jobban fàjdogált estére viszont hirtelen elkapott a hányinger szédültem izadtam és nagyon fàjt a hasam! Egy pár napja híg a székletem is! Mikor egy kicsit jobban lettem nem mult a fájdalom csak egyhült de egy kis idő mulva ujra kezdte de akkor olyan érzés volt mint mikor szülés előtt lennék olyan fájásaim voltak és szint 2-3 percenkènt de ez már derékfájással os járt! Egy kisidő mùlva megint enyhült azòta jobban vagyok de az alhasi fájdalom azòta is van és az folyamatosan! Az utolso menszesz február 15-től 20.-áig tartott! 30 éves vagyok és van 2 gyermekem!
    Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Attól, hogy most doktor úrnak szólít, az egyébként teljesen azonos kérdésére ugyanaz a válaszom.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa