A betegek kérdései (18068)

  • Magas láz esetén szedjen Controloc-ot, de keresse fel az orvost is, mert szükség lehet vérvételre

    Tisztelt Doktor Nő!
    Ismét az ön tanácsát szeretném kérni.GERD miatt Controloc 40mg-ot szedek,napi 1szemet.Utobbi 2honapban hetente 2napig 40fokos lázam van.Többféle vizsgálaton voltam semmit nem találtak.Tegnap a körzeti orvosnak elvittem a Controloc betegtájékoztatóját, aki ma vérvételre küldött,… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Nem tudom, van-e összefüggés a gyógyszerszedés és a panaszok-leletek között, de abból, ha egy hétig nem szedi a Controloc-ot, biztosan nem lesz baj. Akkor pedig keresse… Még több

  • Minőségi laborértékek nő vizelet fehérje elemzésére

    Tisztelt Doktornő!

    Az alábbi laborérték értelmezéséhez szeretném az Ön segítségét kérni:
    Ön szerint milyenek ezek a laborértékek, és van –e teendőm az értékek miatt?
    (pl. vizelet leukocita)

    Vizelet kalcium 0,07
    Vizelet aceton neg.
    Vizelet fehérje negMég több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Laborleletek magyarázatára javasolom, hogy a www.hazipatika.com⁄laboreredmenyek oldalt keresse fel.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő, jódizotópos pajzsmirigygöb kiirtásom lenne, de nem tudom jódra érzékeny vagyok-e? Hol…

    Tisztelt Doktornő,

    jódizotópos pajzsmirigygöb kiirtásom lenne, de nem tudom jódra érzékeny vagyok-e?

    Hol tudnám ezt megnézetni?

    Mi van ha lenyelem a kapszulát és allergiám van? Mi történhet? Ellenszere van-e a kórházban amivel segíteni tudnak?

    Köszönöm

    Mónika

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ezt a beavatkozást végző intézménnyel kellene tisztáznia.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Két hete fáj a hasam de főleg a baloldalon a borda alatt,hányingerem van,lázas vagyok és teljesen le…

    Két hete fáj a hasam de főleg a baloldalon a borda alatt,hányingerem van,lázas vagyok és teljesen le vagyok gyengülve,holnap lesz vastagbél tükrözés,remélem tudnak valamit mondani és segíteni,mert két hete ez a fájdalom roszullét,már kibirhatatlan.mitöl lehet ez kedves doktornő?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni, remélhetőleg a vastagbéltükrözés közelebb visz a megoldáshoz.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm Tisztelt Doktornő!A kérdésem a következő lenne.József vagyok 36 éves férfi.8 éve 2006 óta szedek…

    Üdvözlöm Tisztelt Doktornő!A kérdésem a következő lenne.József vagyok 36 éves férfi.8 éve 2006 óta szedek nebiletet napi felet meg exforge 5⁄80 as vérnyomáscsökkentőt reggel azt is egy felet a vérnyomásomra.Alaphelyzetben is 90 100 volt a pulzusom ezért irták fel annak idején a béta blokkolót.Doktor úr extráim vannak már nagyon régóta nem sok naponta valamikor nincs valamikor 5,6 egy nap de én ezt nagyon rosszul élem meg.Utána fulladás gyors szívdobogás és nagyon rosszul vagyok.Újabban a legváratlanabb helyzetben⁄és ez lenne a kérdésem is⁄egy extra után 5 6 másodpercig össze vissza ver a szivem fulladok a mellkasomon nyomásérzés van és utána nagyon gyors szivdobogás jön rám gondolom a nagy ijedtség is közrejátszik és 5 10 perc mulva helyreáll és utána jól vagyok jobban leszek.Most voltam két hete éves kardiologiai vizsgálaton és ott a szivultrahang és az ekg val minden rendben volt.azt leszámitva hogy ideges tipus vagyok 85 90 volt a pulzusom.Kérem Doktornő segitsen mitől van ez az extra utáni ritmuszavar?Egyek a nebiletből este is?Szedek most magnézium pezsgőtablettát is napi 1 db 250 mg osat. jól teszem?Most egy hete nem éreztem ezt az extra utáni dolgot!Ez csak egy pár hónapja van.Nem kávézok nem iszok energiaitalt.Boldog családban élek.Könnyen stresszelem magamat.A stressztől lehet ez?Kérem Doktornő adjon egy kis ötletet hogy tudom legyőzni az extrákat.Nagyon nagy tiszteletem a segitségéért minden jót kivánok!Józsi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Erre a kérdésére már válaszoltam egy másik fórumon.


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktor Nő! Reggeli után szoktam kávét inni, nem sokára legtöbbször kétszer is nem megy de…

    Kedves Doktor Nő!

    Reggeli után szoktam kávét inni, nem sokára legtöbbször kétszer is
    nem megy de elég híg a székletem. Később semmi. Lehetséges
    a kávé okozzak!

    Köszönöm szépen a válaszát!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Kedves Kérdező!

    A reggeli étkezés és a kávé együtt okozhat ilyen hatást.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kedves Doktornő! A kislányomnál ( most 5 éves) közvetlenül születése után pitvari ill. kamrai sövényhiányt…

    Kedves Doktornő!

    A kislányomnál ( most 5 éves) közvetlenül születése után pitvari ill. kamrai sövényhiányt diagnosztizáltak. A Doktor úr fél éves korában vizsgálta újra, és bár megnyugtatott bennünket, hogy mindkét "lyuk" bezárult, de javasolt még egy vizsgálatot 1 éves korában. Mivel kislányom a következő vizsgálat⁄ok alatt (1 éves, majd másfél éves korában is) ) eléggé nyugtalanul viselkedett, nem lehetett elég alaposan vizsgálni, a Doktor úr nem tudta biztonsággal kijelenteni, hogy minden rendbe van, így abban maradtunk, hogy iskolakezdés előtt visszük el újabb vizsgálatra.
    A kérdésem a következő lenne: most 5 évesen orrmandula műtétet javasoltak neki, amit altatásban szeretnénk elvégeztetni. A fent említett szívproblémák okozhatnak-e bármi komplikációt az altatás során? Tehát, lehet-e egyáltalán altatni egy esetleges műtét esetén? Mivel 5 éves, hamarosan elvinnék a kardiológiára, érdemes-e előrehozni a vizsgálatot annak érdekében, hogy ne legyen probléma az orrmandula műtét kapcsán?

    Válaszát nagyon várom, és előre is köszönöm.
    Tisztelettel: Ágnes

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Mindenképpen érdemes lenne előre hozni a kardiológiai kontrollvizsgálatot, a helyzet tisztázása céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • jó estét .Az mitöl van hogy a végbélnyilásomnál néha eröseb beszurásokat érzek,és a köldökömtöl jobbra…

    jó estét
    .Az mitöl van hogy a végbélnyilásomnál néha eröseb beszurásokat érzek,és a köldökömtöl jobbra pufadás néha enyhe fájdalmak néha azt érzem hogy gomboc lene ott, ezek milyen tünetek

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a pajzsmirigy értékem a nyáron TSH:5,850 mU⁄L Szabad…

    Tisztelt doktornő!
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a pajzsmirigy értékem a nyáron TSH:5,850 mU⁄L
    Szabad T4:10,80pmol⁄L
    Szabad T3:4,6 pmol⁄L volt újbóli ismétlés során amit januárban volt az eredményem
    TSH:4,520 mU⁄L
    Szabad T4:9,24 pmol⁄l
    Szabad T3:6,4 pmol⁄L
    Szeretném megtudni,hogy ez az eredmény gyógyszeres kezelésre szorul-e?
    Mi okozhatja ezt,hogy a nyári vérképemnél jelentkezett először ?
    56 éves vagyok mit tegyek ,hogy ezek az eredmények normál értékűek legyenek?
    Válaszait előre is köszönöm!

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Önmagában a laborleletek kevés adatot nyújtanak, legjobb lenne, ha endokrinológus szakorvossal beszélné meg s pajzsmirigy-betegségével kapcsolatos teendőket, személyes vizsgálat formájában.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! Elsőként az szeretném kérdezni, hogy a vastagbéltükrözés kizár e minden bélproblémát,…

    Tisztelt Doktornő!

    Elsőként az szeretném kérdezni, hogy a vastagbéltükrözés kizár e minden bélproblémát, amennyiben negatív. (pl az ételintoleranciát is)
    Már mindenféle nőgyógyászati és belgyógyászi kivizsgáláson túl vagyok, minden negatív lett, a hasam mégis állandó jelleggel görcsöl, és felváltva van hányingerem, vagy éhes vagyok.

    Előre is köszönöm a válaszát,

    24⁄N

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A vizsgálat a látható eltéréseket mutatja ki, az étel intoleranciát biztosan nem. Panaszaival kapcsolatban kezelőorvosával konzultáljon.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Üdvözlöm Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy véralvadásgátló injekció kezelés alatt nem szabad fogyasztani…

    Üdvözlöm Doktornő!

    Az lenne a kérdésem, hogy véralvadásgátló injekció kezelés alatt nem szabad fogyasztani alkoholt?

    Üdvözlettel

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Különösebb tiltást nem olvastam ezzel kapcsolatban.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt D.Nő! Aspirin Protect vérhígítót szedek. Milyen tablettát ajánl láz és fájdalomcsillapításra?

    Tisztelt D.Nő!
    Aspirin Protect vérhígítót szedek. Milyen tablettát ajánl láz és fájdalomcsillapításra?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Lehet magát az aszpirint is szednie nagyobb adagban.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt doktorno ! Azt szeretnem keedezni hogy napi 4-5 db mandarintol es teljes kiorlesu kenyertoles…

    Tisztelt doktorno !

    Azt szeretnem keedezni hogy napi 4-5 db mandarintol es teljes kiorlesu kenyertoles aranylag keves kaloriabevitel melett (1200kcal) lehetseges hogy ettol menne a hasam? most tort el a labkozepcsontom igy. clexant kapok az okozhat ilyesmit? Mert csak napi 1x jelentkezik a hasmenes reggel de nem is igazi hasmenes hanem inkabb tulsagosan laza szeklet. Elore is koszonom.Dora

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Egyik feltételezett tényezőt sem tartom valószínűnek, bár kizárni sem lehet. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat céljából.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktor Nő! A vérzékenységet a vérvétel mely értékeiből lehet megállapítani?

    Tisztelt Doktor Nő!

    A vérzékenységet a vérvétel mely értékeiből lehet megállapítani?

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Ehhez célirányosabb haematológus által előírt laborparaméterek szükségesek, már ha a hemofíliára gondol.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok. Hamarosan babát szeretnénk a Párommal és érdeklődni szeretnék,…

    Tisztelt Doktornő!

    26 éves vagyok. Hamarosan babát szeretnénk a Párommal és érdeklődni szeretnék, hogy ha engem VSD miatt operáltak 1 éves koromban, lehet-e örökölni ezt a betegséget? 12 éves koromig évente jártam kontrollra, mindig mindent rendben találtak és gyógyultnak nyilvánítottak. Azóta is nézték 1-2x, minden rendben.

    Köszönöm válaszát, szép estét!

    Üdv.:
    Tímea

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    A veleszületett szívbetegségben "szenvedő" anyák gyermekei között valamivel magasabb a szintén ilyen elváltozásban szenvedő újszülöttek aránya, de ez csak statisztikai adat, és nem számít komoly kockázatnak (mindenesetre gondos magzati és újszülött kori ellenőrzés szükséges.

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Az lenne a kerdesem hogy nyelvem hegye nagyon piros es erdeklodni szeretnek hogy mitol lehet mert nagyon…

    Az lenne a kerdesem hogy nyelvem hegye nagyon piros es erdeklodni szeretnek hogy mitol lehet mert nagyon kellemetlen erzes nagyon nehezen tudok nyelni

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Javasolom, keresse fel kezelőorvosát személyes vizsgálat céljából!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Tisztelt Doktornö! Már több mint egy éve pár hónap elteltével visszatérő erős hasi fájdalmam, és…

    Tisztelt Doktornö!

    Már több mint egy éve pár hónap elteltével visszatérő erős hasi fájdalmam,
    és köldök körüli, most már derékba is kisugárzó fájdalmaim vannak.
    Voltam orvosnál a diagnózishoz gastritis chr. GERD. maldigesztió partialis
    van irva. Nagyon vigyázok az étkezéssel, alkoholt nem fogyasztok.
    Szeretnék meggyógyulni, a kérdésem, ilyenkor lehet hogy hasnyálmirigy
    gyulladásom van?

    Köszönöm válaszát.

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Én nem vizsgáltam önt, de nem tudom, hogy panaszai hátterében a meglévő diagnózisokon kívül miért keres még egyebet is?


    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Szapora pulzus, extra ütés gyógyszeres kezelése

    Tisztelt doktornő! Tegnap este nagyon rosszul lettem mentőt kellett hívni. Egésznap furcrán éreytem magam mivel lépcsőzés után állandóan extra ütéseket éreztdm,majd este a boltba egymás után 10perc alatt legalább 15-20 extara ütés éreztem és nagyon gyorsan vert a szivem remegtem ájulás érzésem volt ki… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Leírása alapján ez nem tűnik aggasztónak, a 10 perc alatt 10-20 extra azt jelenti, hogy percenként 1-2 db. Ha ráadásul kivizsgálták, és gyógyszeres kezelést is kap tünetei… Még több

  • Tisztelt Zsuzsanna, ma voltam endokrinológusnál,aki a maga sinzulinom miatt azt mondta vizsgáljuk…

    Tisztelt Zsuzsanna,


    ma voltam endokrinológusnál,aki a maga sinzulinom miatt azt mondta vizsgáljuk ki az inzulintermelő daganatot.
    Nagyon meg vagyok ijedve.
    Viszont nekem nem esik le a cukrom.Nincs folyamatosan alacsony cukrom ahogy az szokott lenni.
    Ennek ellenére lehet ez daganat gyanu,mármint attol hogy nincs alacsony vércukor?
    Már a második orvos aki ezt mondja,el vagyok keseredve!
    Csak azt kérdezném,hogy ez a daganat mindig alacsony vércukorral jár?Félek,22 éves vagyok...


    Köszönöm
    Takács Timi

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Korábban azt írta, hogy folyton éhes és ennie kell. Lehet, hogy mégis az insulint termelő elváltozás áll a háttérben. Bízzon a kezelőorvosában!

    Üdvözlettel
    dr Tarján Zsuzsa

  • Kétoldali tüdőgyulladás, az immunrendszernek vitaminok

    Tisztelt Doktornő!
    33 éves férfi vagyok, 3 napja jöttem haza a kórházból, ahol kétoldali tüdőgyulladással kezeltek, kétféle antibiotikumot is kaptam. A kórházban gombás szájfertőzésem is kialakult, ez már javul. Még gyenge vagyok, az immunrendszerem sem az igazi, vitaminokat szedek.
    Viszont… Még több

    AZ ORVOS VÁLASZA:

    Tarján Zsuzsa

    Tisztelt Kérdező!

    Sajnálom, de személyes vizsgálat nélkül ezt nem lehet eldönteni. A panaszok huzamos fennállása vagy rosszabbodása esetén forduljon kezelőorvosához, részletesebb vizsgálat… Még több