A betegek kérdései (17955)

  • Kedves Doktor nö! Ma kezdtem el szedni a Revalid nevü kapszulát,meet nagyon lassan nö a hajam. Mellette…

    Kedves Doktor nö!

    Ma kezdtem el szedni a Revalid nevü kapszulát,meet nagyon lassan nö a hajam.
    Mellette Metoprolol 50mg vérnyomás csökkentöt is szedek napi 2x fleet.
    A kérdésem az lenne, hogy lehet-e Revalidot a Metoprolollal együttesen szedni?
    Nem okoz mellékhatásokat as együttes szedés?
    Köszönöm : Dòra

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A gyógyszerismertető szerint nem okoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    29 éves nő vagyok.
    Naponta 2 alkalommal, ébredés után és este jelentkezik székletürítési ingerem. Egy alkalom fél óráig tart.
    (Előzmények: Nálam ez már kb. 10 éve történik ugyanígy. Családi előzmény: A nagyapám minden reggel rádióval és újsággal szintén… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem hinném, hogy a részben családi hajlam, részben beidegződött szokás olyan kóros eltérés következménye volna, ami miatt orvoshoz kellene fordulnia.

    ÜdvözlettelMég több

  • Tisztelt Doktornő! 22 éves férfi vagyok. Az egyik pillanatban izzadok, a másikban majdnem megfagyok.…

    Tisztelt Doktornő!

    22 éves férfi vagyok. Az egyik pillanatban izzadok, a másikban majdnem megfagyok. Mi lehet az oka?
    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! Nagyon köszönöm gyors válaszát, jó éjszakát kívánok. Üdvözlettel: Eszter

    Kedves Doktornő!

    Nagyon köszönöm gyors válaszát, jó éjszakát kívánok. Üdvözlettel: Eszter

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nagyon szívesen.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!

    Szeretném véleményét kérni a következőkben. 2 napja megelőző céllal vettem részt egy hasi UH vizsgálaton, panaszmentes voltam. 39 éves vagyok, két óvodás kisfiú anyukája. 2 éve voltam utoljára ilyen Uh vizsgálaton, ami negatív volt minden tekintetben. Tegnap előtt viszont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Erről meglehetősen megoszlanak a vélemények, a sebészek inkább hajlamosak a műtéti megoldás választására, én mint belgyógyász, nem vagyok ilyen radikális, panaszmentesség… Még több

  • Kedves Doktornő! A bal lábam zsibbadni szokott és fáj a hátam meg a mellkasom.Mikor ülök vagy fekszem…

    Kedves Doktornő!

    A bal lábam zsibbadni szokott és fáj a hátam meg a mellkasom.Mikor ülök vagy fekszem egész jó, de ha dolgozok akkor fáj.Csak nem a szivemmel van gond?A bal vállam is fájni szokott.Pulzusom nézegetem mindig, de nem gyors és szabályos.

    Köszönöm a választ!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. Javasolom, keresse fel kezelőorvosát!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr nő! Mit most írok eredményeket már tetszett rá válaszolni csak gondoltam leírom még egyszer…

    Tisztelt dr nő!
    Mit most írok eredményeket már tetszett rá válaszolni csak gondoltam leírom még egyszer hátha jobb így Összes QRS:94830 Felvétel id.tart.:24óra Feldolgozott adatok:24óra

    Statisztikai értékek:
    Min.frekvencia:44 idő 03:23:06
    Max.frekvencia:118 idő 20:50:57
    Átlag frekvencia:70

    Szupraventrikuláris rendellenesség: Ventrikuláris rendellenesség:
    PFib (idő%)⁄csúcs átlagérték: (0%) ⁄ 0 BPM Egyedüliek: 455
    Egyedüliek: 3 Párok: 0
    Párok: 1 Futások: 0
    Futások: 0

    RR variancia:
    >%RR50: 14%
    rms-SD: 41ms
    Magid SD: 63ms
    Kleiger SD: 172ms


    ST szórás: ll⁄idő: V⁄Idő:
    Max depresszió(uV) ⁄ -87 ⁄ 22:35:15
    Max.eleváció (uV) 100 ⁄ 20:55:15 87 ⁄ 14:35:15

    Szünetek:
    Max. RR: 1,48 mp idő 05:35:44 #RR > 2,0 mp: 0

    Vélemény:Helyenként zajos regisztrátum.Manuálisan végigtekintve a mellékelt szakaszon,ill.statisztikában szereplőkön kívül egyéb kóros eltérés nem látható.Az összegzés extrasystole- és frekvenciastatisztikája nem műtermék.

    A kérdésem az lenne ezek közel két éves eredmények, azóta versenyszerűen sportolok erőemelés t végzek, ma edzés után megmértem csak ugy heccből a vérnyomásom a bal karomon 133⁄80 pull 80 a jobb karomon nem tudtam megmérni a mérő mert azt mutatta össze vissza ver a szív utána harmadik próbálkozásra sikerült de 150⁄90 lett,utánna 160⁄144 digitális vérnyomásmérő, amikor a balon mértem egy melléütés sem volt, lehet valami probléma illetve ha ritmuszavar lenne akkor mindkét kezen kellene mutatkozni nem? Rendszeresen szedek napi másfél szem bisoblockot és 3x0.5 frontint meg magneb6ot,milgammát. meg ha kézzel tapintom a pullzust soha nem érzek zavart, emelés közbe sose fáj a mellkasom nincs légszomj. lehet érzékeny a mérő? bocsánaz a sok kérdésért csak kicsit megijedtem

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A leírtak alapján legfeljebb a mérő lehet beteges, erre utal a teljesen valószínűtlen 160⁄144 érték. Lehet, hogy kimerülőben van az elem? Vagy bal kézzel kevésbé jártas a mandzsetta felhelyezésében?

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornö! Hajnalban arra ébredtem,hogy felpuffadt a hasam,és bal oldalon a has középsö részén…

    Kedves Doktornö!
    Hajnalban arra ébredtem,hogy felpuffadt a hasam,és bal oldalon a has középsö részén időszakonként mintha belegörcsölne ami pár pillanatig tart de nagy fájdalom kiséri.Akkora a hasam mint egy focilabda azöta is,székletem volt,szelek ürülnek,többször kortyogo hangot ad ki a belem bal oldalot abban a pontban amit fájdalom is kisér.Bélmozgásom is van. Mit javasol,mit tegyek? 31 éves nö vagyok.Köszönöm elöre is. UI:pizzát vacsoráztam tegnap este.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, egyelőre diétázzon, vegyen be görcsoldót. Has nem szűnik a panasz, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Abban szeretném segítségét kérni,hogy az alább felsorolt tünetek utalhatnak-e magnézium…

    Tisztelt Doktornő!

    Abban szeretném segítségét kérni,hogy az alább felsorolt tünetek utalhatnak-e magnézium hiányra, vagy komolyabb problémát jelezhetnek?
    A bal mellkas tájékon szerintem izom fájdalom (olyan mintha egyfolytában be lenne görcsölve), esténként, illetve éjszakánként előfordult a vádli, illetve a talp görcse. Valamint azt is éreztem többször, hogy a bal kéz tenyere,illetve az ujjak is mintha zsibbadnának. Továbbá feszült, ingerlékeny is vagyok, sokszor úgy érzem (elnézést de másképp nem tudom megfogalmazni), mintha nem férnék a bőrőmbe, nem találom a helyem.
    Elég sok stressz is ér, és sajnos nagyon szorongó típus is vagyok, jelenleg is pánikbetegséggel kezelnek.
    Ön szerint megpróbáljak magnéziumot szedni, és megfigyelni van-e változás? Vagy inkább szív eredetre kellene gondolni, és kivizsgáltatni magamat? Szeretnék eljárni kocogni, hátha az segítene levezetni a stresszt, csak a fenti tünetek miatt nem merek, nehogy bajt okozzak vele.
    Egyébként 29 éves nő vagyok, nem dohányzok és nem is fogyasztok alkoholt. A vérnyomásommal sincs probléma, és eddig szív problémával sem kezeltek.
    Megtisztelő válaszát nagyon várom!
    Szép napot!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Egy próbát megér a dolog, de szerintem érdemes lenne kezelőorvosával személyesen konzultálnia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő ! Pár hónapja vannak savproblémáim, szedek rá esomeprazol sandoz-t napi 1 tb.…

    Tisztelt Doktornő ! Pár hónapja vannak savproblémáim, szedek rá esomeprazol sandoz-t napi 1 tb. , de a nyelőcsövem ég és a mellkasi nyomás se akar elmúlni. Tanácsot szeretnék kérni hogy ezt hogy lehetne elmulasztani. Én már gondoltam a legrosszabbra is. Iszom a salvus vizet is de nem nagyon használ.38 éves férfi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő,

    38 éves vagyok, 2013. márciusában rosszindulatú emlődaganatot diagnosztizáltak, többször megműtöttek, kaptam kemoterápiát, jelenleg hormonellenes Zoladex injekciós kezelésben részesülök havi 1 alkalommal 2013.december óta. Vérnyomásom korábban is magas volt azt 5 mg Nebilettel… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Azt hiszem jobb lenne, ha részletesebb vérnyomásvizsgálat lapján állítanák be a gyógyszeres kezelését. szerintem alacsonyabb dózissal kellene kezdeni és mérlegelni kellene… Még több

  • Tisztelt Doktornő! 33 éves 3 gyerekes anyuka vagyok. Az lenne a problémám, hogy kb. 4 évente lefogyok,…

    Tisztelt Doktornő!

    33 éves 3 gyerekes anyuka vagyok. Az lenne a problémám, hogy kb. 4 évente lefogyok, (persze fogyókúra nélkül) majd 1-1,5 év múltán megint meghízok. Elég hülyén hangzik ez de így van. Most is megint lefogytam, 50 kg vagyok 63-ról, kb. 1 év alatt. Elméletileg semmi bajom nincs, labor rendben bár a vas szintem jelenleg alacsony. Gyomortükrözésen voltam, sok a savam pantoprazolt szedek. Vastagbél tükrözésen is voltam, ami nőgyógyászati műtét miatt volt szükséges (cysta ruprura) az is teljesen rendben. De hát csak van valami, mindig is hajlamos voltam a hízásra. Rendszeresen csak a pantoprazolt szedem, egyébként még cataflamot ha szükséges. Amit még észre vettem, hogy az izomzatom ment el, a zsírom meg maradt. Nem tudom milyen irányba induljak tovább, a háziorvosom eddig csak viccelődött velem, hogy örüljek neki. Amúgy elég ideges típus vagyok, lehet ez is az oka, de én nem tippelgetni akarok, és nem 4 évente vagyok ideges hanem mindig. Nem tudom mi vihetne közelebb a megoldáshoz, igazából engem nem zavarna, csak tudom hogy ez nem normális. Már nem szeretnék a belgyógyászatra sem menni, mert már úgy érzem hülyének néznek, mert sosem találnak semmit. Segítő válaszát előre is köszönöm.
    Melinda

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ennek lehet hormonális oka, lehet pajzsmirigy működési zavar, de látatlanban nem lehet megítélni. Ellenérzése ellenére személyes orvosi vizsgálatot javasolok, mert enélkül csak találgatni lehet.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Szakorvos Asszony! Szeretnék tanácsot kérni Öntől, előre is köszönöm! 32 éves nő vagyok.…

    Tisztelt Szakorvos Asszony!

    Szeretnék tanácsot kérni Öntől, előre is köszönöm!

    32 éves nő vagyok. Pár hete a bal bordaív alatt inkább tompa, de néha szúró jellegű fájdalmat érzek. Ilyenkor kiegyenesednem is nehéz, illetve ha pl. nyújtózkodni próbálok, az addig tompa vagy kevésbé szúró fájdalom erősen szúró jellegűre vált. A nap folyamán azonban elvagyok, a fájdalom annyira lecsökken, hogy csak ritkán veszem észre, hogy fáj. Nem szeretnék viszont addig eljutni, hogy annyira fájjon, hogy egész nap éreznem kelljen.
    Rendszeres gyógyszerszedő vagyok, gyógyszereim: 2004 óta koleszterincsökkentő (eleinte Crestor 20mg és Ezetrol 10mg, jelenleg kb. 3 éves Xeter 40mg tabletta este) familiáris hiperkoleszterinemia miatt, 2010 óta Sertralin napi 200 mg reggel, mára már csak 100mg, Xanax SR napi 1 mg este, Lamolep napi 200mg este (szülés utáni depresszió, bipolaritás, kényszerbetegség, pszichózis miatt, mára ezeket a gyógyszereket állapotstabilizálást miatt szedem). Azt tapasztaltam, hogy ha este beveszem a Xeter tablettát, reggel már úgy ébredek, hogy tapasztalom ezt a tompa fájdalmat a bal bordaív alatt. Folyadékfogyasztásom sajnos nem túl sok, mostanában estére eléggé savas vagyok, csak rágógumi rágása csillapítja valamelyest. Erre gyógyszert szedni már nem akarok, szedek sajnos amúgy is bőven.
    Kérdésem a Tisztelt Doktornő felé az lenne, hogy Ön szerint ez a probléma mire utalhat, összefüggésben állhat-e a "gyógyszerterheltséggel", illetve hogy kivizsgálás tekintetében hol kellene kezdenem?

    Szíves válaszát várva, tisztelettel:

    Brigitta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni, bár nem típusos, lehet gyomor-eredetű, átsugárzó máj vagy epe, bélrendszeri, és több egyéb is. Javasolom, keressen fel gasztroenterológust személyes vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő. Olyan 2 hete kezdődött a problémám. 31 éves,2 gyermekes anyuka vagyok. Elkezdet szúrni…

    Kedves Doktornő. Olyan 2 hete kezdődött a problémám. 31 éves,2 gyermekes anyuka vagyok. Elkezdet szúrni a bal oldalam.Hogy is magyarázzam. A köldököm magasságàban és pont az oldalamon. A medence csont felett. Elmentem az ügyeletre mert napközben dolgozom és ott azt mondták biztosan bevagyok sülve (úgy hogy aznap 2szer nagydolgoztam:).Igaz változott a szekletem kicsit keményebb. ..Kaptam injekciot széklet lazítót és nospat kellett szedni. Annyira már nem szúr mint akkor de azért érzem hogy van valami.Mi lehet ez? Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Jó estét Doktornő!!Fontos kérdésem lenne tudom hogy azzonnal orvoshoz kéne menni a problémával de sajnos…

    Jó estét Doktornő!!Fontos kérdésem lenne tudom hogy azzonnal orvoshoz kéne menni a problémával de sajnos a párom csak az utolsó pillanatba lép az elöbb elment hányni alvadt vért hányt nagyon fáj a veséje körül és bevan keményedve betegségei miatt is aggódom cukorbeteg szívbeteg az lenne a kérdésem h mi lehet a baja??hívjak mentőt??előre is köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mivel kérdése óta is eltelt már 2 óra, HALADÉKTALANUL hívjon mentőt, ha eddig nem tette volna meg.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 35 éves nő vagyok. Eddig szerencsére semmilyen komoly egészségügyi problémám nem…

    Kedves Doktornő!

    35 éves nő vagyok. Eddig szerencsére semmilyen komoly egészségügyi problémám nem volt, január elején jogosítvány alkalmassági vizsgálat miatt kerestem fel a háziorvosomat. A rendelőben 160⁄90 volt a vérnyomásom,ezt megelőzően sosem volt magas,inkább alacsony volt. A munkahelyemről mentem a rendelőbe,és a munkám nagyon stresszes. A háziorvosom adott vérnyomásnaplót, naponta 3x kell(ene) mérni,de napközben nem mindig van rá lehetőségem. Ilyen magas értéket szerencsére azóta sem mértem,viszont a pulzusom nagyon ingadozik a mérések szerint. Többször volt alacsony (39 és 57 között), de általában normális, 70-75 körüli. Néha fáj a fejem,szédülök,de semmi "komoly" panaszom nincs. Múlt héten mentem vissza az orvoshoz,aki viszont nagyon megijesztett. Készített EKG-t és beutalt a kardiológiára, pontosan nem mondta meg,hogy miért. Annyit mondott,hogy valószínűleg néha kihagy a szívverésem,szabálytalanul ver a szívem és ezt ki kell vizsgálni. Még azt is hozzátette,hogy bármilyen vizsgálatot is javasolnak majd,mindenképpen egyezzek bele.

    Nem lehet,hogy ez az egész csak a stressztől van? Milyen vizsgálatok várhatnak rám a kardiológián? Kértem már időpontot,májusra kaptam.

    Előre is köszönöm a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az alacsonynak észlelt pulzusszám és a "szívkihagyásérzés" ugyanannak a dolognak a két oldala. Stresszes állapotban néha jelentkezhet extra ütés, amit hosszabb szünet követ, ezt lehet kihagyásként érezni, és ezek az ütések a pulzuson nem mindig érezhetők (ilyenkor a pulzus nem csak alacsony, hanem kissé szabálytalan is). Tényleg ki kell vizsgálni, de nincs ok aggodalomra.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt dr Nö! 20éves lany vagyok kérem segitsen hogy gyógyuljak ki a panik betegségböl!5honapja van…

    Tisztelt dr Nö!
    20éves lany vagyok kérem segitsen hogy gyógyuljak ki a panik betegségböl!5honapja van rohamaim frontint szedek

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, forduljon pszichiáterhez, biztosan tud segíteni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • rendben,akkor beveszem,köszönöm:) még annyi kérdésem van,hogy az ospamox meg a cataflan mehet együtt?…

    rendben,akkor beveszem,köszönöm:)

    még annyi kérdésem van,hogy az ospamox meg a cataflan mehet együtt? mert az ospamoxot 8kor kell bevennem,de a fogam is fáj már,és azt is este,lefekvés előtt szeretném bevenni.
    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nyugodtan beveheti mindkettőt. Fájdalommentes jó éjszakát kívánok!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt. doktornő! Extra ütések miatt melyhez nem társul rosszullèt,csak kellemetlen érzés melytől…

    Tisztelt. doktornő!
    Extra ütések miatt melyhez nem társul rosszullèt,csak kellemetlen érzés melytől megijedek,felkerestem egy kardiologust aminek az eredménye a következő!
    Cor. norm. határú,ritmusos tiszta szivhangok,P⁄92min. Rr 120⁄80 Hgmm. Halk systoles zörej hallható bal parastermális IB bk-ban. Hepar lien nem tap.Artériás keringès intakt. Vénás keringés zavar nem észlelhető. EKG: sinus ritmus. fr 92⁄min. PQ 0.12QRS 0.08 R enyhén jobbra dev. Àtm .zöna V3 -ban Norm. kamrai repol. EKG Holter:A 24h-s vizsat során átl fr.77⁄min. max fr. 130⁄min. min fr. 51⁄min VES 2787 SVES 142.
    Sziv UH. negativ.
    Nebivolol sandoz 5mg R.1⁄2 tbl.
    Jelenleg 6hetes terhes kismama vagyok a gyógyszert leállitották. helyette Isoptin sr 120mg R1⁄2 javasoltak melyre a háziorvosom azt mondta hogy ne szedjem mert terhesség alatt nem lehet, csak akkor vegyem be ha tartósan 90felett van a pulzusom. Ami 90 alatt van mert méregetem naponta többször.
    Most olyan tanácstalan vagyok hogy kire hallgassak, jót e cselekszem, mindketten mást mondanak!
    Szeretném az ön vélemènyét kikérni!
    Kérem elemezze nekem ezt az EKG eredményt mert erre sem válaszolnak nekem! Szülhetek igy ilyen eredménnyel hűvelyi úton?
    Nagyon aggódom ez miatt!
    Előre is hálás köszönet a segitségért!
    Egy aggódó 30eves kismama!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Szerintem egyik gyógyszert se szedje, mert ép szív esetén (mint önnél) az extrasystoléknak semmi kóros következménye nincs, a babának pedig mind a kettő árthat. Amúgy a Holter lelet szerint 24 óra alatt van 2787 kamrai és 142 pitvari extra ütése, ami alig pár %-a az összes ütésnek, ami 95000 körül szokott lenni. Semmi oka az aggodalomra, élvezze a babavárást!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • kedves Doktornő túl vagyok a bölcsességfog húzáson[én írtam tegnap a jelentéktelen mitr,prol. miatt]…

    kedves Doktornő
    túl vagyok a bölcsességfog húzáson[én írtam tegnap a jelentéktelen mitr,prol. miatt] A betegtájékoztatón az volt [ospomax] hogy endocarditis megelőzésére 2-3grmm tablettát kell bevenni a beavatkozás előtt 1 órával. én ezt meg is tettem,csak az a kérdésem, hogy ez így akkor elég? mert mindenhol máshogy írják,olvastam olyat is,hogy a beavatkpzás után 6 órával kell még 1-1,5grammot bevenni,csak a recept tájékoztató meg mást mond,ezért gondoltam, hogy megkérdezem a Doktornőt.

    köszönöm

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Miután tegnap megvitattuk, hogy - bár a jelen tudományos álláspont szerint nem szükséges - ön biztonsági játékos, akkor vegye be a beavatkozás utáni adagot is.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa