A betegek kérdései (18038)

  • Elnézést hogy ennyi kérdezek akkor most feleslegesen történt ez a holter vizsgálat azért kértem vizsgálatot…

    Elnézést hogy ennyi kérdezek akkor most feleslegesen történt ez a holter vizsgálat azért kértem vizsgálatot hogy mivel több esetben szapora szivdobogásom volt igaz már pár hete ritkán van concort szedek felet mivel sinius tachycardia diagnoztizáltak 8 éve most akkor lehetséges hogy ujra egy holter vizsgálat kell

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem biztos, hogy teljesen felesleges volt, ha az értékelő orvos átnézi, és személyesen értékeli, akkor van remény, hogy a műtermékeket (zaj, izommozgás, technikai problémák stb.) el tudja különíteni a valós értékektől (egyébként is ez a szokásos eljárás, orvosi kiértékelés mindig szükséges a Holter vizsgálat véleményezéséhez.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Köszönöm doktornö a válaszát akkor az mit jelent hogy rossz az eredmény vagy normális

    Köszönöm doktornö a válaszát akkor az mit jelent hogy rossz az eredmény vagy normális

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Azt jelenti, hogy elektromos mûtermék, nem a valós helyzetet tükrözi.

  • Tisztelt Doktornő, lassan mindne étkezés uán nagy wc-re kell mennem,ezt nem igazán tartom már normálisnak,egy…

    Tisztelt Doktornő,


    lassan mindne étkezés uán nagy wc-re kell mennem,ezt nem igazán tartom már normálisnak,egy hete ez van.Először azt hittem gyógyszer mellékhatása,az naptol már nem vettem be,azóta sem csillapodik.És annyit vettem észre ma reggel.hogy tegnap este ettem diót,ami ma reggel már visszaköszönt a wc.-ben.Ez nem gyors egy kicsit?Hogy amit este eszek az már reggel kijön?Nem tudtam ma orvoshoz menni,csak helyettesító orvos van péntekenként,de esetleg lenen valami vény nélküli gyógyszer vagy bármi erre,amit tudna ajánlani?
    Nagyon zavaró.
    Emellett hangos bélmozgásaim is vannak az utóbbi napokban.
    ⁄én voltam aki többször irt éhségérzet miatt,de nem hiszem h ez ezzel összefüggne,inzulinrezisztenciám van más betegségről nem tudok⁄

    Üdvözlettel
    Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdezõ!

    Sajnos, látatlanban nem tudom megítélni.A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornö ma kaptam meg holter vizsgélat eredményét szeretném meg kérdezni hogy mi értelmez az…

    Tisztelt doktornö ma kaptam meg holter vizsgélat eredményét szeretném meg kérdezni hogy mi értelmez az eredmény mer sajnon 3 hét mulva kell visza menem a kardologiára. techikailag értékelhetetlen!.Az automatika egyedül görbét tudta előálitani, ez alapján maximális frekvencia 140⁄ perc anal.qrs:101555 atlag HR 71 max. hr 13-07 135 min. HR 01-55 40 HRV-T: SDNN:206 MS SDANN:193 MS ASDNN:82 MS PNN50 24% rmssd 68 MS VES: OSSZESSEN:560 iso:550 cou:5 RUN: osszesen:0 max run - max hr- HRV-F pover 2401 msn2 vlf: 712 lf: 775 ms2 hf: 780 ms2 SVES osszesen:3279 iso:3197 cou:12 RUN:OSSZESEN:8 max: run.29 13:38 max. HR 12:55 170 SFIBR- ST: max:depr1-205QV elev1 68qv depr-38qv elev2 247qv LASSU: asy- max.rr:1828 msec: 22:57 PACEMAKER spike és szeretném tudni hogy pacemaker miért van feltüntetve köszönöm a segitségét

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez technikailag tényleg értékelhetetlen, ne foglalkozzék vele.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktonő. Férjem 72éves,2009-be sziv katéterezést végeztek,betettek egy feszitőrugot(orvosi…

    Tisztelt Doktonő.

    Férjem 72éves,2009-be sziv katéterezést végeztek,betettek egy feszitőrugot(orvosi nevet nem tudok)2011 be agyi erekre mütőtték,elsorvadt ereket távolitottak el.Azóta jobb volt az álapota.

    Az elmult hónapokba ha a tévét nézi,szóritó melkas érzése van,és a fejébe zugás és zsibbadás

    Létezik e hogy a tévé okozza,ere szeretnék választ kapni.


    Köszönöm,jó munkát kivánok..

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, javasolom, forduljanak férje kezelõorvosához.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Megváltozott CRP szám allergológiai eltérésekre utal?

    Tisztelt doktornő...
    kislányom vérképével kapcsolatban kérdeznék...
    Megvan az eredmény, de kontrollra csak jövő pénteken kell mennünk
    6 esetben látok eltérést - 3 esetben + és 3 esetben -...Kérem mire utalnak ezek az elváltozások? A vért az allergológián vették le, hosszan tartó… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de önnek is csak azt tudom javasolni, hogy gyermekekre vonatkozó kérdéseit gyermekorvos kollégának tegye fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Nőgyógyászati panaszaim miatt teljes laborvizsgálatra küldtek. Az értékeim között…

    Tisztelt Doktornő!

    Nőgyógyászati panaszaim miatt teljes laborvizsgálatra küldtek.
    Az értékeim között az LDH 563; AST 545 CMV IGg 889.Az összes többi labor értékem, máj és vesefunkcióm normális. nincs gyulladásra utaló értékem.
    2 napja állandó remegést érzek a gyomromban és időnként, naponta többször is bedobban a szívem.
    Ezek összefüggenek vagy csak a betegségtől való szorongás váltja ki?
    Nővér vagyok és mindig a legrosszabbra gondolok.
    Várom szíves válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszai inkább a szorongással függnek össze, de ezeknek a laborleleteknek utána kellene járni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm! 34 éves férfi vagyok.Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire súlyos a vérkép eredményem:GGT98,GPT60.Hasi…

    Üdvözlöm!
    34 éves férfi vagyok.Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire súlyos a vérkép eredményem:GGT98,GPT60.Hasi ultrahang negatív,évente kb.kétszer 2 hónap Legalon kúrát tartok,próbálok egészségesen táplálkozni is.Létezik hogy a génjeimben van?Apai ágon hasonló tünetek előfordultak.Előre is köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A laborleletek mérsékelt eltérésre utalnak, ennél többet látatlanban sajnos nem tudok mondani.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Stressz okozta szapora szívverés orvosi kezelése Magne B6 tablettával

    Kedves Doktornő!

    22 éves vagyok, a napokban vettek tőlem vért pajzsmirigy túlműködés gyanúja miatt. A TSH szintem 4,66 ezzel a háziorvosom még nem utalt el további vizsgálatokra, azt mondta ez normális szint. Úgy gondolja, hogy stressz okozhatja a tüneteket (nem tudok aludni, fáradt vagyok,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Az értékelés az illetõ labor referencia értékeitõl függ, ez intézményenként mutathat eltérést.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! Édesapám 57 éves és alábbi vér, illetve ultrahang lelettel rendelkezik. Különösebb…

    Tisztelt Doktor Nő!



    Édesapám 57 éves és alábbi vér, illetve ultrahang lelettel rendelkezik. Különösebb panaszáról nem tudok. Kérem a lelet "magyarosítását", illetve véleményét, továbbá tanácsát a pajzsmirigy tekintetében.

    TSH: 0,992

    Ultrahang:

    "A pajzsmirigy jobb lebenye 50*16*24 mm, mérs. Nagyobb. A kp. Harmadban a környezetétől nehezen diff. Kerekded, csaknem isoechogen, finoman deg. szerk. 10 mm nagyságú göb van. Tőle kissé cranialisan lés lat. 3 mm nagyságú apró göb látszik. Az alsó harmadban 7 mm nagyságú durva meszesedés, kissé caudalisabban a ventralis contur alatt egy 4 mm nagyságú apró göb látszik. A jobb lebeny és isthmus határon ventralisan egy 3 mm-es deg. göb mutatható ki.
    A bal lebeny megnagyobbodott, 55*27*30 mm, lekerekített szélű. A lebeny jelentős részét részben összefolyó, különböző méretű göbök töltik ki. A kp. Harmadban med.-an lévő legnagyobb, deg. mintázatú göb 20 mm-es. Ugyanitt a kp. harmad jelentős részét elfoglalva egy 24*22*16 mm nagyságú, túlnyomórészt cystosus-rekeszes szerk, kisebb meszesedéseket is tart. göb látható. A cranialis harmadban kis kiterjedésű, megtartott mirigyállománynak megfelelő terület. Ezen belül egymás mellett 2 db 6 mm-es kis deg. göb van. A göbök részben ráhúzödnak az isthmus területére is , azt kiszélesítik. Az isthmus az alsó harmadban 13 mm, a kp. harmadban 8 mm. A kp. harmadban az isthmus és bal lebeny határán 10 mm-es, részben cystosus deg. göb látszik. A trachea légsávja kissé jobbra disloc.

    A nyaki régióban kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem ábrázolódik. A submand. nagy nyálmirigyek és parotisok echoképe szabályos. A carotisrendszer vizsgálható extracranialis szakaszán számottevő arteriosclerosisra utaló eltérés, szűkület nem ábrázolódik.

    Vélemény: struma nodosa I.u., precip. I.s."

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez röviden azt jelenti, hogy édesapjának kiterjedten göbös strumája van, a részleteket a kezelõorvossal kellene megbeszélni.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő!Laboreredményem teljesen jó értékeket mutat.Kivéve :a vizeletben 15db⁄literenkénti…

    Tisztelt Doktornő!Laboreredményem teljesen jó értékeket mutat.Kivéve :a vizeletben 15db⁄literenkénti fehérvértestet számláltak.Hűgyúti panaszaim nincsenek.Kell e aggódnom,vagy rosszra gondolnom az eredmêny miatt?Válaszát tisztelettel köszönöm:Erika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ez az eredmény külsô forrásból is származhat, kétség esetén alapos tisztálkodás után érdemes megismételni (ún. lemosásos t. vizelet)

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! 32 éves vagyok, hogyha nagy stressz ér rögtön előjön a szívritmuszavarom. Van rá…

    Kedves Doktornő!

    32 éves vagyok, hogyha nagy stressz ér rögtön előjön a szívritmuszavarom. Van rá eset, hogy egy hónapig sincs semmi probléma, erős stressz esetén meg hetekig is fenn áll egy-egy nap kihagyással. Ha nem szedek rá semmi gyógyszert annak lehet valami követezménye?
    Köszönöm válaszát.

    Szilvia

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban nem tudom, milyen típusú ritmuszavara van, így a kérdésére sajnos nem tudok érdemben válaszolni. Javasolom, konzultáljon kezelőorvosával!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő, November és december hónapban az AST értékem 455 volt. A legfrissebb labor eredményben,…

    Tisztelt Doktornő,

    November és december hónapban az AST értékem 455 volt.

    A legfrissebb labor eredményben, ami tegnap készült már csak 328.

    Ez mellett az alábbi eredmények magasabbak. (november, december hónapban szintén ezek az értékek voltak, azóta nem változtak)

    Lymphocyta% 39
    Monocyta 0,75
    Monocyta % 10,8
    MPV 12.3

    A többi eredmény normális tartományban van.

    Van -e ok aggodalomra? Mi állhat a magasabb Lymphocita, Monocyta és MPV értékek hátterében?

    Köszönöm válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Laborleletek magyarázatára javasolom, hogy a www.haziptaika.com⁄laborleletk oldalt keresse fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa Tisztelt Kérdező!

    Laborleletek magyarázatára javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laborleletk oldalt keresse fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Heves pulzus esetén vérnyomásmérés szükséges

    Kedves Doktor Nő!

    ma kaptam kézhez a 24 órás vérnyomásmérés leletemet.148⁄90-101⁄60 közti értéket mutatott.a pulzusom 51-96 átlagba van. egyedül ma délelőtt 8,30 perckor volt kiugróan magas pulzus173.akkor a vérnyomásom119⁄86 volt. kérdezte az asszisztens nő,hogy éreztem e heves stuvdobogást… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Látatlanban nehéz pontos véleményt alkotni, de a legvalószínůbb, hogy technikai hiba ez a meg sem érzett magas érték.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Gennyes ciszta és trauma után duzzanat a nyaknál a bal oldalon

    Tisztelt Doktornő .Problémam a következő:Évekkel kb:5 éve egyik nap azt vettem észre hogy a bal oldalon a fejbiccentő izmom megdagadt.Voltam orvosnál csináltak szövetant.ennek az eredménye FIBRÓZIS ami egy korábban elszenvedett nyaki trauma miatt lehet.De én semmi ilyenre nem emlékszem.De ennek hatására… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat… Még több

  • Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem hogy öt hetes terhes vagyok. Sinustachicardia miatt 5mg nebivolo-tevát…

    Tisztelt Doktornő!
    Az lenne a kérdésem hogy öt hetes terhes vagyok.
    Sinustachicardia miatt 5mg nebivolo-tevát szedek naponta.
    Ezt szedhetem a terhességem alatt is? Sajnos azt olvastam róla
    hogy átjut a placentán és ezzel lassíthatja a magzati keringést és
    bradycardiat okoz. Doktornő mit javasol? Ha nem szedem a gyógyszert
    130 körüli a frekvenciám. A gyógyszerrel 70-80 Között van.
    Válaszát előre is köszönöm.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A Nebivolol és általában a béta blokkolók ellenjavalltak terhességben, mint ahogyan ezt ön jól tudja. Azt mindenképpen tisztázni kell, hogy miért van ilyen extrém fokú tachykardiája gyógyszer nélkül (pajzsmirigy betegség, vérszegénység) és ezt rendezni kellene.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktor nő.Tegnap este 10 órakor iszonyatos savas kaparó érzéssel bementem a korházba.Refluxot…

    Tisztelt doktor nő.Tegnap este 10 órakor iszonyatos savas kaparó érzéssel bementem a korházba.Refluxot állapítottak me.Kaptam infuzioban controlok gyógyszert,és venter tablettát.Vettek le 3 ampulla vért.is.Az infuzio után kb.egy órájára ugy éreztem,hogy nagyon hevesen ver a szivem,és gyengeség fog el.Hazaengedtek,és itthon is folxtatodott ez az árzés.Most is fekszem,mert ha felkelekk nagyon gyenge vagyok,és kicait remegek is.Mennyi idő alatt ürül ki a gyogyszer,és okozjatja az a problémáimat?KÖSZÖNÖM

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdezô!

    Látatlanban sajnos nem tudom megítélni, javasolom, forduljon gasztroenterológushoz. Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő ! Kérem segítsen, mert már nem tudom mit tegyünk, hova forduljunk! Férjem nagyon…

    Tisztelt Doktornő !

    Kérem segítsen, mert már nem tudom mit tegyünk, hova forduljunk! Férjem nagyon sok gyógyszert szed, de már sokszor úgy gondolom, hogy a gyógyszerek okozhatnak bizonyos panaszokat. Magas vérnyomásra Co-arbartan 100mg⁄25mg napi egy,Tenaxum este egy, Bisoprolol reggel egy, Rythmonorm 3x1, (ritmuszavarra) , ezen kívül köszvényre Milurit 300-as, napi egy, még kell szednie prosztata megnagyobbodás miatt is Finasteride-t .
    A milurit folyamatos szedése mellett is magas a húgysavszintje, sűrű rohamokkal. Nem iszik alkoholt, húst nagyon keveset eszik. Már arra gondoltunk, hogy a Co-arbartan emelheti esetleg a húgysavszintet ?! ( a háziorvos azt mondja, hogy nem ) Rohamoknál persze újabb gyógyszereket kell bevenni...(colhicin, rantudil).Nem bírja már ezt a rengeteg gyógyszert, állandóan le van gyengülve, erőtlen, fáradt, egyre rosszabb kedvű. Kérem adjon tanácsot, mit tegyünk, vagy Ön mit javasolna, milyen orvos tudná ezeket a gyógyszereket mind összehangolni vagy felülvizsgálni, mert nagyon félek, hogy teljesen tönkre megy a férjem.A háziorvos azt mondja, hogy ezek jó gyógyszerek, nem okozhatnak ilyesmit, de arra, hogy miért ilyen magas a húgysavszint nem tud mit mondani ! NAGYON KÖSZÖNÖM, HA VÁLASZOL !

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdezô!

    Anyagcserebetegségek kezelésében is jártas belgyógyásszal kellene konzultálniuk.Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Dr Nő! Hasi panaszaim miatt gyomor⁄bél tükrözésre jegyeztek elő! Szeretném megkérdezni tudna…

    Tisztelt Dr Nő! Hasi panaszaim miatt gyomor⁄bél tükrözésre jegyeztek elő! Szeretném megkérdezni tudna e tanácsot adni milyen ételek fogyaszthatók így a vizsgálat előtt pár nappal,?Köszönöm Juditta

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnos erre nem tudok válaszolni, javasolom, kérdezze meg a vizsgálato(ka)t végző intézményben.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Legyen olyan kedves mondjon már valamit erről a véreredményről. Csak az eltéréseket…

    Tisztelt Doktornő! Legyen olyan kedves mondjon már valamit erről a véreredményről. Csak az eltéréseket írnám le Önnek.
    Kvalitativ vérkép
    MCV: 78,6 (-) (80-95)
    MCH: 26,4 (-) (27-35)
    Absz. neutrophil szám: 7,9 (+) (2-7)
    Neutrophil%: 75 (+) (40-74)
    Lymphocyta%: 18,3 (-) (19-48)
    Se húgysav megh. : 376 (+) (178-345)
    Se alanin aminotranszferáz megh.: 41 (+) (0-40)
    Se gamma GT megh.: 55 (+) (7-32)
    Se alkalikus foszfatáz megh.: 326 (+) (64-300)
    Se össz koleszterin megh.: 6,30 (+) (2,80-5,20)
    Se HDL koleszterin megh.: 2,38 (+) (1,09-2,29)
    Számított LDL koleszterin: 3,65 (+) (0-3,40)
    Vérsejtsüllyedés: 19 (+) (6-11)
    Se CRP mennyiségi megh.: 14,5 (+) (0-3,0)

    Vizelet ált.+ ül.
    Fajsúly: 1,031 (+) (1,002-1,030)

    Tisztelettel megköszönöm! Üdv: Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Panaszokkal kapcsolatos kérdésekre igyekszem válaszolni, de laborleletek értékelésénél azt javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laborleletek honlapon tájékozódjon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa